Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Η Πισίνα




Όταν λέμε «Η Πισίνα» όλοι καταλαβαίνουν ένα πράγμα, Alain Delon και Romy Schneider (όπως όταν λέμε «Οι Διαρρήκτες« όλοι καταλαβαίνουν Omar Sharif και Jean-Paul Belmondo στα Αθηναϊκά σοκάκια).

Το «La Piscine» λοιπόν είναι ένα ερωτικό θρίλερ που κρίθηκε αυστηρώς ακατάλληλο στην εποχή του. Διαδραματίζεται σε μια βίλα στο Σαν Τροπέ όπου η Μαριάν (Romy Schneider) και ο Ζαν Πολ (Alain Delon) έχουν πάει για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Σημείο αναφοράς στο φιλμ, όπως φαίνεται άλλωστε και από τον τίτλο της ταινίας, έχει η πισίνα της βίλας όπου εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της δράσης.
Την ηρεμία του ζευγαριού θα διαταράξουν δύο απρόσμενοι επισκέπτες. Ο φίλος του Ζαν Πολ, Χάρι (Maurice Ronet) και η νεαρή κόρη του, Πενέλοπε (Jane Birkin). Οι εντάσεις ανάμεσα στους τέσσερις πρωταγωνιστές εντείνονται καθώς η ιστορία παίρνει μια δραματική τροπή.

Το σενάριο ήταν «δώρο» του σκηνοθέτη, Jacques Deray, στον Alain Delon. Άφησε εκείνον να επιλέξει την παρτενέρ του στην ταινία. Κι εκείνος διάλεξε την γυναίκα με την οποία λίγο καιρό πριν ήταν εραστές: τη Romy Schneider.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την Jane Birkin σε μια σύντομη σκακιστική σκηνή .Μπορεί στην ταινία να υποδύεται την έφηβη αλλά η Jane Birkin ήταν 23 χρονών όταν έλαβε μέρος στα γυρίσματα.

***Το «La Piscine» στο imdb.com

1 σχόλιο:

Inspirus είπε...

Όντως, αξιόλογη ταινία, με τους περίφημους Alain Delon, Romy Schneider, Jane Birkin - στα χρόνια εκείνα, τόνωσε την καριέρα και των τριών!
Το είδαμε, παρέα γνωστών σκακιστών, πέρυσι το καλοκαίρι στην "Δεξαμενή", στο Κολωνάκι και το... ξαναθυμηθήκαμε!
Με την ευκαιρία, είχαμε κουβεντιάσει και την τραγική ιστορία της Ρόμυ Σνάιντερ. Το 1981, έχασε τον γιο της σε ατύχημα. Λέγεται ότι δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει και λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 1982, βρέθηκε νεκρή -μάλλον είχε πάρει μεγάλη ποσότητα από υπνωτικά χάπια, ενώ αρκετοί μίλησαν για αυτοκτονία.
Ήταν μόνο 44 ετών...