Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ατομικό Πρωτάθλημα 2010 - 2ος γύρος


Στην πιο ενδιαφέρουσα παρτίδα του γύρου ο διεθνής μαιτρ Σπύρος Καπνίσης έκανε ισοπαλία με τον γκρανμαιτρ Γιάννη Νικολαΐδη. Ο Νικολαΐδης είχε ένα μικρό πλεονέκτημα από το άνοιγμα το οποίο μετέτρεψε σε αρκετά καλύτερη θέση μετά από μερικά τακτικά, αλλά στην πίεση χρόνου και οι δύο αντίπαλοι έκαναν αρκετές ανακρίβειες και τελικά συμφώνησαν ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου:
Μπανίκας - Σπηλιάδης 1-0
Νικολαϊδης Κ. - Κουκουφίκης Α. 1-0
Μαστροβασίλης Θ. - Μαστροβασίλης Δ. 0,5-0,5
Κανακάρης - Κοτρωνιάς 0-1
Καπνίσης - Νικολαϊδης Ι. 0,5-0,5

Site αγώνων: http://indiv2010.peristerichess.gr/

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και live streaming στο πρωτάθλημα ανδρών, να μην επισημαίνουμε μόνο τα αρνητικά αλλά να επαινούμε και τα θετικά.

Ανώνυμος είπε...

Θεατές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!
Θεατές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!
Τελικά υπάρχουν!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Streaming χωρίς live games (καθότι η java applet του site εξακολουθεί να βροντάει) είναι, με το συμπάθειο, τυρόπιτα χωρίς τυρί.
Με την live camera και τα σχόλια του Συμεών, δε γίνεται δουλειά...

trandism είπε...

Με Windows XP 32.bit, Google Chrome και Java 1.6.0_21 εμένα που παίζει άψογα από την πρώτη μέρα

Michalis είπε...

δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι. Έχω δοκιμάσει με windows xp, windows 7, ubuntu, και με ΙΕ8, Opera, Firefox, Chrome και δεν κόλλησα πουθενά !!
Από αύριο, θα προσπαθήσω να βάλω παράλληλα την εφαρμογή του ΤΟΜΑ σε μια άλλη σελίδα του site.
Θα σας ενημερώσω σχετικά...

Ανώνυμος είπε...

Και για το σαράβαλο pc του PFREN πάλι η EΣΟ φταίει;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι το pc του Pfren που δεν το παίζει. Το δικό μου επίσης (με windows 7) και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα πρόβλημα να δω live games. Δεν καταλαβαίνω πως φέτος και τα δύο πρωταθλήματα υποβαθμίστηκαν τόσο πολύ σε αυτό το τομέα. Στο γυναικών να μην έχει καν live στο ανδρών να έχει τόσα πολλά τεχνικά προβλήματα.
Και επιπροσθέτως πως γίνεται να είναι επιλογή να μην έχουν και φυσικούς θεατές καθώς όταν οι αγώνες γίνονται στο ΠΟΥΘΕΝΑ ε τότε μόνο τίποτα περαστικοί μπορούν να παρακολουθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Προηγούμενε ανώνυμε, αν έβλεπες το Live streaming, υπήρχαν αρκετοί θεατές, ανάμεσα τους γνωστοί σκακιστές, όπως ο Γαβριλάκης και ο Κανελλόπουλος από την Πάτρα. Δηλαδή πρέπει να γίνετε στην πόλη μας κάθε φορά για να το παρακολουθούμε; Ας ασχοληθούμε και καμιά φορά με τους αγώνες! Α, στο δικό μου παίζει το live...

Michalis είπε...

... επανέρχομαι: στη σελίδα των live games δεξιά θα δείτε ένα link "alternative display" που θα σας πάει στο TOMA display.
Ελπίζω να λυθούν τα προβλήματα έτσι.
Μιχάλης Πρεβενιός

Ανώνυμος είπε...

Και σε μένα συνεχίζονται τα προβλήματα. Πλέον μόνο το pc με τα Vista παίζει σωστά την σελίδα.

Καθαρίστηκε και η cache της Java αλλά τίποτα.

Ανδρέας Ανδρέου είπε...

Πάντως αν κάποιος έχει λίγο χρόνο διαθέσιμο και αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, ας επικοινωνήσει μαζί μου (andreoua στο skype και στο gmail) μπας και βρούμε τη λύση...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μιχάλη (Πρεβενιέ), ο εναλλακτικός player σε flash δουλεύει μια χαρά, αλλά... δώρο- άδωρο, αφού υπάρχει μόνο στα live games, και όχι στους γύρους που έχουν παιχτεί.
Σήμερα το πρόβλημα έχει χειροτερέψει-0 δεν δουλεύει πλέον ούτε η JRE 7 b119, ενω αν κάνεις το λάθος να πατήσεις refresh στον browser ανοίγει και δεύτερη java instance, που τρώει την RAM με μεγάλη όρεξη. Μέχρι που παραλίγο να σκάσω μηχάνημα με 8GB RAM και 64-μπιτο λειτουργικό (Archlinux), αλλά τα ίδια έχω και στο 32-μπιτο λινουξάτο φορητό, τα ίδια και σε ένα παλιότερο μηχάνημα με 32-μπιτο Debian, τα ίδια και χειρότερα και σε 32-μπιτα ΧΡ από VirtualBox.
Από ότι βλέπω, η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί για την live έκοδση της applet την φτηνή λύση: δωρεάν μέσω cheestube.be (δεν ξέρω αν η εταιρία έχει σχέση με τον κο Ανδρέου, και ποια), δεν υπάρχει κάποιος να τους πει δύο φωνήεντα; Ένα σωστά σχεδιασμένο site θα πρέπει να το βλέπουν ΟΛΟΙ, ακόμη και όσοι έχουν υπολογιστές 10ετίας, και όχι μόνο... όσοι λάχει.
Να πω ότι αυτός καθαυτός ο viewer του κου Ανδρέου δεν φταίει... π.χ. στο site http://www.fideamerica.com/2010/abril/laroda/java/index.html δουλεύει άψογα.

Ανδρέας Ανδρέου είπε...

PFREN, αν έχεις διάθεση στείλε μου τα errors που παίρνεις... Το ότι το πρόβλημα σου χειροτέρευσε σήμερα είναι όμως περίεργο μιας και δεν άλλαξε κάτι!
Από την άλλη, το http://chesstu.be είναι δική μου ιδέα και εκτέλεση (απ'ότι φαίνεται και με τις 2 έννοιες!), είναι free, χρησιμοποιεί τον κανονικό viewer μου και εύχομαι να φανεί χρήσιμο σε κάποιους.

Michalis είπε...

Παναγιώτη για τους παλαιότερους γύρους υπάρχουν και τα pgn, έλεος ...
Το free φταίει; δε νομίζω. Όπως ξέρεις καλά λόγω της λινουξ εμπειρίας σου, δε χρειάζεται να χρυσοπληρώνεις κάτι για να είναι καλό... Η εφαρμογή του Ανδρέου είναι εξαιρετική, πανάλαφρη και λειτουργικότατη. Και ο Ανδρέας είναι εδώ, μας ακούει και προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει - διορθώνει ότι του λέμε.
Ο ΤΟΜΑ display εκτός από έναν σκασμό λεφτά που κάνει (η ΕΣΟ τα πλήρωσε, όχι εγώ) είναι πολύ βαριά εφαρμογή. Στη Χαλκιδική στα παγκόσμια φέτος, "έριξε", λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας, δυο παροχείς που τη φιλοξένησαν μέσα σε τέσσερις μέρες !! (και μιλάμε απ' τους μεγαλύτερους στον κόσμο) και φοβάμαι να τη χρησιμοποιώ ύστερα απ αυτήν την .. δυσάρεστη εμπειρία. Εδώ είμαστε να ακούμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Αλλά, προσωπικά με αυτά που ακούω, έχω σηκώσει τα χέρια. Στα μόνα pc που δεν είδα την εφαρμογή του Ανδρέα να τρέχει είναι σε κάτι pc που είχαν τόσες φραγές και κλειδώματα που ούτε να τυπώσουν στον εκτυπωτή τους δεν μπορούσαν (!!) όχι να τρέχουν Java... Και πίστεψέ με, δοκίμασα σε πολλά pc... πάρα πολλά... Τι να πω, στείλτε στον Ανδρέα τα errors. Από μέρους μου κάνω αυτό που μπορώ: σήκωσα τη δεύτερη εφαρμογή και ελπίζω να βοηθήσει ...

Ανώνυμος είπε...

Και για τον Γάτο που τον έχουν καταγγείλλει, τι έχετε να πείτε;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τελικά κάτι φταίει με τα temporary files και σκάει η java. Η προσωρινή λύση που βρήκα: Πάμε στο control panel της java, Temporary files settings καθάρισμα της cache, και ξετσεκάρισμα της επιλογής "Keep temporary files on my computer". Έτσι δουλεύει ΟΚ, αν και φυσικά το να μην κρατάς καθόλου cache έχει και τα κουσούρια του...