Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Από πρόσφατα τουρνουά

Δυο ενδιαφέρουσες θέσεις από πολύ πρόσφατα τουρνουά:

Lovkov 2457 - Sjugirov, Russia (Boys U-20) 2008
Παίζουν τα μαύρα:

27...Nxb3! 28. Nxb3 (28. Qxb5 Ra1# ή 28. Qxb3 Rxc1+) 28...Qe2! 0-1 (29. Rc1 Qd3+)

Dominguez Aguilar 2399 - Gutierrez Carmona 2297, Mexico 2008
Παίζουν τα λευκά:

32. Rd1! Ne4 33. Qxg6+! 1-0 (33...Qxg6 34. Rxd7+)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, μια ελληνικη ιστοσελιδα που εδειξε ενδιαφέρον για το Διασυλογικο Πρωταθλημα Ρωσίας, που γινεται στο Σοτσι. Παιζουν πανισχυρες ομαδες, με φοβερους παικτες:«ШСМ» Москва (Онищук, Красенков),
ТПС-Саранск (Иванчук, Волокитин)
«ФИНЭК» Санкт-Петербург (Свидлер), «Спасио» Москва
(Пономарев, Мамедьяров),
«Томск – 400»
(Морозевич, Карякин, Яковенко, Тимофеев).
Για οσους δεν διαβαζουνε ρώσικους χαρακτηρες, οι ομαδες είναι οι:
«ShSM» Μοσχας (Onischuk, Krasenkow), «TPS-Saransk» (Ivanchuk, Volokitin),
«FINEK» Αγ. Πετρουπολης (Svidler), «Spasio» Moscow (Ponomariov, Mamedyarov), η πρωταθλητρια των τελευταιων τριων χρονων Tomsk-400 (Morozevich, Karjakin, Jakovenko, Timofeev) κ.α.
Συγχαρητηρια για τη σελιδα σας, παντως!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Καϋμένε Σεργκέι, τώρα τον ανακάλυψες τον ιστότοπο; Τι Ρωσία μου λες, εδώ ο άνθρωπος γράφει αποτελέσματα από το εσωτερικό πρωτάθλημα του συλλόγου Μογγολιούμποβ, της Ουλάν Μπατόρ. Αφού ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως ζει (με τι μέσα εννοώ) (-:

Schrödinger's Cat είπε...

Όπου να ναι τα παρατάω Παναγιώτη.
Επεράσαμε όμορφα, όμορφα.
Η κόπωση είναι ορατή στη θεματολογία (τείνει να γίνει αμιγώς ειδησεογραφική, βρίσκουμε κάτι από ένα site και το κολλάμε).
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Μη μου λες τέτοια και με πληγώνεις! Αααα! όλα κι όλα!Τώρα που μας γλύκανες; Πάντως αυτή η ασθένεια είναι γνωστή στη μπλογκόσφαιρα και δεν κάνει εξαιρέσεις.
ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΌΣ ΈΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΆΡΜΑΚΟ:μικρή περίοδος αποχής. Μετά σε τρώει και ξαναγυρίζεις φρέσκος. Γράφεις πιο αραιά, δεν έγινε δα και τίποτε. Γράφεις μόνο όσα γουστάρεις. Παίζεις με τους επισκέπτες σου. Μιλάς πιο ελεύθερα, εξάλλου για τη διασκέδασή σου το κάνεις, όχι για τη σωτηρία των ψυχών μας. Και να δεις που μέσα από τη διασκέδασή σου μπορεί να σώσεις και καμιά ψυχή. Βγάλε τώρα το πωλητήριο από την εξώπορτα (-:

Ανώνυμος είπε...

Ααααα, δεν θέλω τέτοιες αηδίες, SC! Οι χιλιάδες μέτοχοι της εταιρείας δεν πρόκειται να ψηφίσουμε ποτέ τη διάλυσή της, στη Γενική μας Συνέλευση!
Hold on, please!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μη μας εγκαταλείψετε, αγαπητέ SC. Τώρα που έχει ατονήσει και "Η Τέλεια Κίνηση", οι Ελληνίδες σκακίστριες παρακολουθούν φανατικά το δικό σας site! :-)

Ανώνυμος είπε...

Μη μας το κάνεις αυτό φιλε SC.Το blog σου είναι τρομερά ενδιαφέρον. Δεν περναει μέρα που να μην μπαινω για να διαβάσω τα θεματά σου.

barbis είπε...

Schrödinger's Cat ας την κάνεις εβδομαδιαία την έκδοση του blog σου διότι όπως το πας εσύ θα πάθεις υπερκόπωση!(Εμείς το δικό μας blog το ενημερώνουμε όποτε έχουμε έτοιμα θέματα να γράψουμε ή όρεξη για να ψάξουμε!Για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά είναι www.giatoskaki.blogspot.com.Είναι κάτι απλό για να περνάει η ώρα μας).Πάντως να μην σταματήσεις τελείως το blog είναι κρίμα τόσοι στο λένε!!

Schrödinger's Cat είπε...

Ευχαριστώ όλες και όλους.
Απλώς θα με συγχωρέσετε που για κάποιο διάστημα ο ρυθμός των ανανεώσεων θα είναι πιο αργός από τα συνηθισμένα!
Όταν πάντως έρθει η μέρα και το μαγαζί κλείσει (όλα έχουν ένα τέλος, πως να το κάνουμε) να ξέρετε πως θα κλειδώσω τα σχόλια, για να αποφύγουμε τα δράματα:)

Emmanuel Manolas είπε...

Αγαπητέ γάτε του Σρέντιγκερ όλοι σε προτιμάμε ζωντανό και σε παρακαλούμε να μην αλλάξεις την πορεία του πειράματος.
Και τίποτε άλλο να μη γράψεις, άφησες έντονη την πατημασιά σου, (και σε ευχαριστούμε γι αυτό).
Αθόρυβα περπάτησες στα σκοτάδια της ενημέρωσης και επειδή έβλεπες μακριά μας έδειξες τον δρόμο, γράφοντας με κέφι με όλες τις ψυχές σου, την σκακιστική, την εικαστική, την μουσική, την πολιτική, την ιστορική, κλπ.
Δεν ξέρω τι θα καταφέρουμε αν μας αφήσεις μόνους τώρα, ξέρω όμως ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα αν συνεχίσεις να γράφεις, άλλοτε ήρεμα και νωχελικά, άλλοτε δείχνοντας τα νύχια σου στους ανόητους και αντιπαθητικούς παράγοντες.
Μην πιέζεσαι. Περιμένουμε υπομονητικά την συνέχεια της εξαιρετικής προσφοράς σου.

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν παρα πολυ ενδιαφεροντα κειμενα στο δικτυο μεσα στα blogs.Ωστοσο αυτοι γραφουν καθημερινα νομιζω οτι ειναι ανθρωποι του λογου- γραφιαδες επαγγελματιες.
Απο τα δυο-τρια μπλογκ που παρακολουθω καθημερινα αυτο εδω μου αποπνεει το καλυτερο συναισθημα.Ισως γιατι ο οικοδεσποτης με τις επιλογες του ξαναφερνει στο προσκηνιο κατι που συνηθιζουμε να ξεχναμε-οτι το σκακι ειναι τεχνη.Με το υφος του και την ευγενεια του καταφερνει να μας κανει ολους θαμωνες ενος φανταστικου καφενειου και να ανταλλαξει τις μοναχικες στιγμες με καποιες μικρες παρεμβασεις που περιεχουν ψηγματα αληθειας απο την μερια καθενος....