Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

The Talented Mr. Ripley



Σκακιστική σκηνή από τον «Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ» σε σκηνοθεσία Άντονι Μινγκέλα, του 2000. Ένας Αμερικανός μικροαπατεώνας, στην Ιταλία του '50, σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του. Όμως το ένα έγκλημα φέρνει το άλλο. Ακαδημαϊκή, πλην όμως αρκετά πιστή διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Πατρίσια Χάισμιθ, αναδεικνύει το ιταλικό τοπίο, αλλά και τη λανθάνουσα ομοφυλοφιλία του ήρωα.

5 σχόλια:

Γ είπε...

Πώς τα πήγαν στις εκλογές οι υποψήφιοι, που ήταν σκακιστές; Αυτό έχει σημασία τώρα.

What? είπε...

Τι διαβάζω, Μέτοικε? Η Νίσυρος ήταν η περιοχή με τη 2η μεγαλύτερη αποχή πανελλαδικά, 75%! Μόνον οι Πρέσπες σας "πέρασαν", με 76.15%. Έχετε απογοητευτεί ακόμα πιο πολύ από την αναξιοπιστία των πολιτικών ή ασχολείστε με άλλα, π.χ. το ψάρεμα, το σκάκι...

Ανώνυμος είπε...

@ Γ

Ναι, όντως αυτό έχει σημασία τώρα, δύο μέρες έχω χάσει τον ύπνο μου.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@ What?

To 75% αφορα ενα μικρο εκλογικο τμημα ενος χωριου,απο τα 4 συνολικα. Η πραγματικη αποχη στο νησι ειναι κατι παραπανω απο 53%, παρα την πρωτοφανη κινητοποιηση των 2 συνδυασμων που ηταν πολυ κοντα (τελικη διαφορα 27 ψηφοι, σε 1017 εγκυρα ψηφοδελτια).

http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"dhm_d","id":9285}}

Το ενδιαφερον στην ιστορια ειναι οι 2247 εγγεγραμμενοι (γραμμενους τους αποκαλει το ΥΠΕΣ) ενω στο νησι δεν ζουμε τον χειμωνα περισσοτερα απο 800-900 ατομα, και δεν ειναι αρκετη η μεταναστευση (μεγαλες Νισυρικες κοινοτητες υπαρχουν στην Νεα Υορκη και στην Αυστραλια), η οι εποχικοι επαγγελματιες που ζουν την τουριστικη περιοδο εδω,και εχουν φερει τα δικαιωματα τους, για να το δικαιολογησουμε. Οι υπευθυνοι των συνδυασμων δεν πιστευαν οτι θα μπορουσαν να εντοπισουν πανω απο 1200 ατομα, και, πιστεψτε με, εψαχναν την καθε περιπτωση ξεχωριστα. Πιθανοτερη εξηγηση ειναι το ειδικο φορολογικο καθεστως που απολαμβανουν τα νησια με κατω απο 3100 κατοικους..

Στο Μεγανησι παντως η συμμετοχη ξεπερασε το 65%, και κριθηκε με διαφορα 53 ψηφων στους 1299..

Ανώνυμος είπε...

Gia na kanei tin papia o Konidaris prepei na epese mayrogialouros!