Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σκάκι στο @ρουφ

Σε ένα καινούργιο πολιτιστικό - και όχι μόνο- χώρο, στο @ρουφ (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως, πολύ κοντά στο σταθμό μετρό του Κεραμεικού, τηλ.2103837191), εγκαινιάζεται σήμερα ένας κύκλος σκακιστικών εκδηλώσεων. Ο μετρ Δημήτρης Τσομής από τις 8 σήμερα το βράδυ θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα (σιμουλτανέ) όσους και όσες βρεθούν στο χώρο. Όπως διαβάζουμε στο σάιτ (http://www.sto-rouf.gr/ ) του νέου αθηναϊκού στεκιού: "Στην πόλη η ασφυξία μεγαλώνει. Στο Ρουφ, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να επικοινωνήσουν με σημαντικούς ανθρώπους και να εκφραστούν, είτε δημιουργώντας, είτε συνεργαζόμενοι με δημιουργούς είτε στηρίζοντας τη δημιουργία των άλλων. Μουσικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκιτσογράφοι, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, συγγραφείς, εκδότες, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, χειροτέχνες, σκακιστές και ταβλαδόροι, φιλόσοφοι και ποιητές αποκτούν ένα νέο καταφύγιο σε ένα χώρο φιλόξενο και λειτουργικό, όλο το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες τη βδομάδα. Ταυτόχρονα, φιλότεχνοι, φιλομαθείς, φιλοθεάμονες και γενικώς ανήσυχοι πολίτες, μικροί, νέοι, μεσαίοι και ώριμοι, δραστήριοι ή αργόσχολοι, ψυχαγωγούνται, μαθαίνουν, επικοινωνούν και διασκεδάζουν σε ένα ζωντανό περιβάλλον, ανάμεσα σε φίλους και παρέες με πολλαπλά ενδιαφέροντα. Για καφέ, ποτό, ραντεβού ή χασομέρι, ταινία, διάλεξη, μουσική βραδιά ή θεατρικό δρώμενο, πρωί, απόγευμα ή βράδυ, ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος. Πέρασε να πεις μια καλημέρα και να πιεις ένα καφέ! Αν είσαι καλλιτέχνης ή έχεις κάτι ενδιαφέρον να παρουσιάσεις, ενημέρωσέ μας! Ο χώρος πολιτισμού @ρουφ διαθέτει: Θέατρο 100 θέσεων, Καφετέρια και μουσική σκηνή 140 θέσεων, Πατάρι πολλαπλών χρήσεων 60 θέσεων."
Χ. Πιλάλης

18 σχόλια:

Deimitori είπε...

Απόψε στις 20:00 θα διεξαχθεί σιμουλτανέ με τον FM Δημήτρη Τσομή.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Να πάτε. Ο Μήτσος είναι από τους ισχυρότερους 100% ερασιτέχνες Έλληνες σκακιστές, αν όχι ο ισχυρότερος, και είναι και πολύ καλό "παιδί".

Unknown είπε...

7 νίκες για τον Δ.Τσομή και 3 ισοπαλίες στις 10 σκακιέρες

Deimitori είπε...

Πραγματικά όμορφο το χθεσινοβραδυνό σιμουλτανέ γιά όλους εμάς που παρεβρεθήκαμε και παίξαμε! Ο χώρος που έλαβε χώρα το σιμουλτανέ όμορφος κι αυτός. Μακάρι να γίνει ένα νέο σκακιστικό στέκι.

Ο Δημήτρης ο Τσομής, είναι ισχυρός σκακιστής με ουσία, βάθος γνώσης και πάθος γιά το σκάκι και που πάντα ακούραστος και πάντα πρόθυμος συμμετέχει ενεργά από κάθε μετερίζι σε ότι μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό σκάκι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Έτσι κι εχθές μας χάρισε ενδιαφέρουσες και όμορφες στιγμές στις παρτίδες, που γιά εμάς όλους αποτελούν ένα πολύ καλό σκακιστικό μάθημα!

Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη Τσομή!

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ας μου επιτραπεί να στείλω τους θερμότερους χαιρετισμούς (μιας και βλεπόμαστε πια από καθόλου έως σπάνια) στον φίλο μου και δάσκαλο μου Μητσάρα Τσομή. Μητσάρα μου χαίρομαι που κρατιέσαι πάντα σε φόρμα! (Αυτή την ομαδούλα με τα κόκκινα να μην υποστήριζες μόνο …θα σουν τέλειος, αλλά δε βαριέσαι, σου αναγνωρίζω ότι το έχεις πάθει παιδιόθεν…).

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Δημιουργήσα τον χρήστη τεχνητής νοημοσύνης Chessbot, τον οποίο τροφοδοτώ εγώ με πληροφορίες, από επιχειρήματα που παράγει το ίδιο.

Chessbot....
To πρώτο του post:
http://skakistiko.blogspot.com/2010/11/35-25.html

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε Γεωργιάδη, με όλον το σέβας, αλλά ούτε καν κουραστικός δεν καταφέρνετε νια γίνεστε πλέον...
Η αλλάξτε γραμμή, αν σας το επιτρέπουν βεβαίως οι αρχές σας, η παρατήστε το το ρημάδι το άθλημα.

Ανώνυμος είπε...

mas blepo olous se ligo kairo na tin kanoyme apo edo kai na grafoume mono sthn kokinia...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

To σχόλιο του PFREN για μένα ήταν 100% καλοπροαίρετο. Αν δέχθηκα κάποια ανώνυμα σχόλια, θα το εξετάσω. Εξάλλου, δεν με επηρεάζει το γεγονός της διπροσωπίας. Απλά κάνω άκριτο αυτοέλεγχο, ανεξάρτητα των ανωνύμων...

Ανώνυμος είπε...

Ρε αδέρφια, γιατί πάτε να χαλάσετε αυτό το μπλόγκ; Δεν έχετε σοβαρότερα πράγματα να κάνετε στη ζωή σας; Αυτός είναι ο πολιτισμός μας σαν Έλληνες; Αν είναι έτσι τότε δεν μας σώζει τίποτα.....

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Ανώνυμος

Είσαι φίλος. Με αυτά που λέει ο καθένας χαρακτηρίζει τον εαυτό του.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Kλειστο τουρνουα 2 γυρων, με την συμμετοχη των Αγγελη Ν, Γκουμα Γ, Σταυριανακη Ιω. και Φιλιππα Σ. διοργανωνουν οι 3 Αστερες απο 26/11 ως 1/12.

Αναλυτικα στο http://www.blackqueen.net/website/index.php?option=com_content&view=article&id=291:3asteres
&catid=35:hellas-news&Itemid=53

αποτελεσματα στο http://chess-results.com/tnr40732.aspx?lan=1

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Η Χανιωτικη ομαδα που συμμετεχει στην Ολυμπιαδα U-16 στην Τουρκια βρισκεται στην 16η θεση της αρχικης καταταξης αναμεσα σε 22 ομαδες, και σημερα στις 4 αντιμετωπιζει την Ελβετικη ομαδα που εχει στην πρωτη σκακιερα τον Νico Georgiadis.Tα ζευγαρια:

Papadogiannis Sevastianos 1983 : Georgiadis Nico 2262

Naoum Spyridon 1990 : Grandadam Patrik 2189

Tsarouha Marianthi 1771 : Rindlisbacher Jan 2155

Agnanti Danai-Kalliopi 1742 : Rindlisbacher Lars 2190

Οι τρεις πρωτες ομαδες στην αρχικη καταταξη:

1. Ρωσια 2369
2. Ινδια 2363
3. Αρμενια 2313

Επισημο site το http://wyco2010.tsf.org.tr/

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ηττα με 3-1 για την ομαδα των Χανιων, ισοπαλιες για τους Ναουμ, Αγναντη Δαναη. Αυριο,στις 10 το πρωϊ, αντιμετωπιζουν το Τουρκμενισταν, 7ο στην αρχικη καταταξη, που χθες νικησε την Αγγλια 2.5-1.5

Ζωντανη μεταδοση των παρτιδων στο:

http://wyco2010.tsf.org.tr/en/live-games

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ηττα 4-0 το πρωϊ για τους Χανιωτες, ενω το απογεμα εκαναν ισοπαλια 2-2 με την Λιβυη (νικησαν τ' αγορια). Ετσι τωρα εχουν 1 αγωνιστικο βαθμο, και 3 game points, δυσαναλογα μικρη συγκομιδη σε σχεση με το τι εγινε στις παρτιδες. Σημερα το πρωϊ (διπλος γυρος) αντιμετωπιζουν την πρωτη ομαδα της Νοτιας Αφρικης. Στην γενικη βαθμολογια προηγειται, χωρις απωλειες, η Αρμενια που νικησε την Ρωσια, νο 1 της αρχικης καταταξης, 3-1 στον δευτερο γυρο.

Πολυ ενδιαφερον ρεπορταζ απο το ταξιδι και την πρωτη μερα των αγωνων στο http://www.chaniachess.gr/Frameset.htm, υποθετω του Κ. Τσαρουχα που συνοδευει την αποστολη. Περιμενουμε την συνεχεια.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

O Δ. Γαλανος ηταν ο νικητης του 5ου blitz του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ που εγινε χθες με 8/9. Στους 6.5 ισοβαθμησαν Αλ. Κωστουρος και Χ. Ζυγουρης. Αναλυτικη βαθμολογια στο:

http://chess-results.com/tnr40917.aspx?art=1&lan=1&m=-1&wi=1000

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Με νικη το απογεμα, 4-0 την τοπικη ομαδα του Burdur, και ηττα το πρωϊ απο τους ΝοτιοΑφρικανους (3-1, τον βαθμο ο Παπαδογιαννης) συνεχισε η Χανιωτικη ομαδα, που σημερα το απογεμα αντιμετωπιζει τους Αγγλους.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δευτερη νικη χθες της ΣΑ Χανιων επι της Αγγλικης ομαδας με 2.5-1.5 (νικησε ο Παπαδογιαννης, οι αλλες 3 παρτιδες εληξαν ισοπαλες). Σημερα η μερα ειναι ελευθερη, αυριο το πρωϊ οι Χανιωτες παιζουν με την ομαδα της Σλοβενιας.