Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιάτικο Όπεν Αμπελοκήπων

Την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008 αρχίζει το 1ο Χριστουγεννιάτικο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και θα διεξάγεται καθημερινά, πλην παραμονής και Πρωτοχρονιάς, από 26/12/2008 - 3/1/2009, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό "Αμπελόκηποι".
Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.
Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.
Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Ελένη Νικολαίδου, τηλ. 6972710786,
στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email isionieleni@gmail.com
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω το άκρον άωτον της αρρώστιας!!!

Ανώνυμος είπε...

Γενικά το συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ ξεκίνησε ως πρωτοπορία στο Αθηναϊκό σκάκι για τουρνουά μέσης δυναμικότητας, έχει παρακμάσει πολύ το τελευταίο καιρό,...
Κάποιοι λόγοι,...όταν έχει πολύ κόσμο το σκέφτεσαι να σηκωθείς μιας και θα πρέπει να σηκωθούν και δυο, τρία άτομα μαζί με σένα,...και να ξανα σηκωθούν όταν επιστρέψεις,...επίσης την ώρα που είσαι βυθισμένος στην τάδε ή την δείνα κίνηση και με το ζόρι προσπαθείς ως μαζέτας να θυμηθείς τι έχεις μετρήσει μπορεί να βρεθείς να σε βρίζει, και να σε απειλεί ο από πάνω γείτονας,..! κάτι πραγματικά ίσως μοναδικό στα παγκόσμια σκακιστικά χρονικά,..! δοκιμάζοντας την αντοχή των νεύρων σου,..ένας άλλος λόγος όχι και τόσο σημαντικός αλλά αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο ημιυπόγειος χώρος δεν αερίζεται ικανοποιητικά για τον αριθμό των ατόμων που συνήθως φιλοξενεί,...Αν δεν παρθούν κάποιες γενναίες αποφάσεις για να ανανεωθεί και γιατί όχι να βελτιωθεί αυτό το παραδοσιακό τουρνουά, κάνω την πρόβλεψη ότι θα παρακμάσει με δεδομένη και την ανάπτυξη τουρνουά άλλων συλλόγων,..Τα σχόλια αυτά ελπίζω να εκληφθούν ως καλοπροαίρετα από τους υπεύθυνους του συλλόγου, γιατί πραγματικά η όλη προσπάθεια τόσο ως παράδοση, όσο και ως πρωτοπορία αξίζει να συνεχιστεί,..!

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009 αρχίζει το 93ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 10 - 31/1/2009, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”.

Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.

Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου, τηλ. 6909142729,
στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email andreffie@yahoo.gr
ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
http://www.skaki.net/ambelokipi.html

Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

* Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

1. Μισθωτο διατητη και ταυτοχρονα διεκδικητη επαθλων παικτη δεν εξω ξαναδει!

2. επισης δεν εχω ξαναδει αλλαγες στην κληρωση την τελευταια ωρα των αγωνων χωρις μαλιστα την δημοσιευση της αλλαγης στο διαδικτυο!

3. Επίσης μεθυσμενους εισερχομενους στον χωρο αγωνων, και άλλους περιεργους με κορδονια που ενοχλουν τους παικτες επισης δεν εχω ξαναδει!

4. Επισης δεν εχω ξαναδει ακυρωση για κινητο ενος παικτη και συγχωρεση 1 μερα πριν, αλλου παικτη!

5.Οσον αφορα την τουαλετα ας μην την σχολιασω...!σε κατι σταβλους που ξερω ειναι πιο ευπρεπεις.

6. Τέλος, σε ό, τι αφορα τον αγαπητο γειτονα νομιζω οτι οι διαμαρτυριες του δεν απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα!

Ειναι προφανες βεβαιως οτι ηταν η πρωτη και τελευταια φορα για εμενα....

Ανώνυμος είπε...

Sto kalo file... Klapsomounides san ki esena exei pollous to elliniko skaki...

Ανώνυμος είπε...

kai blamenous san ki esena akomi perissoterus....

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Πολύ μου αρέσει που το ελληνικό ζατρίκιο έχει επίπεδο που δύσκολα συναντάς σε άλλες εκφάνσεις της ελληνικής πραγματικότητας.

Ανώνυμος είπε...

Μήνυμα που έλαβα, Παρασκευή 9Ιανουαρίου 2009, ώρα 8:18:

Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον
Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός
ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε.
Ευχαριστώ

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!
Καλημέρα σας,
Θα ήθελα την βοήθειά σας για την ζωή ενός φίλου μου. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας "Ο αρνητικό". Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες. Μπορεί κάποιος/α από εσάς να έχει αίμα "Ο αρνητικό" και να του σώσει τη ζωή. Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Σας Ευχαριστώ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΤΗΛ-ΦΑΞ: 26210-35638
ΚΙΝ: 6944 434 559

Ανώνυμος είπε...

ο Σο Αμπελοκηπων καταπιε την γλώσσα του......
απαξιωνει να διαψευσει ή να επιβεβαιωσει...
λογικο θα ελεγα, με τα 30 ευρωπουλα στην τσεπη γιατι να ασχοληθει?

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάπιε τη γλώσσα του, απλά έχει λίγο πυρετό και πονάει και το χέρι του (το δεξί)

Ανώνυμος είπε...

Ο Σ.Ο. Αμπελοκήπων επιβεβαιώνει επισήμως και με τη βούλα, ότι το παράβολο συμμετοχής γιά ενήλικες είναι 30€. Αλλά, αυτό είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια τοις πάσι. Επίσης, γνωστό είναι σε όσους παίζουν στα τουρνουά μας, ότι δίνουμε 700€ έπαθλα σε κάθε τουρνουά, περισσότερα από κάθε αντίστοιχο τουρνουά, και πληρώνουμε 600€ μηνιαίως μόνο για ενοίκιο. Αυτοί που πρέπει να δώσουν λόγο τι κάνουν τα παράβολα που εισπράττουν, είναι τα τουρνουά που δεν έχουν τα δικά μας έξοδα λειτουργίας...
Όσον αφορά τις υπόλοιπες "καταγγελίες", ο Σ.Ο. Αμπελοκήπων απαντά μόνο σε επώνυμες καταγγελίες και φυσικά όταν αυτές αναφέρονται σε υπαρκτά πρόσωπα, δηλαδή με ονοματεπώνυμο.
Και φυσικά, δεν απαντάμε σε ανώνυμους συκοφάντες, που μοναδικό στόχο έχουν να δυσφημήσουν το τουρνουά μας, χρησιμοποιώντας γκαιμπελίστικες μεθόδους...

ΥΓ: Όσο για το ποιός έχει πυρετό και πονάει (μάλλον τσούζει), είναι προφανές από την οξύτητα των επιθέσεων...

trandism είπε...

Το ξαναγράφω και σε αυτό το ποστ:

"
Ο περίεργος με τα κορδόνια έχει 2300 τρέχον ELO και είναι μια χαρά παιδί, έχει προβλήματα υγείας..

Αν ο ρατσισμός σας δεν σας επιτρέπει να τον αποδεκτείτε ως θέαμα μπορείτε να παίξετε ένα ματς 26 παρτίδων με τον Αλεξήνωρ..
"

Αφήστε τον λοιπόν ήσυχο και ασχοληθείτε με κάτι άλλο αν δε γουστάρετε το τουρνουά..

Μπορείτε να γκρινιάξετε για τις κληρώσεις ή το γείτονα αν θέλετε, αλλά ούτε ένας άνθρωπος με πρόβλημα υγείας σας φταίει ούτε το να λέτε ψέματα ότι η Έφη παίζει όταν διαιτητεύει σας τιμά..

Ανώνυμος είπε...

φυσικά κ δεν ειπα ότι η Κ. Ανδρικοπουλου παιζει και διαιτητευει, αυτο ειναι κατι που αναγεται στο μελλοντικο τουρνουα και φυσικα δεν μπορω να το γνωριζω αν θα συμβει...οποτε σιγουρα δεν αναφερομουν στην συγκεκριμενη κυρια.

Για την κ. νικολαιδου ομως που επαιζε και διαιτητευε...κανενα σχολιο???

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με το Σ.Ο. Αμπελοκήπων την ιστορία του οποίου σέβομαι, όπως και την προσφορά του με τα συγκεκριμένα τουρνουά σε πολλά εκ των οποίων είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο παρελθόν, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1)Επειδή στην ανακοίνωση του Σ.Ο. Αμπελοκήπων αναφέρεται ότι θα πρέπει να δώσουμε λόγο για το που πάνε τα παράβολα των άλλων αντίστοιχων τουρνουά, για τα τουρνουά του Σ.Ο. Αιγάλεω με έσοδα 700-850 ευρώ (παράβολα 25 και 15 ευρώ αντίστοιχα) ανά διοργάνωση,έχουμε τα παρακάτω έξοδα:
α)Επαθλα 600+125 ευρώ για το grand prix =725ευρώ
β)Πληρωμή διαιτητή 7x25=175 ευρώ
γ)Παράβολο αξιολόγησης fide 55-75 ευρώ ανάλογα με τις συμμετοχές
Οπότε αν συνυπολογίσουμε και κάποια μικροέξοδα (στα τελευταία για παράδειγμα δίνουμε και κύπελλα στους τρεις πρώτους, τηλέφωνα, αναλώσιμα) το τουρνουα κοστίζει περίπου 1000 ευρώ, και ο σύλλογος χρηματοδοτεί το επιπλέον κόστος.
2)Τα έπαθλα που δίνουμε εμείς, όπως ανέφερα παραπάνω, είναι 725 ευρώ (600 ευρώ ανά τουρνουά και 125
για να βγούν τα συνολικά 1000 ευρώ έπαθλα για το grand prix). Επομένως, θα πρέπει να λαμβάνεται και αυτό υπόψη όταν αναφέρεται που υπάρχουν τα μεγαλύτερα έπαθλα.
3)Δεν είναι σωστό να βάλλεται με αυτον τον τρόπο ο Σ.Ο. Αμπελοκήπων για τα όποια προβλήματα υπάρχουν στα τουρνουά του. Προβλήματα υπάρχουν παντού (και στα δικά μας τουρνουά και κάποιες φορές στο παρελθόν μεγαλύτερα) και πρώτα από όλα θα πρέπει να επισημαίνονται στους υπευθύνους για να επιλυθούν. Πολλά αυτά δεν είναι εύκολο να λυθούν από τους αρμοδίους, όπως ο γνωστός γείτονας, ο οποίος δεν άφηνε ούτε το συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ να συνεδριάσει. Επιπρόσθετα, η χρησιμότητα της επιτυχημένης σειράς αγώνων είναι μεγάλη (περίπου 100 τουρνουά!), αν συνυπολογίσουμε ότι πάρα πολλοί παίκτες έμαθαν σκάκι παίζοντας στους Αμπελόκηπους.
4)Ανταγωνισμός μεταξύ των διοργανωτών δεν πρέπει να υπάρχει. Εξάλλου υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που ψάχνουν τουρνουά να αγωνιστούν. Αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του Σαββάτου (65 στους Αμπελόκηπους, 48 στην Πετρούπολη). Μπορούν να επιβιώσουν και δύο και τρία τουρνουά άνετα ανά εβδομάδα στην Αττική.