Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο Νίκος Περγιάλης στο Sentra FM


Η 21η σκακιστική εκπομπή "Αναζητήσεις σε άσπρα - μαύρα¨, βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 11:00 πμ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται επίσης μέσω του διαδικτύου (http://www.sentrafm.gr/ ).
Στην εκπομπή του Σαββάτου 17/1, ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης, θα φιλοξενήσει το γνωστό ρεμπέτη, σκακιστή και συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων Νίκο Περγιάλη. Θα συζητήσουν για το ρεμπέτικο, για το σκάκι, για τα σκακιστικά προβλήματα, κ.α. Ο Νίκος Περγιάλης αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του ρεμπέτικου στον τόπο μας. Στη διάρκεια της εκπομπής, θα ακουστούν τραγούδια του. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις ακροατών. Το e-mail της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210 - 6076000.

Και μια σκακιστική σύνθεση του Νίκου Περγιάλη:

Πρόκειται για το θέμα «Bristol». Εδώ, τα λευκά παίζουν και κάνουν ματ σε (2) δύο κινήσεις. Η λύση, ευπρόσδεκτη στα σχόλια.

6 σχόλια:

Emmanuel Manolas είπε...

Στο θέμα Μπρίστολ το λευκό κομμάτι, που ανοίγει την γραμμή για να κινηθεί επάνω της (και προς την ίδια κατεύθυνση) το δεύτερο λευκό κομμάτι, είναι παρασιτικό δηλαδή δεν συμμετέχει στο ματ.
Εδώ ανοίγει την γραμμή ο Αξιωματικός, αλλά στηρίζει την Βασίλισσα για να γίνει το ματ.
Όπως και να λέγεται το θέμα, μπράβο στον κύριο Νίκο Περγιάλη.

Ανώνυμος είπε...

1Qd6..Nd5.2Qe5#

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Στo 1.Qd6, Re8, αμύνεται. Δείτε τα σχόλια του ειδήμονα Αλκίνοου. Μέχρι και ποιο κομμάτι κινείται πρώτο σας λέει!

Ανώνυμος είπε...

Bf3 κλπ, σωστά?

Ανώνυμος είπε...

Αξιωματικός ζ3!

Η μαύρη βασίλισσα εν συνεχεία αποφασίζει σε ποιό σημείο θα γίνει η μοιραία "συνάντηση"!

Ανώνυμος είπε...

Εννοούσα, τα Μαύρα, κι όχι η μαύρη Βασίλισσα!