Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Βλαντιμίρ Χόροβιτς


Ένας από τους κορυφαίους πιανίστες όλων των εποχών, ο Βλαντιμίρ Χόροβιτς (1903-1989), εδώ, εικονίζεται να παίζει σκάκι.
Δεκαεπτά ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ και για μερικά χρόνια περιόδευε στη Ρωσία αμειβόμενος σε είδος (ψωμί, βούτυρο και σοκολάτες). Ο Χόροβιτς υπήρξε ένας από τους πιο αισθαντικούς ερμηνευτές του ρομαντικού ρεπερτορίου, χωρίς όμως να περιφρονεί συνθέτες της εποχής του, όπως ο Προκόφιεφ, ο Καμπαλέφσκι και ο Μπάρμπερ. Τρία χρόνια πριν από το θάνατό του, ένδοξος και τιμημένος, έδωσε ένα ιστορικό ρεσιτάλ μπροστά στο κοινό της Μόσχας, που τον αποθέωσε.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο μεγάλος Ουκρανός, σε ηλικία 81 ετών παίζει Σοπέν στο σπίτι του. Προσέξτε και τη σκακιέρα που υπάρχει στο δωμάτιο...

34 σχόλια:

Kostas Oreopoulos είπε...

Όποιος έχει την δυνατότητα ας ακούσει τον Horowitz στην σονάτα του Liszt που είναι η απόλυτη η ερμηνεία στο κομμάτι. Ο Horowitz έχει εκπληκτικές ερμηνείες σε Liszt Chopin & Rachmaninoff

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα πιο περίεργα αλλά και εντυπωσιακά στυλ παιξίματος. Ίσως ο κορυφαίος του αιώνα.. Με συγκινεί η παρουσίαση γιατί είμαι και εγώ εκτός από φανατικός του σκάκι και φανατικός του πιάνου και της μουσικής.
Αλέξης
my blog: http://mikhaillchesstal.blogspot.com/

Kostas Oreopoulos είπε...

Ευτυχώς στην μουσική δεν υπάρχει κορυφαίος. Υπάρχουν μαγικές στιγμές. Μεταξύ των μεγάλων πιανιστών πολύ αγαπητή μια γυναίκα, η Martha Argerich. Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψεις το μέγεθος. Γεννημένη το 41 με απίστευτη τεχνική που έχει πάρα πολλές συγκριθεί με εκείνη του Horowitz. Ακούστε την οπωσδήποτε αν σας αρέσει η κλασική μουσική

Ανώνυμος είπε...

Μάρτα Άργκεριχ, τρομερή η Αργεντινή πιανίστρια που αναφέρατε. Ένας από τους πιο αγαπημένους μου δίσκους είναι η θρυλική της ηχογράφηση The Legendary 1965 Recording σε έργα Σοπέν.

Kostas Oreopoulos είπε...

Επίσης, όχι επειδή είμαστε Έλληνες , αλλά επειδή πραγματικά ήταν μια απίστευτη πιανίστα, αξίζει να αναφερθεί η Τζίνα Βαχάουερ, που αν δεν είναι μέσα στους 10 καλύτερους πιανίστες του 20 αιώνα σίγουρα είναι μέσα στην 20άδα

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι κατάλαβα, εδώ μέσα κάποιος θεωρεί την Τζίνα Μπάχάουερ ελληνίδα, ενώ είναι γερμανίδα?
Γιατί γίνεται αυτό?
Αγαθωσύνη ή βλακώδης σκοπιμότητα?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ο πατέρας της Μπαχάουερ ήταν Αυστριακός και η μάνα της Ιταλίδα. Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα όπου έμαθε μουσική και παρά τα πολλά ταξίδια της, διατηρούσε πάντα το σπίτι στο Χαλάνδρι, μάλιστα παντρεύτηκε και Έλληνα.

Kostas Oreopoulos είπε...

Είδα την απάντηση λίγο αργά αλλα δεν πειράζει.
Τώρα πως να απαντήσει κανείς όταν ο άλλος είναι προσβλητικός και αγνοεί αρκετά πράγματα.
Η Μπαχάουερ, γεννήθηκε στην Αθήνα (στο Χαλάνδρι, εκεί που νομίζω τώρα είναι το κρατικό ωδείο). Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών. (Το ταξίδι της μετά μεγάλο και δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ)
Ο Μπαμπάς Αυστριακός η Μάνα Ιταλίδα και γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελλάδα. Ελληνίδα είναι σίγουρα, τώρα αν θες να πεις οτι έχει αυστροιταλική καταγωγή, ευχαρίστως δεκτό. Πάντως Γερμανίδα δεν ήταν ποτέ :)
Δεν υπάρχει λόγος να θες να με προσβάλεις :)

Ανώνυμος είπε...

mpravo kserola...
mexri ta 19 tis ezise stin ellada, meta omws ide ti simbenei me tus kseroles ellines kai metanesteyse oristika apo tin xora ayti...

Kostas Oreopoulos είπε...

Για την ακρίβεια παντρεύτηκε ένα Έλληνα επιχειρηματία και πήγε Αίγυπτο , αφού ενδιάμεσα είχε πάει για σπουδές στο Λονδίνο, δίπλα στο Ραχμάνινοβ.
Δεν το παίζω καθόλου ξερόλας. Ανέφερα την Τζίνα Μπαχάουερ μια τεράστια Ελληνίδα πιανίστα, αγαπημένη της μητέρας μου, και ο λόγος που ξεκίνησα την μουσική απο μικρή ηλικία, και χωρίς λόγο μου την πέφτεις λέγοντας ότι είναι Γερμανίδα και οτι είμαι είτε βλάκας είτε αγαθός. Τι να πω?
Βγάλε όσα κόμπλεξ θέλεις. Τσάμπα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Tsampa einai kai i blakeia...

Kostas Oreopoulos είπε...

Θα προσπεράσω τον ανώνυμο κύριο, που εμφανώς δεν είναι μουσικόφιλος και απλά θέλει να με χαρακτηρίσει βλάκα και δεν υπάρχει λόγος να του χαλάσουμε το χατήρι, ούτε έχει νόημα η αντιπαράθεση, αν λοιπόν υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν την κλασική μουσική θα πρότεινα επίσης να ακούσουν τον Andre Hamelin που θεωρείτε ο πιανίστας με την καλύτερη τεχνική όλων των εποχών. Κάτι σαν ένα ρομπότ που παίζει μουσική. Μάλιστα υπάρχουν κάτι σπουδές του Godowsky, που ουσιαστικά είναι οι σπουδές του Σοπέν rearranged για το αριστερό χέρι, που θεωρούνται απλά αδύνατον να παιχτούν. Πολλοί έχουν πει οτι είναι τα δυσκολότερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ για το πιάνο ( έχει πλάκα και μόνο να διαβάσεις τις παρτιτούρες). Λοιπόν ο Hamelin παίζει τα συγκεκριμένα κομμάτια σαν να παίζει κάτι στοιχειώδες. Με ένα search στο Youtube νομίζω οτι θα βρείτε κάτι

Ανώνυμος είπε...

Χθές μας έλεγες αυτά που μας έλεγες και σήμερα μας το παίζεις λόρδος...
Μήπως υπάρχει κάποιος εσωτερικός διχασμός? Μήπως...

Kostas Oreopoulos είπε...

Δεν νομίζω οτι είναι ακριβώς το ίδιο η καταγωγή της Τζίνας Μπαχάουερ και το χθεσινό θέμα. Η χθεσινή υπόθεση έχει να κάνει με ένα άνθρωπο που θεωρώ δικό μου και μια εξέλιξή που όχι απλά θα τον στεναχωρούσε...
Αν λοιπόν στην δική σου ζυγαριά τα 2 θέματα έχουν το ίδιο βάρος στην δική μου δεν έχουν. Θα μου το επιτρέψεις ελπίζω. Δεν θα χαλαστώ για την καταγωγή της Μπαχάουερ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος που εκφράζεται κάποιος, όποια άποψη και να υποστηρίζει, δείχνει αν έχει ποιότητα και ουσιαστική παιδεία.
Το να έχεις κάποιες γνώσεις και ενδιαφέρον για την κλασική μουσική δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι άνθρωπος με καλλιέργεια.

Ανώνυμος είπε...

και για να συμπληρώσω τον προηγούμενο φίλτατο...από την προχθεσινή συμπεριφορά του Σαλονικιού και το ύφος και τον εν γένει τρόπο έκφρασης του, εύκολα συμπεραίνουμε περί τίνος πρόκειται. Το κακό είναι ότι οι φίλοι του δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και τον αφήνουν ανεξέλεγκτο...

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ωραιόπουλε, συμφωνώ κι επαυξάνω. Δε θεωρώ τον εαυτό μου μουσικόφιλο ανυπερθέτως, αλλά μπορώ να πω ότι απόλαυσα τη Μάρθα Άργκεριχ στο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Νο1 του Φραντς Λιστ και, αν δεν απατώμαι, στην Ουγγρική Ραψωδία του ιδίου. Εξαιρετική ερμηνεία.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όλοι οι προερχόμενοι από την ΕΣΘ και ΕΣΚ υποψήφιοι δεν κατάφεραν ούτε καν να εκλεγούν στις τελευταίες εκλογές της ΕΣΣΝΘΧ?
Έχει κανείς καμία εξήγηση που να μπορεί να την δημοσιοποιήσει?

Ανώνυμος είπε...

γιατι αν δεις προσεκτικα δεν εκλεχτηκε κανενας που δεν υποστηριξε τον ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ στις εκλογες της ΕΣΟ και αν δεις συνασπιστηκαν και συνεργαστηκαν μεταξυ τους αυτοι που μεχρι εχτες ο ενας εφτυνε τον αλλο...βλεπεις το αφεντικο δεν ξεχναει και οι υπαλληλοι του οσο και αν αληλομισουνται συνεργαστηκαν γιατι τα συμφεροντα ειναι μεγαλα...και για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις δεν ειμαι απο την θεσσαλονικη και δεν με ενδιαφερει η ΕΣΘ...

Ανώνυμος είπε...

Λες να ειναι κι ετσι...?
Ποιός ξέρει άραγε...
Παντού και σε όλα υπάρχει το φάντασμα
"Μακρόπουλος"?
Οι υπόλοιποι δηλαδή που εκλέχτηκαν ίσως και για πρώτη φορά κάποιοι, όπως Κωνσταντινίδς, Βλάσης, Παλάσκος, Σίσκος, Ιβάνοβιτς κλπ είναι υπάλληλοι του "φαντάσματος"?

Ανώνυμος είπε...

αυτοι μπορει να μην ειναι υπαλληλοι αλλα οι αλλοι που δεν εγραψες?
και αν δεις την σταυροδοσια θα καταλαβεις!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΥΡΩΝ
ΜΗΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΙΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΗΤΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

αυτοί έμειναν εκτός των προηγούμεωνν που ανέφερα....

άρα ανάμεσα σε αυτούς έχουμε υπαλλήλους του "φαντάσματος"...?
ειναι και οι 6, κάποιος εξ αυτών???
κι αν υποθέσουμε ότι είναι 1-2 οι "υπάλληλοι", μπόρεσαν και συνάσπισαν μόλις δύο άτομα,τόσους πολλούς κατά των μη στηριξάντων το "φάντασμα"....
Πόσο πιθανό είναι άραγε αυτό σενάριο-καραμέλα???
Άραγε το σενάριο αυτό είναι το μόνο αίτιο της πανωλεθρίας?
Μήπως η όραση σου φτάνει μέχρι το δεντράκι έξω από το σπίτι σου...? (το οποίο όπως ένιωσες την ανάγκη να μας πείς!!! δεν βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη)

Ανώνυμος είπε...

To group "Γαλαξίας" μαζί με τις παραφυάδες του (Χαλκιδική) είνα 10. Βάλε και τα σωματεία του μέχρι χθες "άσπονδου εχθρού" (2), συν τα σωματεία αυτών που έλαβαν υποσχέσεις για θέσεις (2-3) και έβγαλες τους 17 που ψήφισαν μπετόν (17 όμοια ψηφοδέλτια).
Είναι κάτι σαν αρχαία τραγωδία:
ΥΒΡΙΣ (κατεβήκατε με την αντιπολίτευση)
ΤΙΜΩΡΙΑ (σας κόβουμε από παντού άσχετα με την ιστορία και την προσφορά σας).Στο τέλος όμως έρχεται ΚΑΘΑΡΣΗ (έχει ο καιρός γυρίσματα).

Ανώνυμος είπε...

αυτά που είπες βγάζουν 14-15 και όχι 17, δεν πειράζει μπορεί να σου ξεφυγαν 2-3 στην πρόσθεση. δεν έχει σημασία...

Επί της ουσίας....
Θα μπορούσε να το θέσει κανείς και αντίστροφα ότι δηλαδή το σχήμα της τραγωδίας που περιέγραψες είναι κυκλικό και ότι ναι μεν η κάθαρση μπορεί να είναι και κάτι που θα έρθει στο μέλλον (όπως προφητεύεις), σίγουρα όμως μπορεί να την ζούμε και στο παρόν... (το είχες σκέφτεί αυτό???)
Διότι ποιός ένωσε Ν. Θεσσαλονίκης και Ν. Χαλκιδικής για να φτιάξει μία ένωση στην οποία θα είναι πρόεδρος, προωθώντας διάφορους και διάφορα?
Ποιός άραγε???
Ποιός την έφερε με τον ίδιο τρόπο (που την έφαγε εν προκειμένω) σε κάποιον άλλον που επίσης είχε την ίδια και μεγαλύτερη προσφορά στο σαλονικιωτικό σκάκι? και πλέον ακόμη και το σωματείο του σχεδόν έχει διαλυθεί???
Μάλλον επάθαμε , όσα οι ίδιοι κάναμε στους΄άλλους... (λέει ο λαός)

δεν θέλω λοιπόν τέτοιες απώλειες μνήμης, οι διοικήσεις είναι θέμα συσχετισμών όχι πάντοτε αγνών αλλά όχι και ανήθικων όπως τεκμαίρεις αβίαστα, και όποιος τους εχει διοικεί...

αντίθετα όσοι σπέρνουν "καταστροφές", όπως φάνηκε θερίζουν θύελλες......
αυτό μάλλον είναι το πολύ παιδαγωγικό δίδαγμα απ΄ όλη την ιστορία....

Υ.Γ. τώρα μας τα γύρισες στους συσχετισμούς και στις παραφυάδες, ενώ μέχρι πριν έλεγες για Μακρόπουλους και υπαλλήλους, τελικά έχεις κατασταλάξει μεσα σου ποιό είνια το πρόβλημα ή σου φταίνε όλα όσα κινούνται?????

Ανώνυμος είπε...

Eίναι φανερό ότι οι συζητήσεις σε σχέση με τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη γίνονται από σκακιστές που δε ζουν στη θεσσαλονίκη ή ζουν και δε γνωριζουν τι γίνεται γύρω τους.

Οι εκλογές στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν σχέση ούτε με ιδιωτικές ευαίσθητες υποθέσεις (βιβλια κλπ) ουτε με το Μακρόπουλο και την ΕΣΟ ούτε με προσωπικά ζητήματα.

Οι εκλογές είχαν έντονο πολιτικό χαρακτήρα καθώς διασταυρώθηκαν πολιτικές ιδεολογίες. Ηταν ίσως οι πιο πολιτικοποιημένες εκλογές των τελευταίων 20 ετών στο σκακιστικό χώρο για όσους είναι σε θέση να το κατανοήσουν.

Στις εκλογές της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν 20 υποψηφιοι εκλέχτηκαν οι 11 οι οποίοι αποτελούν την πλατύτερη εκπροσώπηση που υπήρξε ποτέ στην ενωση. Εκπροσωπείται το 80% των σωμαείων της πόλης και όλες οι γεωγραφικές περιοχές.

Το ισχυρό αίτημα ανανέωσης έγινε πράξη με την εκλογή 8 νέων μελών που εκπροσωπούν νεα σωματεία με πολύ διάθεση για δουλειά.

23 από τα 31 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου επέλεξαν την ανανέωση του Δ.Σ. κατα 75%.

Απο τα υπολοιπα 8 σύντομα τα μισά τουλάχιστον (η ευχή είναι όλα) θα πλαισιώσουν στην προσπάθεια της νέας διοίκησης άπό καίριες θέσεις. Οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Τώρα όσον αφορά τις θεωρίες περί ανεπιθυμήτων - εχθρών - υπαλλήλων και τη λοιπη λασπολογία και τις απειλές περι γυρισμάτων κλπ΄ ακούστε τα εξής

1. Οι δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις δεν αμφισβιτόύνται παρα μονο από όσους δε πιστεύουν σε αυτές.

2. Η νέα διοίκηση θα απαντάει μόνο με έργο και δουλειά.

3. Μπορείτε να πραγματοποίησετε όποια απειλή σας θέλετε. Δε μας αφορά δε μας επηρεάζει και θα βοηθήσει στο να διευρυνθεί η πολιτική μας αντίληψη και άποψη.

Τέλος η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων και σκακιστών της πόλης τιμάει όσους πρόσφεραν στο προηγούμενο Δ.Σ. και τους ευχαριστεί. Τα αξιώματα δε κάνουν τους ανθρώπους αλλά το αντίθετο. Όποιος μπορεί να παράγει έργο και να προωθήσει το άθλημα μπορεί να το κάνει από παντού. Οι αντιπαραθέσεις είναι για όσους προάγονται μόνο μεσα σε αυτές.

Καλή δουλεια σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Μια τόσο πολιτική τοποθέτηση μήπως θα έπρεπε να υπογράφεται κιόλας?
Τι σόι πολιτικοποίηση και πολιτική συνείδηση είναι αυτή χωρίς υπογραφή. Δεν ξέρω κάποιον να εκφράζει πολιτικές θέσεις ανυπόγραφα.

Και για να διευκρινίσω νομίζω ότι απλά ο συντάκτης εδώ ξέχασε να υπογράψει και δεν είχε σκοπό να αφήσει το άρθρο - πολιτική τοποθέτηση ανυπόγραφο (αφού δεν υπάρχει λόγος να μην το υπογράψει).
Οπότε περιμένουμε φαντάζομαι όλοι την υπογραφή της τοποθέτησης.

Ανώνυμος είπε...

να μην φαντάζεσαι τίποτα αγαπητέ...όλα ειναι πραγματικοοτητα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα πολιτικής αλλά βαθειάς μικροπολιτικής και έχει αποκλειστική σχέση με τις εκλογές της ΕΣΟ. Κατ’ αρχήν δεν είναι ορθό να ταυτίζεις τους σταυρούς που πήρε ο πρώτος σύμβουλος, ο οποίος ψηφίσθηκε και από τους «κομμένους», οι οποίοι δεν λειτούργησαν με αποκλεισμούς, με το σύνολο των ψήφων της συγκεκριμένης παράταξης. Τα σωματεία που ψήφισαν ήταν 28, υπήρχαν 17 ίδια ψηφοδέλτια με 11 σταυρούς στα συγκεκριμένα ονόματα.
Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι κόπηκαν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι που στην γενική συνέλευση της ΕΣΟ μίλησαν κατά του Μακρόπουλου, είτε ήταν σε ΕΣΘ, ΕΣΚ, είτε σε παντελώς άσχετα σωματεία, είτε συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση είτε όχι. Είναι όλοι αυτοί που πήραν 10 σταυρούς.
Από εκεί και πέρα φυσικά, ουδείς αναντικατάστατος !!!

Ανώνυμος είπε...

Μια απάντηση στον ψυχολόγο που διαπληκτίζεται με τον κ. Ωραιόπουλο σε διάφορα μλπογκ και ήρθε και εδώ να διαπληκτιστεί με την ΕΣΘ.

Το σκάκι της Θεσσαλονίκης έχει παρελθόν έχει παρόν και πολύ μέλλον. Οι πολύπλοκές συγχητικές αναλυσεις δεν ωφελούν σε τίποτα.

Τα ιστορικά σωματεία της πόλης, ΕΣΘ, Πολίχνη, ΠΑΣ ΔΕΗ, Γαλαξίας, Βορράς, Τριανδρία, Συκιές, Νεάπολη, Χανκ κ.λ.π. έχουν προσφέρει πολλά και θα προσφέρουν ακόμα περισσότερα στο σκάκι της πόλης.

Σε συνεργασία με τα νεώτερα σωματεία αποτελούν ένα ΄μεγάλο πΥρήνα ανάπτυξης και προοπτικής.

Στηρίζουμε όλα τα σωματεία και είμαστε αλλλέγγυοι στο έργο τους.

Εάν υπάρχει ο οποιοδήποτε που επιθυμεί να μειώσει το εργο των οποιαδηποτε σωματείων να το κάνει επώνυμα για να μάθουν όλοι ποιος είναι.

Εμείς στρίζουμε και συνεργαζόμαστε με όλα τα σωματεία της πόλης και σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία, το παρόν και το μέλλον τους.

Ανώνυμος είπε...

Salonikie, μιλώντας στο α΄ πληθυντικό είσαι απλά τριδιάστατη προσωπικότητα, ή μιλάς εκπροσωπώντας κάποιους?
Κι αν εκπροσωπείς κάποιους, ποιοί είστε δηλαδή "εσεις" που δήθεν συνεργάζεστε με όλα τα σωματεία...???

Μπορεί να κατανοώ κάποιες στάσεις, αλλά εμένα μην μου πουλάς τέτοια κόλπα...........
δεν μείωσα εγώ κανένα σωματείο, τα συγκεκριμένα σωματεία τα μείωσε η ίδια η πραγματικότητα την οποία έντεχνα συνέθεσαν οι διάφοροι "σαλονικιοί", όταν άποφάσισαν να παίξουν γραμμές στην ψηφοφορία τους, αποκλείοντας έτσι όλους τους υπόλοιπους...
απλά τα πράγματα...!
και θα σε γούσταρα αν παραδεχόσουν "ναι, το κάναμε, τους αποκλείσαμε, τους υποβαθμίσαμε προσωρινά γιατί τα τελευταία χρόνια δεν πρόσφεραν όσα έπρεπε"
Αντ΄αυτού, μας "πουλάς" κόλπα και μεταξωτές κορδέλες...
πρόσεχε μόνο μήπως η παραπάνω προφητεία του γνωστού μας "ανώνυμοϋ" περί κάθαρσης γίνει πραγματικότητα, αφού όλα κύκλος είναι αγαπητέ μου...
Είναι μάλλον καλύτερη η ειλικρίνεια....

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό. Από τον Βλαντιμίρ φτάσαμε να συζητάμε για την νέα διοίκηση της ΕΣΣΘ-Χ. Τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, όπως και παντού στηρίζονται σε συμμαχίες, οι οποίες είναι ευθραυστες ανα πάσα στιγμή. Ήδη από πολύ καιρό πριν ήταν εμφανής η ρήξη μεταξύ των μελών της προηγούμενης διοίκησης. Ήρθε και το θέμα με τα βιβλία του Γιώργου και αποτελείωσε το σκηνικό. Νέες συμμαχίες διαμορφώθηκαν και παλιές έχθρες "ξεπεράστηκαν" (μεχρι πότε? τις επόμενες εκλογές?). Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ξεκινάει από το απαρχαιωμένο καταστατικό το οποίο δεν προβλέπει τον αριθμό των σταυρών που μπορεί κάθε εκλέκτορας να βάλλει, με αποτέλεσμα μια ελαφρά πλειοψηφία να σαρώνει όλες τις θέσεις του Δ.Σ. δηλαδή "The winner takes all". ΣΦΑΛΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟ για μια Ένωση Σωματείων και μάλιστα Σκακιστικών. Πρόταση για άμεση τροποποίηση του Καταστατικού έχει τεθεί στη Γ.Σ. . Ελπίζουμε στην υλοποίησή της.
Α.Ω.

Unknown είπε...

gg

Ανώνυμος είπε...

ka

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο