Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

8ο Όπεν ΣΟΠ - ΣΜΑΟΚ



Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής προκηρύσσουν το 8ο Όπεν τουρνουά, στο εντευκτήριο στη Ζηνοδότου 22 (ιστοσελίδα http://www.athenschess.gr/ ).

Θα γίνει σε δύο ομίλους:

(α) Για παίκτες με ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ μεγαλύτερο του 1900. Αρχίζει την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, και θα διεξάγεται κάθε Τρίτη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου (ελβετικό 7 γύροι). Θα συμμετάσχουν 45 σκακιστές και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η πλήρης προκήρυξη εδώ
(β) Για παίκτες με ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ χαμηλότερο του 1900. Αρχίζει την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, και θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή (εκτός της τελευταίας αγωνιστικής που θα γίνει Πέμπτη) μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου (ελβετικό 7 γύρων). Θα συμμετάσχουν 45 σκακιστές και εδώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η πλήρης προκήρυξη εδώ

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέσω e-mail στο admin-sop-smaok@googlegroups.com ή τηλεφωνικά στον Γιώργο Νικολαϊδη (τηλ. 3202399, ώρες 9:00-15:00). Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, ελληνικό & διεθνές έλο, τηλέφωνο και e-mail.

15 σχόλια:

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Flaming-μέρος 2ο-συνέχεια

'Ενας χρήστης, ο οποίος χρησιμοποιεί στα γραφόμενά του
- Απαισιόδοξα μηνύματα, αλλά όχι γκρίνια.
- Αυτοέλεγχο, και όχι άκρατο ενθουσιασμό.
- Κρίνει αρκετά ενδιαφέρον τον ιστοχώρο στον οποίο βρίσκεται, ώστε να συνομιλήσει.
- Να επικρίνει χωρίς βαναυσότητα.
....έχει την κατάλληλη ισορροπία.

Μειονεκτήματα
Όταν προσπαθούμε να επιδείξουμε τον κατάλληλο τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών μεταξύ τους είναι καλό να αποφεύγονται οι υπεραπλουστεύσεις του τύπου-"μην βρίζετε", "μην γράφετε πολλές γραμμές" και τέτοια. Η επανάληψη είναι ενδεδειγμένη...

Ανώνυμος είπε...

Τι πίνεις, Γεωργιάδη?

Κρασοπατέρας είπε...

Μάλλον το παρακάτω ……………

• Γεμίζετε το ποτηράκι (κυλινδρικού σχήματος απαραίτητα, αλλιώς θα γίνει εργατικό ατύχημα) μέχρι τη μέση με ουίσκι.
• Συμπληρώνετε το άλλο μισό με Καλούα.
• Ρίχνετε και ένα βουναλάκι κρέμα σαντιγί από πάνω.
• Και πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλλα.
Τρόπος κατανάλωσης:
• Τα χέρια πίσω απο τη μέση.
• Πλησιάζετε το τραπέζι/πάγκο/μπάρα.
• Σκύβετε...
• ...και το πιάνετε με το στόμα.
• Με μια γρήγορη κίνηση, σηκώνετε το κεφάλι σας και το γέρνετε προς τα πίσω.
• Καταπίνετε το περιεχόμενο του ποτηριού ξεροσφύρι (εδώ είναι απαραίτητη η προσοχή στη χρήση κυλινδρικού ποτηριού μόνον, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να καταπιείτε και το ποτήρι!). Το ουίσκι θα κατρακυλήσει πρώτο στο λαιμό σας, προκαλώντας στιγμιαίο κάψιμο στον φάρυγγα (που θα είναι ανοικτός και εκτεθειμένος καθώς γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω...), αμέσως μετά όμως το Καλούα και η κρέμα θα έρθουν να σας γλυκάνουν!

Στην υγεία σας παιδιά.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Flaming-μέρος 2ο-συνέχεια

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες, οι οποίες προς το παρόν δεν είναι για τα κυβικά μου...

Προβληματισμοί:
- Αν πρέπει να παρέχουμε στους χρήστες τη πληροφορία σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες.
- Ποια είναι η πιο ενδεδειγμένη και πιο σύγχρονη θεωρία.

Αλλά, εν πάσει περιπτώσει πολύ λίγα περιστατικά είναι αξιόποινα με τη νομική έννοια. Εν πάσει περιπτώσει, αν σας ενδιαφέρει ο τομέας, μπορείτε να κάνετε κάποια έρευνα.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ειναι υπερβολικό να κρατανε το 70% από τα παραβολα οι διοργανωτές;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Κρασοπατέρας

....να απελευθερωθούμε από τον Διόνυσο και τον Απόλλωνα, και να δίνουμε ασυνήθιστες απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα....

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Ανώνυμος-"Τι πίνεις"
Καταχωρείται ως troll.

@Ανώνυμος-Κρασοπατέρας
Καταχωρείται ως troll.

....
Εσείς το θέλατε, πολύ λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Μια παράκληση προς το διαχειριστή του blog: Επειδή ο κ. Γεωργιάδης σχεδόν σε κάθε ανάρτηση θεωρεί σκόπιμο να γράφει κάποιο σχόλιο σχετικό με flaming, trolls κλπ. (αλλά κατά κανόνα άσχετο με το θέμα της ανάρτησης), μήπως να γίνει μια ξεχωριστή ανάρτηση με το αυτό θέμα και να γράφει εκεί (και ΜΟΝΟ εκεί) τις απόψεις του?

Φίλιππε ελπίζω να δεις το αίτημά μου θετικά...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@Ανώνυμος

Διάβασε ένα από τα προηγούμενά μου post που γράφει "είσαι άξιος της μοίρας σου". Αν απευθύνεσαι στον administrator, θα σου κάνει ban.

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: Σωστή η παρατήρηση! Αγαπητέ Γεωργιάδη, θέλεις να γράψεις μια συνεργασία που να είναι η περίληψη όσων έχεις γράψεις τελευταία, να τη δημοσιεύσω και να ποστάρεις ό,τι θέλεις από κάτω; Αν ναι, στείλε μου email!

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Schrödinger's Cat
Ευχαριστώ,

Πρώτα να συνομιλώ με ανώνυμους που με εκτιμούν για αυτό που είμαι, και όχι για αυτά που γράφω, και στην συνέχεια ίσως αποστείλω κάτι.

Και διαμαρτύρομαι έντονα για τα ανώνυμα σχόλια που μου γράφουν 3 φορές την ημέρα. Δεν ξέρω αν είναι κάποιοι γνωστοί από την περιοχή μου ή από κάπου αλλού, αλλά παρακαλώ λάβετε μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Όλα αυτά είναι 9 στα 10 troll που έχουν μεταναστεύσει από την περιοχή τους εδώ, και πρέπει να καταπολεμηθούν. Θα είμαι ιδιαίτερα αυστηρός προς ανώνυμους αν μου απευθύνονται στο μέλλον με διάφορους τρόπους, και δεν τρέφω και τόση εκτίμηση για την άκρατη ελευθερία λόγου για φάρσες σε ιστοσελίδες και blog.

Kαι παρακαλώ δεν θέλω να βλέπω post από άτομα που απαντάνε στον εαυτό τους ανακαλώντας αυτά που γράφουν όπως ο Ανώνυμος-"Τι πίνεις;"-γνωστή φιγούρα του ελληνικού σκακιστικού ιστοχώρου, ο οποίος μετανιώνει προφανώς για αυτά που γράφει αρχικά, και γράφει και 2ο post για να καλύψει το σφάλμα του.

Schrödinger's Cat είπε...

Δεν κατάλαβα πολλά απ' αυτά που γράφεις, ούτε για τα troll που... μετανάστευσαν. Άλλο και τούτο.

Ωστόσο, σε παρακαλώ να μην είσαι προσβλητικός με τους ανθρώπους εδώ μέσα. Στην αρχή δεν ήσουν, τώρα τελευταία προέκυψε αυτό.

Περιμένω τη συνεργασία!

SOP-SMAOK είπε...

Σε μια εβδομάδα (Τρίτη 9 Νοεμβρίου >1900, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου <1900), ξεκινάνε τα τουρνουά των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ. Βιαστείτε να δηλώσετε συμμετοχή! Υπενθυμίζουμε οτι (βάση της προκήρυξης) παίχτες 1800-1900 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στο άνω του 1900 και εφόσον δεν συμπληρωθούν οι συμμέτοχες, θα παίξουν με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Το άνω του 1900 έχει ήδη 27 επιβεβαιωμένες συμμετοχές (και πολλές υπό επιβεβαίωση). Οι ισχυρότεροι επιβεβαιωμένοι, σε ελο ως τώρα είναι:

1. Drakopoulos 2221
2. Kokolias 2203
3. Tepelenis 2203
4. Valden 2165
5. Papadimitriou L 2110

Το τουρνουά κάτω του 1900 έχει ήδη συμπληρώσει τις συμμετοχές (44) και υπάρχει και μια λίστα αναμονής.

Ανώνυμος είπε...

Έχω 2 ερωτήσεις:
1) Πως επιβεβαιώνει κάποιος τη συμμετοχή του;
2) Θα δημοσιευτούν οι παρτίδες του προηγούμενου τουρνουά;

SOP-SMAOK είπε...

1) Τηλεφωνόντας ή στέλνοντας mail (εάν στην πρώτη επαφή έχει αφήσει κανείς ενδεχόμενο να μην παίξει, τότε προηγούνται άλλοι παίχτες, οι πρώτοι που θα πούνε με βεβαιότητα οτι παίζουν). Λίγο πριν τους αγώνες, όλοι οι παίχτες που έχουν δηλώσει οτι παίζουν σίγουρα, ειδοποιούνται.

2) Έχουν δημοσιευθεί μερικές από τις παρτίδες (πρώτες κάθε γύρου και μερικές ακόμα) στη ιστοσελίδα www.greekbase.gr όπως μπορεί να δει κανείς και από την ιστοσελίδα την δικιά μας.