Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ικαρία 2008


Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διεθνούς τουρνουά "Ίκαρος 2008" που θα διεξαχθεί το διάστημα 12-20 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Τα κυριότερα σημεία:

Ημερομηνίες: 12-20 Ιουλίου 2008.

Σύστημα: Επιταχυνόμενο (για δύο (2) γύρους) ελβετικό σύστημα εννέα (9) γύρων. Ισχύουν οι κανόνες της FIDE

Χρόνος Σκέψης: Ενενήντα (90) λεπτά + 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση (από την πρώτη κίνηση) ανά παίχτη για την ολοκλήρωση της παρτίδας.

Έπαθλα: Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα ανέρχονται στα € 3000 και μοιράζονται ως εξής:
Γενική Κατάταξη:
1ος Νικητής € 800
2ος Νικητής € 500
3ος Νικητής € 200
4ος Νικητής € 160
5ος Νικητής € 130
6ος Νικητής € 100
7ος Νικητής € 80
8ος Νικητής € 60
9ος Νικητής € 40
10ος Νικητής € 30
*** Συνολικά έπαθλα € 900 θα μοιραστούν στις κατηγορίες των γυναικών και των βετεράνων.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται εξίσου μεταξύ των ισόβαθμων, ανεξάρτητα από τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Πρωταθλητής/Πρωταθλήτρια Αιγαίου 2008: Ο πρώτος Έλληνας και η πρώτη Ελληνίδα σκακίστρια, μέλη σκακιστικών σωματείων της περιοχής του Αιγαίου θα ανακηρυχθούν αντίστοιχα Πρωταθλητής και Πρωταθλήτρια Αιγαίου για το 2008.

Παράβολο Συμμετοχής: Το παράβολο συμμετοχής στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου 2008 ορίζεται στα € 30. Εξαιρούνται από το παράβολο οι κάτοχοι διεθνών τίτλων (GM/IM/FM και WGM/WIM/WFM), όσοι έχουν προκριθεί από τις προκριματικές εκδηλώσεις, τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας και οι Ικαριώτες σκακιστές ανεξάρτητα από το σωματείο που ανήκουν.

Έξοδα Συμμετοχής – Πακέτο Προσφοράς: Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, που θα δηλώσουν συμμετοχή ως τις 30 Ιουνίου 2008, οι διοργανωτές προσφέρουν ένα ειδικό εκπτωτικό πακέτο φιλοξενίας που περιλαμβάνει:
Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Γ’ Θέσης (μετ’ επιστροφής) για τη διαδρομή Πειραιάς-Ικαρία-Πειραιάς (με συμβατικά πλοία της γραμμής, όχι ταχύπλοα)
Διαμονή (σε δίκλινο δωμάτιο. Δεν περιλαμβάνεται το πρωινό και τα γεύματα)
Παράβολο Συμμετοχής.
Η τιμή του πακέτου φιλοξενίας για το διάστημα 12 έως 20 Ιουλίου ανέρχεται σε € 250 κατ’ άτομο.
Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν περισσότερες μέρες ή θέλουν κάποια ειδική ευκολία στο δωμάτιο θα πρέπει να ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό τους διοργανωτές. Η επιπρόσθετη χρέωση θα γίνει ανάλογα με τις επιπλέον μέρες και τις επιπλέον ευκολίες που θα ζητηθούν.
Σε οικογένειες (με τουλάχιστον τρία μέλη), ομάδες σωματείων (με τουλάχιστον τέσσερα μέλη), παίχτες κάτω των 20 ετών και Ικαριώτες παρέχεται έκπτωση 20% επί της τιμής του πακέτου. Έτσι, για αυτές τις περιπτώσεις, η τιμή του πακέτου για την περίοδο 12 έως 20 Ιουλίου ανέρχεται σε € 200 κατ’ άτομο.
Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές ισχύουν και για τους συνοδούς και προπονητές, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στο τουρνουά.

Παροχές σε τιτλούχους: Για τους GMs/WGMs, και IMs/WIMs, καθώς και για τους παίχτες που έχουν προκριθεί από τις προκριματικές διοργανώσεις, η οργανωτική επιτροπή παρέχει:
Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Γ’ Θέσης (μετ’ επιστροφής) για τη διαδρομή Πειραιάς-Ικαρία-Πειραιάς (με συμβατικά πλοία της γραμμής, όχι ταχύπλοα)
Διαμονή (σε δίκλινο δωμάτιο. Δεν περιλαμβάνεται το πρωινό και τα γεύματα)
Παράβολο Συμμετοχής
Επιπλέον οι GMs και WGMs θα λάβουν € 2 (δύο ευρώ) για κάθε βαθμό Elo πάνω από 2400 (με βάση τον πίνακα Elo της FIDE του Ιουλίου 2008).

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Σάββα Κυριάκου: Τηλέφωνο: 6932-478386 (κινητό) 210-5010871 (απογευματινές ώρες 5-9 μ.μ.)
E-mail: ikaros@chess.gr
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τα νέα του Σκακιστικού Φεστιβάλ “Ίκαρος” 2008 αλλά και πληροφορίες για το νησί της Ικαρίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες: http://www.chess.gr/ikaros και http://www-island-ikaria.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: