Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών 2008 - 7ος γύρος


Ο Χριστόδουλος Μπανίκας (δεξ.) κέρδισε με τα μαύρα σε παρτίδα-μονόδρομο τον Βασίλη Κοτρωνιά (αριστ.) και έτσι έχει αποκτήσει προβάδισμα για την κατάκτηση του 58ου Πρωταθλήματος Ανδρών.

Τα αποτελέσματα του 7ου γύρου:
Κοτρωνιάς - Μπανίκας 0-1 (Γαλλική, 27 κινήσεις)
Δαρμαράκης - Καπνίσης 0-1 (Σικελική, 23 κινήσεις)
Γαβριλάκης - Παπαϊωάννου 0-1 (Σκανδιναβική, 22 κινήσεις)
Δαγκάκης - Νικολαϊδης 0-1 (Σικελική, 43 κινήσεις)
Παπαδόπουλος - Μαστροβασίλης Θ. 0,5-0,5 (Ισπανική, 43 κινήσεις)
Ρεπό ο Φίλιππας

Kotronias 2587 - Banikas 2572, θέση μετά την 21η κίνηση του λευκού

Η τελική φάση της πιο σημαντικής παρτίδας του 7ου γύρου: 21...Nf3+ 22. Nxf3 exf3 23. Qd3 dxc4 24. Qxc4+ Kh8 25. Qc5 Qf6 26. Nd2 Bxh3 27. Ne4 Qh4 0-1. Μπορείτε να δείτε την παρτίδα εδώ

Πίνακας βαθμολογίας μετά τον 7ο γύρο:

Κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Όλες οι παρτίδες του 7ου γύρου σε μορφή pgn: http://chessblogger.googlepages.com/rodos2008-round7.pgn
Επίσημη ιστοσελίδα: 58panellinio-skaki.blogspot.com
Ζωντανή αναμετάδοση των παρτίδων : www.chessworld.info/live/grchamp08.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ston 8o gyro papaioannou- darmarakis 1/2-1/2

O papaionnou ypebale enstasi kai zita epanalipsi tis partidas epidi o darmarakis ebixe!!!!

eleos as paradextoun oi GM merika kaka apotelesmata kai as min ipobathmizoun to skaki kai tous antipalous tous

Ανώνυμος είπε...

Η παρτίδα του 8ου γύρου Μπανίκας-Νικολαίδης αποτελεί πιστή αναπαράσταση της Hamppe-Meitner, Βιέννη 1872. Η μοναδική διαφορά είναι ότι στον 21ο αιώνα η ισοπαλία συμφωνήθηκε 2 κινήσεις νωρίτερα.

Ως νέο στοιχείο, η παρτίδα αποτελεί χρήσιμη προσθήκη στη συζήτηση που έχει προηγηθεί στο συγκεκριμένο ιστολόγιο σχετικά με τις σύντομες ή προσυμφωνημένες ισοπαλίες. Όπως και σε παλιότερο σημείωμά μου, αναρωτιέμαι αν ο διαιτητής επιτρέπεται ή επιβάλεται να μηδενίσει και τους δύο αντιπάλους για προσυμφωνημένο αποτέλεσμα. Αποδεικνύεται η πρόθεση των παικτών; Αν ο διαιτητής δεν έχει τις απαραίτητες σκακιστικές γνώσεις, πώς θα μπορούσε να εφραμοστεί ένας τέτοιος κανονισμός; Αν ισχύει ότι ο Παπαϊωάννου υπέβαλε ένσταση για το βήχα του Δαρμαράκη (δεν έχω τεκμηρίωση για κάτι τέτοιο πέρα από την ανώνυμη αναφορά αμέσως παραπάνω), θα υποβάλει άραγε ένσταση και για προσυμφωνημένο αποτέλεσμα μεταξύ δύο διεκδικητών του τίτλου; Υπάρχει χρονικό όριο για την επιβολή κυρώσεων για προσυμφωνημένο αποτέλεσμα ή μπορεί να ισχύσει μηδενισμός και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, δηλαδη όταν οι επιπτώσεις στην τελική βαθμολογία θα είναι γνωστές και συγκεκριμένες;

Ενδιαφέρον θέμα, για το οποίο θα ήθελα πολύ να δω τις απόψεις του νέου Εφόρου Αγώνων και του νέου Εφόρου Εθνικών Ομάδων της Ε.Σ.Ο. Η δική μου προσωπική άποψη δεν κατατίθεται σε αυτό το χώρο, απλά θέτω κάποια ερωτήματα που κρίνω σημαντικά όσον αφορά στην αθλητική ηθική.