Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Διεθνή Τουρνουά στην Ελλάδα το 2009


Τον Ιούλιο, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί διεθνές τουρνουά στη Λέρο(http://www.leroschess.gr/)

Δεκαπέντε διεθνή τουρνουά προγραμματίζονται για το 2009 στην Ελλάδα αριθμός που ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ για τα σκακιστικά δρώμενα στη χώρα μας.

Η αρχή πρόκειται να γίνει με το διεθνές Όπεν Μέγας Αλέξανδρος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 26 Απριλίου έως 4 Μαίου και αφορά παίκτες με Έλο υψηλότερο του 2000.
Θα ακολουθήσουν τον Ιούλιο το παραδοσιακό διεθνές τουρνουά της Ικαρίας, το 1ο διεθνές τουρνουά Ρέθυμνο 2009, το 1ο ανοιχτό τουρνουά Artemis Cup που θα γίνει στη Λέρο , το 2ο διεθνές τουρνουά Βέροιας, το Summer Cup στο Πόρτο Καρράς, το 2ο διεθνές τουρνουά Παλαιόχωρας και το διεθνές τουρνουά της Μυτιλήνης.

Ο Αύγουστος θα αρχίσει με το 18ο διεθνές τουρνουά της Καβάλας. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί το Ακρόπολις και στο τέλος του μήνα θα γίνουν το 6ο διεθνές Όπεν της Καλαμαριάς, το 17ο διεθνές τουρνουά Νίκαιας, το 5ο διεθνές τουρνουά Ηρακλείου-Γαζίου και το 2ο διεθνές τουρνουά Αιγιαλείας. Αρχές Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται στην Κέρκυρα το Corfu Chess 2009.

Ακριβείς ημερομηνίες των περισσοτέρων διοργανώσεων δεν έχουν ανακοινωθεί, είναι βέβαιο όμως ότι θα υπάρχει αναγκαστικά σημαντική επικάλυψη, αλλά και πληθώρα επιλογών για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν διακοπές και σκάκι.

1 σχόλιο:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Εμ βέβαια, στη Λέρο, που αλλού; Παίζει σκάκι ο εχέφρων καλοκαιριάτικα;