Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα 2010

Το 60ό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας από 25/11 έως 4/12 και το 33ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών στα Χανιά από 22/11 έως 1/12.
Συμμετέχουν:
(60ό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα)
1. Καπνίσης Σ. 2511
2. Νικολαϊδης Ι. 2552
3. Κοτρωνιάς Β. 2591
4. Μαστροβασίλης Δ. 2580
5. Κουκουφίκης Α. 2278
6. Σπηλιάδης Α. 1888
7. Νικολαϊδης Κ. 2318
8. Μαστροβασίλης Θ. 2556
9. Κανακάρης Γ. 2285
10. Μπανίκας Χ. 2590

(33ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών)
1. Παπαδοπούλου Β. 2208
2. Οικονομοπούλου Μ. 2160
3. Μπότσαρη Α-Μ. 2314
4. Μακροπούλου Μ. 2268
5. Παυλίδου Κ. 2188
6. Ιορδανίδου Ζ. 2152
7. Στεφανίδη Μ-Α. 2080
8. Μάκκα Ι. 2114
9. Μαρκαντωνάκη Χ. 2142
10. Φαχιρίδου Κ. 2208

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων στη διεύθυνση http://www.chessfed.gr/Tournaments/2010_closed_greek_ch/2010_indiv.htm

126 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, σόρρυ κιόλας, αλλά τί κάνει εκεί ο 1800?? οκ φαντάζομαι είναι ο 'τοπικός προσκεκλημένος' αλλά ελεος πια...πόσο ακόμα θα ρίξουμε το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια??

Απελπισμένος μετανάστης

Schrödinger's Cat είπε...

Ο νεαρός Σπηλιάδης κέρδισε με το σπαθί του την πρόκριση, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, που έγινε τον Ιούλιο, στην Ικαρία. Δεν είναι προσκεκλημένος.
Κι εύχομαι να πάει καλά!

Ανώνυμος είπε...

Κατευθείαν οι άρρωστοι εγκέφαλοι άρχισαν.. Ακού τοπικός προσκεκλημένος!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αχ, ρε Βασίλη... θα στα ψάλλω για τα καλά όταν συναντηθούμε.
Μέχρι τώρα έχω κι εγώ χάσει το λογαριασμό πόσες φορές έχεις εγκαταλείψει το αγωνιστικό σκάκι (πόσω μάλλον εσύ!), αλλά η αποχώρησις το πολύ- πολύ να κρατήσει μία έκδοση του Ινφορματόρ...
Κόβει η π... αλλά άσε, καλύτερα να μην το πω δημοσίως.

Ametanoitos είπε...

Η συμμετοχή του Κοτρωνιά και του Σπηλιάδη είναι πραγματικά δύο ατραξιόν για την διοργάνωση! Κ εγώ εύχομαι στο νεαρό Θανάση από την πόλη μου, την Πάτρα, να παίξει τόσο δυνατά όσο έπαιξε στην Ικαρία (απόδοση πάνω από 2300!) και να κάνει την έκπληξη στο τουρνουά, όσο δύσκολο αντικειμενικά και να είναι αυτό. Επίσης να σημειώσω πως ο Θανάσης είναι άριστος μαθητής και πηγαίνει στη Γ' Λυκείου φέτος, κάτι που πρέπει να τον δυσκολεύει πολύ για να προετοιμαστεί σωστά για τη διοργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαιωαννου (μεταξυ αλλων GM) γιατι δεν συμμετέχει στο πρωταθλημα? Ειναι σαν να παιζει Α' εθνικη και να μην παιζει ο Ολυμπιακος. Δεν εχει νοημα..

Cpttromaras είπε...

...poio prwtathlimna tis ikarias leme??...auto pou enswmatwthike teleutea stigmi me to anoixxto ellados otan oloi eixan kanonisei na pane se safws pio dunata tournoua???
..A,kala thumame!!!
....Krima pou den paizei i iordanidou sto geniko,eine se trelli forma...elpizw na kataktisei twn gunekwn...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, Καπτάν Τρομάρα μου... πηδάει και τα φτάνει. Εκτός κι αν είναι θεόκουτση.

Ανώνυμος είπε...

Η Αλεπού κάτι θα βρει...
Θα δει κανένα foxy και θα πάρει τις ιδέες...
Άλλοι όμως...?
ΥΓ:Τοπικός Προσκεκλημένος ήμουν εγώ αλλά δεν ήθελα να παίξω....
Το 0/9 με περίμενε... :)

VirUs είπε...

Αγαπητε Φιλιππε καλημερα...

Ψαχνωντας ντοκυμαντερ για την εξεγερση του Πολυτεχνειου βρηκα το εξαιρετικο οπτικο ντοκουμεντο με ευθύνη του Ολλανδου οπερατερ Albert Coerant...καποια συγγενεια;

Schrödinger's Cat είπε...

Ναι υπάρχει συγγένεια, επειδή είναι off topic όμως, μπορείς να μου στείλεις email.

trandism είπε...

http://www.athensnews.gr/old_issue/12936/7176


http://www.athensnews.gr/old_issue/12906/6027

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ε, ναι, έχει μια... κάποια συγγένεια ο Γάτος με τον οπερατέρ Αλβέρτο Κόεραντ. Φαίνεται ότι μόνο οι παλιές καραβάνες την γνωρίζουμε...
Απλά, ο Γάτος προτιμά (και καλά κάνει) να κρίνεται από τα δικά του έργα και ημέρες, και όχι αυτά των "συγγενών" του.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά θα έχουμε ένα πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων,θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράματα αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε καλύτερα απο όλες τις απόψεις κλειστά ανδρών κ γυναικών. Χρειάζεται περισσότερη προβολή(ΜΜΕ κτλπ),εύρεση χορηγών καλύτερα έπαθλα και συνθήκες για τους αθλητές και φυσικά ένα διαφορετικό σύστημα που να εξασφαλίζει τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων.Πρέπει να γίνει βιτρίνα για το άθλημα που θα προσελκύσει κόσμο και ενδιαφέρον-δημοσιότητα,τα χιλιάδες παιδιά που παίζουν στα σχολικά μπορούν να βλεπουν τους κορυφαίους μας σα πρότυπα και να έχουν κίνητρο να προσπαθήσουν να γίνουν η επόμενη βελτιωμένη γενια!
Εως τώρα μάλλον αδιάφορους αφήνει τους υπεύθυνους,είναι άραγε τυχαίο το ότι ποτε δε γίνεται στο ίδιο μέρος 2 φορες συνεχόμενα ?

Ασύρματος είπε...

Παραμένοντας εκτός θέματος, θυμίζω την περσινή ανάρτηση του κ. Κονιδάρη

http://bit.ly/cqXi4y

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολυ απότομα και σε κάπως μεγάλη ηλικία ξεπετάχτηκε αυτός ο Σπηλιάδης.Καλό θα είναι να τον προσέξουν οι διοργανωτές διότι στην Ικαρία σηκωνόταν πολύ συχνά ακόμα και φορές που ήταν η σειρά του να παίξει και έφευγε με ένα τσαντάκι στο χέρι!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Καλύτερα με τσαντάκι στο χέρι, παρά με κάτι άλλο, πιο μακρύ και πιο μεγάλο στο χέρι.
Πολύ συγκλονιστικές ρε παιδί μου αυτές οι ανώνυμες καταγγελίες... όταν τις διαβάζω νοιώθω κάτι να μου σηκώνεται. Μάλλον είναι θέμα DNA, η γυναίκα μου το έχει καταλάβει, και με καταγγέλει κάθε βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

E oxi!! Ntroph pia, na sbhstei to sukofantiko sxolio!

Kai na koita3ei o suggrafeas tou tis partides tou pitsirika pou apla epaize a3ioprepes anoigma kai meta mazeue ta apisteuta pragmata pou tou sthnane.

Ανώνυμος είπε...

Twra katalavate oti to blog afto einai kitrino?

Schrödinger's Cat είπε...

Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν κατάλαβε πως το μήνυμα του ανώνυμου είναι χιουμοριστικό. Καλό ή κακό χιόυμορ δεν ξέρω, αυτή είναι άλλη ιστορία.

barbis είπε...

Eγώ εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί οι αντίπαλοι του τον άφηναν να φύγει χωρίς να παίξει κίνηση.Θα τον είχα δέσει στην καρέκλα με αλυσίδες στην καρέκλα αν το έκανε σε εμένα:)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε Μπαρμπή, τον Ιούλιο στην Kαριά δεν περισσεύουν αλυσίδες. Δένουν τις ψαρόβαρκες...

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνο το σχόλιο του ανώνυμου
Πολλοί δεν τα πιάνουν με την πρώτη,έχουν βέβαια και τα κολλήματά τους με τους ανώνυμους.
Ολόψυχα καλή τύχη στον μικρό!Καλή και η ιδέα της ομοσπονδίας να δίνει πιθανότητες και σε αδύναμους παίχτες με το ανοιχτό πρωτάθλημα.Αυτό μας αρέσει στον αθλητισμό,η δυνατότητα νίκης του μικρού επί του μεγάλου.

barbis είπε...

Ωραίο το αστείο σας κύριε PRRFREN που βλέπω ότι γράφετε σωστά και το όνομα μου διότι συνήθως με γράφουν και με φωνάζουν Μπάρμπη.Ας ευχηθώ και εγώ καλή επιτυχία στον Σπηλιάδη που όπως φαίνεται έχει δουλέψει πολύ και έχει ανέβει κατακόρυφα από το 2008 που παίξαμε στο Ρίο.Τότε πιστεύω ότι έπαιζε γύρω στο 1600-1650 ελληνικό έλο αλλά για να τολμά να παίζει τελικούς πρωταθλήματος Ελλάδος σίγουρα θα έχει σταθεροποιησει τη δυναμικότητα του πάνω από το 2200.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μεταξύ μας, δεν ψαρεύουν και πολύ στην Καριά (έτσι τη λέμε εδώ στις Κυκλάδες, οι ντόπιοι τη λένε Νικαριά), αλλά στους γειτονικούς Φούρνους... :p

Ο βαθμός αξιολόγησης από μόνος του δεν σημαίνει και πολλά πράγματα- ούτε καν και η αντικειμενική δυναμικότητα. Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η διάθεση και η συγκέντρωση στη διάρκεια του τουρνουά. Στην καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει σε τελικά πρωταθλήματος είχα μόνο 1 ήττα, και μόλις 4 νίκες, εκ των οποίων οι τρεις με τους 3 πρώτους της τελικής κατάταξης... Τουλάχιστον έτσι δεν με κατηγόρησε κανένας ότι τον "έκοψα" επ' ωφελεία του δείνα.
Το 2007, περίμενε κανένας τον Γιάννη Παπαδόπουλο να πάρει το πρωτάθλημα, και μάλιστα με τόση άνεση;

Ασύρματος είπε...

Δεν χρειάζεται να παίζει πάνω από 2200 ο Σπηλιάδης για να δηλώσει συμμετοχή. Πρέπει να αρκεί το ότι πήγε καλά στην Ικαρία (όπου όντως επωφελήθηκε από αρκετά στησίματα των αντιπάλων του) και το ότι δεν δήλωσαν συμμετοχή όσοι είχαν το δικαίωμα πριν από αυτόν.

Το κλειστό πρωτάθλημα γίνεται με αυτό τον τρόπο αρκετά χρόνια και δεν αποκλείεται η διαδικασία διεξαγωγής του να έχει μειονεκτήματα. Αυτό όμως δεν είναι ευθύνη όποιου παίχτη αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει.

Ametanoitos είπε...

Ο Σπηλιάδης κέρδισε πολλές παρτίδες στην Ικαρία εναντίον "ανώτερων" αντιπάλων του πολύ άνετα. Δεν θα ξεχάσω την χαρακτηριστική φράση ενός παίχτη που άκουσε το όνομα του αντιπάλου του όταν του το είπαν (εγώ έτρωγα στην ίδια ταβέρνα ακριβώς στο διπλανό τραπέζι)

- Με ποιόν παίζω είπες;
- Σπηλιάδης λέγεται
- Τι Έλο έχει;
- 1800 κάτι
- Α, εντάξει, εύκολα, να δω πότε θα παίξω και με κανένα δυνατό παίχτη


Περιττό να πω πως αυτός ο παίχτης έχασε με συνοπτικές διαδικασίες!

Πολλοί Αθηναίοι πιστεύουν πως και στην Πάτρα και γενικότερα στην επαρχία,τα Έλο τα παίρνουνε "φουσκωμένα" από τους "Αμπελόκηπους" και τα συγκρίνουν με τα δικά τους. Γι'αυτό την πάτησαν όλοι με τον Σπηλιάδη που έπαιζε μια χαρά σκάκι, αυτοδίδακτος, με τη δική του φιλοσοφία (καλή ή κακή) και είχε μια άγνοια κινδύνου. "Αυτοί πρέπει να με φοβούνται, όχι εγώ αυτούς!"

Την ίδια αντίληψη είχαν και διάφοροι Αθηναίοι που κατα καιρούς στρατολογεί ο Μπούνιας και πετσοκόβονται όταν έρχονται στην Πάτρα.

Και καλό θα ήταν καταγγελίες του τύπου "σηκωνόταν με το τσαντάκι στο χέρι ενώ ήταν η κίνησή του" να γίνονται επώνυμα γιατί αλλιώς είναι απλώς συκοφαντία, να μην πω κάτι χειρότερο. Ο Σπηλιάδης δεν ξέρει τι θα πει "Ρύμπκα" κ αμφιβάλω αν έχει κάποια μηχανή νεώτερη του Fritz 8 στον υπολογιστή του, πόσο μάλλον να έχει οποιαδήποτε άλλη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιήσει ενώ πάει στην τουαλέτα.Και κ Μπαρμή δεν σας τιμά που την ηλιθιότατη αυτή καταγγελία την υιοθετήσατε, έστω και για να κάνετε χιούμορ. Αφήνετε έτσι λάθος εντυπώσεις.

Το πιθανότερο είναι το παιδί να κάνει από μηδέν έως ένα πόντο, αλλά αυτό πάλι δεν αποδεικνύει τίποτα. Την πρόκρισή του στο τουρνουά αυτό την κέρδισε επ'άξια και αξίζει συγχαρητήρια, έστω και αν κακοφαίνεται σε πολλούς.

Σε λίγο θα πούμε και πως οι ομάδες ποδοσφαίρου που κατά καιρούς φτάνουν συχνά σε τελικούς κυπέλλου πχ (ή στο μπάσκετ, θυμάμαι έναν τελικό Παναθηναικός -Ρέθυμνο πριν λίγα χρόνια) "έχουν στήσει τους αγώνες" ή "ήταν υπερβολικά τυχερές" κτλ. Γιατί σκεφτόμαστε έτσι; Πολύ πιο πιθανό να συμβαίνει δεν είναι το προφανές; Ότι ΤΟ ΑΞΙΖΑΝ κάτω από τις συγκεκριμένες αγωνιστικές συνθήκες; Σε αυτές φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η τύχη αλλά ποτέ δεν είναι καθοριστικός παράγοντας από μόνη της αν δεν υπάρχει και το κατάλληλο επίπεδο ικανότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αφήστε το παιδί να πάει να παίξει που το γλωσσοφάγατε. Λες και πάει στην κρεμάλα, σκάκι θα παίξει και το πολύ πολύ να χάσει μερικές παρτίδες. Ε και λοιπόν, ο πρώτος θα είναι ή ο τελευταίος.

Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως κάποιοι δεν έχουν παίξει σκάκι....
Θυμάμαι σε ένα τουρνουά,προτελευταίο γύρο στήνω ματ σε θέση με εύκολη ισοπαλία ενώ στην επόμενη κερδίζω μια WGM επειδή αυτή έστησε ντάμα!
Τυχαίο?Δεν νομίζω.....

barbis είπε...

Eγώ δεν είπα ότι ο άνθρωπος έκλεβε αλλά υπάρχει περίπτωση να σηκώθηκε κάποια στιγμή ενώ ήταν σειρά του να παίξει.Εξάλλου το έχω κάνει και εγώ.Έπαιζα με έναν που μόλις πήγαινα να σηκωθώ έπαιζε ακαριαία επειδή όμως υπήρχε φυσική ανάγκη στο τέλος τον παράτησα και έφυγα ενώ ήταν σειρά μου να παίξω.Το να γίνεται κάτι τέτοιο κατ΄εξακολούθηση είναι κατακριτέο και φυσικά δεν ήμουν μπροστά να δω αν αυτό έγινε με τον Σπηλιάδη.Πάντως οι κανονισμοί απαγορεύουν στον παίκτη να σηκώνεται στην κίνηση του και αυτό ήθελα να δείξω με το παράδειγμα με το ατυχες-κατά τον pfren-παράδειγμα με τις αλυσίδες:)

Ametanoitos είπε...

"Eγώ δεν είπα ότι ο άνθρωπος έκλεβε αλλά υπάρχει περίπτωση να σηκώθηκε κάποια στιγμή ενώ ήταν σειρά του να παίξει"

Και πως πιστεύεται ότι υπήρξε αυτή η περίπτωση; Από την ανώνυμη καταγγελία; Ή μήπως μιλούσατε έτσι γενικά; Γιατί μιλώντας και εγώ γενικά μπορώ να πω πως στις δικές σας παρτίδες υπάρχει περίπτωση να με κλωτσάτε την ώρα της παρτίδας μας και έτσι, ΑΝ συμβεί αυτό, θα ζητήσω διαχωριστικό κάτω από το τραπέζι μας (όπως έγινε σε ένα ματς Κορτσνόι-Κάρποφ) ή θα ζητήσω να σας γίνει ένεση με τοπική αναισθησία στο πόδι σας που με ενοχλεί! Προφανώς οι κανονισμοί απαγορεύουν να με κλωτσάτε την ώρα της παρτίδας! Δεν αφήνω έτσι εντυπώσεις για το άτομό σας; Δεν υπονοώ ότι υπάρχει και περίπτωση να το κάνετε έστω και αναφέρω όλα αυτά με μια δόση χιούμορ;

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Βρίσκω ανήθικο να γίνεται μια τέτοια επίθεση σε αυτό το παιδί με υπονοούμενα ή ανώνυμες καταγγελίες μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να κάνει κάτι που το ζηλεύουν πολλοί. Και εμένα δεν μου αρέσει που δεν προκρίθηκα εγώ και προκρίθηκε ο Σπηλιάδης αλλά απολαμβάνω το γεγονός και μου δίνει κάποιο έξτρα κίνητρο να παρακολουθήσω το τουρνουά. Δεν βγάζω όλη μου την κακία και τη ζήλεια απέναντι σε ένα παιδί που έκανε το αυτονόητο, πήρε την ευκαιρία που του δώθηκε γιατί ίσως παρόμοια ευκαιρία δεν του ξαναδωθεί ποτέ.

Σημείωση: ο Σπηλιάδης είναι ο τρίτος Πατρινός που συμμετέχει ποτέ σε κλειστό ανδρών (μετά τον Πούντζα και τον Μουρούτη) και οι παρτίδες του από το τουρνουά θα αναλύονται καθημερινά στο καινούργιο site της ΕΣΣΠ:http://www.essp.gr/

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πολλοί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του Σπηλιάδη και επειδή δεν είναι, δυσανασχετούν και γράφουν ό,τι τους επιτάσσει το θυμικό τους. Ζήλια....

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Σε κλειστό ανδρών έχουν παίξει και ο Πατρινός Λαζαρίδης (δεν ανήκε σε σύλλογο της Πάτρας όταν έπαιξε στα τελικά, αλλά πριν ήταν στον Φυσιολατρικό και κατόπιν στον ΣΟΠ), καθώς και ο Σερραίος Κώστας Δημητριάδης, που όταν έπαιξε τελικά (πρώτη φορά το 84 στην Θεσσαλονίκη, αν δεν κάνω λάθος) ήταν παίκτης του ΣΟΠ.
Όσο για το Σπηλιάδειον ανώνυμο χιούμορ, εξακολουθεί να μη μου φαίνεται και τόσο "χιουμοριστικό". Βλακώδες και κακεντρεχές ίσως, αλλά όχι και αστείο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαζαρίδης το ξερει οτι είναι πατρινός; Είναι τοσο πατρινός όσο κι ο Δημητριάδης.

Ανώνυμος είπε...

Αντι να ασχολούμαστε με άσχετα πράματα καλό θα ήταν να δούμε με τι μοιάζει το πραγματικό σκάκι
world blitz ch Moscow 11/2010.. εξαιρετικός χώρος, ζωντανές παρτίδες ,μεγάλη προσέλευση θεατών,πολύ καλά έπαθλα-σκακιστική αφρόκρεμα απο συμμετοχές !συνεντεύξεις ρεπορτάζ.. αν ήταν και η μετάδοση καλή απο το internet θα ήταν τελειο,
το σκάκι στη ρωσσια έχει παράδοση-ιστορία αλλά και μέλλον,δυστυχώς οι συγκρίσεις πληγώνουν..πχ θυμάμαι τη φιλική συνάντηση προετοιμασίας Ελλας-Γεωργία στα γραφεία ΕΣΟ,ελάχιστοι θεατές,πάλι καλά που έφερε και ο Στράτος Γρίβας μαθητές του για να παρακολουθήσουν αλλιώς θα είμασταν μόνοι μας.. που να έβλεπαν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και το κεντρικό σκακιστικό σύλλογο της Μόσχας..εκεί να δείτε απογοήτευση(απο χώρους ειμαστε 100 χρόνια πισω)
Ελπιζω ότι οι συνθήκες στο κλειστό φέτος θα είναι καλύτερες απο άλλες χρονιές,εύχομαι να είναι μαχητικό και να κερδίσει αυτός που θα παίξει καλύτερα,ακόμα ελπίζω το πρωτάθλημα αυτό να είναι ένα εναυσμα να ασχοληθούν νέοι και νέες με το άθλημα,πραγματικά έχουν μόνο να κερδίσουν ! Θέλω να πιστευω ότι στο μέλλον θα δούμε πρωταθλήματα με ΜΟ πάνω απο 2500 με συμμετοχή όλων των κορυφαίων παικτων μας αλλά και με αντάξιες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα,θα έδινε άλλη ώθηση σο άθλημα

Μαστροβασίλης Α

barbis είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω κύριε αμετανόητε πως ξαφνικά κάποιος ζήλεψε τον Σπηλιάδη και έγραψε ανώνυμες βλακείες πως τάχα σηκωνόταν στην κίνηση του κ.τ.λ. Είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να επιβεβαιωθεί από τους αντιπάλους του και πολύ χαζό για να ειπωθεί ως συκοφαντία.Εδώ τον Δερβενιώτη κατηγορούν για κλοπή χωρίς να έχουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου,τον Σπηλιάδη δε θα ψάξουμε?Δεν το κρύβω μάλιστα ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο φοβισμένος και αδύναμος νεαρός του 2008 όταν και παίξαμε στο Riochess Festival μετατράπηκε σε δύο μόλις χρόνια σ' έναν τόσο αξιόμαχο αντίπαλο που έπαιξε τόσο καλές στρατηγικές παρτίδες στην Ικαρία.Ένας άλλος λόγος που με καθιστά καχύποπτο είναι και η συμπεριφορά του νεαρού στην μεταξύ μας παρτίδα.Τότε προκειμένου να υπερασπιστεί την καταχαμένη θέση του άρχισε να κάνει διαρκείς προτάσεις ισοπαλίας σχεδόν σε κάθε κίνηση που ολοκλήρωνε, μια φορά μάλιστα μόλις απέρριψα την μία μου ξαναζήτησε αμέσως νούλα πριν παίξω κίνηση!!.Αυτό έγινε τουλάχιστον 8 φορές με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συγκεντρωθώ και δεδομένου ότι είχα και λίγο χρόνο έπαιξα ανακρίβεια και κέρδισα δύσκολα.

Ametanoitos είπε...

@ Μαστροβασίλης

Συμφωνώ απόλυτα Θάνο με αυτά που γράφεις. Αν παίξεις όπως στο Πανευρωπαικό τότε ίσως να είσαι ο νέος πρωταθλητής Ελλάδας!

@ Μπαρμπής

Το ποστ σας είναι γεμάτο ανακρίβειες και πολλές από τις σκέψεις σας θα τις χαρακτήριζα άκρως επικίνδυνες μάλιστα! Δεν σας γνωρίζω και δεν θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας γιατί στο κάτω κάτω πιστεύω πως αυτά που γράφετε μάλλον τα γράφετε με κάποια χαλαρότητα και δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά.

"Δεν μπορώ να πιστέψω κύριε Αμετανόητε πως ξαφνικά κάποιος ζήλεψε τον Σπηλιάδη και έγραψε ανώνυμες βλακείες πως τάχα σηκωνόταν στην κίνηση του κ.τ.λ. Είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να επιβεβαιωθεί από τους αντιπάλους του και πολύ χαζό για να ειπωθεί ως συκοφαντία"

Μήπως ήσασταν στην Ικαρία; Γιατί εγώ ήμουν και ξέρω πολύ καλά αν κάποιοι ζήλεψαν ή όχι. Όπως και ξέρω πολύ καλά αν σηκωνόταν ο Σπηλιάδης. Όπως και ξέρω πάρα πολύ καλά πως όλοι οι αντιπάλοι του θα επιβεβαιώσουν πως τίποτα το επιλήψιμο δε συναίβει στις παρτίδες τους. πχ ο Βαλντέν ξέρω ότι διαβάζει αυτό το φόρουμ και μπορεί να το επιβεβαιώσει (έπαιξαν μαζί στον τελευταίο γύρο. Όλοι είπαν πως ο Βαλντέν "έστησε" και είναι αλήθεια αλλά μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απολύτως κανένα πλεονέκτημα η θέση του όπως είδαμε μετά. Μάλιστα θα προτιμούσα ελαφρώς τη θέση του Σπηλιάδη μέχρι το "στήσιμο"!)

"Εδώ τον Δερβενιώτη κατηγορούν για κλοπή χωρίς να έχουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου,τον Σπηλιάδη δε θα ψάξουμε?"

Α, συγνώμη, νόμιζα ότι κάποιος είναι ένοχος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Επίσης δεν ήξερα ότι είστε εκπρόσωπος της "Σκακιστικής Αστυνομίας" και "ψάχνετε" τους παίχτες επιβεβαιώνοντας ανώνυμες καταγγελίες! Ήμαρτον!

"Δεν το κρύβω μάλιστα ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο φοβισμένος και αδύναμος νεαρός του 2008 όταν και παίξαμε στο Riochess Festival μετατράπηκε σε δύο μόλις χρόνια σ' έναν τόσο αξιόμαχο αντίπαλο που έπαιξε τόσο καλές στρατηγικές παρτίδες στην Ικαρία."

Πρώτα απ'όλα εσείς είπατε προηγουμένως πως ο Σπηλιάδης το 2008 έπαιζε για 1650 περίπου. Πιο ήταν το Έλο του τότε; Αν δεν κάνω λάθος 1100 περίπου. Ξέρετε πότε άρχισε το Σκάκι ο Σπηλιάδης; Αμφιβάλλω αν έχει κλείσει 4 χρόνια και μάλιστα με πολύ λίγες προπονήσεις και καθόλου σκακιστικό υλικό στα χέρια του. Και ποιός σας είπε ότι έπαιζε στρατηγικό Σκάκι; Έχει ένα δικό του στυλ, αρκετά επιθετικό και πρακτικό, σαγώς επηρεασμένο από τον προπονητή του τον Μιχάλη Κουτσίδη. Ο Σπηλιάδης είναι ένας παίχτης που όποιος τον γνωρίζει ξέρει ότι έχει μια απολύτως σταθερή ανοδική πορεία. Εσείς λοιπόν που δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά βγάλατε την απόφαση ότι η άνοδός του είναι κάτι το ξαφνικό, άρα και ύποπτο! Αλλά ξέχασα, όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, έτσι δεν είναι;

"Ένας άλλος λόγος που με καθιστά καχύποπτο είναι και η συμπεριφορά του νεαρού στην μεταξύ μας παρτίδα"

Μήπως ο Φίσερ είχε καλή συμπεριφορά; Μήπως ο Κορτσνόι; Αυτό σημαίνει πως δεν ήταν παιχταράδες; Δεν λέω, έχετε δίκιο όσο αφορά τη συμπεριφορά. Και εγώ το έχω επισημάνει αυτό στον Σπηλιάδη αρκετές φορές αλλά αυτό γιατί να σας κάνει καθύποπτο πως μπορεί να κλέβει;

Κατά την άποψή μου αυτές οι απόψεις είναι αστείες και αν θέλετε να τις υπερασπιστείτε κάντε το με καλύτερα επιχειρήματα για διαφορετικά εκτείθεστε και το μόνο που βγάζετε είναι (αδικαιολόγητη) κακία.

Ζητώ συγνώμη αν φαίνομαι κάπως σκληρός. Δεν θέλω να πάρω τον τίτλο του "δικηγόρου" του Σπηλιάδη. Απλώς πάντα τέτοιου είδους απόψεις με τρελαίνουν! (Τα ίδια άκουγε κάποτε και ο Γιάννης Γεωργιάδης επειδή το παιδί "τόλμησε" να τα πάει καλά σε ένα Ακρόπολις, τα ίδια και ο Τοπάλοβ σε ποιο "παγκόσμιο" επίπεδο, ταίδια και η Ντέμπο για τις παρτίδες της στο chess.com κτλ. Ως πότε όμως έτσι με μια χαλαρότητα και ευκολία όποιος τα πάει καλά θα τον κατηγορούμε;)

barbis είπε...

@ Αmetanoitos "Όπως και ξέρω πάρα πολύ καλά πως όλοι οι αντιπάλοι του θα επιβεβαιώσουν πως τίποτα το επιλήψιμο δε συναίβει στις παρτίδες τους"
Μην είσαι και τόσο σίγουρος!Το σχόλιο του ανώνυμου ήταν μόνο η αφορμή,κάτι έχει ακουστεί:)
Παρόλα αυτά καλή επιτυχία στον Σπηλιάδη που εύχομαι να βελτιώσει μαζί με το σκάκι του και τον χαρακτήρα του.Το πιο πιθανό είναι το παιδί να είναι ένα αυθεντικό ταλέντο που ξεκίνησε μεγάλος το σκάκι και που απλά κάποιες πτυχές του χαρακτήρα του έχουν οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.Πάντως όλα ξεκινουν από την έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο.Ελπίζω η αρχή στο "fair play" να γίνει στο πρωτάθλημα απέναντι στους τόσο ικανούς και καταξιωμένους αντιπάλους του.

IliasPan είπε...

Έλεος ρε παιδιά... Δώστε σημασία στους πρωταγωνιστές και αφήστε τους κιτρινισμούς.

Προσωπικά πολύ χαίρομαι να διαβάζω παρεμβάσεις των κορυφαίων σκακιστών. Και κάποια στιγμή θα ήθελα να τους δοθεί ή ευκαιρία (ή να τη δημιουργήσουν) να πουν δημόσια και ανοικτά τη γνώμη τους για την κατάσταση του ελληνικού σκακιού σε κορυφαίο επίπεδο και τι και πώς θα ήθελαν να αλλάξει.
Γιατί αν δεν ξέρουν αυτοί τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί το σκάκι σε αυτό το επίπεδο, τότε δεν ξέρει και κανείς άλλος.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Μια επισήμανση μόνον θεωρώ σημαντική. Κύριοι ενήλικες προσοχή! Μιλάτε για ένα ΑΝΗΛΙΚΟ παιδί και νομίζω ότι η προστασία των ανηλίκων είναι ύψιστο ηθικό καθήκον …πέρα από συνταγματική υποχρέωση .
Χώρια το ότι πρέπει κάποιος να αντιληφτεί ότι ΗΔΗ έχουν με τα προηγούμενα επηρεαστεί οι συνθήκες και η ψυχολογία ΟΛΩΝ των παικτών ΠΡΙΝ το τουρνουά. Λίγο τακτ προς τους συμμετέχοντες δεν θα έβλαπτε. Τι διάολο, ολοι (η οι περισσότεροι τελος πάντων) εδώ μέσα σκακιστές είμαστε και καταλαβαίνουμε από ψυχολογία.
Υ.Γ. Το παλικάρι πάντως στα μεταξύ μας περσινά πατρινά μπλιτσάκια, μια χαρά ήθος και σεβασμό είχε, Θ.Μπαρμπή.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο μεγαλε Ριζό με προλαβες πανω που πηγαινα να γραψω ότι φταιει ο πατερας του παιδιου να πλακωσει στα γιαουρτια τους κιτρινιστες; Αλλα ετσι είναι μαθημενοι οι μπαρμπηδες. Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια ε;

Schrödinger's Cat είπε...

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες λείπω αρκετά από το μπλογκ, αλλά με λύπη μου είδα τα σχόλια του Θανάση Μπαρμπή. Με κάλυψαν άλλοι συζητητές, αλλά θα παρακαλούσα τον Μπαρμπή να μην το συνεχίσει, είναι πολύ άδικο για το παιδί.
Ας μιλήσουμε καλύτερα για το πρωτάθλημα.

Ametanoitos είπε...

@ Μπαρμπής

ο κ Ανώνυμος ας μας πει το όνομά του για να μπορούμε να κρίνουμε κατά πόσο έχει αξία η ηλίθια καταγγελία του. Αυτά τα "έχουν ακουστεί" είναι επικίνδυνα, το ξαναλέω. Αλλά εσείς συνεχίζετε να εκτίθεστε και ας σας δίνω αφορμές να προστατευτείτε και να ανασκευάσετε τις εντυπώσεις. Ας είναι...εγώ δεν συμετέχω άλλο σε αυτή τη συζήτηση.

Ας πάμε τώρα στα επί της ουσίας. Αν δούμε τις συμμετοχές θα παρατηρήσουμε ότι λείπουν 3 κατ'εξοχήν "παραδοσιακοί" διεκδικητές. Παπαιωάννου, Χαλκιάς και Δ. Μαστροβασίλης. Άρα φαίνεται πως το τουρνουά θα κριθεί ανάμεσα στους Κοτρωνιά, Μπανίκα και θ.Μαστροβασίλη χωρίς να θέλω να βγάλω απ'έξω τους Καπνίση και Νικολαίδη που όμως είναι αουτσάιντερ, κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά θα παίξουν το σημαντικό ρόλο του "ρυθμιστή" (ένας δυνατός "ρυθμιστής", ο Γ.Γεωργιάδης λείπει φέτος και η παρουσία του θα έκανε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα). Αυτό με κάνει να υποθέτω ότι δεν θα δούμε πολλές "στημένες" νούλες. Από όσο γνωρίζω ο Κοτρωνιάς ποτέ δεν έμπαινε σε τέτοιες διαδικασίες, αυτό σημαίνει πως οι άλλοι διεκδικητές δεν θα διακινδυνέψουν να μείνουν πίσω με νούλες και θα διεκδικούν τη νίκη σε κάθε παρτίδα. Αν οι σκέψεις μου αυτές αποδειχτούν σωστές σημαίνει πως θα δούμε ένα εντυπωσιακό τουρνουά από άποψη μαχητικότητας. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον αν κάποιος από τους πιο αδύνατους παίχτες (Κ.Νικολαιδης, Κουκουφίκης, Σπηλιάδης κτλ) κάνει κάποιο ηχηρό αποτέλεσμα το οποίο θα συζητηθεί και μπορεί να κρίνει πολλά.

Ametanoitos είπε...

Συγνώμη, ο Δ.Μαστροβασίλης παίζει αλλά δεν το είχα προσέξει. Ένας διεκδικητής περισσότερος!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρεται,
Καταρχας,δεν λεω πως η προκριση στα τελικα ειναι ευκολη υποθεση και πως ημουν και λιγο τυχερος,αλλα προς θεου,δεν μου χαρησαν οι αντιπαλοι μου τις νικες,ειδηση που οχι μονο ενοχλει εμενα αλλα και τους ιδιους(ειναι σαν να τους θεωρειτε μαζετες και στησιματείες),και δεν ειναι πρωτη φορα που καποιος στηνει,αλλα ουτε και η πρωτη φορα που καποιος
κερδιζει εναν ισχυροτερο αντιπαλο.Και για να τελειωσω δεν ειναι και η πρωτη φορα που καποιος στην ηληκεία μου
προκρινεται στα τελικα(εγω ακουσα οτι εχουν παει και μικροτεροι),και
πως δεν ημουν ο μονος "τυχερος" του τουρνουα,για την Ιορδανιδου και την Οικονομοπουλου που προκριθηκαν και στα δυο(!!) πρωταθληματα και εκαναν σημαντικες νικες(αν θυμαμαι καλα η Ιορδανιδου κερδισε την WGM Μανακοβα),εγω παντως το θεωρω μεγαλυτερο αθλο απο τον δικο μου..
Επιπλεον,δεν θελω να μιλησω για το περιστατικο με το τσαντακι,μου φαινεται στ'αληθεια γελοιο να συζηταμε τετοια πραγματα μια εβδομαδα πριν τους τελικους και πιστευω πως και εσεις το νομιζετε..
Αν επληξα καποιον με τη συμπεριφορα μου να μη μου κρατει
κακιες,να ερχεται απλα να μου το πει,να λυνονται οι οποιες παρεξηγησεις.Τελος,οπως ισως καταλαβατε δεν εχω καμια προθεση να το συζητησουμε συμφωνω με τον
"Schrödinger's Cat ",ας μιλησουμε
για τους αγωνες που θα γινουν,με ενδιαφερουν αμεσα

Σπηλιαδης

Ametanoitos είπε...

Ο Θανάσης είναι άριστος μαθητής και αν έκανε ένα ορθογραφικό λάθος δεν χάλασε και ο κόσμος. Και κατά την άποψή μου Θανάση δεν θα έπρεπε να μπαίνεις καν στη διαδικασία να απαντάς.

Και η αλήθεια είναι ότι έχουν προκριθεί μικρότεροι σε ηλικία από εσένα αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή προκρίνεται κάποιος από το πρωτάθλημα <20. Δεν ξέρω αν έχει προκριθεί κάποιος μικρότερος από το ανοιχτό πρωτάθλημα Ελλάδας. Αν κάποιος το γνωρίζει αυτό ας μας απαντήσει.

Schrödinger's Cat είπε...

@Rizopoulos: Οκ, έσβησα το σχόλιό σου που ήταν απάντηση προς κακεντρεχές αχόλιο που σβήστηκε, όπως μου ζήτησες.

derida είπε...

Μιας και με ανέφερε ο αμετανόητος, να επιβεβαιώσω οτι πράγματι δεν θεωρώ κάτι ύποπτο (όσο αφορά την πιθανότητα να κάνει κάτι αντικανονικό) στην συμπεριφορά του Σπηλιάδη. Μια χαρά είχε βγει πριν του στήσω, και μετά δεν έκανε κάποιο σφάλμα που να μου δώσει πραγματικές τύχες, χωρίς όμως να παίζει αλάνθαστα. Εννοείται, οτι ένας σκακιστής 17-18 χρονών μπορεί μέσα σε δύο χρόνια να εξελιχθεί ραγδαία, ειδικά αν δεν παίζει σκάκι σε όμιλο από 5 χρονών, αλλά είναι καινούργιος στον χώρο. Είναι εντελώς απαράδεκτες οι υπόνοιες προς αυτόν, και πραγματικά δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με την περίπτωση Δερβενιώτη. Εξάλλου, για να προκριθεί κανείς στα τελικά, έπρεπε να κάνει 6.5/9 στο φετινό όπεν της Ικαρίας, κάτι όχι αδιανόητο. Αν, είχα κερδίσει εγώ στον τελευταίο γύρο και προκρινόμουν, θα έλεγε κανένας για περίεργα πράγματα, κλοπές και υποβάθμιση του πρωταθλήματος; Όχι, αλλά σας διαβεβαιώνω οτι στην Ικαρία, έπαιξα πολύ χειρότερα από τον Σπηλιάδη (γενικά και όχι μόνο στην μεταξύ μας παρτίδα που έστησα).

Πέτρος Βαλντέν

Ανώνυμος είπε...

Περσυ στον Πύργο έπαιζε ο Κοσμας _ Λέκκας γεννημένος το 1994.
Δηλαδή 15 ετών.

Αθηναίος είπε...

@Αμετανόητος (όντως, δεν παραδέχεται τα λάθη του!): 1ον, λες "τα Έλο τα παίρνουνε "φουσκωμένα" από τους "Αμπελόκηπους". Αυτό δεν στέκει, στους Αμπελόκηπους, στο Παγκράτι, στη Καλλιθέα...παίζουνε ισχυροί παίχτες και κανείς δεν ανεβάζει εύκολα το έλο του - όποιος το αμφισβητεί, ας δοκιμάσει να παίξει! 2ον, γνωστοί σ'όλη την Ελλάδα για τις κομπίνες με τα έλο είναι οι πατρινοί (με στημένα τουρνουά κλπ.) κι' οι αιγιώτες τύπου Μπούνια. Εξαιρώ το Σπηλιάδη, που είναι νέο και ταλαντούχο παιδί, φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπαρμπή,
έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι συκοφαντίες τις οποίες απευθύνετε μέσω υπονοουμένων, τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα;Προτείνω στους γονείς του κου. Σπηλιάδη να καταθέσουν μήνυση και αγωγή εναντίον σας, προκειμένου να αποδείξετε τις καταγγελίες σας ενώπιον των Δικαστηρίων. Εκεί θα δούμε αν με γελάκια, υπονοούμενα και αστεϊσμούς θα συνεχίσετε να προσβάλλετε την τιμή και υπόληψη αυτού του παιδιού(το οποίο δεν γνωρίζω) δημόσια.

Ametanoitos είπε...

κ Αθηναίε, εσείς οι ίδιοι κατηγορείτε τους άλλους μισούς Αθηναίους ότι έχουν φουσκωμένα Έλο επειδή πάιζουν στους "Αμπελήκηπους" (δεν έχω τίποτα με το συγκεκριμένο τουρνουά). Κάνω λάθος λάθος; Ξέρετε ότι είναι αλήθεια. Μπορώ να αναφέρω και ονόματα "Πατρινών" (γηγενών ή παιδιών που έπαιζαν Πάτρα και μετά γύρισαν Αθήνα) που ανέβασαν κατακόρυφα το έλο τους παίζοντας Αμπελόκηπους. Χαρακτηριστικότατη η περίπτωση ενός Αθηναίου που στην Πάτρα έιχε Έλο 1300 και στους Αμπελόκηπους κέρδιζε τους 1900ρηδες για πλάκα!

Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι φυσικά αυτό που υπονοείτε εσείς. Αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία του τύπου "τι Έλο έχει αυτός; 1800; Α, εύκολος είναι". Έτσι την πάτησαν όλοι με τον Θανασάκη. 1ον) Γιατί τον υποτίμησαν και 2ον) Γιατί όντως έπαιζε πολύ καλά! Δεν μπορεί να παίζει έτσι ένας 1800άρης! Κάποια στιγμή θα στήσει! Και φυσικά όχι μόνο δεν έστηνε αλλά κέρδιζε και πειστικά. Αν υπήρχαν και οι αντίστοιχοι "Αμπελόκηποι" στην Πάτρα και πολλά παιδιά έπαιζαν συχνά (ευτυχώς άρχισαν να γίνονται περισσότερα τουρνουά στην Πάτρα πλέον) τα έλο μερικών παιδιών θα ήτν υψηλότερα και θα ανταποκρίνοντας περισσότερο στην δυναμικότητά τους.

Είναι γνωστό ότι για να "φανεί" το πραγματικό σου Έλο πρέπει να παίζεις πολλές παρτίδες, κάτι που τα τουρνουά τύπου "Αμπελόκηπων" σου δίνουν τη δυνατότητα να το κάνεις. Επίσης πρέπει να υπάρχει "εισροή" Έλο για υπάρχει και ο αντίστοιχος πληθωρισμός, μην τα λέμε πάλι αυτά. Έχω βαρεθεί να απαντάω σε κακίες αυτού του τύπου αν και στο συγκεκριμένο θέμα δεν ήμουν σαφής και ίσως είχατε δίκιο. Μια συγκεκριμένη νοοτροπία ήθελα να καταγγείλω και όχι το τουρνουά των Αμπελοκήπων.

Και για πείτε μου κ Αθηναίε ποιοί είναι οι Πατρινοί που "στήνουν" τουρνουά για τα Έλο έτσι για να το μάθω και εγώ! Μετά αναφέρατε το όνομα "Μπούνιας". Έχει σχέση ο Μπούνιας με την Πάτρα; Όχι, ο άνθρωπος είναι από το Αίγιο. Άρα περιμένω να μου αναφέρετε έναν Πατρινό.

K. είπε...

Όσο ο Μπαρμπής έβριζε τον Μακρόπουλο, τον χαιδεύατε πολλοί. Τώρα που συκοφαντεί και απλούς σκακιστές, καταλάβατε το ποιόν του. Ο άνθρωπος είναι κομπλεξικός, είναι πασίγνωστο.

Ametanoitos είπε...

Εγώ θέλω να διαχωρίσω τη θέση μου. Δεν τον ξέρω τον κ Μπαρμπή και φυσικά δεν είπα ότι είναι κομπλεξικός. Απλά καυτηρίασα μια άποψη και ένα τρόπο σκέψης που δεν είναι μόνο δικός του είναι η αλήθεια. Θεωρώ ότι πολλές φορές αυτές οι απόψεις λέγονται με μια δόση χαλαρότητας χωρίς να έχουμε πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορούν να προκαλέσουν. Γι αυτό και συχνά σε ένα μπλόγκ μπορεί να υπάρχουν παρεξηγήσεις.

barbis είπε...

Αχ αυτοί οι Μπαρμπήδες φωτιές που σας έχουν ανάψει!Δεν παρεξηγήθηκε ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και ενοχλήθηκαν κάποιοι πονεμένοι κύριοι ΚΩ και ΛΟΥ.Για χάρη του Φίλιππου και του Σπηλιάδη δεν θα ξαναποστάρω σ' αυτήν την ανάρτηση.Πάντως δε φοβάμαι τίποτα διότι δεν είπα κανένα ψέμα.Έχω ακούσει και εγώ αυτά που γράφει το ανώνυμο post.Kακώς όμως το ανέφερα διότι όπως είπε ο Σπηλιάδης όποιος έχει πρόβλημα μαζί του να του το πει ο ίδιος να λυθούν οι παρεξηγήσεις διότι προφανώς για παρεξήγηση πρόκειται.Καλή επιτυχία στον Σπηλιάδη και εύχομαι σε όσους με κατηγορούν να δαγκώσουν τη γλώσσα τους και να πάθουν δηλητηρίαση.

Ανδρέας Π. είπε...

Πάντως Κε Αμετανόητε αν οι άριστοι μαθητές του Λυκείου γράφουν σαν τον κο Σπηλιάδη (και δεν αναφέρομαι φυσικά στα ορθογραφικά λάθη αλλά στο όλον του κειμένου του ως συνοχή σκέψης και ικανότητα έκφρασης) καταλαβαίνουμε όλοι τον ξεπεσμό της παιδείας που έχουμε…

Kokolias είπε...

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει η γνώμη μου Γάτε, εγώ στη θέση σου θα έσβηνα καμιά σαρανταριά posts χωρίς εξηγήσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων γράφονταν μετά και ζητούσαν εξηγήσεις. Και όσοι κάθεστε και απαντάτε στους ανώνυμους καταγγελείς, είστε εξίσου υπεύθυνοι με αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για κάποιον που αναζητά κάποια ανώνυμη προσοχή στο ίντερνετ από το να γράφει καταγγελίες και μπούρδες και να μην του απαντάει κανένας αλλά να συνεχίζουν σα να μην υπήρχε το ποστ του.

Schrödinger's Cat είπε...

Κώστα, έχω σβήσει ήδη καμιά εικοσαριά.
Νομίζω πως το θέαμα είναι απογοητευτικό για το σκακιστικό μας μικρόκοσμο, ούτε όρεξη για νέα ποστ δεν έχω.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Γάτε κουράγιο! Τι στο καλό, αιλουροειδές είσαι… αντέχεις!
Ρίξε κανένα καλό ποστάκι να μιλήσουμε λίγο για αληθινό σκάκι, να ακούσουμε λίγο Μουτούση, λίγο Καλοπρό, λίγο Μέτοικο, λίγο… να ξελαμπικάρουμε και να ξεφύγουμε βρε αδερφέ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο Σπηλιάδης είναι ταλέντο στο σκάκι, πάντως είναι ταλέντο στον ψυχολογικό πόλεμο... Είναι θρασύτατος!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Σε μία άλλη ανάρτηση, που είχαν γίνει τα ίδια και χειρότερα, ακούστηκε ένας αφορισμός του Ωραιόπουλου: Το σκάκι είναι το άθλημα των κομπλεξικών ηλιθίων.
Προσυπογράφω και με τα δύο χέρια. Δεν μπορώ να κάνω και κάτι παραπάνω- η βλακεία είναι ανίκητη...

Ανώνυμος είπε...

Ωφείλω να ζητήσω συγνώμη από τον PFREN που μιλούσε για ανώνυμες καταγγελίες.Τελικά το περιστατικό με το τσαντάκι είναι αληθινό και ο ανώνυμος δεν κάνει χιούμορ,προφανώς βέβαια λέει βλακείες.Ήμουν καλοπροαίρετος στην αρχή και νόμιζα ότι κάνει χιούμορ αναφερόμενος σε άλλες περιπτώσεις,όπου ξαφνικά εμφανίστηκε κάποιος και τους κέρδισε όλους.
Κρίμα πάντως που κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος που πετυχαίνει κάτι,υπάρχουν και άλλοι τόσοι που τον συκοφαντούν.Έτσι δεν πάμε μπροστά.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Να πω και κάτι για το πρωτάθλημα, για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα... ουφ!
- Ο Μπάνυ λογικά θα ήταν το πρώτο φαβορί, αν (τελευταία) δεν ήταν φανερό στο παιχνίδι του ένα αίσθημα κορεσμού. Λογικό είναι βέβαια, μετά από τόσα πρωταθλήματα, αλλά "λογικά" είναι πάλι το πρώτο φαβορί.
- Ο Μπίλης, είναι ο πιο ΟΛΟΚΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ παίκτης των τελικών. Το ζήτημα είναι να μην του κάτσει κάποια στραβή σε παρτίδα, γιατί μετά... βράστα. Ψυχολογικά είναι (και ήταν, και θα είναι) εξαιρετικά ευάλωτος- αλλοιώς θα είχε εδώ και καιρό ΕΛΟ της τάξης του 2700.
- Ο Γιάννης (Νικολαϊδης) είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει... να κάτσει να παίξει σκάκι. Συνήθως βαριέται... Αν θέλει να αποδείξει κάτι, σε κάποιους (στον εαυτό του δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτε), θα είναι "στο κόλπο". Αλλοιώς, κάπου εκεί στην μέση θα τερματίσει.
- Ο Θάνος και ο Δημήτρης είναι παιχτούρια, και λίγο- πολύ έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλάνιζαν χρόνια (Μήτσος: αυτοσυγκέντρωση, Θάνος: χρονόμετρο), αλλά για να στεφθούν πρωταθλητές θα πρέπει να κάνουν, και οι δύο, μία προσωπική υπέρβαση. Όμως μπορούν.

Οι υπόλοιποι, απλά κοιτάνε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Τον Σπηλιάδη δεν τον ξέρω καθόλου σαν παίκτη, αλλά με μία πρόχειρη ματιά, δεν βλέπω καθόλου να τελειώνει με μηδέν βαθμούς. Αν είναι συγκεντρωμένος, και κάτσει "κάτω από την μπάρα", όλο και κάτι θα κόψει... Εδώ, είχα κόψει πολλούς πόντους κι εγώ ο μαζεταράς στα τελικά Ελλάδας που είχα παίξει (μιλάμε για πολύ μαζεταρά: κίνηση με δύο ερωτηματικά στην ΠΡΩΤΗ κίνηση μετά από διακοπή!), τι έχει δηλαδή ο Σπηλιάδης, στο πηγάδι κατούρησε, η μπερδεύει την κίνηση του Ίππου με του Πύργου;

Ανώνυμος είπε...

@pfren
"Να πω και κάτι για το πρωτάθλημα, για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα... ουφ!"

Από δω τόφερες από κει το πήγες ...πάλι στον Σπηλιάδη κατέληξες -:)

Περιμένω ποστ και για τις γυναίκες...

ανώΝυΜος είπε...

@pfren
Αυτό το ΟΛΟ(Κ)ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ πώς το εννοείς δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

@PFREN

Δηλαδή εσύ που βρίζεις τους παίκτες για ηλιθιότητα, ποιος είσαι ο Πατριάρχης;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Όχι, δεν είμαι ο Πατριάρχης.
Ονομάζομαι Ρουβάς, αλλά οι φίλοι μπορούν να με λένε και Σάκη, σκέτο.
Εσύ, πότε επιτέλους θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις τους παίχτες από τους τσουτσουνοπαίχτες; Μπας και φοβάσαι μην σε διαγράψουν από το Συνδικάτο;

Ανώνυμος είπε...

@PFREN

Τι είδους επιλογή είναι αυτή, δεν την αντιλαμβάνομαι. Είσαι υπερόπτης. Απλά αυτό συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Και ένα γνωστό μου τον είχαν και τον κορόιδευαν και τον έλεγαν σαχλό και μετά έφτασε στο ουκ ευκαταφρόνητο 2100 ΕΛΟ. Αυτό...

Παπαστρούμφ είπε...

Ένας ανώνυμος είπε προηγουμένως: "Κρίμα πάντως που κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος που πετυχαίνει κάτι,υπάρχουν και άλλοι τόσοι που τον συκοφαντούν.Έτσι δεν πάμε μπροστά." Μήπως το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει ποτέ η Ελλάδα (Παπαδόπουλος Ιωάννης) έχει σταματήσει να παίζει σκάκι εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας? (όποιος γνωρίζει περισσότερα για το θέμα να τοποθετηθεί, ίσως το παράδειγμά μου να είναι ατυχές). Πολλοί νομίζουν ότι επειδή είναι καλοί παίχτες και έχουν πάρει ένα τίτλο ή απλά έχουν βγάλει κάποιο ELO ότι δεν θα χάσουν ποτέ από κάποιον με λιγότερο ELO. Συμφωνώ με τον PFREN που είχε κάπου ότι το ELO ακόμα και αντικειμενικό να είναι (σταθεροποιημένο ELO) δεν μπορεί να επισκιάσει την αγωνιστική διάθεση κάποιου για παιχνίδι. Γιατί λοιπόν κάθε φορά που κάποιος κάνει μια έκπληξη όλοι να πέφτουν να τον φάνε? Πιθανόν επειδή οι ίδιοι θα χάσουν τα "πρωτεία" που νόμιζαν ότι είχαν, είτε λέγεται θέση στην ομάδα, είτε ELO, είτε συμμετοχή με την εθνική ομάδα. Κάθε παιχνίδι έχει το στοιχείο της έκπληξης και θα ήταν εξαιρετικά ανιαρό η τελική και η αρχική κατάταξη ενός τουρνουά πάντοτε να συνέπιπταν. Θα ήταν σαν να μην είχε ουσιαστικό λόγο ύπαρξης το τουρνουά αφού μπορούμε να προβλέψουμε την τελική κατάταξη μόνο από το ELO. Για να γυρίσω στο θέμα κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι ο αθλητισμός είναι μια "κλίκα" δηλαδή ένα prive club ανθρώπων που γνωρίζονται καλά και κινούν τα νήματα. Και τη λέξη αθλητισμός μπορείτε να την αντικαταστήσετε με πολλές πχ. πολιτική, οικονομία, τέχνη και άλλες. Γενικά οι άνθρωποι τείνουν να σχηματίζουν συντεχνίες στις οποίες αυτοί και οι φίλοι τους ρυθμίζουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων, οπότε όλα κυλούν ήρεμα και ομαλά. Δεν τους αρέσει όταν κάποιος που δεν γνωρίζουν, έρχεται εισβάλλοντας στα "χωράφια" τους και τους κερδίζει στο "δικό τους" παιχνίδι. Πιστεύω ότι αν θέλουμε να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε στο σκάκι (και αντικαταστήστε και πάλι τη λέξη σκάκι με κάποια από τις παραπάνω που ανέφερα ή με μια δική σας) αυτή η "δικτατορία της κλίκας", δηλαδή το κλίμα καχυποψίας σε ανθρώπους που έκαναν την έκπληξη και δεν έτυχε να γνωρίζουμε θα πρέπει να σταματήσει. Άλλωστε αν αναθεματίσουμε την έκπληξη επειδή θέλουμε να νιώθουμε άνετα με την ασφάλεια που μας προσφέρει το οικείο, νομοτελειακά κάποια στιγμή θα πλήξουμε. Και άθλημα αλλά πολύ περισσότερο αγώνας σημαίνει ακριβώς αυτό: ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάντοτε μυστήριο.

RockNRolla είπε...

Λοπον για να τελειωνουμε με τους ζηλοφθονες μ****.

@barbis:

Λοιπόν Μιστερ Μπαρμπή, επειδή έχεις IQ ραδικιού (χωρίς παρεξήγηση στα ραδικια)δεν θα σου μιλησω στον πληθυντικο οποια κι αν ειναι η ηλικια σου και δεν θα κατσω να αναλυω αυτα που ειπες γιατι ειναι καθαρες μ****.
Οσο για τα λεγομενα σου για αλυσιδες και καρεκλες, υποδηλωνουν ελλειπη σεξουαλικη δραστηριοτητα και θα συνιστουσα να απευθυνθεις στον σεξολογο σου. Και ο φοβισμενος νεαρος που ειχες γνωρισει τοτε ειχε μολις ξεκινησει να παιζει σκακι απο οτι ξερω και απλα σε ξεπερναει τοσο πολυ σε νοημοσυνη που αυτα που εμαθες σε οσα χρονια παιζεις σκακι, ο Θανασης τα εμαθε σε δυο. Απλα τελικα απο οτι φαινεται δεν γεννηθηκες ταλεντο οπως ο μικρος. Δοκιμασε την τυχη σου στην μουσικη. Απο οτι φαινεται το παιζεις καλα το τρομπονι. :)

@Ανδρέας Π.:

ΧΑΧΑ! Περαστε μια βολτα απο το 5ο Λυκειο Πατρων να δειτε τις βαθμολογιες του. Μπορει να εκανε καποια ορθογραφικα λαθη κτλ. αλλα στις θετικες επιστημες θα ευχοσασταν να εχετε το μυαλο του. Και στο κατω κατω και ο πιο αγραμματος ανθρωπος στον κοσμο να ηταν, τι εχει να κανει με το σκακι? (Ελεος, τι επιχειρηματα πανε και βρισκουνε ρε οι ηλιθιοι ανθρωποι). και κατι αλλο, αν εισαι κι εσυ γονιος απλα καθε φορα που γραφεις κατι να σκεφτεσαι οτι η γενια σου κατεντησε την παιδεια εκει που ειναι.

@ανωνυμους που συκοφαντουν:
Αντε γεια!

Με αγαπη,
κατοικος του κοσμου

PS: Καλη επιτυχια Θαναση!

Ανώνυμος είπε...

8a parakalousa to gato na allaxei to titlo ..de adapokrinetai se tipota me ayta poy grafontai edw

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ούτε εγώ έχω το αλάθητο, ούτε και συ όνομα,κακομοίρη...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Μια φιλική συμβουλή Παναγιώτη,(και συχώρα μου το πατερναλιστικό ύφος…) ΜΗΝ ασχολείσαι με κομπλεξικούς και κακοήθεις. Μόνο έτσι θα μπούμε σε μια ‘σειρά’ εδώ μέσα και θα ξαναγίνει το μπλογκ ζεστό στέκι για αληθινούς σκακιστές και όχι ψυχιατρικός προθάλαμος.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Γιώργο μου, λογικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι με τον όποιο ταλασίφρονα θεωρεί ότι "οι άλλοι" έχουν τo αλάθητο του Πάπα επειδή αυτός το μόνο που έχει είναι το ακαταλόγιστο του Παπάρα, αλλά, δεν σου κρύβω ότι το διασκεδάζω...

RockNRolla είπε...

Προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι ο πατερας του Θαναση, ειμαι ενας γνωστος του.

Ανώνυμος είπε...

Προτιμουμε τον ψυχιατρικο θαλαμο παρα το νεκροθαλο που συντηρητε...

Magnus είπε...

Εν τω μεταξύ το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ακόμη και το μπάντμιγκτον πάνε μπροστά... Το σκάκι έχει "κολλήσει" στα λόγια, στις ψυχώσεις, στα επαγγελματικά του.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τι είναι αυτό το "μπάντμιγκτον";
Μην είν' η πατρίδα μας; Μην είν' τα όρη; Μην είν' οι ανορθόγραφοι σκακιστές μας;

equaliser είπε...

Που το είδες ρε Magnus ότι τα άλλα αθλήματα πάνε μπροστά;
α) στο ποδόσφαιρο πανηγυρίζουμε πλέον αν μία ομάδα παίζει ένα ημίχρονο μπάλα,
β) στο μπάσκετ τον "ήπιαμε" κανονικά στο Παγκόσμιο στην Τουρκία, το ιστορικό Μαρούσι πάει να διαλυθεί,
γ) στην άρση βαρών μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ θα κάνουμε καιρό να δούμε διακρίσεις,
δ) στον στίβο αθλητές όπως ο Ιακωβάκης και η Κυριακοπούλου περιμένουν ακόμα τα οδοιπορικά τους,
ε) στο πόλο ολόκληρος Ολυμπιακός κόντεψε να διαλυθεί επειδή άφησαν τους παίκτες απλήρωτους,
στ) τα ίδια και στο βόλεϊ, με τον Παναθηναϊκό,
και πάλι καλά να λέμε που στο άθλημά μας (το σκάκι) διατηρούμαστε σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διεθνώς, παρά τα πενιχρά οικονομικά της ομοσπονδίας και των σωματείων...

Magnus είπε...

@equalizer
Εσύ μιλάς για επαγγελματίες πάντα. Γιατί συνηθίσαμε εμείς οι σκακιστές και τα βλέπουμε όλα επαγγελματικά; εγώ εννοούσα την προσφορά των σπορ στα παιδιά. Τα βλέπεις που τρέχουν στις αλάνες και τα γυμναστήρια και χαίρονται. Στο σκάκι τα συμπεριλαμβάνουμε στις ίντριγκες από μικρά. Και ξεκινάμε παραληρηματικές κουβέντες περί όνου σκιάς και νεκροταφεία ! Σε αυτά θέλουμε να μας μοιάσουν τα παιδιά του σκακιού;
@PFREN
και όλα τα άλλα μηνύματα σε αυτό το thread ήταν τόσο γραμμένα ωραία, που μας ένοιαξε αν γράφηκε σωστά η λέξη "μπάμιγκτον".

IliasPan είπε...

Ξέρει κανεις ποια θα είναι η ιστοσελίδα που θα καλύψει το πρωτάθλημα ανδρών;
Στο chessfed λέει ότι θα είναι η σελίδα της Στέγης Περιστεριου αλλα εκτος από μια μικρή ανακοίνωση εκεί πέρα προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

@Magnus
Εγώ ξέρω συλλόγους που τα παιδιά του σκακιού τα πουλάν και τα αγοράζουν...
Ξέρω 10χρονο που "έπιασε' τα 800 ευρώ.
Έγινε καταηγγελία στην ΕΣΟ;
Αν μεγάλωσαν σε αυτόν τον κόσμο τα παιδιά, γιατί να μην γίνουν "μιά από τα ίδια";

Ανώνυμος είπε...

Iste poli piso stin enimerosi. Fetos stis metagrafes, 10hronos epiase ta 6.000 euros!!

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν το πιστεύω αυτό για τον δεκάχρονο, πάντως είναι λογικό να κάνουν τα παιδιά "κλεψιές" στις παρτίδες τους για να κερδίσουν και να ... ανεβεί η τιμή τους.
Η τιμή τιμή δεν έχει...

Ανώνυμος είπε...

6000 euros??? Δεν ξέρω ποιος τα πήρε, αλλά είμαι (σχεδόν) σίγουρος για το ποιος τα έδωσε... :)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όποιος δεκάχρονος τα πήρε, πολύ καλά έκανε. Μέχρι πότε θα υπάρχουν κορόιδα που θα ξοδεύουν τόσα λεφτά για το σκάκι; Μαζέψτε τώρα που γυρίζει...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Πάντως οι δεκάχρονοι δεν παίρνουν ούτε 800 ούτε 6.000 ευρώ παρά κανένα playstation για χαρτζιλίκι… Mην παρεξηγηθώ, ούτε επικροτώ ούτε αποδοκιμάζω πρακτικές , η κάθε οικογένεια έχει τις αρχές και την πορεία της και σ’ άλλους δεν πέφτει λόγος, απλώς το επισημαίνω για να μην παίρνει η μπάλα τα παιδιά …άλλοι αποφασίζουν για αυτά.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ζωντανη αναλυση θα εχουν οι παρτιδες του πρωταθληματος ανδρων οπως υποσχονται οι διοργανωτες της ΠΣ Περιστεριου.

Το επισημο site της διοργανωσης:

http://chessfed.gr/Tournaments/2010/indiv_ch
/index.html

Ανώνυμος είπε...

PFREN,
Τ.....φρονας και π...ρας είσαι και φαίνεσαι.

Γάτε,
μην τολμήσεις να το σβήσεις. Όταν ο PFREN διαφωνεί μαζί μας, τον ανεχόμαστε να μας βρίζει κι άμα κανείς του αντιμιλήσει, τα σβήνεις. Γιατί τον προστατεύεις; Όταν αυτός μας βρίζει, εμάς γιατί δεν μας προστατεύεις; Και δεν επεμβαίνεις ούτε με κομψό τρόπο, κατ' ιδίαν, να του πεις, ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν κάθε πότε κάνει σεξ με τη γυναίκα του, ούτε που μετακόμισε η κουνιάδα τα κ.ό.κ. Έλεος. Ξεφτιλίζει τον εαυτό του και την οικογένεια του. Αν έχει κάτι να πει, ας το πει κόσμια και χωρίς τα σχόλιά του να περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του. Άμα θέλει να κρίνει τους πάντες, ακόμα και τον Κοτρωνιά, ας κατέβει στη σκακιέρα να αγωνιστεί, να δούμε ποιός είναι ο ευάλωτος...

καλοπροαίρετος είπε...

Και η πλάκα είναι ότι το ταλασίφρων δεν έχει αρνητική έννοια – κάθε άλλο :)

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: Δεν κατάλαβα τι σημαίνει «μην τπλμήσεις». Ορίστε, να σου κάνω τη χάρη να το αφήσω αυτή τη φορά, αλλά την εμμόνή σου με τον Παναγιώτη δεν την καταλαβαίνω.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Και επειδη κριμα ειναι τετοια πασα να παει χαμενη, μεγαλη διαδικτυακη συνεντευξη του ταλασιφρονα Προεδρου μας στην χθεσινη http://www.gazeta.ru/interview/nm/s3444213
.shtml

Παιδια, ο ανθρωπος ειναι απιστευτος, ακομα και οι Ιρλανδοι δημοσιογραφοι δυσκολα θα τα εβγαζαν περα μαζι του, θα ελεγα οτι θα ηταν καλη ιδεα να τον φερουμε να κανει αυτος τις διαπραγματευσεις με την Τροϊκα, δεν ιδρωνει τ' αυτι του οτι και να τον ρωτησουν..

Ξεκινα εκφραζοντας την ευγνωμοσυνη του, στους Κ-Κ γιατι με την καθοδο τους στις εκλογες τονισαν την διαφανεια, τις ανοικτες διαδικασιες, και την δημοκρατικοτητα της FIDE, και εδωσαν την ευκαιρια στις 170 Ομοσπονδιες να διαλεξουν το προγραμμα που τους ταιριαζει.

Μιλωντας για την εμπορικη απηχηση που θα μπορουσε να εχει το σκακι, ανεφερε κατι καινουργιο, οτι ενα προβλημα ειναι πως οι θεατες δεν μπορουν να εκφρασουν τα συναισθηματα τους οπως σ' ενα γηπεδο, και ταχθηκε υπερ της περαιτερω μειωσης του χρονου σκεψης, για να μπει πιο ευκολα το σκακι σε ιντερνετ,τηλεοραση κι ετσι να γινει ελκυστικοτερο στους σπονσορες.

Εθεσε σαν στοχο τις 200 χωρες στην FIDE, και το 1 δισεκ. σκακιστες (το εξυπνο δισεκατομμυριο, το αποκαλεσε),και απεφυγε με επιτοπια τριπλα το ποτε θα μπει το σκακι στους Ολυμπιακους Αγωνες, αναφεροντας πως οι διαπραγματευσεις συνεχιζονται αλλα το ζητημα ειναι πολυπλοκο καθως η ΔΟΕ θελει την μειωση των αθληματων στην Θερινη Ολυμπιαδα. Επιβεβαιωσε πως το θεμα Carlsen ειναι ανοικτο, καθως δεν υπαρχει επισημη αρνηση απο την πλευρα του να μετασχει στα ματς των διεκδικητων, ενω απεφυγε να εμπλεξει τον Κασπαροβ στην ιστορια, αν και προκληθηκε, δηλωνοντας μονο πως η επιδραση του ειναι αισθητη, επλεξε το εγκωμιο του Τοπαλοβ, και ανεφερε πως απ' οτι ξερει προετοιμαζεται για τα ματς των διεκδικητων.

Δεν δυσκολευτηκε καθολου να ξεφυγει απο το θεμα των στημενων αποτελεσματων, μιλωντας για προσυμφωνημενες ισοπαλιες και νοκ- αουτ συναντησεις, ενω ταχθηκε υπερ της εισοδου του στοιχηματατισμου στο σκακι, καθως πιστευει πως μ'αυτο τον τροπο θ' αυξηθει το ενδιαφερον του κοινου. Μαλιστα ανεφερε πως στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα του Λας Βεγκας,το 1999, υπηρχε bookmaker που δεχοταν στιχηματα, οχι μονο για τ' αποτελεσμα της παρτιδας αλλα και για το ποια θα ειναι η επομενη κινηση..

(συνεχιζεται)

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Καλά μιλάμε εκπληκτική η ιδέα του Προέδρου για μπούκηδες στο ζατρίκιον… !! Μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι στημένες νούλες και εν γένει τα στημένα αποτελέσματα.:-)
Φαντάζεστε γέλιο που έχει να πέσει ε? Όσο για το ενδιαφέρον του ‘κοινού’ που θα αυξηθεί ….είδαμε π.χ στο ποδόσφαιρο πόσο αυξήθηκαν τα εισιτήρια στα γήπεδα με την είσοδο του στοιχήματος. Επειδή είμαι και λίγο αρχαίος ,όπως λέει και ο Κονιδάρης, θυμάμαι μια 1η αγωνιστική πρωταθλήματος(κάπου στα μέσα δεκαετίας ογδόντα ) Παναθηναϊκός-Λεβαδειακος με 70.000 νοματαίους στο Ο.Α.Κ.Α !! Σήμερα αν εχει 40.000 το ντέρμπυ αιωνίων το λέμε κοσμοσυρροή.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Και παμε στα δυσκολα..

Οταν ρωτηθηκε με τι μεσα θα ζησει τωρα που δεν ειναι πια ο επικεφαλης της Καλμουχιας, απαντησε:

"Καλη ερωτηση, κι εγω αναρωτιεμαι! Η θεση του Προεδρου της FIDE εχει πολλα εξοδα για ταξιδια, συνομιλιες κτλ. Αυτα καλυπτονται απο τον προϋπολογισμο της FIDE, ους διοργανωτες των αγωνων και απο σπονσορες"

Προφανως το κοινο δεν εμεινε ικανοποιημενο απο την απαντηση (ο καθενας μπορουσε να θεσει ερωτηση) και ετσι ακολουθησε η εξης ερωτηση:

Αμεσως μετα την παραιτηση του Luzhkov ( Δημαρχος της Μοσχας απο το '92 ως το 2010, απο τα ιδρυτικα στελεχη της "Ενωμενης Ρωσιας", η Wiki θεωρει πως βελτιωσε πολυ την Οικονομια της Μοσχας, παρ' ολες τις κατηγοριες για διαφθορα, καταστροφη ιστορικων μνημειων, αποτυχια στην αντιμετωπιση των πυρκαγιων του περασμενου καλοκαιριου. Παφθηκε απο τον Medvedev στα τελη Σεπτεμβρη), "ανακαλυφτηκαν" ακινητα της οικογενειας του στο εξωτερικο. Εσεις εχετε δυο μηνες εκτος γραφειου και δεν εχει ακουστει τιποτα. Πως κι ετσι; Δεν υπαρχουν σπιτια στο Παρισι η στην Ελβετια;

" Οχι τιποτα. Οταν το '93 εκλεχτηκα για πρωτη φορα Προεδρος στην Καλμουχια, αφησα τις επιχειρησεις μου, που ηταν δωδεκαδες εταιριες. Βεβαια ζουσα με τα λεφτα που κερδισα σαν επιχειρηματιας. Τα λεφτα πηγαν στην κατασκευη ναων Βουδιστικων, Ορθοδοξων και Μουσουλμανικων, και στην φροντιδα των παιδιων. Ουτε ενα δολλαριο δεν πηγε σε ακινητα, στην Ρωσια η στο εξωτερικο, σε γιωτ,αυτοκινητα η αεροπλανα. Ολα πηγαν σε φιλανθρωπικους η θρησκευτικους σκοπους. Εχω μονο ενα διαμερισμα στην Ελιστα οπου ζω. Ακολοθουσα παντα την Βιβλικη συμβουλη: Γυμνοι ηρθαμε στον Κοσμο και γυμνοι θα φυγουμε. Οσα σπιτια,σκαφη,Μercedes κι αν αποκτησουμε στον ταφο δεν χωρανε.. Αν οι φιλοι μου σε αποχαιρετισμο, βαλουν το Rolex μου στο φερετρο δεν θα πω οχι..και αισθανομαι υπεροχα. Οπως ειπε ο Βουδας: Δεν πρεπει να συνηθιζει κανεις σε τιποτα,ουτε στις καθημερινες του συνηθειες ουτε καν στο σωμα του.."

Στο θεμα της ανεγερσης του Σκακιστικου κεντρου στην Νεα Υορκη, ανεφερε οτι οι συνομιλιες προχωρανε, υπαρχει θετικη ανταποκριση απο τις αρχες της Πολης, και στο σχεδιο εμπλεκεται η "Корпорация Энергомаш" κατασκευαστικη εταιρια που δραστηριοποιειται στην Αν. Ευρωπη,αλλα και αλλες εταιριες.

Δηλωσε θαυμαστης του Φισερ, και περηφανος που επαιξε (κι εχασε) 4 παρτιδες μαζι του, του αρεσει το μποξ και πιστευει πως μοιαζει με το σκακι, γιατι κρινεται απο τις αποφασεις του μποξερ, ανεφερε πως αντιμετωπισε τον Ολυμπιονικη στο μποξ Raimkulov Malahbekov, σε ματς chessboxing και καταφερε να μην βγει νοκ αουτ, οποτε το ματς εληξε ισοπαλο στο blitz, ενω βρισκει ομοιοτητες αναμεσα στον Βουδισμο και το σκακι (και τα δυο απαιτουν συγκεντρωση και διαλογισμο) και θεωρει πως δεν ειναι τυχαιο πως στην Καλμουχια ευδοκιμουν και τα δυο.

Στην κακοπροαιρετη ερωτηση " Ποτε θ' αναβιωσει το Καλμουχιανο Ποδοσφαιρο; Γιατι δεν ανοιγετε και μια Ποδοσφαιρικη ακαδημια;"

(Για τους μη γνωριζοντες, ο Κιρσαν ανεβασε την τοπικη Ομαδα στην Α' εθνικη της Ρωσιας, και ειχε υποσχεθει να φερει τον Μαραντονα στην ομαδα)

απαντησε (αφου ανεφερε το παλιοτερο επιτευγμα) πως ελπιζει ακομα πως αυτο καποτε θα ξαναγινει, αλλα ειναι πολυ δυσκολο γιατι τα οικονομικα μεγεθη αλλαξαν καθως ο προϋπολογισμος των μεγαλων Ρωσικων ποδοσφαιρικων Ομαδων υπερβαινει το budget επαρχιακων πολεων σαν την Ελιστα..

Φοβερος;

sachnes είπε...

Παρανοϊκός θα έλεγα, και επίσης θα πρότεινα στο blog να ανοίξουμε ένα ταμείο, έναν τραπεζικό λογαριασμό βρε αδελφέ...να τον στηρίξουμε στις δύσκολες ώρες που περνάει.

Αυτή η λεκτική επαλήθευση έχει και το σαχ (sach) μέσα : )

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Καλά ο Μπόμπυ έπαιξε 4 (!!) παρτίδες με τον Πρόεδρο? Τι τράβηξε και αυτός ο ταλασίφρων (sic!)… είναι μετά από τέτοια εμπειρία δυνατόν να μη γίνεις Βοναπάρτης?
Να ‘σαι καλά ρε μέτοικε, γέλασε το χειλάκι μας, δώσε κι άλλα στο λαό…!

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Φίλε sachnes , για να μιλήσουμε και στα σοβαρά καθόλου παρανοϊκό δεν θεωρώ τον Πρόεδρο. Πάρα πολύ λογικός και ευφυής θα έλεγα(σε σχέση βέβαια με τις επιδιώξεις του). Έχεις ακουστά το ‘βρίσκει και κάνει..’? .
Εφ’ όσον ο σκακιστικός πλανήτης (οι μάλλον οι ομοσπονδίες για να ακριβολογούμε) –άσχετα με πιθανές συναλλαγές και δωροληψίες- υπερψηφίζουν συντριπτικά για σκακιστικό ηγέτη κάποιον που μιλαει για ρόλεξ στον τάφο και τα ρέστα …,όχι ρόλεξ ,την Ελβετία ολόκληρη μπορεί να πάρει μαζί του ο γίγας. Και βέβαια όχι στον τάφο άλλα είτε στην επομένη μετεμψύχωση (ως βουδιστής), είτε στο άλφα του Κενταύρου με τα φιλαράκια. Όπως και να χει ‘δεμένο γάιδαρο’ έχει ο Κιρσανάκος.:-)

Sachnes είπε...

Δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να πάρει κανείς σοβαρά ή αστεία αυτές τις δηλώσεις. Είναι σαν να λες ότι η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία κάνει πολιτική υπερ της ανάπτυξης του γυναικείου σκακιού :). Η Μπιχτή πιστεύω είναι περισσότερο από φανερή :).

Κρατάω για nick την προηγούμενη λεκτική επαλήθευση για να μην μπερδευόμαστε σε αυτό το post (αν και το andie που μου έβγαλε είναι πολύ ωραίο επίσης :) )

Ανώνυμος είπε...

Τι ώρα ξεκινάνε οι παρτίδες;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Συμφωνα με την συμπληρωματικη Προκυρηξη, http://www.chessfed.gr/declarations/declarations
211.htm καθημερινα απο αυριο στις 16.30, τελευταιος γυρος στις 4/12 στις 10 το πρωϊ.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Το παραπάνω σχόλιο του Ανώνυμου μου θυμίζει ένα παλιό περιστατικό, με πολιτικάντη των αρχών της δεκαετίας του 60, που απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, δήλωσε ότι "το υπόψιν σχέδιον νόμου της Κυβερνήσεως Καραμανλή, απορρίπτεται ασκαρδαμυκτί ως ανήθικον", για να αντιμετωπίσει την οργισμένη αντίδραση από κάποιον ειδήμονα του ακροατηρίου:
"Ασκαρδαμυχτής, ανήθικος και παλιάνθρωπος είσαι και φαίνεσαι!".
Φρονώ ότι ο Ανώνυμος δεν το γνώριζε καν, αλλά... τα μεγάλα πνεύματα, συναντώνται... :p

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

@ PFREN

Παναγιώτη , η εμπειρία ειναι αυτο
να το ακουσεις live ! hats off !!

καλοπροαίρετος είπε...

Παρόμοιο σκηνικό, εκτός από το χιλιοειπωμένο «Είστε και αναιδής και πράος» της Lady Angie προς ενοχλητικό δημοσιογράφο (μιλάμε, δυο παράδες τον έκανε), είναι και το εξής νόστιμο, που αντιγράφω από τη lexilogia, και όπου δεσπόζει πάλι το ασκαρδαμυκτί:

Κατεβαίνει ο Νώντας από την επαρχία στην Αθήνα και συναντά ένα φίλο του που έχει εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα. Έχουν να τα πουν από τον καιρό που ήταν μαζί στο σχολείο, οπότε πάνε και κάθονται σ' ένα καφενείο για να θυμηθούν τα παλιά. Πάνω στην κουβέντα τους, πιάνει έξω μια μπόρα άλλο πράγμα.

Κοιτάζει έξω ο Αθηναίος φίλος και λέει: «Πω, πω! Βρέχει ραγδαίως!» Γυρνάει προς τον Νώντα, τον βλέπει να τον κοιτάει ακίνητος, γεμάτος απορία, και τον ρωτά: «Γιατί με κοιτάς ασκαρδαμυκτί;»

Πολύ εντυπωσιάστηκε ο Νώντας με την πολυμάθεια του φίλου του, κράτησε και τις καινούργιες λέξεις που έμαθε. Γύρισε στο χωριό του και έτυχε μια μέρα, εκεί που καθόταν με το δάσκαλο του χωριού, να πιάσει μια φοβερή βροχή, οπότε σκέφτηκε ο Νώντας να χρησιμοποιήσει τις νέες του γνώσεις για να κάνει φιγούρα στο δάσκαλο:

«Βρέχει ασκαρδαμυκτί!» του λέει. Κόκαλο ο δάσκαλος. Οπότε, καπάκι, προσθέτει ο Νώντας: «Γιατί με κοιτάζεις ραγδαίως, δάσκαλε;»

Ανώνυμος είπε...

16:30 δεν ήταν η ώρα έναρξης;
Γιατί στο σάιτ δεν "κουνιέται" τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι όλα, και το σάιτ και το live. Kάνε reload F5

Ανώνυμος είπε...

Μήπως στην παρτίδα Καπνίσης - Μπανίκας το 24.Rae1 θα ήταν ισχυρότερο από το 24.Rad1 που παίχθηκε τελικά; Εγώ βέβαια μαζέτας είμαι, αλλά για πείτε την γνώμη σας και σεις οι ισχυρότεροι.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειναι η ηλεκτρον. 'διευθυνση' των αγώνων ρε παιδιά?

Ανώνυμος είπε...

Είχα και εγώ την ίδια απορία(αφου στην ΕΣΟ δεν αναφέρεται το site) και τελικά είναι το http://indiv2010.peristerichess.gr/index.html

Σπ. Ιλ. είπε...

Καπνίσης - Γιάν. Νικολαίδης είναι 1/2 - 1/2 με τριπλή επανάληψη, όχι 1-0 όπως γράφει (προς το παρόν) η σελίδα της live μετάδοσης.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο Καπνίσης έπαιζε με τον Μπανίκα, πώς γίνεται να είναι Χ η Καπνίσης - Νικολαϊδης;

trandism είπε...

Αναρωτιέμαι... Είναι σωστά τα PGN? Κοιτάω την Καπνίσης-Μπανίκας μπας και γράψω κανά post στο blog και βλέπω κουφά πράγματα. Το Kd3 στο τέλος δεν κερδίζει?

trandism είπε...

Όχι τίποτα άλλο, θα γράψω και θα με λένε πάλι άσχετο :) (που είμαι). Αν διαβάζει ο Μιχάλης και μπορεί να μας διαφωτίσει...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Trandism, μηπως βιαστηκες λιγο? Υπάρχει και το πιονι α του μαυρου το οποιο είναι ‘αεράτο’ όταν με τη συνεχεια που προτεινεις βρεθει το λευκο β στο β7 ο μ.πυργος στο β8 ,οποτε ο λευκος βασιλιας πρεπει να το ελεγχει και δεν μπορει ανεμποδιστα να πλησιασει στο β7 και να κερδισει.

trandism είπε...

Kd3-c4-c5-b6-a7, την ντάμα μια φορά θα τη βγάλω, τώρα αν ο μαύρος έχει νούλα με τα πιόνια έναντι του πύργου ή όχι δεν το γνωρίζω. Το να σπρωχτεί το α μάλλον δεν έχει νόημα, τα πιόνια από την πτέρυγα του βασιλιά μάλλον θα πρέπει να σπρώξει ο μαύρος

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Trandism, ανακαλώ ! (Εμ μαζέτας,εμ τεμπέλης (να στησω μια σκακιερα) ετσι ‘εχασα’ ένα τεμπο στο μπλαιντ….πράγματι το Κd3 μοιαζει να κερδιζει ευκολα. Δεν ξέρω,πριν ξευτιλιστω εντελώς ας με σωσει καποιος ‘εγκυρος’. Μουτου? PFREN? Kάποιος τελος πάντων καλοι μου άνθρωποι!

trandism είπε...

Τί να πω.. Το κοιτάω, το ξανακοιτάω, έχω βάλει και το στοκόψαρο, μου φαίνεται κερδισμένο. Και γω θα περιμένω πάντως κάποιο σχόλιο από ισχυρό παίκτη, με αυτά τα φινάλε ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Τώρα σε κουβέντα να βρισκόμαστε βέβαια, αλλά να κάνω μια εικασία ότι μπορεί να ‘ξέφυγε’ από τον λευκό η τριπλή επανάληψη σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο σκέψης με την επανάληψη των κινήσεων? Ας μη θεωρηθεί προς Θεού το σχόλιο μου υποτιμητικό για τον Κο Καπνίση. Σε συνθήκες έντασης μπορεί και ένας Γκράνμαιτρ να λαθέψει νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Να επιμείνω λίγο, να γυρίσουμε πιο πίσω από το φινάλε. Μιας και έχετε στην διάθεση σας στοκόψαρα και λοιπά εργαλεία, αν στην 24η κίνηση ο Λευκός παίξει Rae1, αντί Rad1, τι δίνουν τα μηχανάκια; Έχω την αίσθηση ότι η κίνηση αυτή είναι ισχυρότερη (όπως το βλέπω κερδίζει), αλλά επαναλαμβάνω είμαι ο ορισμός του μαζέτα, οπότε θα ήθελα μια άποψη από ισχυρό παίχτη ή από μηχανάκι.

trandism είπε...

24. Rae1 το δικό μου δίνει +- (+3.03)

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ tradism! Φαντάζομαι ότι μετά από 24.Rad1 δίνει μικρότερο από 3.03.

trandism είπε...

Ναι βέβαια.. Με το 24. Rad1 πέφτει γύρω στο 1.50 αφού προτιμάει το Rxf4 ως δεύτερη επιλογή μετά το Rae1.. Η κίνηση του Μπανίκα όμως (Bg4) ξανακοκκινίζει καθώς επιτρέπει Rde1 (η σωστή στήλη). Ο υπολογιστής λέει πως ο μαύρος πρέπει να βάλει τη ντάμα από τα καρφώματα παίζοντας το παθητικό Qf8.

Γενικά από τις 5 παρτίδες τα engines βρίσκουν τα περισσότερα λάθη σε αυτήν

trandism είπε...

@Rizopoulos

Πάντως ακόμα και αν το κατάλαβαινε πριν την τελευταία κίνηση (Kc2) μπορούσε να το αποφύγει με Ka2 Ra5+, Kb2 Rb5+, Kc1 Rc5+, Kd2 και παρά το χαμένο τέμπο νομίζω ότι και πάλι προλαβαίνει ο λευκός βασιλιάς να πατήσει στο b6 πριν φτάσει το μαύρο πιόνι στο a2

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό έβλεπα κι εγώ. Ο Μαύρος είναι ουσιαστικά υποχρεωμένος να μαζέψει όλα τα κομμάτια του στην 8η μετά από Παε1. Μόνο ο μαυροτετράγωνος θα βρίσκεται στην 7η.

trandism είπε...

Τέλος πάντων. Αύριο θα επιχειρήσω ένα review του πρώτου γύρου. Το πήγαινα για σήμερα αλλά η κόπωση από τη δουλειά δεν το επιτρέπει.

Εν συντομία ο Γιάννης Νικολαΐδης έστησε σε κερδισμένη θέση στην πίεση χρόνου όπως και ο Σπηλιάδης - χωρίς πίεση χρόνου αυτός - ενώ οι άλλες δύο παρτίδες κύλισαν πιο φυσιολογικά, ειδικά αυτή του Κοτρωνιά που σταδιακά αύξανε το πλεονέκτημά του μέχρι το τέλος

Ανώνυμος είπε...

Αναγνωρίζεται από το ΔΙΚΗΤΣΑ κάθε σχολιασμός (πρώην ΔΟΑΤΑΠ εννοώ)