Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Όπεν Τουρνουά ΣΟΠ - ΣΜΑΟΚ


Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής προκηρύσσουν Open Τουρνουά για παίκτες με διεθνές elo>1800, που θα διεξαχθεί από τις 20 Ιανουαρίου ως τις 3 Μαρτίου 2009, με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Θα πάρουν μέρος μέχρι 40 σκακιστές και σκακίστριες. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν έξι παίκτες μέλη των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ με κριτήριο το υψηλότερο διεθνές elo.

Οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Παγκρατίου και του Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.

Οι αγώνες θα γίνουν με ρυθμό ενός γύρου ανά εβδομάδα, με αγωνιστική ημέρα την Τρίτη, Αναβολές δεν επιτρέπονται, αλλά μπορούν να χορηγηθούν για σοβαρό λόγο, μετά από σχετικό αίτημα προς τον διαιτητή. Οι κληρώσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://www.athenschess.gr/.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέσω e-mail στο admin-sop-smaok@googlegroups.com ή τηλεφωνικώς στους Γιώργο Νικολαϊδη (3202399, ώρες 9:00-15:00) και Ανδρέα Φειδάκη (τηλ. 6938085349) μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, διεθνές & ελληνικό elo, τηλέφωνο και e-mail.

Κάθε παίκτης υποχρεούται σε καταβολή παραβόλου ύψους 30 ευρώ, με εξαίρεση τα μέλη των ΣΟ Παγκρατίου-ΣΜΑΟ Καισαριανής που καταβάλλουν παράβολο 15 ευρώ. Τα παράβολα διατίθενται για τα έπαθλα και τα γενικά έξοδα της διοργάνωσης. Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα ανέρχονται στο ποσό των 350 ευρώ, δεν μοιράζονται σε περίπτωση ισοβαθμίας και κατανέμονται ως εξής, (μετά την άρση των ισοβαθμιών): 1η θέση 200 ευρώ, 2η θέση 100 ευρώ και 3η θέση 50 ευρώ. Θα δοθεί επιπλέον κύπελλο στον νικητή του τουρνουά και μετάλλια στους 3 πρώτους.

104 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Τις ευχές μου σε όλους τους φίλους του blog, για μια καλή σκακιστική χρονιά. Η ΕΣΟ να μου κόβει ΕΛΟ και να σας δίνει νόρμες!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/01/09 ΣΤΙΣ 5.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ο Σ. Ο. Παγκρατίου και ο Σ. Μ. Α. Ο. Καισαριανής διοργανώνουν το πρώτο για φέτος νεανικό τουρνουά για παιδιά την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 5μμ, στο εντευκτήριό τους στην οδό Ζηνοδότου 22 στο Παγκράτι. Η συμμετοχή όπως πάντα είναι ελεύθερη και θα υπάρχουν έπαθλα για τους πρώτους όλων των κατηγοριών. Στη διοργάνωση αυτή συνεργαζόμαστε με τον Πανελλήνιο Γ.Σ., που για ακόμη μια φορά θα στείλει παιδιά του να αγωνιστούν.

Schrödinger's Cat είπε...

1ο Ανοιχτό Τουρνουά 2009 Α.Σ.Ο.Π "Δίας"

Περιγραφή: Ατομικό τουρνουά με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 1 ώρα και 30 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και μισό λεπτό ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. Το τουρνουά αποτελεί μέρος του Grand Prix των σωματείων ΑΣΟΠ Πετρούπολης "Δίας" και Σ.Ο. Αιγάλεω.

Πρόγραμμα αγώνων:

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Χώρος διεξαγωγής αγώνων: Εντευκτήριο του A.Σ.Ο.Π ΔΙΑΣ{ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ}{ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 76,ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ}.

Ώρα έναρξης: 6μ.μ.

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης, κατηγορίας ή τίτλου με έγκυρο δελτίο αθλητικής ταυτότητας της ΕΣΟ.

Παράβολο: 25 ευρώ. Νέοι κάτω των 18 ετών 15 ευρώ.

Έπαθλα: 1ος νικητής 300 ευρώ

2ος νικητής 200 ευρώ

3ος νικητής 100 ευρώ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα μοιράζονται εξίσου μεταξύ των ισόβαθμων. Επιπλέον, τα αποτελέσματα κάθε παίκτη προσμετρούνται στη συνολική βαθμολογία του Grand Prix 2008 στο οποίο υπάρχουν συνολικά επιπλέον έπαθλα 1000 ευρώ. Κριτήρια Ισοβαθμίας: α) Buchholz β) Βαθμολογική Πρόοδος και τα κριτήρια άρσης της

Αναβολές: Κάθε συμμετέχοντας δικαιούται μία αναβολή κατά τη διάρκεια του τουρνουά κι αυτή μόνο μετά από έγκαιρη ενημέρωση του διαιτητή και συμφωνία του αντιπάλου του.

Διαιτητής: Nελλας Ηλίας

Πληροφορίες: Παυλης Αντώνιος 210-5013624 – 6987343215, Νέλλας Ηλίας 6972097558

Schrödinger's Cat είπε...

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009 αρχίζει το 93ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 10 - 31/1/2009, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".
Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.
Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου, τηλ. 6909142729, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email andreffie@yahoo.gr ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

βεβαιως για οσους επαιξαν και πληρωσαν στο ακριβως προηγουμενο τουρνουα των Χριστουγεννων δεν εγινε καν ο κοπος να αναρτηθει η τελικη βαθμολογια στο σχετικο σαιτ μια βδομαδα μετα....φαινεται δεν ηταν ικανοποιητικα τα 30 ευρω μας....

Ανώνυμος είπε...

Με 30 ευρώ κανονικά θα έπρεπε να έχουν αναλυτικούς πίνακες με κριτήρια,αποδόσεις και όλα τα σχετικά.
Αλλά στην ουσία αυτό το συγκεκριμένο
τουρνουά μια επιχείρηση είναι,και σε μερικά θέματα συμπεριφέρεται και σαν επιχείρηση.

Ανώνυμος είπε...

Απ' όσο γνωρίζω, ο ΣΟΑ είχε πρόβλημα με την πρόσβασή του στο ίντερνετ, γι' αυτό δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η τελική βαθμολογία του Χριστουγεννιάτικου Όπεν. Τώρα για το θέμα του παραβόλου, που θέτετε, όποιος το θεωρεί υψηλό, είναι ελεύθερος να αγωνιστεί σε όποιο τουρνουά θέλει. Υπάρχει πλέρια ελευθερία και δημοκρατία σ' αυτή τη χώρα. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να παίξετε στους Αμπελόκηπους.
Είναι όμως κακόβουλο και άνανδρο, να προσπαθείτε ανώνυμα, να δυσφημήσετε ένα από τα πιό επιτυχημένα τουρνουά και έναν από τους πιό δραστήριους συλλόγους της Αθήνας, μόνο και μόνο επειδή τα δικά σας τουρνουά πάνε κατά διαβόλου... Κάποιοι πίστεψαν ότι η εθελουσία έξοδος του Βλαχόπουλου από την διοργάνωση των τουρνουά, θα έφερνε και το τέλος τους. Η συνταγή του ...σεφ όμως είναι καλή και δουλεύει και χωρίς αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009 αρχίζει το 93ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο.

Ενδεικτικά οι μέχρι στιγμής δηλώσεις συμμετοχής μέσω ίντερνετ:

Δεληθανάσης Δημήτριος
Σούκος Κωνσταντίνος
Σφουγκατάκης Νικόλαος
Νέμτσας Χριστόφορος
Φαχούρι Νιδάλ
Αρβανίτης Γεώργιος
Στεργίου Γεώργιος
Κοντός Βασίλειος
Τσίρος Δημήτριος
Χατζηιωάννου Δήμος
Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος
Παναγάκης Παναγιώτης
Λακαφώσης Στέλιος
Αδάμος Θωμάς
Πραματευτάκη Ασπασία
Πραματευτάκη Λουκία
Καρκαλής Άγγελος

Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου, τηλ. 6909142729,
στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email andreffie@yahoo.gr
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Νέες δηλώσεις συμμετοχής στο 93ο Όπεν Αμπελοκήπων, που αρχίζει σήμερα:

Κοσμάς - Λέκκας Δημήτριος
Μάκκας Παναγιώτης
Παπαδόπουλος Αστέριος
Τσακαλίδης Ευστράτιος
Κουτσίδης Αχιλλέας
Κουτσίδη Αμαλία
Κουτουκίδης Παναγιώτης
Παπαθανασίου Αλέξιος

Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου, τηλ. 6909142729,
στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email andreffie@yahoo.gr
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε trandism, αναφανδόν λοιπόν με ξαποστείλατε, δίκην του πιο κατάπτυστου στο μπλογκ, εις το πυρ το εξώτερον του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας? Ώστε τέτοιο το μένος σας, για κάποιον που αξιοποιεί τις ιστορικές αλήθειες και τα ατράνταχτα επιχειρήματα, που εδράζονται σε επιστημονικά πονήματα, μέρος των οποίων σας έχω εκθέσει κατά καιρούς? Δεν εκφέρω κανένα λόγο μίσους για τον οιονδήποτε και συγχωρήστε μου κάποιες, αθώες ας μου επιτραπεί, στιγμές εκφραστικής μου παραφροσύνης. Αλλά πρέπει, νομίζετε ωστόσο, όταν κάποιος τολμά να λέει την αλήθεια ως έχει, να συνιστά ρατσιστή, ναζιστή, φασίστα ή οτιδήποτε άλλο? Δε μισώ ούτε Τούρκους, ούτε Σκοπιανούς, ούτε Εβραίους, αλλά, ειλικρινά, σας ευχαριστεί το θέαμα της υπέρπτησης τουρκικών μαχητικών πάνω από τα νησιά του Αιγαίου ως απάντηση της επίσκεψης Παπούλια σε αυτά? Ικανοποιείστε που τα Σκόπια διεκδικούν για αεροδρόμια, θέατρα, πλατείες, δεν ξέρω για τι άλλο, το όνομα του Μ.Αλεξάνδρου? Τα θεωρείτε μια δικαίωση ιστορικής φύσης για τις ορδές, τα στίφη αυτά Μογγόλων, Τατάρων και Σλάβων, που ήρθαν κι εγκαταστάθηκαν κάποτε στη γειτονιά μας, δικαίωση εις βάρος του Ελληνισμού που μετράει χιλιάδες χρόνια στα χώματα αυτά? Τι κρίμα να βγαίνουν οι Τούρκοι στα ανοιχτά να κάνουν τις απλωτές τους το καλοκαίρι κολυμπώντας και ψαρεύοντας και το λιμενικό μας να τους εμποδίζει, ε δεν είναι κρίμα κι άδικο? Ήρθαν τα άγρια από τα βάθη της στέππας να διώξουν τα ήμερα και να διδάξουν ιστορία και διεθνή πολιτική κι από πάνω. Πείτε μου τώρα πως δε νιώθετε αποστροφή κι οργή για τα όσα στυγερά διαπράττονται τούτες τις μέρες στην Παλαιστίνη, γεγονότα που κύριο στόχο έχουν να προλάβουν την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο και de facto να φέρουν τον Ομπάμα προ τετελεσμένων. Τί να γίνει κύριέ μου, στο Ισραήλ λόγω εκλογών κάνουν πόλεμο κι εμείς στην Ελλάδα καίμε το Σύνταγμα, βρίζουμε μπάτσους και σπάμε βιτρίνες. Άλλοι σφάζουν ως οιονεί προεκλογική εκστρατεία και στην Ελλάδα διεξάγεται μίνι εμφύλιος. Τα χάλια μας τα μαύρα κύριε trandism μου.

Ανώνυμος είπε...

Schrödinger's Cat

den blepo na kaneis kanena sxolio gia tin taytoxroni diaitisia tis kirias isionis eno taytoxrona epeze, tin sigxoresi kapiou gia to kinito kai ton midenismo allou, tin iparksi methismenwn ston xoro agonwn, ton stablo tis tualetas pou epi mia bdomada paremeine stin idia katastasi, thn allagi tis klirosis tin teleytaia ora...klp

fainetai ayta den se piraksan katholou e?

Unknown είπε...

@Αλεξηνωρ

Οι φασιστικες,σεξιστικες και μισαλοδοξες αποψεις σου εχουν καταγραφει...

Ανώνυμος είπε...

"Ατσάλινη Πένσα", αεροναυτική άσκηση των Τούρκων διεξάγεται από σήμερα στο Αιγαίο. Νομίζετε ότι γίνεται απλά για να παίρνουν τα γαλόνια τους οι στρατηγοί τους? Απατάσθε οικτρά, οι τύποι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να καταλάβουν το Ανατολικό Αιγαίο εν είδει πρωινού ροφήματος. Οι πιλότοι τους εξασκούνται ανέξοδα με τις παραβιάσεις που κάνουν στο FIR Aθηνών και οι δικοί μας με τις αναχαιτίσεις τους παραδίδουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στο πιλοτάρισμα μαχητικού αεροσκάφους σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους πιλότους μας σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο πάνω από το Αιγαίο. Από το "Where Eagles Dare" των Ιron Maiden:
Into the night they fall through the sky.
No one should fly where eagles dare.
They make their way but maybe too late.
They've got to try to save the day.
They dared to go where no one would try.
They chose to fly where eagles dare.

Και από το "Flight Of Icarus" των ίδιων:
Fly, on your way, like an eagle.
Fly as high as the sun,
On your way, like an eagle.
Fly as high as the sun.
On your way, like an eagle.
Fly, touch the sun.
On your way, like an eagle.
Fly, fly as high as the sun.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως το λες,.. ενω οι πολιτικοί και από τις δύο χώρες βγάζουν μίζες από τα δισεκατομμύρια που πάνε και έρχονται στους Αμερικάνους για τα αεροπλανάκια τους και τα άλλα αναλώσιμα υλικά, και οι επιχειρηματίες και των δύο χωρών μπορούν ελεύθερα μέσα στα "ασφαλή σύνορά" τους να κάνουν τις κομπίνες τους, μοναδικά θύματα είναι τα ελληνάκια και τα τουρκαλάκια, που παίζουν την ζωή τους στο φτερό, που μόλις γίνει κανένα ατύχημα θα σπεύσουν όλοι αυτοί μαζί και με σένα το μαλάκα, να τους ανακηρύξουν ήρωες...

Ανώνυμος είπε...

Τότε, λοιπόν, τα κατωτέρω προς εμβάθυνση:

1) Εμπορία και σεξουαλική εκμετάλλευση της γυναίκας: Τα αποτελέσμτα μιας έρευνας

Τιμή: 4,40€
Συγγραφέας: Άγγελου Α.Τσιγκρή
Σελίδες: 94
Εκδόσεις: Αντ. Ν. Σάκκουλας

Με την παρούσα έρευνα γίνεται μια πρώτη εγκληματολογική προσέγγιση των εγκλημάτων σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών (ΠΚ 348-351), καθώς και η καταγραφή των κυκλοφορούντων περιοδικών πορνογραφικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα από έρευνα αρχείου σε δείγμα 49 αποφάσεων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας (1991-1995). Σε παράρτημα εκτίθενται αναλυτικά όλες οι υποθέσεις δείγματος της έρευνας και εντοπίζονται οι περιοχές Αθήνας-Πειραιά, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση των 216 κυκλοφορούντων πορνοπεριοδικών.

2) Ενδοοικογενειακή βία και κοινωνική ένταξη αλλοδαπών γυναικών

Τιμή: 17,00€
Συγγραφέας: ΣΚΛΑΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Έκδοση: 2008
Σελίδες: 157
Εκδόσεις: Αντ. Ν. Σάκκουλας

Το βιβλίο επιδιώκει την αποτύπωση του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, μελετώντας θεωρητικά και ερευνητικά, μέσω της ποιοτικής προσέγγισης, τις σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βίας και τον τρόπο επίδρασης αυτών στη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των θυμάτων. Τα πορίσματα της συγγραφέως οδηγούν στην διατύπωση ένας Πολυπαραγοντικού Μοντέλου Ανάλυσης της Ενδοοικογενειακής Βίας στους πληθυσμούς των Προσφύγων και Μεταναστών.
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Αρχικά αναλύονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις για τη βία, τα χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις στη ζωή των θυμάτων και αναδεικνύεται η επίδραση της διαπολιτισμικής διάστασης στη διαμόρφωση και την αναπαραγωγή της ενδοοικογενειακής βίας. Επιπλέον περιγράφεται η διαδικασία της κοινωνικής ένταξης, γενικά και ειδικότερα στο συγκεκριμένο πληθυσμό, όπως ορίζεται από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται τα παραπάνω μέσω πιλοτικής και κυρίας έρευνας και αναδεικνύονται εν τέλει οι επιπτώσεις της βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών θυμάτων, αλλά και στους βασικούς τομείς της ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία.

3) Ζωή χωρίς Πρόσωπο. Το Σύνταγμα και η χρήση του ανθρώπινου γενετικού υλικού

Τιμή: 20,00€
Συγγραφέας: Τάκης Κ. Βιδάλης
Έκδοση: 2003
Σελίδες: 247
Εκδόσεις: Αντ. Ν. Σάκκουλας

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει από τη σκοπιά της νομικής επιστήμης σε ένα βασικό ερώτημα που θέτει σήμερα η βιοηθική: μπορούμε άραγε, και έως ποιο σημείο, να δεχθούμε την επέμβαση της τεχνολογίας στο προγεννητικό στάδιο της ανθρώπινης ζωής, χωρίς να υποχωρήσουμε στις αξίες μας;
Αν στο ερώτημα αυτό οι φιλοσοφικές, θρησκευτικές ή οι απλώς υποκειμενικές μας απαντήσεις διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, από την άλλη πλευρά το σύγχρονο δίκαιο καλείται να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη έστω βεβαιότητα, μακριά από αμφιλεγόμενες κατασκευές.
Ο συγγραφέας του βιβλίου – η πρώτη έκδοση του οποίου συγκέντρωσε την προσοχή και μη νομικών – προσπαθεί, στο πλαίσιο αυτό, να ορίσει μια αφετηρία της νομικής ανάλυσης για τη χρήση του ανθρώπινου DNA, βασιζόμενος στις συνταγματικές έννοιες της ανθρώπινης αξίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Αποδεικνύει ότι, αν ερμηνεύσουμε με ακρίβεια αυτές τις έννοιες, πρέπει να δεχθούμε πως η ανθρώπινη ζωή έχει ένα «παρελθόν», πριν φθάσει στο σημείο να χαρακτηρισθεί από τον νόμο «υποκείμενο», φορέας δηλαδή δικαιωμάτων: σε εκείνο το μακρινό παρελθόν όλων μας, η ζωή, όσο και αν έχει ιδιαίτερη έννομη σημασία, πάντως δεν «απολαμβάνει» την ποιοτικά ξεχωριστή αξία ενός πραγματικού «προσώπου».
Η δεύτερη έκδοση της μελέτης, ενημερωμένη ιδίως με τα δεδομένα του πρόσφατου νόμου για την τεχνητή αναπαραγωγή, περιλαμβάνει επί πλέον απαντήσεις του συγγραφέα σε σχετικές κριτικές.

4) Η τρομοκρατία της παγκοσμιοποίησης

Brennan Teresa
Μεταφραστής: Τριαδά Πηνελόπη
Εκδότης: ΕΝΑΛΙΟΣ
Αριθμός σελίδων: 432
Τιμή εκδότη: 20.00€

Περιγραφή
Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε διαπιστώσει ότι οι φτωχότερες χώρες του Νότου έχουν πληρώσει ιδιαίτερα ακριβά την αδηφαγία των χωρών και των πολιτικών της Δύσης που προωθούν παντί μέσω και τρόπω την Παγκοσμιοποίηση. Στόχος της Παγκοσμιοποίησης είναι βεβαίως η απόλυτη εκμετάλλευση φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Πρόσφατα γεγονότα, ωστόσο, έχουν καταστήσει σαφές ότι ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Δύση το κόστος γι’ αυτή της την συμπεριφορά… Έχουμε ήδη ενδείξεις ότι η Παγκοσμιοποίηση ζημιώνει εδώ και χρόνια όχι μόνο τους φτωχούς του Τρίτου Κόσμου αλλά και τους λαούς της εύπορης Δύσης. Η επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης του σύγχρονου Καπιταλισμού –όπου πλέον ο χώρος αντικαθίσταται ραγδαία από τον χρόνο- σημαίνει ότι ούτε στο περιβάλλον ούτε στους ανθρώπους που ζουν σ' αυτό δίδεται ευκαιρία ζωτικής ανανέωσης. Η κατάσταση αυτή οδηγεί άμεσα σε πολλαπλές ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος ή και τη ρύπανση, και οι οποίες βλάπτουν καίρια την ικανότητα ανοσίας του οργανισμού. Η μόνη ελπίδα που φαίνεται τώρα να αναδύεται στον ορίζοντα, είναι η επιστροφή στην παραγωγή που βασίζεται στην περιφέρεια, δίνοντας έμφαση στις τοπικές οικονομίες. Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

5) Η ψυχολογία της νοημοσύνης

Ζαν Πιαζέ
Μετάφραση: Ελένη Βέλτσου
Ημερομηνία έκδοσης: 20/09/2007
Τιμή: 12,00€
Σελίδες: 208

Στις σημαντικές μελέτες του Πιαζέ Η ψυχολογία της νοημοσύνης κατέχει εξέχουσα θέση. Tο έργο γράφτηκε το 1947 και αποτελεί τομή για τα βασικά θέματα που ο πρωτεργάτης και θεμελιωτής της Παιδικής Ψυχολογίας επεξεργάστηκε.

Ο Ζαν Πιαζέ γεννήθηκε το 1896 στο Neuchâtel της Eλβετίας. H συμβολή του στη Bιολογία, στην Eπιστημολογία, στη Φιλοσοφία και ιδιαίτερα στην Ψυχολογία του Παιδιού του 20ού αιώνα είναι τεράστια. Έγινε διδάκτορας επιστημών (ès sciences) στο Πανεπιστήμιο του Neuchâtel το 1918, καθηγητής της Iστορίας της Eπιστημονικής Σκέψης στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης το 1929, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Kέντρου Παιδαγωγικών Eπιστημών το 1933, καθηγητής της Ψυχολογίας του Παιδιού στη Σορβόνη το 1952 και ιδρυτής του Διεθνούς Kέντρου Γενετικής Eπιστημολογίας στη Γενεύη το 1955.

6) Ο υπο-θετικός εγκληματίας

Τιμή: 11,00€
Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Έκδοση: 2003
Σελίδες: 117
Εκδόσεις: Αντ. Ν. Σάκκουλας

Στην εποχή της αβεβαιότητας και των διακινδυνεύσεων αλλάζει και ο χαρακτήρας της προσέγγισης του εγκληματικού φαινομένου και της ερμηνείας της εγκληματικής προσωπικότητας. Όλα πλέον πιθανολογούνται γι’αυτό και η θετικιστική εποχή – παρά την πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας – υπο-θέσεις κάνει για το «ποιος» και «γιατί» γίνεται εγκληματίας.

7) Οι λέξεις και τα πράγματα
(αρχαιολογία των επιστημών του ανθρώπου)

Συγγραφέας: Φουκώ Μισέλ
Εκδότης: ΓΝΩΣΗ
Ημερ/νία έκδοσης: 2008
Μεταφραστής: Παπαγιώργης Κωστής
Αριθμός σελίδων: 528
Τιμή εκδότη: 14.00€

Ο άνθρωπος δεν είναι το αυτονόητο επίκεντρο και αντικείμενο της επιστήμης, παρά μια σχετικά πρόσφατη επινόηση προορισμένη να εξαφανιστεί στο προσεχές μέλλον. Γιατί ανέκυψε στο πλαίσιο ενός ορισμένου τύπου σκέψης, ο οποίος διαμορφώθηκε μόλις κατά τον δέκατο ένατο αιώνα και διαδέχτηκε άλλους τύπους σκέψης, θεμελιακά διαφορετικούς και ολότελα ξένους προς ό,τι αργότερα
ονομάστηκε «άνθρωπος». Μελετώντας κυρίως την εξέλιξη των επιστημών της γλώσσας, της ζωής και της οικονομίας από τον 16ο ώς τον 19ο αιώνα ο συγγραφέας δείχνει ότι αυτοί οι τύποι σκέψης αποτελούν κλειστές και αυτοτελείς δομές, με ολότελα ιδιόμορφες κάθε φορά προϋποθέσεις και συνέπειες. Από την εποχή της εμφάνισης του βιβλίου οι θέσεις αυτές προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και διαμαχών.

Περιεχόμενα
1. Οι ακόλουθες
2. Η πρόζα του κόσμου
3. Αναπαράσταση
4. Ομιλία
5. Ταξινόμηση
6. Ανταλλαγή
7. Τα όρια της παράστασης
8. Εργασία, ζωή, γλώσσα
9. Ο άνθρωπος και τα αντίγραφά του
10. Οι επιστήμες του ανθρώπου

Ανώνυμος είπε...

Σου απάντησα, με πέντε σειρές και κατέβασες ολόκληρη βιβλιοθήκη,..λες και εμείς δεν έχουμε διαβάσει,..το θέμα αγαπητέ μου Αλεξήνωρ , δεν είναι τι έχεις διαβάσει, αλλά τι έχεις καταλάβει από αυτά που έχεις διαβάσει,..
Υ.Γ. Και να σου πω και κάτι άλλο για να σε μπριζώσω περισσότερο και να ξανά αμολήσεις το παραλήρημα σου ; Πολλά από τα δισεκατομμύρια που κονομάνε τα αμερικανάκια από τα αεροπλάνα που αγοράζουν οι Έλληνες και οι Τούρκοι, πάνε στους Ισραηλίτες. Τα υπόλοιπα δεν στα λέω τα έχεις διαβάσει...
Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι, απαντάω λογικά σε έναν άνθρωπο που με τις τοποθετήσεις του κατά καιρούς έχει αποδείξει ότι δεν είναι καλά...και φυσικά το να μην είσαι καλά είναι ανθρώπινο , αλλά το να προσπαθείς να πάρεις και τους υπόλοιπους στην κατρακύλα που έχεις πάρει , αυτό είναι λίγο πρόβλημα...

melen είπε...

προς όλους
Για να σταματήσει ο Αλεξήνωρ να διογκώνεται στο χώρο, απλά σταματήστε να του δίνετε τόση σημασία. Αν θέλει να πει τα δικά του ας τα πει. Προς τί όμως τόσες μάταιες απόπειρες εξήγησης; Το μόνο αποτέλεσμα είναι να μακραίνουν τα άπλυτα σεντόνια του.

Schrödinger's Cat είπε...

Το πρώτο τουρνουά του Σ.Ο Καλλιθέας και του Νικηφόρου Καλλιθέας μέσα στο 2009 θα είναι το τουρνουά Κάππα-36 που θα
ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στις 6 μμ. Οι αγώνες θα
διεξάγονται στη συνέχεια κάθε Παρασκευή και Δευτέρα, μέχρι
τις 9 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες, προκήρυξη των αγώνων, και γρήγορη
ενημέρωση για τις κληρώσεις θα βρείτε στη διεύθυνση http://kappachess.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη σιωπή απότον ΣΟ Αμπελοκήπων για ορισμένα θέματα...
Τελικά επιτρέπεται το άτομο που διαιτητεύει, ταυτόχρονα να αγωνίζεται???
Ποιός γνώστης άραγε μπορεί να δώσει μία απάντηση για το θέμα?καιαν η απάντηση είνια αρνητική, προβλέπεται άραγε κάποια ποινή για τον συγκεκριμένο διαιτητή?

Ανώνυμος είπε...

Απαγορεύεται σαφώς η αγωνιστική συμμετοχή του Διαιτητή σε τουρνουά που διαιτητεύει. Αρμόδια για το θέμα (τιμωρία διαιτητή - πιθανή μη καταμέτρηση του τουρνουά)είναι η καταρχήν η ΤΕΔ, μετά από επώνυμη καταγγελία (ή και αυταπάγγελτα). Παρόμοιο γεγονός είχε εμφανιστεί πριν από περίπου 3 χρόνια και η ΕΣΟ τιμώρησε τον Διαιτητή αλλά αποφάσισε να μετρήσει το συγκεκριμένο τουρνουά καθώς θεώρησε οτι δεν πρέπει να "τιμωρηθούν" και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.
Πάντως ο ΣΟΑ είναι ένα πολύ ενεργό σωματείο και καλό θα ήταν πριν από όλα να λύνουμε τις διαφορές μας ήρεμα και με κοινή λογική. Μπορεί να μη βαίνουν όλα καλώς στα συγκεκριμένα τουρνουά αλλά δεν είστε και υποχρεωμένοι να συμμετέχετε αν δεν είστε ευχαριστημένοι.
Στράτος Γρίβας

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολύ για την απαντηση κ. Γρίβα.
το μονο που εχω να σημειωσω ειναι: και που να ξερουμε καθε φορα τι θα μας συμβει σε αυτό το τουρνουά?λες, δωσε τοπο στην οργη στην αρχη οταν βλεπεις την παρανομη διαιτησια...μετά ομως οταν ερχονται μηδενισμοι παικτων για κινητα, και αλλαγες κληρωσεων χωρις ενημερωση λιγο πριν τον αγωνα, τι ναπεις?
σαφώς οι παικτες δεν φταινε, φταινε ομως οι υπευθυνοι του τουρνουα γιαυτο...και νομιζω οτι η ατιμωρησια τους θα φερει κι αλλα παρομοια φαινομενα...εστω κι αν τωρα σιωπουν επιδεικτικα...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γνωρίζει κάποιος εάν και πού αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του Rapid Ζ.Π. τουρνουά που έγινε την Κυριακή 11/01/2009?
Πάντως στη σελίδα που λέει η προκήρυξη δεν βρήκα κάτι...

Ανώνυμος είπε...

http://aekchessclub.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΣΟ Αμπελοκήπων???
Που....είσαι???
κρύβεσαι????

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Γρίβα, ως μέλος της ΚΕΔ, αφού λάβατε γνωση τι περιπου συνέβη στο τουρνουά του ΣΟΑ τα Χριστουγεννα, ή εστω "μυριστήκατε" οτι κατι δεν πηγε καλα σε ό,τι αφορα την διεξαγόμενη διαιτησία, θα καλέσετε αυτεπαγγέλτως τους υπευθύνους των αγωνων για παροχή εξηγήσεων, φέρνοντας το θέμα στην ΚΕΔ?

Ανώνυμος είπε...

Όπως έχω γράψει στο προηγούμενο post μου, αρμόδια για το θέμα είναι η ΤΕΔ της ΕΣΣΝΑ - η ΚΕΔ είναι δευτεροβάθμιο όργανο. Και όπως έγραψα χρειάζεται επώνυμη καταγγελία, καθώς δεν έχω ιδία άποψη επί του θέματος, παρά μόνο ανώνυμες απόψεις/θέσεις. Τα θεσμικά όργανα δε λειτουργούν με φήμες ανώνυμων post, ούτε στη ΚΕΔ είμαστε ντετέκτιβ να ψάχνουμε το κάθε τουρνουά. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μας (με τη φυσική μας παρουσία) καλώς, ειδάλλως η επώνυμη και έγγραφη καταγγελία είναι απαραίτητη.
Στράτος Γρίβας

Ανώνυμος είπε...

Έτυχε να είμαι ο πρώτος που έγραψε κάποια προβλήματα που έχουν σημειωθεί στο τουρνουά των Αμπελοκήπων, και που καλόπιστα τα ανέφερα με την αγωνία το συγκεκριμένο τουρνουά να βελτιωθεί σεβόμενος και την παράδοσή του...εφόσον οι ίδιοι οι διοργανωτές το επιθυμούν. Αυτό απέχει πολύ από κάποιους ανώνυμους "χέστες" που ζητάνε καταγγελίες από τον κύριο Γρίβα και κάθε κύριο Γρίβα...Αν θέλουν τόσο πολύ να τραβήξουν το θέμα ας βγούνε επώνυμα και να καταγγείλουν ότι τους απασχολεί στα θεσμικά όργανα...
Η προσωπική μου άποψη από την συμμετοχή μου σε πολλά τουρνουά είναι ότι υπάρχουν οργανωτικά λάθη, ίσως και κάποιες παρατυπίες που τέτοιες αν ψάξετε κάθε τουρνουά όλο και κάποια θα βρείτε,..αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το μένος κάποιων...που μόνο κακόβουλο ή και ύποπτο μπορεί να θεωρηθεί...

Ανώνυμος είπε...

υποθέτω κ. Γριβα οτι για το συγκεκριμενο ζητημα που απλώς επισημαινω, δεν χρειαζεται καμια επωνυμη καταγγελια απο κανεναν ανωνυμο.
στην προκειμενη περίπτωση η οριζομενη διαιτητρια που αναφέρεται στην προκηρυξη, βρισκεται οπως καλλιστα μπορει να διαπιστωσει ο οποιοσδήποτε, στις κληρωσεις και στην βαθμολογια.
Καταλαβαινω το θεμα της αρμοδιοτητας που θετετε οποτε δεν υπαρχει λογος πλεον να σας απευθυνομαι και να ευχαριστησω για το κατατοπιστικο σας σχολιο.
απευθυνομαι λοιπον πλεον στους αρμοδιους καιτους επισημαινω οτι δεν χρειαζεται καμια επωνυμη καταγγελια, οπως συνηθίζεται, αφου εχουμε κατι πασιφανες που προκύπτει από το συνδυασμο προκήρυξης και πίνακα αποτελεσμάτων και δεν χρειαζεται επιτοπια διαπσιτωση του απο κανεναν.
Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγες....αν υφίσταται ΤΕΔ ή ΚΕΔ η οτιδηποτε άλλο δεν χρειαζεται κανενος ειδους "βενζινη" για να κινητοποιηθεί.....

οσο για τον chessplayer απλά να του επισημανω τα παραπανω και να του παρατηρήσω οτι η ολη ευαισθησια της παρεμβασης του μαλλον συνισταται στο οτι υπαρχει κατι υποπτο πισω από τις επισημανσεις μου....
μηπως ειμαι πρακτορας άλλων τουρνουα ευγενικε κυριε chessplayer...?

Και για την επιλυση αποριων,
η δικη μου ευαισθησια σε αντιθεση με του chessplayer ειναι οτι εφοσον αποφασισαμε να εχουμε διαιτητες σκακιου, με αμοιβη και εκπαιδευση κλπ, πρεπει na εχουμε σωστους διατητες και οχι να δινουμε τον ρολο αυτο στον οποιοδηποτε ημιμαθη ή αμαθη του αθληματος και των κανονων του που ετυχε να περναει απ΄εξω, ειδε αμοιβη, δωρεαν εκδρομες και μπηκε...

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομα...ουτε κι εγω εχω ιδια αντιληψη του θεματος, μου το ανεφεραν και απλως το διαπσιτωσα με μια 2λεπτη επισκεψη στο σαιτ του ΣΟΑ...οπως μπορει να κανει και οποιοσηποτε κι ας μην ηταν ο ιδιος μπροστα στην εικονα της "αγωνιζόμενης διαιτητριας"...
(αραγε ποσο κωμικη μπορει να ηταν αυτη η εικονα?)

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει τοσο πολυ αυτο το γεγονος, εγω ημουν στο τουρνουα .Υπαρχει καποιο θεμα με την αμεροληψια της διαιτητριας? Συγκεκριμενα,δεν εγινε καποιο αμφισβητουμενο περιστατικο,ωστε να δικαιολογηθει εστω και η παραμικρη υποψια.
Για τα αλλα θεματα που εχουν τεθει (κινητο,αλλαγη κληρωσης ...) εχετε δικιο γιατι επηρεαζουν την εκβαση του τουρνουα,αλλα για το θεμα της διατησιας δεν συμφωνω.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη , αλλά αν η αλλαγή της κλήρωσης και το κινητό δεν είναι θέματα που αφορούν την διαιτησία του συγκεκριμένου τουρνουά τότε ποιον ή τι μπορούν να απασχολούν ?
Αν αυτά που γράφτηκαν είναι αληθή έχουμε σοβαρά προβλήματα μη σωστής διαιτησίας...με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ειναι οντως αληθεια οτι την πρωτη μερα ακυρωθηκε παιχτης για κινητο ενω ενας αλλος δεν ακυρωθηκε.
Επισης ειναι αληθεια οτι αλλαξε η κληρωση λιγο πριν την εναρξη των αγωνων.Επισης αληθεια ειναι οτι η διαιτητρια συμμετειχε στο τουρνουα.

Εγω απλως ειπα οτι το τελευταιο δεν ειναι καθολου σημαντικο,τα δυο πρωτα ειναι τα πιο σοβαρα.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά απορώ με το κράξιμο στους Αμπελοκήπους,για σταθείτε ρε παιδιά!Τουρνουά συλλόγου δεν είναι?Όποιος γουστάρει δεν πάει να παίξει?Είναι για κανέναν υποχρεωτικό??Είναι ο κάθε σύλλογος υποχρεωμένος να παρέχει τις συνθήκες που ο καθένας μας γουστάρει για να παίξει??Για μένα π.χ οι συνθήκες στο ΣΟΑ δεν είναι καθόλου καλές και για αυτό σταμάτησα να πηγαίνω.Αυτό όμως είναι για μένα,για την πάρτι μου.Υπάρχουν άλλοι όμως για τους οποίους προφανώς είναι ΟΚ και πάνε και παίζουν.Άλλοι που προκειμένου να παίζουν συχνότερα και δεν ενοχλούνται και πολύ από τις συνθήκες αυτές επίσης παν και παίζουν.Εγώ τι δουλειά έχω τώρα δηλαδή να βγω και να κράζω??Δεν πα να βάλει και παράβολο 2 χιλιάδες 196 ευρώ,αν βρίσκει κόσμο να μετέχει στα τουρνουά του μαγκιά του.Και από που και ως που θα ζητήσω εγώ λογιαρισμό πόσα βγάζει και πόσα του μένουν??Δεν είμαστε καλά.Άσε που με όλα αυτά είναι σα να κράζετε τελικά αυτούς που πάνε εκεί και παίζουν...

Όσο για τα διαιτητικά καλώς καταγράφονται αυτά τα περιστατικά αλλά ειδικά τα περί καταγγελιών στην ΚΕΔ τα βρίσκω υπερβολικά. Φαντάζομαι όμως ότι είναι μέσα σε όλο αυτό το ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα κατά αυτού του Συλλόγου.Τουλάχιστον από κάποιους που προφανώς έχουν και κάποιο λόγο ο καθένας τους για αυτό(δεν εννοώ "ανταγωνιστές",εννοώ ότι δεν ξέρω τους λόγους που έχει ο καθένας και δε με ενδιαφέρει να τους μάθω).
Προσωπικά διόλου δε με απασχολεί να υπερασπιστώ το ΣΟΑ αλλά δεν ξέρω,μου φαίνονται too much όλα αυτά που διαβάζω και νιώθω ότι είναι και λίγο άδικα.Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι γνωρίζοντες που έχουμε ζήσει λίγο και από μέσα και από έξω τα της διαιτησίας δεν ταραζόμαστε με αυτά.Ευχής έργον θα ταν μάλιστα κάποιοι διαιτητές μεγαλύτερων ελληνικών όπεν τουρνουά να παίζανε ταυτόχρονα παρά να διαιτητεύουν κανονικά...

Schrödinger's Cat είπε...

Τα 3-4 μηνύματα που θίγουν -άδικα και κανιβαλλικά- την προσωπικότητα συναδέλφου σκακιστή αφαιρέθηκαν. Το ότι αφαιρούνται αργοπορημένα, είναι η πιο κακή στιγμή της ιστορίας αυτού του blog και η ευθύνη είναι -φυσικά- δική μου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ ΛΟΙΔΩΡΗΘΗΚΕ?

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία αδέρφια.

Ο διαιτητής στο σκάκι δεν είναι σαν τους διαιτητές στο ποδόσφαιρο. Δεν θα βγάλει κανείς κόκκινη κάρτα. Παλαιότερα μου έχει τύχει να διαιτητεύει παίκτης αγώνα πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Δεν πάθαμε και τίποτα και ας είχε μεγαλύτερο συμφέρον να μεροληπτήσει. Γενικώς ας εμπιστευτούμε τους ανθρώπους.
Το ξέρω ότι πλέον δεν επιτρέπεται να είναι ταυτόχρονα αγωνιζόμενος και διαιτητής κάποιος αλλά δεν είναι και έγκλημα. Υπάρχουν αλλού αδικίες πιο σημαντικές. Βγάλτε το πάθος σας εκεί. Αν ήταν τόσο ενοχλητικό (στην ουσία και όχι στο γράμμα των κανονισμών) γιατί δεν έγινε κάποια ένσταση από τους αγωνιζομένους;
Επίσης, για το κινητό να πω και ας εκτεθώ ως διαιτητής: είναι πικραμένη ιστορία. Ο σοβαρός λόγος για τον οποίο μηδενίζεται ο παίκτης είναι η μετάδοση πληροφοριών μέσω του κινητού. Ο λόγος του θορύβου δεν αξίζει άμεσο μηδενισμό. Όμως όλες οι περιπτώσεις που είχαμε μηδενισμό λόγω κινητού ήταν για τον δεύτερο λόγο. Είναι σκληρή η ποινή για κάτι τέτοιο. Μπορεί λοιπόν να μας υποχρεώνει ο κανονισμός, αλλά εδώ επεισέρχεται κι η βούληση και η νόηση να κρίνουμε κάθε φορά σύμφωνα με τις περιστάσεις και εφόσον κάθε εμπλεκόμενος είναι σύμφωνος. Αν ο αντίπαλος του παίκτη που άκουσε το κινητό τη μία μέρα ζήτησε να συνεχιστεί η παρτίδα και δεν έθεσε θέμα και κάποιος άλλος από τους συναγωνιζομένους στο τουρνουά, γιατί να τον μηδενίσω; Ας κριθούν τα αποτελέσματα στη σκακιέρα και ας απολαύσουν οι άνθρωποι την παρτίδα τους.
Τώρα αν την επόμενη μέρα, ο αντίπαλος διεκδίκησε τον μηδενισμό, τότε προφανώς ο διαιτητής μηδένισε τον παίκτη γιατί δεν είχε άλλο περιθώριο. Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αυτά φυσικά τα εικάζω, δεν ήμουν παρών, αλλά είναι προβλήματα που μου έχουν τεθεί και μένα στο παρελθόν. Και μια υπόθεση για την κλήρωση. Το πιο σημαντικό σε ένα τέτοιο τουρνουά είναι να παίξουν όλοι οι παίκτες σε κάθε γύρο. Υπάρχει ανοχή. Σ' αυτούς που δηλώσαν συμμετοχή και δεν εμφανιστήκαν (τό 'χω κάνει κι εγώ στον Σ.Ο.Α., συγνώμη εκ των υστέρων) και εξαιτίας εγκαταλείψεων και εξαιτίας λαθών που μπορεί να προέκυψαν στην κλήρωση ή στη διαδικασία της.
Ας μην κραυγάζουμε. Υπάρχουν και οι ενστάσεις επαναλαμβάνω. Όποιος ενοχλείται τόσο, το δηλώνει εκείνη τη στιγμή. Ή επιφυλάσσεται και το δηλώνει λίγο μετά.

Αφήστε τον κόσμο να παίξει σκάκι. Αυτά τα τουρνουά δίνουν τη δυνατότητα σε πάρα πολλούς ανθρώπους να παίζουν σκάκι, να εκτονώνονται, να απασχολούν το μυαλό τους, να διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Η ύπαρξη τους είναι πολύ σημαντική και αγωνιστικά και κοινωνικά και για αυτό αντέχουν τόσα χρόνια. Δεν διεκδικεί το τουρνουά των Αμπελοκήπων να γίνει Καβάλα. Ας κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα θα ληφθεί.

Gens una Sumus (κάπως έτσι)

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,
αν θες να αλλαξουν οι κανονες και να αγω ιζονται οι διαιτητες προτεινε το να γινει......
μεχρι τοτε...υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες και οτιδηποτε αλλο περαν απο την τηρηση τους ειναι προκληση...οπως και φυσικα ο,τι ειπες περι τουρνουα συλλογων....
σου ειπε κανεις οτι τα τουρνουα συλλογων δεν υποκεινται στους κανονες της ΕΣΟ???
εκτος κι αν τα οργανωνει καμια παρεα, μεταξυ κρασιου κλπ που θελει να κανει το κεφι της οποτε δεν εχουμε ουτε αξιολογησεις ουτε τα υπολοιπα επισημα...αν συμβαινει αυτο να το δηλωσει ο ΣΟΑ ωστε να θεωρουνται πλεον τα τουρνουα του "ανεπισημα" .

Ανώνυμος είπε...

ο δυστυχος αντιπαλος του παικτη που χτυπησε το κινητο του προς τιμην του ΠΑΤΡΑΚΑΛΟΥΣΕ επί 5λεπτο την διαιτητρια να συνεχιστει ο αγωνας ωσαν να μην συνεβη τιποτα...παρακαλούσε σχεδον, σε σημειο που αρπαξε το διπλανο ρολοι για να συνεχιστει ο αγωνας...ηθελε να παιξει!!!
ομως ........η ΑΜΕΜΠΤΗ αγωνιζομενη διαιτητρια ΕΦΑΡΜΟΣΕ τους αγωνες και μηδενισε τον παικτη που χτυπησε το κινητο του ο οποιος ο επισης δεν ξαναεμφανιστηκε στο τουρνουα...ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΑΙΚΤΗ.

αυτα να ξερεις ελισαιε τι εγινε...

Ανώνυμος είπε...

Τ.Ε.Δ., ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ???
ΥΠΑΡΧΕΙΣ???Η ΣΕ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ???
ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ελισσαίε ίσως έχεις δίκιο σε κάποια σχόλια σου σχετικά με τα κινητά κλπ.
Αλλά ο διαιτητής υπάρχει για να απονέμει δικαιοσύνη στους αγωνιζόμενους και για να γίνει αυτό πρέπει να εφαρμόζει τα ίδια μέτρα και σταθμά στους αντιπάλους.
Η δουλειά του είναι να εφαρμόζει τους κανονισμούς και να μην αφήνει υπόνειες για ευνοικές μεταχειρήσεις, ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Το ότι δημιουργήθηκε τόση φασαρία για το συγκεκριμένο τουρνουά συμβαίνει γιατί ο ίδιος ο διαιτητής-τρια δεν φρόντισε πρώτα απ΄όλα να προστατεύσει τον εαυτό του-της και την διαιτησία επί το γενικότερο και έδωσε αφορμές για σχόλια σε κάποιους. Κι εγώ συμφωνώ για την αμεροληψία του-της αλλά αυτό δεν είναι αρκετό πάντα...

Ανώνυμος είπε...

Αν επιτρέπετε μια διόρθωση, το "υπόνειες" γράφεται υπόνοιες κατά το έννοια, πρόνοια, παράνοια, επίνοια κλπ. Άλλο πράγμα το επίνειο με -ει- στην κατάληξη. Επίνειο είναι ο Πειραιάς για την Αθήνα, η Στυλίδα για τη Λαμία, η Ιτέα (ή παλιότερα Σκάλα Σαλώνων) για την Άμφισσα. Έχει σχέση με το αρχαίο "ναυς", δηλαδή καράβι, για το λόγο αυτό και λέμε "προσνείωση π.χ.στο αεροπλανοφόρο", προσνείωση με -ει-, ενώ τα άλλα έχουν σχέση με το νους, νόηση και δέχονται -οι- στην κατάληξη. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

τελικά παρά τα όσα μας ειπε ο τελικά όχι εγκυρος κυριος Γριβας, συμφωνα με την 1/2009 οδηγία της ΚΕΔ, της οποιας ειναι μελος, στο σημειο 12.4 αυτής αναφέρεται : "Η Κ.Ε.Δ. έχει το δικαίωμα αυτεπάγγελτης παρέμβασης της, όποτε διαπιστώνει σοβαρές παραβιάσεις των Κανονισμών Αγώνων, Διαιτησίας της Ε.Σ.Ο, και της Γενικής της Οδηγίας"

άρα τα περι "αρμοδιοτητας της ΤΕΔ" και ότι "η ΚΕΔ ειναι δευτεροβαθμιο οργανο" κλπ μαλλον ειναι φλυαριες.....

η ΚΕΔ μπορει να παρεμβει οποτε θελει (εκτος κι αν το να αγωνιζεται ο διαιτητης στο τουρνουα δεν ειναι και πολυ σοβαρο...).

μαλλον καποιοι δεν θελουν να σπασουν τα αβγα για νακανουν ομελετα, προτιμουν να βγαζουν ανεφαρμοοστες οδηγιες....

νομιζουν φαινεται οτι η ομελετα γινεται χωρις σπασιμο αβγων....

Ανώνυμος είπε...

Αδαέστατε Αλεξήνορ, η "διόρθωση" δεν σημαίνει "ας το τσακίσουμε κι αυτό". Αν το λεξικό σου λέει "προσνείωση" (με "ει" όπως διατείνεσαι), πέταξέ το, μια που το σωστό είναι "προσνήωση". Προέρχεται από το αρχαίο ναυς νεώς (με αντέκταση) νηός. Αν πάλι τα βγάζεις από το μυαλό σου μόνο για να δείξεις πόσο σπουδαία μόρφωση έχει (το μυαλό, λέμε τώρα..), χαμένος ο κόπος σου. Πάλι λάθος είχες.
Η εφάπαξ επικοινωνία διακόπτεται.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ντε, μη βαράτε, έψαχνα να βρω κάτι και μπερδεύτηκα με την προσγείωση. Και μου χρειαζόταν μία.
Προσγείωση ντε.
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια. Απόψε δε θα κοιμηθώ από τις τύψεις. Συμφωνώ, ήταν όλα βέβηλα, κίβδηλα, σκύβαλα. Να πέσει φωτιά να με κάψει τον επαίσχυντο αμαρτωλό τώρα. Πάντως ωραίο το δυαράκι του Περγιάλη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΘΟΓΓΙΚΟ ΠΑΘΟΣ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΝΗΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΝΕΩΣ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΕΚΤΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Στον τελευταίο Ανώνυμο που φωνάζει.
Η αρχική ελληνική λέξη είχε δίγαμμα μετά το α, ήταν ναFς ναFός. Όταν έφυγε το δίγαμμα έγινε η αντέκταση (που σημείωσα με την παρένθεση). Στην δωρική διάλεκτο προτιμήθηκε το ναός με το α μακρό που αργότερα το έγραψαν ως η, νηός. Στις αττική και ιονική διαλέκτους προτιμήθηκε η εξέλιξη νεώς. Το όλο φαινόμενο, με τις διαφορετικές αντεκτάσεις στις διαλέκτους, λέγεται αντιμεταχώρηση.
Αν φώναξες θριαμβικά επειδή με έπιασες αδιάβαστο, άδικος ο κόπος σου.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν οι σχολιαστές αυτού του ιστολογίου. Από κει που περνάν γενεές δεκατέσσερεις το τουρνουά, ξαφνικά μάχονται για τα γλωσσικά πάθη της ελληνικής, σε γνωστικό επίπεδο που με κάνει να νοιώθω πως βρίσκομαι στις πρώτες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αγνοούσα καν την ύπαρξη των όρων της αντέκτασης και αντιμεταχώρισης, πολύ περισσότερο τη σημασία τους.
Είχα σκοπό να γράψω κάτι ακόμη για το ρόλο του διαιτητή (για την ακρίβεια το έγραψα χθες αργά το βράδυ, αλλά πάνω που πάτησα "δημοσίευση" μπλόκαρε το σύστημα και χάθηκε) αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να επιστρέψω τη ροή των σχολίων στα προηγούμενα. Ας αφήσω το ποτάμι να χαράξει το δρόμο του προς τη θάλασσα.

Σας ευχαριστώ.
Ταπεινός χρήστης της νεολληνικής

Ανώνυμος είπε...

προφανώς οι εθελοντες επαγγελματιες αποπροσανατολιστες από το αρχικο θεμα που τεθηκε ειναι αρκετοι.προφανώς για τους δικους τους λογους.
και βεβαιως οι ΤΕΔ, ΚΕΔ, ΣΟ Αμπελοκηπωνκλπ ακομη σιωπουν και κρυβονται...

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να βοηθήσω την κατάσταση αλλά τελικά έχουμε μία από τα ίδια. Στο τέλος θα βρω ξανά τον μπελά μου από τους διάφορους ανώνυμους, που διαθέτουν αυγά και ομελέτες, όσο φυσικά διαρκεί η ανωνυμία τους. Ειδάλλως...
Καθόλου αγαπητέ ανώνυμε (τίποτα προσωπικό-απλά δε μου αρέσουν οι ανώνυμοι), διαπίστωση για αυταπάγγελτη εξέταση ενός θέματος δε γίνεται με ανώνυμες καταγγελίες σε ένα site.
Γίνεται με προσωπική μας παρουσία ή με ειδοποίηση από την Γραμματεία της ΕΣΟ ή των ΤΕΔ. Και εμείς ως ΚΕΔ έχουμε συγκεκριμένη λειτουργία και πιστεύουμε στην ορθότητά της.
Από μαγειρική γνωρίζουμε, μόνο που σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω να έχουν σχέση τα αυγά και οι ομελέτες...
Υπόσχομαι πάντως να φέρω προς εξέταση το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔ. Και τέλος, επειδή δεν κάνω τα κέφια σου ή δε λειτουργώ όπως εσύ επιθυμείς, δεν είμαι "έγκυρος"; Δε μου το λες και προσωπικά με το όνομά σου, να δούμε κι αν έχεις "αυγά" τελικά.
Στράτος Γρίβας

Ανώνυμος είπε...

οχι κανενα μπελα δεν θα βρειτε κ. Γριβα, τελειωσε το θεμα για μενα, μετα την διαβεβαιωση που δωσατε, οτι καποιος επιτελους θα επιληφθει.
και απλα επιμενω οτι ειδικα στην περιπτωση αυτη δεν χρειαζοταν καμια επωνυμη καταγγελια, (δεν χρειαζεται να εξαπτονται τα παθη νομιζω, με προσωπικες αντιπαραθεσεις.....)
Ηταν αυταποδεικτο, αρκει να ανετρεχε κανεις στην προκηρυξη και στην τελικη βαθμολογια. το θεμα μου δεν ηταν προσωπικο με την συγκεκριμενη διαιτησια, αφου αλλωστε δεν επαιζα καν. απλα το να κανουν καποιοι ο,τι τους κατεβει ειναι προκλητικο.
εκτιμω το ενδιαφερον σας κ. Γριβα σε αντιθεση με ολους τους υπολοιπους χαμελαιοντες (ΤΕΔ, υπολοιπη ΚΕΔ, ΣΟ Αμπελοκηπων) οι οποιοι σωπασαν, εστω κι αν παρακολοθησαν την συζητηση αυτη.
Ο δρομος βεβαιως της σιωπης για αλλους δειχνει ενοχη, και για αλλους υποθαλψη της ενοχης...
ειναι απλα τα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μέλος της ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ (και γνωστός στους σκακιστικούς κύκλους χαμαιλέοντας). Έμαθα για το περιστατικό που λέτε (προφορικά από αναγνώστη του φόρουμ) πριν από λίγες ώρες και μπήκα στο φόρουμ για να ενημερωθώ. Φυσικά αν αυτά που περιγράφονται έγιναν (διαιτητής να παίζει, να εφαρμόζει κανονισμούς κατά περίεργους τρόπους κ.α.) είναι σοβαρά και πρέπει να ελεγχθούν. Ανέτρεξα για πληροφορίες και στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη (δε βρίσκω προκηρύξεις και αποτελέσματα για το τουρνουά που λέτε, στο αρχείο τους υπάρχουν τουρνουά του 2006, αν κάνω κάπου λάθος και μόνο εγώ δεν μπορώ να τα βρω ας μου τα υποδείξει κάποιος).
Τα υπόλοιπα που αναφέρονται ανωνύμως με «ευγενικούς» χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου (με την ιδιότητα του μέλους της ΤΕΔ) τα προσπερνώ. Δεν έχω αντιληφθεί άλλωστε πως μέσα στα καθήκοντα – υποχρεώσεις μου είναι και η επιμελής και σχολαστική αναζήτηση για οτιδήποτε μπορεί να γραφεί οπουδήποτε και αφορά στις αρμοδιότητές μου. Απολογούμαι δημοσίως γι αυτή μου την παράλειψη λοιπόν και σας γνωρίζω πως θα συνεχίσω να ΜΗΝ ψάχνω στα φόρα για πράγματα που μπορεί να αφορούν στις αρμοδιότητές μου ή προσωπικά σε μένα. Τα στοιχεία μου είναι γνωστά σε όλους και εύκολα μπορεί να με βρει όποιος θελήσει είτε σαν μέλος της ΤΕΔ της ΕΣΣΝΑ, είτε σαν πρόσωπο.
Επιτρέψτε μου τώρα να πάω να … καμουφλαριστώ μην τυχόν και με δει κανείς …
mprevenios@gmail.com κινητό: 6936 858 968

Ανώνυμος είπε...

k. prevenie den thelo na proxoriso se aksiologisi ikanotitwn...
an exete pragmati diathesi na deite ti simbenei...mporeite na anatreksete sto sait tou SO Ampelokipwn sthn teliki bathmologia toy xristugenniatiku turnua...
epidi de i prokisriksi exei aferethei mporeite na tin breite sto skaki.gr opou i diaititria tha anebrethei kai stin sinoliki bathmologia...ayta...aplo etsi???

episis an diskoleyesete giayto tha sas ksekuraso me to parakato
i sinoliki bathmologia proerxetai apo to site twn Ampelokipwn...kai epeidi i prokiriksi exei idi eksafanistei tin brikame apo to site tou skaki.gr....



1o Ampelokipi Christmas Open
Final Ranking

Rank SNo. Name Rtg FED Pts BHs
1 1 FM Kotrotsos Vasilios 2349 GRE 6½ 189½
2 2 IM Khetsuriani Besarion 2336 GRE 5½ 193
3 4 Delithanasis Dimitrios 2251 GRE 5 199
4 7 Zenelis Konstantinos 2161 GRE 5 195½
5 8 Tepelenis Nikolaos 2156 GRE 5 188½
6 3 IM Skalkotas Nikolaos 2276 GRE 4½ 201
7 14 Sideris Theodoros 2034 GRE 4½ 191
8 10 Sienczewski Zbigniew 2120 POL 4½ 186
9 12 Koerant Filipos 2072 GRE 4½ 186
10 27 Inaneishvili Avtandil 1738 GEO 4½ 183½
11 15 Makkas Panayiotis 2029 GRE 4½ 183½
12 16 Kivelos Sotirios 2000 GRE 4½ 182
13 9 Kaloskambis Mihail 2122 GRE 4½ 167½
14 21 Nikolaidou Eleni 1858 GRE 4 181½
15 20 Fatourou Eleni 1860 GRE 4 170
16 11 Kakadelis Str 2079 GRE 4 169½
17 37 Sarantakos Sotiris 1450 GRE 4 159½
18 23 Mouratidis Haralambos 1831 GRE 3½ 179
19 24 Mitsakos Achilleas 1823 GRE 3½ 175½
20 18 Kampitsis Vasilios 1911 GRE 3½ 169½
21 25 Papathanasiou Alexios 1791 GRE 3½ 164½
22 19 Kiriazis Dimitrios 1873 GRE 3½ 163
23 35 Koutsompinas Georgios 1680 GRE 3½ 152½
24 22 Fanourgakis Konstantinos 1857 GRE 3 173½
25 36 Niarchos Konstantinos 1480 GRE 3 168
26 13 Karountzos Nikolaos 2034 GRE 3 149
27 29 Diatsintos Ilias 1690 GRE 3 137½
28 45 Panaretos Nikiforos 1000 GRE 3 136
29 6 Poteas Ioannis 2164 GRE 3 99½
30 32 Hajioannou Dimos 1518 GRE 2½ 159½
31 17 Diamandis Georgios 1936 GRE 2½ 153
32 41 Harokopos Christos 1005 GRE 2½ 143
33 38 Tsivourakis Pantelis 1365 GRE 2½ 143
34 26 Patrinos Ilias 1752 GRE 2½ 140½
35 39 Nteves Stamatis 1355 GRE 2½ 135½
36 31 Karystianos Petros 1550 GRE 2 142
37 34 Karatzanos Konstantinos 1459 GRE 2 131
38 43 Avgerinos Fotios 1000 GRE 2 126
39 5 Nathanail Emanouel 2171 GRE 2 110½
40 30 Efkarpidis Stylianos 1660 GRE 2 87
41 46 Stathopoulos Alexandros 1000 GRE 1½ 132
42 44 Douros Ioannis 1000 GRE 1 125
43 42 Trekli Niki 1005 GRE 1 50
44 28 Panagiotopoulos Ioannis 1702 GRE ½ 72½
45 33 Theodosakis Emanuel 1479 GRE 0 34
46 40 Bousios Georgios 1260 GRE 0 22½



1ο Χριστουγεννιάτικο Όπεν Αμπελοκήπων‏

Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008 αρχίζει το 1ο Χριστουγεννιάτικο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται καθημερινά, πλην παραμονής και Πρωτοχρονιάς, από 26/12/2008 - 3/1/2009, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".

Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.

Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.

Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Ελένη Νικολαίδου, τηλ. 6972710786, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email isionieleni@gmail.com ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ: http://www.skaki.net/ambelokipi.html
Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

...ta sxolia pleon dika sas...........

Ανώνυμος είπε...

oson afora de ta ipolipa..anatrekste i as sas boithisun oi aytoptes martires...giati ki ego san esas k. prevenie ekana to poli aplo na episkefto apla dio site...diapistonontas entos leptou to komikotragiko...

Schrödinger's Cat είπε...

Μετά από τόνους αντεγκλήσεων και μηνυμάτων, επιτέλους βρέθηκε το αίτιο της κακοδαιμονίας που μαστίζει το ελληνικό σκάκι και το κακό θα χτυπηθεί βαθιά στη ρίζα του.
Το κακό ονομάζεται κ. Νικολαϊδου, που έκανε το {"θανάσιμο λάθος" να αγωνιστεί σε τουρνουά που διαιτήτευε, που δεν μηδένισε παίκτη στον πρώτο γύρο του τουρνουά επιδεικνύοντας καλή θέληση και τονίζοντας ρητά ότι την επόμενη φορά θα υπάρχει μηδενισμός, όπως και έγινε.
Που άλλαξε πράγματι την κλήρωση, μετά από απαίτηση των ίδιων των αγωνιζομένων , γιατί παίκτης που ήταν στην κλήρωση και διεκδικούσε έπαθλο τηλεφώνησε την τελευταία στιγμή ότι αποχωρεί λόγω ανωτέρας βίας.
Λίγο μέτρο στον φαρισαϊσμό όσων σκίζουν τα ρούχα τους για τιμωρία της διαιτήτριας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Τα ουρλιαχτά του καταδότη για τιμωρία της διαιτήτριας και του τουρνουά, αποτελούν υλικό για εμμετό...

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που μπορούμε να ελέγξουμε (και θα εισηγηθώ να κάνουμε) σαν ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ είναι το ότι όπως φαίνεται με μια πρώτη ματιά ο διαιτητής συμμετείχε στο τουρνουά !!
Τα υπόλοιπα, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν (επίσημα) καταγγελίες, δεν νομίζω πως μπορούμε να ασχοληθούμε. Τι να κάνουμε δηλαδή; "Ανακριτική επιτροπή" με εξετάσεις αυτοπτών μαρτύρων για το αν πράγματι κτύπησε κάποιο κινητό και ο διαιτητής μηδένισε κάποιον ενώ κάποιον άλλο σε αντίστοιχο περιστατικό τον αντιμετώπισε διαφορετικά ή δεν ξέρω τί άλλο; Και όλα αυτά βασισμένα σε αναρτήσεις σε φόρα; Τέτοια διαιτητικά «ατοπήματα» δε νομίζω πώς ελέγχονται έτσι …

Ανώνυμος είπε...

και μια και με πρόλαβε ο γάτος, να πω πως σε τουρνουά που στέλνονται για διεθνή αξιολόγηση στη FIDE και όχι μόνον (δε γνωρίζω για το συγκεκριμένο καθώς όταν προκηρύχτηκε δεν ήμουν στην ΤΕΔ και μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει αναφορά ή αίτημα στην ΤΕΔ για την αξιολόγησή του) θα πρέπει να τηρούνται κάποια βασικά πράγματα (και μιλάω για τον διαιτητή – παίκτη)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Schrödinger's Cat από το να κάνεις αξιολογήσεις περί τι ακριβώς συνιστά εμετική συμπεριφορά, να σου επισημάνω ότι οταν πρωτοθίχτηκε το θέμα, ιδίως το ΣΟ Αμπελοκήπων (που ξέρουμε ότι παρακολουθούσε το θέμα) αλλά και η διαιτήτρια, δεν έδειξαν ίχνος ευαισθησίας για να αναγνωρίσουν το λάθος τους. Αντ΄ αυτού ο ΣΟ Αμπελοκήπων επέλεξε την επίθεση δήθεν στους πράκτορες άλλων τουρνουά που τόλμησαν να κατηγορήσουν το τουρνουά τους.
Αυτό είναι δέιγμα αλαζονείας κ. Schrödinger's Cat και ίσως ένδειξη ότι το δόγμα "εγώ είμαι, και κάνω ό, τι θέλω" θα επαναληφθεί. Επίσης δείχνει την ασχετοσύνη των ανθρώπων αυτών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Φυσικά η συγκεκριμένη διαιτήτρια δεν είναι και το πρόβλημα του σκακιού μας. ΄Το πρόβλημα είναι οι εκατοντάδες αυτοί σκακιστές που ξαφνικά έγιναν "διαιτητές".
Πώς έγινε άραγε αυτό?Ποιός τους εκπαιδεύει ώστε να μην ξέρουν ότι παίκτης-διαιτητής είναι ασυμβίβαστο? γιατί να έχουν το δικαίωμα λόγω ασχετοσύνης τους να τορπιλίσουν έτσι ένα τουρνουά, σχολικά και ίσως κρισιμότερους αγώνες...?
Τα τόνισα και σε προηγούμενα ποστ αυτά, αλλά μάλλον τα προσπερασε αγαπητέ, ίσως θολωμένος από την ψυχαγωγία που σου προσφέρει ο ΣΟΑ, οπότε δεν φάινεται να σε ενδιαφέρει στην προκειμένη παρά η επιφάνειακή οπτική του θέματος, της δήθεν δηλαδή επίθεσης κατά μίας άμοιρης διαιτήτριας κι ενός άμοιρου σωματείου. Γιατι δεν εξηγείται αλλιώς η λαικιστικη επίθεση που εξαπέλυσες πριν...

Έκτιμώ βεβαίως πλέον την στάση τόσο του κ. Γρίβα, όσο και του κ. Πρεβενιού, οι οποίοι μόλις διαπίστωσαν τι συνέβη, αναγνώρισαν τη σοβαρότητα του θέματος, που μπορεί να συνεπάγεται ακόμη και την μη μέτρηση του τουρνουά για όλους τους συμμετέχοντες...
κι όλα αυτά βεβαίως εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων...δηλ. τόσο του ΣΟΑ όσο και της διαιτήτριας...
Και φυσικά, κ. Πρεβενιέ, δεν σας ζητήθηκε τίποτα παραπάνω πέραν από το αυταπόδεικτο...οπότε μην εξανίσθασθε ότι σας ζητήθηκε κάτι υπερβολικό. εξάλλου και "τα υπόλοιπα" κι εγώ ως φήμη τα αντιμετωπίζω...οπότε πλέον καλό σας έργο...όχι μόνο από άποψη ποινών που δεν με ενδιαφέρουν, αλλά από άποψη ουσίας σε σχέση με τους επικίνδυνους διαιτητές που κυκλοφορούν...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, εξανίσταμαι όχι διότι μου ζητήθηκε τίποτε υπερβολικό, αλλά διότι: πράγματι δε διαβάζω οτιδήποτε γράφεται στα φόρα και γι αυτό όχι μόνον «κατηγορούμαι» αλλά χαρακτηρίζομαι και με επίθετα. Αν δε μ ενημέρωνε ο αναγνώστης της συγκεκριμένης ανάρτησης, μπορεί και να μην το μάθαινα ποτέ και δε βλέπω τίποτε το μεμπτό σε αυτό.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταγγελθούν τυχόν περιστατικά ή συμβάντα που δεν τιμούν το σκάκι. Δεν είναι όλοι «υποχρεωμένοι» να ψάχνουν να βρίσκουν να διαβάζουν και να εξετάζουν ανώνυμες καταγγελίες που γίνονται δεξιά κι αριστερά. Είναι πολύ εύκολο να μας βρείτε, δεν είμαστε καμουφλαρισμένοι …

Ανώνυμος είπε...

apo tin apopsi ayti exete dikio, aplws epidi i TED exei tria meli kai ipotheto kai anapliromatika, ipetheta oti kapiws tha diksei mia kapia eyaisthisia, kai oxi katanagki o proedros aytis.
dekta ola osa lete.
prothesi mu me ton sigkekrimeo tropo tis diamartirias itan na testarw oxi ti tha ginotan se mia sigkegkrimeni kataggelia, px se esas sigkekrimena, alla to poioi exun tin euaisthisia kai ta antanaklastika esto ki etsi na asxolithun me to thema...
kai poioi, opws o SOA, adiaforun epidiktika.
nomizo oti ta simperasmata pantws itan arketa thetika.kati leitoyrgei...
opote kalo sas ergo.

Ανώνυμος είπε...

Rock the KASBah!!...
Κόμμα Ανωνύμων Skakistikou Blog

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr έχει αναρτηθεί η παρτίδα Colle-Grunfeld (Βερολίνο 1926) στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης "Ανάλυση του Μήνα". Πρόκειται για μια χαρακτηριστική επίθεση εναντίον του Βασιλιά, η οποία βασίζεται στην υπεροχή χώρου που προσφέρει η κυριαρχία του κέντρου.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κ.Κουρκουνάκη για την ανάλυση,που είναι όπως πάντα πολύ καλή και επεξηγηματική.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, ας διευκρινίσω πάντως ότι όλοι κάνουμε λάθη. Ήδη σε μια παλιότερη ανάρτηση ένας φίλος βρήκε κάποια βελτίωση, ενώ κάθε νέα διόρθωση ή απλή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.

Επίσης, δέχομαι προτάσεις για θέματα που θα ήθελε οποιοσδήποτε να δει αναλυμένα σε αυτή την ηλεκτρονική στήλη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΟΑ,
αν δεν μετρησει το τουρνουα, υποθέτω θα υποστραφεί το παράβολο σε όσους το ζητήσουν, ετσι δεν ειναι?

Ανώνυμος είπε...

To τουρνουά πάντως ήδη έχει ανέβει στην ιστοσελίδα της fide.
http://ratings.fide.com/rcvd.phtml?moder=ev_code&country=GRE

Ανώνυμος είπε...

μήπως η ΦΙΝΤΕ έχει άλλους κανόνες διαιτησίας, διαφορετικούς από τους ελληνικούς?

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από ΦΙΝΤΕ:

1o Ambelokipi Christmas Open

Chief Arbiter : Frosinos Ioannis
Deputy Arbiter: Doudaniotis Dimitrios
Αυτοί ποιοί είναι???Πότε παρευρέθησαν στο συγκεκριμένο τουρνουά???

ψευδής δήλωση??????

Ανώνυμος είπε...

ΣΟ Αμπελοκήπων τελικά, είσαι τόσο κακό παιδί???

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα προηγουμενα που ελεγαν για τον ΣΟ Αμπελοκήπων(διαιτητης- παιχτρια,αλλαγη κληρωσης,κινητο) ειναι σχετικα μικρης σημασιας.
Ομως αυτη η νεα αποκαλυψη,ειναι παρα πολυ σοβαρη παρατυπια.
Δηλαδη δηλωσαν ψευτικους διαιτητες στη FIDE...
Δεν εμφανιστηκαν ποτε στο τουρνουα οι κυριοι Φροσινος Ιωαννης και Δουδανιωτης Δημητρης.
Τα ονοματα τους ουτε καν ειχαν αναφερθει στην προκηρυξη του τουρνουα.
Αυτο ειναι πραγματικα αξιοποινο,και δεν πρεπει να περασει ετσι.
Ποιος ξερει αν ειναι και η πρωτη φορα που το κανουν.
Παρακαλω κυριε Γατε να πειτε τη γνωμη σας,γιατι συμφωνω με το σχολιο που κανατε για τις 3 αλλες κατηγοριες,δεν ειχαν ιδιαιτερη σημασια,ομως για αυτο τι εχετε να πειτε?

Ανώνυμος είπε...

ΟΔΗΓΙΑ ΚΕΔ 1/2009
11.5 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - Εξαιρέσεις διαιτητών – κωλύματα ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
............
11.5.1 Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κ.Δ.:
δ. Η συμμετοχή του σε αγώνα, χωρίς την έγκριση του αρμόδιου οργάνου (ποινή αποκλεισμού 2-4 μηνών»).


Ο κ. Φροσινός και Ντουντανιωτης ειχαν εγκριση της αρμοδιας αρχής για διαιτησια στο συγκεκριμενο τουρνουά....???????
τι ποινή άραγε πρέπει να επιβληθει σε αυτούς αν διαιτήτευσαν?
Υπάρχουν βεβαιως πολλές παραλλάγες και ενδεχομένα στην συγκεκριμένη απάντηση.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΔ 1/2009

6.2 Αγώνες χωρίς την παρουσία η τον ορισμό διαιτητών απαγορεύονται και θεωρούνται ως μη γενόμενοι και δεν αξιολογούνται.
6.3. Για τους διαιτητές που διαιτητεύουν χωρίς να έχουν ορισθεί από τις Τ.Ε.Δ. εφαρμόζεται το άρθρο 12 (Πειθαρχικός Έλεγχος Διαιτητών) του Κανονισμού Διαιτησίας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ κατά την διάρκεια των αγώνων που εποπτεύει να ασκεί και οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα όπως πχ του παίκτη ή του προπονητή. Η παράβαση αυτή, αν διαπιστωθεί ή καταγγελθεί τεκμηριωμένα, τιμωρείται αυστηρά και σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 12 του ΚΔ της ΕΣΟ.



Στην αρχή μετά την παράνομη διαιτησία της Κ. Νικολαϊδου αναμενόμενη εξέλιξη θα ηταν η τιμωρία της αλλά η μέτρηση μάλλον του τουνρουά σύμφωνα με το 6.3 της ΟΔΗΓΙΑΣ (παραπάνω)αφού θα επρόκειτο για "απλή" παρατυπία υφιστάμενης όμως διαιτησίας.

ΠΛΕΟΝ μετά την ψευδή δήλωση ανύπαρκτών διαιτητών που ουδέποτε παρουσιάσθηκαν, ενώ πουθενά ως συμμέτοχος στην διαιτήσια δεν φαίνεται η πράγματι υπαρκτή κ. Νικολαϊδου, νομίζω ότι πλέον η περίπτωση αρχίζει να "μπαίνει" στο 6.3 της ΟΔΗΓΙΑΣ της ΚΕΔ.
μΙΛΆΜΕ ΔΗΛΑΔΉ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.


ΤΕΛΙΚΆ Ο ΣΟΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΔΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΟΠΩς ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΟΑ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΦΤΎΛΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΦΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΔ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΣΕ
τι αραγε θα δουμε ακομη???

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΑ!!!
ΤΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΣ ΟΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άσχετοι άνθρωποι δεν παραδέχεσθε το λάθος σας, να κάνετε σωστή δήλωση, δηλώνοντας ως διαιτήτρια την κ. Νικολαιδόυ, υφιστάμενοι βεβαια τις νόμιμες κυρώσεις προσμένοντας και στην ανάλογη επιεικία, ωστε με τοτωτινό σενάριο να μην θιγουν οι πελάτες σας με την μη μέτρηση του τουρνουά???
αυτά που κάνετε δεν αντιλαμβάνεστε οτι μαρτυρουν ανοησία???

Έξυπνος είναι ο παραδεχόμενος τα λάθη, αντίθετα κουτοπόνηρος και βλάκας είναι όποιος επιμένει....
αλλά βεβαια η βλακεία και η .... (γνωστή σας...).....είναι ανίκητες...

Ανώνυμος είπε...

Γάτε, Γάτε είσαι εδώ ή στα κεραμίδια...??? αν εισαι στα κεραμίδια μπορείς να αυτοαποκαλέισαι πλέον κεραμιδόγατος....

είδες τελικά που οδηγεί η αλαζονεία του ΣΟΑ, την οποία σου είχα επισημάνει αλλά δεν έδειξες να ευαισθητοποιείσαι...φτάσαμε στις ψευδείς δηλώσεις....ε

εξαιρετικό το αθλητικό πνεύμα από ένα σωματείο της ΕΣΟ...

άραγε θα επιληφθεί πλέον το Δ.Σ. της ΕΣΟ για άμεση τιμωρία του ΣΟΑ αφού πλήητει σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΟ το αθλητικό πνεύμα???(υπάρχει άραγε ειδικότερη πρόβλεψη στο καταστατικό της ΕΣΟ για το συγκεκριμένο φαινόμενο?)

χαίρομαι Γάτε που συνέβαλα στην αποσαφήνιση των κανόνων της ΚΕΔ, αφού σήμερα η τροποποιημένη ΚΕΔ 1/2009 κάνει μνεία στα περιστατικά που προσφάτως κατήγγειλα στον ιστοχώρο σου...
μπορείς πάντως να είσαι και εσύ ικανοποιημένος αφού άθελα σου μέσω του ιστοχώρου σου συνέβαλες κι εσύ στην θεσμική αυτή αλλαγή....έστω κι αν η συμπεριφορά μου για σένα ήταν εμετική και καταδοτική...

άραγε τα έμπειρα στελέχη της ΚΕΔ έπρεπε να περιμένουν τον ΣΟΑ και την φαντασία του για να προβλέψει και να αποσαφηνίσει τα αυτονόητα....?

άραγε τι θα κάνει το Δ.Σ της ΕΣΟ για το πλήγμα στο αθλητικό πνεύμα, με΄τά από τις ψευδείς δηλώσεις του ΣΟΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ
......

2.1 Οι αθλητές, οι διοικητικοί παράγοντες, οι προπονητές, οι διαιτητές και τα αθλητικά σωματεία-μέλη της ΕΣΟ έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται με τις διατάξεις της Αθλητικής Νομοθεσίας, το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΣΟ και να συμπεριφέρονται στις αθλητικές σχέσεις σύμφωνα με όσα υπογορεύουν η ευπρέπεια, η ευταξία, η δεοντολογία του ερασιτεχνικού αγωνιστικού αθλητισμού και να τηρούν τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος, των παραδόσεων του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους.

Επίσης τα πρόσωπα που παρευρίσκονται ή συμμετέχουν, με οποιαδήποτε ιδιότητα και με οποιοδήποτε τρόπο, στην εν γένει αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητικών σωματείων και της Ομοσπονδίας οφείλουν να συμβάλλουν στη διασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής των αθλητικών συναντήσεων, στο μέτρο και στο βαθμό των αρμοδιοτήτων τους. Απαγορεύεται οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή άλλη ενέργεια αθλητών, προπονητών, μελών διοικήσεων αθλητικών σωματείων, ενώσεων και της Ομοσπονδίας ή διαιτητών που μπορεί να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή αθλητικής συνάντησης ή να πυροδοτήσει την ένταση και την αντιπαράθεση μεταξύ φιλάθλων.



Η παράβαση των ανωτέρω υποχρεώσεων από τους πιο πάνω, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, που τιμωρείται με τις οριζόμενες στον παρόντα Πειθαρχικό Κανονισμό ποινές.
......


2.4 Οι ποινές για τα παραπτώματα των σωματείων είναι:
1. Έγγραφη επίπληξη με ανακοίνωση δια εγκυκλίου της ΕΣΟ.
2. Αφαίρεση βαθμών, μηδενισμός, πρόσκαιρος αποκλεισμός από συμμετοχή σε αγώνες μέχρι ένα (1) έτος.
3. Διαγραφή (με απόφαση της ΓΣ).

Εξειδίκευση πειθαρχικών παραπτωμάτων
Τα πειθαρχικά παραπτώματα που στοιχειοθετούνται λόγω παράβασης των οριζομένων πιο πάνω υποχρεώσεων είναι ιδίως τα εξής:

2.9 Οι ποινές για ομάδες, σωματεία, μικτές ομάδες και γενικά ομαδικούς αγώνες είναι (σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη αγώνων):
.......
1. .......2, 3,4....
7. Για την παραβίαση του Καταστατικού της ΕΣΟ, μη συμμόρφωση με αποφάσεις των ΓΣ και του ΔΣ της ΕΣΟ, με τους Κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, παραπομπή στη ΓΣ των Σωματείων της ΕΣΟ, για τιμωρία με προσωρινή διαγραφή μέχρι δώδεκα (12) μήνες ή οριστική διαγραφή. Σωματείο που θα διαγραφεί οριστικά, δεν επανέρχεται στη δύναμη της ΕΣΟ.

8. Επίσης μπορούν οι υπαίτιοι των πιο πάνω παραπτωμάτων να παραπεμφθούν στην ΕΦΙΠ.


2.10.A. Ειδικά για πειθαρχικά παραπτώματα που διαπράττονται κατά παράβαση των άρθρων 41 έως 41 ΣΤ του Ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν. 3057/2002, από τα αναφερόμενα στα προηγούμενα άρθρα του παρόντος φυσικά και νομικά πρόσωπα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:


στ. Η με οποιονδήποτε υπαίτιο τρόπο συμμετοχή σε πράξεις που δυσφημούν τον αθλητισμό, συνιστά ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση που συνεκτιμάται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας.


ΔΣ της ΕΣΟ και συγκεκριμενα πειθαρχικο όργανο της ΕΣΟ ποτε θα επεμβεις, για τις ψευδεις βεβαιώσεις ενός σωματείου που αποστέλλονται μάλιστα στην φιντε ωστε να γινουμε διεθνώς ρεζίλι?
Υπάρχει άραγε προσβολή κανενός νόμου???προσβάλλεται συν τοις άλλοις το φίλαθλο πνεύμα η όχι???τι λές??εσυ μπορεις να επεμβεις αυτεπάγγελτα ή θες ειδικη πρόσκληση????

Ανώνυμος είπε...

Δε βγαίνεις και στην εκπομπή του Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1 να τα πεις αυτά; Μπορεί το δίκιο σου να μην το βρείς αλλά παίζει να "τσιμπήσεις" καμιά μόνιμη θέση ή και καμμια δική σου εκπομπούλα εκεί. Τέτοιο μαχητή του φίλαθλου πνεύματος δεν τον αφήνουν να φύγει έτσι απλά.... Απορία 1η: ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΘΑ ΦΟΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ; Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ;
Απορία 2η: ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΜΕΡΑ ΑΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δηλαδή Μαζέτα που ειρωνεύεσαι,δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τις ψευδείς δηλώσεις ε?
Το έχεις καταλάβει οτι έγινε ψευδής δήλωση στη fide?
Να κάνουμε τουρνουά τότε και να αλλάζουμε και τα αποτελέσματα αμα δεν μας ικανοποιούν,δεν υπάρχει πρόβλημα.
Να βάζουμε και φανταστικούς παίχτες,διαιτητές και αποτελέσματα και όλα είναι μια χαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙΣ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΞΥΝΕΙΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ FIDE.
ΕΙΣΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΟΝ ΑΝΤ1 ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ. ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ...

ΑΠΟΡΙΑ 3η: Αν σου επιστρεψουν το παράβολο θα συνεχίσεις, έτσι; [Δε φαντάζομαι να κάνεις ολόκληρο θέμα για τριάντα ψωροευρώ? Να βάλουμε ρεφενε να σε καλύψουμε άμα είναι...]

Schrödinger's Cat είπε...

Το κακουργοδικείο (Στίχοι: Βασίλης Νικολαΐδης,Μουσική: Βασίλης Νικολαΐδης)


Δεν είν' από επάγγελμα, δεν είν' αυτός ο λόγος
Που πάω και στριμώχνομαι στο κακουργοδικείο
Δεν είμαι κάνας διάσημος δα ποινικολόγος
Καλά - καλά δεν πρόλαβα να πάρω και πτυχίο.

Χωρίς να το πολυσκεφτώ τρέχω στην κάθε δίκη
Κι η τρίχα μου σηκώνεται στη θέα του φονιά
Όχι από λύπη ή ανθρωπιά μα με γεμίζει φρίκη
Και σπρώχνω ψιθυρίζοντας "μια θέση ρε παιδιά !"

Αν έχεις σαν κι εμένανε απάνθρωπη καρδιά
που γουστάρει πτώματα και δικηγόρου πρόζα
Να σου πω που βρίσκεται Σταδίου και γωνιά
Εκείνο το ερείπιο της οδού Σανταρόζα

Με συγκινούν οι συγγενείς που κλαίνε στους διαδρόμους
Κι η αδρεναλίνη μ'ανεβάζει τους σφυγμούς
Σα βλέπω αυτόν τον άθλιο κοντά στους αστυνόμους
Να σπαρταράει σαν ψάρι απ'τους λυγμούς !

Το ξέρω όμως κάποτε η μέρα πως θα 'ρθεί
Που θ'απονεμηθεί στον κόσμο η Θεία Δίκη
Κι εμένα θα δικάζουνε, Πολιτική Αγωγή
Θα είναι όσοι κοίταζα με φρίκη

Οι λωποδύτες, μαστροποί, προπάντων οι φονιάδες
θα τρέχουν συνωθούμενοι όλοι για να με δουν
" Αυτός όταν μας δίκαζαν μας έφτιαχνε καντάδες "
και δαχτυλοδειχτούμενο θα με περιφρονούν.

Αν έχεις σαν κι εμένανε απάνθρωπη καρδιά
Και κομμάτι διαστροφή στο σάπιο σου κρανίο
Να σου κρατήσω ρεζερβέ κι εσένα μια γωνιά
Να δεις τα όσα γίνονται στο Κακουργοδικείο.

Ανώνυμος είπε...

respect...

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ????
ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.....

ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑ
Με δέσαν χειροπόδαρα, σαν τον εγκληματία
στην καταδίκη μου αυτή, γυναίκα είν’ αιτία
στην καταδίκη μου αυτή, γυναίκα είν’ αιτία

Έξι μου ρίχνει ο πρόεδρος, έξι κι ο εισαγγελέας
και δώδεκα οι ένορκοι, στα Βούρλα στον Περαία
και δώδεκα οι ένορκοι, στα Βούρλα στον Περαία

Πέσαν τα μάνταλα βαριά, και σκοτεινιάσαν τα κελιά
Βροντούνε βέργες και κλειδιά, και σκοτεινιάσαν τα κελιά

Όταν με ανεβάζανε στις μαρμαρένιες σκάλες
βουρκώσαν τα ματάκια μου, δυο σιγανές ψιχάλες
βουρκώσαν τα ματάκια μου, δυο σιγανές ψιχάλες

Ξυπνώ και βλέπω σίδερα, στη γη στερεωμένα
και βλέπω τους κατάδικους, σαν φύλλα μαραμένα
και βλέπω τους κατάδικους, σαν φύλλα μαραμένα

Ανοίγω το παράθυρο, να δω την κοινωνία
κι ο φύλακας με τράβαγε γραμμή στα πειθαρχεία
κι ο φύλακας με τράβαγε γραμμή στα πειθαρχεία

Τι να σου κάνω φύλακα, που ‘ναι δικαίωμά σου
της φυλακής τα σίδερα, και τα κλειδιά δικά σου
της φυλακής τα σίδερα, και τα κλειδιά δικά σου

Και συ γλυκιά μανούλα μου, για σκέψου τα παιδιά σου
σου λείπει ο μικρότερος, και καίγετ’ η καρδιά σου
σου λείπει ο μικρότερος, και καίγετ’ η καρδιά σου

Μανούλες που ’χετε παιδιά, στα σίδερα κλεισμένα
στις προσευχές που κάνετε, να λέτε και για μένα
στις προσευχές που κάνετε, να λέτε και για μένα

Στην φυλακή απόκτησα, τα τέσσερα βραβεία
το αχ, το βαχ, τ’ αλίμονο, και την απελπισία
το αχ, το βαχ, τ’ αλίμονο, και την απελπισία

Δε ξανακάνω φυλακή, τα νιάτα μου λυπάμαι
βαρέθηκα μανούλα μου, στις πλάκες να κοιμάμαι
βαρέθηκα μανούλα μου, στις πλάκες να κοιμάμαι

Ανώνυμος είπε...

Πώς μιλάτε για φονιάδες κι εγκλήματα ωρέ παλικάρια έτσι και μου σηκώνεται η τρίχα? Ποίος φόνευσε και ποίος εφονεύθη εδώ πέρα? Κάνετε την τρίχα τριχιά? Τα πράγματα είναι απλά, τι τους θέλετε τους φονιάδες και της φυλακής τα σίδερα, που παρεμπιπτόντως είναι για τα κορόιδα και όχι τους λεβέντες. Όποιος πηγαίνει γυρεύοντας, καταλήγει στη στενή. Αλλά εδώ στο Ελλάντα, όποιος έχει πλάτες, δεν πάει στο φρέσκο ούτε ο Θεός ο ίδιος να κατέβει. Τι Κοσκωτάδες περάσανε, τι σκάνδαλα με το Χρηματιστήριο, το σώσε με την απογραφή Χριστοδουλάκη στην Ε.Ε. κι έρχονται οι κύριοι να μας πουν για τη Μονή Βατοπαιδίου. Άκουσον άκουσον. Κι αφού παρεγράφησαν οι δικές τους ευθύνες ε? Τι το ψάχνετε, η χώρα είναι ένα πελώριο χαμαιτυπείο. Και μόνοι τους οι τοίχοι των σπιτιών μας, γεμάτοι συνθήματα και σπρέυ, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, μιλάνε για το πόσο εύκολα εκχυδαΐζουν μερικοί κι εκφαυλίζουν αυτό το μοναδικό αγαθό της δημοκρατίας, το μόνο για το οποίο ως χώρα μπορούμε δικαίως να είμαστε περήφανοι. Στην Κίνα τους καταδίκασαν σε θάνατο για το σκάνδαλο με το γάλα μελαμίνης, πιο πολύ επειδή δυσφημίστηκε η χώρα τους διεθνώς. Ακούσατε ωρέ? Εις θάνατον, εν έτει 2009.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Γατε,
Απο την "απαντηση" σας φαινεται οτι συνεχιζετε στο ιδιο πνευμα.
Κοιταξτε να δειτε, ο ΣΟΑ ειναι ενας ιστορικος συλλογος με πολυ μεγαλη δραστηριοτητα,οπου διοργανωνει πολλα τουρνουα και δινει την ευκαιρια σε πολλους παιχτες να παιξουν σκακι και παραλληλα να περασουν ευχαριστα την ωρα τους.
Αρα λοιπον προφανως και δεν τους νοιαζουν ολες αυτες οι μικροπαραβασεις,γιατι προσωπικα δεν κανουν καποια διαφορα για αυτους.Μεχρι εδω ολα καλα.
Ομως μιλωντας καθαρα αντικειμενικα,η ψευδης δηλωση δεν ειναι σοβαρη παραβαση? Δηλαδη μιληστε λιγο αντικειμενικα,και παραμεριστε το γεγονος οτι εχετε φιλους εκει.
Φυσικα και δεν λεμε οτι ολο το κακο του ελληνικου σκακιου ξεκινα απο τον ΣΟΑ,καμια σχεση,αλλα εδω στη συγκεκριμενη περιπτωση το σωματειο που εμπλεκεται ειναι ο ΣΟΑ.
Οι νομοι και οι τυπικοι κανονισμοι γιατι υπαρχουν ,για να μην εφαρμοζονται σε διεθνη τουρνουα?

Στη τελικη πραγματικα δεν τρεχει τιποτα,ας παραδεχοταν το λαθος ο ΣΟΑ,να παρει πιθανως καποια ποινη η διαιτητρια και θα ηταν ολα καλα.Γιατι δηλαδη πρεπει να κανει ψευτικη δηλωση διαιτητων για να την προστατευσει? Η διαιτητρια προφανως γνωριζε τον κανονισμο,και επελεξε συνειδητα να μην τον ακολουθησει,με ολες τις καλες και κακες συνεπειες.

Schrödinger's Cat είπε...

Δεν θα μπω στην ουσία του ζητήματος με τους όρους που εκβιαστικά θέτετε και ούτε είμαι συνήγορος του συλλόγου.

Κάνατε με περισσό ζήλο τις απρόσωπες καταγγελίες σας, όσοι διαβάζουν και έχουν θεσμική θέση θα ενδιαφερθούν ή θα αδιαφορήσουν (πιστεύω όμως ότι ένα blog δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε καμία περίπτωση την επώνυμη καταγγελία στα όργανα), η διαιτήτρια ενδεχομένως έκανε κάποια λάθη αλλά τις αναγνωρίζω ανεπιφύλακτα καλές προθέσεις (προσπάθεια να "μετρήσει" το τουρνουά και να μην αδικηθούν οι παίκτες που συμμετείχαν), αλλά τον ρόλο του αστυνόμου Ιαβέρη και του επιθεωρητή Κλουζό τον αφήνω σε εσάς, να γράφετε 20 μηνύματα την ημέρα, μέχρι να βρείτε συνομιλητή.

Επίσης, επειδή ακριβώς δεν μπαίνω στην ουσία του ζητήματος, ένα παράπλευρο σχόλιο: η διαιτήτρια είναι εξαιρετικά συμπαθής, εσείς καταντήσατε (τουλάχιστον) εμμονικός. Αλήθεια πόσο Έλο χάσατε στο τουρνουά και ουρλιάζετε έτσι;

Όσα ερωτήματα μου απευθύνετε στη συνέχεια δεν θα απαντηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο ΚεραμιδοΓάτος άρχισε να πιστευει ότι ολοι οι ανώνυμοι που έχουν αποριες ειναι ενα και το αυτο προσωπο...και απαξιει να τους απαντησει...δεν το αξιζουν ....ειναι εμετικος αυτος ο ανωνυμος που εκανε τις παραπανω διαπιστωσεις...και καταδοτης!

Κύριε Κεραμιδόγατε, πλέον ενοψει των πολλών αποριων που μου γεννιούνται μπορείς να με ξεχωρίζεις, ωστε να μην λοιδορείς τους υπόλοιπους δυστυχους ανώνυμους που σου απευθύνονται...δεν ειναι αυτοί οι εμετικοι...
μην τους καταργεις το προνομιο της ανωνυμιας που εσυ τους παρειχες...
σε μένα τον εμετικο ας μην απευθυνεσαι....ο προηγούμενος τρίτος ανωνυμος είχε εύλογα ερωτηματικά για την στάση σου αλλά τον απαξιώσες...

πλεον και η δικη σου "σταση" βεβαιως αξιολογειται....

ΥΓ. Ελπίζω να μην σε δω σε θεσμικη θέση ποτε, αφού αυτο θα σημαινει ότι με τον ίδιο αφελή τρόπο (ωχ αδερφε, δεν βαριέσαι....)θα αντιμετωπίζεις και όλα τα ζητήματα...

Ανώνυμος είπε...

Προς "ανώνυμο" συκοφάντη

Όσο και να "χτυπιέσαι" δεν μπορείς να σπιλώσεις τα τουρνουά του Σ.Ο. Αμπελοκήπων. Αυταπατάσαι, αν πιστεύεις ότι ρίχνοντας λάσπη στα τουρνουά του Σ.Ο. Αμπελοκήπων, θα "ανανήψει" το τουρνουά του συλλόγου σου...
Ο Σ.Ο. Αμπελοκήπων δεν μπορεί να ευθύνεται για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του/της εκάστοτε διαιτητή του τουρνουά. Πολύ περισσότερο, δεν ευθυνόμαστε, όταν ο/η διατητής δεν ανήκει στο σωματείο μας, αλλά στη λίστα των επίσημων διαιτητών της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ και του/της ανατίθεται η διαιτησία επ' αμοιβή. Ο Σ.Ο. Αμπελοκήπων, το μόνο που μπορεί να κάνει, αν κάποιος/α διαιτητής αποδειχθεί ανεπαρκής, είναι απλά να μην τον/την ξαναχρησιμοποιήσει.
Διευκρινίζουμε δε, ότι στα τουρνουά μας, υπεύθυνος για την αποστολή των αποτελεσμάτων και της έκθεσης διαιτησίας στην ΕΣΟ για εθνική και διεθνή αξιολόγηση, είναι ο/η εκάστοτε διαιτητής του τουρνουά.
Περισσότερες διευκρινίσεις θα δώσουμε στα αρμόδια όργανα διαιτησίας, αν αυτές μας ζητηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο απορούντα και κάθε ενδιαφερόμενο

Οι θεσμοί έπονται της ανθρώπινης συνεννόησης. Πρώτη προσπάθεια είναι οι άνθρωποι να ρίξουν γέφυρες για να βρούν τη λύση. Μετά, αν δεν τα καταφέρουν, τότε καταφεύγουν στον νόμο και τους κανονισμούς. Στην Ελλάδα έχουμε μια μικρή αδυναμία να τα βρούμε. Γι' αυτό είμαστε και λίγο δικομανείς. Τα γραφόμενά κάποιων εδώ μέσα (εσού συμπεριλαμβανομένου) μου έδειξαν πως η πρόθεσή τους δεν ήταν ούτε να ρίξουν γέφυρες, ούτε να ρίξουν άπλετο το φως της αλήθειας των κανονισμών και της τάξης. Ειδάλλως πρώτα θα ζητήσουν τον λόγο ευθαρσώς, πρόσωπο με πρόσωπο, από τον ΣΟΑ και την κ. Νικολαΐδου, ή έστω θα είχαν καταφύγει άμεσα σε κάποια καταγγελία στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Τίποτα απ' αυτά δεν έγινε. Κανείς σας δεν είχε το θάρρος της επώνυμης καταγγελίας. Αυτό που μου έδειξες είναι ότι πρωταρχικός στόχος σου ήταν να μειώσεις τον εν λόγω σύλλογο, το τουρνουά και όποιον βρισκόταν στο διάβα σου. Όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε από τον Μιχάλη Πρεβενιό, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει ιστολόγια. Τη γνώμη μας εκφέρουμε και μέχρι εκεί είναι σεβαστή. Η εμμονή και επιστροφή στο θέμα έχει αξία να διατυπώνεται μόνο εκεί (ανθρώπους, όργανα, θεσμούς) που μπορεί να επιλυθεί το θέμα. Αλλιώς δείχνει μικρότητα και υστεροβουλία.
Εμένα μου δείχνεις ότι την είχες στημένη. Αν ακυρωνόταν το τουρνουά λόγω συμμετοχής του διαιτητεύοντα, θα κραύγαζες για τους άμοιρους παίκτες που δεν αξιολογήθηκε το τουρνουά που παίξαν (βέβαια η αγωνιστική εμπειρία και η ευχαρίστηση της συμμετοχής και του παιχνιδιού δεν θα έπαυε να ισχύει αλλά τί είναι η ουσία μπροστά στους τύπους και τις αυξομειώσεις λίγων μονάδων ΕΛΟ).
Τώρα που διεσώθη αυτό κραυγάζεις για την ψευδή δήλωση διαιτητών.
Αφού τόσο λοιπόν λατρεύεις τον τύπο των πραγμάτων γιατί δεν το έκανες θέμα γραπτώς και επωνύμως εκεί που έπρεπε;
Σε ενοχλεί τόσο πολύ που οι άνθρωποι μπορούν να τα βρίσκουν και μόνοι τους; Πόσα ματς των διασυλλογικών έχουν γίνει χωρίς την παρουσία διαιτητή και συμπληρώνουμε απλά ένα όνομα για να υπάρχει. Άλλαξε κάτι στα παιχνίδια; Πράξαμε αντιαθλητικά; Δεν παίξαμε; Δεν χαρήκαμε σκάκι; Δεν αποδεχτήκαμε το αποτέλεσμα της ομάδας μας;

Ανώνυμος είπε...

Αχ ΣΟ Αμπελοκήπων εκτός από κακό παιδί εισαι και ανόητο παιδι....
τα τουρνουά σωματέιων υποχρεωτικά εποπτεύονται πάντοτε και από τον υπεύθυνο του σωματείου, ετσι για να ξερουμε τι λεμε....

επειτα διεξηγαγες ενα τουρνουα που τελικά δεν ειχε κανενα διαιτητη!
ποιος ηταν ο διαιτητης που προσκαλεσες????
κατα δηλωση ηταν ο Φροσινος και Ντουντανιωτης, που ποτε κανεις δεν τους ειδε????
αρα ποιος εστειλε τα αποτελεσματα, ο Φροσινος στο ονειρο του? η εσυ μεσα στην ζαλη σου....

ΥΓ.: ως καλλιτεχνη σε δικαιολογω και δεν σου κακιωνω, ζησε στον κόσκμο της τεχνης και των ονειρων σου και ασε μας εμας εδω να ασχολούμαστε με την τεχνη των κανονων που φτιαχνουν ευρυθμες κοινωνιες ώστε να αποφευγονται οι καταστασεις αναρχιας και του κανω ο, τι μου κατεβει....
τωρα αν θες να υπερασπιστεις τον ΣΟΑ, πηγαινε στην ΚΕΔ και στο Δ.Σ.της ΕΣΟ που θα καλεσουν ελπιζω τους υπευθυνους να τους πεις τα παραπάνω ασυναρτητα και παραλογα για να γελασουν και αυτοί λιγακι....

Ανώνυμος είπε...

Ωραία,τη δεχόμαστε τη νέα διευκρίνηση απο τον ΣΟΑ,αρα αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποστολή της έκθεσης διαιτησίας ήταν η κυρία Νικολαίδου.Δηλαδή μόνη της αποφάσισε να δηλώσει ανύπαρκτους διαιτητές,χωρίς να συμβουλευτεί το Δ.Σ. του ΣΟΑ.
Αρα ο ΣΟΑ δεν εμπλέκεται καθόλου,η πράξη όμως παραμένει αξιόποινη.
Το νέο συμπέρασμα είναι ότι για να προστατεύσει τον εαυτό της απο ενδεχόμενες ποινές,εντελώς κρυφά από τους πάντες ( άραγε κρυφά και από τον κύριο Φροσινό? )δήλωσε ψεύτικους διαιτητές.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει αυτή τη πράξη,αν και μιλάει από μόνη της.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την αντιαισθητική σου δήλωση ότι οι καλλιτέχνες είναι ντε και σώνει περιπατητές του αιθέρα. Αλλά εσύ ποιος είσαι (εννοώ ποιες πράξεις έχεις να μας παρουσιάσεις και να συνεχίζεις να μας παρουσιάζεις γιατί τα ύστερα τιμούν τα πρώτα) που απαξιώνεις τη συμμετοχή μου στα καθημερινά του σκακιού; Να 'ναι καλά ο Αισχύλος, τα σκατά της οργανωτικής και διοικητικής και διαιτητικής εργασίας συνεχίζω να τα τρώω. Οπότε αυτά που γράφω εδώ δεν είναι αβασάνιστες αερολογίες. Ίσα-ίσα που εκτίθομαι παίρνοντας το θάρρος να τα γράφω επωνύμως. Φυσικά και ξέρω ότι θεσμικά (στο ΔΣ της ΕΣΟ και όπου αλλού) δεν θα είχαν ισχύ αυτά που λέω, παρότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως λόγος ελαφρυντικός. Αυτό όμως που έγραψα προηγουμένως και αρνείσαι να διαβάσεις με τους ανόητους χαρακτηρισμούς περί καλλιτεχνικής ονειροπόλησης είναι ότι πριν το δικαστήριο, τις αγωγές, τις μηνύσεις και τις καταγγελίες, οι άνθρωποι (καμιά φορά αν δεν έχουν κλειδώσει στην οπτική τους και πεισματικά εμμένουν στο ότι μόνο αυτοί έχουν δίκιο) μπορούν να τα βρουν και μόνοι τους.

Τώρα οι χαρακτηρισμοί σου πως ο ΣΟΑ είναι και ανόητο παιδί, εκτός από κακό παιδί μόνο εμπάθεια μου φανερώνουν και σε τίποτα δεν εξυπηρετούν τον υποτιθέμενο σκοπό σου. Αλήθεια εσύ έκανες κάποια επώνυμη καταγγελία για το γεγονός; και αν επειδή έβαλα προσωπικά θέματα θες να μου πεις κάτι ιδιαιτέρως το μέιλ μου είναι elivlahos@yahoo.gr Θα περιμένω

Ανώνυμος είπε...

Einai apisteyto to pos gia orismenous (eytyxos ligous) leitourgei ena forum san ki ayto san psyxiatreio. Ayto einai apo ta kala (?) tou internet.

Den exoun pou allou na poun ton pono tous, pithanotata den eisprattoun sevasmo apo kanena, ki etsi pairnoun dynami apo ti simasia pou tous dinoume. Isos na goustaroun na mas exorgizoun giati apoktoun mia ypostasi (pou dystyxos den einai se thesi na ti xaraktirisoun os pseydi).

O alexinor gia paradeigma trelainetai na grafei ta fasistika tou sxolia se mpolika blogs (ena google search tha sas peisei). Isos na min einai fasistas.
Isos apla na thelei ligi prosoxi. Den einai kako na tou ti dosoume.

Polles fores de, synomiloun me ton eayto tous (opos stin periptosi aytou tou post), kai malista oute ekei den exoun fantasia afou apla allazoun to teleytaio psifio.

Apo ti mia skeftomai pos oi anthropoi aytoi einai anaxioi apantisis, kai einai kalytera na sopasoume, giati den prosferoun tipota sto dialogo (oute kan gelio den mporoun na prokalesoun).
Apo tin alli omos einai synanthropoi mas pou endexomenos pasxoun apo kapoia psyxiki astheneia kai einai apanthropo na tous afisoume avoithitous. Isos na axizoun ligi simasia.

Aporia: O alexinor einai o idios me ton Eliot Ness tou skakiou pou postarei se ayto to post? Mallon oxi, alla tha eixe gousto na itan...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλικάρι μου, ανώνυμε μαχητή του φιλαθλου σκακιστικού πνεύματος, σύγχρονε Ρομπέν των Σκακιερών και των Τουρνουα, επειδή πραγματικά εγώ δεν έχω καταλάβει, τελικά παίρνεις σβάρνα τα ατομικά διεθνή ή μη τουρνουά και τα διασυλλογικά και όπου βλέπεις παρατυπία τρέχεις και την καταγγέλεις στην ΕΣΟ, στην ΕΣΣΝΑ, στην ΚΕΔ, στη FIDE, ή απλά πρήζεις τον κόσμο μέσα από τα ιστολόγια;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΟΑ ξαμολησε τους σωματοφυλακες για να βρισουν, να χαρακτηρισουν κλπ....
Διότι για τον ΣΟΑ ειμαι συκοφαντης....εσυ ΣΟΑ τι εισαι????


η ουσια ομως ειναι μια και οσο και να προσπαθουν να αποπροσανατολισουν από το θεμα που απο αρχικη αλαζονεια και διαιτητικο ατοπημα κατέληξε πλέον σε κοινό ποινικό αδίκημα, δεν θα τα καταφερουν...
αφίεστε στην κρίση οποιου σας διαβαζει....
ουδεν σχολιο

Ανώνυμος είπε...

Απαντάς στον εαυτό σου για όσα έχεις πει από την αρχή έτσι; Σωστόοοοοοος..... ουδεν σχόλιον.....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε παραπάνω, εχεις δίκιο, αλλά δεν το θετεις σωστά...

η εξηγηση του ΣΟΑ δεν το "απεμπλέκει" από το γεγονός.

1.Την ψευδη δήλωση δεν ξερουμε οτι την εκανε η κ. νικολαιδου, η οποια κατά τα γνωστά σε εμάς ήταν απλά παίκτρια.

2.Από την άλλη ξερουμε ότι ο Φροσινός και Ντουντανιωτης δεν ηρθαν ποτε στον τουρνουά ουτε διαιτητευσαν.

3. Άρα το τουρνουά ήταν φαινομενικά χωρίς διαιτητή.


4. Άρα πως επέτρεψε το ΣΟΑ ως διοργανωτής και άρα υπεύθυνο για ολα τα ζητηματα του τουρνουα, να διεξαχθει το τουρνουά χωρις διαιτητη?

5. Πώς και απο ποιον εσταλησαν οι καρτέλες των αποτελεσματων στα χερια του κ Φροσινου και του κ. Ντουντανιωτη και εσταλησαν από αυτούς υπογεγραμμενες στην φιντε?

6. κατέληξαν άραγε ποτε στα χερια τους?

7. αν δεν κατεληξαν, Μηπως καποιοι πλαστογραφησαν και υπογραφές?

8.άρα ο ΣΟΑ ειτε διαβιβασε καρτελες αποτελεσματων σε "καποιους" βολικούς είτε πλαστογράφησε υπογραφές.

9. Εξάλλου και στα δυο προηγουμενα ενδεχομενα δηλαδη ειτε αν εσταλησαν πραγματι απο τον κ Φροσινο ειτε απο τον ΣΟΑ με πλαστογραφια έχουμε ψευδη βεβαιωση για ανυπαρκτη διαιτησια.. αφου ο φροσινος ποτε δεν υπηρξε διαιτητης στο τουρνουα αυτο.

Συνεπώς δεν βλεπω καμια εμπλοκή μετά από αυτά της κ Νικοαλιδου στην υποθεση.
Ολες οι ενεργειες ειναι του ΣΟΑ και δεν ξερουμε απλως αν ειχε συνεργο τους κ. Φροσινο και Ντουντανιωτη ή οχι. Διότι αν δεν τους ειχε συνεργους τοτεπερα απο ψευδη δηλωση εχουμε και πλαστογραφια....

Ο ΣΟΑ καταφερε και μπλεχτηκε οπως φαινεται...

Αρκουνε αυτα για προσβολη του αθλητικου πνευματος κλπ η οχι? ???

Ανώνυμος είπε...

Του αθλητικού δεν ξέρω,του δικού μας όμως που σε διαβάζουμε, ναι..:)

Ανώνυμος είπε...

Ego kai to dudanioti ida sto turnua kai ton frosino....eiste treloi?i tifloi?

Ανώνυμος είπε...

Για εσάς που λέτε πως τους είδατε εκεί,και εγώ στο τουρνουά ήμουν,δεν βγήκε κάποιος να πει "Γειά σας ,είμαι ο κος Φροσινός και είμαι ο διαιτητής σας".
Από όσο ξέρω και είδα αυτοπροσώπως διαιτήτρια (και μέσω της προκήρυξης) ήταν η κυρία Νικολαίδου ενώ δηλώθηκαν άλλοι.
Μην πάτε λοιπόν να αποπροσανατολίσετε με ψεύτικες πληροφορίες.
Έχει γίνει απάτη εδώ πέρα,τώρα από τον ΣΟΑ έγινε,από την κ.Νικολαίδου,από κάποιον άλλο τρίτο,από όλους τους παραπάνω μαζί,αυτό δεν το ξέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

ego tus ida, kai opios thelei as me kalesei na tu to po kai episima.

Ανώνυμος είπε...

PROS ARMODIUS
Efoson den egine enstasi apo kanenan paikti den blepo ton logo giati na min metrisei to turnua, afoy kamia alloiosi apotelesmatos den akoysa na ipirkse.
Tora to somateio kai tin diaititria as tus timorisun oso theloun giati diakomodisan to athlima.oi paiktes omws den ftaine. Alloste oi pektes itan ta thimata poy ektethikan apo tis parapano simperifores. As to labun ipopsi ayto oi armodioi.

Schrödinger's Cat είπε...

Κλήρωση 2ου γύρου στο όπεν τουρνουά του Παγκρατίου:

1 12 Sideris Theodoros 1 1 Sandalakis Angelos 1
7 2 2 Delithanasis Dimitrios 1 1 Manolaraki Yvonni 11
8 3 14 Raptakis Solon 1 1 Drakopoulos Anastasios 3
9 4 4 Poteas Ioannis 1 1 Papahristoudis Anastasios 13
10 5 5 Tepelenis Nikolaos 1 1 Karountzos Nikolaos 15
11 6 6 Anastasopoulos Spyros 1 1 Tsimboukidis Anastasios 17
12 7 18 Panagiotopoulos Vas 1 1 Galanos Dimitrios 7
13 8 8 Kaloskambis Mihail 1 1 Karahisaridis Vasilios 19
14 9 20 Ntatsis Georgios 1 1 Koerant Filipos 9
15 10 10 Anairousis Panag 1 1 Fotiadis Kleanthis 36
16 11 16 Klimis Laertis 0 0 Paouris Nikolaos 30
17 12 21 Geroukalis Athanasios 0 0 Antoniadis Konstantinos 32
18 13 31 Petridis Evagelos 0 0 Kolomvas Dimitrios 22
19 14 23 Siaparinas Konstantinos 0 0 Tourkolias Dimitrios 34
20 15 33 Marianidis Dimitrios 0 0 Nikolaidis Georgios 24
21 16 35 Stamatakos Dimitrios 0 0 Hatzigeorgiou Mihail 25
22 17 37 Maroulakos Stavros 0 0 Georgiopoulos Har 26
23 18 27 Stoumbou Eleni 0 0 Georgopoulou Anastasia 38
24 19 39 Zygourakis Themistoklis 0 0 Fanourgakis Konstantinos 28
25 20 29 Nikolaidou Eleni 0 0 Soursos Panayotis 40

Ανώνυμος είπε...

Κ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Στο διαδικτυο βρηκα αυτο...δεν ξερω αν ειναι χρησιμο...αποκαθιστά την αλήθεια τουλάχιστον...
http://chess-results.com/tnr18482.aspx?lan=1


Organizer(s) Ampelokipi Chess Club - "Thomas Georgiou" Chess Club
Tournament director vvvvv
Chief-Arbiter fffff
Arbiter Nikolaidou Eleni
Date 2008/12/26 to 2009/01/03
Rating-Ø 1744
Pairing program Swiss-Manager from Heinz Herzog, Swiss-Manager tournamentfile

Last update 03.01.2009 21:38:00

Links Official Homepage of the Organizer
Parameterselection no tournament-details
Lists Starting rank list, Alphabetical list of players, Federation-, Game- and Title-statistics, Time-table
Final Ranking after 7 Rounds, Final Ranking crosstable after 7 Rounds, Starting rank crosstable
Board Pairings Rd.1, Rd.2, Rd.3, Rd.4, Rd.5, Rd.6, Rd.7
Excel and Print Print list, Export to Excel, Export to PDF-File

Pairings/Results
Round 7
Bo. No. Name Pts. Result Pts. Name No.
1 1 FM Kotrotsos Vasilios 5½ 1 - 0 4½ Sideris Theodoros 14
2 2 IM Khetsuriani Besarion 5 ½ - ½ 4½ Delithanasis Dimitrios 4
3 16 Kivelos Sotirios 4 ½ - ½ 4 IM Skalkotas Nikolaos 3
4 7 Zenelis Konstantinos 4 1 - 0 4 Nikolaidou Eleni 21
5 8 Tepelenis Nikolaos 4 1 - 0 4 Fatourou Eleni 20
6 12 Koerant Filipos 4 ½ - ½ 4 Makkas Panayiotis 15
7 24 Mitsakos Achilleas 3½ 0 - 1 3½ Kaloskambis Mihail 9
8 35 Koutsompinas Georgios 3½ 0 - 1 3½ Sienczewski Zbigniew 10
9 19 Kiriazis Dimitrios 3½ 0 - 1 3½ Inaneishvili Avtandil 27
10 11 Kakadelis Str 3 1 - 0 3 Diatsintos Ilias 29
11 37 Sarantakos Sotiris 3 + - - 3 Fanourgakis Konstantinos 22
12 18 Kampitsis Vasilios 2½ 1 - 0 3 Karountzos Nikolaos 13
13 17 Diamandis Georgios 2½ - - + 2½ Papathanasiou Alexios 25
14 23 Mouratidis Haralambos 2½ 1 - 0 2½ Hajioannou Dimos 32
15 41 Harokopos Christos 2½ 0 - 1 2 Niarchos Konstantinos 36
16 46 Stathopoulos Alexandros 1½ 0 - 1 1½ Patrinos Ilias 26
17 44 Douros Ioannis 1 0 - 1 1½ Tsivourakis Pantelis 38
18 30 Efkarpidis Stylianos 1 1 - 0 2 Karystianos Petros 31
19 34 Karatzanos Konstantinos 1 1 bye
20 5 Nathanail Emanouel 2 0 not paired
21 6 Poteas Ioannis 3 0 not paired
22 28 Panagiotopoulos Ioannis ½ 0 not paired
23 33 Theodosakis Emanuel 0 0 not paired
24 39 Nteves Stamatis 2½ 0 not paired
25 40 Bousios Georgios 0 0 not paired
26 42 Trekli Niki 1 0 not paired
27 43 Avgerinos Fotios 2 0 not paired
28 45 Panaretos Nikiforos 3 0 not paired

Ανώνυμος είπε...

Φίλες και φίλοι
Σε συνέχεια της πολύπλευρης δραστηριότητας που ήδη αναπτύσσουν, o ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, σας καλούν σε διάλεξη που θα δώσει, την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, στις 7:30 μ.μ., ο διεθνής μαιτρ, συγγραφέας και προπονητής σκακιού Ηλίας Κουρκουνάκης, με θέμα
«από το άνοιγμα στο μέσον της παρτίδας»
Η παρουσίαση θα εστιαστεί στον διαφορετικό τρόπο σκέψης που μπορούμε (και συχνά χρειάζεται) να έχουμε στο κρίσιμο αυτό μεταβατικό στάδιο της μάχης.
Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 5 ευρώ (στα μέλη των δύο συλλόγων και στους νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι δωρεάν).
Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 210-7564995 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.athenschess.gr.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά αλήθεια αποκαθιστά αυτό που έγραψες όταν δεν είναι αλήθεια?

Όποιος θέλει απόδειξη δεν έχει παρά να επισκεφτεί το link από το επίσημο site της FIDE.
http://ratings.fide.com/rcvda.phtml?event=17925

Chief Arbiter Frosinos Ioannis
Deputy Arbiter Doudaniotis Dimitrios

Τώρα το chess-results.com μπορεί να λέει ότι θέλει,ποιά είναι πιο αξιόπιστη πηγή το chess-results.com ή το ίδιο το site της FIDE που κάνει τις αξιολογήσεις?