Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Φωτοκουίζ


59 χρόνια χωρίζουν τους δυο αντιπάλους. Ουκρανία, τουρνουά ράπιντ, 2001. Ο Βίκτορ Κορτσνόι ήταν 70 ετών, η μικρή δεξιά, μόλις 11 ετών. Ο Κορτσνόι βγήκε χειρότερος, και έτσι μετά το άνοιγμα πρότεινε ισοπαλία την οποία το κορίτσι, προς γενική έκπληξη, αρνήθηκε. Έτσι η παρτίδα συνεχίστηκε και ο γηραιός GM πάλεψε σκληρά για να διασωθεί με ισοπαλία. Η σκακίστρια αυτή, στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών και 4 μηνών έγινε WGM "σπάζοντας" το προηγούμενο ηλικιακό ρεκόρ της Τζούντιτ Πόλγκαρ. Σήμερα είναι 19 ετών. Ποιά είναι;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εύκολο. Lahno Kateryna από Ουκρανία. Δεν είχε ίσως την εξέλιξη που περιμέναμε, γύρω στο 2500 έχει σταθεροποιηθεί η απόδοση της εδώ και χρόνια χωρίς να φαίνετε ότι θα έχει κάποια σημαντική άνοδο. Μακάρι να διαψευστώ! Ακόμη νέα είναι.
Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Από πρόσφατες φωτογραφίες στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη μικρούλα έχει μεταμορφωθεί σε ντίβα ολκής, σωστός? Βγάζει μάτια ντεεε.

Ανώνυμος είπε...

Εμενα μου κανει εντυπωση οτι ενω η παρτιδα που παρουσιαζεται στην εικονα ειναι παιγμενη το 2001 το ρολοι ειναι μηχανικο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5244