Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Προσεχή Τουρνουά στην Ελλάδα

Στο χώρο των σχολίων αυτής της ανάρτησης, μπορείτε να δημοσιεύετε προκηρύξεις νέων τουρνουά, κληρώσεις τουρνουά που βρίσκονται σε εξέλιξη, βαθμολογίες και ό,τι άλλο σχετικό. Στην αριστερή στήλη της σελίδας, κάτω από τα «τελευταία σχόλια» έχει προστεθεί ένα κουτάκι με μόνιμη παραπομπή στην ανάρτηση, ώστε αυτή να βρίσκεται εύκολα όταν «φύγει» από την πρώτη σελίδα με τις πρόσφατες αναρτήσεις.

37 σχόλια:

SOP-SMAOK είπε...

Τουρνουά RAPID στο Παγκράτι την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Kαισαριανής προκηρύσσουν το 3ο μηνιαίο Τουρνουά Rapid (15 λεπτά) ανοιχτό για όλους τους παίκτες, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9η Δεκεμβρίου 2011 (18:00), με Ελβετικό σύστημα 5 ή 7 γύρων (ανάλογα με τις συμμετοχές).

Εντευκτήριο: Ζηνοδότου 22, Παγκράτι.

Ώρα προσέλευσης και δηλώσεων συμμετοχών 17:15 με 17:45 (ώρα έναρξης 18:00).

Παράβολο: 15 ευρώ (5 ευρώ, για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη των ΣΟ Παγκρατίου-ΣΜΑΟ Καισαριανής).
Έπαθλα: 1η θέση: μετάλλιο+ 30% των παραβόλων, 2η θέση: μετάλλιο+ 20% των παραβόλων, 3η θέση: μετάλλιο + 10% των παραβόλων και 1η γυναίκα: μετάλλιο.

Η πλήρης προκήρυξη στην ιστοσελίδα μας: www.athenschess.gr

Ανώνυμος είπε...

Έλεος! Έξω η εκκλησία από το σκάκι!

logiola είπε...

Μπα; Όταν έφερναν οι καλόγεροι το σκάκι στην Ευρώπη ήταν καλά. ε;

Σ.Ο. Αμπελοκήπων είπε...

ΟΠΕΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΜΠΟΜΠΥ ΦΙΣΕΡ

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του Bobby Fischer (17-1-2008), ο ΣΟ Αμπελοκήπων και ο ΣΟ «Θωμάς Γεωργίου» τιμούν τη μνήμη του, με τη διοργάνωση Όπεν σκακιστικού τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση. Το τουρνουά αρχίζει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και θα διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 15/1 - 5/2/2011, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι". Χρηματικά έπαθλα 600€ και μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, μετάλλια και σκακιστικά βιβλία στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18 και μετάλλια στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 20€. Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Αχιλλέα Μητσάκο, τηλ. 6942463100, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Schrödinger's Cat είπε...

Η σελίδα με τα τουρνουά είχε βαρύνει πολύ, με πάνω από 260 μηνύματα.
Έτσι, διατήρησα μόνο τα μηνύματα που έχουν γραφτεί από 1/1/2011 και μετά.
Ευχαριστώ πολύ τους δραστήριους συλλόγους που δεν παραλείπουν στο χώρο αυτό να ενημερώνουν για τις διοργανώσεις τους (ΣΟ Παγκρατίου, ΣΟ Αμπελοκήπων, Πανελλήνιος-Κότινος, ΣΟ Αιγάλω, ΣΟ Χαλανδρίου, ΑΣΟΠ Δίας και αρκετοί ακόμη).

upenatol είπε...

@Σ.Ο. Αμπελοκήπων: Όταν κάνετε τουρνουά με πηχαίους τίτλους (παράδειγμα σε μνήμη Fischer, που το σκεφτήκατε, είναι αρκετά φαιδρό σαν τίτλος για τόσο υποβαθμισμένο τουρνουά) καλό είναι να ανεβάζετε και λίγο τα χρηματικά έπαθλα, έτσι για να έχει κάποια αξία ο τίτλος του τουρνουά. Έχω παίξει σε πολλα από τα τουρνουά σας, νομίζω πως όταν κάνετε επετειακά τουρνουά εκτός σειράς πρέπει να ανεβαίνουν λίγο τα έπαθλα. Ο γείτονας ηρέμησε;

ΣΠΚ Φυλής είπε...

1ο ΦΥΛΗκό Ατομικό Νεανικό Τουρνουά


Προκήρυξη:
Η Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής προκηρύσσει το 1ο ΦΥΛΗκό Ατομικό Νεανικό Τουρνουά. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του συλλόγου, Κοίμησης Θεοτόκου & Ίωνα Δραγούμη, Φυλή.

2. Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκακιστές και σκακίστριες κάτω των 14 ετών (γεννημένοι μετά τις 1/1/1997) με έγκυρο αθλητικό δελτίο της ΕΣΟ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μέχρι 32.

3. Σύστημα αγώνων
Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό έξι (6) γύρων.

4. Χρόνος σκέψης
Ο χρόνος σκέψης θα είναι 60 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Η καταγραφή όλων των κινήσεων είναι υποχρεωτική.

5. Πρόγραμμα αγώνων
1ος γύρος : Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 17:30
2ος γύρος : Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 17:30
3ος γύρος : Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 17:30
4ος γύρος : Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 17:30
5ος γύρος : Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 17:30
6ος γύρος : Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 17:30
Η επιβεβαίωση των συμμετοχών θα γίνει με φυσική παρουσία την πρώτη ημέρα των αγώνων μέχρι τις 17:15. Σκακιστής ο οποίος δεν προσέρχεται στο χώρο των αγώνων εντός τριάντα λεπτών από την έναρξη του γύρου μηδενίζεται.

6. Ισοβαθμίες
Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας η κατάταξη καθορίζεται με τα ακόλουθα κριτήρια:
· Τουρνουά ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
· Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων),
· Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα),
· Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της),
· Αριθμός νικών,

7. Βραβεύσεις
Το πρώτο αγόρι και το πρώτο κορίτσι θα βραβευτούν με κύπελλα.
Στο 2ο και 3ο αγόρι και κορίτσι θα απονεμηθούν μετάλλια.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

8. 8. Δηλώσεις συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής των αθλητών θα γίνει μέχρι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12:00 στον Διευθυντή Αγώνων ή στον Επικεφαλή Διαιτητή.

9. Κανονισμοί αγώνων
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. και την προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Ερμηνείες και διευκρινήσεις εκδίδει ο Επικεφαλής Διαιτητής, είναι άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης.
Όποιος ηττηθεί μία φορά χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχώρησε, εκτός αν η απουσία του θεωρηθεί αιτιολογημένη. Επιτρέπεται σε κάθε σκακιστή μία εξαίρεση απόλυτα αιτιολογημένη.
Αναβολές μπορούν να δοθούν για σοβαρούς λόγους κατόπιν συμφωνίας των δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή και θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο δύο ημέρες πριν από τον επόμενο γύρο. Ο σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος.
Το τουρνουά θα αξιολογηθεί για ελληνικό ΕΛΟ.

10. Πληροφορίες
Διευθυντής Αγώνων: Περικλής Φλουρής (6972963575, plotolp@gmail.com)
Επικεφαλής Διαιτητής: Αντώνης Γουγής (6977143531, ridaghoster@msn.com)
Web: spk-fylis.blogspot.com
e-mail: spkfylis@gmail.com

ambelogarden είπε...

upenatol,

Ο ΣΟ Αμπελοκήπων έχει το δικαίωμα να διοργανώνει ότι τουρνουά θέλει και με ότι τίτλο θέλει.
Εσύ έχεις το δικαίωμα να μην συμμετάσχεις, αν δεν σου αρέσει.
Τέλος, φαιδρό δεν είναι να τιμάται η μνήμη ενός τόσο σπουδαίου σκακιστή. Φαιδρό είναι να μην τιμάται η μνήμη του, λόγω των αντισιωνιστικών πολιτικών του θέσεων...

upenatol είπε...

Γεια σου ρε Βλαχόπουλε με τα αντιεβραϊκά σου κολλήματα. Δεν έχεις μάθει πως το site είναι αντιρατσιστικό; Δεν απάντησες για τα έπαθλα.

Zastrozzi είπε...

Ο σκακιστικός κόσμος πάντα τιμούσε και αγαπούσε τον Φίσερ και σε καμμία περίπτωση δεν τον περιθωριοποίησε για τις πρόδηλα ρατσιστικές του απόψεις.

Η γνώμη του κ. Βλαχόπουλου όπως εκφράζεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Κανείς δεν έχει κάτι εναντίον του Φίσερ όλοι ξέρουμε πως είναι ο θρύλος του αθλήματος.

Τώρα για το τουρνουά του ΣΟΑ και την ονομασία του, μου θυμίζει επαρχιωτισμό. Σε τι διαφέρει το τουρνουά του ΣΟΑ από τα υπόλοιπα; που έχει διοργανώσει για να δικαιολογείται ένας τόσος σπουδαίος τίτλος;

ambelogarden είπε...

upenatol,

Το αντιαμπελοκηπικό σου κόλλημα, πότε θα το ξεπεράσεις; Άμα δεν σε ικανοποιεί το τουρνουά μας, μπορείς να μην παίξεις. Εσύ όμως, πιστός στις αρχές σου, δεν αρκείσαι σ' αυτό, αλλά προσπαθείς να δυσφημήσεις το τουρνουά μας. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειές σου έπεσαν στο κενό. Τώρα προσπαθείς να μας βγάλεις και αντισημίτες; Εμείς απλώς διαπιστώσαμε ένα γεγονός, ότι ο Φίσερ δεν έχει τιμηθεί ανάλογα της προσφοράς του, για να μην πω ελάχιστα. Εσύ, έχεις κάποια άλλη εξήγηση γιατί αυτό συμβαίνει; Αυτά όμως τα κάνεις επειδή βρίσκεις την ανοχή του Φίλιππου.
Όσο για τα έπαθλα, είναι ίδια με αυτά που ισχύουν στα περισσότερα τουρνουά, και πολύ καλύτερα από τα έπαθλα του δικού σας τουρνουά...

IliasPan είπε...

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι φετινές μας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Ο Γιώργος Φινοκαλιώτης είναι ο Μπλιτσμάστερ Χαλανδρίου 2011, ο Βασίλης Κοτρότσος ο νικητής του εσωτερικού πρωταθλήματος ράπιντ και ο Άγγελος Κόττης ο νικητής του αντίστοιχου παιδικού μας πρωταθλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες αναρτήθηκαν πριν από λίγο στην ιστοσελίδα μας www.halandrichess.gr και στη σελίδα μας στο facebook από όπου ως συνήθως μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες μας τις δραστηριότητες και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα εκφέρω γνώμη μόνο για το χώρο.
Θυμάμαι έπαιζα 2η σκακιέρα σε ένα παλιό οπεν και κάθε 2-3 λεπτά σηκωνόμουν για να περάσει να κάτσει κάποιος...
Ούτε να αρχίσω να σκεφτώ δεν μπορούσα...κι έπαιζα με ΟΜ και μάλιστα στο "σαλόνι" του τουρνουά....
Θα πείτε πάλι άμα θες παίζεις μα αυτό δεν αλλάζει την ουσία....
Ας είναι πιο άνετα τα τραπέζια κι ας παίξουν 10-15 λιγότεροι....από τους 80 που νομίζω ότι χωράει

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Αξιότιμοι κύριοι Βλαχόπουλε και upenatol (κυρίως εσείς ο δεύτερος, που δεν ξέρω ποιος είστε): Μπορείτε να ξεκατινιαστείτε με ΡΜ, δε νομίζω ότι προσφέρετε τίποτε κάνοντάς το δημοσίως...

Άντε, μην κάνω κι εγώ ένα τουρνουά εις μνήμην Κων. Μητσοτάκη. Μιλάμε για σίγουρα λεφτά, αφού τα παράβολα θα έχουν προεισπραχθεί, ενώ το αερόπλανο με τους συμμετέχοντες θα πέσει σίγουρα. Το μόνο πρόβλημα, είναι πως ο υποψήφιος τιμώμενος είναι κορακοζώητος, ρε γαμώτο...

upenatol είπε...

Φίλε pfren η κριτική στο τουρνουά είναι δημόσιο δικαίωμα από τη στιγμή που το τουρνουά διαφημίζεται δημοσίως σε ένα site με τέτοια κίνηση. Δεν κατηγορήσαμε κάτι, είπαμε πως ο τίτλος αυτός, πολύ σημαντικός, δεν αντιστοιχεί σε τουρνουά της οδού Μακρυνίτσας!Τέλος πάντων, δεν θα το συνεχίσω γιατί βαριέμαι. Για τον προηγούμενο ανώνυμο που μίλησε για τη χωροταξία των τραπεζιών: Το πρόβλημα είναι πως έπαιζες στη δεύτερη σκακιέρα. Τα πίσω τραπέζια με τους 1200 και 1300 είναι πολύ πιο άνετα.Δεν ξέρω γιατί δεν το διορθώνουν αυτό στους Αμπελόκηπους. Επίσης οι φωνές του γείτονα αποτρέπουν πολλούς να αγωνιστούν. Είναι παλαβός ο τύπος αλλά κάτι πρέπει να γίνει!

nikkarthegreat είπε...

Εάν βρεις καλύτερο τουρνουά από τους Αμπελόκηπους στην Αθήνα έλα να μου το πείς.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ το λες?
Καταρχάς έχεις πάει σε άλλα? :)
Βαριέμαι τώρα,παίκτης γαρ όχι διαφημιστής....

What? είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι Αμπελόκηποι έχουν πολλές-πολλές ελλείψεις, ακόμα και σε απλά πράγματα. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα τους στα "παλαιά τουρνουά" σταματάει στο... 2006, ενώ το link "παρτίδες" μας πηγαίνει σε ένα λειψό μπουλετίν, 4 μήνες πίσω. Με ορισμένες απλές, εύκολες κινήσεις (π.χ. να υπάρχει ενημερωμένη λίστα των τουρνουά και των νικητών τους) θα μπορούσε ο ΣΟΑ να βελτιώσει σαφώς την εικόνα του.

nikkarthegreat είπε...

Προφανώς έχω πάει σε άλλα στην Αττική. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακόμα πιο ισχυρό....αλλά παρόλα αυτά παραμένει το πιο ισχυρό μηνιαίο τουρνουά της Αττικής (στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν διοργανώνονται μηνιαία τουρνουά) που συνδυάζει καλούς παίχτες και καλά αναλογικά έπαθλα.
Το μόνο λάθος που γίνεται είναι ότι έχει 100 ευρώ σε παίχτες άνευ διεθνούς έλο και σε γυναίκα αντί να τα έχει στο γενικό σύνολο.
Αλλά αυτό θα προσπαθήσω να αλλάξει όταν με το καλό γυρίσω Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι το πιο δυνατό τουρνουά της Αθήνας είναι του
Παγκρατίου (με έλο >1900),απλά έχει 1 αγώνα την εβδομάδα και βολεύει όσους δεν μπορούν να παίζουν 2 φορές την εβδομάδα....
Απλά όπως είπες ,μόνο ο ΣΟΑ κάνει μηνιαία τουρνουά...
Η Καλλιθέα πέρσι έκανε τακτικά κάποια με λίγες συμμετοχές σχετικά αλλά ο χώρος είναι πιο άνετος .

What? είπε...

Η αλήθεια είναι ότι και το Παγκράτι έχει πολλές-πολλές ελλείψεις, ακόμα και σε απλά πράγματα. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα τους στα "τουρνουά" δεν διαθέτει καθόλου παρτίδες, ενώ κάποιες παρτίδες που έχουν αναρτηθεί από την GREEKBASE, είναι από το 4ο μέχρι το 7ο Όπεν του Οκτωβρίου 2010. Οι παρτίδες από τα υπόλοιπα τουρνουά και ειδικά το 8ο που τελείωσε πρόσφατα, που είναι;
Με ορισμένες απλές, εύκολες κινήσεις θα μπορούσε ο ΣΟΠ να βελτιώσει σαφώς την εικόνα του.

nikkarthegreat είπε...

Μπορεί το Παγκράτι να έχει καλούς παίχτες.Σχετικά 10 άτομα πάνω από 2000 .(στους Αμπελόκηπους κάπου εκεί είναι) αλλά έχει ένα πολύ μεγάλο κακό.Τα έπαθλα.
Παίρνει παράβολο 35 ευρώ άρα 35 * 40 =1400 ευρώ (δεν υπολογίζω τους παίχτες του συλλόγου που πληρώνουν λιγότερο) και δίνει έπαθλα 350 ευρώ νομίζω (200 , 100 και 50 ? και χωρίς να μοιράζονται τα έπαθλα σε ισοβαθμίες) το οποίο ισοδυναμεί με 25% των παραβόλων.
Ενώ στους αμπελόκηπους δίνεις 30 ευρώ παράβολο με Μ Ο παίχτες 50 (πια τόσοι είναι ) άρα 1500 ευρώ και δίνει 600 ευρώ έπαθλα δηλαδή 40% των παραβόλων.
Που είναι μια μεγάλη διαφορά.
Οπότε εάν βελτιώσει αυτό το θέμα το Παγκράτι ξανασυζητάμε πιο τουρνουά είναι το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως τα έπαθλα τα κυνηγάνε 5-6 σε κάθε τουρνουά και δεν πιστεύω ότι όλοι πάνε για τα έπαθλα....που δεν είναι και πολλά έτσι κι αλλιώς για να γίνουν και εμμονή,είδες τα έπαθλα της Χαλκίδας πέρσι πχ :)
Πάντως στο 7ο που μπόρεσα να βρω τις συμμετοχές ήταν 19 κι όχι 10 στους 36 (κι όχι στους 50) με έλο πάνω από 2000 και σίγουρα κάποιος θα έπαιζε με αρκετά μεγαλύτερο μέσο έλο από τον ΣΟΑ.
http://www.athenschess.gr/images/stories/nikos/tournaments/2010/7th_Open/Above/Standing.pdf
Πάντως ο καθείς κάνει τις επιλογές του και παίζει όπου θέλει...:)

nikkarthegreat είπε...

Ναι όντως είναι παραπάνω από 10 με 2000 ...είχα μείνει στα πρώτα τουρνουά του Παγκρατίου , αφού φέτος δεν έπαιξα και πολύ (έως καθόλου σκάκι) και είχα μείνει λίγο ανενημέρωτος.
Ναι σίγουρα στο Παγκράτι θα παίξεις 7 δυνατούς γύρους...και είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγείς πρώτος από ότι στους Αμπελόκηπους και διεκδικείς λιγότερα λεφτά.Αυτό είναι το μόνο κρίμα..


ΥΓ ότι λέω τα λέω από την απ'έξω πλευρά.Αυτό τον μήνα έχω δηλώσει και εγώ συμμετοχή στο Παγκράτι (για να αυξηθεί ο αριθμός πάνω από 2000 χαχαχα) και θα είμαι και στους Αμπελόκηπους.

Ανώνυμος είπε...

Εγω πιστευω οπως και πολλοι αλλοι οτι το παραβολο για το σκακι δεν πρεπει να ξεπερναει τα 20 ευρω.Οποτε προτιμω τα τουρνουα Καλλιθεας,Πετρουπολης,Αιγαλεω και Πανελληνιου.Το παγκρατι εχει ξεφυγει τελειως(που ακουστηκε 15 ευρω για τουρνουα μπλιτς και ραπιντ ή 35 ευρω για τουρνουα)5 ευρω η επισημη δηλαδη.ασε και το προβλημα του παρκαρισματος που δεν βρισκεις θεση με τιποτα.Στους αμπελοκηπους παλι εκτος απο την φασαρια του γειτονα και την στενοτητα(συνεχως σε ενοχλουν για να περασουν)ειναι και λιγο καφενειακο διοτι και φασαρια γινεται και κινητα χτυπανε συνεχως χωρισ να μηδενιζονται οι παραβατες.Το τουρνουα της καλλιθεας(20ευρω παραβολο) αν και ο χωρος ειναι ανετος και ευκολα προσβασιμος με τον ηλεκτρικο δεν παταει κοσμος γιατι?το τουρνουα του Αιγαλεω(20 ευρω) επισης ειναι πολυ καλο με σχετικα καλο χωρο και ευκολα προσβασιμο με το μετρο και πολλες φορες ισχυρο.Το τουρνουα της Πετρουπολης(20 ευρω)ειναι η αληθεια λιγο απομακρυσμενο αλλα διαθετει καινουρια αιθουσα και υπαρχει πολυ διαθεση απο τους διοργανωτες για να σε κανουν να περασεις καλα.το τουρνουα του Πανελληνιου(20 ευρω)ειναι στο κεντρο της αθηνας με πολυ ανετο χωρο ισως τον πιο ανετο απο ολα τα παραπανω αλλα με λιγες σχετικα συμμετοχες? θελω κλεινοντας να προτρεψω ολους τους φιλους σκακιστες να μην ειναι κοροιδα και πληρωνουν 30 και 35 ευρω ενω μπορουν με 20 ευρω να διαλεξουν ενα απο τα 4 πολυ συμπαθητικα τουρνουα που παραλληλα γινονται στην αττικη.πρεπει να τα στηριξουν για να καταλαβον οι κυριοι στο παγκρατι και στους αμπελοκηπους οτι υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.ευχαριστω που διαβασατε την αποψη μου.

derida είπε...

Σεβαστή η άποψη του καθενός, και μπορεί να επεκταθώ αργότερα στα συγκεκριμένα υπέρ και κατά των τουρνουά.

Όμως μια απλή παρατήρηση είναι οτι π.χ. ο Πανελλήνιος το Αιγάλεω δεν πληρώνουνε ενοίκιο, ενώ και άλλοι σύλλογοι έχουν χορηγούς ιδιότες ή τον δήμο. Οι Αμπελόκηποι και το Παγκράτι, κάνουν μια προσπάθεια να επιβιώσουν. Πιστεύω οτι οι περισσότεροι θα συμφωνίσετε οτι αξίζουν αυτά τα σωματεία να επιβιώσουν μια και προσφέρουν αρκετά στο σκάκι με τις πολλές τους δραστηριότητες.

Κανείς πρέπει να συνειδητοποιεί οτι δεν βγάζει κάποιος κερδος από όλα αυτά, αντιθέτως αρκετοί ανθρωποι προσφέρουν πολλές (έως πάρα πολλές) ώρες τους αφιλοκερδός.
(Όποιος το αμφισβιτεί τον προτρέπω να με βρει, και πολύ φιλικά να του κάνω μια σύντομη ανάλυση των οικονομικών μεγεθών, και αν ακόμα δεν συμφωνεί ας το πει εδώ :-))

Κάποιος (σύλλογος) θα πει ας στριμωχτούν λίγο περισσότεροι, ενώ άλλος θα πει ας είμαστε πιο άνετα και φιλικοί αλλά με λίγο πιο μεγάλο παράβολο. Στην τελική και οι δύο μάλλον συγκρίσμιμα έσοδα θα έχουν, και μένει στον καθένα να διαλέξει τι θέλει.

Τέλος το τι είναι ανοίκουστο και το ποιός έχει ξεφύγει είναι σχετικό. 15 για μπλιτς έχουν και οι Αμπελόκηποι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν 10 με εξαίρεση εμάς (Παγκράτι) που έχουμε 15 για μη-μελη με 5 για μέλη (έ, αν θέλει κανείς να παίζει μπλιτς κάθε μήνα και ράπιντ και τουρνουά και διαλέξεις, ας δώσει κάτι το 6μηνο και ας γίνει μέλος τέλος πάντων μια και σίγουρα τον χρησιμοποιεί τον σύλλογο:-)). Φυσικά υπάρχουν και δωρεάν μπλιτς (χωρις έπαθλα) που γίνονται π.χ. στο Χαλάνδρι (και το Παγκράτι είχε κάνει πέρσι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και δεν είδα πλήθη σκακιστών να έρχονται..).

Αν κανείς αναρωτηθεί όμως: είναι 5 ευρώ την επίσημη σε ένα χώρο ευχάριστο, με πορτοκαλάδα και αίθουσα ανάλυσης ανοίκουστο; Περνάς όλο το απόγευμα με την αγαπημένη σου ασχολία σε ευχάριστο περιβάλλον είναι τόσο τρελό να δώσεις 5 ευρώ για αυτό (και αν είσαι και αρκετά καλός μπορεί να πάρεις και κάτι πίσω:-));

Ίσως ναι, απόψεις..

Πραγματικά (το έχω ξαναγράψει), μακάρι κάποιος (κράτος π.χ.) να πλήρωνε το νοίκι του συλλόγου μας, και μετά ένα σορό δωρεάν εκδηλώσεις θα βλέπατε (που και τώρα υπάρχουν, όπως οι νεανικοί μηνιαίοι αγώνες μας). Ως τότε, λογικό φαίνεται αυτοί που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, να δίνουν κάτι παραπάνω για την διατήρησή του. Αν εσείς έχετε κάποια άλλη ιδέα, πραγματικά ενημερώστε μας γιατί μας ενδιαφέρει :-)

Πέτρος Βαλντέν

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ μπορώ να παίξω τουρνουά μπλιτζ και παρτίδες αργού ή γρήγορου σκακιού στο νετ χωρίς παράβολα :)
Συμφωνώ άλλη η χάρη του να πας στο σύλλογο κλπ δεν τα συγκρίνω αλλά αν πάμε στην διαδικασία του "τι είναι 5 ευρώ η παρτίδα", εγώ δεν πληρώνω τίποτα....
Καλώ και 2-3 φίλους έτσι και σπάμε και πλάκα....
Ας σκεφτείτε και τον μέσο σκακιστή που έχει κι άλλα πολλά έξοδα....

derida είπε...

... Μα δεν λέω ούτε εγώ θέλω να πληρώνω για να παίζω σκάκι (και το κάνω ακόμα και στον όμιλό μου που επιπλέον τρώω και πόσες ώρες την βδομάδα για να κάνω από διαιτησίες, τηλέφωνα, μπουλετιν ενημερώσεις ιστοσελίδας μέχρι σφουγγάρισμα, φυσικά χωρίς καμία αμοιβή, πέρα της ικανοποίησης οτι επιβιώνει ο σύλλογός μας, με το παρεϊστικο κλίμα του και είναι πιο δραστήριος από όλους τους "επαγγελματικούς" συλλόγους).

Δεν είναι να "σκεφτούμε" τον μέσο σκακιστή. Απλά αλλιώς θα κλείσουμε και δεν θα σκεφτόμαστε κανέναν σαν οντότητα :-) Εκτός και αν ο μέσος αυτός σκακιστής έχει κάποια άλλη ιδέα να μας προτείνει.

Άσε που φυσικά μπορείτε να μαζευτείτε σπίτι σου, όπως και για ποτό και για καφέ και φαγητό, αλλά καμιά φορά υποθέτω βγαίνετε έξω :-)

Φυσικά, δεν θέλω να πω οτι πρέπει να έχει κάποια τιμή η κάθε παρτίδα, και φυσικά αν δεν υπήρχαν έξοδα δεν θα υπήρχε και παράβολο (δεν είναι επιχήρηση ο σκακιστικός όμιλος).

ΥΓ: Συγνώμη γάτε γιατί μπήκαμε σε μια συζήτηση μακροσκελή σε άσχετο ποστ. Αν θέλεις, μετά από λίγες μέρες (αφου διαβαστουν), σβήσε όλα τα δικά μου σχόλια να μείνουν μόνο οι ανακοινώσεις :-)

upenatol είπε...

Πέτρο αν είναι δυνατόν από εδώ και πέρα να δημοσιεύονται οι παρτίδες του τουρνουά >1900 στην greekbase. Στα 2 προηγούμενα τουρνουά (ή μόνο στο τελευταίο - δεν θυμάμαι) για ένα από τα πιο ισχυρά τουρνουά στην Αθήνα δεν υπήρχε δείγμα παρτίδας. Το θεωρώ μεγάλη παράλειψη. Αν δεν υπάρχει εθελοντής να περάσει τις παρτίδες προσφέρομαι εγώ, αν είναι μπορώ να σου στείλω την ηλεκτρονική μου διεύθυνση.

derida είπε...

Αγαπητέ upenatol,

Μόνο στο τελευταίο τουρνουά δεν υπήρχαν παρτίδες, και στα περισσότερα προηγούμενα (5ο, 6ο, εσωτερικο) είχαν περάσει ΟΛΕΣ οι παρτίδες και όχι απλά δείγμα :-)

Φυσικά είναι παράλειψη και θα διορθωθεί στο επόμενο! (έτυχε εγώ και ένας δύο άλλοι που περνάμε παρτίδες, ειδικά στο τελευταίο τουρνουά να μην προλαβαίνουν)

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς ότι τα σωματεία πρέπει να βρουν τρόπους επιβίωσης....
Αλλά διαφορετικό είναι το για να παίξεις σε ένα τουρνουά να είναι φυσικό να πληρώσεις ακόμα και 60 ευρώ (πχ όπως κάπου) ειδικά αν είναι κάποιος ερασιτέχνης που θέλει απλά να παίξει καλό σκάκι....
Πάντως όσα σωματεία δεν έχουν έξοδα ενοικίου μπορούν να έχουν μικρότερα παράβολα (πχ)

SOP-SMAOK είπε...

9ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΡΑΤΙΟΥ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1900

Ο ΣΟ Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής προκηρύσσουν το 9ο ζευγάρι τουρνουά για παίχτες άνω και κάτω του 1900 (ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ).

(1) Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου (και κάθε Τρίτη) στις 18:30, τουρνουά για παίχτες με ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ άνω του 1900 (βλ. πλήρη προκήρυξη στην ιστοσελίδα μας www.athenschess.gr ). Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 35 σκακιστές (βιαστείτε!) με πρώτα ΕΛΟ:

Δεληθανάσης 2238
Τεπελένης 2204
Δρακόπουλος 2171
Βαλντέν 2163
Κοκόλιας 2162
Παπαδημητρίου Λουκάς 2144
Μητραντζάς 2128

(ως τώρα 17 παίχτες άνω του 2000)

(2) Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου (και κάθε Παρασκευή) στις 18:30, τουρνουά για παίχτες με ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ κάτω του 1900 (βλ. πλήρη προκήρυξη στην ιστοσελίδα μας www.athenschess.gr ). Οι συμμετοχές έχουν σχεδόν κλείσει, οπότε δηλώστε άμεσα εάν ενδιαφέρεστε.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέσω e-mail στο admin-sop-smaok@googlegroups.com ή τηλεφωνικά στον Γιώργο Νικολαΐδη (τηλ. 2103202399, ώρες 9:00-15:00)


ΥΓ: Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 18:00 έχουμε τουρνουά ράπιντ, ενώ την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 20:30 ομιλία του Χριστόδουλου Μπανίκα με θέμα "Το τακτικό παιχνίδι"

SOP-SMAOK είπε...

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΣΤΟ 3ο RAPID ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ.

Ολοκληρώθηκε το τρίτο μηνιαίο τουρνουά rapid ΣΟΠ ΣΜΑΟΚ με τη συμμετοχή 23 παικτών. Ισχυρότερες συμμετοχές (2100+ διεθνές ΕΛΟ) οι Kamenets (ΙΜ), Τζερμιαδιανός Αγγ, Sienczewski, Βαλντέν, Ρουμπεγλής και Παπαδημητρίου. Πρώτος (μετά την άρση της ισοβαθμίας) αναδείχτηκε ο έφηβος του ΣΟΠ, Δημήτρης Κανέλλος με 6/7. Ο Δημήτρης (με απόδοση 2386!) κέρδισε όλους τους προαναφερόμενους εκτός από τον Ρουμπεγλή που δεν έπαιξε και τον "Ζίμπι" από τον οποίο σημείωσε τη μόνη του ήττα. Με 6/7 ισοβάθμησε μαζί του ο Άγγελος Τζερμιαδιανός που επανήλθε με επιτυχία στη σκακιέρα ύστερα από καιρό. Έχασε νωρίς από τον Κανέλλο αλλά μετά κέρδισε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του μέχρι τότε πρωτοπόρου Ζίμπι και του Κάμενετς στους 2 τελευταίους γύρους. Τρίτος με 5.5/7 ο συμπαθέστατος Πολωνός, Zbigniew Sienczewski έχασε από τον Τζέρμι και έκανε ισοπαλία με τον Παπαδημητρίου. Ακολούθησαν με 4.5 βαθμούς οι Πέτρος Βαλντέν, Λουκάς Παπαδημητρίου και Γεράσιμος Χατζούδης. Πρώτη (και μοναδική) γυναίκα, η μικρή και μαχητική Αντωνία Σκιαδαρέση. Στα highlights, η ισοπαλία του μικρού Τσεκούρα με τον Ρουμπεγλή και η εμφάνιση του Χριστόδουλου Γερογιάννη ο οποίος δεν αγωνίστηκε μεν, έκανε τις απονομές, δε. Βαθμολογία και περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athenschess.gr

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές για τη συμμετοχή τους και σας περιμένουμε τον επόμενο μήνα για ράπιντ και νωρίτερα για πολλές άλλες εκδηλώσεις!!

ΥΓ: Προσεχείς εκδηλώσεις (επόμενη εβδομάδα)
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 20:30, Ομιλία Χριστόδουλου Μπανίκα "Το τακτικό παιχνίδι"

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 21:30, Συνεστίαση

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 19:30, Ομιλία Ανδρέα Τζερμιαδιανού "Ο πραγματικός ρόλος του βασιλιά στην παρτίδα"

SOP-SMAOK είπε...

3η ΟΜΙΛΙΑ του (GM) ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΠΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 20:30, ο GM και 8 φορές πρωταθλητής Ελλάδος Χριστόδουλος Μπανίκας, δίνει διάλεξη, με θέμα "Το τακτικό παιχνίδι", στο εντευκτήριο των ΣΟ Παγκρατίου και ΣΜΑΟ Καισαριανής, στην Ζηνοδότου 22. Με παραδείγματα μέσα από την προσωπική του εμπειρία σε διεθνείς αγώνες, θα μελετηθεί ο τρόπος σκέψης που πρέπει να ακολουθούμε σε τακτικές θέσεις και θα δούμε και μερικούς εντυπωσιακούς συνδυασμούς!! Η ομιλία, θα είναι αυτοτελής. Είσοδος 10 ευρώ (5 ευρώ για τα ταμειακώς εντάξει μέλη των συλλόγων μας).

Αυτή η ομιλία, είναι η τέταρτη σε μια σειρά ομιλιών (2 κάθε μήνα), που θα δίνουν κορυφαίοι σκακιστές και προπονητές (ο GM Μπανίκας και ο IM Τζερμιαδιανός) και είναι στοχευμένες σε σκακιστές που έχουν ήδη κάποια προχωρημένη επαφή με το σκάκι. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των συλλόγων μας www.athenschess.gr

Οργανωτική Επιτροπή 4ου Μπλιτζ ΖΠ είπε...

4ο Τουρνουά Μπλιτζ ΖΠ 2011
Κέντρου Νεότητας Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κ. Πατησίων

Δελτίο Τύπου Διοργάνωσης

Μεγάλη Επιτυχία είχε το 4ο κατά σειρά τουρνουά μπλιτζ που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων την Κυριακή 09/01/2011.
Συμμετείχαν 39 παίκτες και παίκτριες από 11 σωματεία. Στο 1ο Τουρνουά το 2007 συμμετείχαν 12 σκακιστές από 5 σωματεία, στο 2ο Τουρνουά το οποίο διεξήχθη το 2008 συμμετείχαν 39 παίκτες από 18 σωματεία, στο 3ο Τουρνουά το 2009 συμμετείχαν 70 παίκτες από 24 σωματεία.
Ο χώρος στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου 61 πλήρως ανακαινισμένος και ικανός να εξυπηρετεί τουρνουά έως και 125 συμμετεχόντων, περιλαμβάνει από φέτος και την διπλανή αίθουσα. Εκτός των άλλων ανανεώθηκε και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός με σύγχρονους υπολογιστές, σύνδεση ιντερνέτ υψηλών ταχυτήτων, προτζέκτορα, ηχητικές εγκαταστάσεις, αλλά και νέες σκακιέρες, χρονόμετρα κλπ.
Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πατέρα Γεώργιο Σχίζα, με επικεφαλής διαιτητή και Υπεύθυνη Κληρώσεων την Ευγενία Ζευγίτη και Διαιτητή τον Αλέξανδρο Κωστούρο ξεκίνησε για 7 γύρους η μάχη των παικτών στα λευκά και μαύρα τετράγωνα με χρόνο σκέψης τα 10 λεπτά ανά παίκτη για κάθε παρτίδα.
Πρώτος αναδείχθηκε ο Κουτουρίνης Αποστόλης με 6/7 από το σωματείο ΄΄Τρεις Αστέρες Κ. Πατησίων΄΄, δεύτερος ο Γκούμας Γιάννης με 5.5/7 από το σωματείο ΄΄Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού΄΄ και τρίτος ο Νέμτσας Χριστόφορος με 5/7 από τον ΄΄Φυσιολάτρη΄΄ Νικαίας. Πρώτη γυναίκα η Κουσογιανοπουλου Θεοδώρα με 4.5/7 από τον ΄΄Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω΄΄, 1ος Αδιαβάθμητος ο Σκαγιάς Νίκος με 3/7, 1ος από το Κέντρο Νεότητας Ζ. Πηγής Κ. Πατησίων ο Ρουσάντου Γκλεμπ με 3/7 και 1ος από Δημοτικό Σχολείο ο Κορνιότης Φίλιππος με 4,5/7 από τον ΄΄Παράδεισο Αμαρουσίου΄΄, 2ος από Δημοτικό Σχολείο η Δούνη Μαρία με 4/7 από τον ΄΄Πανελλήνιο Γ.Σ.΄΄ και 3ος από Δημοτικό Σχολείο ο Κουτσίδης Αχιλλέας με 4/7 από τον ΄΄Α.Σ. Παπάγου΄΄.
Με συγκίνηση οι υπεύθυνοι του Κέντρου, και ιδιαίτερα ο Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο οποίος ήταν και ο Διευθυντής Αγώνων του τουρνουά, σημείωσαν το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι νικητές προήλθαν από το σκακιστικό φυτώριο του Κέντρου Νεότητας Ζωοδόχου Πηγής πριν πολλά χρόνια και πέρα από τις δυσκολίες κατάφεραν να αναδειχθούν στα σκακιστικά δρώμενα της περιοχής. Μάλιστα ως απάντηση στους αποκλεισμούς και στη μειωμένη ανάπτυξη σκακιστικά των Πατησίων ανακοίνωσαν την άμεση συνεργασία με το σκακιστικό σωματείο Πήγασος Κυψέλης, παρουσία τού Προέδρου του κ. Λιανού, συνεργασία η οποία θα φέρει ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή και θα καλύψει ένα μεγάλο κενό, όπως σημείωσαν. Παρόντες στις απονομές ήταν από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής τα μέλη Ιωάννης Σπυρακόπουλος και Δημήτρης Κεφάλας ο οποίος ήταν και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της διοργάνωσης. Η οργανωτική επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Κώστα Γεωργίου και Παναγιώτη Γκότση και να σημειώσει ότι η Εκκλησία θα στηρίζει πάντα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Χορηγός Επικοινωνίας οι ιστοσελίδες www.kathxitiko.gr και www.sokoridallou.gr.
Καλή Χρονιά.

ΕΥΒΟΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ είπε...

ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ

Χαλκίδα 9-1-2011
Αρ.Πρωτ. 149

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών προκηρύσσει το 1ο Ανοιχτό Τουρνουά Σκάκι.
Χώρος αγώνων: εντευκτήριο Ευβοϊκής Ένωσης (Βορ. Ηπείρου 57, Χαλκίδα).
Διευθυντής των αγώνων ορίζεται ο κ. Βέργος Σπυρίδων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές που διαθέτουν δελτίο ΕΣΟ.
Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 γύρων.
Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από 19-1-2011 έως και 2-3-2011 και ώρα 6 μ.μ.
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90΄ για τις πρώτες 40 κινήσεις και 30΄ για το υπόλοιπο της παρτίδας. Επιπλέον, θα υπάρχει προσαύξηση 30΄΄ από την πρώτη κίνηση.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας έχουν κατά σειρά ως εξής:
1. τα αποτελέσματα των ισοβάθμων εφόσον έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους
2. η βαθμολογική πρόοδος και τα κριτήρια άρσης αυτής
3. Μπούχολτς
4. Σόνεμποργκ-Μπέργκερ.
Η επιτροπή ενστάσεων ορίζεται από τους κ. Νικολούτσο Αναστάσιο και Δρακόπουλο Παναγιώτη.
Παίκτης που δεν εμφανίζεται στο χώρο των αγώνων εντός 30΄ από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης των αγώνων, μηδενίζεται.
Εξαιρέσεις δίδονται με απόφαση του διευθυντή αγώνων (μία σε κάθε παίκτη και μόνο για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο).
Αναβολές δίδονται επίσης, με απόφαση του διευθυντή αγώνων και με την προϋπόθεση ο συγκεκριμένος αγώνας να διεξαχθεί πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου.
Ο παίκτης, που αδικαιολόγητα δεν εμφανίζεται την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και μηδενίζεται, θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
Ο διαιτητής των αγώνων θα οριστεί από την ΤΕΔ.
Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.
Τα αποτελέσματα των αγώνων θα αποσταλούν στην ΕΣΟ και στη FIDE για εθνική και διεθνή αξιολόγηση.
Ορίζεται παράβολο συμμετοχής 15 ευρώ για κάθε αθλητή.
Έπαθλα: χρηματικά κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές ως εξής: ο πρώτος θα λάβει το 25% των παραβόλων, ο δεύτερος το 15% και ο τρίτος το 10%.
Δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη έως την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.
Λόγω του περιορισμένου χώρου διεξαγωγής του τουρνουά, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας της δήλωσης των αθλητών.
Τέλος, για ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.



Ο πρόεδρος Η γεν. γραμματέας

Π. Γιαννούτσος Ελ. Δρακοπούλου

ΣΟ Καλλιθέας είπε...

Τη Δευτέρα 17/1 ξεκινάει στην Καλλιθέα τουρνουά αφιερωμένο στη μνήμη της Φρόσως Κασιούρα:
http://kappachess.wordpress.com/