Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

EICC 2008


Πάνω από πεντακόσιοι σκακιστές και σκακίστριες αγωνίζονται στο φετινό Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών, το οποίο διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας από τις 20 Απριλίου ως τις 4 Μαΐου 2008.
Ως γνωστόν υπάρχει πλούσια ελληνική συμμετοχή.
Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά στις 14:30 και υπάρχει live αναμετάδοση στις 25 πρώτες σκακιέρες.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eicc2008.com/en/

28 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλη την παρέα του blog.

Ανώνυμος είπε...

Ένα νέο μπλοκ με σκακιστικά θέματα http://freeskaki.blogspot.com/.
Έχει ενδιαφέρον!

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Καλό Πάσχα! Να είσαι καλά και πάντα με ενδιαφέροντα θέματα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Άντε, Καλή Ανάσταση. Όχι απαραίτητα απ' αυτές που επαναλαμβάνονται με αξιοσημείωτη ακρίβεια, αλλά απ' τις άλλες, τις σπάνιες, που αλλάζουν τους ανθρώπους και τους κόσμους.

Ανώνυμος είπε...

Kalo pasxa...se olous.ante kai na epistrepso CM meta tin xalkidiki :)

Ανώνυμος είπε...

ti einai CM? candidate?

Ανώνυμος είπε...

Kalo mina !

A.Volokitin - I.Papaioannou 0-1!

Ανώνυμος είπε...

Με νούλα στον τελευταίο ο Παπ. λογικά προκρίνεται στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα (περνάνε οι 23 πρώτοι)

trandism είπε...

Παπ Ολέ!!

Τελείως τρελή παρτίδα!!

Ανώνυμος είπε...

Είνοι μεγαλη η επιτυχία του Γιάννη. O Volokitin ήταν Νο 3 στο τουρνουά.Συγχαρητήρια!!

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τον Παπαϊωάννου πολύ κοντά στην πρόκριση είναι και η Ντέμπο. Ελπίζω να τα καταφέρουν από αύριο χωρίς να χρειαστεί να μπούν στη διαδικασία των μπαράζ.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εμφάνιση του Παπαδόπουλου που αν δεν κάνω λάθος έχει ήδη εξασφαλίσει την νόρμα GM που του δίνει και τον τίτλο πλέον! Με τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια νομίζω πως δεν πάρχει αμφιβολία πως έχει θέση στην Εθνική.

Για αυτό δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως και η Παυλίδου έκανε νόρμα WIM.

Γενικά δεν πήγαμε και άσχημα, αν και μένει άλλως ένας γύρος ακομα.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τη νικη του Γιάννη επι του Volokitin με ELO 2684 θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το μεγαλύτερο ELO που έχει καταφέρει να νικήσει σε επίσημη παρτίδα Ελληνας παίκτης?Οποιος γνωρίζει ας απαντήσει!

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασίλης Κοτρωνιάς είχε κερδίσει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Anatoly Karpov το 1997 στο επίσημο ματς γρήγορου σκακιού που είχε γίνει στην Αθήνα (ο Karpov τότε είχε ELO 2760). Μήπως όμως η ερώτηση αναφέρεται μόνο σε "κλασικό" χρόνο σκέψης; Σε μια τέτοια περίπτωση, λόγω του πληθωρισμού που υπάρχει στα ΕLO, ίσως πρέπει να ληφθεί υπόψη η σειρά που έχει ο παίκτης και όχι το ELO αυτό καθαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς, όταν το 2003 ο Βασίλης Κοτρωνιάς νίκησε τον Nigel Short, ο γείτονας του ΣΟΠαγκρατίου είχε ELO 2690. Ήταν μάλιστα η μοναδική ήττα του Short σε μια κατά τα άλλα πολύ επιτυχημένη χρονιά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Πάντως το χαμηλότερο ΕΛΟ που έχει κερδίσει Έλληνας παίχτης, είναι το δικό μου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Παπαιωνου για την 15η θέση (7,5 βαθμοί). Παρά την αποχή του από επίσημους αγώνες έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πιο πολλα συγχαρητήρια στη Ελενα Ντέμπο που νίκησε στον τελευταίο γύρο (8 βαθμοί) και είναι μέσα στη μάχη για μεταλλιο. Να ευχαριστήσω για την πληροφόρηση τον κ. Κουρκουνάκη και να συμφωνήσω μαζί του ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η σειρά του παίκτη στην κατάταξη των ELO.
Διαισθάνομαι ότι είναι κοντά η ώρα που Ελληνας παικτης θα νικήσει αντίπαλο με ELO πάνω από 2700!!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιο πάντως δεν είναι και πολύ εύκολο. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά οι 2700+ δεν παίζουν εύκολα σε τουρνουά που συμμετέχουν "κοινοί θνητοί", επομένως οι ευκαιρίες που έχουν οι δικοί μας για να τους αντιμετωπίσουν είναι σχετικά περιορισμένες (ίσως σε καμμιά Ολυμπιάδα).

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο Γιάννης Παπαϊωάννου πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ατομικές διακρίσεις στην ιστορία του ελληνικού σκακιού και είναι άξιος πολλών επαίνων. Είναι κρίμα που δεν τον βλέπουμε να αγωνίζεται εναντίον ισχυρών αντιπάλων συχνότερα, γι' αυτό ελπίζω να αξιοποιήσει την πρόκριση και να μπορέσει να συνεχίσει εξίσου καλά.
Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν και αρκετοί άλλοι Έλληνες σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν στους ίδιους αγώνες, καθώς είχαν σημαντικές επιδόσεις, είτε συνολικά είτε σε μεμονωμένες παρτίδες. Μακάρι και αυτοί να έχουν σύντομα κι άλλες ανάλογες ευκαιρίες.

Ανώνυμος είπε...

Ηλία, δεν έχει προκριθεί ακόμα... Υπομονή μέχρι αύριο (Σάββατο) το απογευματάκι!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Πόσοι από τους ισοβαθμήσαντες προβλέπεται ότι θα προκριθούν;

Ανώνυμος είπε...

Προκρίθηκαν οι 2 πρώτοι της βαθμομάδας αυτόματα λόγω Μπούχολτς, όλοι οι υπόλοιποι παίζουν μπαράζ σήμερα στις 14:30. Ο Γιάννης αντιμετωπίζει τον Ρούμανο γκρανμέτρ Λεβέντε Βάιντα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, ήταν η καλύτερη δυνατή κλήρωση!
Η Παυλίδου όντως έκανε νόρμα WIM, ενώ κέρδισε και 56 μονάδες Έλο! Να σημειωθεί ότι αυτές οι νόρμες θεωρούνται 20 παρτίδων, δηλαδή ο σκακιστής χρειάζεται μόλις μία ακόμη για να συμπληρώσει τις απαιτούμενες.
Ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ άνετα την 3η νόρμα GM του. Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν του χρειαζόταν καν μία από τις δύο προηγούμενες. Αν όντως έχει κερδίσει 38 μονάδες Έλο, όπως λένε τα χαρτιά μου (αλήθεια, ποιος το έλεγε αυτό? δεν θυμάμαι...), τότε έχει περάσει το 2500 και συνεπώς θα πάρει άμεσα τον τίτλο.
Όλα τα μπαράζ (και είναι πολλά...) θα γίνουν σήμερα. Θα παίζονται δύο παρτίδες με χρόνο 15 λεπτά + 5 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση, ενώ στο 1-1 θα ακολουθεί "ξαφνικός θάνατος" - μία παρτίδα μπλιτς, 5 λεπτά τα Λευκά, 4 τα Μαύρα, αλλά τα Λευκά πρέπει να κερδίσουν. Θα μεταδοθούν ζωντανά από το επίσημο σάιτ. Ήδη τώρα, 09:30 το πρωί, παίζεται το ματς Kryvoruchko-Nyback, ακολουθεί ένας γύρος στις 11:45 με καμιά δεκαριά ματς, μετά στις 14:30 και τέλος στις 16:40 οι τελικοί για τα μετάλλια. Όλα αυτά είναι για μετάλλια, τα μπαράζ πρόκρισης θα παιχθούν στις 14:30.

SirJohn είπε...

Που ακριβώς μεταδίδονται live τα tiebreaks? Γιατί στο επίσημο site δεν τα βρίσκω...

Ανώνυμος είπε...

http://www.eicc2008.com/live/men/tiebreak1/index.htm
Λογικά όταν θα είναι περισσότερες παρτίδες θα υπάρξουν και άλλα links, πιθανότατα με 2 και 3 μετά το "tiebreak".

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠ περασε ηττα-νικη και ισοπαλια στον Αρμαγεδων με τα μαυρα

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Παπαϊωάννου και στην Yelena Dembo για την πρόκρισή τους στα WCC,στον Γιάννη Παπαδόπουλο για την τρίτη νόρμα GM και στην Κατερίνα Παυλίδου για την νόρμα WIM!Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες είτε έπιασαν καλή απόδοση είτε όχι γιατί η προσπάθεια και η θέληση μετράει!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια κι'από μένα: στον Γιάννη Παπαϊωάννου -που είναι εκπληκτικός παίκτης!- και στην Yelena Dembo για την πρόκρισή τους στα WCC,στον Γιάννη Παπαδόπουλο για την τρίτη νόρμα GM και στην Κατερίνα Παυλίδου για την νόρμα WIM!
Μπράβο και στους λοιπούς Έλληνες για το θάρρος, την προσπάθεια και το κουράγιο τους!

Ανώνυμος είπε...

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα με τον Volokitin τηλεφώνησα στο Γιάννη και με χαρακτηριστική απλότητα μου είπε ότι αυτός ...δεν φέρει καμιά ευθύνη για τις νίκες. Απλά οι άλλοι θυσιάζουν στο ε6 κι αυτός κερδίζει!
Επίσης μου είπε πως στην ανάλυση με τον Volokitin διαπίστωσε με έκπληξη πως ο αντίπαλός του δεν είχε δει πολλές από τις κρίσιμες βαριάντες παρ'όλο που σκεφτόταν διαρκώς, ενώ ο Παπ βολτάριζε στην αίθουσα.
Κάτι τελευταίο...με τη Najdorf έκανε 2,5 στα 3 μετά από πολλά χρόνια...συγχαρητήρια Γιάννη!!
Θερμά συγχαρητήρια και για το φανταστικό blog.