Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο Φίσερ στο μετρό

Δυο φωτογραφίες του Μπόμπι Φίσερ, από το 1962, στο μετρό της Νέας Υόρκης, με την αγαπημένη του σκακιέρα τσέπης. Εκείνη την εποχή ήταν, που ο Λουί Μαλ, γύριζε την ταινία «Η Ζαζί στο Μετρό»... (φωτ. Καρλ Μίντανς, από το περιοδικό Life)


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κολλημένος με το σκάκι όπου και αν πήγαινε ο Μπόμπυ,δεν του έβγαινε από το μυαλό με τίποτα :).Μια απορία:μόνο με κουστούμια κυκλοφορούσε ο Φίσερ;Πολύ στυλάτος...

Ανώνυμος είπε...

Όντως, εκτός από μεγάλος παίκτης ο Φίσερ ήταν και πολύ κομσψός άντρας στα νιάτα του!

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα, ο Fischer ξεκίνησε τη σκακιστική του καριέρα χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ρουχισμό του. Αργότερα προσπάθησε να φροντίσει την εμφάνιση του, σε μια προσπάθεια προσωπικής του αποδοχής αλλά και γενικότερης αναγνώρισης των σκακιστών από την κοινωνία.

Φαίνεται ότι απέκτησε μια εμμονή με τα κομψά κουστούμια μετά από ένα λεκτικό διαπληκτισμό με τον Najdorf, οπότε και προσπάθησε να ξεπεράσει τον Πολωνο-Αργεντινό σε αριθμό καλών συνόλων που διέθετε.

Ανώνυμος είπε...

Μεταφέρω αυτούσιο στα αγγλικά το quote του Fischer για το ντύσιμό του:

Yeah, I used to dress badly until I was about sixteen. But people just didn't seem to have enough respect for me, you know And I didn't like that, so I decided I'd have to show them they weren't any better than me, you know? They were sort of priding themselves. They would say, 'He beat us at chess, but he's still just an uncouth kid.' So I decided to dress up." -- Bobby Fischer (to a Dutch chess promoter)

macrozan είπε...

Και στην τουαλέτα έπαιρνε την σκακιέρα ...

Υπάρχει καμιά φωτό, Φίλιππε ?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@macrozan
Ε, καλά, κι εμείς παίρνουμε στο W.C. τη σκακιέρα, αλλά δε γίναμε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ούτε καν μας ζητάει κανείς τις φωτογραφίες μας. :-(

trandism είπε...

Που να δεις Παναγιώτη και πως είναι να παίζεις δίπλα στο WC (Αμπελόκηποι).. Εκεί θα καταλήξουμε στο τέλος