Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Ομαδικά Πρωταθλήματα Αττικής 2010


Στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2010 ( Π.Ο. Α’ Εθνικής, Β’ Εθνκή, Γ’ Εθνική, Α’ Τοπική, Β’ Τοπική ).
Έναρξη των αγώνων στις 10 Ιανουαρίου. Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23/12/2009.

Στον Π.Ο. Α΄ Εθνικής θα αγωνιστούν:
Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας, Σ.Ο. Αιγάλεω, Πανιώνιος Γ.Σ., Γ.Σ.Ασπροπύργου, Πειραϊκός Ο.Σ., Πανελλήνιος Γ.Σ., Δ.Κ.Π. Άνω Λιοσίων, Α.Ε.Κ και Α.Σ.Ο. Πετρούπολης «Δίας».
Οι δυο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνιστούν το καλοκαίρι στην Α' Εθνική 2010.

10 σχόλια:

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Υπάρχει ένα θεματάκι με την προκήρυξη του Αττικής Φιλίας.

1ον έχουν καταργηθεί οι περιορισμοί συμμετοχής για τις ομάδες Α Εθνικής, το οποίο είναι μάλλον θετικό.

Και 2ον έχει μπει περιορισμός για όλες τις ομάδες ότι οι 8 πρώτοι της λίστας των ελο παίζουν μόνο στην πρώτη ομάδα του σωματείου. Αυτό μάλλον είναι κατάλοιπο από την προκήρυξη του Μπίκου. Εδώ δεν έχει νόημα αφού η σύνθεση είναι 5 γενικές, 1 γυναικεία και 2 <18.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό ένα σωματείο με 8 άνδρες στις 8 πρώτες θέσεις της λίστας που κατεβάζει 2 ομάδες, δεν επιτρέπεται να βάλει τον 6ο, 7ο και 8ο στη 2η ομάδα να παίξουν!!!

Κάνω λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και του Αττικής Φιλίας διεξάγονται ταυτόχρονα στις ίδιες ημερομηνίες, εννοείται ότι οι πρώτοι 5 σε ΕΛΟ αγωνίζονται στα διασσυλογικά. Οπότε ό 6ος, 7ος και 8ος φυσιολογικά θα γωνίζονται στην πρώτη ομάδα του Αττικής Φιλίας.

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Το θέμα αφορά ουσιαστικά μόνο τις ομάδες Α εθνικής. Και για τις άλλες όμως ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο περιορισμός.

freerevol είπε...

Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο που ενώ παραμένει το ίδιο με πέρυσι συστημά αγώνων στην Β παίφτουν 4 ομάδες.Δηλαδή αν μια ομάδα πέσει σε δύσκολο όμιλο(ειδικά με τον τρόπο που γίνεται η κλήρωση) και βγεί πέμπτη δεν γίνεται να σωθεί?Τα μπαράζ με αυτό το σύστημα έχουν νόημα μόνο για τους δύο πρώτους.

Υ.Γ. Καλά που τελείωσα σχεδόν με τα μαθήματα!

ο σκακιστής με τη γραβάτα είπε...

Πότε θα μετρήσει το ΜΠΙΚΟΥ για τα ΕΛΟ της ΦΙΝΤΕ;

Γαβριήλ Χαντάντ είπε...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΣΟ - ΕΣΣΝΑ

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η κλήρωση του Προκριματικού ομίλου της Α΄Εθνικής και εμείς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσουμε την διαφωνία και ένσταση μας για τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ που αφορούν την διοργάνωση του ΠΟΑ και συγκεκριμένα τον ορισμό των ημερομηνιών των αγώνων που θα διαρκέσουν 2 μήνες από 10 Ιανουαρίου εώς 14 Μαρτίου.
Η απόφαση για τις εν λόγω ημερομηνίες βαρύνει συνολικά το ΔΣ που στη συνεδρίαση του στις 26/11/2009 κατήρτησε το πρόγραμμα χωρίς να λάβει στο ελάχιστο υπόψην του την Διεξαγωγή του Ατομικού Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος 5-19/3 με αποτέλεσμα να συμπέσουν αυτές με τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του ΠΟΑ.
Ο Πανιώνιος όταν δηλώνει κοινοτικό αθλητή το κάνει επειδή τον χρησιμοποιεί και όχι για λόγους εντυπωσιασμού.
Την περσινή περίοδο είχε προκύψει ακριβώς το ίδιο θέμα με αποτέλεσμα η ομάδα μας να αγωνιστεί στο κρισιμότερο παιχνίδι της χωρίς την παρουσία του κοινοτικού αθλητή της, και παρότι αυτό είχε εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τους αγωνιστικούς μας στόχους δεν είχαμε προβεί τότε σε καμία αναφορά ούτε καν ζητήσαμε εξαίρεση γιατί πάντα θεωρούμε καλοπροαίρετα ότι ένα λάθος προκύπτει από ασυννενοησία ή απρόσεξία και όχι από ανευθυνότητα ή πιθανό δόλο.
Ωστόσο εσείς φέτος φροντίσατε να μας διαψεύσετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ίδιο "λάθος".
Η κριτική μας δεν αφορά πρόσωπα ή παρατάξεις αλλά συνολικά ένα Προεδρείο που δεν έδειξε καμία πρόνοια για αυτό το θέμα, σε αντίθεση με την "ευαισθησία" που επέδειξε προκειμένου να αφήσει κενή την Κυριακή 14/2 λόγω του Εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας.
Προφανές είναι ότι τα Κούλουμα και τα Παραδοσιακά νηστήσιμα εδέσματα είχαν βαρύτερη σημασία στην λήψη της απόφαση σας από ότι ένα Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα.
Η διοργάνωση ενός αξιόπιστου και ισότιμου Προκριματικού Ομίλου για όλες τις ομάδες είναι μάλλον γεγονός ελάσσονος σημασίας για εσάς και επαναλαμβάνω ότι αναφερόμαστε σε ένα όμιλο που οδηγεί στη κορυφή του Ελληνικού Σκακιού με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οργάνωσης και σοβαρής αντιμετώπισης.
Επειδή μάλιστα πολλοί "καλοπροαίρετοι φίλοι" θα σπεύσουν να μας πουν να αναζητήσουμε κοινοτικό αθλητή χωρίς υποχρεώσεις στο Πανευρωπαικό, αντί να στεκόμαστε απέναντι σας, επιβάλετε να θέσουμε το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων.

Ο Σύλλογος μας και οποιοσδήποτε άλλος αναμένει έγκυρη και προσεκτική προσέγγιση όλων των θεμάτων θα πρέπει αφού ξεπεράσει την "Προκρούστειο" λογική της ΕΣΣΝΑ να αντιμετωπίσει μετά τις Συμπληγάδες της ΕΣΟ.

Η ΕΣΟ λοιπόν προβλέπει την συμμετοχή ενός και μόνο κοινοτικού αθλητή σε όλη την διάρκεια των αγώνων, σε επίπεδο ιδεών αυτό ακούγεται σωστό στην πραγματικότητα όμως είναι σχεδόν ανεφάρμοστο.
Αυτό θα σήμαινε ότι ένας Σύλλογος πρέπει να δεσμεύσει τον αθλητή για χρονική διάρκεια 2 μηνών παρακαλώ,δηλαδή να του απαγορεύσει κάθε άλλη δραστηριότητα επαγγελματική,οικογενειακή,πανεπιστημιακή και επιπλέον να "κάνει όλα τα εμβόλια ώστε να μην αρρωστήσει". Οι ημερομηνίες των αγώνων δόθηκαν στις ομάδες τέλος Νοεμβρίου ενώ η σειρά των αντιπάλων θα είναι γνωστή μόλις 2 εβδομάδες πρίν την έναρξη του ΠΟΑ.
Αθροίστε όλα τα παραπάνω για να διαπιστώσετε πόσο αντιφατική και προβληματική είναι η όλη κατάσταση.
Ακόμα όμως και αν καταφέρει κανείς να ξεπεράσει όλα αυτά, συναντά νέα ¨τρικλοποδιά¨ πάλι από τις Διατάξεις που κάπου, κάποτε, από κάποιους ψηφίστηκαν χωρίς ποτέ κανένας να εξετάσει πόσο ρεαλίστικα ανταποκρίνονται στο πεδίο εφαρμογής τους.
...αν ο κοινοτικός αθλητής αγωνιστεί έστω και μία φορά δεν έχεις δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις άλλον στην θέση του σε περίπτωση πρόκρισης σου στην Α΄Εθνική ούτε και στη διοργανωση του Κυπέλλου.
Με απλά Ελληνικά πρέπει να δεσμεύσεις τον αθλητή για δύο μήνες, να μην του επιτρέψεις να αγωνιστεί στο Πανευρωπαικό και να τον "νυμφευθείς" ισοβίως.
Δεν είναι όμως το μόνο απίθανο που συναντήσαμε προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχετε θέσει.
(συνεχίζεται)

Γαβριήλ Χαντάτ είπε...

Υπάρχουν ξένοι και Κοινοτικοί αθλητές που κάποτε έβγαλαν δελτίο σε ένα Σύλλογο και στη πορεία δεν αγωνίστηκάν η προτιμήθηκαν άλλοι στη θέση τους, παραμένουν όμως ισόβια μέλη τους και καλούμαστε σε μία Μεταγραφική περίοδο 10 μήνες πριν την Διεξαγωγή της Α΄Εθνικής και 3 πριν τον ΠΟΑ να κάνουμε τι;
να έλθουμε σε συμφωνία μαζί τους επί ποίου θέματος; της ενδεχόμενης συμμετοχής στην Α΄;
(πρέπει να είσαι συμμαθητής του Harry Potter στο Hoguards για να προβλέψεις τι θα συμβεί στον ΠΟΑ) δεν υπάρχει κανένας που να κρίνει ότι μια εμβόλιμη Μεταγραφική περίοδο την Άνοιξη, μόνο για ξένους και Κοινοτικούς αθλητές θα έλυνε τέτοια φύσεως προβλήματα, δεν κρίνει κανένας ότι θα μπορούσες να δηλώσης δύο Κοινοτικούς με την υποχρέωση να αγωνίζεται στον ΠΟΑ ο ένας εξ αυτών.

Κύριοι των ΔΣ το Ελληνικό Σκάκι αντιμετωπίζει κατά την γνώμη μας ένα εξαιρετικά κρίσιμο πρόβλημα. ΔΕΝ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΑΙ.

Όλες οι οικονομοτεχνικές μελέτες , τα συστήματα διαχείρισης κρίσεων, τα μοντέλα προβλέψεων, τα συστήματα αγώνων και γενικά οτιδήποτε σχεδιάζεται σε γραφεία, δοκιμάζονται πάντα στην πράξη όπου γίνονται παρατηρήσεις, μετατροπές, ρυθμίσεις και τροποποιήσεις ώστε να καθίστανται όλο και πιο αποτελεσματικά μέχρι φυσικά να οδηγηθούν στο σημείο κορεσμού και να αντικατασταθούν ολικά.

Στο Ελληνικό Σκάκι αυτό το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην "γέννηση" και την "αποβολή" απουσιάζει παντελώς.
Λαμβάνετε μία απόφαση και την ακολουθείτε με καθολική ευλάβεια μέχρι τελικής πτώσης. Τα αντανακλαστικά σας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλον
είναι σε ρυθμό σημειωτών.

Η απόφαση για την συμμετοχή δύο Νεανίδων ως ιδέα υπήρξε πρωτότυπη, ενδιαφέρουσα, στην εφαρμογή της όμως καταρρίπτετε από την Κοινωνική και Πληθυσμιακή πραγματικότητα της Ελλάδας.

Η δημιουργία Πρωταθλήματος 34 ομάδων θετική πρόκληση, όμορφη ιδέα, πανάκριβη όμως λύση που απορρίπτετε από τις οικονομικές αντοχές των Συλλόγων μεσούσης μάλιστα της μεγαλύτερης Μεταπολεμικής Οικονομικής κρίσης που γνωρίζει η χώρα.

Οι πρωτοκλασάτοι Έλληνες παίκτες ελάχιστοι για το σύνολο των 34 ομάδων, συνωστίζονται λοιπόν στις 3-4 πλουσιότερες και έχετε έτσι ένα Πρωτάθλημα 15 ταχυτήτων. Τι τύχες δίνεται στον δέκατο ή τον δέκατο πέμπτο να διεκδικήσει τις πρώτες θέσεις;
ουσιαστκά καμία του προτείνεται μόνο να πάρει την θέση του "χαλίφη" να πλειοδοτήσει δηλαδή για να μαζέψει εκείνος στην ομάδα του τα πρώτα Ελληνικά ονόματα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα παραγωγής GM και αυτό στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ποιά Ελληνική οικογένεια θα αφήσει τις Πανεπιστημιακές Σπουδές του παιδιού της για να σταδιοδρομήσει εκείνο ως επαγγελματίας Σκακιστής, όταν μάλιστα δεν έχουμε αντίστοιχη παράδοση "ανατολικού τύπου" αυτό Κύριοι λέγεται Κοινωνική Πραγματικότητα.


Ο κατάλογος μακρύς και ο χώρος μας εδώ περιορισμένος.

Το παρόν κέιμενο δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένου προσώπου η παράταξης, δεν αποτελεί μέρος ενός πολέμου ανακοινώσεων, ούτε ζητάμε την ψήφο σας στην επερχόμενες εκλογές, δεν αναμένουμε καμία απάντηση άλλωστε νομικά δεν προσβάλεται η προκήρυξη και όπως είναι ήδη γνωστό δεν εμπλεκόμαστε σε διαδικτυακές ανώνυμες συζητήσεις.

Καταγράφουμε τις θέσεις μας και την δυσφορία μας, αυτό είναι δικαίωμα μας μάλιστα είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιούμε κάτι αντίστοιχο, κατά ειρωνικό τρόπο βέβαια ακριβώς πριν ένα χρόνο τον Δεκέμβριο του 2008 είχαμε καταθέσει εγγράφως (υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου) πολύ συγκεκριμένη αναφορά στην ΕΣΟ για την οποία ασφαλώς ουδέποτε λάβαμε καμία απάντηση, πέραν μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας άνευ ουσιαστικής σημασίας.
Ας είναι...


Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

Ο Έφορος του Σκακιστικού Τμήματος του Πανιωνίου

Γαβριήλ Χαντάντ

Ανώνυμος είπε...

Αν η ΕΣΣΝΑ άφηνε κενές τις δυο αυτές Κυριακές, τότε το πρωτάθλημα θα τελείωνε πολύ αργότερα. Τότε θα φώναζε ο Πανιώνιος ότι δεν έχει χρόνο να κλείσει ξένο για την Α Εθνική. Εκτός αν προτείνει να παίζονται οι αγώνες και τα Σαββάτα για να φέρνει τον κοινοτικό μια και καλή με τα μισά έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Ανώνυμος είπε...

Σουρεαλισμός!!

Ο έφορος της καινούριας ομάδας του "κυρίου" Πλεύρη λέγεται Γαβριήλ Χαντάντ??

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος για τον οποίο ο Κ.Πλεύρης πήγε στον Πανιώνιο είναι προφανής! Πήγε σε ένα σωματείο που προέρχεται από τις ΄΄χαμένες πατρίδες΄΄! Το λέω έχοντας γνώση ότι πριν μερικά χρόνια είχε προτείνει να κάνει μεταγραφή (με μεσολαβητή ένα διεθνή μετρ) σε άλλο προσφυγικό σωματείο, το οποίο όμως του απάντησε ότι είναι πλήρες σκακιστών.