Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Εικόνες


Ο Βλαντίμιρο Μοντεσίνος, πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Περού, ο υπ΄αριθμόν ένα καταζητούμενος της Λατινικής Αμερικής, συνελήφθη το 2001 στη Βενεζουέλα. Επικηρυγμένος για 5 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρήματος, λαθρεμπόριο όπλων, εκβιασμό, και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία του απέφεραν προσωπική περιουσία 264 εκατομμυρίων δολαρίων, μοιρασμένη σε τράπεζες ανά τον κόσμο. Για έξι χρόνια το δεξί χέρι του πρώην προέδρου του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο Μοντεσίνος απέφευγε να εμφανίζεται δημοσίως και δρούσε παρασκηνιακά, δωροδοκώντας τη στρατιωτική και δικαστική εξουσία και τα μέσα ενημέρωσης. Ο Μοντεσίνος είχε καταφέρει να διαφύγει από τη χώρα και από τότε καταζητούταν σε διάφορες χώρες, ενώ φήμες τον έφεραν να έχει αλλάξει πρόσωπο με πλαστική εγχείριση, ή ακόμη και να έχει αυτοκτονήσει. Στη φυλακή έγραψε μια σειρά από βιβλία, ένα από αυτά είχε τον τίτλο «Peon de Ajedrez» (Πιόνι του Σκακιού)!


Σιμουλτανέ σε 520 σκακιέρες έδωσε ο 30χρονος γκρανμέτρ Άλικ Γκέρσον στο κέντρο του Τελ Αβίβ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 500 σκακιερών που είχε σημειωθεί στο Ιράν και είχε καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες. Το σιμουλτανέ έγινε προχθές.

35 σχόλια:

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Το σιμουλτανε αρχισε προχθες, αλλα τελειωσε χθες καθως κρατησε περιπου 20 ωρες. Υπολογιστηκε οτι κατ την διαρκεια του ο Ισραηλινος GM περπατησε 40 χιλιομετρα περιπου. Το αναλυτικο του σκορ: +454, =58, -11 ενω δυο αντιπαλοι του ακυρωθηκαν απο τους κριτες(!). Ποσοστο επιτυχιας 86% (το Guiness απιτει τουλαχιστον 80% για να το συμπεριλαβει στον καταλογο του). Ο Gherson καταγεται απο το Dnepropetovsk, και μεταναστευσε στο Ισραηλ το 1990, ενω και οι περισσοτεροι αντιπαλοι του ηταν και αυτοι εμιγκρεδες. Σε δηλωσεις του αναγνωρισε το επιτευγμα του Ιρανου προκατοχου του,ευχηθηκε να τον αντιμετωπισει σε καποιο αγωνα στο μελλον, καθως και οι οποιες αναμετρησεις του Ισραηλ με το Ιραν να περιοριστουν στους αθλητικους στιβους. Η μεγαλυτερη παρτιδα του σιμουλτανε, μ' ενα 13χρονο κοριτσακι, αρχισε το μεσημερι της 21ης και τελειωσε στις 6 το πρωί της επομενης..

http://news.israelinfo.ru/kaleidoscope/34821

και

http://reports.chessdom.com/news-2010/alik-gershon-sets-world-record

Στις 27/11 ο IM D. Ippolito θα προσπαθησει να σπασει το ρεκορ στο Νew Jersey. Ταυτοχρονα θελει να σπασει και το ρεκορ του Capablanca (+ 101, =1)!! Οσο απιθανο κι αν φανταζει αυτο ο Ippolito δεν εχει χασει παρτιδα σε σιμουλτανε απο τις αρχες του '90,ενω δινει συχνα σιμουλτανε 50 και 100 σκακιερων απεναντι σε αρκετα ισχυρους παικτες.

http://www.chessdom.com/news-2010/dean-ippolito-world-record

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...εγώ δεν είχα τόση βοήθεια σε θέματα ιστοσελίδων όση γράφω εγώ σε post. Ίσα ίσα το αντίθετο.

Τα troll έχουν την ιδιότητα να προσπαθούν να σε μετατρέψουν και εσένα σε troll, χρησιμοποιώντας με μια αρκετά πειστική δικαιολογία, που αν την καλοσκεφτείς δεν ευσταθεί και τόσο... Το θύμα πιθανόν να βρει αντιφάσεις...

Διπρόσωποι ή όχι, καλοπροαίρετοι ή κακοπροαίρετοι, αποτελούν μάστιγα...

Αν έχει κάποιος την αίσθηση ότι θέλει να εξηγήσει κάποια πράγματα σε κάποιον χρήστη, ο οποίος δεν έχει γράψει και τίποτα σπουδαίο μέχρι στιγμής, να γνωρίζει ότι θέλει να εξηγήσει πράγματα σε κάποιον που κάνει troll-σεσημασμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γεωργιάδη, πραγματικά, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ;

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

- Για τον TI ΠΙΝΕΙΣ

Παρακαλώ, πάρτε τον κύριο Ανώνυμο από εδώ και σβήστε του το post

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Εγώ δεν δέχομαι να πέσω θύμα θρασυδειλίας με ενικούς από κακομαθημένα. Να του σβήσετε το post παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ένα θρασύδειλο σε σεσημασμένο troll, που αναρωτιέται ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ...

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Άλλη φορά όταν κάποιος απευθύνεται στον Administrator για μένα, παρακαλώ να γράφει και το όνομά του. Γιατί αν δεν το γράφει δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τις καλές του προθέσεις.

Διαμαρτύρομαι.
Πρώτα θα απευθύνεται σε εμένα, και μετά στον Administrator επώνυμα.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...και παρακαλώ να γίνει συζήτηση για μένα από όλους- επώνυμους και ανώνυμους, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ κάποια πράγματα.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

ΑΝΤΕ KAI MOY ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ.
ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Αίσχος!

Schrödinger's Cat είπε...

Γεωργιάδη σε παρακαλώ ηρεμία, ψυχραιμία και όλα τα σχετικά.
Έχω την αίσθηση πως νομίζεις ότι αποτελούμε, όλοι οι υπόλοιποι, στοιχεία ενός πειράματος που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου.
Μη με κάνεις να φέρομαι σα νταντά.
Κάποιοι τώρα θα με μέμφονται πως ταϊζω το τρολ και θα έχουν δίκιο...

καλοπροαίρετος είπε...

Η επίδοση της Μπότσαρη το 2001 στα Καλάβρυτα (30 ώρες 15 λεπτά, 1102 αντίπαλοι, +1095 =7), που αναφέρει το chess.gr και που ο Winter διατείνεται ότι περιλήφθηκε στο βιβλίο Γκίννεςς 2005, έπαψε να αποτελεί ρεκόρ;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ κλπ

Νομιζω οτι υπαρχουν 2 πιθανες εξηγησεις. To βιβλιο Guiness δεν ειναι καποια Παγκοσμα Αθλητικη Ομοσπονδια για να ενδιαφερεται για την ακριβεια των οσων ρεκορ καταγραφει, αλλα ενας κερδοσκοπικος οργανισμος. Ειτε ο λογος ειναι η απροσεξια λοιπον (καθως τα σκακιστικα ρεκορ αλλοτε εμφανιζονται και αλλοτε εξαφανιζονται απο τις ετησιες εκδοσεις), ειτε η εξηγηση ειναι οτι το πραγμα εφθασε στα ορια του (στην εκδοση του 2010 αναφερεται ενα σιμουλτανε στο Μεξικο οπου παιχτηκαν 13446 παρτιδες !) και ισως αποφασισαν να ξαναρχισουν το μετρημα με πιο αυστηρη επιβλεψη του τροπου που επιτυγχανονται τα ρεκορ..

Ασύρματος είπε...

Νομίζω πως το ρεκόρ της Μπότσαρη (και όσα ακολούθησαν) δεν αφορούσαν ταυτόχρονο παίξιμο. Μόλις κάποιος αντίπαλος έχανε, κάποιος νέος έμπαινε στο σιμουλτανέ. Το ρεκόρ του Γκέρσον αφορά ταυτόχρονο παίξιμο (στην ουσία, πόσες σκακιέρες συμμετείχαν).

Ανώνυμος είπε...

αφού τα ταίζεις γάτε....

Μελικιος είπε...

Αν ένα φαινόμενο είναι συχνό είναι και πιο σοβαρό.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Το μυαλό μου είναι καλά και στη θέση του και είμαι υγιέστατος.

Ίσως να μη φέρω κάποιο τίτλο, αλλά εξαλουθώ να διεκδικώ να μην μου κάνουν σπάσιμο ανώνυμοι.

Αυτό ελπίζω να γίνεται κατανοητό.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...εγώ ζήτησα βοήθεια, διαφορετικά θα χρησιμοποιούσα την δική μου ασυδοσία με ύβρεις. Αν το έκανα αυτό, θα μου λέγατε ότι έβριζα.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσω κάτι που γράφεται ανώνυμα για μένα πολύ συχνά, γιατί όπως λέει και ο ανώνυμος, η συχνότητα του περιστατικού εντείνει τη σοβαρότητα.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Αν αγνοούσα το περιστατικό τελείως, η μόνη μου επιλογή θα ήταν να μη γράψω εδώ για ένα μήνα ή παραπάνω, αλλά δεν θέλω να το κάνω, γιαυτό απευθύνθηκα και στους υπόλοιπους.

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Παρατηρήστε αυτό που συμβαίνει εδώ και 15 μέρες να γράφει κάτι κάποιος, και μετά να το παίρνει πίσω που πρώτα διαφωνεί, και μετά δηλώνει από κάτω πράγματα υπέρ μου.

Αν κάνω λάθος στην υπόθεσή μου, είναι τουλάχιστον άξιο προβληματισμού.

Schrödinger's Cat είπε...

Αγαπητέ Αλ. Γεωργιάδη, υπόσχομαι πως θα σε προστατέψω από λεκτικές επιθέσεις, έχεις δίκιο σ' αυτό. Το αντιλαμβάνομαι. Απλώς θα παρακαλούσα να περιορίσεις την πραγματεία σου περί τρολ και φλέιμινγκ σε λιγότερα νήματα, αφού αυτά τα θέματα δεν ενδιαφέρουν όλους.
Να 'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΕ....

ΚΑΟΥ ΚΑΟΥ

Ανώνυμος είπε...

An sbhseis auto to post gate, eisai mazetas.

ανώΝυΜος είπε...

Αλλά κι αν το αφήσεις, δεν πρόκειται να μας πείσεις ότι δεν είσαι. :-)

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Δεν εννοούσα προστασία, εννοούσα συμβουλή σε κάποια δύσκολη στιγμή.

Η συμβουλή που δίνω στον εαυτό μου, για να μη σας γίνομαι βάρος, είναι να συνεχίσω όπως ήμουν πριν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Πολύ σβήσιμο έπεσε....(!!!)
Πολύς κόσμος ασχολείται με την πολιτική, όχι μόνο εγώ... Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το σκάκι.

"Ανώνυμος" είπε...

Γάτε , τι αντιαισθητικό διαφημιστικό είναι αυτό αριστερά ; Μόνο σε μένα το βγάζει ; και το έχω δει να αλλάζει κι όλας...

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: Έχω αφήσει για κάποιο διάστημα τα google ads, γιατί υποτίθεται μετά από κάποιες μέρες θα αρχίζει να βγάζει αυτόματα πιο στοχευμένες καταχωρήσεις, σκακιστικού περιεχομένου. Να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

@Schrödinger's Cat

Εσύ ποιος είσαι;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

O Schrödinger's Cat είναι Εβραιοσιωνιστικός δάκτυλος... επώνυμος. Πιο επώνυμος, δεν γίνεται.
Κατάλαβες, φουκαρά και δυσκοίλιε ανώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

@PFREN

Όμορφο...Υπέροχα....
Ο πιο επώνυμος...

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Γατε, μονο αμα βαλεις τετοιες διαφημισεις, θα δεις χαϊρι..

http://www.guardian.co.uk/media/cartoon/2010/
oct/25/benrik-pitch-riot-weekend-breaks

Δακτυλος Eυγενιας και Χρυσοστομου παλι..

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα στην Ελλάδα:

- Παγκόσμια Κρίση
- Τον ΑΣΕΠ
- Την τρόικα
- Τον Καλλικράτη
- Το δάνειο από το διεθνές νομισματικό ταμείο
- Την Α' Εθνική στο σκάκι
- To συνταξιοδοτικό

Γιατί διαφορετικά θα δειλιάσουν οι ξένοι και δεν θα έρθει τουρισμός!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γεωργιάδη, πως θα σας φαινόταν η ιδέα να έχουμε 6 ξένους στις 8 σκακιέρες της Α Εθνικής ώστε 6Χ34 (ομάδες)= 204 νέοι τουρίστες...
Ελπίζω να συμφωνείται...

μου αρεσει το σκακι είπε...

Γεωργιάδη Αλεξανδρε,ολα καλα? Τι σχεση εχουν αυτα που λες με το αρθρο αυτο?Αν σε ενδιαφερει η πολιτικη αυτοοργανωσου και παρε τη ζωη στα χερια σου.Αν εισαι αβουλος γραψου σε καποιο κομμα-πτωμα.Σε ολα τα αρθρα εχεις ποσταρει ασχετα πραγματα.Τουλαχιστον σταματα να γραφεις.Οποτε μπαινω να διαβασω ενα σχολιο, βλεπω τα σχολια τα δικα σου περι ανεμων και υδατων.Φανταζεσαι ο καθενας να εκανε αυτο που κανεις εσυ? Θα γεμιζε το blog με ασυναρτησιες και κανενας μετα δεν θα ξαναεμπαινε

Γιάννης ΣΣ είπε...

@μου αρέσει το σκάκι

Αγνόησε κάποιον που δε σου αρέσει, και μίλα με τους δικούς σου. :-)

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@ μου αρέσει το σκάκι

Καταρχήν, θα συζητούσα μαζί σου, αλλά κατά 99 τις εκατό σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα απαντούσες, όπως γίνεται δηλαδή με άλλους.

Επίσης, τι περίμενες να διαβάζεις την στιγμή που αμύνομαι σε σχόλια άλλων;

Επιπρόσθετα, εσύ ποια θεματολογία θέλεις να επιβάλλεις (που να μην έχει αίσθηση του χιούμορ όπως πολιτικό χιούμορ), και τελικά όταν συζητήσουμε δεν θα τελειώσεις την συζήτηση με ένα ειρωνικό σου σχόλιο, όπως γίνεται τις περισσότερες περιπτώσεις (9 στις 10) στις συζητήσεις μου με άλλους;

Και μη σχολιάζεις τα κόμματα, γιατί εγώ δεν είμαι εδώ για να συζητήσω σοβαρά για κόμματα-τα συζητάω με άλλους εκτός του Internet.