Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Φωτοκουίζ





Γνωστή ξένη σκακίστρια (που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα) δίνει σιμουλτανέ. Οι σκηνές προέρχονται από μια αριστουργηματική ταινία μικρού μήκους Πολωνού σκηνοθέτη, γυρισμένη στο πλαίσιο σειράς ταινιών ειδικά για την τηλεόραση. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τη σκακίστρια, καθώς και τη σειρά;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθως η σειρα πρεπει να ειναι ο Δεκαλογος του Κισλοφσκι,λογικα η σκακιστρια θα ειναι η Ανιεσκα Μπρυστμαν η οποια επαιζε στο πρωτο επεισοδιο.Ωστοσο η φωτογραφια της στην γερμανικη wiki ελαχιστα μοιαζει σ΄αυτες που ανηρτησες..Θα εμπιστευθω το τι μπορουν να καταφερουν 20 χρονια και θα το διακινδυνευσω..

Schrödinger's Cat είπε...

@ μέτοικος στη Νίσυρο: Φυσικά δεν πέσατε καθόλου έξω. Πρόκειται για τον περίφημο Δεκάλογο του Κισλόφσκι, για δέκα ταινίες-ιστορίες εμπνευσμένες από τις Δέκα Εντολές,δέκα αλήθειες για τα ψέματα της ζωής μας,δέκα φωτεινές δέσμες σε έναν γκρίζο ουρανό,που μπορεί να μην αλλάζουν το χρώμα του,μπορεί όμως και να δείχνουν πιθανά σημεία εξόδου,από ένα αισιόδοξα απαισιόδοξο και πάνω από όλα ουμανιστή σκηνοθέτη.

Εδώ, είναι το πρώτο επεισόδιο βασισμένο στην βιβλική εντολή : Αγάπα τον έναν και μοναδικό Θεό
και η υπόθεση είναι εμπιστοσύνη,στοργή και σχέσεις ανάμεσα σε έναν πατέρα ένα γιο και τον προσωπικό τους υπολογιστή.

Η σκακίστρια είναι όντως η Ανιέσκα Μπρούστμαν. Ο χρόνος είναι αμείλικτος σε όλους μας..

Ανώνυμος είπε...

Agneska Brustman

Ανώνυμος είπε...

Για τους Λάτρεις του Κισλόφσκι, να αναφέρω ότι αρκετά βίντεοκλαμπ νοικιάζουν με την μορφή ( πακέτου 3 Dvd ),όλο τον δεκάλογο. Επίσης στην κινηματογρακική λέσχη Κορυδαλλού, από Οκτώβριο θα μπορείτε να δείτε τις ταινείες και να συμμετέχετε σε συζήτηση με γνωστούς κινηματογραφικούς σχολιαστές. Οι ταινείες θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη.

Συγχαρητήρια για την θεματολογία σας!