Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ο κόσμος ανάποδα


Του Ελισσαίου Βλάχου

Δύο παλιοί φίλοι από τη θεατρική ομάδα του Πολυτεχνείου, ο Άγγελος και η Έμη, παρουσιάζουν το νέο τους CD με παιδικά τραγούδια «ο κόσμος ανάποδα» που έχουν γράψει σε μουσική του Άγγελου και στίχους της Έμης. Πρόκειται για μια πολύ ωραία δουλειά από δύο ταλαντούχους ανθρώπους με τους οποίους είχα την τύχη να συνεργαστώ δύο φορές σε ραδιοφωνικά παραμύθια που γράψανε και μου κάνανε την τιμή να έχω μια μικρή συμμετοχή στο νέο τους CD.
H παρουσίαση θα γίνει στον μουσικό χώρο «Αυλαία», Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως, στο Βοτανικό, απέναντι από το θέατρο Βαφείο, τη Δευτέρα που μας έρχεται στις 16 Μαρτίου. Θα ξεκινήσει αυστηρά στις 10 το βράδυ, γιατί θα μεταδοθεί και από τον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο».
Σε ρόλο μεσολάβητη ανάμεσα στα τραγούδια ο Γιάννης Δρακόπουλος και η αφεντιά μου.
Η βραδιά περιλαμβάνει και την παρουσίαση του δεύτερου CD της σπουδαίας τραγουδοποιού Δανάης Παναγιωτοπούλου, ενώ θα παίξουν ζωντανά και οι «Χάνομαι γιατί Ρεμβάζω». Τρία σε ένα!
Η είσοδος είναι ελεύθερη! (αλλά τα ποτά δικά σας)
Αν θέλετε να κλείσετε τραπέζι (ίσως είναι σκόπιμο λόγω κόσμου) στο 210.3474074

Ελισσαίος (ή Σάκης - ή SAKIS για τη διεθνή καρριέρα, Eurovision και τέτοια)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να επισκεφτείτε και την πανέμορφη ιστοσελίδα www.kopernikos.gr που παρουσιάζεται η συνολικότερη δουλειά των παιδιών, να διαβάσετε τους στίχους των τραγουδιών και να ακούσετε κάποια τραγούδια.

καλοπροαίρετος είπε...

Η ινδή Μιςς Κόσμος 1994, και ο ατρόμητος θαλασσόλυκος Δόκτωρ Δρακατόρ

@ Ελισσαίος :

Πανέμορφη είναι η Αϊσβάρια Ράι. Πανέμορφη είναι η δύση στο Σούνιο. Πανέμορφη είναι, λίαν καταχρηστικώς, μια σπουδή του Троицкий. Μια ιστοσελίδα, έστω και τόσο πρωτότυπη σχεδιαστικά όπως αυτή που αναφέρεις, πώς μπορεί να είναι πανέμορφη; Λεξιπενία και ακυριολεξία διαγιγνώσκω…

Ενδιαφέροντα τα ονόματα των πρωταγωνιστών και των τοποθεσιών, ανάλογου επιπέδου με τα της «Φρουτοπίας» του Τριβιζά (όχι του Μιχάλη, του Ευγένιου· συνδυασμός όμως: το πρωί καθηγητής εγκληματολογίας, το απόγευμα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κάτι σαν τη Τζέννιφερ Μπηλς – Άλεξ στο «Φλάσντανς»: το πρωί… οξυγονοκολλήτρια, το βράδυ χορεύτρια), εντούτοις τα αντίστοιχα της Λιλιπούπολης, τριάντα χρόνια μετά, παραμένουν μνημειώδη. Άκου Δυστροπόπιγγας, Πειρατική Αγκινάρα, Δήμαρχος Χαρχούδας (και Χαρχουδοπριγκηπική Τράπεζα Κρίσεως), Παπουαλίλη, Χρυσαλιφούρφουρο, Δόκτωρ Δρακατόρ («Πώς μ΄ αρέσει η ιστιοπλοΐα / όταν έχει δώδεκα μποφώρ»)…

Μια και γράφεις τη διεθνή καρριέρα με δύο ρω, δεν μπορώ παρά να σου την ευχηθώ :-)

Ανώνυμος είπε...

@Καλοπροαίρετο

Έπεσα στις άτεγκτες δαγκάνες σου. Για μια ακόμη φορά έχεις δίκιο. Για τη χρήση του επιθέτου "Πανέμορφη".
Η χρήση δύο "ρ" στη λέξη καρριέρα είναι εσκεμμένη. Γιατί δεν μιλάμε για μια τυχαία τοιαύτη αλλά για μια μεγάλη. Οπότε χρειάζεται δύο "ρ". Αν μεγαλώσει ακόμη περισσότερο μπορεί να με δεις να τη γράφω και καρριέρρα, ενίοτε και καρρρριέρρα. Πάντως τα δύο "ρ" ταιριάζουν και με την Φερράρι ή την Πόρσε Καρρ(ι)έρα, γιατί ως γνωστόν η καρριέρα σήμερα πρέπει να συνοδεύεται και με μία Φερράρι ή μια Πόρσε.

Στο θέμα μας, οι δύο τραγουδοποιοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Και αυτό φαίνεται και από το ότι ανακάλεσες την Λιλιπούπολη και τη Φρουτοπία προκειμένου να συγκρίνεις τη φαντασία των τίτλων τους.

highaftos είπε...

@ Ελισσαίος
@ καλοπροαίρετος

Καλά,ρέστα για την παραπάνω ..κουβέντα να την ..ελεγα...
..συζήτηση να την ..πω..
Ευρηματικότητα, .."πανέμορφη"
.."καρριέρα" το λιγώτερο γι έμπειρους κειμενογράφους.
ΤΟΣΟ λογοπλάστες κι'οι δυό μπλαμπλάδες!!..(βλ.συζητητές)
Μπράβο παλληκάρια,μου φτιάξατε το ..καραπεσμένο κέφι μου...

Διαβλέπω,απόλυτη ..πλουτολεξία και εμφανή έως διάφανη..κυριολεξία,σε βάρος της "διαγιγνωσκώμενης λεξιπενίας και ακυριολεξίας"....
Πω,πω,κουφάθηκα με το που διάβασα σχεδόν ψηθυριστά,μέχρι τα ..μισά του ..πονήματος που ουτε και γω ξέρω γιατι πληκτρολογούσα...
Ααα,θυμήθηκα...ωχ,ωχ,το ξεχνάω πάλι...Κάτι μ'αρεσαι στη συζήτηση..
Ηταν ο λόγος?...ο αντίλογος?...τα έξυπνα λογοπαίγνια?...θα σας γελάσω...
Πάντως,σε κάθε περίπτωση,σας ευχαριστώ!!..