Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Εικόνες


Η Σάτσντεβ Τάνια (Τάνια είναι το επίθετό της), από την Ινδία, σκέφτεται την επόμενη κίνησή της, κατά τον 1ο γύρο των 16ων Πανασιατικών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις μέρες στην Καντώνα της Κίνας (φωτ. Reuters).


Οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Ανατόλι Κάρπoβ (αριστ.) και Γκάρι Κασπάροβ (δεξ.) σε επίδειξη σιμουλτανέ στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Πόλης του Μεξικού, στις 18 Νοεμβρίου (φωτ. Reuters).


Το περίγραμμα του Αργεντινού Ρούμπεν Φελγκάερ, ο οποίος, μαζί με άλλους 23 σκακιστές συμμετέχει στο Ιβηροαμερικανικό Πρωτάθλημα 2010 που διεξάγεται στο Μεξικό(φωτ. Reuters).

19 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Ούτε ένα σχόλιο για το μανουλομάνουλο ρε παιδιά? Κρίμα κι άδικο!
Άτιμο Δ.Ν.Τ, άκαρδους κι ανέραστους θα μας καταντήσεις…

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Γιώργη, η Τάνια έχει αναρτηθεί και παλιότερα στο γατομπλόγκ...
http://skakistiko.blogspot.com/2010/01/tania-sachdev.html

Διδακτορικο Ψυχολογιας είπε...

@RIZOPOULOS

Έχω κάνει διδακτορικό στη ψυχολογία-
ποια κοπέλα σας απογοήτευσε πρόσφατα κύριε; Εντάξει, η ζωή δεν τα φέρνει όπως θα έπρεπε...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

@ Δόκτωρα Ασκητή άνωθεν: Aν το να θαυμάζει ένας άντρας μια κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά, σας ωθεί να ‘ψυχολογείτε’ και να ανακαλύπτετε απογοητεύσεις και λοιπά σώψυχα μάλλον νύχτα πήρατε το διδακτορικό σας δίπλωμα αγαπητέ ντόκτορ! Εντάξει, η ζωή δεν τα φέρνει όπως θα έπρεπε...εδω υπάρχουν να φανταστείτε ‘πτυχιούχοι’ χωρίς πτυχία και αλμπάνηδες που ‘ψυχολογούν’ μέσω διαδικτύου… Αναμένω έμπλεος ανυπομονησίας το νέο επιστημονικό πόρισμα σας, πάντως η περίπτωση μου είναι ανίατος να ξέρετε… Μου το έχει πει ο Σίγκμουντ σε ονείρωξη μου.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αγαπητέ Δόκτωρα, ανακαλώ και ταπεινά ζητώ συγχώρεση που ειρωνεύτηκα την επιστημονική σας επάρκεια. Μόλις η γυναίκα μου(με την οποια διασκεδασαμε μαζι(φευ οι αδαείς!) με τη διάγνωση σας) μου επισήμανε με τρόμο ότι το πρωί η μικρή μου κόρη με απογοήτευσε με το να αρνείται πεισματικά να πιει το γάλα της και να κάνει κακακια της στο γιογιό της αντί πάνω της. Άρα είχατε απολυτο δίκιο! Χαλάλι τα λεφτα που εξοδεύσατε για να μορφωθείτε.

Διδακτορικο Ψυχολογιας είπε...

@RIZOPOULOS

Η ψυχή δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, κύριε. Το πτυχίο μου αναγνωρίζεται αυτομάτως από ΔΟΑΤΑΠ λόγω διδακτορικού.

Parces είπε...

Μία καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη παρατήρηση (όπως θέλετε πάρτε την). Το επίπεδο των συζητήσεων το τελευταίο καιρό έχει πέσει κατακόρυφα τόσο από επώνυμους όσο και από ανώνυμους γράφοντες σε αυτό το blog (Μάλλον η οικονομική κρίση μας έχει βαρέσει στο κεφάλι :) ).

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Προς φίλο Parces: Δεν μας έχει βαρέσει στο κεφάλι η οικονομική κρίση dear Parces αλλά στην τσέπη! Εγώ γιατί νομίζετε κάνω ψυχανάλυση με τον Δόκτωρα μέσω διαδικτύου? Είμαστε για να πλερώνουμε τώρα ‘συνεδρίες’?

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

H J. Polgar νικησε 3.5-Ο.5 τον Topalov στον τελικο του ραπιντ τουρνουα που εγινε στο Μεξικο. Για να φτασουν εκει η Polgar απεκλεισε δυσκολα τον Ivanchuk 2.5-1.5 (το ματς κριθηκε στην 4η παρτιδα που κρατησε 113 κινησεις) ενω ο Τοπαλοβ επικρατησε του Μεξικανου Leon Hoyos με 3.5-Ο.5.

Ολες οι παρτιδες εδω:
http://ajedrezunam.mx/contenido/transmision-en-vivo-cuadragular.htm

Το σκακιστικο φεστιβαλ που διοργανωθηκε στην πολη του Μεξικου περιελαμβανε πληθος εκδηλωσεων, αναμεσα τους και μια αναπαρασταση του Μεγαλου Τουρκου, της σκακιστικης μηχανης που τοσο εντυπωσιασε την Ευρωπη του 18ου αιωνα, και σεμιναρια πανω στην ιστορια του σκακιου.

Στην κυρια σκακιστικη διοργανωση, το Λατινοαμερικανικο Πρωταθημα, κυριαρχησε ο Ισπανος Narciso Dublan(2536), ενω στην τελικη φαση αγωνιστηκαν ακομα οι G. Milos (Bra-2596),Ed. Itturizaga (Ven-2607) και R. Felgaer (Arg-2591).

http://ajedrezunam.mx/contenido/index.htm

Οι Ισπανοι μπηκαν στον κοπο να δημιουργησουν και Αγγλικη σελιδα, ικανοποιητικη αλλα οχι πληρη.

Στο Μαριενμπαντ, στην ετησια αναμετρηση Βετερανων εναντιων Γυναικων, μετα απο 2 γυρους το σκορ ειναι 4-4. Για τα "Γερικα χερια" αγωνιζονται οι Lajos Portisch, Dragoljub Velimirovic, Wolfgang Uhlmann and Vlastimil Hort ενω για τους "Γαλανθους" (Snowdrops) παιζουν αι: Humpy Koneru, Viktoria Cmilyte, Arianne Caoli and Tereza Olsarova

http://www.praguechess.cz/poradane-akce-detail.php?id_akce=23

Στο Guangzhou της Κινας οπου διεξαγονται οι Πανασιατικοι αγωνες, στο Ομαδικο κλασσικου χρονου, οι διοργανωτες μετα απο 4 γυρους δεν φαινεται να εχουν προβλημα στους αντρες, μετα την χθεσινη τους νικη επι της Ινδιας με 2.5-1.5, ενω στις γυναικες αναμενεται μαχη καθως η αντιστοιχη συναντηση εληξε ισοπαλη 2-2. Προηγουμενως εγινε το ατομικο rapid, με νικητη στους αντρες τον Kasimdzhanov R. (Uzb-2685) με 7.5/9, που ισοβαθμησε με τον νεαρο Βιετναμεζο Le Quang Liem (2689) αλλα τον νικησε στην μεταξυ τους παρτιδα, ενω στις Γυναικες επικρατησε ανετα η Hou Yifan με 8.5/9. Στο ομαδικο αγωνιζονται σχεδον ολοι οι κορυφαιοι Ασιατες σκακιστες και σκακιστριες, αναλυτικα αποτελεσματα εδω: http://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=CHN
Ζωντανες παρτιδες στο: http://livegames.fide.com/asiangames2010m/inner
.html τις πρωϊνες ωρες.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μπράβο στην Γιούτκα, στο ράπιντ είναι τρομερή.
Ακόμη θυμάμαι τις [παρτίδες της στο ματς με τον Ναβάρρα, και... τον λυπάμαι τον φουκαρά. Του ερχόταν κατακέφαλα, σε ανύποπτο χρόνο.

mantzios είπε...

κυριε Ριζοπουλε μενω μονιμα πλεον παφο,οπου εχει εναν πολυ αξιολογο ομιλο,αν ενδιαφερεστε επικοινωνιστε μαζι μου.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

@ Mantzios: Ίσως ενδιαφέρομαι..:-) Αν θέλετε στείλτε contact data στο g.rizopoulos@gmail.com

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δώστου, ρε Γιώργη, σε βλέπω και πρωταθλητή Μεγαλονήσου...
Αφού πέρυσι πρωταθλητής βγήκε ο Άλκης (Μαρτίδης) που τα τελευταία χρόνια ζήτημα είναι αν παίζει 10 παρτίδες τον χρόνο...

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Όχι τόσο σχετικό με την ανάρτηση αλλά αφού είδα ότι και ο Μέτοικος δημοσίευσε εδώ κάποια διεθνή νέα σκέφτηκα ότι ίσως ταιριάζει εδώ καλύτερα από άλλες πρόσφατες αναρτήσεις.

Προωθώ λοιπόν δύο links που μου έστειλε ο καλός μου συνεργάτης Anton Mihailov (με την παράκληση να τα προωθήσω) για το διεθνές όπεν που διοργανώνει στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας το διάστημα 12-19 Δεκεμβρίου. Συνδιοργανωτής είναι ο ΑΜΟ Γαλαξίας Θεσσαλονίκης.

http://www.chessdom.com/news-2010/bansko-chess-open-2010

http://ecc2008.chessdom.com/wp-content/uploads/2010/08/banskoopen2010-regulations.pdf

Η σύνθεση του τουρνουά φαίνεται καλή ενώ ήδη οι ελληνικές συμμετοχές είναι αρκετές όπως διαπίστωσα εδώ:

http://www.chess-results.com/tnr39517.aspx?lan=1

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ασχημη μερα για το Ινδικο σκακι, καθως στους ημιτελικους των Πανασιατικων αγωνων σημερα, οι ομαδες ανδρων και γυναικων ηττηθηκαν απο Φιλιππινες (1.5-2.5, η νικη του Harikrishna επι του So δεν ηταν αρκετη,καθως εχασαν Sasikiran και Gopal απο Antonio και Τorre) και Ουζμπεκισταν (1.5-2.5) αντιστοιχα. Ειδικα η ηττα της γυναικειας ομαδας, θεωρειται μεγαλη εκπληξη καθως η υπεροχη σε Ελο στις 4 σκακιερες ξεπερνουσε τις 700 μοναδες συνολικα, και στην προκριματικη φαση τα πηγε πολυ καλα, η Κινα επικρατησε στην βαθμολογια με μισο GP διαφορα.

Στους αλλους δυο ημιτελικους οι ομαδες της Κινας επικρατησαν ευκολα στις Γυναικες (3.5-0.5 το Βιετναμ) και δυσκολα στους Αντρες (2.5-1.5 το Ιραν, με νικη του Wang Hao).

Απο τ' ατομικα αποτελεσματα στα Προκριματικα ξεχωριζει αρνητικα η πολυ κακη εμφανιση του νεαρου Βιετναμεζου Le Quang Liem (2689) που εκοψε μονο μια ισοπαλια μονο σε 5 αγωνες, ενω θετικα εντυπωσιασε ο Κινεζος Ni Hua με 5/5 στην 5η σκακιερα της Κινας.

Αναλυτικα τ' αποτελεσματα στο:
http://chess-results.com/tnr40733.aspx?art=0&lan=1&fedb=IND&turdet=YES&flag=30&m=-1&wi=1000

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η Κινα πηρε το χρυσο στους Πανασιατικους τοσο στους αντρες (3.5-0.5 τις Φιλιππινες, μονο ο So πηρε ισοπαλια απο τον Wang Yue) οσο και στις γυναικες (2.5-1.5 το Ουζμπεκισταν).

Το Χαλκινο στους Αντρες πηγε στην Ινδια που νικησε 3.5-0.5 το Ιραν, (Ghaem Maghami Ehsan 2593 -Harikrishna P 2657 ½ - ½) ενω η αντιστοιχη συναντηση για την τριτη θεση στις γυναικες εληξε ισοπαλη, και συμφωνα με το http://blog.sina.com.cn/chessnews# το μεταλλιο πηγε στο Βιετναμ, και οι Ινδες εμειναν εξω απο το βαθρο.

Μεγαλη εμφανιση του Jobava στο Femida Cup που εγινε στην Ουκρανια, νικησε στη σειρα Kravtsin, Ponomariov και Eljanov και οδηγησε την ομαδα του, "A DAN DZO - PGMB", στην κατακτηση του τροπαιου. Να θυμισω οτι η ιδια ομαδα κατεκτησε το χαλκινο μεταλλιο στο Πανευρωπαϊκο διασυλλογικο αν και ξεκινησε απο την 10η θεση της αρχικης καταταξης.
Οι παρτιδες εδω:

http://www.chesslaw.org.ua/femida2010/

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Το δευτερο μερος της συνεντευξης Dvoretsky, που ασχολειται με τα σημερινα νεαρα ταλεντα, την Ρωσικη σκακιστικη σχολη και το θεμα της βελτιωσης στο σκακι εδω:

http://www.chessvibes.com/reports/the-big-dvoretsky-interview-part-2/#more-32274

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Πρωταθλητρια Ρωσιας για δευτερη συνεχομενη χρονια η Al. Galiamova (2487), η οποια επικρατησε σε rapid μπαραζ της Pogonina (2472) με 1.5-0.5 Δραματικο ηταν το φιναλε του πρωταθληματος καθως πριν τον τελευταιο γυρο στην πρωτη θεση ισοβαθμουσαν Galiamova, T. Kosintseva και Paikidze. Οι δυο πρωτες επαιζαν μεταξυ τους κι εκαναν συντομη ισοπαλια, ενω η Paikidze δεν αντεξε την πιεση και εχασε συντομα απο την Nebolsina. Τις 2 πρωτες εφθασε και η Pogonina που χρειαστηκε 6 ωρες για να κερδισει την Sadrina, σε φιναλε Β εναντιον Π+Σ. O κανονισμος προεβλεπε οτι σε περιπτωση 3πλης ισοβαθμιας μονο οι 2 πρωτες παιζουν στο μπαραζ και η ατυχη που εμεινε απ'εξω ηταν η Τ. Kosintseva. Αξιζει να σημειωθει πως απο την ομαδα που κατεκτησε το χρυσο πριν λιγο καιρο στην Σιβηρια, μονο η νικητρια εκανε θετικη εμφανιση και ανεβασε το Elo της.
http://www.russiachess.org/content/blogcategory
/192/413/

Ευκολα σχετικα οι Γυναικες νικησαν τους Βετερανους στο Μαριενμπαντ με 18-14. Koneru (6/8) και Cmilyte (5.5) επιβεβαιωσαν την θεωρητικη ανωτεροτητα τους, ενω εκοψαν βαθμους και οι "αδυναμες" Olsarova(3.5) και Caoili (3). H τελευταια αγωνιστηκε υπο το βλεμμα του συντροφου της L. Aronian, ο οποιος προσαρμοστηκε πολυ καλα στον ρολο του φωτογραφου-σχολιαστη, αν κρινουμε απο το φωτορεπορταζ του επισημου site.

Απο τους βετερανους τους περισσοτερους βαθμους μαζεψε ο Hort (5), ενω ο Velimirovic (4) απεδειξε οτι διατηρει την μαχητικοτητα του και επαιξε καποιες ομορφες παρτιδες.
http://www.praguechess.cz/poradane-akce-detail.php?id_akce=28&akce_menu=vysledky&znak=0

Μετα απ' αυτο το ματς και τους Πανασιατικους εγιναν,νομιζω για πρωτη φορα, τρεις οι γυναικες πανω απο τα 2600 στα live ratings:

1. Polgar J. 2686
2. Koneru 2608
3. Hou Yifan 2601
4. Kosinteva T. 2578

Πηγη: http://www.chesspro.ru/guestnew/looknullmes
sage/?themeid=110&id=15&page=3

Ο Nakamura ξεκινησε με 13/13 στο τουρνουα blitz που εγινε στην Νορβηγια, αλλα στον τελικο χρειαστηκε τον Αρμαγεδωνα για να επικρατησει 3-2 του S. Agdenstein, και να διατηρησει τον τιτλο που κατεκτησε περσι οταν νικησε 3-1 τον Calrsen. Η τριτη θεση πηγε στην Lahno που κρατησε την ισοπαλια απεναντι στον Johanessen στο μπαραζ. Ενδιαφερουσα καινοτομια του τουρνουα, η διαδικτυακη δημοπρασια για μια θεση στον προκριματικο ομιλο που επαιζε ο Nakamura. Την δημοπρασια κερδισε ο Paul Schmidt (1426) που πληρωσε περιπου 270 ευρω, και δεν σταυρωσε ουτε ισοπαλια.

http://sjakkselskapet.no/2010/11/27/hikaru-nakamura-vant-spennende-bn-bank-blitz/

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο L. McShane ηταν ο νικητης του τουρνουα στην Ολλανδια με 3.5 βαθμους, ενω μισο βαθμο πιο κατω τερματισαν Giri και l'Ami.

Αναλυτικα η βαθμολογια:

Nielsen, Peter Heine x ½ 0 1 0 0 1½
McShane, Luke ½ x ½ 1 ½ 1 3½
Giri, Anish 1 ½ x 0 1 ½ 3
Wely, Loek van 0 0 1 x ½ 0 1½
Macieja, Bartlomiej 1 ½ 0 ½ x ½ 2½
l'Ami, Erwin 1 0 ½ 1 ½ x 3

Περισσοτερα στο:
http://www.heiteschaaktoernooi.nl/

Κανενα προβλημα δεν ειχε η Rybka στο 30ο ανοικτο Ολλανδικο Πρωταθλημα υπολογιστων καθως μαζεψε 8.5/9 και αφησε 2.5 βαθμους πισω Spike, Deep Sjeng και Ηiarcs που εμειναν στους 6.

http://www.csvn.nl/

Ο Νavara δυσκολευτηκε αλλα επικρατησε στην ισοβαθμια του νεαρου Ρωσου Al. Shimanov(2518) στον τελικο του rapid τουρνουα που εγινε χθες στην Λιθουανια.

1 Navara David CZE * 1 0 ½ 1 1 3,5
2 Shimanov Aleksandr RUS 0 * ½ 1 1 1 3,5
3 Beliavsky Alexander G SLO 1 ½ * ½ 0 1 3,0
4 Zagorskis Darius LTU ½ 0 ½ * 1 ½ 2,5
5 Rausis Igor CZE 0 0 1 0 * ½ 1,5
6 Rozentalis Eduardas LTU 0 0 0 ½ ½ * 1,0

Περισσοτερα στο:

http://chess-results.com/fed.aspx?lan=1&fed=LTU