Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΟ


Διατηρούνται 34 οι ομάδες στην Α' Εθνική, όμως η σύνθεση κάθε ομάδας γίνεται οκταμελής, με 3 μόνο άνδρες, 1 γυναίκα, 2 εφήβους και 2 νεάνιδες.

Έγινε χθες η Γ.Σ. της ΕΣΟ, με την παρουσία 26 (μόνο) εκπροσώπων σωματείων. Μετά από (σύντομη) συζήτηση, ο προϋπολογισμός που εισηγήθηκε το Δ.Σ., ύψους 1.000.000 ευρώ (από τα οποία 900.000 ευρώ ελπίζεται ότι θα προέλθουν από την επιχορήγηση της ΓΓΑ) εγκρίθηκε, με 25 ψήφους υπέρ και 1 κατά (Τσουκαράκης). Φυσικά, πρόκειται για ουτοπική εκτίμηση, αφού αναμένεται ότι η πραγματική επιχορήγηση από τη ΓΓΑ θα είναι γύρω στις 500.000 ευρώ (κατά τους απαισιόδοξους, πιθανώς ακόμα πιο χαμηλή).

Ακολούθησε συζήτηση για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Αργότερα έγινε και Δ.Σ. της ΕΣΟ, με 15 συμβούλους παρόντες, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΣΣΝΑ (Χρ. Γκορίτσα) και άλλους. Εκεί έγινε εκτενής συζήτηση για τα διασυλλογικά. Από συμβούλους της βόρειας Ελλάδας (και από τρεις διαφορετικές παρατάξεις, π.χ. Β. Θεοδωρίδης / που εκλέχθηκε με τον πυρήνα Μακρόπουλου, Β. Βιδάλης / ΝΣΠ, πρόσφατα διαχωρισθείς από τη διοίκηση, Γ. Αντωνιάδης / ΝΣΚ) και άλλους βορειοελλαδίτες παράγοντες κατατέθηκε συνολική πρόταση για Διασυλλογικό Α' Εθνικής, με 16 ομάδες (είτε με ελβετικό 7 γύρων είτε σε δυο ομίλους πουλ των 8, με F4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή), 8μελείς συνθέσεις και 7 περιφερειακά πρωταθλήματα, που θα ακολουθούν τη διαίρεση του Καλλικράτη.

Η πρόταση δεν αφορούσε το 2011, ωστόσο προέβλεπε μεταβατική περίοδο 2-3 ετών, επίσης με 8μελείς συνθέσεις. Αρνητικός ήταν ο Μακρόπουλος, αλλά και ο παριστάμενος πρόεδρος της πρωταθλήτριας Π.Σ. Περιστερίου Μπέλλος που θεωρούσε απαράδεκτο το να αλλάζει η σύνθεση των ομάδων λίγες ημέρες πριν τη μεταγραφική περίοδο και άφηνε αιχμές για προσφυγή στα δικαστήρια.

Τελικά, το Δ.Σ. ψήφισε υπέρ της διατήρησης του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής με 34 ομάδες, αλλά με 8μελείς συνθέσεις από το 2011:
3 άνδρες / 1 γυναίκα / 2 έφηβοι, Κ18 και Κ12 / 2 νεάνιδες Κ 18 και Κ16.
Ορίστηκε και 4μελής επιτροπή (Ανδρώνης, Αντωνιάδης, Βιδάλης, Νικολόπουλος) που θα φέρει εισήγηση στο Δ.Σ. για τον τρόπο διεξαγωγής των διασυλλογικών από το 2012 και μετά.

227 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 227 από 227
panagiotakos είπε...

gia tis omades tis b' ethnikis mipos th mporousa na mathw ti isxiei? gt xerete egw akousa oti tha allaxei kai ekei kai tha ginoun pio polles oi antrikes kai den xerw kai auto na xerete den einai sosto katholou.

Schrödinger's Cat είπε...

@panagiotakos: Πιστεύω πως οι συνθέσεις για τη Β' Εθνική θα καθοριστούν με αποφάσεις των Ενώσεων. Για τους ΠΟΑ τα πράγματα δεν είναι καθαρά ακόμα, αν και φοβάμαι πολύ πως θα γίνουν με το σύστημα που θα ισχύει στην Α' Εθνική.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάκης Δρεπανιώτης , μετά τη σκληρή κριτική που δέχτηκε στο blog του στις τελευταίες αναρτήσεις-απόψεις του για το θέμα της Α'Εθνικής απέσυρε όλο το σχετικό υλικό για το θέμα και ανέστειλε τη λειτουργία του ιστολογίου του.

Ευάγγελος Βιδάλης είπε...

Διακοπή των "ελληνικών, σκακιστικών, πολιτικών"?
Ελπίζω και εύχομαι ο Τάκης Δρεπανιώτης να αναθεωρήσει αυτή την πολύ δυσάρεστη (για όσους έχουν γνώμη, άποψη και κρίση)απόφασή του, αν και είναι απολύτως κατανοητοί οι λόγοι που αναφέρει. Το Ελληνικό Σκάκι έχει απόλυτη ανάγκη από ποιοτικούς χώρους έκφρασης.
Δυστυχώς, και η δική μου αίσθηση είναι ότι πολλά από τα όσα ανώνυμα σχόλια γράφτηκαν για το περιβόητο θέμα των "8" ήταν επιεικώς απαράδεκτα, και κάποια κατευθυνόμενα.
Προφανώς κάποιοι προτιμούν να μονολογούν, να "γαβγίζουν" και να λοιδωρούν, εξυπηρετώντας και τα μικροσυμφέροντά τους, παρά να ανταλλάσουν απόψεις και επιχειρήματα. Ούτε λόγος φυσικά για προτάσεις -πέρα από 2-3 επώνυμες εξαιρέσεις-
Ο Τ. Δρεπανιώτης έχει τη γνώση και την τόλμη να προβάλει τις απόψεις του,και να προτείνει τεκμηριωμένα ασχέτως αν κάποιοι μπορεί να θίγονται από αυτές. Εκείνο που υπηρετεί είναι το συλλογικό καλό του σκακιού, χωρίς σκοπιμότητες, υστεροβουλίες και σωματειακές προτιμήσεις.
Προσφέρει με πάθος και πραγματική αγάπη στο σκάκι, εδώ και 35+ χρόνια και αυτό τουλάχιστον θα πρέπει να το αναγνωρίζουν όλοι στο σκακιστικό μας μικρόκοσμο, σχετικοί και άσχετοι, βετεράνοι ή νεόκοποι.
Ας καταλάβουν οι "ανώνυμοι" ότι μόνο πρόσκαιρο θόρυβο κάνουν, και θα χαθούν τόσο γρήγορα όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν, πάντα πίσω από την κουρτίνα της ανωνυμίας τους.
Τουλάχιστον, ας μάθουμε κάποτε να σεβόμαστε τους "συνομιλητές" μας, έστω και αν διαφωνούμε με τις απόψεις τους.
Ε.Β.

Δημήτρης Κ. είπε...

Κύριε Βιδάλη, κανένα από τα μηνύματα που γράφτηκαν στο site του κ. Δρεπανιώτη δεν ήταν απρεπές. ΚΑΝΕΝΑ. Η κριτική στα γραφόμενά του ήταν σκληρή, αλλά από τη στιγμή που εκθέτει τη γνώμη του, έχουμε σαν επισκέπτες το δικαίωμα στην κριτική.
Σε προσωπικό επίπεδο κανείς δεν του επιτέθηκε, η συζήτηση ήταν επί των πολιτικών θέσεων.
Οπότε κρίνω την απόφασή του σαν αδυναμία να δεχτεί πως ο σκακιστικός μικροκοσμος διαφωνεί με τις θέσεις του. Κρίμα πάντως.

IliasPan είπε...

Ας μην κρίνουμε έτσι εύκολα την απόφαση του κ. Δρεπανιώτη να αναστείλει την λειτουργία του ιστολογίου του καθώς τουλάχιστον δεν μπορούμε να ξέρουμε όλα τα (προσωπικά) σχόλια που δέχθηκε.

Ελπίζω μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός να δει τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να αναθεωρήσει την απόφασή του για αναστολή του εσπ και τη διαγραφή των πρόσφατων άρθρων του.

Δημήτρης Κ. είπε...

Συμφωνώ κ. iliaspan. Έγραψα μόνο για όσα μηνύματα είδα δημοσιευμένα.

trandism είπε...

Παρότι απέφυγα να παρακολουθήσω τα σχόλια στο παρών αλλά και σε άλλα μπλογκς για το διασυλλογικό - για λόγους ψυχικής υγείας - είδα στο αριστερό πάνελ το σχόλιο για τη διακοπή του ιστολογίου του κ. Δρεπανιώτη. Τον κύριο Δρεπανιώτη τον γνώρισα προσωπικά στο διασυλλογικό όπου με έφερε σε αμηχανία σχολιάζοντας πολύ θετικά το blog μου, ενώ έγραψε και μια πολύ τιμητική ανάρτηση για μένα.

Παρόλα αυτά πιστεύω πως ένα από τα καλά του internet είναι πως μπορείς να κάνεις το blog σου όπως θες. Μπορείς να απαγορεύεις τα ανώνυμα μηνύματα/να τα περνάς από έγκριση/να τα απενεργοποιήσεις γενικώς. Για μένα μόνος σοβαρός λόγος διακοπής ενός blog είναι να μην έχει κάποιος όρεξη να γράφει. Όλα τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται απλώς αλλάζοντας την πολιτική σχολίων ή/και αναρτήσεων.

Άποψή μου είναι να γράφει ο καθένας για αυτά που τον ευχαριστούν και να προστατεύει το ιστολόγιό του χρησιμοποιώντας την εξουσία που απορρέει από την ιδιοκτησία του.

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Κατανοώ την απόφαση του κ. Δρεπανιώτη, αν και δεν τη συμμερίζομαι. Ο Τάκης, όπως κι ο πατέρας του κατά τη "χρυσή εποχή" της ΕΣΟ, έχουν ανυπολόγιστη προσφορά στο ελληνικό σκάκι. Για να αποφασίσει ο άνθρωπος κάτι τέτοιο θα τα άκουσε χοντρά. Αλλά, αν κρίνω από τη συζήτηση που διάβασα σε αυτό το ιστολόγιο, αυτοί που εξέφρασαν τη γνώμη τους επώνυμα ήταν λίγοι. Οι άλλοι ξέρουν μόνο να λοιδωρούν. Τους αξίζει ρε Τάκη να φύγεις κι εσύ;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Flaming που εξελίχθηκε σε κλείσιμο ιστοχώρου;

Μάλιστα, το είδαμε και αυτό...δυστυχώς.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Μια και εγω ημουν αυτος που πυροδοτησε την συζητηση που οδηγησε σ'αυτην την λυπηρη αποφαση,νοιωθω υποχρεωμενος να πω και εγω την γνωμη μου, αν και θα το θεωρουσα προτιμοτερο να αφησουμε τα πραγματα να ηρεμησουν..

Συμφωνω κι εγω με τον Δημητρη Κ. οτι οι απαντησεις που δεχτηκε ο dokiskaki (οι δικες μου και αλλων) ηταν σκληρες και καποτε-καποτε πολυ σκληρες, ηταν ωστοσο αναλογες των θεσεων που διαλεξε να υπερασπιστει,των επιχειρηματων που επελεξε να χρησιμοποιησει,και, οσον αφορα τις εξελιξεις της Δευτερας, του ιδιοτυπου τροπου που χρησιμοποιησε για να ερμηνευσει τα νουμερα του δικου μου γκαλοπ, που δημοσιευσε.

Δεν μπορω να μιλησω φυσικα για το τι μπορει να ακουσε η να διαβασε ο ανθρωπος, εξω απο την δημοσια σφαιρα, αλλα, απ' οσο θυμαμαι, δεν υπηρχαν απρεπη μηνυματα,και ο σεβασμος στο προσωπο του blogger ηταν εμφανης ακομα και απο αυτους που διαφωνουσαν εντονα (με την επιφυλαξη 3-4 τελευταιων μηνυματων που δεν προλαβα να τα διαβασω αλλα ηταν επωνυμα απ'οτι θυμαμαι).

Θα παρακαλουσα κι εγω λοιπον τον dokiskaki να αναθεωρησει την αποφαση του για κλεισιμο του blog που πολλα εχει προσφερει ως τωρα, και ακομη θα τολμουσα να του ζητησω να επαναφερει και την συζητηση των τελευταιων ημερων,η οποια κατα την γνωμη μου ηταν απο τις καλυτερες που εχουν γινει πανω στο θεμα μια και οι συνομιλητες εξεφραζαν επιχειρηματα και δεν επιδιδονταν σε κραυγες και απρεπεις κατηγοριες (αν αυτο ειναι τεχνικα δυνατον). Το μονο προβλημα που οντως υπηρχε, ηταν οτι,αν θυμαμαι καλα, τις αποψεις του blogger δεν υποστηριξε κανενας σχολιαστης. Αν ειναι ν'αφαιρεθει κατι, ας αφαιρεθει μονο (και ισως ξαναγραφει) η χθεσινη αναρτηση που σχολιαζε τα νουμερα της στατιστικης και πυροδοτησε τα πνευματα.

Τελος θα ηθελα να υπενθυμισω για οσους σχολιαζουν εδω, οτι στο ε.σ.π. χρειαζεται e-mail για να σχολιασεις και επομενως οι σχολιαστες δεν ειναι ακριβως ανωνυμοι και επομενως περισσοτερο υπολογοι των οσων γραφουν απ'οτι εδω.

@ Β. Βιδαλης

Βαγγελη (επετρεψε μου να σ'αποκαλω ετσι μια και γνωριζομαστε απο τα εφηβικα μας χρονια,στην ΕΣΘ και το 10ο) οταν εμπλεκεται καποιος σε μια συζητηση θεωρουμε οτι το κανει σε μια ισοτιμη βαση με τον συνομιλητη του. Αν για καποιο λογο προκυψει διαφωνια κατα την συζητηση που διεξαγεται με επιχειρηματα, δεν εχει νοημα να επικαλειται καποιος οτι ο Α ειναι εμπειρος,επωνυμος, με προσφορα, η υψηλο ΕΛΟ και ο Β δεν ειναι. Αν ηταν ετσι δεν θα συζητουσαμε και θα ακολουθουσαμε οτι λεει ο Α. Ευτυχως δεν φτασαμε ακομα εκει..

Ελπιζω και ευχομαι το ε.σ.π. να ξανανοιξει..

Schrödinger's Cat είπε...

Το τελευταίο μήνυμα στα "ε,σ,π" ήταν δικό μου και εξέφραζε την έντονη δυσφορία μου προς τον blogger για τον τρόπο που επέλεξε να αναλύσει τα αποτελέσματα του γκάλοπ που φιλοξένησε στις σελίδες. Είχα διαφωνήσει με τον τρόπο που επέλεξε ο Τάκης να υπερασπιστεί τη θέση του για τις 3 γενικές σκακιέρες, του είχα εκφράσει τη γνώμη μου ιδιωτικά, αλλά για το γκάλοπ και την ερμηνεία του, θεώρησα πως η διαφωνία μου πρέπει να καταγραφεί και δημόσια.

Η αίσθησή μου είναι ίδια με του Μέτοικου, δεν είδα απρεπή μηνύματα σε καμία περίπτωση, αλλά διαφωνία απ' όλους τους συζητητές (άλλες φορές τεκμηριωμένη και άλλες λιγότερο) στα επιχειρήματα του Τάκη για το Διασυλλογικό. Οι συζητήσεις στο ίντερνετ δεν γίνονται κατ' ανάγκην για να πειστεί ο μπλόγκερ, ούτε οι επισκέπτες και οι συζητητές.

Εύχομαι ο Τάκης να αναθεωρήσει την απόφασή του για το κλείσιμο του
ιστολογίου. Όσο και να διαφωνώ με πολλές από τις απόψεις του (π.χ. η
ιδέα για Α' Εθνική όπεν χωρίς υποβιβασμούς, η σύνθεση που συναποφάσισε για το 2011 κλπ) ο λόγος του έχει πάντα ενδιαφέρον και έχει ιδέες που δεν περνάνε σε άλλους παράγοντες καν
από το μυαλό.

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Να ξεκαθαρίσω κι εγώ με τη σειρά μου πως όταν αναφέρθηκα σε άτομα που λοιδωρούν εννοούσα αυτούς που κατ' ιδίαν επικοινώνησαν με τον Τάκη, κατά τα λεγόμενά του.
Κατά τα άλλα, καθιστώ σαφές ότι συμφωνώ με Μέτοικο και Γάτο, κι επιφυλάσσομαι να παρουσιάσω και δικές μου στατιστικές για το ελληνικό πρωτάθλημα Α' Εθνικής των τελευταίων 30 χρόνων, μόλις μου το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα προβλήματα.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Kύριε Βιδάλη, ειλικρινά με κάθε καλή προαίρεση, θεωρώ ότι το τελευταίο σχόλιο σας είναι επιεικώς απαράδεκτο. Καταρχήν –όπως ήδη επεσήμανε ο κος Βασ. Κόκκαλης- σας τιμά ότι (εάν δεν κάνω λάθος) είστε ο μοναδικός ‘εμπλεκόμενος’ που ποστάρισε εδώ επί του φλέγοντος ζητήματος. Παρά ταύτα το να εκλαμβάνεται η γνήσια λαϊκή κατακραυγή( επώνυμη και ανώνυμη) κατά ενός συστήματος κωμωδία ως ‘κατευθυνόμενη’ αντιβαίνει την λογική.
Οι άνθρωποι του χώρου (ειδικά οι μη μετέχοντες στην σκακιστική ‘πολιτική’) θέλουν να ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΚΑΚΙ. Όπως έχει επισημανθεί από πολλούς τα διασυλλογικά πάντα ήταν το κατεξοχήν μετερίζι των ερασιτεχνών σκακιστών και ο χώρος που συντελούνταν η σκακιστική ώσμωση που διατηρούσε το ενδιαφέρον και ενίσχυε την όποια σκακιστική πρόοδο. Ε, δεν θα παραβιάσουμε και την κοινή λογική και το λαϊκό αίσθημα για χάριν της όποιας ‘οικονομίας’ και της όποιας ‘ανάπτυξης’.
Γ.ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ (τέως σκακιστής)

κατευθυνόμενος ανώνυμος σκακιστής είπε...

Κ. Βιδάλη,
εγώ πάλι με τη κατάπτυστη, κατευθυνόμενη ανωνυμία μου αναρωτιέμαι:
Τί είναι πιο εύκολο; να κατευθύνει κανείς τους χιλιάδες σκακιστές και να τους κάνει να βράζουν από οργή, ή να κατευθύνει μια χούφτα παράγοντες να ψηφίσουν μία -απαράδεκτη κατά κοινή ομολογία- απόφαση;

Αν βάλω από κάτω το όνομά μου θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία το ερώτημά μου; Δε νομίζω. Είτε ο Κασπάροβ είμαι, είτε ο Μακρόπουλος, είτε ο κακομοίρης Μαζετόπουλος της γειτονιάς, την ίδια -όποια- αξία έχουν τα λεγόμενά μου.
(τουλάχιστον σαν επιχειρήματα, πολιτική βαρύτητα μπορεί να μην έχουν καμία, αλλά εδώ δεν αποφασίζουμε, συζήτηση κάνουμε).

Ανώνυμος είπε...

Όταν κλείνει ένας σκακιστικός χώρος σίγουρα δεν είναι ευχάριστη είδηση ,όπως δεν είναι σωστό και να απαξιώνεται συνολικά κάποιος με μεγάλη διαδρομή στο ελληνικό σκάκι όμως μη φτάσουμε στο άλλο άκρο να αναγορεύσουμε τον Τάκη σε Ιφιγένεια του Ελληνικού Σκακιού.

Ε. Βιδάλης είπε...

Ας αναλογιστούμε όλοι μας πως εδώ και μερικούς μήνες δεν έχουμε ούτε ένα ελληνικό σκακιστικό περιοδικό, πρόσφατα διεκόπη η σκακιστική στήλη των ΝΕΩΝ και τώρα αναστέλλεται η εμφάνιση των "ε.σ.π". Τα συμπεράσματα εύκολα.

@Μέτοικο
Κατ' αρχήν να εκφράσω τη χαρά μου για τη δοκιμασία μνήμης που μου βάζεις, αλλά και για τις ευχάριστες αναμνήσεις που μου επανέφερες από τα μαθητικά μας χρόνια. Θα τα καταφέρω να σε "αποκαλύψω"? Είδωμεν.
Πάντως είναι προφανή αυτά που μου λες. Δεν νομίζω να είπα κάτι άλλο.

@ Γάτο και άλλους
Μα εσύ Γάτε δεν έγραψες να αποφεύγονται τα "κραυγαλέα" σχόλια?
Και κακοήθη σχόλια εκφράστηκαν, όχι κατ' ανάγκη στα "ε.σ.π."

@ κ. Ριζόπουλε και άλλους
όποιος έκανε τον κόπο να διαβάσει το συνημμένο κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν 9 ημέρες, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να αντιληφθεί τη θέση μου και τις προτάσεις μου για τα πρωταθλήματα και τις συνθέσεις.
Προς το παρόν δεν μπορώ να είμαι πιό αναλυτικός.
Καταλαβαίνω απόλυτα τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε για το 3-1-2-2. Ξέρετε, είτε σαν παίκτης, είτε με άλλη ιδιότητα συμμετέχω στα διασυλλογικά -ή τα παρακολουθώ- από τη δεκαετία του '70.

"Ξεχάστηκαν" όμως ότι:
1)το 2011 είναι μιά μεταβατική περίοδος προς ένα νέο σύστημα διασυλλογικών διοργανώσεων,
2)μιά επιτροπή εργάζεται για να ετοιμάσει συνολική πρόταση για όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις -με τη συμβολή όλων των Ενώσεων και των Σωματείων- και
3) το αίτημα για 8 σκακιέρες προήλθε -με εξαιρετικά μεγάλη πλειοψηφία- από το σύνολο των σωματείων των Ενώσεων Κρήτης, Θεσ/νίκης-Χαλκιδικής, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρ.-Δυτικής Μακεδονίας, για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Λυπάμαι όμως γιατί υπήρξαν -το επαναλαμβάνω μετά λόγου γνώσεως- ξεκάθαρα προβοκατόρικα σχόλια για το θέμα αυτό, και μάλιστα προσπαθώντας άμεσα ή έμμεσα να διαστρεβλώσουν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση σύνθεσης δεν υποβλήθηκε από τους 8 υπερψηφίσαντες την 8μελή σύνθεση, αλλά από μειοψηφούντα που υποστήριξε τη 12μελή σύνθεση (με συγκεκριμένο σκεπτικό).
Και δεν είδα την παραμικρή αντίδραση στην πρόταση αυτή από μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΟ που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την πρωταθλήτρια ομάδα. Ούτε αντιπρόταση, ούτε καταψήφιση.
Τώρα, αν τα σχόλια που ακολούθησαν, και έλεγαν ότι "ουρές" της Καβάλας υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, δεν είναι κατευθυνόμενα ή προβοκατόρικα, ουδέν σχόλιο πλέον.

@ κ. Δημήτρη Κ.
Επειδή γνωρίζω αρκετά καλά τον Τ.Δ., να είστε απόλυτα βέβαιος ότι όχι μόνον αποδέχεται τις διαφορετικές απόψεις, αλλά αναθεωρεί, συνθέτει, συγκρίνει και γενικότερα μόνον δογματικός δεν θεωρείται.
Εχει την επιθυμία να διατηρεί ένα ποιοτικό βήμα διαλόγου για τα σκακιστικά δρώμενα της χώρας, κάτι είχε καταφέρει έως σήμερα, δεν νομίζετε?

@ κ. Κ.Α.Σ.
νομίζω ότι η επωνυμία βοηθά στο να αποτυπώνονται με ευκρίνεια όχι η δυσαρέσκεια αλλά οι προτάσεις. Ισως είναι και δείγμα μεγαλύτερης ευθύνης. Αν, για παράδειγμα, υπήρχαν 20, 30 επώνυμοι σκακιστές ή σωματεία που υποστήριζαν μιά πρόταση, αυτή δεν έχει μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα από τα απλά σχόλια των 20-30 ανώνυμων?

Ασύρματος είπε...

κ. Βιδάλη, οι αντιδράσεις δεν είναι επειδή μειώθηκαν οι σκακιέρες σε 8, αλλά για την σύνθεσή τους. Το αίτημα για 8 σκακιέρες μπορεί να έχει πολλούς υποστηρικτές δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, το αίτημα για 3-1-2-2 μάλλον έχει ελάχιστους.

Το ΔΣ της ΕΣΟ αποφάσισε το 3-1-2-2 (ομόφωνα, σύμφωνα με προηγούμενα σχόλια), δεν αποφάσισε απλώς 8 σκακιέρες και δεν ξέρω γιατί έχει σημασία ποιος το πρότεινε (εφόσον το δέχτηκαν και οι υπόλοιποι).

Ανώνυμος είπε...

@ Aσύρματε,

Οι σύμβουλοι που στήριξαν το διασυλλογικό έκτρωμα των 12 σκακιέρων με 34 ομάδες είναι οι ίδιοι που επέβαλαν τη νέα σύνθεση. Για του λόγου του αληθές δες τις δακρύβεχτες ανακοινώσεις τους (και όσων έλεγχουν) για 13χρονους που χάνουν τη θέση τους κλπ.

Ατέχνως προσπάθησαν μετά να στοχοποίησουν κάποιους συμβούλους (δρεπανίωτης, θεοδωρίδης, νικολόπουλος, βιδάλης κλπ.) για να αποποιηθούν τις μεγάλες ευθυνες τους για τη σημερινή κατάσταση.

Τα περισσότερα διασυλλογικά στη ΒΕ προτείνονται να γίνουν σε γενικές σκακιέρες (6+2) και θα σταματήσει αυτό το παραμύθι που σας σερβίρουν οι "λεφτάδες" και τα τσιράκια τους.

¨Οποιος λοιπόν θέλει να σταματήσει αυτό το εμπόριο με τα παιδάκια να δώσει το μηνυμα σ αυτούς που πρέπει να τα δωσει και να στηρίξει το διαχωρισμό του διασυλλογικών.

@ Τάκη Δρεπανιώτη πρέπει να συνεχίσεις. Οι ανηθικες επιθέσεις που δέκτηκες εκπορεύονται από την ολιγαρχία που απλώς επιτίθεται σε όσους δε συμφωνούν μαζί της.
Το δικαίωμα σου στην άποψη και στην ψήφο δε θα στο στερήσει κανείς. Τι μασας από τον καθε απίθανο? Κάνεις πολύ καλη δουλεία και το σκάκι σε χρειάζεται.

Ασύρματος είπε...

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στηρίζομαι στα σχόλια του Δημήτρη Κ. στις 11/10/10 στην παρούσα ανάρτηση, τα οποία παραπέμπουν σε ανάρτηση (που δεν υπάρχει πλέον) του κ. Δρεπανιώτη, σύμφωνα με την οποία "Ο πρόεδρος επιχειρηματολόγησε ισχυρά και τελικά πέρασε η πρότασή του (ομόφωνα, νομίζω) το 3-1-2-2."

Ακολούθως, ο κ. Βιδάλης έγραψε (μεταξύ άλλων) "Αμέσως μετά την ψηφοφορία για 8 ή 12, δήλωσα στο Δ.Σ. ότι δεν εκφράζω γνώμη για τη σύνθεση, ώστε να διευκολύνω στη λήψη απόφασης, ακριβώς επειδή γνώριζα την ύπαρξη πολλών και διαφορετικών απόψεων."

Οπότε, συμπεραίνω ότι όντως δεν εκφράστηκε κάποια αξιοσημείωτη αντίρρηση στο 3-1-2-2.

Ανώνυμος είπε...

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περισσότερα από 200 σχόλια, μερικά από τα οποία από τους άμεσα εμπλεκόμενους, δε υπάρχει ούτε ένα που να υπερασπίζεται, ή έστω να εκφράσει κάποιο επιχείρημα υπέρ της ουσίας του εκτρώματος που είναι το 3-1-2-2 και όχι προφανώς το 8 ή 12.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι εμφανές ότι τα σχόλια περί στενών συλλογικών και μικροπολιτικών συμφερόντων που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη απόφαση όχι μόνο δεν είναι "κατευθυνόμενα ή προβοκατόρικα" που αναφέρει ο κ. Βιδάλης, αλλά μάλλον ...αυτονόητα.

Γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από την πρωτοφανή σπουδή και ταχύτητα της Ε.Σ.Ο. η οποία την πρώτη εργάσιμη μετά την απόφαση (Δευτέρα), προφανώς για να προλάβει οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή υπαναχώρηση, έσπευσε να στείλει επιστολή στους συλλόγους που να τους "ενημερώνει" ότι τόσο η Α' Έθνική όσο και ο Π.Ο.Α. θα διεξαχθούν με τις συγκεκριμένες συνθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βιδάλη
Το γεγονός ότι είσαστε πολλά χρόνια στο σκάκι μη νομίζετε ότι θα σας γλυτώσει από την κριτική και τα αρνητικά σχόλια για τις παρεμβάσεις και θέσεις σας.
Δε σας γνωρίζω προσωπικά αλλά δεν μπορώ να πώ ότι σας κολακεύουν τα σχόλια που συνοδεύουν την παρουσία σας στο συμβούλιο της Ε.Σ.Ο...

Σπ. Ιλαντζής είπε...

Ο Τάκης ο Δρεπανιώτης είναι πραγματικά φωτεινό μυαλό και ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που έχει να επιδείξει το Ελληνικό Σκάκι. Οι ιδέες του συχνά είναι μοντέρνες και πρωτοποριακές, ενώ πολλές φορές έχουν δικαιωθεί αρκετά χρόνια αργότερα!
Αν όντως κλείσουν τα "ε,σ,π", αυτό θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στη σκακιστική πληροφόρηση, όπως σωστά επισημαίνει και ο Βαγγ. Βιδάλης.
Κατανοώ, πάντως, την πικρία του φίλου Τ.Δ., καθώς είμαι από αυτούς που θεώρησαν πολλά σχόλια που γράφτηκαν ως άδικα, αγενή και αναιτίως επιθετικά...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Ένας χρήστης ο οποίος χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επίθεση και λεκτική βία μπορεί απλά να καταχωρηθεί ως "κακοποίηση ιστοχώρου". Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Και αν συνεχίσει, τότε ίσως να κάνει κάποια φιλότιμη προσπάθεια να προκαλέσει αναστάτωση, αλλά δεν έχει περιθώρια να κάνει και πολλά πράγματα... (βάζω 3 τελίτσες, το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται)

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Την μειωση του αριθμου των σκακιερων στα Διασυλλογικα της περιοχης της (Β' Εθνικη με 8 σκακιερες, Γ' Εθνικη με 6) και ταυτοχρονη καταργηση των αναπτυξιακων αποφασισε σε ΓΣ η ΕΣΣΘΧ, με ισχυρη πλειοψηφια. Λεπτομερειες και κριτικη της αποφασης, απο τον Β. Μπετσακο στο:

http://skaki.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=736:------------2010-2011&catid=89:2010-02-02-10-50-10&Itemid=92

Αντιθετα η ΕΣΣΚΔΜ αποφασισε και αυτη σε ΓΣ να διατηρησει τις 12 σκακιερες, και, σε περιπτωση που υποχρεωθει να παει σε 8, να εφαρμοσει ενα σχημα: 4 γενικες,1 γυναικεια,1 Κορασιδα κατω των 16, 2 εφηβοι κατω των 18 και 15 αντιστοιχα.

http://greekchesspolitics.files.wordpress.com/
2010/10/esskedym-teams2010.pdf

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Το ΔΣ της ΕΣΟ αποφασισε να διατηρησει την συνθεση της Α' Εθνικης για το 2011, οπως εχει ηδη αποφασιστει, δινει ομως στις ενωσεις το δικαιωμα να αποφασισουν αυτες για τα τοπικα τους πρωταθληματα και πιο εκτεταμενες συνθεσεις αν το επιθυμουν, αρκει στην συνθεση να περιεχονται οι 8 σκακιερες της Α' εθνικης.Οι μεταγραφες παρατεινονται ως τις 30/12, ενω ως τις 10/12 υπαρχει η δυνατοτητα ανακλησης μεταγραφης αν το ζητησουν μαζι αθλητης και σωματειο προορισμου. Αναλυτικα στο:

http://greekchesspolitics.wordpress.com/2010/
11/27/team/

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Για να καταλάβω τι γίνεται εδώ...
για το ζαντούμπ στην μεταγραφή (νομίζω εκπληκτική καινοτομία) θα καταβάλεται και παράβολο;
Γιατί αλλοιώς, ζορίζομαι να αντιληφθώ την σκοπιμότητά του...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 227 από 227   Νεότερο› Νεότερο»