Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα

Τα Παγκόσμια Νεανικά Πρωταθλήματα 2010 (κατηγορίες Κ8, Κ10, Κ12, Κ14, Κ16 και Κ18 για αγόρια και κορίτσια) θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20-30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική. Αναμένεται να αγωνιστούν πάνω από 1.400 παιδιά που θα αντιπροσωπεύουν 80 χώρες. Δυστυχώς, για τη γιγαντιαία αυτή διοργάνωση δεν υπάρχει -ως τώρα- στοιχειώδης εγχώρια ενημέρωση ούτε και κανενός είδους προβολή, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις που γίνονται στη Χαλκιδική. Οι συνθήκες είναι πάντα άψογες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το site των αγώνων φιλοξενείται στο γνωστό βουλγάρικο chessdom http://wycc2010.chessdom.com/ και τον ανεπίσημο κατάλογο των συμμετοχών, σε αρχείο pdf, μπορείτε να τον δείτε εδώ.

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κανω μια χαζη ερωτηση?
Η ΕΣΟ εχει κανενα τμημα ενημερωσεις?
Καποιο τμημα που να προωθει το σκακι στα ΜΜΕ?

Στάθης είπε...

Ανώνυμε, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?????

Ανώνυμος είπε...

Μονο για πρωταθληματα και βλακιες ασχολουνται.Ποιος την εχει μεγαλυτερη.....
Μια ΣΩΣΤΗ προοθηση του αθληματος δεν μπορουν να κανουν θελουν και αξιοπρεπες πρωταθληματα.....

IliasPan είπε...

Πάνω από όλα η ανάπτυξη!!

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε τόσες πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό που δεν υπήρχε κανένας λόγος να "διαφημιστεί" στην Ελλάδα...

Στάθης είπε...

Το 'πιασε το νόημα ο iliaspan. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ακριβώς τι θέλει να πει. Δεν χρειάζεται καν να είσαι ξενοδόχος!

Ανώνυμος είπε...

Μια μερα ειδα ολοκληρη εκπομπη αφιερωμενη στο επιτραπεζιο ποδοσφαιρο SUBBUTEO που εχει 5-6 συλλογους σε ολη την ελλαδα και σκεφτομαι..........
Ειναι το σκακι πιο κατω και απο το SUBBUTEO δεν αξιζει το σκακι μια εκπομπη?
Να το παρατησουμε αν ειναι ετσι

Ανώνυμος είπε...

Μην τα μηδενιζουμε όλα τα ΜΜΕ ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται όταν κάναμε το Πρωτάθλημα της Α Εθνικής στο Περιστέρι είχαμε στείλει παντού επιστολές σε όλα τα κανάλια σε όλες τις εφημερίδες. Το μόνο κανάλι που ήρθε ήταν το ALTER και αυτό γιατί η έδρα του είναι στο Περιστέρι (είναι και το EXTRA) και πήγε ο Δήμαρχος εκεί και τους πήρε με το έτσι θελω (καθόταν εκεί μεχρι να του δώσουν συνεργείο) όπως καταλαβαίνετε μονο με γνωριμία και με πιεση ίσως να γίνει κάτι. Εμείς σε κάθε διοργάνωση πιέζουμε τα 2 καναλια που είναι στην Πόλη μας αλλά τίποτα!!! Δυστυχως το άθλημα μας ...δεν πουλάει!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο μειονέκτημα του σκακιού είναι ότι δεν παίζεται παρουσία θεατών.
Μπορεί οι συμμετοχές σε μια διοργάνωση να είναι εντυπωσιακά πολλές, όπως για παράδειγμα το παγκόσμιο στη Χαλκιδική έχει γύρω στις 2.400, συμμετοχές πολύ περισσότερες από κάθε άλλη διοργάνωση ακόμα και πολύ δημοφιλέστερων αθλημάτων.
Ομως 2400 θεατές έχουν κάθε εβδομάδα πολλά παιχνίδια διαφόρων αθλημάτων. Στη διαφήμιση αυτό που μετράει είναι ο αριθμός αυτών που την βλέπουν.
Σίγουρα όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια προβολής και κατά συνέπεια οικονομικού οφέλους, απαιτείται όμως ένα οργανωμένο πλάνο μάρκετινγκ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θέλω να θυμισω οτι πολλές φορές βγάζουμε και εμεις τα ματια μας μονοι μας...ειδικά αν καταγγελίες και μαρτυρίες που έχουν γίνει στο παρελθον ευσταθούν...
και για οποιον δεν καταλαβε αναφερομαι στην ιστορια καλυψης του ματς Κοτρωνιας-Καρποβ....

Ανώνυμος είπε...

Οι γερμανοί ενδιαφέρονται για την τσέπη τους μόνο.
Οι λέξεις επομένως «ανάπτυξη σκακιού στην Ελλάδα», αν τις απευθύνεις σ' αυτούς, είναι σαν να τους βρίζεις.
Βρήκαν τον τρόπο να ρουφάνε χρήμα, σε συνεννενόηση με γερμανικών συμφερόντων ξενοδοχεία, και η σκέψη τού να αναπτυχθεί κάτι στην Ελλάδα, ακούγεται ιερόσυλα στα δικά τους αυτιά!

Όποιος Έλληνας επιθυμεί, αυτή η κατάσταση να αλλάξει, απλώς το πρώτο που κάνει είναι να μην ξαναψηφίσει γερμανούς. Σε καμιά διοίκηση!
Χίλιες φορές, να παίζουν οι Έλληνες ιδιωτικά μεταξύ τους, και στο τέλος να λαμβάνουν μέρος με τις δικές τους αυθεντικές ελληνικές δυνάμεις, παρά να είναι εξαρτημένοι από ξένα όργανα και ξένους συλλόγους.


Για την ώρα, μόνο πιόνια είστε. Τίποτα άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Έχει κανένας δικός μας ελπίδες διάκρισης;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

....
Και ένα απόσπασμα από ένα μύθο:
"Τι είστε εσείς; Επισκέπτες.", ρώτησε ένα Τroll.
Και όταν πήρε απάντηση, συνέχισε το Troll: "A, νόμιζα ότι είστε ξωτικά."

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Οι Ελληνικες συμμετοχες στα Παγκοσμια νεανικα στο:

http://chess-results.com/tnr39341.aspx?art=25&fedb=GRE&lan=1&flag=30&m=-1&wi=1000

Στην αρχικη καταταξη των αντιστοιχων κατηγοριων ξεχωριζουν απο Ελληνικης πλευρας οι:

3η Τσολακιδου Στ. 1783 G-10
13η Παυλιδου Κατ. 2191 G-18
15η Αβραμιδου Αν. 1634 G-10
20η Ιορδανιδου Ζ. 2152 G-18
24ος Ιωαννιδης Ευ. 1803 Β-10
28η Πραματευτακη Λ. 1373 G-10

Απ' οτι φαινεται οι καλυτεροι Ελληνες σκακιστες στην Β-18 (Παυλιδης Αντ, Αγγελης, Γαλοπουλος Ν, Μαλικεντζος) δεν θα συμμετασχουν στους αγωνες,ενω το ιδιο ισχυει και για καποια απο τα κορυφαια ονοματα στις πιο κατω κατηγοριες (Καζακος, Μιχελακος,Tζουγανακης,Λιοδακης, Ναουμ,Καλογερης,Θεοδωρου και σιγουρα καποιους ξεχναω)..

Ανώνυμος είπε...

Ντα στους κακοί Γερμανοί που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού. Ντα στους κακοί Γερμανοί καναλάρχες που κλεψαν τα κανάλια και τον ΟΤΕ από τους αγνοί και καλοί Ελληνους Καναλαρχαίους και Συνδικαλαίους. Ντα στους κακοί Γερμανοί που εδώ και 50 χρόνια ‘κρατάνε’ το ΑΕΠ της χώρας από τον τουρισμό στο 5(πεντε!!) %, για να ερθουν να μας κλεψουν τα νησιά… Μακάριοι οι πτωχοί…

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δηλαδή, για να έρθουν "τα κανάλια" να καλύψουν μία σκακιστική διοργάνωση η ΕΣΟ είναι αναρμόδια, και χρειάζεται Πόντιος (στην κυριολεξία!) δήμαρχος για να τα φέρει;
Άντε, να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε...
Όχι ότι αμφισβητώ τις επικοινωνιακές ικανότητες του κου Παχυτουρμπίδη, αλλά ο άνθρωπος είναι μόνο για την επερχόμενη παρέλαση της 28ης (και για αυτό άλλωστε και θα επανεκλεγεί συλλήβδην).

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Αγαπητέ PFREN, αναρμόδια σίγουρα δεν είναι η Ε.Σ.Ο, μήπως όμως είναι ανίκανη? Και για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα ίσως ακόμη να μην έχει να κάνει με ανικανότητα αλλά απλά με την αδυναμία του σκακιού να περάσει στο ‘πετσί’ του Έλληνα. Μήπως δεν ξέρουμε όλοι ότι οι τυχόν χορηγίες και βοήθειες που έχουν λάβει κατά καιρούς σύλλογοι οφείλονται σχεδόν αποκλειστικά σε γνωριμίες και στο αποκαλούμενο κοινωνικό κύρος κάποιων εραστών του?(Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι πρόεδρος επαρχιακής ομάδας-αοκνος και ανιδιοτελής φίλος του αθλήματος- αναγκάστηκε να προβάλλει την ιδιότητα του ως κρατικού ανωτέρου υπαλλήλου για να εξασφαλίσει μια στοιχειώδη προβολή σκακιστικής εκδήλωσης από ΤΟΠΙΚΑ μέσα ‘ενημέρωσης’.. και τι να κάνει ο άνθρωπος σαν σκακιστικό παράγοντα σε έχουν..γραμμένο. Ίσως να είναι θέμα DNA,ίσως θέμα γενικότερης κουλτούρας ,δεν ξέρω. Πάντως κατά την ταπεινή μου γνώμη, όση ‘ανάπτυξη’ και να κάνουμε, όσους γκρανμαιτρ και να βγάλουμε αν δεν μπαίνεις στο καφενείο η το καφέ και οι μισοί να παίζουν σκάκι, αντί κολτσίνας και ταβλιού, προκοπή δεν γίνεται. Η μαζικότητα και η διάδοση ξεκινά από την ‘πιάτσα’. Όσοι έχουν επισκεφτεί ανάλογα μέρη σε κεντρική Ευρώπη και ιδίως σε τέως ανατολική Ευρώπη καταλαβαίνουν τι εννοώ. Μόνο έτσι υπάρχει προβολή . Το λαϊκό προβάλλεται γιατί πουλάει. Και δυστυχέστατα το σκάκι στην Ελλάδα δεν είναι λαϊκό. Και μη μου πει κάποιος για συλλόγους με τόσα παιδάκια που ‘εκπαιδεύονται’(?) στο σκάκι, γιατί άλλο το ‘κάνω ‘σκάκι (όπως κάνω γαλλικά και πιάνο) και άλλο το μαθαίνω σκάκι γιατί μου ΑΡΕΣΕΙ και το ΑΓΑΠΩ.
Τώρα αν με ρωτήσει κάποιος φίλος πως γίνεται αυτό, ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Σε εμένα (όπως και στους περισσότερους φίλους σκακιστές υποθέτω) έγινε σχεδόν αυτόματα ,δαρβινικά(συγγνώμη για τον νεολογισμό). Πως αυτό μπορεί να επιτευχτεί (αν μπορεί!) στοχευόμενα, μόνον ίσως ειδικοί επιστήμονες και μελετητές μπορούν να επιχειρήσουν απάντηση.

Unknown είπε...

Ανώνυμος είπε...

Μην τα μηδενιζουμε όλα τα ΜΜΕ ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται όταν κάναμε το Πρωτάθλημα της Α Εθνικής στο Περιστέρι είχαμε στείλει παντού επιστολές σε όλα τα κανάλια σε όλες τις εφημερίδες. Το μόνο κανάλι που ήρθε ήταν το ALTER και αυτό γιατί η έδρα του είναι στο Περιστέρι (είναι και το EXTRA) και πήγε ο Δήμαρχος εκεί και τους πήρε με το έτσι θελω (καθόταν εκεί μεχρι να του δώσουν συνεργείο) όπως καταλαβαίνετε μονο με γνωριμία και με πιεση ίσως να γίνει κάτι. Εμείς σε κάθε διοργάνωση πιέζουμε τα 2 καναλια που είναι στην Πόλη μας αλλά τίποτα!!! Δυστυχως το άθλημα μας ...δεν πουλάει!!!
16/10/10

________________________________

Ενδεχομένως το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που ενδιαφέρθηκε να είναι το Alter, ξεχνάς όμως το Sentra 103,3 που ανέλαβε χορηγός επικοινωνίας του πρωταθλήματος και μετέδιδε δελτία τύπου και ενημέρωση για τους αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον κ Ριζόπουλο.
Αυτώς πάντως που μας έχει δείξει η εμπειρία στα ελληνικά πράγματα από άλλα αθλήματα είναι ότι για να μπει το σκάκι σε κάθε καφενείο προϋπόθεση είναι μια μεγάλη επιτυχία και η σωστή διαχείρισή της στη συνέχεια από ομοσπονδία, ΜΜΕ κλπ.
Και πάλι όμως είναι προϋπόθεση,δεν σημαίνει ότι θα γίνει.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Με πολλες εκπληξεις ξεκινησαν χθες τα Παγκοσμια νεανικα στην Χαλκιδικη.Εχασαν τοσο ο πρωτος στην καταταξη B-18, Ινδος Sethuraman (2535), οσο και ο δευτερος στα Β-14 Βουλγαρος Κ. Berbatov(2461) απο κατωτερους αντιπαλους.

Απο Ελληνικης πλευρας ξεχωρισαν τα:

Terzidaki Alexandra (1885) - Baciu Diana (Mda-2153) 1-0

και

Dounis Alexandros (2207) - Alonso Rosell Alvar (Esp-2485) 1-0

Ολα τα αποτελεσματα των Ελληνων στο:
http://chess-results.com/tnr39341.aspx?art=25&fedb=GRE&lan=1&flag=30&m=-1&wi=1000
Ο σημερινος δευτερος γυρος στις 4.

IliasPan είπε...


Pavarotti, Carreras, Domingo: Los Tres Tenores
:-D

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Εξαιρετικα αμφιρροπα,προβλεπονται τα φετινα πρωταθληματα. Μετα την δευτερη μερα μονο οι 6 απο τους 12 επικεφαλης των κατηγοριων συνεχιζουν χωρις απωλειες παρα το πληθος των συμμετοχων που εξασφαλιζει θεωρητικα κατωτερους αντιπαλους στους πρωτους γυρους.Αναμεσα στα χθεσινα θυματα και ο πολυδιαφημισμενος Ουγγρος Rapport(2523-Β14) που εχασε απο αντιπαλο 400 μοναδες κατω..

Απο τους Ελληνες με το απολυτο 2/2 συνεχιζουν μονο οι Ιορδανιδου Ζ. (G-18), Τσολακιδου Στ. και Αβραμιδου Αν. (G-10)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Mετα τον τριτο γυρο, απο την Ελληνικη αποστολη μονο η Στ. Τσολακιδου συνεχιζει χωρις απωλειες, ενω στους 2.5 βαθμους ειναι η Κ. Παυλιδου (G-18) και ο Γ-Αλ. Κουσκουτης (Β-10).

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Συνεχισε και με 4η νικη η Στ. Τσολακιδου, ενω απο 3 βαθμους εχουν Ιορδανιδου Ζ. και Κ. Παυλιδου (G-18) που παιζουν μεταξυ τους σημερα το πρωϊ, η Αλ. Τερζιδακη (G-16), η Αγ. Καφετζη (G-12) και η Αν. Αβραμιδου (G-10).

Διπλος γυρος σημερα (9 το πρωϊ και 4 το απογεμα), λιγοτερα αλλα υπαρκτα τα προβληματα στην μεταδοση των παρτιδων ζωντανα.

old sailor είπε...

Μέτοικε,
Όπως γράφεις παραπάνω (18/10) και όπως το τσέκαρα κι εγώ, οι περισσότεροι Έλληνες με τα υψηλότερα έλο στις κατηγορίες 12-18 (αγόρια) δεν συμμετέχουν (είναι αρκετά ονόματα ακόμα, πέρα από αυτά που αναφέρεις).

Μήπως ξέρεις πώς εξηγείται αυτό το παράδοξο φαινόμενο; Υποτίθεται ότι σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στην Ελλάδα, όλοι θα έτρεχαν...

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Οι καλυτεροι Ελληνες/ιδες μετα τον σημερινο διπλο γυρο:

Ιορδανιδου Ζ. 5 (G-18)
Αβραμιδου Αν. 5 (G-10)
Τσολακιδου Στ. 4.5 (G-10)
Παυλιδου Κ. 4 (G-18)
Mπετσακος Κ. 4 (Β-08)
Ιωαννιδης Ευ. 4 (B-10)
Kουσκουτης Γ-Αλ. 4 (Β-10)
Κοσμας-Λεκκας Δ. 4 (Β-16)

Ο επομενος (εβδομος) γυρος διξαγεται την Τριτη.

@ old sailor

Φυσικα μονο πιθανολογησεις και γενικευσεις μπορω να καταθεσω, καθως αγνοω τις ιδιαιτεροτητες της καθε περιπτωσης, και μαλλον καποιοι αλλοι ειναι πολυ πιο αρμοδιοι απο μενα, θα κανω ωστοσο μια προσπαθεια..

1) Τα εξοδα συμμετοχης ειναι μεγαλα, ειδικα γι αυτη την εποχη του χρονου, αν δεν εισαι μεσα στους 12 προσκεκλημενους παικτες που δικαιουται καθε ομοσπονδια. Συγκεκριμενα ειναι 140 ευρω παραβολο + 100 ευρω οργανωτικα εξοδα (τα πληρωνουν και οι συνοδοι και οι προσκεκλημενοι παικτες) ενω η διαμονη/διατροφη κοστιζει 58/68/89 ευρω την μερα ανα ατομο, αναλογα με το δωματιο, για τους προσθετους νεαρους σκακιστες και τους συνοδους τους. Εδω οφειλω να πω οτι αγνοω αν οι Ελληνες εχουν καποιους προνομιακους ορους, παντως δεν διαβασα πουθενα κατι τετοιο.

http://www.fide.com/images/stories/fide_calendar
/world_events/World_Youth
_Chmp_2010/World_Youth_Chmp_2010_regulations
.pdf

2) Το πρωταθλημα ειναι για τα καλα μεσα στην σχολικη περιοδο μαθηματων

3) Δεν υπαρχει Ελληνας νεαρος σκακιστης που θα ειχε βασιμες ελπιδες επιτυχιας στην διοργανωση. Ακομα κι ο Αντ. Παυλιδης (2391-93) ας πουμε θα ηταν γυρω στην 25η θεση στην λιστα..

Ανώνυμος είπε...

Μερικές επιπλέον πληροφορίες: Οι Έλληνες αθλητές και συνοδοί επιτράπηκε να μη μείνουν στο ξενοδοχείο των αγώνων. Από το οργανωτικό παράβολο απαλλάχτηκαν οι Έλληνες συνοδοί. Οι Θεσσαλονικείς ευνοούνται λόγω της τριήμερης αργίας Αγίου Δημητρίου-28η Οκτωβρίου. Οι αγωνιστικές συνθήκες είναι κατά γενική ομολογία πολύ καλές. Διεξάγεται προπονητικό σεμινάριο της FIDE (δωρεάν). Δεν διεξάγεται καμία άλλη παράλληλη εκδήλωση (πχ. ένα rapid για γονείς, ένα σιμουλτανέ, προβολές σκακιστικών βίντεο ή προβολή ζωντανών παρτίδων με βινεοποροβολέα). Δεν διιοργανώνεται καμία αθλητική ή άλλη δραστηριότητα για τα μικρά παιδιά που τελειώνουν νωρίς τις παρτίδες, παρόλο που υπάρχουν θαυμάσιες αθλητικές υποδομές. Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι τα παιδιά τους (12χρονα και άνω) δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στα διασυλλογικά της Α΄Εθνικής και των ΠΟΑ.
Πολλές ξένες αποστολές προσήλθαν πολύ οργανωμένες με ενιαίες εμφανίσεις, σημαιούλες κλπ., αλλά και με αξιόλογους προπονητές-συνοδούς... Η Τουρκία έχει νοικιάσει ειδική αίθουσα στο ξενοδοχείο, όπου γίνονται μαθήματα και αναλύσεις από τους προπονητές της Εθνικής Τουρκίας...

Μπετσάκος Βασίλης
Πόρτο Καρράς
Χαλκιδική

Rook είπε...

>>Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι τα παιδιά τους (12χρονα και άνω) δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στα διασυλλογικά της Α΄Εθνικής και των ΠΟΑ.>>

Ενδιαφέρον. Αλλά αυτή η διαμαρτυρία είναι αντιδιαμετρική με τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν εδώ, νομίζω.

>>Πολλές ξένες αποστολές προσήλθαν πολύ οργανωμένες με ενιαίες εμφανίσεις, σημαιούλες κλπ., αλλά και με αξιόλογους προπονητές-συνοδούς... Η Τουρκία έχει νοικιάσει ειδική αίθουσα στο ξενοδοχείο, όπου γίνονται μαθήματα και αναλύσεις από τους προπονητές της Εθνικής Τουρκίας...>>

Ακριβώς όπως πηγαίνει η ελληνική αποστολή στα ξένα, ε;

Ανώνυμος είπε...

siggnwmi kirie metoike alla apo osa anaferate katalavainw oti i elliniki apostoli dn exei katholou elpides diakrisis..Kai o logos epeidi dn exei paixtes me ipsila elo..Alla an thimaste kala otan irthan sto parelthon oi epitixies apo skakistes opws o pavlidis ana,pavlidis ant,iordanidou,papathanasiou ktlp pote dn itan oi skakistes mas sta prwta elo..

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ανωνυμος

Δεν εχω βασιμες ελπιδες σημαινει εχω λιγες ελπιδες και οχι καθολου ελπιδες, δεν αναφερομαι στην υπαρχουσα αποστολη αλλα σ' αυτους που δεν παιζουν, και προσπαθω να δωσω μια εξηγηση σε απορια που εκφραστηκε πιο πανω, γιατι δεν αγωνιζονται αρκετοι απο τους ισχυροτερους Ελληνες νεαρους. Μην διαβαζετε πραγματα που δεν υπαρχουν στο κειμενο..

Ανώνυμος είπε...

Vevaia oi parapanw isxiroi skakistes dn agwnizontai oxi epeidi dn exoun elpides alla epeidi exoun alles ipoxrewseis(sxolikes) eite ta oikonomika tous dn tous to epitrepoun...

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι ο Νίκο Γεωργιάδης στο U14?

Ανώνυμος είπε...

Με πολλές συμμετοχές εμφανίζονται κάτι περίεργες χώρες, όπως π.χ. η Κένυα... Τόση μεγάλη ανάπτυξη έχει το σκάκι στην Αφρική ή θα τους δούμε σε λίγες μέρες, πίσω από το Δημαρχείο, να πουλάνε CD;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δυο γυρους πριν απο το τελος ξεχωριζουν απο Ελληνικης πλευρας:

Τσολακιδου Στ. G-10 7/9 5η θεση
Αβραμιδου Αν. G-10 6 10η
Ιορδανιδου Ζ. G-18 6 10η
Παυλιδου Κ. G-18 5.5 21η

Μπετσακος Κ. Β-08 6 21ος
Ιωαννιδης Ευγ. Β-10 6 28oς


Τοσο ο N. Georgiadis (96-2262, ανεβηκε 100 μοναδες στο τελευταιο τετραμηνο, http://ratings.fide.com/card.phtml?event=1300113) οσο και ο Αl. Skouvaklis (95-2086, http://ratings.fide.com/card.phtml?event=1301322) αγωνιζονται απο τοτε που εμφανιστηκαν στον σκακιστικο χωρο, με την σημαια της Ελβετιας.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Τελειωσαν χθες το πρωϊ, τα παγκοσμια νεανικα. Το καλυτερο αποτελεσμα, απο την Ελληνικη αποστολη πετυχε η Στ. Τσολακιδου που με 7.5/11 βαθμους κατελαβε την 6η θεση αναμεσα σε 104 σκακιστριες που αγωνιστηκαν στην κατηγορια των G-10, και ακολουθησαν:

Κοσμας-Λεκκας Δ. (2137,Rp=2313) 7βαθμοι, 18ος/139 στα B-16, μοναδικη ηττα απο τον 2ο στην τελικη βαθμολογια Πολωνο Sadzikowski (2351), η τελικη του καταταξη ηταν 48 θεσεις πανω απο την αρχικη.

Αβραμιδου Αν. G-10, 15η θεση με 7 βαθμους αναμεσα σε 104 συμμετεχουσες.

Δουνης Αλ. Β-18, 6.5 βαθμοι, 2207,Rp=2411, 29oς, ξεκινησε απο την 62η θεση στην αρχικη καταταξη.

Φιλιππας Σ. B-18, 6.5 βαθμοι, 2191, Rp=2350, 35oς τελ/67 αρχ.

Παυλιδου K. G-18, 6.5 βαθμοι, 18η θεση, 72 συμμετοχες.

Καλη εμφανιση, αν και αυτο δεν αντανακλαται στην βαθμολογια τους, πραγματοποιησαν και οι:

Ζεππος Παν. Β-14, 5β, 1889, Rp=2117
Τσακιρης Χαρ. B-14, 6β, 1846, Rp=2050
Ασημακοπουλος Ιω. B-18, 5β, 1845,Rp=2126
Ανδρωνη Κ. G-16, 6β, 1919, Rp=1993
Tερζιδακη Αλ. G-16, 5.5β, 1885, Rp=2011
Iορδανιδου Ζ. G-18, 6β. 2152, Rp=2181.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Και μια καπως ανορθοδοξη σκακιστικη,μερες που ειναι:

Αποφασισα να καταγραψω το πληθος των σκακιστων καθε αποστολης που συγκεντρωσαν απο 7.5 βαθμους και πανω, στα Παγκοσμια νεανικα Πρωταθληματα:

1) Ινδια 22 (10 αγορια και 12 κοριτσια, 54 συμμετοχες)

2) HΠΑ 12 (9+3/40 συμ.)

3) Ρωσια 11 (5+6/111)

4) Κινα 10 (6+4/19 συμμετοχες) !

5) Πολωνια 8 (6+2/39)

6) Αζερμπαϊτζαν 6 (2+4/20)

7) Ουκρανια 6 (4+2/21)

8) Ιραν 6 (3+3/44)

9) Βιετναμ 5 (2+3/14)

10) Λευκορωσια 5 (2+3/15)

11) Τουρκια 5 (3+2/24)

12) Περου 4 (2+2/13) !

13) Γεωργια 4 (1+3/17)

14) Αρμενια 4 (3+1/19)

15) Ολλανδια 4 (2+2/22)

16) Ουζμπεκισταν 3 (2+1/12)

17) Καζακσταν 3 (0+3/18)

18) Ουγγαρια 3 (2+1/25)

19) Γαλλια 2 (1+1/19)

-) Σλοβακια 2 (0+2/19)

21) Ισραηλ 2 (2+0/20)

22) Ρουμανια 2 (1+1/22)

23) Ισπανια 2 (2+0/32)

24) Γερμανια 2 (2+0/33)

ενω ακολουθουν αλλες 14 χωρες μ' εναν σκακιστη μεταξυ των οποιων ειναι και η Ελλαδα.

old sailor είπε...

Προς Ανώνυμο ρατσιστή βλάκα:

Η Κένυα κάνει μια αρκετά σοβαρή προσπάθεια στο σκάκι τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον για τα αφρικανικά δεδομένα).
Η ομοσπονδία τους καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των εξόδων για τους νεαρούς και νεαρές που αγωνίζονται στα Παγκόσμια (και ξέρω τουλάχιστον μια ευρωπαϊκή χώρα όπου δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο).

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν πας να δουλέψεις old sailor, μήπως εσύ είσαι επώνυμος;
Σίγουρα είσαι κάποιο από αυτά τα λαμόγια που τσεπώνουν χιλιάδες ευρώ από τους λαθρομετανάστες για να τους περάσεις μέσα στη χώρα...
Τόσο πολύ τους συμπονάς, που παίρνεις 1000 ευρώ το κεφάλι, τουλάχιστον... Αν γίνεται σοβαρή δουλειά στην Κένυα, γιατί κανείς τους δεν έχει διεθνές έλο;

old sailor είπε...

Χαίρομαι που επιβεβαιώνονται οι χαρακτηρισμοί που έδωσα. Και οι δύο.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι αμερικάνοι ανελέητοι θα εμφανιστούν στα φανάρια υποθέτω. Όταν ο ρατσισμός γίνεται εμμονή...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Σοβαρή δουλειά γίνεται στην Κένυα... για αυτό άλλωστε ψήφισαν Ιλιουμζίνοβ στις πρόσφατες εκλογές.
Τι κι αν η πρώτη τους σκακιέρα δεν έχει καν 2.300 ELO;

Κατά τα άλλα, γιατί κόπτεται ο ανώνυμος για τους Κενυάτες που πουλάνε CD πίσω από το Δημαρχείο; Την πιάτσα του χαλάνε;

Ανώνυμος είπε...

Την άρεια φυλή του χαλάνε.

(Το ότι στο captcha για να ποστάρω το παρών μου βγάζει trotskyt πως να το εκλάβω?)

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Μια πολυ ενδιαφερουσα παρουσιαση της (σκακιστικης) πορειας του Αμερικανου St. Zierc (2391), που ξεκινησε απο την 26η θεση της αρχικης καταταξης για να κατακτησει το χρυσο της κατηγοριας U-18 στο Παγκοσμιο νεανικο, δημοσιευεται στο:
http://www.mercurynews.com/los-gatos/ci_16494924?IADID=Search-www.mercurynews.com-www.mercurynews.com

Ο νεαρος, που καταγεται απο μια μικρη πολη της Νοτιας Καλιφορνιας, ειχε θεωρηθει μεγαλο ταλεντο οταν ηταν κατω απο τα δεκα, αλλα καποια στιγμη η εξελιξη του σταματησε, απογοητευτηκε, και παρατησε το αγωνιστικο σκακι σχεδον για 7(!) χρονια. Επανηλθε οταν εμαθε πως καποιος αντιπαλος του,τον οποιο συνηθως νικουσε, ειχε πετυχει σημαντικες διακρισεις στο σκακι,και καταφερε να φτασει στο Παγκοσμιο χρυσο μεσα σε 3 χρονια! Στο ενδιαμεσο διαστημα ασχοληθηκε με αρση βαρων και tae kwon do, ενω εχει διακριθει σε διαγωνισμους Μαθηματικων και σκεφτεται ν' ασχοληθει επαγγελματικα με τους υπολογιστες. Παντως εχει ηδη μαθητες στο σκακι, κι ενας απ' αυτους ο 10χρονος Cameron Wheeler πηρε την 5η θεση της κατηγοριας του στην Χαλκιδικη, ενω στους αγωνες εβρισκε χρονο να βοηθαει και αλλα παιδια της Αμερικανικης ομαδας.

Ανώνυμος είπε...

.....