Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Μεμονωμένα περιστατικά

Το κείμενο είναι της Xripol

Η Ιστορία
Η Μυρτώ είναι μία φίλη 26 χρονών που εργάζεται και κάνει το μεταπτυχιακό της στο Brighton της Αγγλίας. Εδώ και λίγες μέρες έχει έρθει στην Αθήνα για τις γιορτές. Είναι ζωντανός άνθρωπος, καλλιτέχνης, ιδεολόγος, χορτοφάγος, φιλική, γεμάτη ιδέες και όνειρα...
Είναι καλή ερασιτέχνης φωτογράφος και συνήθως κυκλοφορεί με τη φωτογραφική της μηχανή. Το Φεβρουάριο σκοπευει (ή σκόπευε...) να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

Στο δρόμο:
Τη Δευτέρα 15/12 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, περπατούσε βιαστικά μαζί με τη μητέρα της για να προλάβουν ανοικτή την τράπεζα. Το σπίτι τους είναι στου Γκύζη, κάποιους δρόμους πίσω από την Ασφάλεια. Ήθελαν να πάνε στη στάση μετρό των Αμπελοκήπων. Δύο δρόμους πάνω από την Γ.Α.Δ.Α, τους σταμάτησαν τα Μ.Α.Τ, λέγοντάς τους να μην προχωρήσουν άλλο, αλλά να πάνε από άλλο δρόμο. Η μητέρα της κοντοστάθηκε και έπιασε την κουβέντα με έναν αστυνομικό, ρωτώντας τον ποιά στάση μετρό είναι ανοικτή, από ποιό δρόμο να πάνε κλπ.
Η Μυρτώ στάθηκε κι εκείνη, περιμένοντάς την στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Τότε ένας «άνδρας» των ΜΑΤ την πλησίασε λέγοντάς της «τι κάνεις εδώ ρε κωλόπαιδο?! Δεν σου είπαμε να φύγεις από δω?!». Η Μυρτώ εκνευρίστηκε με τον τρόπο του και έκατσε εκεί φωνάζοντας «περιμένω τη μητέρα μου (δείχνοντάς την), είτε το πιστεύεις είτε όχι!».
Μετά από μισό λεπτό, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, τέσσερεις άνδρες των ΜΑΤ ήρθαν κατά πάνω της. Της έριξαν κλωτσιά στην πλάτη κι εκείνη έπεσε στο δρόμο. Η Μυρτώ είναι λίγο πάνω από 50 κιλά. Όπως είναι φυσικό, άρχισε να φωνάζει και να τους βρίζει. Η μητέρα της άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να τους παρακαλάει να αφήσουν ήσυχη τη Μυρτώ.
Κάποιοι άνδρες των Μ.Α.Τ τη σταματούσαν από το να πάει κοντά στην κόρη της, όσο οι άλλοι τέσσερεις είχαν γυρίσει το χέρι της Μυρτούς πίσω από την πλάτη κρατώντας την κάτω στο δρόμο. Την κλωτσούσαν στην κοιλιά, στα πόδια, στα πλευρά, βρίζοντάς την χυδαία και σεξιστικά!
Εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Τέτοια ήταν η οργή της που τα κατάφερε για λίγο, παρόλο που στην προσπάθεια της παραλίγο να χάσει το χέρι της. Οι αστυνομικοί όμως ήταν πολλοί. Εκείνη την ώρα ήρθαν στο μέρος της «οι άνδρες με τα μπλε» (με κράνη κλπ) και της είπαν «προσαγωγή!». Η Μυρτώ τους είπε -εξουθενωμένη από το ξύλο αλλά και οργισμένη-, «εντάξει, μόνο μην με αγγίζετε! Θα περπατήσω μόνη μου».
Τότε ένας απʼ αυτούς πήγε από πίσω της και έκανε πάνω της την κλασική χυδαία κινήση προσποίησης σεξ.
Στο δρόμο για την Γ.Α.Δ.Α την έβριζαν (λέγοντάς της το πώς θα την γ...) κι έφαγε κι άλλη κλωτσιά στην πλάτη. Η μητέρα της ακολουθούσε.
Κάθε τόσο η Μυρτώ τους ρωτούσε γιατί κατηγορείται, αλλά κανείς βέβαια δεν της έλεγε.
Όταν έφτασαν, δεν άφηναν τη μαμά της να ανέβει μαζί με τη Μυρτώ (και τη συνοδεία της), αλλά ένας (πιο «καλός») τελικά την άφησε.

Στη Γ.Α.Δ.Α:
Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας γινόταν χαμός. Πολλά παιδιά, που τα τραβούσαν από δω κι από κει.
Τη Μυρτώ την έβαλαν σε ένα δωμάτιο (φυσικά αφήνοντας απʼ έξω τη μαμά), που είχε 2 καναπέδες. Στον ένα καθόταν ένας έφηβος 17 χρονών -όπως έμαθε αργότερα η Μυρτώ- που έκλαιγε ασταμάτητα (όσο ήταν εκεί η Μυρτώ, αυτό το παιδί -με σπασμένα τα νεύρα- δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει). Στο δωμάτιο ήταν 2 άνδρες γύρω στα 30, καλοβαλμένοι και μοντέρνα ντυμένοι. Είπαν στη Μυρτώ να κάτσει στον ένα καναπέ. Αμέσως της είπαν (βρίζοντάς την) να σηκωθεί και να πάει να κάτσει στον άλλο καναπέ. Η Μυρτώ δεν μιλούσε. Με το που σηκώθηκε για να πάει στον άλλο καναπέ (δίπλα στο παιδί που έκλαιγε) την κλώτσησαν στην πλάτη.
Η Μυρτώ έμεινε στην Ασφάλεια γύρω στις 3,5 ώρες. Όσο ήταν σʼ αυτό το δωμάτιο, οι μπάτσοι δεν την κτύπησαν ξανά, με κλωτσιές. Της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, εξευτελίζοντας την προσωπικότητά της. Πλησίαζαν το πρόσωπό τους γύρω στα 10 εκατοστά από το δικό της και αποκαλώντας την ...διάφορα, της περιέγραφαν το πως θα «ασελγήσουν» επάνω της. Κάθε τόσο της τραβούσαν τα μαλλιά.
Όταν ρώτησε πόσο θα κρατήσει αυτό κι αν αργούν πολύ ακόμα, ο ένας της είπε να τον ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα όταν θα την πηδούσαν όλοι μαζί.
Επειδή βρήκαν στην τσάντα της τη φωτογραφική μηχανή, τη ρωτούσαν επίμονα κάθε λίγο αν είναι δημοσιογράφος. Όταν η Μυρτώ έλεγε ότι δεν είναι, την έβριζαν.
Δεν είχε μαζί της ελληνική ταυτότητα, αλλά είχε χαρτιά (ταυτότητα από τη σχολή της, πάσο κλπ) από την Αγγλία. Η μητέρα της είχε ταυτότητα μαζί της.
Όταν είδαν αυτά τα χαρτιά, έδειξαν πιο εξοργισμένοι και τη ρωτούσαν τι γυρεύει στην Ελλάδα!
Η Μυρτώ τους είπε ότι ήρθε στην πόλη της, για να κάνει Χριστούγεννα με τη μητέρα της, αλλά εκείνοι της έλεγαν ότι δεν την πιστεύουν και ότι είναι ξένος δημοσιογράφος, σκουλήκι κλπ...
Είδαν τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει αυτές τις μέρες και ήθελαν να κατασχέσουν την κάρτα μνήμης της μηχανής, αλλά η Μυρτώ δεν την έδινε. Επειδή έχει σχετικά καλή Digital SLR μηχανή, την ειρωνευόντουσαν για το πώς είχε τέτοια μηχανή, ενώ δεν είναι δημοσιογράφος και πώς την αγόρασε, πόσο κοστίζει και τέτοια...
Αργότερα, μπήκε στο δωμάτιο η δικηγόρος του 17χρονου. Αμέσως μαζεύτηκαν λίγο οι μπάτσοι και έγιναν πιο «ευγενικοί». Έκανε κάποιες συνεννοήσεις για το παιδί. Όπως άκουσε η Μυρτώ, το παιδί είπε ότι αστυνομικοί έβαλαν πέτρες στις τσέπες του, καθώς τον ανέβαζαν στον 11ο όροφο... (αυτός όπως είπαμε, δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει).
Μετά η δικηγόρος πλησίασε τη Μυρτώ. Τότε τη σταμάτησαν οι μπάτσοι, λέγοντάς της ότι η κοπέλα εκπροσωπείται ήδη και ότι ο εκπρόσωπος της είναι απʼ έξω.
Η δικηγόρος απάντησε ότι απʼ έξω είναι η μητέρα της κοπέλας κι ότι μόλις τη διόρισε δικηγόρο και της Μυρτούς, όταν είδε ότι έμπαινε στο δωμάτιο ως δικηγόρος του άλλου παιδιού.
Είπε στη Μυρτώ να μη φοβάται.
Έκανε κάποιες συνεννοήσεις, χαρτούρα κλπ. Η κατηγορία της τελικά ήταν «αντίσταση κατά της αρχής».
Την άφησαν να φύγει. Ο 17χρονος έμεινε εκεί.
Μετά πήγε στο νοσοκομείο. Στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Ήταν γεμάτο έφηβους.
Η Μυρτώ, που δεν μπορεί και τα νοσοκομεία, έφυγε μετά από λίγο χωρίς να βγάλει ακτινογραφία. Ήθελε μόνο να πάει σπίτι της και να βγάλει τη βρωμιά από πάνω της. Το μόνο που ήθελε απεγνωσμένα, ήταν να πλυθεί. Κι ας πόναγε παντού.
Έξω από το δωμάτιο στον 11ο όροφο, μπροστά στη δικηγόρο, ένας αστυνομικός της έκανε το εξής χιούμορ:
«σκέψου και την καλή πλευρά. Σε φέραμε εδώ γιατί σε περάσαμε για 10 χρόνια νεώτερη!»

Επίλογος:
Πώς αισθάνεται η Μυρτώ; Μόνο όποιος έχει ζήσει κάτι τέτοιο μπορεί να την καταλάβει.
Μου είπε ότι αισθάνεται άδεια. Σαν μετά από βιασμό. Πιο πολύ απʼ όλα την τρόμαξε ο εαυτός της. Αυτό μου είπε. Από άνθρωπος δυναμικός, αλλά ειρηνιστής, είδε τον εαυτό της να θέλει να σκοτώσει. Δεν ήθελε να πετάξει πέτρα ή να διαμαρτυρηθεί. Μετά από λίγο δεν τους μιλούσε καθόλου. Δεν τους απαντούσε. Ήθελε μόνο να τους σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια. Τίποτʼ άλλο. Αυτό την τρόμαξε πιο πολύ απ΄ όλα.
Μετά αμφισβήτησε το νόημα των ονείρων της.

Η Μυρτώ, εκεί που περπατούσε με τη μητέρα της, σωφρονίστηκε από την κρατική μηχανή.

Η κατάθεση της Μυρτώς Τσιλιμπουνίδη στο City FM (23/12/2008)

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε αλήτες,δεν υποφέρεστε!Εδώ γίνεται της πουτάνας με τα συντρόφια σας και δε λέτε τίποτα.Έχετε κάνει λαμπόγιαλο την Αθήνα και αντί να το βουλώσετε που δεν τολμούν να σας αγγίξουν,συνεχίζετε!Ακόμα και Κύρκος και ο Κωνσταντόπουλος σας βρίζουν.Ουστ!

Ανώνυμος είπε...

Μια δράκα αμετανόητων κακοποιών με κοστούμια ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία μέσα από τα media,δημιουργώντας κλίμα οξυνσης και διχασμού.Tις τελευταίες ημέρες έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες αστυνομικοί,όχι φυσικά από μόνοι τους.Έως και κλούβα των ΜΑΤ δέχτηκε ένοπλη επίθεση και αν οι καθοδηγητές των 'εξεγερμένων'και ηθικοί αυτουργοί και του περι ου ο λόγος περιστατικού δεν επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση σαλπίζοντας κατάπαυση του πυρός, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.Άλλωστε, είναι προς το συμφέρον τους,καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατακρήμνιση των ερεισμάτων τους όχι στους δικούς τους, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως ιερή η αγανάκτηση των ιθαγενών για τον ξεσηκωμό αυτών των αλιτήριων που κατέστρεψαν τόσες τράπεζες,έσπασαν βιτρίνες σε μαγαζιά που νοικιάζονται 10.000 ευρώ το μήνα και το χειρότερο ρήμαξαν τους μπάτσους στο ξύλο.
Αλλά εσείς φταίτε κύριε γάτε που αντί να αναφερθείτε σε όλα αυτά,ασχολείστε με ασήμαντες ιστορίες δήθεν καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα σε αλλοδαπούς!
Αν δεν τους άρεσε να μην ερχόταν, άκου εκεί.

barbis είπε...

Πολλοί από τους αστυνομικούς των Ματ έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά.Θυμάμαι μια φορά είχα πάει στη Νέα Σμύρνη να δω έναν αγώνα βόλεϋ και ένας ματατζής έφτυσε πάνω στο χέρι μου χωρίς να του κάνω τίποτα!!Φυσικά δε μίλησα διότι θα γινόμουν σαν τη Μυρτώ!Από την άλλοι τα ματ πρέπει να απαρτίζονται από σκληρούς ανθρώπους διότι έχουν να κάνουν καθημερινά με κακοποιά στοιχεία.Και μη μου πεις ότι όλοι αυτοί που καταστρέφουν τις ξένες περιουσίες ανά την Ελλάδα είναι καλοί άνθρωποι που τους πνίγει η οργή για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου διότι θα γελάσω δυνατά. Πάντως δεν είναι σωστό να παρουσιάζουμε τους αστυνομικούς ως τέρατα που σταματάνε στα καλά καθούμενα τους απλούς πολίτες και τους δέρνουν.Εμένα για παράδειγμα 12 χρόνια που έμενα Αθήνα δε με σταμάτησαν ποτέ ούτε για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων.Συνήθως ξέρουν που πάνε...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά με έχουν σταματήσει σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το 308 Παιανία,Κορωπί-Εθνική Άμυνα (Πεντάγωνο), και ζήτησαν ταυτότητα κατά τη διάρκεια επιχείρησης "σκούπα". Ήμουν φοιτητής τότε και είχα ταυτότητα της σχολής, πάσο κλπ. Δεν ένιωσα καμία ταραχή κι ας κρατούσαν όπλα, πολυβόλα δεν ξέρω κι εγώ τι. Οι σύννομοι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε από αστυνομικούς ούτε από κάμερες. Αλίμονο αν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού κλπ είναι ήρεμοι και πράοι σα γατούλες. Και "τους λένε Αλβανούς, κορδόνια θε να φτιάξουμε με τ'άντερα απ'αυτούς" θα φωνάξουν και τίποτα ψιλές θα ρίξουν, αν κάνεις το ζόρικο κλπ

Δηλαδή κοπέλα μου Μυρτώ (αξέχαστη η κολώνια, ποιος τη θυμάται τώρα) μέσα στο γενικό μπάχαλο βρήκες την ευκαιρία ν'ανοίξεις συζήτηση για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά σου? Οι λεγόμενοι μπάτσοι έχουν απέναντί τους κάτι τύπους που λένε "έχουμε πόλεμο εδώ πέρα" (αμάν κι αν έχουν ιδέα τι πα να πει πόλεμος στ'αλήθεια) και περιμένεις ευγένειες και δονζουανισμούς? Δηλαδή μήπως να σου έκαναν υπόκλιση και να σου φιλούσαν και το χεράκι? Οι αστυνομικοί είναι στην τσίτα εκείνη την ώρα, κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί από τις μολότωφ. Εκεί πέρα διαταράσσεται η κοινωνική τάξη και γαλήνη και το μόνο που πρέπει πέφτει βροχή είναι ΞΥΛΟ. Γι'αυτό μαζεύεις τα ποδαράκια σου στην πλάτη και κόβεις λάσπη χωρίς πολλά πολλά.
Έλεος πια με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Η περίπτωση της Μυρτώς είναι μία μόνο από τις πάμπολλες που σχεδόν κάθε μέρα συμβαίνουν. Οι μπάτσοι του είδους ΜΑΤ, Ειδικοί Φρουροί, κ.λπ. προσλαμβάνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν εσωτερικούς εχθρούς. Διαδηλωτές κάθε λογής. Συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, εργάτες, αγρότες, μετανάστες, αλλά και υποστηρικτές διαφόρων κινημάτων, αντιπολεμικού, οικολογικού, κ.ά. Ακόμη κι όσοι βρίσκονται στα σώματα κρατικής καταστολής γιατί θεωρούν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα (κι είναι πολλοί), πάνω στην κρίσιμη στιγμή θα βαρέσουν, γιατί όπως λένε εκτελούν εντολές. Ενδεχομένως και για να μην τους κοροϊδεύουν οι σκληρότεροι. Ξέρουμε πως λειτουργεί αυτό το συναίσθημα από τότε που είμασταν μικρά παιδιά και παίζαμε στις πλατείες.

Την ύπαρξη εσωτερικού εχθρού όμως, δεν την ορίζει ο μπάτσος από μόνος του. Αυτό διαμορφώνεται από τους ανώτερους του, τόσο τους στρατιωτικούς που ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όσο και από τους πολιτικούς που είναι η εκάστοτε κυβέρνηση. Ποτέ δεν πάψαμε να λειτουργούμε με εσωτερικούς εχθρούς, είτε το δηλώναμε ευθαρσώς, θέτοντας π.χ. εκτός νόμου τα Κομμουνιστικά Κόμματα είτε καλλιεργώντας το υπόρρητα μετά την μεταπολίτευση. Τώρα ξαναφωνάζουν κάποιοι και λένε αυτοί είναι οι εχθροί μας και πρέπει να τους λιώσουμε. Αυτό κάπως κομψά λέγεται λανθάνον εμφύλιος. Ας αφήσουμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ κατά μέρος γιατί δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι παραδέχθηκαν το αυτονόητο. Ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν μεγάλες ανισότητες, κλίμα ανελευθερίας και έλλειψη προοπτικής. Αυτά γεννάνε τις συγκρούσεις και τις εξεγέρσεις και έχουμε δύο επιλογές: Είτε να δραστηριοποιηθούμε στο να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία είτε να βάλουμε τα πραγματικά αίτια κάτω από το χαλί και να κάνουμε πως δεν βλέπουμε το βουνό που έχει μαζευτεί. Με δεδομένη την όξυνση των συγκρούσεων (λίγη διορατικότητα αρκεί για να το δει κανείς) η δεύτερη επιλογή υλοποιείται μόνο με αύξηση της καταστολής και ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και των διαδηλωτών.

Δεν ξέρω από ποια κοινωνική ομάδα προέρχονται οι παραπάνω ανώνυμοι που μας κόσμησαν με τους λίβελους για τους κακούς διαδηλωτές που χτυπάν ΜΑΤ. Φαίνεται πάντως ότι για αυτούς ο εμφύλιος καλά κάνει και συνεχίζεται και οι ίδιοι αποφασίσαν να συνταχθούν με τους ισχυρούς. Γιατί θεωρούν ότι οι κοινωνίες είναι μικρογραφίες μιας ζούγκλας της χειρότερης φαντασίας μας και μόνο ο ισχυρότερος θα επιβιώσει. Γι αυτό πρέπει όλοι να κυκλοφορούμε με ένα όπλο, έναν λοστό, μια σιδερογροθιά για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ούτε τα δικά σας όπλα, ούτε αυτών που το παίζουν σύντροφοί μου και πυροβολούν κλούβες (συγνώμη, είδα και τόσα βιντεάκια με κουκουλοφόρους που κάνανε παρέα με τα ΜΑΤ που έχω πολλές αμφιβολίες από που προέρχονται αυτοί οι πυροβολισμοί. Την κουβέντα για το άσυλο την άνοιξαν πάντως τα κανάλια.) Θα συνεχίζω να θεωρώ ότι τα κοινωνικά φαινόμενα διαμορφώνονται από κοινωνικά αίτια και σ' αυτά θα πρέπει να παρεμβαίνουμε αν θέλουμε να εννοούμε ότι αγωνιζόμαστε για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας, αν θέλουμε να ευχόμαστε καλή χρονιά (μέρες που 'ναι) και να μην είναι μια ευχή που πέφτει στο κενό.

Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να τελειώσω το σημείωμα να σου και είχαν αφήσει άλλοι τρεις σημείωμα. Να εντάξω λοιπόν και στους ανώνυμους τον αλεξήνωρα (ακόμα διατηρώ μια επιφύλαξη τα όσα φριχτά γράφεις να είναι προβοκατόρικο χιούμορ, αλλά και να 'ναι κανείς δεν το έχει καταλάβει). Ο Νίκος ας πούμε μας έχει δώσει κι άλλα δείγματα και μπορούμε να διακρίνουμε την ειρωνεί και τον σαρκασμό του. Όσο για τον Θανάση, μάλλον δεν θέλει να καταλάβει ότι αυτοί που καίνε μικρομάγαζα είναι κάπως αδιευκρίνιστο το από που προέρχονται και ότι αυτοί που πραγματικά κλέβουν ξένες περιουσίες βρίσκονται πίσω από τα ΜΑΤ και παίζουν πάλι το παιχνίδι των δύο άκρων για να εμφανισθούν και πάλι ως η μοναδική φιλήσυχη προοπτική της τάξης και της ασφάλειας.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται -και συγγνώμη- σχεδόν απίστευτο να είναι ακριβής και πλήρης η καταγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού. Πιο γενικά όμως ας αναρωτηθεί ο καθένας, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ανατρέχοντας στην καθημερινή του εμπειρία; έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα η εικόνα -που προσπαθούν να λανσάρουν σε όλους μας οι δράστες των επεισοδίων- ότι δηλαδή η σημερινή Ελλάδα είναι ενα κράτος αστυνομικής αυθαιρεσίας? Είναι η αστυνομική αυθαιρεσία μείζον πρόβλημα που κατατρέχει την ζωή των πολιτών? ή μήπως είναι μια φαντασίωση την οποία βεβαίως πιστεύουν ειλικρινά κάποιοι οι οποίοι ασυνείδητα αναζητούν εύκολους στόχους/λύσεις σε μια εποχή με πραγματικά πολυσύνθετα προβλήματα?

barbis είπε...

Δεν ξέρω τι λες εσύ Ελισσαίο αλλά εγώ τους "μπάτσους" παρακαλούσα να δω όταν μου την έπεφταν δυο άτομα για να με ληστέψουν κάτω από την ανισόπεδη στην Καυτατζόγλου στα κάτω Πατήσια, το ίδιο έψαχνα και όταν κυκλοφορούσα νύχτα στα στενά γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας ή στην πλατεία Βάθης ας πούμε μετά από διασκέδαση και συναντούσα κάτι περίεργους σκοτεινούς τύπους.Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένη-πόσο μάλλον στην Αθήνα-και η μόνη λύση ευτυχώς ή δυστυχώς είναι η ύπαρξη ισχυρού αστυνομικού σώματος?

Ανώνυμος είπε...

Πονεμένη ιστορία το άσυλο των πανεπιστημίων. Κάποτε ο Αντρέας, δε θυμάμαι πότε ακριβώς στην τελευταία του θητεία πριν αναλάβει ο Σημίτης, πες λόγω ηλικίας και γεροντικού πείσματος τους έδωσε εντολή να μπουν στο Πολυτεχνείο, νομίζω. Συνέλαβαν καμιά 500σαριά άτομα και πέρασαν 5-6 χρόνια να ξαναγίνουν επεισόδια. Αυτό κάτι λέει έτσι?
Διαδηλώσεις κανείς δεν εμποδίζει να γίνουν ούτε θεωρώ ότι π.χ.οι κάμερες πρέπει να ενοχλούν τους διαδηλωτές, εφόσον δε διατίθενται να τα σπάσουν.
Η διαδήλωση είναι θεμελιώδες δικαίωμα και στη χώρα αυτή γίνεται διαδήλωση για ψύλλου πήδημα. Αλλά αν έχεις σκοπό να διαταράξεις έστω και νόμιμα με μια διαδήλωση την ομαλότητα της καθημερινής ζωής, πάρε μέτρα περιφρούρησης. Εδώ είναι που παραδέχομαι το ΚΚΕ ή και το ΠΑΜΕ ακόμα. Στις πορείες τους το μόνο προσδοκώμενο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό.
Όμως όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι, δε θα επανέλθουμε στο δυσώδες κλίμα του παρελθόντος. Είναι καιρός η παραφιλολογία γύρω από τον Εμφύλιο και τις συνέπειες διχοτόμησης της ελληνικής κοινωνίας να σταματήσει κάποτε, δε νομίζετε? Ως πότε π.χ.θα φοβάται μια γυναίκα να παντρευτεί αστυνομικό, όπως στο παρελθόν, μήπως και γίνει στόχος φανατικών? Η Αριστερά απολαμβάνει μια ελευθερία, που αλλού (μην πω για καμιά Τουρκία τώρα) θα θεωρούνταν ζημιογόνος για τα συμφέροντα της χώρας. Θυμηθείτε τα πλαστά στοιχεία και τιμολόγια του Χριστοδουλάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μέγα σκάνδαλο. Αυτή είναι η Αριστερά εδώ και μην τολμήσετε να τη συγκρίνετε με το Σρέντερ και τους Πράσινους στη Γερμανία ή τον Μιτεράν στη Γαλλία. Δε μιλάω για Ισπανία ή τους Εργατικούς στη Βρετανία, γιατί θα προκαλέσω κύμα μετανάστευσης προς τις χώρες αυτές.
Η Αριστερά στην Ελλάδα περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η αριστερά σας πείραξε; Που μας κυβερνάει ένας απατεώνας δεν σας εξοργίζει;

Kostas Oreopoulos είπε...

Τι διαβάζω?!! Τι περίεργοι συμψηφισμοί είναι αυτοί. Τι σχέση έχουν οι βιτρίνες με την αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας διαφόρων οργάνων της τάξης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Νομιμοποιεί το ένα το άλλο? Αυτά είναι Γκεμπελικές πρακτικές που εφαρμόζουν επιτυχώς οι "φίλοι μας" οι Αμερικάνοι.
Αν λοιπόν είσαι μουσουλμάνος, κατα τους Αμερικανούς, δεν έχεις ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους, και είσαι ύποπτος!!
Έτσι και εδω. Είσαι 20αρης, έχει μακρύ μαλλί? Ε είσαι υποπτος, και επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ τα σπάσανε θα την πληρώσεις εσύ. Αυτό είναι ζούγκλα.

Μπορεί κάποιος να πει, οτι η κοπέλα, η ο άγνωστος Χ αυθαδίασε κλπ και "νομιμοποίησε" την συμπεριφορά των ΜΑΤ. Ε λοιπόν όχι. Η Εξουσία είναι εργαλείο πανίσχυρο και πρέπει να ξέρεις πως και πότε να την χρησιμοποιείς. Οταν λοιπόν εγώ ο πολίτης έχω παραχωρήσει στην αστυνομία επιπλέον δικαιώματα, δεν τα έδωσα για να κάνουν κάποιοι το κομμάτι τους. Δίνεις εξουσία σε κάποιον, πάντα με κανόνες.
Η αλήθεια είναι, και είναι επιβεβαιωμένη και με πειράματα, ότι οι πλειοψηφία , αν τις δοθούν δικαιώματα και μικρή προτροπή, δεν θα διστάσει να εξουσιάσει βάναυσα, και να βασανίσει τον οποιονδήποτε.
Είναι στην φύση του ανθρώπου. Δεν κατηγορώ λοιπόν τον Χ αστυνομικό, αλλά το ότι δεν υπάρχει το πλαίσιο που να φρενάρει, και να αποτρέψει την άνευ λόγου άσκηση εξουσίας.
Αν με ρωτήσει κάποιος αν έχω προσωπική κακή εμπειρία, θα πω οτι έχω συνάντηση πολλές φορές, σε εξακρίβωση στοιχείων στο δρόμο, πολλούς αστυνομικούς που ψοφάνε για μανούρα, με τον τρόπο που μιλάνε και απευθύνονται.
Κατά την γνώμη μου, επειδή πάντα πρέπει κάποιος να φυλάει τους φύλακες, μια καλή λύση είναι η κάμερα κατα την διάρκεια μιας σύλληψης (όπως έγινε και στην Αμερική και όντως μειώθηκαν δραματικά τα κρούσματα ρατσιστικής βίας). Όπως εγώ δεν έχω να φοβηθώ απο την κάμερα, φαντάζομαι δεν έχει να φοβηθεί και το όργανο της τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πανεπιστήμια είναι σκέτη πυριτιδαποθήκη και το καλύτερο κρησφύγετο για όσους γουστάρουν το μπάχαλο. Ούτε στο Σούλι στο Κούγκι τέτοια φάση. Για μαθήματα ούτε λόγος. Να προσπαθείς ν'ακούσεις τον καθηγητή στη Νομική στη Σόλωνος (μιλάω για το παλιό κτήριο, τίγκα στην αφίσα και τα συνθήματα στους τοίχους, κι εγώ δεν ξέρω πόσες φορές το έχουν καθαρίσει) και να παίζει στη διαπασών δίπλα το μεγάφωνο Θεοδωράκη. Τα παίρνεις στο κρανίο ή δεν τα παίρνεις?
Α, ρε τσογλάνια τι εποχές...
Καλόγερε τι καρτερείς, κλεισμένος μες το Κούγκι;
Πέντε νομάτοι σώμειναν κ' εκείνοι λαβωμένοι,
κ' είναι χιλιάδες οι εχθροί που σ' έχουνε ζωσμένον.
Τι να μου πείτε βρε όρνια της Κλεισούρας? Αν ποτέ μπορείτε να φανταστείτε και μόνο τι ήταν η Κλεισούρα και τα όρνια της...

Ανώνυμος είπε...

Κουίζ:

Ο Αλεξήνωρ είναι :

1)Βαλτός
2)Βλάκας
3)Βαρεμένος
4)Μη υπαρκτό πρόσωπο..:)

Παρακαλώ ψηφίστε...

Ανώνυμος είπε...

Βολιδοσκοπώντας βαθυστοχάστως, βιτρίνων βιαιοπραγίας βαλλομένων, βλάσφημων βέβηλων βαρύνοων βανδάλων βιαζόντων βιοπαλαιστάς, βαυκαλιζομένων βυσσοδομούντων Βελουχιώτηδων, βάρβαρων βοθρολυμάτων , βουτυρόπαιδων βούρδουλα βρεγμένο βαπτιζομένων. Βαρεθήκατε? Βρίσκω βολικά βατή πλέον μια απάντηση στο κουίζ χωρίς βήτα. Τι λέτε κι εσείς?

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει μας έπεισες βλάκας δεν είσαι, τουλάχιστον με την στενή έννοια του όρου, αλλά βαλτός ή βαρεμένος ;

Ανώνυμος είπε...

Βγάζουν όλα τα σεξουαλικά τους κόμπλεξ. Είναι απλά τα πράγματα. Σου λέει ο μπάτσος, που έχει τα χάλια του: η κοπελίτσα ούτε που θα γύριζε να με κοιτάξει στο δρόμο, τώρα που έχω την ευκαιρία κάτσε να τη δείρω και να την προσβάλλω σεξιστικά.
Τόσο απλά, δυστυχώς..

Ανώνυμος είπε...

Έπειτα από το εξαιρετικό σχόλιο του Ελισσαίου προτείνω να διαβαστεί από όλους μας προσεκτικά..Επίσης ο Oreopoulos (έχων σώας τας φρένας σε φανερή αντίθεση με άλλους σχολιογράφους) ορθά επισήμανε τον απαράδεκτο συμψηφισμό.Οι περισσότεροι λοιπόν ξέφυγαν από το θέμα μας το οποίο χρήζει ενδελεχούς αναλύσεως και είναι σοβαρότατο.Καλοπροαίρετα δεχόμαστε ως αληθινή την ιστορία.Όλοι θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε διάφορες επαφές μας με αστυνομικά όργανα ταγμένα από την Ελληνική Πολιτεία να προστατεύουν μεταξύ άλλων την περιουσία και την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει πως τα παραπάνω όργανα στοχοποιούν τα παραπάνω και αποκαλύπτει πως οι πραγματικοί τους στόχοι είναι αυτοί που διατάσσουν οι ιεραρχικοί τους πολιτικοί προιστάμενοι.Αυτοί οι προιστάμενοι τους επειδή οι αστυνομικοί είναι καλά σκυλάκια,τους πετάνε και ένα ξεροκόμματο.Αυτό το ξεροκόμματο λέγετε ανοχή στη βία και αυθαιρεσία εις βάρος αθώων πολιτών.Πως θα ήταν δυνατό άλλωστε να απαιτήσεις αρετές και ηθική από ένα σώμα το οποίο είναι ταγμένο στην προστασία των συμφερόντων των ισχυρών .Αυτά ακριβώς τα συμφέροντα απαιτούν να ασκείται βία.Η δημοκρατία κύριοι είναι πρόφαση και κενό γράμμα από καιρό.Έχουμε ολιγαρχία.Είναι γνωστή η περίφημη υπόθεση της ζαρντινιέρας όπου ένα πλήθος αστυνομικών αντί να συλλάβει κάποιον πολίτη ως βάναυση συμμορία χτυπούσε αυτόν με κίνδυνο της ζωής του.Θλίβομαι ως άνθρωπος από τέτοιες συμπεριφορές.Στοιχειώδης λοιπόν λογική .ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τον προηγούμενο ανώνυμο γιατί πρόλαβε αυτό που ήθελα να παρατηρήσω. Ο γενικότερος σχολιασμός είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Πανούργε, προπαγανδιστή, πολυμήχανε Αλεξήνωρα, απ' όσα έγραψα, πιάστηκες από το άσυλο για να συνεχίσεις το νήμα της ρητορείας σου. Σοβαρό θέμα δεν λέω αλλά αλλού εστίασα και σε άλλα απάντησες. Να ρωτήσω λοιπόν ευθέως ανώνυμους, ψευδώνυμους κι επώνυμους:

Αναγνωρίζετε ότι υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές αντιθέσεις (και) στην ελληνική κοινωνία, ότι διευρύνεται συνεχώς η οικονομική ανισότητα, ότι τα κόμματα που εναλλασόμενα μας κυβερνούν έχουν δείξει τεράστια δείγματα διαφθοράς, κατάχρησης εξουσίας και εδραίωσης πελατειακής σχέσης με τους ψηφοφόρους τους ή θεωρείτε ότι τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας μας είναι λίγες χιλιάδες αντεξουσιαστών που θέλουν να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και κάποιοι χιλιάδες φοιτητές που από θέση ασφάλειας πουλάνε επανάσταση;

Αν βλέπετε λοιπόν κάτι περισσότερο προβληματικό από την έλλειψη πειθαρχίας της νεολαίας, τότε πείτε μας με κάθε ειλικρίνεια πως θεωρείτε ότι θα αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.

Κουράζει η ρητορική γηπέδου. Περιμένω να ακούσω κάτι περισσότερο από συνθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Aυτό το blog έχει εκφυλιστεί σε καταφύγιο των κάθε λογής ταλαίπωρων της αριστεράς.Το καημένο το σκάκι τι σας φταίει βρε λούγκρες;

Kostas Oreopoulos είπε...

Εγώ πάντως ανώνυμε, εσύ βλέπω να δρας ως κουκουλοφόρος. Οπότε κάθε σχόλιο περιττεύει. Οταν λοιπόν βγάλεις την κουκούλα σου μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα, σε αυτά που ανέφερα και δεν αποτελούν καθόλου αριστερισμοί.

Τους ΜΟΝΟΥΣ που ωφελούν αυτά τα έκτροπα, είναι αυτούς που ευαγγελίζονται αυταρχικές λύσεις.

Αυτός που σπάει και καει να μπει μέσα και να ξεχάσει να δει φως, παρεά με τον Αστυνομικό που κάνει κατάχρηση εξουσίας, χτυπώντας αλύπητα ειρηνικού διαδηλωτές (που είναι το 99%) και πετώντας χημικά σαν να είναι κομφετί.
Αλήθεια δεν υπάρχει κανείς νομικός να καταφύγει στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την αλόγιστη χρήση χημικών? Απίστευτη μόδα. Με το παραμικρό το βρήκαμε το κόλπο. Μήπως ξέρει κανείς τι προκαλούν αυτά στην υγεία των ανθρώπων και ποια είναι τα όρια χρήσης τους?

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε ότι το πρόσωπο ονόματι "Μυρτώ" είναι ενεργή σκακίστρια με δελτίο αθλητικής ταυτότητας στην ΕΣΟ.
Ποια θα ήταν η θέση της Ομοσπονδίας, του Σωματείου της και της σκακιστικής κοινότητας εν γένει;
α)να καταδικάσει την καταχρηστική και απαράδεκτη άσκηση σωματικής, ψυχολογικής και ρατσιστικής βίας από την Ελληνική Αστυνομία σε αθλητή-μέλος της σκακιστικής οικογένειας, ή
β)να καταδικάσει το πρόσωπο "Μυρτώ" ως "μεμονωμένο περιστατικό", θεωρώντας "προβοκατόρικη" τη συμπεριφορά του προς τα Σώματα Ασφαλείας και να το διαγράψει από μέλος της, με το σκεπτικό ότι "δυσφημεί το άθλημα";

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το μπλογκ έχει γίνει ΣΤΟΧΟΣ τελευταία. Κάθε έμμισθος ή άμισθος ασφαλίτης έρχεται κι αφήνει την κουτσουλιά του.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά μερικούς "Ανώνυμους" τους προδίδει η μυρωδιά τους.
Βρωμάνε γουρουνίλα.

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω ερώτημα είναι ρητορικό. Προφανώς υπάρχει και τρίτη απάντηση: οι θεσμικοί παράγοντες να μην ανακατευτούν καθόλου με το περιστατικό, θεωρώντας το "ιδιωτικό" ή ότι δεν τους αφορά. Για σκεφτείτε όμως: στη θέση της "Μυρτώς" θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας, εγώ, εσείς, ένας μαραθωνοδρόμος, ένας ποδηλάτης, ένας σκακιστής... Αν θυμάμαι καλά, στο Πανευρωπαϊκό του Πλόβντιβ τον Απρίλιο Έλληνας σκακιστής έχασε τη συμμετοχή του λόγω άδικης προσαγωγής του στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της "αντίστασης κατά της αρχής"! Το ερώτημα είναι γενικότερο και συλλογικότερο...

Ανώνυμος είπε...

Αυθαιρεσία κάθε είδους, χρηματισμός, λάδωμα, στραβά μάτια και ιδίως βία από κρατικά όργανα και δη αστυνομικούς, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για vis absoluta, σχεδόν αναπόφευκτη κι απροσμάχητη, είναι οπωσδήποτε πάντοτε καταδικαστέα. Δεν τίθεται κανένα θέμα γι'αυτό.
Άλλο το ζήτημα αν έχουμε ολιγαρχία, που έχει να κάνει με τη μορφή και λειτουργία του πολιτεύματος, οπότε μπορεί να υποστηρίξει κάποιος πως εικονικά έχουμε δημοκρατία. Πώς μπορούμε να πούμε πως φταίνε για όλα οι πολιτικοί (σίγουρα ορισμένοι από αυτούς την έχουν λερώσει τη φωλιά τους, όχι ωστόσο όλοι), όταν ο λαός δεν εμπιστεύεται παρά τα ίδια συνεχώς κόμματα και πολιτικά τζάκια όσον αφορά την ηγεσία αυτών των κομμάτων? Γιατί όχι π.χ.ο Βενιζέλος στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ? Όταν ο λαός αυτός διαθέτει ως μόνη νοοτροπία το ρουσφέτι και παζαρεύει στις εκλογές το διορισμό του στο Δημόσιο, όταν (σε περίπτωση που το ρουσφέτι δεν είναι φορσέ) δεν μπορεί να διακρίνει το λαϊκισμό και την έλλειψη σοβαρής πρότασης από την κάθε αντιπολίτευση, όταν ο λαός αυτός έχει επιλεκτική μνήμη και δε βάζει σε ίση μοίρα το Βατοπέ(αί)δι και τα περί Ρουσσόπουλου κλπ υπουργών, που έφτιαξαν λέει βίλες με τον ιδρώτα μεταναστών χωρίς να τους βάζουν το ΙΚΑ, αυτά σε ίση μοίρα με το σκάνδαλο π.χ.του Χρηματιστηρίου και της απογραφής Χριστοδουλάκη προς ΕΕ, όταν δε δίνει σε ένα τρίτο κόμμα διψήφιο ποσοστό σε κανένα γκάλοπ, κι εντάξει, πες οι δημοσκοπήσεις εκτελούνται κατά παραγγελία και το εκλογικό μας σύστημα (άλλο αίσχος κι αυτό με την περίφημη "αυτοδυναμία" ως ακρογωνιαίο λίθο των εκλογών, μπούρδες, εδώ έγκειται η αφετηρία και ουσία κάθε αυθαιρεσίας) δε νοηματοδοτεί την ύπαρξη τρίτου κόμματος διεκδικούντος μια κυβερνητικά συμμαχία, με αποτέλεσμα η αυτοδύναμη κυβέρνηση να κάνει ό,τι γουστάρει, φοβούμενη μόνο "αντάρτες" βουλευτές που τα παίρνουν από την αντιπολίτευση για να κάνουν το ζόρικο, τότε για τι τόσος θόρυβος?
Αυτά για την εξουσία και τα σκυλάκια-μπάτσους που την υπηρετούν, είναι νομίζω παιδικά. Όταν διαταράσσεται η καθημερινότητα παραπέρα απ'όσο σε μια διαδήλωση προγραμματισμένη και περιφρουρημένη, κάθε πολίτης περιμένει από το Κράτος ν'αντιδράσει. Πάντα στις πορείες παρεισφρύουν άτομα άσχετα που προκαλούν τις Αρχές και ναι, μπορεί να είναι προβοκάτορες, αλλά όχι και το να καεί η Αθήνα ή ολόκληρη η Ηλεία το καλοκαίρι να ειδωθεί ως προβοκάτσια. Έλεος. Και δε σας φαίνεται περίεργο το εξ Αμερικής πρόσφατα εκδηλωθέν ενδιαφέρον και ανησυχία για τα γεγονότα του μήνα αυτού? Διαβάσατε τα ειρωνικά πρωτοσέλιδα κορυφαίων αμερικάνικων εφημερίδων? Πολλοί ξέρετε θα ήθελαν μια τέτοια κατάσταση για τη χώρα μας και η παγκόσμια τάξη δεν εξυπηρετείται από δυο-τρεις μόνο κάμερες για την κυκλοφορία των οχημάτων και τις τροχαίες παραβάσεις στην Αλεξάνδρας, αλλά πρωτίστως από τέτοια μπάχαλα και ιδίως ηρωοποιώντας στα μάτια της ελληνικής νεολαίας το λιθοβολισμό της ακριβής βιτρίνας, και συνακόλουθα της αστυνομίας, μαζί με όλα τα πιθανά συμπαρομαρτούντα θύματα της ανεξέλεγκτης βίας, όπως τον Αλέξη, ήρωα και μάρτυρα στα μάτια κάθε ανήλικου και μη και δικαιολογία για αναρχοειδή συμπεριφορά.
Οικονομικοκοινωνικές ανισότητες σίγουρα προκαλούν αντιδράσεις, αλλά εδώ δεν πρόκειται για φτωχούς και λιμοκτονούντες, αλλά για "καλές οικογένειες" όπου τα βλαστάρια τους αντί να στρώσουν κώλο για διάβασμα όπως τόσοι άλλοι, αφού δε γουστάρουν οικοδομή που είναι για τους Αλβανούς, αρέσκονται να αναλίσκονται σε καταλήψεις με το φραπέ στο χέρι και ψευτοεξεγέρσεις με στόχο τους "δολοφόνους" μπάτσους. Αλίμονό τους, αυτό μόνο έχω να πω. Αν νομίζουν ότι η ιδέα του έθνους και κάθε συνεκτικού δεσμού με αυτό έχει εκλείψει, οπότε καιρός για λίγο χαβαλέ, γιατί δεν πάνε να δουλέψουν στη Γερμανία ή αλλού, αφού οι μισθοί είναι καλύτεροι? Γλώσσες ξέρουν, τα φροντιστήρια τα έχουν ταράξει, όμως ξέρουν επίσης ότι εκεί δεν αστειεύονται με τους τεμπέληδες και στη δουλειά σε ξεζουμίζουν, κάνε λούφα λοιπόν σου λέει και μείνε Ελλαδίτσα (έτσι δε λέει μια εκπομπή? "Μένουμε Ελλάδα"?), το πολύ-πολύ μια τετραετία θα περιμένεις, άντε δύο το πολύ. Μετά που θα πάει, θα διοριστείς, δεν μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Για τις ευαίσθητες ψυχές που ανησυχούν για την ανεξέλεγκτη βία: Πιστεύετε ότι το βιτριόλι είναι θεμιτό όπλο στην ταξική πάλη; Πάντως δεν χρησιμοποιήθηκε απ' τη δική μας πλευρά - κι ακόμα περιμένουμε τις καταδίκες, τους εξορκισμούς, κλπ.
Βλ. π.χ. εδώ: http://katalipsihsap.wordpress.com/

alepouda είπε...

Η συνεντευξη που εδωσε η εντελώς υπαρκτη Μυρτώ στον City 99,5

Ανώνυμος είπε...

Αυτό εδώ το blog αποδείχτηκε ιδιαίτερα ευαίσθητο για την δολοφονία του μικρού Αλέξη και δικαιολόγησε τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς των "οργισμένων" κουκουλοφόρων.
Για την εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων "Αλέξηδων" στη λωρίδα της Γάζας, ούτε ένα άρθρο, ούτε μία λέξη...
Που είναι οι "οργισμένοι" κουκουλοφόροι, τώρα που οι επίσημοι προμηθευτές δακρυγόνων της ΕΛΑΣ, σφαγιάζουν τους Παλαιστίνιους "Αλέξηδες"; Μήπως δεν ξέρουν που βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ; Κηφισίας & Κατεχάκη. Αν έχετε τα κότσια, επισκεφθείτε την...

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από τους ΝΥ ΤΙΜΕS:

Before the conflict spins out of control, Egypt, Saudi Arabia and other Arab countries will have to find ways to cajole or more likely threaten Hamas (or its patrons in Syria and Iran) to accept a new cease-fire.

President Bush and Secretary of State Condoleezza Rice should be pressing Cairo and Riyadh to use all of their influence with Hamas, and they should be pressing Israel to exercise restraint.

By Monday, some 350 Palestinians — mostly Hamas security forces — were reported killed. A Hamas security compound was among dozens of structures pummeled in the attacks, and the group’s leaders were supposedly driven into hiding. The Israeli defense minister, Ehud Barak, promised a “war to the bitter end.”

We hope he does not mean a ground war. That, or any prolonged military action, would be disastrous for Israel and lead to wider regional instability. Mr. Barak and Israel’s foreign minister, Tzipi Livni, both candidates to succeed Prime Minister Ehud Olmert in elections set for February, must not be drawn any further into a competition with the front-runner, Benjamin Netanyahu, over who is the biggest hawk.

Αν καταλάβατε, στο Ισραήλ έχουν εκλογές και όλοι αγωνίζονται να δείξουν πατριώτες. Και είναι ένας κι ένας όλοι, Μπαράκ, Νετανιάχου, αυτό που λέμε Dogs of War. Και τα φταίει όλα η Χαμάς, που πήρε την ψήφο του λαού κι ανέλαβε κυβέρνηση, ενός λαού που στενάζει κάτω από εμπάργκο, διότι η απονομή του όρου "τρομοκράτης" γίνεται κατά το δοκούν, άρα όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι ένα μάτσο βομβιστές, αφού εξέλεξαν τη Χαμάς. Και πρέπει όλοι οι Άραβες τώρα να συμμαζέψουν αυτά τα παλιόπαιδα, για να επικρατήσει ειρήνη και να ζήσουν ήσυχοι οι έποικοι του Ισραήλ. Αμύνονται περί πάτρης οι κακομοίρηδες οι Ιουδαίοι, δεν αντέχουν άλλο την τρομοκρατία και είπαν να σφαγιάσουν μερικούς, εκλογές που έρχονται. Και μεις εδώ ψαχνόμαστε για τρομοκράτες της κακιάς ώρας, που πουλάνε και ιδεολογία με πολιτικά λέει εγκλήματα, κατά παραγγελία ποιανού κόμματος ξέρει κανείς κάθε φορά. Και συγχέουμε το Σιωνισμό, τον εβραϊκό δηλαδή εθνικισμό, και τα εγκλήματά του και την αντίσταση του μικρού Παλαιστίνιου με την σφεντόνα, με τα δικά μας τα άμυαλα που αντιστέκονται λέει στην πλουτοκρατία της ακριβής βιτρίνας κηρύσσοντας πόλεμο στους μπάτσους. Ωιμέ, ωιμέ, να δείτε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ τι ξύλο θα έπεφτε αν πηγαίνανε. Εκεί δε χωράνε μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν ο Αλεξήνορας και ο προηγούμενος Ανώνυμος βλέπουν ειδήσεις, διαβάζουν εφημερίδες ή επικοινωνούν με οποιοδήποτε τρόπο με την πραγματικότητα.
Στην ισραηλινή πρεσβεία πήγαμε (Δευτέρα 29/12) κι έγιναν διάφορα και υπήρξαν και τρεις συλλήψεις.
Αλλά επειδή στο μυαλό (σχήμα λόγου) του Αλεξήνορα και του άλλου Ανώνυμου, υποτίθεται ότι δεν θα θέλαμε ή δεν θα μπορούσαμε ή δεν θα τολμούσαμε να πάμε στην ισραηλινή πρεσβεία, αποφασίζουν μόνοι τους ότι δεν πήγαμε και γράφουν διάφορα γελοία ("αν έχετε τα κότσια", "να δείτε τι ξύλο θα έπεφτε").
Αυτό θα πει ιδεοληψία!

ΥΓ. Πληροφοριακά, για όλους τους υπόλοιπους, σκοπεύουμε να ξαναπάμε.

Ανώνυμος είπε...

Kala ti mazetes pou ste oloi!!
De mathate akoma toses partides,
oti kanoume aples kai logikes anagoges??
I ginaika einai i mana sas!
Ara gia na thelei kapoios na idiwei ti mana tou,
profanos epine gala siskeyasias!
Toso diskolo einai?
An antistrofa i mana ginetai kori,
tote o mbatsos amaei ton eayto tou,
afou aytos tin kanei!
Kata sinepeia, an o mbatsos einai pateras,mama i gios i kori,
tote eimaste oloi mia oikogeneia!
Ara an o mbatsos vrizei to spiti tou kai einai pateras,
tote o mbatsos vrizei to gio tou
afou einai kai gios.
Me apla logia an o kathenas thelei na idiwei kapoia i antistrofa i kathemia kapoion
kai DEN mborei,
tote einai apolita logiko otan mborei na to kanei me alla mesa,
na to kanei.

Ανώνυμος είπε...

amisei=viasei.
a)to allo einai o xoros tis zois.
diladi an o x antras einai enas zoiros xoreytis,
kai i x ginaika mia zoiri xoreytria,
tote eimaste oloi ena dapedo.
An eimaste oloi ena dapedo,
tote mboroume eite na perpatame i na trexoume.
An trexoume sinexeia,
tote prepei na stamatisoume gia na "xorewoume":
b)O xoros einai polemikos.
an o polemikos xoros ginetai pragmatikos polemos,
tote o kakos prepei na paei filaki.
An o kakos einai o filakas,(kalos-kakos)
tote prepei na pame oloi filaki,
oste na wanaginoume oikogeneia.(apo 1).
An oi filakes den mboroun na filakisoun kanena,
tote tha ginoun filakismenoi sti filaki,
kai tote tha mas apofilakisoune,
mono pou de tha xei pleon noima na wanapame filaki.
Filika,petrotal;-)

G GEORGOPOULOS είπε...

μερικεs φορεs σε αυτον τον κοσμο που ζουμε γινονται τα πιο αδικα πραγματα και τα πιο ασχημα που μπορει να φανταστει ο ανθρωπινοs νουs.
οσο και να λεμε οτι ειμαστε πολιτισμενοι, υπαρχουν καποιοι που μαs θυμιζει ποσο βαρβαροι ειμαστε και οτι η ζωη ενοs ανθρωπου δεν αξιζει τιποτα μπροστα σε αλλουs σκοπουs.
ολα αυτα που γινονται τον τελευταιο καιρο στην ΓΑΖΑ δειχνουν τον χαρακτηρα καποιον που σε εισαγωγικα λεγονται (ανθρωποι) και σκοτονουν παιδια και αμαχουs σαν να κανουν σκοποβολη σε λουνα παρκ!!!
Υπάρχει μία μη κυβερνητική οργάνωση που λέγεται γιατροί καρδιάς. www.heartdoctors.gr Μαζεύουν μόνο φάρμακα και όχι χρήματα για όλο τον κόσμο αλλά τώρα μαζεύουν για τα παιδιά και τους ενήλικους στην λωρίδα της Γάζας. Χρειάζονται επιδέσμους, γάζες και αντιβιοτικά εκτος απο AUGMENTIN.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ αυτο το μυνυμα να το προωθησεται οπου μπορειτε και αs κοιταξουμε μεσα μαs για να δουμε ποσο ανθρωποι ειμασται!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, δεν υπάρχει ούτε ένας σκακιστής εβραικής καταγωγής σ' αυτό το blog, να βγεί ανοικτά να καταδικάσει αυτή την άνανδρη γενοκτονία που γίνεται στη λωρίδα της Γάζας;
Τι στο καλό σας διδάσκει η θρησκεία σας; Μόνον "οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος"; Ρίξατε βόμβα ενός τόννου για να εξολοθρεύσετε έναν άνθρωπο;
Τώρα θυμήθηκα ότι και πριν από λίγα χρόνια, είχατε σκοτώσει εκείνον τον υπέργηρο Παλαιστίνιο σείχη, που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, με ρουκέτα!!
Τις έννοιες της γενναιότητας και της ανδρείας τις έχετε ακουστά;

Ανώνυμος είπε...

Χέσε μας ρε Ανώνυμε, για θυμήσου όσα έχει κάνει η δική σου χριστιανική (υποθέτω) θρησκεία - και χωρίς πολλές καταδίκες από τους δικούς της.
Μεταξύ άλλων και την αποικιοκρατία, που είναι στη ρίζα του σημερινού κακού - αλλά και τους διωγμούς των εβραίων από Ισπανία μέχρι Ρωσία, που επίσης σχετίζονται με τα σημερινά δεινά.
Εκτός αν πιστεύεις ότι οι εβραίοι βρέθηκαν στην Παλαιστίνη επειδή τους άρεσε το κλίμα, ή επειδή τους συγκλόνισε η μόδα του εξωτισμού στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία του 19ου-20ού αιώνα...

Ανώνυμος είπε...

Ό Χριστός δεν δίδαξε ούτε ζήτησε το ο,τιδήποτε από αυτά που αναφέρονται σο σχόλιο. Το ότι εκμεταλεύτηκαν και εκμεταλεύονται το Ονομά του κάποιοι (αρκετοί) για να προωθήσουν τις επιδιώξεις τους είναι γεγονός. Είναι καλό να αποφεύγουμε να κριτικάρουμε κάτι χωρίς πρώτα να το γνωρίσουμε. Η στείρα άρνηση όσων μας φαίνονται λανθασμένα χωρίς την προσάθεια ουσιαστικής βελτίωσης με προτάσεις και ουσιαστικό αγώνα μας έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Δεν χρειαζόμαστε επαναστάτες χωρίς αιτία αλλά με αιτία και γνώση.