Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ο Δ. Μαστροβασίλης στη Νέα Ζηλανδία


Στο Queenstown (όπου γυρίστηκαν και πολλές σκηνές από τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών") της μακρινής Νέας Ζηλανδίας αγωνίζεται αυτές τις ημέρες ο Δημήτρης Μαστροβασίλης.

Στο Queenstown Chess Classic 2009 (συμμετέχουν 118 σκακιστές και σκακίστριες) μετά τον 7ο γύρο προηγούνται ο Bischoff (Γερμανία, 2545) και ο Smerdon (Αυστραλία, 2463) με 6 βαθμούς. Ο Έλληνας GM Δημήτρης Μαστροβασίλης έχει συγκεντρώσει 5,5 βαθμούς.
Ηλεκτρονική διεύθυνση τουρνουά: http://www.newzealandchess.co.nz/queenstownchess/

Mastrovasilis D. 2580 - Goldenberg 2398, Queenstown 2009 (Sicilian, B60)
1. e4 c5 2. Nf3 Nc6 3. d4 cxd4 4. Nxd4 Nf6 5. Nc3 d6 6. Bg5 Bd7 7. Be2 Qa5 8.Bxf6 gxf6 9. O-O Nxd4 10. Qxd4 Rc8 11. a4 Qc5 12. Qd1 a6 13. Ra3 e6 14. Rb3 Bc6 15. Re1 Be7 16. Bf3 Rc7 17. Qe2 O-O

18. Nd5 exd5 19. Rc3 Qb6 20. exd5 Bxa4 21.Be4 f5 22. Bxf5 Bg5 23. Qh5 f6 24. h4 Bd2 25. Rxc7 Qxc7 26. Re2 Bxc2 27. Be6+ Kh8 28. Rxd2 Bg6 29. Qh6 Qg7 30. Qf4 Qc7 31. Qh6 Qg7 32. Qf4 Qc7 33. h5 Be8 34.Rd3 Qe7 35. h6 Bg6 36. Rc3 Be8 37. Qd4 Bb5 38. Rg3 1-0. Μπορείτε να δείτε την παρτίδα εδώ

31 σχόλια:

SirJohn είπε...

Ένα γύρο πριν το τέλος ο Μαστροβασίλης ισοβαθμεί στη 2η θέσει με 6.5/8 και στον τελευταίο γύρο αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Smederon (AUS, 2463). Έχει δηλαδή ξεκάθαρη ευκαιρία να διεκδικήσει την πρώτη θέση.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει,μηπως δυνατοτητα να δουμε καπου live την παρτιδα του Μαστροβασιλη?Που και ποια ωρα?

Schrödinger's Cat είπε...

Οι παρτίδες στα πρώτα τραπέζια μεταδίδονται live από το
http://www.newzealandchess.co.nz/queenstownchess/live/

Σύμφωνα με το site των αγώνων, ώρα έναρξης κάθε γύρου (και του τελευταίου) είναι η 3 μ.μ. τοπική ώρα (4 το πρωί ώρα Ελλάδας). Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται ακριβώς στους αντίποδες...

Ανώνυμος είπε...

Μια που μιλάμε για τους αντίποδες, σπουδαίο το "Νησί της προηγούμενης ημέρας" του Ουμπέρτο Έκο. Το συνιστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτρης μόλις έχασε άδοξα σε μια Alapin. Πάει και η πρώτη θέση. Κρίμα...

SirJohn είπε...

Λάθος μου στο αρχικό post. Το τουρνουά είναι 10 γύρων, οπότε ο Μαστροβασίλης έχει αύριο μια ευκαιρία με νίκη να μπει στην πρώτη τριάδα.

SirJohn είπε...

Νίκη για τον Μαστροβασίλη στον τελευταίο γύρο επί του Stephen Solomon (AUS 2460).

Με 7.5/10 ισοβαθμεί στις θέσεις 2-7.

Ανώνυμος είπε...

Φετος στο Μαριενμπαντ,στο ανοιχτο τουρνουα που εγινε εκει και τελειωσε σημερα,ο Σπ. Ιλαντζης ισοβαθμησε στην 2η θεση με 7/9 και κατελαβε την 5η θεση μετα την αρση της ισοβαθμιας αναμεσα σε 147 σκακιστες.Στον τελευταιο γυρο περιοριστηκε σε ισοπαλια με τον νεαρο Πολωνο Sadzikowski D. (που κερδισε το τουρνουα) και εχασε την ευκαιρια να τερματισει μονος πρωτος.

Ανώνυμος είπε...

Και ενώ ο παιχταράς μας έπαιζε στην Αυστραλία, τιμώντας την χώρα του, κάποιοι συντοπίτες του και μεταξύ αυτών το μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ αντωνιάδης δημιοσίευσαν αυτήν την αισχρή ανακοίνωση, απειλώντας θεούς και δαίμονες στην μνήμη του αείμνηστου Γιώργου. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να διδαχθούν τίποτα από τον ήθος του άνθρωπου αυτΣε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών ού στον οποίο αναφέρονται.

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ 25/1 ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΟΣΥΝ 1 ΨΗΦΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ...
Σε κοινή συνεδρίαση των
Συμβουλίων της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς στην οποία συμμετείχαν και παλαιά μέλη των σωματείων, τα μέλη και οι αθλητές της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης με θλίψη πληροφορήθηκαν ότι η σκακιστική βιβλιοθήκη του Γιώργου Ιωακειμίδη, παραχωρήθηκε από τους οικείους του στον Δήμο Τριανδρίας ή φορέα του. Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, υπήρξε αθλητής και μέλος μας από το 1970, ουδεμία σκακιστική σχέση είχε με το χώρο της Τριανδρίας. Αντίθετα σχέσεις έχει με το χώρο αυτό παλαιό «μέλος» μας, οπότε αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα ότι το «έγκλημα» έγινε με την συνδρομή και συμμετοχή του παλαιού μέλους μας. Είναι γνωστή σε όλο τον σκακιστικό χώρο η θέληση του Γιώργου Ιωακειμίδη, ότι τα βιβλία του θα περιέλθουν στην ΕΣΘ, όπου μαζί με αυτά του Τρ. Σιαπέρα θα αποτελούσαν την πρώτη και μοναδική σκακιστική βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ανοικτή σε όλο τον σκακιστικό κόσμο. Το ΔΣ της ΕΣΘ σε συνεννόηση με τους οικείους του Γιώργου Ιωακειμίδη είχε την διαβεβαίωση τους ότι η σκακιστική κληρονομιά του θα περιέλθει στην ΕΣΘ. Έτσιι έπεσε σαν κεραυνός η πληροφορία ότι τα βιβλία ή μέρος αυτών κατά «περίεργο» τρόπο βρέθηκαν σε χώρο ξένο με το σκάκι, ξένο με τη θέληση του Γ. Ιωακειμίδη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γ. Ιωακειμίδης ήταν ο μοναδικός διαχειριστής της βιβλιοθήκης του Τρ. Σιαπέρα και στην οικία του είχε αρκετά από τα βιβλία του, τα οποία προφανώς «ταξίδεψαν» στο χώρο της Τριανδρίας. Πιστεύουμε ότι η μεθόδευση αυτή συνοδεύθηκε από ενέργειες οι οποίες ήταν κατά των συλλόγων μας, σκόπιμα μειωτικές, ώστε «ξαφνικά» να αλλάξουν οι οικείοι του απόφαση για το που θα καταλήξουν τα βιβλία του Γιώργου Ιωακειμίδη. Κατόπιν αυτών τα Δ.Σ. και τα μέλη (παλαιά και νέα), αποφάσισαν τα εξής:

1) Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη και αγανάκτηση για το γεγονός.

2) Καταγγέλουμε σε όλο τον σκακιστικό κόσμο τις όποιες μεθοδεύσεις, πράξεις και μέσα που χρησιμοποιήθηκαν,

3) Χαρακτηρίζουμε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ πρόσωπο για τα σωματεία μας, τους χώρους και τις εκδηλώσεις μας τον σκακιστικό παράγοντα που θεωρούμε ότι συνήργησε

4) Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου βρει δικαίωση ο Γ. Ιωακειμίδης για τον οποίο η ΕΣΘ ήταν το δεύτερο σπίτι του

5) Ο Γ. Ιωακειμίδης θα είναι σημαία για εμάς και θα εξακολουθήσουμε να προστατεύουμε τη μνήμη του και να αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης στη σκακιστική ιδέα και την ΕΣΘ

6) Δημιουργούμε άμεσα νέο σκακιστικό σωματείο με την ονομασία «Σκακιστική Ακαδημία ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης»»

7) Το εαρινό Διεθνές τουρνουά Καλαμαριάς που διοργανώνουμε τον Απρίλιο κάθε έτους ονομάζεται Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, όπως και πολλές άλλες εκδηλώσεις

8) Καλούμε όλους τους φίλους του σκακιού να καταδικάσουν την ασέβεια που έγινε στον Γ. Ιωακειμίδη.

Ανώνυμος είπε...

την ανακοίνωση μπορείτε να την θαυμάσετε live στο site skakistis.gr που ανηκει στην ΕΣΘ

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση είναι των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΘ και της ΕΣΚ φυσικά και όχι δική μου. Η ανακοίνωση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις εκλογές της ΕΣΣνΘΧ.
Είχα την τύχη να γνωρίζω τον Γιώργο Ιωακειμίδη τα τελευταία χρόνια που επαναδραστηριοποιήθηκε στην ΕΣΘ μετά την θετική εξέλιξη που είχε η υγεία του. Σίγουρα στην ΕΣΘ και στον σκακιστικό χώρο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον γνώριζαν πολύ περισσότερο και πολύ πιο βαθειά από εμένα.
Η ανακοίνωση εκφράζει την πικρία μας για την παραβίαση της εκδηλωμένης πολλαπλά θέλησης του Γιώργου Ιωακειμίδη σχετικά με την βιβλιοθήκη του. Δεν έχουμε τίποτε με τους συλλόγους ή το Δήμο Τριανδρίας αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΣΘ υπήρξε θύμα διαβολής και συκοφάντισης.

Kostas Oreopoulos είπε...

Θα ήθελα να επισημάνω οτι αυτή τη λυσσαλέα αντίδραση στην ανακοίνωση με απαράδεκτα και υβριστικά στο πρόσωπο μου ποστ , που για τη ώρα απλά αγνοώ ή σβήνω, έχει μόνο ο συγκεκριμένος κύριος (υπάρχει για όποιον θέλει η λίστα με τις IP του που το αποδεικνύει) που προφανώς ντρέπεται να μιλήσει με το όνομα του.

Μπορεί ο συγκεκριμένος "κύριος" να αποκαλεί και να απειλεί όσο θέλει. Η ανακοίνωση εξάλλου της ΕΣΘ δεν βάλει καθόλου εναντίον της Τριανδρίας με την οποία δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι , παραφράζοντας τον αγαπητό σε πολλούς Καβάφη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν στο καθρέφτη του σπιτιού σας κ. Ωραιόπουλε βλέπετε εναν από τους θύτες και υπαίτιους αυτής της "λυσσαλέας" αντίδρασης, το μόνο σίγουρ όμως είναι ότι εσύ και οι φίλοι σου δεν έχετε μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο για αυτήν την κατ΄ εμέ αισχρή και ασεβή ανακοίνωση, που κάνει λόγο για "έγκλημα" , για "περιέργες μεθοδεύσεις", "καταγγελίες", "ύποπτους τρόπους", "ανεπιθύμητους στους χώρους σας" κλπ και όλα αυτά εις μνήμιν ενός σπουδαίου σκακιστή μας, που ενώ σας δίδασκε ήθος εσείς κοιτούσατε αλλού....σε σημείο που να αφήνετε υπονοούμενα ακόμη και για τους συγγενείς του αείμνηστου ...
Κρίμα για την επιμονή στην ανακοίνωση αυτή. Ο συντάκτης της μάλλον είχε έμπνευση και φυσικά λίγα ήξερε από το ήθος του Γιώργου Ιωακειμίδη. Και ως συντάκτη της, μόνο το χειριστή με τον nick antoniadis που την ανέβασε στον σχετικό ιστοχώρο τηε ΕΣΘ στις 00.22 την 23/1/2009, μπορώ να θεωρήσω, ανεξάρτητα αν προηγουμένως είχε αυτή εγκριθεί από τα ΔΣ των τρομερών και φοβερά απειλητικών και αυστηρών σωματείων της ΕΣΘ κα ΕΣΚ.
Ντροπή σας κύριοι...

Τόσο τυχαίο είναι άραγε το γεγονός ότι στις 25/1/09 έχει εκλογές στην ένωση Θεσσαλονίκης και η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στις 23/1??? ενώ τελούν εις γνώσιν του γεγονότος που αναφέρουν εδώ και τρείς μήνες....

Ποιός θα μπορούσε να πιστέψει αυτήν την "τυχαία" σύμπτωση....

Δεν ξέρω τι άλλο να πω....

Ανώνυμος είπε...

Aγσπητοί κύριοι,
μας καλείτε (ως σκακιστικό κόσμο)
να καταδικάσουμε καποιο συκοφάντη και ανεπιθύμητο τον οποίο δεν κατανομάζεται. Βγάζετε μια επίσημη ανακοίνωση ενάντια ποιου?

Κατανομάστε τον ανεπιθύμητο και εάν θέλει να υπερασπιστεί τον ευατό του τότε μπορούμε να πάρουμε θέση ακουγοντας όλες τις απόψεις.

Αλλιώς το κείμενο σας μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα σταλινικου χαρακτήρα με γενικόλογες αναφορές για ανεπιθύμητους εχθρούς που πρέπει να εξοντωθούν χωρίς να τους ακούσουμε.

Περιμένουμε...

Kostas Oreopoulos είπε...

Αγαπητή δεσποινίς λυπάμαι πολύ αλλά δεν γνωρίζω κάποιον ψυχίατρο για την περίπτωσή σας. Είναι εμφανές ότι εκτός απο τα ψυχολογικά προβλήματα σας, βλέπω ένα εμφανές πρόβλημα ανάγνωσης. Θα είναι φαίνεται επειδή στην κατοχή δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε την βασική εκπαίδευση. Επίσης είναι εμφανές οτι δεν έχετε καλή ανατροφή ή δεν ακούγατε τους γονείς σας όταν σας συμβούλευαν οτι μια καλή δεσποινίδα θα πρέπει να συστήνεται, να έχει καλούς τρόπους, γιατί αυτό είναι που ξεχωρίζει μια κυρία από μια εκδιδόμενη. Φαντάζομαι αγαπητή δεσποινίς (ετών 37 φαντάζομαι) ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτείται τον σεβασμό τον συνομιλητών σας πίσω από την άθλια κουκούλα σας, που βέβαια φανερώνει το ήθος που εσείς απαιτείται!!
Αγαπητή δεσποινίς αντιλαμβάνομαι ότι ντρέπεστε για τις θέσεις σας και φρόνιμα κάνετε. Έτσι θα έπρεπε

Καλή σας νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς φίλε μου, για τον ίδιο λόγο τους αντιμετώπισα με την "λυσσαλέα" αντίδραση που αναφέρουν. Ας μας πουν τι και πώς να τα καταδικάσουε και μεις μαζί τους, αν έχει γίνει κάτι τόσο εξωφρενικό...

ειδάλλως μόνο ως ύβρι θα χαρακτήριζα μία τέτοια αισχρή ανακοίνωση...και αισχρούς τους συντάκτες της...
Επιμένω όμως από την διαίσθηση μου ότι ο χρόνος δημοσίευσης της δεν ήταν και τόσο τυχαίος...γιατι δεν αναρτήθηκε πχ την Δευτέρα με την ανατολή της εβδομάδας, αλλά την πΠρασκευή, δύο μέρες πριν τις εκλογές τους?
Δυστυχώς η "καπήλευση" είναι γνωστό σπόρ στην χώρα μας...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ. Ωραιόπουλε, είστε πολύ εύστροφος...
και ετοιμόλογος....
ευτυχώς που μας λέτε το όνομα σας για να ξερουμε περί τίνος πρόκειται...
δεν απορώ πλέον καθόλου για το ύφος και την ποιότητα της ανακοίνωσης...
Συγχαρητήρια και πάλι...!Άξιος!

Kostas Oreopoulos είπε...

Σας "ευχαριστώ" πολύ για τα υποτιμητικά σας υπονοούμενα. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα. Προσωπικά δεν ντρέπομαι ποτέ για τις επιλογές μου, σωστές η λανθασμένες, ούτε για τις απόψεις μου, και όταν κάνω λάθη δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα παραδεχθώ δημόσια.

Γιαυτό και οι συνομιλητές μου ξέρουν οτι δεν συνηθίζω να λέω άλλα μπροστά τους και άλλα από πίσω τους.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξαρτητα απο το αν εχει δικιο ή αδικο ο κυριος Ωραιοπουλος μιλαει με πολυ ασχημο και προσβλητικο τροπο,θα ελεγα απαραδεκτο.

Kostas Oreopoulos είπε...

Σε ποιόν μίλησα με προσβλητικό και απαράδεκτο τρόπο?
Τα κείμενα είναι παραπάνω, οπότε παρακαλώ να μου υποδείξετε που και ΠΟΙΟΝ προσέβαλα.

Kostas Oreopoulos είπε...

Αν αναφέρεστε στην απάντηση μου στην κυρία, καταρχήν
1) Δεν είναι προσβλητικός ο χαρακτηρισμός κυρία, από την στιγμή που δεν γνωρίζω αν ο χρήστης είναι άρρεν η θηλή
2) Αναφέρθηκα στην ικανότητα ανάγνωσης της, διότι επανηλημμένα αναφέρει την ανακοίνωση ως ανακοίνωση του Κ. Ωραιόπουλου παρότι του έχει επανειλημένα επισημανθεί οτι δεν αποτελεί δική μου ανακοίνωση.
3) Τέλος η αναφορά στα ψυχολογικά προβλήματα έχει να κάνει με αρκετά υβριστικά μηνύματα εναντίον μου απο την κυρία αυτή, συνοδευόμενα απο απειλές, κυρίως στο site του σκακιστή, πολλά απο τα οποία έσβησα γιατί δεν ήταν για κοινή θέα.

Δεν νομίζω οτι μίλησα απρεπώς για κανέναν - καμία , πόσο μάλλον για υπαρκτά πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Για το κυριως θεμα,δικιο εχετε,αφου αλλωστε δεν ειναι δικια σας ανακοινωση.
Ενταξει,δεν ξερω τι μηνυματα σας εστειλε το συγκεκριμενο προσωπο στο αλλο site,απλως το να λεει καποιος σε καποιον αλλο οτι δεν εχει μορφωση και οτι δεν εμαθε τροπους απο τους γονεις του,οτι δεν εχει περασει βασικη εκπαιδευση και οτι εχει ψυχολογικα προβληματα ακουγεται αρκετα ασχημα,εστω και αν εχετε δικιο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Δημήτρη και κυρίως στον Σπύρο, αφού έκανε μία πολύ καλή απόδοση. Από εκέί ξεκίνησε όλο το θέμα, μην το ξεχνάτε. Σε όλους όσους γράφετε, ανώνυμους και επώνυμους.. Θα έπρεπε να ντρέπεστε!!!!!!!!! Μπλέκετε, προσωπικά, εκλογές, συκοφαντίες, κόντρες με τον αείμνηστο κ. Ιωακειμίδη. Αφήστε τον έξω από τις κόντρες σας! Για μένα προσωπικά είστε όλοι λάθος! Ακόμα και αν σας προσβάλει κάποιο σχόλιο, έπρεπε να το παίξετε, ''κορόιδα'' ώστε να μην συνεχίζετε η αναφορά αυτού του ανθρώπου σε ένα φόρουμ! Ανέστης Μιχαηλίδης

Ανώνυμος είπε...

Μαζέψτε τον επιτέλους αυτόν τον σκακιστή από την Θεσσαλονίκη...

Ανώνυμος είπε...

Τα πτωματοφάγα βγήκαν παγανιά μουγκριζοντας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να γνωρίζω τις διαδικασίες με τις οποίες η βιβλιοθήκη του αείμνηστου φίλου Γιώργου Ιωακειμίδη κατέληξε οπουδήποτε, ούτε φυσικά έχω την παραμικρή διάθεση να εμπλακώ σε μια αντιπαράθεση σχετικά με αυτήν. Νιώθω όμως υποχρεωμένος να καταθέσω την εμπειρία μου σχετικά με τις προθέσεις του ιδίου.

Πολλά χρόνια πριν, προτού παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας και μάλλον προτού καν δημιουργηθεί ο συλλογος Ε.Σ.Καλαμαριάς, ο Γιώργος είχε δηλώσει ξεκάθαρα σε προσωπική μας συζήτηση ότι σαφής επιθυμία του ήταν τα βιβλία του να καταλήξουν στην αγαπημένη του Ε.Σ.Θ., ώστε να αξιοποιούνται από τα μέλη της, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά. Μια τέτοια τοποθέτηση ήταν απόλυτα συνεπής με τη διαχρονική προσφορά στο σύλλογο με τον οποίο συνδέθηκε όσο λίγοι στην Ελλάδα και τον οποίο τίμησε όσο ελάχιστοι τον δικό τους.

Είμαι σίγουρος ότι η παρούσα διένεξη θα λυπούσε αφάνταστα τον Γιώργο, όπως νομίζω ότι θλίβει και πάρα πολλά παιδιά που βοήθησε απλόχερα επί δεκαετίες ολόκληρες. Μεγαλύτερη κληρονομιά από τη βιβλιοθήκη του είναι το έργο του, το αθλητικό του ήθος και οι αναμνήσεις που κουβαλάμε μέσα μας από την όποια κοινή πορεία είχε ο καθένας μας μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Β.Κοτρωνιας ξεκινα να αγωνιζεται αυριο στο πολυ ισχυρο Open του Γιβραλταρ.Αναμεσα στους συμμετεχοντες οι Γκασιμοβ,Σβιντλερ,Νακαμουρα,Βασιε-Λαγκραβ,Μπολογκαν,Χαρικρισνα,Μιλοβ,Ι.Σοκολοβ,Μπερκες,Μπελιαβσκυ..
Το επισημο site του τουρνουα:http://www.gibraltarchesscongress.com/gib2009/index.html

Ανώνυμος είπε...

apla prokeitai gia anthropofagus zoulou....

Ανώνυμος είπε...

Η εμπειρία που έχω από βιβλιοθήκες
σκακιστικών συλλόγων, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα βιβλία είναι πιό ασφαλή σε μια οργανωμένη βιβλιοθήκη. Και αν ρωτούσατε το μακαρίτη αν θα ήθελε όλα τα βιβλία του ή τα μισά, όλα θα προτιμούσε...

Ioanna είπε...

γειά σου φίλε μου...όταν λες ζωντανό από το λινκ που δίνεις εδώ στο σχόλιό σου, τι εννοείς ακριβώς? μπορείς να με βοηθήσεις? γιατί πήγα αλλά μόνο τελειωμένες παρτίδες μπορούσα να δω..και ξενύχτησα η καημένη..πως γίνεται να παραλουθήσω ζωντανό όμως? δεν το κατάφερα..όχι οτι χαλάστηκα με ό,τι είδα, και να είσαι καλά, ευχαριστώ..αλλά λέμε..

Ioanna είπε...

οκ..σόρυ, ε..λίγο βροντημένοι είμαστε όλοι..τελείωσε το γεγονός ε? κι εγώ το ψάχνω σήμερα..σήμερα ξύπνησα..χαχα..lol..τέλος πάντων..να είμαστε καλά..