Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Άτιτλο


Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα της 18ης/11/1985 με φωτογραφία που "έκανε το γύρο του κόσμου". Ο Μιχάλης Καλτεζάς (1970 - 17 Νοεμβρίου 1985) ήταν μαθητής που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1985. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας, βραβευμένος για τις "σκοπευτικές του ικανότητες", πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων.

Χτες το βράδυ, 6 Δεκεμβρίου 2008, στις 9:10, ειδικός φρουρός της αστυνομίας πυροβολεί στο θώρακα και σκοτώνει 16χρονο σε κεντρικό σημείο της οδού Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια.
Η Δημοκρατία δολοφονεί, μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης φτώχειας, ελέγχου, καταστολής και εκμετάλλευσης. Η κρατική βία, ένστολη αυτή τη φορά, πυροβολεί και σκοτώνει. Ένα μικρό παιδί, έναν νεαρό, από αυτούς που τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί της μίζας και της διαφθοράς αποκαλούν αλήτες. Μια σφαίρα που βρίσκει τη δημοκρατία στο πιο ευαίσθητο σημείο και της χαρίζει έναν ακόμη θάνατο. Πάντα και παντού οι σφαίρες των κρατικών δολοφόνων είχαν αυτή την δυνατότητα, να σκοτώνουν περισσότερα από αυτά που αρχικά πυροβολούσαν.


-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------

Αλλά και από τις διαμαρτυρίες της Κυριακής, στοιχεία που αποκρύπτουν τα περισσότερα ΜΜΕ:

114 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A police car patroling in Exarchia, central Athens, passing through Mesologgiou cobbled street (considered an alternative place with music, bars etc and lots of youth in the streets, so we can easily assume the police car was sent there to provoke and harass the youth), was confronted by a few young people, shouting to the policemen to get lost. There are a few reports that an empty bottle or a brick was thrown to the police car. The cops went out of the car provoking the youth and one of the pigs shot against one 15-16 year old boy, right on the heart, murdering him in cold blood. The name of the boy that stood up to the cops is Alexandros Grigoropoulos.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε ακόμα ότι έχουν σημασία οι εκλογές σας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι να παιξω στα παιδια..
Κυριακη πρωι και με τον καφε στο χερι ανοιγω το Σκακιστικο blog με την προσμονη να διαβασω την συνεχεια της τοσο ενδιαφερουσας συζητησης σε σχεση με τις εκλογες της Σκακ. Ομοσπονδιας..Πεφτω πανω σ'ενα πρωτοσελιδο των "Νεων" 23 χρονια πισω..
Ακομα θυμαμαι εκεινο το μεσημερι (μεσημερι ξυπνουσαμε τοτε) στα σκαλακια του Χημειου,τις εξιστορησεις των φιλων που ειχαν κατεβει στην Αθηνα για την πορεια,την μανιασμενη οργη που μας κατεκλυζε,την αδηριτη αναγκη να κανουμε κατι για να δηλωσουμε δεν ξερω τωρα πια τι,την αναγκη ομως την θυμαμαι καθαρα..
Και τωρα ξανα..
Ουτε οργη,ουτε αναγκη τωρα πια..ισως ενας καποιος θυμος γιατι ο πολιτικος καιροσκοπισμος των ιθυνοντων (που συντηρουν το θεμα των "αναρχικων",των hooligans και γενικοτερα ολων αυτων που ως αντιπαλο δεος θα κρατησουν ολους εμας τους καταναλωτες μικροαστους, ενωμενους στην αδρανεια και την νωχελικοτητα μας,προθυμους να καταραστουμε μπροστα στις τηλεορασεις μας τα κωλοπαιδα,που καταστρεφουν τα συμβολα της ευμαρειας μας,για να επιστρεψουμε μετα στην καθημερινη δυσθυμια μας),συνδυασμενος με την ελλειψη ψυχραιμιας ενος ανθρωπου,(με τιποτα δεν πιστευω οτι ο σκοτωμος του 16χρονου ηταν προσχεδιασμενος,θα το σκηνοθετουσαν καλυτερα),επιτρεπει ακομη και στις μερες μας να συμβαινουν τετοια περιστατικα..
Και εμεις(εμεις;ποιοι εμεις;) τι κανουμε;
Ειναι αρκετο να λες στον εαυτο σου οτι δουλευεις σε τοπικο επιπεδο,οτι τα πραγματα θ'αλλαξουν σιγα σιγα-αδιορατα θα ελεγα-οταν η πραγματικοτητα ερχεται και σε σφαλιαριζει;
Δεν ξερω..
Τι θα 'λεγε η Κασσανδρα για ολα αυτά;
Να'σαι καλα Γατε που μας συνδεεις με το παρελθον μας και μας φερνεις αντιμετωπους με το παρον μας..

Ανώνυμος είπε...

exi ftiaxti mia selida sto facebook sti mnimi t pediu/iroa p xa8ike x8es toso adika: http:// www.facebook.co m/group.php? gid=62100298568

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι πληροφορίες από τους αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής αναφέρουν ότι οι άνδρες που επέβαιναν στο περιπολικό δέχθηκαν ΦΡΑΣΤΙΚΗ επίθεση, και ΟΧΙ με αντικείμενα, και στη συνέχεια ένας από τους ειδικούς φρουρούς έβαλε κατά του 16χρονου, καταφέροντας του θανατηφόρο πλήγμα. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο ειδικός φρουρός "έχασε την ψυχραιμία του" όταν ο 16χρονος του είπε "γαμώ το μουνί της μάνας σου".

Ο έφηβος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Η μητέρα του θανόντος μετέβη στο νοσοκομείο και τέθηκε υπό παρακολούθηση ψυχολόγου.

Ανώνυμος είπε...

18 Νοεμβρίου 1985:
Ύστερα από τα γεγονότα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλλε την παραίτησή του, την οποία πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε δεκτή.

7 Δεκεμβρίου 2008:
Ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και Παναγιώτης Χηνοφώτης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από των πρωθυπουργό.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει τέλεια δημοκρατία, είναι τουλάχιστον ανόητος, είναι τελείως ουτοπικό.
Πάντως σίγουρα δημοκρατία δε σημαίνει πωε εν ονόματι των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών μας μπορούμε να σπάμε βιτρίνες και να καίμε τα αυτοκίνητα του κοσμάκη.
Οι τύποι δεν έπρεπε να είναι εκεί εχθές και να τα σπάνε υπό τη σκέπη του πανεπιστημιακού ασύλου (άλλος εκφυλισμός κι αυτός).
Ασφαλώς και δεν έπρεπε να αφαιρεθεί με κανένα τρόπο ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι κατάντια να περιμένεις αστυνομική προστασία ως πολίτης, όταν η αστυνομία δεν οπλοφορεί ή τουλάχιστον δε δύναται να χρησιμοποιεί ελεύθερα όταν πρέπει όπλο.
Μιλάμε για άρρωστα άτομα, αναρχικούς που με μολότωφ νομίζουν θα αλλάξουν τον κόσμο. Αίσχος, τους χρειάζεται τουλάχιστον ένα χέρι ξύλο που μιλάνε για επανάσταση οι αχρείοι. ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ που ανήκω στην ίδια φυλή με αυτούς που ριχτηκαν στο περιπολικό χθες.

Ανώνυμος είπε...

Η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα κ. Παπαδημητρίου στο MEGA.

“Έρχεται ένα περιπολικό στην Τζαβέλα-Ναυαρίνου. Σταματάει το περιπολικό και κοιτάει προς τα κάτω. Σαν να έψαχναν κάτι. Διαπληκτίζονται λεκτικά με μια ομάδα μέσα από το περιπολικό με μια παρέα ανθρώπων. Δεν ήταν κουκουλοφόροι. Υπάρχουν καφετέριες εκεί και ήταν τα παιδιά. Κατεβαίνουν από το περιπολικό οι αστυνομικοί μετά από 50μ και λίγα λεπτά μετά τον λεκτικό διαπληκτισμό.

Δεν έγινε επίθεση και δεν υπάρχει σωματική επαφή. Ούτε στο περιπολικό έγινε κάποια επίθεση. Μόνο μια ομάδα ανθρώπων άρχισε να φωνάζει. Πετάχτηκαν πλαστικά δύο μπουκάλια νερό και ήταν στην θέση τους οι αστυνομικοί. Ξαναμπαίνουν στο περιπολικό και φεύγουν προς Χαριλάου Τρικούπη και γυρίζουν πεζοί με γρήγορο βήμα και φθάνουν πάλι στο ίδιο σημείο.
Στην οδό Τζαβέλα και Μεσολογγίου ήταν η ομάδα που είχαν διαπληκτιστεί. Δεν κινήθηκαν προς το μέρος τους. Υπήρχε απόσταση πάνω από 20 μέτρα. Δεν έφθασαν σώμα με σώμα. Μόνο λεκτικοί διαξιφισμοί σε απόσταση 40μ. Μετά από φωνές και βρισιές, ΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Είδα την προέκταση του χεριού του. Δεν ήταν στον αέρα.”

Ανώνυμος είπε...

Ρε κωλοφασίστα Αλεξήνωρ δεν έγινε καν επίθεση στο γαμημένο το κωλοπεριπολικό..

Αι σιχτίρ απο δω πέρα. Άρρωστος είσαι εσύ που σκοτώνεται ένα παιδάκι και μας λες για το ότι ανήκεις στην ίδια φυλή.. Γαμώ τη φυλή σου μέσα ολόκληρη..

Ανώνυμος είπε...

Βρες την δύναμη για μια φορά-πάρε το αγαπημένο σου όπλο στα χέρια και βάλτο στο στόμα σου.

Άλλωστε τόσο πολυ αγαπούσες την οικογένεια σου και την πατρίδα σου που για το καλό της,εξασφάλισες μια ζωή γεμάτη αγάπη και φροντίδα.

ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.

ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

"Οταν η 17Ν σκοτωσε τον Αξαρλιαν κουβεντα κανεις τοτε απο οσους καινε τις περιουσιες του κοσμακη σημερα.
Τοτε τους βολευε η κατασταση ασχετα αν χαθηκε παλι ενα αθωο παιδι. Ουτε ποτηρι δεν εσπασαν τοτε.. Ουτε ενα φιλο χαρτι δεν εκαψαν.
Για τους 1.500 νεκρους καθε χρονο σε τροχαια στους ,,ελληνικους αυτοκινητοδρομους,, μιλαει κανεις ??
Για την 16χρονη ναρκομανη κορη που μαχαιρωσε και σκοτωσε προχτες την μανα της στα Σπατα και το δραμα των ναρκομανων και των οικογενειων τους κανεις ??
Μονο οτι μας βολευει και μας καπνισει.
,,Γκρεκο μασκαρα,, που λεει σωστα και ο Μηλιωκας στο τραγουδι.
10.000.000 ελληνες φταιμε ολοι για το απολυτο μπαχαλο και μπουρδελο που ειναι αυτη η χωρα. Ενας που να μην φταει δεν υπαρχει.
Απο τυχη καθαρα υπαρχουμε σαν χωρα και σαν λαος.
Τωρα επειδη σκοτωσε ενας αλητης ενα παιδι δεν μπορει να φταει ολη η αστυνομια, ο αλλος π.χ στο Αγρινιο που σκοτωσε 5 κυνηγους ειναι ολοι οι κυνηγοι γουρουνια-δολοφονοι ?? κ.ο.κ
Πρεπει να σταματησει η απολυτη μαλακια και καφριλα στην χωρα γιατι απλα σε καποια χρονια θα ειναι στον χαρτη μονο η μιση χωρα απο οτι ειναι σημερα."

Το σχόλιο αυτό γράφτηκε από κάποιον σε forum του group που φτιάχτηκε στο facebook για το παλικάρι που δολοφονήθηκε.Δε είναι ότι συμφωνώ με όσα λέει (ειδικά ο παραλληλισμός αστυνομίας-κυνηγών...Αλλού το πήγαινε με αυτό μάλλον...) αλλά κάτι λέει αυτό το post.Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό που συνέβει είναι τραγικό και καλώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις (δεν εννοώ φυσικά τους γνωστούς "σκεπτόμενους" εμπρηστές και καταστροφείς της περιουσίας του συνανθρώπου τους), δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι.Και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου,που θα υπάρξει,δεν μπορεί να μην υπάρξει τώρα πια.Είναι όμως επίσης λυπηρό να παρακολουθείς όλους αυτούς που βρήκαν ευκαιρία και σπεύδουν να πατήσουν πάνω σε αυτό για άλλους,γνωστούς λόγους...

Ανώνυμος είπε...

Όι εκπρόσωποι των σκακιστικών σωματείων που συμμετείχαν στη χθεσινή ΓΣ της ΕΣΟ ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα καταγγελίας της αστυνομικής βίας που οδήγησε στο θάνατο του νέου ανθρώπου. Επίσης έκφρασαν τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του νέου και έδωσαν εντολή να δημοσιευθεί το ψήφισμα στην ιστοσελίδα της ΕΣΟ, να σταλεί στις σκακιστικές ιστοσελίδες και στον ημερήσιο τύπο καθώς και στη ΓΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καπως ετσι σαν τον Αλεξηνορα παρουσιασε και χθες το βραδυ η ΝΕΤ τα γεγονοτα. Αφου αναφερθηκε τακα-τακα στον "θανασιμο τραυματισμο" του 16χρονου παιδιου, περασε στο κυριο πιατο-γι αυτην-της βιας πλεον που ασκειται "απο την αλλη πλευρα".Ο στοχος ειναι φυσικα "ο φιλησυχος" πολιτης, που δεν αναρωτηθηκε ποτε για τιποτα. Που ανεχεται να κυκλοφορουν αναμεσα του οπλοφοροι-σεριφηδες, που η συμπεριφορα και του τελευταιου αστυνομικου ειναι αυθαδης, αχρεια και αγενης. Οσοι απο μας εχουμε ελθει καποτα-για οποιαδηποτε αιτια σε επαφη με την αστυνομια αντιμετωπιζουμε αυτο το αλαζονικο υφος της εξουσιας. Ανθρωποι κενοι-οι περισσοτεροι και αυτο δεν ειναι ισοπεδωση-που διαλεξαν στη ζωη τους να κανουν μια δουλεια που θεωρουν οτι στην βαση της εχει την βια. Ο δολοφονος ο προχθεσινος ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση. Ενας 37χρονος με τρια παιδια στο σπιτι του-μου φαινεται απιστευτο! Και ο αλλος "ανησυχει" για τα περιπολικα! Τι ανθρωπος εισαι αληθεια Αλεξηνορα? Το ιδανικο σου ειναι τα περιπολικα απ οτι φαινεται. Απιστευτο!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δεν είμαι άδικος, μα ούτε και τολμηρός.
Και να που, σήμερα. μου δείξανε τον κόσμο τους.
Μόνο το ματωμένο δάχτυλό τους είδα μπρός.
Και είπα ευθύς: "Μ' αρέσει ο νόμος τους".
Τον κόσμο αντίκρυσα μεσ' απ' τα ρόπαλά τους.
Στάθηκα κι είδα, ολημερίς, με προσοχή.
Είδα χασάπηδες που ήταν ξεφτέρια στη δουλειά τους.
Και σαν με ρώτησαν "Σε διασκεδάζει;", είπα:"Πολύ!"
Κι απο την ώρα εκείνη, λέω "Ναι" σε όλα.
Κάλλιο δειλός, παρά νεκρός να μείνω.
Για να μη με τυλίξουνε σε καμμιά κόλλα,
ό,τι κανένας δεν εγκρίνει, το εγκρίνω.
Φονιάδες είδα, κι είδα πλήθος θύματα.
Μου λείπει θάρρος, μα όχι και συμπόνια.
Και φώναξα, βλέποντας τόσα μνήματα:
"Καλά τους κάνουν- για του έθνους την ομόνοια!"
Να φτάνουν είδα δολοφόνων στρατιές
κι ήθελα να φωνάξω:"Σταματήστε!"
Μα ξέροντας πως κρυφοκοίταζε ο χαφιές,
μ' άκουσα να φωνάζω:"Ζήτω! Προχωρήστε!"
Δεν μου αρέσει η φτήνεια κι η κακομοιριά.
Γι' αυτό κι έχει στερέψει η έμπνευσή μου.
Αλλά στου βρώμικού σας κόσμου τη βρωμιά
ταιριάζει, βέβαια- το ξέρω- κι η έγκρισή μου.

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση,σε σχεση με την παρουσα κατασταση στη χωρα,με αφορμη τον φονο του 16χρονου απο αστυνομικο εδω:http://www.antinews.gr/?p=4549#comments.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν να γράφετε για τη 17Ν και τον Αξαρλιάν τώρα??!!?!

Ακούστε για μια φορά έστω τα συνθήματα αυτών των ανθρώπων που παρά τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς, κάτι θέλουν να σας πουν..

Αν δεν τους ακούσετε τώρα, τότε δε θα τους ακούσετε ποτέ..

"Όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας, τότε θα βγείτε απ τα κλουβιά σας"

Φοβερό σύνθημα νομίζω

Ανώνυμος είπε...

Προς όσους "νοικοκυραίους" φρικάρουν με τις τράπεζες που κάηκαν από μερικούς προβοκάτορες:

Τον λογαριασμό ας τον στείλουν στην οικογένεια του δολοφόνου, που είναι ο οφειλέτης. Αν δεν έχει τα κονδύλια η οικογένεια, ας αναλάβει η μονή Βαταπαιδίου, αυτή σίγουρα μπορεί.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το γενικοτερο αποτροπιασμο που εκφραζεται και ως ενα βαθμο συμμεριζομαι και τις αγωνιες των νεων για το απροσδιοριστο μελλον που τους ετοιμαζουμε.

Διαφωνω με τους χουλιγκανισμους απ οπου δηποτε προερχονται διαφωνω με τα γκεττο και με αυτους που τα δημιουργουν ή τα εκτρεφουν.

Αυτη τη φορα-αλλα και παντα- ειμαι με τα θυματα, τους ανθρωπους της διπλανης πορτας τους ηρωες της καθημερινοτητας.

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο που τράβηξε με κινητό τηλέφωνο μια κάτοικος της περιοχής από το μπαλκόνι της μπορεί να φαίνεται όταν το δει κανείς απρόσεκτα σκοτινό και ακατάληπτο, αλλά αν δώσει λίγη παραπάνω προσοχή θα δει και θα ακούσει:

1) Οι δυο πιστολέρο της αστυνομίας στέκονται δεξιά ενώ τα παιδιά δεν διακρίνονται, είναι στο σκοτινό αριστερό μέρος της οθόνης, σε απόσταση. Χτυπάει κάποιος συναγερμός παρκαρισμένου αυτοκινήτου ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ συνεχίζεται κανονικά.

2) Όταν ο αστυνομικός πυροβολεί (στο δευτερόλεπτο 11 του βίντεο) η γυναίκα που τραβάει το βίντεο "τα χάνει" και έτσι χάνεται και λίγο η εικόνα.

3) Μετά τη σφαίρα που βρίσκει τον Αλέξη στην καρδιά ακούγονται φωνές ενώ οι δυο σερίφηδες απομακρύνονται πεζοί προς το περιπολικό τους. Αποστολή εξετελέσθη.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι "ήρωες της καθημερινότητας" και "οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας" έχουν ανεχτεί τη δημιουργία όλων αυτών των σωμάτων που οπλοφορούν και φέρουν όπλα σε κοινή θέα - των ειδικών φρουρών, της ΟΠΚΕ - και γενικότερα σωμάτων που προέρχονται από τις ένοπλες δυνάμεις και έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη και παράδοση περί διαχείρησης του πλήθους..

Αυτοί που η θέα οπλοφόρων σε εισόδους δημοσίων κτιρίων τους άφηνε αδιάφορους ή ακόμα χειρότερα τους έκανε να νοιώθουν πιο ασφαλείς..

Που βάση δημοσκοπήσεων εμπιστεύονται πάρα πολύ την αστυνομία ως θεσμό..

Που έχουν ξεχάσει πολλούς νεκρούς στα χέρια της αστυνομίας.. Γιατί δεν είναι ο Κουμής, η Κανελοπούλου και ο Καλτεζάς τα θύματα μόνο..
Είναι ένας Σέρβος 17 χρονών στη Θεσσαλονίκη (Μουλάτοβιτς) ένας ομογενής (sic) 18 χρόνων πάλι στη δημοκρατικότατη αυτή περιοχή που ψηφίζει Ψωμιάδη (γεμάτη ψηφοφόρους "της διπλανής πόρτας) (Λεωνίδης), ο Μαρίνος Χριστόπουλος, Ο Ηλίας Μαραγκάκης, ένας μουσικός το 94 (δε θυμάμαι δυστυχώς το όνομά του), ένας παιδάκι στη Λούτσα, ένας αλβανός στην πλατεία Αμερικής, ένας 15χρονος στην Πρέβεζα που είχε διαρρήξει ένα βιντεοκλάμπ και τον εκτέλεσε κανονικά ο μπάτσος, ένας φουκαράς που τον σκότωσε ένας αγροφύλακας για 2 καρπούζια.. Και πολλοί ακόμα..

Είναι γύρω στους 70 οι νεκροί της αστυνομικής βίας..

Μιλήστε γι αυτούς και αφήστε τώρα τον Αξαρλιάν, τις τράπεζες και το Πλαίσιο..

Ανώνυμος είπε...

Παιδάκια των αστών
τι εύκολα που αριστερίζετε
τι εύκολα που αναρχίζετε
τι εύκολα κρατάτε για την υστερνή
ένα φασίστα μέσα σας.
Παιδάκια των αστών εγώ κατάφερα
να ζω με τα προνόμια που σας δώσαν οι μπαμπάδες σας.
Τι τίμιο βίο εσείς παιδάκια των αστών,
μήτε παπάδες μήτε χωροφύλακες δε βγάζει η κάστα σας,
μόνο διανοούμενους και καλλιτέχνες κι επιστήμονες.
Τι προοδευτικά εσείς παιδάκια των αστών
Τι ανωτέρου επιπέδου ατιμίες. Όμως
Όμως εγώ σας ξέρω. Ελάτε
ελάτε προς με τα κακόμοιρα
να σας χαϊδέψω λίγο τα κεφάλια σας
κ' ύστερα να σας μπήξω μια κλωτσιά στα πισινά
καθάρματα!



γιάννης Υφαντής, Λόγια ενός μεθυσμένου χωριάτη
Από τη συλλογή Ποιήματα Κεντήματα στο Δέρμα του Διαβόλου (1988)

Ανώνυμος είπε...

Παιδάκια των αστών,

Τί εύκολα κάνετε copy/paste μαλακισμένα ποιήματα αντί για μία έστω φορά να παραδεχθείτε ότι οι μπάτσοι είναι γουρούνια και δολοφόνοι

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΕΡΙΦΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν'ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ 15ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΦΤΗΝΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μαρία αντί να ειρωνεύεσαι και να λες ότι να ναι κόιτα να ενημερωθείς λίγο.Ποιός νοιάζεται για το αν κάψανε τις κωλοτράπεζες??Το θέμα είναι ότι οι γνωστοί κάφροι πάνε και καίνε μικρομάγαζα,ξέρεις πόσος κόσμος καταστράφηκε?Πόσος έμεινε χωρίς δουλειά τώρα?Βρήκαν ευκαιρία όλοι αυτοί οι γνωστοί "κουκουλοφόροι".Στον Πειραιά άκουσα ότι ταράξανε το τμήμα με πέτρες και ότι άλλο βρήκαν και δεν πείραξαν λέει ούτε ένα αυτοκίνητο πολίτη,τίποτα παρά μόνο το τμήμα.Δεν πρόλαβαν να πάνε προς τα κει φαίνεται οι "επαναστάτες".Όλη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί και καλώς,απεργίες,πορείες,της πουτάνας.Μην αφήνετε τα παράσιτα να καπελώνουν τους αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουνα βέρος Πειραιώτης μάγκας άντρας
και τώρα μπάτσος στα κεντρικά της Αλεξάνδρας
Ω, μπαμπά πόσο μου λείπεις
κι ο παππούλης μου ο Χίτης που μισούσε όλους τους χίπις
Κι ο θείος ο Ορέστης που ήταν χέστης
που μας ντρόπιασε όταν πήγε πυροσβέστης
εγώ θα σας τιμήσω, θα χαίρεται όλο μου το σοι
θα ’μαι καβλόμπατσος δυο μέτρα μπόι
Θα κάνω βάρη, θα παίρνω τρείς και εξήντα
θα βγάλω το άχτι μου θα ’μαι συνέχεια στη σπήντα
θα αρχίσω σεμινάρια στα οικονομικά
θα δέρνω όποιον δεν λέει καλά τα Ελληνικά
Θα χώνομαι σε γιάφκες θα αφανίσω τα πρεζόνια
θα παίρνω μεταθέσεις παρέα με γαλόνια
θέλω η μάνα μου να βγει παράθυρο στο Σκάι
με τίτλο: «Μάνα μπάτσου που γαμάει»
Να σπάσουν τα τηλέφωνα οι Βλάχοι απ’ το χωριό
να λένε στη μανούλα μου για το λεβέντη γιο
δουλειές με φούντα, τα χρόνια που ’ν ’ τα
Γιατί δεν πρόλαβα γαμώτο μου τη χούντα

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά σε άλλη χώρα όλους αυτούς που τα σπάνε θα τους είχαν σπάσει στο ξύλο. Μιλάνε όλοι για αθώο αίμα για εκείνους που καίνε την ελληνική σημαία. Το αίμα του Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο για μια γαμημένη σημαία χύθηκε, του Ψευδοκράτους, κι αυτοί καίνε το πιο περήφανο σύμβολο στον κόσμο, την ελληνική σημαία.
Ωραία, τότε να κάτσουν οι μπάτσοι με σταυρωμένα χέρια και λουλούδια και να πουν "θέλετε να κάψετε?", κάψτε τα όλα. Ο κοσμάκης να δω, δε θα πάρει το νόμο στα χέρια του?
Να πάνε στρατό τα κωλόπαιδα να γαμηθούν, αφού έχουν τ'αρχίδια να τα βάζουν με μπάτσους και δακρυγόνα. Να φτιάξουν σώμα και να βγουν στη γύρα για δουλειά, αφού έχουν κάνει τα πανεπιστήμια μπουρδέλο. Οι Αλβανοί γίνανε μεγαλοεργολάβοι και σε λίγο θα τους γυρέψουμε μεροκάματο σαν εργαζόμενοι.
Δεν είχε καμιά δουλειά το παλιόπαιδο 16 χρονών εκεί να βρίζει μπάτσους και να φάει τη σφαίρα του μάρτυρα, που τον σταυρώσανε. Ο πατέρας του έπρεπε να το σπάσει στο ξύλο, θα του έσωζε τη ζωή.
Βεβαίως υπάρχουν και αστυνομικοί βόδια, που το παίζουν σερίφηδες, αλλά είναι μαγκιά και παλικαριά να τα βάζεις με μπάτσο? Είναι πολιτική επιλογή? Έχουν τόσους άλλους τρόπους να εκφραστούν, πρέπει να επιλέγουν τον πιο ακραίο, να τα σπάνε και να καίνε?
Και, τέλος, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο οι συνήγοροι δέχονται απειλές, που δεν το νομίζω. Όμως έχετε υπόψη ότι αλλού δεν αστειεύονται. Τουρκία, Πακιστάν κλπ σε κρεμάνε ή σε λιθοβολούν συνοπτικά. Εδώ από την πολλή δημοκρατία φτάσαμε στο μπάχαλο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΞΗΝΩΡ,ΕΙΣΑΙ ΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΩ ΣΟΥ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΟΥΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΡΕ!!!!!ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΙΣΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΤΡΙΝΩΝ,ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ' ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΑΥΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Βρήκαμε τώρα τι φταίει
Οι δολοφόνοι-μπάτσοι που σκοτώνουν αθώα παιδάκια
που καίνε και καταστρέφουν
Καθάρματα
Έχουμε πόλεμο λέει...
Δεν έχουν ιδέα τι πα να πει πόλεμος
Φοράνε τις κουκούλες τους, καίνε και καταστρέφουν
Ξέρετε ρε αλήτες τι είναι να μπαίνουν στο σπίτι σου
να σου βιάζουν μάνα κι αδερφή
να σκοτώνουν το πατέρα σου, τ'αδέρφια σου
να ξεκοιλιάζουν εγκύους
Μιλάτε για πόλεμο τσογλάνια
Λούφα ρε κωλόπαιδα που θέλετε να πολεμήσετε
δεν έχετε ιδέα για τι αξίζει να πεθαίνεις
δε θα ζήσετε ποτέ ελεύθεροι

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτα πράγματα,εμπρησμοί και λεηλασίες καταστημάτων,κτιρίων.Πουτάνα όλη η χώρα.Μπράβο,σε πολύ λίγο θα καταφέρουν οι κουκουλοφόροι να βγει η αστυνομία για επίθεση για να σταματήσει όλο αυτό και να την χειροκροτεί όλος ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΞΗΝΩΡ,ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΒΡΩΜΟΖΩΟ,ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΔΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αλεξήνωρ βρήκα τη λύση. Φόρα την Ελληνική σημαία στις πλάτες όπως στο Euro και κατέβα τώρα στο σύνταγμα. Μπορεί να αντιμετωπίσεις μερικά προβλήματα αλλά η Ελλάδα που τόσο αγαπάς θα έχει σημαντικά ωφέλη!

Ανώνυμος είπε...

Μετα το καψιμο της σημαιας προσπαθουν να καψουν και το αρχαιολογικο μουσειο!!!Και παλι κρυβονται στο Πολυτεχνειο...Αν ηξεραν τοτε οι αγωνιστες του Πολυτεχνειου ποιοι θα τους διαδεχοντουσαν εκει...Αυτοι εβαψαν τη σημαια με αιμα και ηρθαν μια χουφτα με κουκουλες και την καινε...

Ανώνυμος είπε...

Αντε και την Ακροπολη...

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας φρικαρισμένος "έντιμος και ήσυχος" πολίτης ακριβώς παραπάνω, σημαιολάγνος και διασπορέας ψευδών ειδήσεων (πάνε να κάψουνε το Μουσείο, λέει, καταπίνει αμάσητη όλη την προπαγάνδα του ΑΝΤ1). Όσο για την σημαία, αρκετά με το φετίχ του πανιού. Φετίχ με τις ζωές δεν είδα ποτέ.

ΥΓ. Τυχόν ανυπόφορα εθνικά λογίδρια για την ματοβαμένη σημαία και για τα ιδανικά του έθνους που συμβολίζει θα πεταχτούν στη χαβούζα.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ξέχασαν την άδικη δολοφονία του ατυχή Πακιστανού στις 26 Οκτωβρίου, αναδημοσιεύω:

«Σήμερα το πρωί έπεσε νεκρός ο μετανάστης Μοντασέρ Μοχάμεντ Ασράφ μετά από βάρβαρη καταδίωξη αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη..

Οι μετανάστες βρέθηκαν σε μια ουρά χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν εκεί για να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Με τον πιο κτηνώδη τρόπο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να τους βάλουν δήθεν στην ουρά, προκάλεσαν απίστευτο πανικό , ποδοπατήθηκαν αρκετοί και μέσα σε αυτές τις συνθήκες βρέθηκε χτυπημένος ο 24χρονος μετανάστης.

Τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο περιέγραψαν ξανά και ξανά τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τα αστυνομικά όργανα.

Είναι κατάπτυστη η ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναφέρει ότι οι ίδιοι οι μετανάστες κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς για καλύτερη προτεραιότητα και απωθήθηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του Πακιστανού.

Είναι μια ανακοίνωση κατάπτυστη, ίδιου επιπέδου με τις ανακοινώσεις του Βουλγαράκη και του Πολύδωρα που έλεγαν ότι οι Πακιστανοί απαγάγονται μόνοι τους.»

Ανώνυμος είπε...

Aναμφίβολα η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και δη χωρίς λόγο είναι καταδικαστέα και αδιανόητη σε μια ευνομούμενη πολιτεία.Πάντως,θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν αφήνει στίγμα στην μεγίστη πλειονότητα των αστυνομικών.Μολονότι υφίσταται στο Σώμα μια ουδόλως ευάριθμος ομάδα στελεχών με σαφώς ''καουμπόικη'' διάθεση(αψευδής μάρτυς τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας),μια τέτοια ασυγχώρητη και αψυχολόγητη πράξη δύσκολα θα βρει μιμητές.Όμως εξίσου αδιανόητα είναι και τα παρεπόμενα της δολοφονίας.Πέρα από λεκτικές αμετροέπειες και πλειοδοσία σε ευαισθησία,η Αθήνα(ουχί μόνον)εάλω!Τέτοιες σκηνές μόνον οι προβεβηκότες την ηλικία ενθυμούνται από την γερμανική εισβολή.Εργοδότες και υπάλληλοι(ένσαρκη η αταξική κοινωνία!)κλαυθμηρίζουν δίχως ελπίδα παραμυθίας(βλ.αποζημίωση) πάνω στις στάχτες των επιχειρήσεων.Άραγε,η δορυάλωτος πλέον Ελλάς θα συγκινείτο το ίδιο, εάν αστυνομικός έπεφτε νεκρός από πυρά των δίκην αστε'ι'σμού λεγομένων αναρχικών;(τρέμουν τα κόκκαλα του Μπακούνιν)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Παρότι είχα αποφασίσει να μη μιλήσω πέρα από το σχόλιο για τον Μπουλαξίζη, δεν κρατιέμαι.

Με αφορμή λοιπόν τον προλαλήσαντα ευηπόληπτο πολίτη (κι αυτό δίχως δείγμα αστεϊσμού):
α)Μεμονωμένο περιστατικό, όταν υπήρξαν καμιά δεκαριά ακόμα τα τελευταία χρόνια, δεν θα το χαρακτήριζα. Και πάντως, ακόμα κι αν δεν χαρακτηριστεί "οργανωμένη κρατική βία", σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί "δείγμα οργανωμένης κρατικής βίας".

β)"Πλειοδοσία σε ευαισθησία" δεν παρατήρησα, πλειοδοσία σε πόνο όμως ναι. Απλά γιατί κάποιοι πόνεσαν πολύ από όλα αυτά και κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους.

γ)Ο γνωστός αριθμός των κουκουλοφόρων άλωσε το κλεινόν άστυ σας επειδή η αστυνομία κρύφτηκε (με άνωθεν εντολή), μπας και τη νοσταλγήσουμε λιγουλάκι. Σαφώς και λυπάμαι -όλοι φαντάζομαι- τους επιχειρηματίες που έχασαν το βιος τους και που τελικά δεν έφταιγαν σε τίποτε. Όμως αυτό είναι μικρή απώλεια μπροστά στον πυροβολισμό από την εξουσία της ελπίδας, μόλις αυτή πατήσει την εφηβεία (και δεν αμφιβάλω καθόλου ότι γίνομαι κατανοητός από τη διάνοιά σας).

δ)Μπορεί τα κόκαλα του Μπακούνιν να τρίζουν εδώ και καιρό (και σιγά τα κόκαλα δηλαδή), αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπω να τρίζουν και αυτά του Άνταμ Σμιθ! Σε τι ιερά λείψανα να προσκυνήσει πια ο άνθρωπος;! (εδώ φοβάμαι πως δε θα σας διαφύγει ο αστεϊσμός).

ε)Πετάξτε μου καπνογόνα και δώστε μου και μερικές με τα γκλομπ αν θέλετε (εξάλλου δε θα είναι η πρώτη φορά...) αλλά ακόμα και αυτά τα άνανδρα και απολίτικα ανδρείκελα τους κουκουλοφόρους, τους φοβάμαι λιγότερο απ' όσο φοβάμαι το κυβερνητικό συμβούλιο, τη διεύθυνση της αστυνομίας, τους μπάτσους-Ράμπο, και τους γεωσκώληκες της καλοπληρωμένης δημοσιογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο αγαπητός μοι(άνευ ψήγματος ειρωνείας),γνωστός για τις παρεμβάσεις του στο blog,κ.Παναγιώτης Κονιδάρης,ανέγνωσε επιτροχάδην το κείμενό μου.Ομίλησα για μεμονωμένο περιστατικό αψυχολόγητης θανατηφόρου βίας,καθώς η βία σε άλλες μορφές το δίχως άλλο απαντάται στην αστυνομία.Δε γνωρίζω ούτε και αποκλείω τις υπόγειες διαδρομές των κουκουλοφόρων και της όποιας εξουσίας που μονίμως σε τέτοιες περιστάσεις-γιατί άραγε;-πελαγοδρομεί.Οι πρώτοι πάντως,αυτοί οι σύγχρονοι Έρουλοι και Ηρόστρατοι,χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού και από πολιτικές συνιστώσες με κοινοβουλευτικό μανδύα ευρισκόμενες στις υπώρειες του πολιτικού μας συστήματος, προοδευτικής-αγωνιστικής χροιάς όπως αυτές επιγράφονται,μη φειδόμενες εσχάτως κροκοδείλιων δακρύων για τον άρτι φονευθέντα έφηβο.Συνεπώς το ζήτημα είναι πολυσύνθετο,φαινόμενο παρακμιακό και εκφυλιστικό,φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας που ανακυκλώνεται.Η κοινωνία μας νοσεί βαρέως και αν δεν αφυπνιστούμε εγκαίρως,αν δεν απανασυνδεθούμε με τα υγιή ιδεώδη των προγόνων μας,τις αξίες που ένεκεν του κενόδοξου ευδαιμονισμού μας απεμπολήσαμε και αποκηρύξαμε,καμία σικελική άμυνα δε μας σώζει.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο "μεμονωμένο περιστατικό" έχω να πω ότι τα θύματα της αστυνομικής βίας τα τελευταία 30 χρόνια είναι 100 περίπου..

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα από την εξέταση της σορού του Γρηγορόπουλου, που κράτησε δυόμισι ώρες, η σφαίρα από το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονός που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε από την αρχή ο Κορκονεάς, ότι δηλαδή πυροβόλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικότερη όμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμό του. Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ήταν από επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί από κάτω προς τα επάνω. «Από τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έχοντας στραμμένο το όπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας από πρόσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρόμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρόσκρουσή της σε οστό του 15χρονου.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4491210

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από 300 καταστήματα (εκτός τραπεζών εννοώ) μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα.Εκατοντάδες αυτοκίνητα.Πλιάτσικο ατελείωτο(αν και αυτό είναι το λιγότερο,άντε γιατί με τόση ακρίβεια η αλήθεια είναι ότι αυτό δε με πολυενόχλησε...).Κάηκαν ξενοδοχείο (!!) και πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη(!!!).Προπαγάνδα των καναλιών...Οι εικόνες ψεύτικες,κατασκευασμένες.Τα video ψεύτικα κι αυτά,εφφέ από ταινίες.Οι γιαγιάδες που δήλωναν ότι ήρθαν γείτονες και τους κατέβασαν αγκαλιά από τον 4ο όροφο πληρωμένες από το κράτος,θείτσες των πολιτικών,προβοκάτσια...
Από την άλλη μεριά οι υπόλοιποι "ήσυχοι" πολίτες,οι "σημαιολάγνοι" που καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα των καναλιών νεκρώνουν τη χώρα με απεργίες,πορείες,κινητοποιήσεις.Συνδικάτα,μαθητές,δημόσιοι υπάλληλοι,δάσκαλοι,καθηγητές,πανεπιστημιακοί κλπ.Της πουτάνας.Σήμερα αποχαιρετούν το παλικάρι και συνεχίζουν τις αντιδράσεις.Εωσότου οι κουκουλοφόροι καταφέρουν και βγάλουν πάλι λάδι την αστυνομία...Ήδη χιλιάδες πολίτες θέλουν επέμβαση της αστυνομίας.Πολίτες από αυτούς που είναι πρόβατα και δεν είναι σκεπτόμενοι αρκετά ώστε να καταστρέφουν τις περιουσίες τους και τίς ζωές τους μόνοι τους (να βοηθήσουν κι αυτοί τους κουκουλοφόρους!).Γιατί με αυτόν τον τρόπο άλλωστε πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία μας στη δολοφονία του παιδιού,την αντίδρασή μας στην αστυνομική βία.Με την βία κατά του συνανθρώπου μας!Την καταστροφή του διπλανού μας.Πιο δυνατή θα βγει η αστυνομία από αυτά και να μου το θυμηθείτε.Ας ελπίσουμε μόνο να είναι το τελευταίο θύμα ο Αλέξης...Τα κόκκαλα που τρίζουν είναι αυτά του γέρου της Δημοκρατίας με τη σημερινή Ελλάδα.Δεν είχε αυτό ακριβώς στο νου του...

Ανώνυμος είπε...

Και αυτοί οι 16χρονοι σήμερα στο Σύνταγμα τί ήταν?? Κουκουλουφόροι?? Όχι βέβαια..

Γενικά αυτό το συνήθειο που έχετε να χωρίζεται τους ανθρώπους σε κουκουλοφόρους καταστροφείς από τη μια και ειρηνικούς διαδηλωτές από την αλλη αγνοώντας το ότι κάποιος που διαδηλώνει ειρηνικά μπορεί κάποια στιγμή να αρχίσει να τα σπάει, δεν το καταλαβαίνω..

Δ

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο του κ.Κονιδάρη: ''ακόμα και αυτά τα άνανδρα και απολίτικα ανδρείκελα τους κουκουλοφόρους'', σας έχει φάει η κουλτούρα κύριε Κονιδάρη,...
Άσχετα για το δίκαιο ή όχι του αγώνα τους,..ο καθένας το κρίνει με τα δικά του κριτήρια,..ή τους τρόπους που επιλέγουν να δίνουν τον αγώνα τους,...και αυτό επίσης κρίνεται στην συνείδηση του καθένα,..
Όταν με μαντήλια και πέτρες, είσαι μπροστά σε υπερεξοπλισμένες διμοιρίες ματ,..και τρως τέτοια ποσότητα χημικού,..με τον κίνδυνο να σε πιάσουν και να σε σαπίσουν στο ξύλο το έχουμε δει σε παρυφές πορείας δεν μπορώ να φανταστώ και τι γίνεται μέσα στα τμήματα...μόνο άνανδροι δεν είναι και από τα πανό τους αλλά και άλλα,...μόνο απολίτικοι δεν είναι..θα σας έλεγα ντροπή σας ,..αλλά από άλλες τοποθετήσεις σας στο forum δεν μου έχετε δώσει τέτοια εντύπωση, παρά το ''ανεγκέφαλο'' σχόλιό σας, αν και σκακιστής !

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα δεν είναι τόσο «ποιοί ευθύνονται για όλο αυτό το κακό» (φόνος εφήβου και κατάρρευση της Ελληνικής Αστυνομίας), αφού γνωρίζουμε όλοι ότι τα τελευταία 30χρόνια στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες εκείνες, (κοινωνικές, πολιτικές κλπ) που τα έχουν προκαλέσει όλα αυτά.
Μόνο τυχαίο δεν ήταν, που ακόμα και στην κρατική τηλεόραση (!), ο αναλυτής είχε εκδόσει πόρισμα για τον φόνο του άτυχου παιδιού, είχε δικαιολογήσει την «αγανάκτηση» των κουκουλοφόρων που είχαν μετατρέψει σε στάχτη, τα όνειρα και τους κόπους μιάς ζωής εκατοντάδων ανθρώπων που είδαν τα δημιουργήματά τους να καίγονται. Και κατηγορούσε την Αστυνομία για την «απαράδεκτη εκπαίδευση των ειδικών φρουρών και των αστυνομικών». Μόνο που ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε έθεσε θέμα, ούτε ο ίδιος, ούτε οι άλλοι «αναλυτές» για τους πενιχρούς προϋπολογισμούς εκπαίδευσης της αστυνομίας.
Σε μιά άλλη «έκδοση» των χθεσινών γεγονότων, σε ένα «ατυχές» επεισόδιο όπως αυτό των Ιμίων, θα επικρίνει το χαμηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ποτέ δεν θα ζητήσει ευθύνες από αυτούς που σήμερα ευνουχίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε βέβαια τολμά να ζητήσει αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Το πρωί της Δευτέρα στη ΝΕΤ η κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής «βάφτιζε» «διαμαρτυρίες», όλο αυτό το όργιο βίας και λεηλασίας που είχε ξεσπάσει από το Σάββατο το βράδυ. Και αναφερόμαστε στην κρατική τηλεόραση, γιατί στα ιδιωτικά κανάλια, η κατάσταση είχε ξεφύγει, γενικώς...
Εχουμε ένα 15χρονο παιδί, όπως λένε «καλής οικογένειας», δηλαδή οικογένειας με σημαντική οικονομική επιφάνεια, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε στην Ελλάδα του σήμερα, τους πλούσιους. Δηλαδή δεν προέρχεται από την «μήτρα» της ταλαιπωρίας, της ανέχειας και της κοινωνικής απομόνωσης. Οι τραγικοί γονείς γνώριζαν που ήταν το ανήλικο παιδί τους; Είναι τα Εξάρχεια και η παρέα του, η κατάλληλη περιοχή και ο κατάλληλος φιλικός περίγυρος για ένα 15χρονο παιδί; Στην τρυφερή ηλικία των 15 χρόνων είσαι απλά ένας έφηβος, το πολύ-πολύ ένας έφηβος «χαβαλές».
Μετά τον φόνο του 15χρονου, έρχεται και ο «φόνος» της πολιτικής λογικής: Εχουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μιλά για «κτύπημα στο κράτος δικαίου», ένα μπαράζ «συγγνώμης», από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, έχουμε τους πάντες να «τραβούν το χαλί» κάτω από τα πόδια της; Ελληνικής Αστυνομίας. Έχουμε τον Καραμανλή να μιλά για «απόδοση ευθυνών χωρίς επιείκεια» δηλαδή να εκδίδει καταδικαστική απόφαση! Ο δήμος Αθηναίων ανέστειλε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις! Το υπουργείο Παιδείας κλείνει τα σχολεία σε ένδειξη πένθους, δίνοντας πολιτικό χρώμα σε ένα τραγικό γεγονός και δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο αυτούς που μιλάνε για πολιτικές ευθύνες.
Ακόμα και αν δεχθούμε ότι ο ειδικός φρουρός εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 15χρονο, η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να αντιδρά, ούτε συναισθηματικά, ούτε με επικοινωνιακά κριτήρια, ακόμα και σε τέτοια τραγικά γεγονότα. Στο Λονδίνο εκτελέστηκε εν ψυχρώ τον Ιούλιο του 2006 ένας νεαρός Βραζιλιάνος, ο οποίος εκλήφθηκε ως πιθανός Άραβας τρομοκράτης. Ουδέποτε, ακόμα και μετά την δίκη που επιβεβαιώθηκε το άδικο της πράξης και το «εν ψυχρώ» της δολοφονίας, ζητήθηκε δημοσίως συγγνώμη από την πολιτική ηγεσία της Βρετανίας στην οικογένεια του άτυχου Βραζιλιάνου. Στην Γαλλία, ο Ν.Σαρκοζί, αντιμετώπισε πριν από τρία χρόνια ως υπουργός Εσωτερικών, με αμείλικτο τρόπο την εξέγερση στα προάστεια του Παρισιού. Ενα χρόνο αργότερα εκλέχθηκε πανηγυρικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι πολίτες και οι κοινωνίες θέλουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό που ζούμε από το βράδυ του Σαββάτου, δεν έχει σχέση με την δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Αλεξήνωρ,..είσαι για κλάματα ρε,...
είναι ειρωνία γιατι μέσα σου έχεις το όνομα ενός θανάτου,...Αλέξη-νωρ. Είσαι σάπιος, ρε...

Ανώνυμος είπε...

Τρομερά φασιστικά ξεράσματα ο Αλεξήνωρ..

Ανώνυμος είπε...

Μην αντιπαρατίθεστε δημοσίως με κάποιον εμφανώς ηλίθιο.
Ένας τρίτος παρατηρητής δεν θα προσέξει την διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-tipos.com/multimedia_popup?id=1987

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΛΗΘΕΙΑ

Η τελευταία νηφάλια τοποθέτηση του Αλεξήνορος, χωρίς καθόλου "κοσμητικά επίθετα", παρά τις όποιες επιθέσεις δέχεται, τον επανατοποθετεί στη λίστα με τα ατού αυτού του blog. Η άλλη πλευρά, δηλαδή οι επικριτές του, πότε θα βάλουν μυαλό και θα σταματήσουν τις βρισιές και τις άναρθρες κραυγές;

Ανώνυμος είπε...

Ο blogger έχει γράψει σε άλλο post πως ο Αλεξήνωρ είναι ανεπιθύμητος σε αυτό το χώρο. Τι ατού και μαλακίες μας λες?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ανώνυμος (πως να το πω τώρα; εσύ με τους Ηρόστρατους τελοσπάντων)

Φίλτατε ανώνυμε κι εγώ για θανατηφόρα περιστατικά μίλησα. Από αυτά που περιλαμβάνουν και δύστυχους αλλοδαπούς ή "αναρχικούς" γενικά. Δεν είναι μόνο ένα, ψάξτο.

Υποθέτω πως εννοείς το Συνασπισμό και ότι αυτός υποθάλπει τους "Ηρόστρατους". Δεν το νομίζω, κανένα κόμμα δεν κάνει κάτι τέτοιο, δεν το συμφέρει σε τελική ανάλυση...

Και γιατί άμυνα παρακαλώ, και δη σικελική; Εδώ πάνε να μας κάνουν το Σικελικό Εσπερινό μας. Επίθεση! Κι όσο για τις (ευθέτως) πατρογονικές μας αξίες, περιλάμβαναν διδαχή στους νέους, δεν τους σημάδευαν με το δόρυ "για τον τσαμπουκά".

Γενικά, δε θεωρώ το περιστατικό "ατυχές και μεμονωμένο".Το θεωρώ στυγερή δολοφονία και επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η καθεστηκυία τάξη και τα εκτελεστικά όργανά της υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, ακόμα και της φαιδρής δημοκρατίας που επαγγέλονται.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@"Ανώνυμος αλλά όχι αναίσθητος!"
Παρά τις υψηλόβαθμες ενδείξεις των αϊ-κιού τεστ και τις αντίθετες απόψεις όσων με γνωρίζουν, τελικά πρέπει να είμαι βλάκας, ου μη μόνον "ανεγκέφαλος".Κι αυτό γιατί πασχίζω για ώρα να καταλάβω το λόγο της επίθεσής σας, με πενιχρά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Πάντως, μη βαυκαλίζεστε φίλε μου. Μεταξύ μας, οι σκακιστές δεν είμαστε καθόλου έξυπνοι.

Πάμε τώρα -με την άδειά σας- και στο προκείμενο. Καταρχήν να τονίσω πως η κουλτούρα (ακόμα και με το σκωπτικό χρωματισμό που την αποδίδετε) δεν "τρώει". Σίγουρα δεν είναι πανάκεια (και μην αρχίσετε να με κατηγορείτε για διαφήμιση του πονήματός μου, ήταν εντελώς τυχαία επιλογή λέξης), αλλά η αμορφωσιά και η έλλειψη καλλιέργειας είναι αυτές που κατατρώγουν και μακριά από σας (και ευελπιστώ και από μένα).

Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζετε τους αγώνες μου ή τους αγώνες της οικογένειάς μου, απλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν έχω απολύτως τίποτε με τους αντιεξουσιαστές, τους οποίους θαρρώ πως προσπαθείτε να προστατέψετε (και μπράβο σας!). Όμως από τις ουκ ολίγες πορείες που είχα την τιμή να με συμπεριλαμβάνουν στη σύστασή τους (ενίοτε και μπροστά- μπροστά, πίσω από τα πανώ), ξέρω τι είδους προβοκατόρικες μούρες φοράνε κουκούλες. Ξέρω και με ποιο σκοπό. Οι αγωνιστές δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους. Οι αγωνιστές και οι αντεξουσιαστές δεν σπάνε και δεν καίνε για να ληστέψουν μπλουτζήν και παπούτσια. Ούτε διανοούνται να βάλουν φωτιά σε βιβλιοθήκες και Μουσεία. Μπορούν να σπάσουν ΑΤΜ, όχι όμως για να κλέψουν, αλλά για να συμβολοποιήσουν την αντίθεσή τους στο Σύστημα. Μην προσπαθείτε λοιπόν να πείτε πως συγχέω όσους έχουν αγωνιστική στάση (οι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές συνήθως) με όσους τα σπάνε στα γήπεδα ή στην Πανεπιστημίου (καμιά πεντακοσαριά στο σύνολο), πάντα κατευθυνόμενοι από κέντρα βρώμικα και δυσώδη, όσο και το Σύστημα που υπηρετούν.

Μην είστε λοιπόν έτοιμος να βάλετε βούτυρο στο ψωμί των όσων επιθυμούν να ξεχαστεί γρήγορα ο Αλέξης και η έκρηξη που πυροδότησε ο θάνατός του, στρέφοντας τα βλέμματα στις πυρκαγιές.Μια ματιά στο ιστολόγιο μου θα σας διαφωτίσει περισσότερο.

Και κάτι τελευταίο. Θα ήθελα κι εγώ να διαδηλώσω σήμερα και αύριο, με τον τρόπο που έβαλα τον Μπουλαξίζη να το κάνει ή -ακόμα καλύτερα- με τον τρόπο που το έκαναν οι μαθητές μπροστά στη ΓΑΔΑ: Γυμνός, σαν πεθαμένος.

trandism είπε...

Τι γίνεται όμως όταν αυτοί που σπάνε δεν είναι "καμιά πεντακοσαριά" αλλά μερικές χιλιάδες σε όλη τη χώρα?

Τι γίνεται όταν είναι και παιδιά μέσα σε αυτούς?

Τότε δεν είναι κατευθυνόμενοι από κέντρα βρώμικα και δυσώδη Παναγιώτη, είναι κάτι άλλο.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε μαζί τους αλλά πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους τί πραγματικά είναι

Δεν είναι ούτε μυστικές υπηρεσίες (ΚΚΕ) ούτε Νεφελίμ (Λιακόπουλος) ούτε η KGB (OAKKE)

Είναι όπως Γαλλία, όπως Los Angeles.
Φιλικά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@trandism
Φίλε μου, δεν αγνοώ πως υπάρχει ένα νεολαιϊστικο κίνημα (αυτό της ανεργίας, της υποβάθμισης της παιδείας,της αβεβαιότητας, των νύπαρκτων αξιών, της υποβάθμισης της ίδιας της ζωής τους/μας) που σιγοβράζει και αλίμονό μας να μην υπήρχε! Όμως πολλά από αυτά που είδαμε δεν αντανακλούσαν ένα τέτοιο κίνημα. Δεν είμαι μέλος κάποιου κόμματος (όχι πια), οπότε δεν είμαι από αυτούς που επιθυμούν να καπηλευτούν ή να μαντρώσουν την όποια μορφή εξέγερσης ή αντίδρασης. Από την άλλη, κανένα παιδί δώδεκα ή δεκαπέντε χρονών που πετάει πέτρες και νεράντζια στους μπάτσους δεν έχει προλάβει να διαμορφώσει πολιτική συνείδηση, πόσω μάλλον "κινηματική" (την όποια τοιούτη) συμπεριφορά και αντίστοιχες απόψεις.Φοβάμαι εν ολίγοις το ποιος κάθε φορά χαράσει τις κατευθύνσεις. Βέβαια, συμφωνώ μαζί σου στο ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο (δεδομένου ότι αλλάζει πολλά...δεδομένα!), αν και -εκτιμώ- όχι της έκτασης που περιγράφεις.

trandism είπε...

Και ποιος μίλησε για "ένα τέτοιο κίνημα?".. Εγώ απλά υποστήριξα ότι δεν είναι κατευθυνόμενοι από κέντρα βρώμικα και δυσώδη..

Όλα τα άλλα είναι υπό συζήτηση..
Απλώς με αρρωσταίνει αυτή η ΚΚΕδικη προσέγγιση των πραγμάτων..

Ανώνυμος είπε...

Ενώ, παρακολουθώ τον συλλογισμός σας κάποιες στιγμές μπαίνετε σε κτυπητές αντιφάσεις,...και κάποιες στιγμές παραποιείται γεγονότα,..όπως το πλιάτσικο,..που αν έγεινε από διαδηλωτές μάλλον μεμονωμένο ήταν παρά γενικευμένο όπως το παρουσιάζετε και τα κίνητρα όσων κατέβηκαν στο δρόμο,..μόνο για να κλέψουν δεν ήταν ,..χωρίς μάλλον να το θέλετε,...λασπολογείτε περισσότερο και από τα χειρότερα των καναλιών,..και είναι κρίμα,..
Τώρα είναι προφανές ότι στόχοι δεν ήταν απλά καταστήματα,..ξυπνήστε επιτέλους και συγνώμη,..για το επιτακτικό του λόγου μου,..αν θέλαν να σπάσουν απλά καταστήματα,...θα μπορούσαν να μπουνε σε κάθε σοκάκι της πόλης,..και τώρα να μιλάμε για χιλιάδες(πραγματικά για χιλιάδες) καταστήματα,..λεηλατημένα, και κλεμμένα,..και δεν μιλάω για το κέντρο που ήταν τα ματ,..αλλά σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής,..κοινή λογική είναι,..απλά η οργή δεν μπαίνει σε καλούπια,..σκεφτείτε ότι μιλάμε για νέους που έχουν χιλιάδες λόγους να τα σπάσουν,..την ώρα που επαγγελματίες της τάξης πετάνε ασυλλόγιστα χημικά χωρίς να υπολογίζουν τις διαμαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων,..που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατέψουν ότι υπάρχουν παιδιά και ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να αναπνεύσουν,..για να μην μιλήσω για όπλα και τα λοιπά ,..
Αυτοί την στιγμή αυτοί οι άνθρωποι, πέρα από τον κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους ,..δεν έχουν κάτι να κερδίσουν,..ούτε κόμματα έχουν από πίσω τους,..ούτε λεφτά θα βγάλουν από αυτή την ιστορία,...κάπου εδώ θα σταματήσω γιατί έτσι και αλλιώς δεν μου απαντήσατε ούτε στα επιχειρήματα που σας εξέθεσα για το ότι δεν είναι άνανδροι,..ούτε στο ότι είναι απολίτικοι,...και τώρα επιτρέψτε μου λίγο να λαϊκίσω συνειδητά,...γιατί πνίγομαι και εγώ από τον καθως πρεπισμό που με περιβάλλει,.. από αυτή την ασθένεια οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πάσχετε,..εντάξει λοιπόν όλοι εσείς που μιλάτε για άναδρους κουκουλοφόρους γιατί δεν βγάζετε τις μάσκες από τα ματ να ρουθουνίσουν και αυτοί λίγο δακρυγόνο,..
Κάπου εδώ θα λήξω την συζήτηση γιατί εδώ έχουμε μία συνάντηση με την ιστορία ,..μία ιστορία που πιάνει όλα τα στρώματα της κοινωνίας που καταπιέζονται από τους μαθητές, τους μετανάστες, τους άνεργους, αυτούς που εργάζονται σε συνθήκες δουλείας και ο κατάλογος είναι ατελείωτος,...και καμία σημασία δεν έχει αν θα τα βρούμε εγώ και εσείς,..
Θα παρακολουθήσω φυσικά με ενδιαφέρον την απάντηση σας αλλά δεν θα ανταπαντήσω για να μην μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο διαλόγου,..εξάλλου στο blog υπάρχουν εξόφθαλμα στοιχεία ολοκληρωτικών και φασιστικών ιδεών τώρα ένα,δύο καπελώματα που ρίξατε, θα μας πειράξουν,...!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@"Ανώνυμος αλλά όχι αναίσθητος!"
Αναίσθητος σίγουρα δεν είστε, μα μη με κάνετε να πιστέψω πως είστε βραδύνους. Εσείς γενικεύετε αγαπητέ κι όχι εγώ. Να το πω πιο ξεκάθαρα, αν και νόμιζα πως ήμουν σαφής: δε θεωρώ όποιον βάζει το κασκόλ του στο στόμα για να προστατευτεί από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα (το έχω κάνει και ο ίδιος), κουκουλοφόρο. Άλλους ονομάζω έτσι και κακώς τους βάζετε στο ίδιο τσουβάλι (κι εδώ έχουμε μια ακόμα γενικευσούλα) με τους αγνούς διαδηλωτές ή ακόμα και τα παιδιά που αναφέρθηκαν και σε σχόλιο του trandism νωρίτερα. Δεν υποστήριξα πως έγινε γενικευμένο πλιάτσικο (άλλη μία), όμως χαρακτήρισα και επιμένω σε αυτό, αυτούς που το έκαναν (τους λίγους έστω, γ... το κέρατό μου!).

Άρα λοιπόν -και συνοψίζοντας- άνανδροι και απολίτικοι δεν χαρακτηρίστηκαν οι πολλοί αγαπητέ συναγωνιστή, αλλά αυτοί που παρεισφρύουν μέσα στους διαδηλωτές, όπως ο λύκος στο μαντρί ενδεδυμένος την προβειά. Όχι για την ιδέα, μα για να φάει τα πρόβατα, γ... το κέρατό μου (δις)

Δε θέλω να χάσω την ψυχραιμία μου -αν δε το έχω υποστεί ήδη- που με κατατάσσετε στην ίδια συνομοταξία με τα κάθε είδους φασιστοειδή που κυκλοφορούν σε τούτο και άλλα μπλογκ, θέλω μόνο να ρωτήσω από που συνάγεται το συμπέρασμα πως προσπάθησα να σας "καπελώσω";

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

@Γάτε
Λυπάμαι για τους διαπληκτισμούς, δεν περιμένεις ποτέ κάτι τέτοιο από έναν θυρωρό σαν και του λόγου μου, μα τουλάχιστον ζωήρεψε λίγο η κουβέντα. Κι αυτές είναι από τις φωτιές που δεν πρέπει να τις αφήνεις να σβήνουν.

Ανώνυμος είπε...

... φωτιες περηφανες... πετρες πολυτιμες... δρομοι απέραντοι...βλεματα οργισμενα και αλληλεγγυα...

Ανώνυμος είπε...

Κε Κονιδαρη
Καλυτερα να γραφετε μπαλφαρες και δισελιδα σχολια.
ΥΓ Ειναι κοπλιμεντο:)

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντέχω να ακούω κλισαρισμένες εκφράσεις όπως αυτές περί παρείσφρυσης ειδικά από τόσο νοήμονες ανθρώπους

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη,αγαπητοι ανωνυμοι,οποιος μπαινει στη λογικη να καταδικασει την ωμη βια ειτε αυτη προερχεται απο το κατεστημενο ειτε απο τους κουκουλοφορους,υποπιπτει σ'εγκλημα καθοσιωσεως και η φρασεολογια του απορριπτεται ως κλισαρισμενη και αντιφατικη?Ειμαι απολυτως βεβαιος οτι ο κ.Κονιδαρης ουτε χρειαζεται ουτε καν θα ηθελε,αν ηταν στο χερι του,να δεχτει τη συμπαρασταση νεωκοπων συμμετεχοντων αυτου του blog,οπως του γραφοντος,ομως η αποψη του απηχει ενα μεγαλο κομματι του λαου.Δεν ειχα σκοπο να θιξω κανεναν και λυπαμαι αν το εκανα,αλλα αυτες τις ωρες πρεπει να επικρατησουν φωνες ψυχραιμες και εξω απο συναισθηματικες,ιδεολογικες και κομματικες ακροτητες.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κονιδάρη...
Η πώληση αντιβηχικών στο νησακι σας αλλοτριωσε παντελως

Ανώνυμος είπε...

Μην απολογηστε αγαπητε...οι θυρωροι και τα μαντροσκυλα γρυλιζουν...

trandism είπε...

Όποιος θέλει να καταδικάσει την ωμή βία (υπάρχει και ψημένη?) μπορεί να το κάνει..

Άλλο αυτό κι άλλο να μας λέει ότι είναι χρηματοδοτούμενη η μία εκδοχή της (δε μας λέει από ποιους?)..

Άλλο αυτό και άλλο να μας επαναλαμβάνει την τηλεοπτική θεωρία περί παρείσφρυσης όταν εμείς που είμαστε στην Αθήνα και όχι στο νησάκι ξέρουμε ότι δεν υφίσταται καμία παρείσφρυση ειδικά αυτές τις μέρες..

Όταν 16χρονοι πετάνε πέτρες σε ζητάδες που πυροβολούν 15 φορές στον αέρα και εσύ κάθεσε και καταδικάζεις την ωμή βία από όπου κι αν προέρχεται τί είσαι ακριβώς???

Η καραμέλα της "απόλυτης αξίας της ανθρώπινης ζωής" με την οποία μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό την εποχή των συλλήψεων των μελών της 17Ν έγινε τώρα "καταδικάζουμε το ατυχές γεγονός αλλά οι περιουσίες blah blah blah", αυτή την αντίφαση που παρατηρείται στο δημόσιο λόγο δεν την βλέπει ο Παναγιώτης?

Το πλιάτσικο που παρατήρησα εγώ γίνεται είτε από ανθρώπους απελπισμένους σε περιοχές όπως η πλ. Βικτωρίας χθες το βράδυ είτε από κάτι κυριλέδες όπως στην Ερμού το Σαββάτο.. Κι αυτό το καταδικάζουμε "από όπου κι αν προέρχεται?"

Φυσικά και παρόλα τα παραπάνω δεν ταυτίζω φυσικά μέσα στο μυαλό μου τον Παναγιώτη - τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα - με υποκείμενα σαν τον Αλεξήνορ. Πιστεύω δε ότι για κάποιες από τις θέσεις του Παναγιώτη με τις οποίες διαφωνώ φταίει η διαμονή στην επαρχεία

Φιλικά

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ανώνυμοι γενικώς...

Δε με ενοχλεί να αποκτώ εχθρούς και μάλιστα από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο στον οποίο "ανήκω", κι αυτό διότι τους φίλους μου τους ξέρω με το όνομά τους και έχουν δοκιμαστεί. Το να αποκτάς επίσης εχθρούς σημαίνει μερικές φορές απλά πως δεν είσαι αδιάφορος. Κι αυτό ακόμα είναι κάτι στις μέρες μας.

Να θυμίσω με την ευκαιρία πως ο αντιεπαρχιωτισμός είναι κι αυτός ένας (απλοποιητικός μάλιστα) ρατσισμός, του οποίου με πολλή χαρά δέχομαι να αποτελέσω το θύμα απέναντι στους αστικούς μέντορες!

Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε αυτούς που πέταξαν μολότωφ στη βιβλιοθήκη και στο Μουσείο. Λέτε πως είναι εξεγερμένοι, εγώ λέω πως είναι προβοκάτορες. Λυπάμαι, διαφωνούμε, και ρίξτε και μια στο φαρμακείο μου αν θέλετε...

Πράγματι, πουλάω σιρόπια για να ζήσω, ελπίζω να μην είστε από αυτούς που τα αγοράζουν. Ελπίζω επίσης να μην είστε από αυτούς που τελικά βολεύονται με τα παυσίλυπα ή τα αλεξίλυπα που τους μπουκώνει η κοινωνία μας, και για την οποία και ντρέπομαι και πασχίζω να την αλλάξω.

Φαίνεται πως η λέξη "παρείσφρυση" ήταν αυτή που εξόργισε τον αγαπητό τρανδίσμ. Ας την αλλάξω τότε, να την πω διείσδυση ή εισβολή ή ακούσια ενδομητρίωση. Τρανδίσμ, σύνελθε, δεν είμαι με το κράτος, ούτε με τους μπάτσους, διάβασε λίγο προσεκτικότερα τα όσα γράφω.

Δεν είμαι σίγουρος πως κατάλαβα τα περί "μπαλαφάρας" και "μαντρόσκυλων" (είπαμε: μικρόνους επαρχιώτης), οπότε περιμένω επεξηγηματικό σχολιασμό για να τοποθετηθώ.

Ανώνυμος είπε...

«Η βία είναι αδιέξοδη»
7 Δεκεμβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η θλιβερή δολοφονία του 16χρονου παιδιού προκάλεσε ένα τεράστιο σοκ σε όλη την Ελλάδα και έφερε για μια άλλη φορά στο προσκήνιο το θέμα του ρόλου της ελληνικής αστυνομίας και των απαράδεκτων μεθόδων της που απλώς επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επώδυνο τρόπο στο συγκεκριμένο συμβάν. Είναι πλέον καιρός να πάψουμε να μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ως έχει. Η Ελληνική Αστυνομία ενσαρκώνει ένα από τα πιο βίαια πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας καταπιέζοντας διαρκώς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προκαλώντας την υποτροπή βίαιων περιστατικών.
Όμως η βία δεν σταματάει με βία. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει και δεν υπάρχει «δικαιολογημένη» χρήση βίας. Η κοινωνία δεν μπορεί να επιτύχει καμία πραγματική πρόοδο όταν αυτή στηρίζεται στη βία. Τα βίαια επεισόδια εκτρέπουν την κοινωνία από την κατεύθυνση της συνοχής που είναι και η μόνη διέξοδος. Κανένα καμένο αυτοκίνητο ή βιτρίνα δεν φέρνουν πίσω τη ζωή του ανήλικου. Το μόνο που καταφέρνουν οι πράξεις αυτές είναι να βαθαίνουν ακόμα περισσότερο το ρήγμα μέσα στη κοινωνία.
Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της ελληνικής αστυνομίας εφαρμόζοντας ένα ειλικρινές πρόγραμμα εξυγίανσης των στελεχών της.
Προτείνουμε στους αγανακτισμένους πολίτες να μετατρέψουν την οργή τους σε κατανόηση και να απαντήσουν στην καταστροφή με δημιουργία μέσα από μη βίαιες μορφές κοινωνικής ανυπακοής. Χρειαζόμαστε όραμα στο στοχασμό και έμπνευση στη δράση. Χρειαζόμαστε πρωτοβουλίες που να δυναμώνουν την πίστη διεκδικώντας έναν κόσμο χωρίς βία.
Για τον «ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ & ΒΙΑ»
Κλώκας Κώστας
Εκπρόσωπος Τύπου

Ανώνυμος είπε...

@"trandism"

Ξημερωσε αγαπητε μου μια υπεροχη{επιτελους μετα απο τοσες "θεοσκοτεινες"}μερα στη Θεσ/νικη και με χαρα διαβασα το σχολιο σου{καμια διαθεση ειρωνειας},γιατι μου δινεταιη δυνατοτητα ν'αποσαφηνισω τις θεσεις μου.
Κατ'αρχας το ουσιαστικο "βια"επιδεχεται κλισαρισμενου{ελπιζω να καταλαβε ο προηγουμενος ανωνυμος την αναγκη αυτοκριτικης μου}επιθετου,οπως "ωμη","βαναυση"κοκ,γιατι στην αρχαια Ελλαδα λατρευοταν ως προσωποποινμενη θεοτητα της απεριοριστης δυναμης,οποτε το μεταφορικα εννοημενο επιθετο "ωμη"εκφραζει μια διαφοροποιημενη σημασιολογικη χροια.
Παμε τωρα στα κυρια σημεια της διαφωνιας σασ{κ.Κονιδαρη λυπαμαι,αλλα θα επαναλειτουργησω ως αυτοκλητος προστατης οχι μονον των δικων μου,αλλα και των δικων σας θεσεων!}Ειναι προσφατο το βιντεο ιδιωτικου καναλιου που προβαλλει κουκουλοφορους και μπατσους να εφορμουν εναντιον πληθους ορμωμενοι απο την ιδια αστυνομικη κλουβα και ασφαλως απο την ιδια εκφοβιστικη κατα των διαδηλωτων διαθεση.Δεν προσπαθω ν'αποδομησω καθ'ολοκληριαν τα ιδεολογικως αναρχικα ορμεμφυτα του αντιεξουσιαστικου χωρου ουτε να χαρακτηρισω 15χρονα παιδια κουκουλοφορους,αλλα απο συζητησεις που εχω κανει εχω διαπιστωσει οτι και στους συνομιλητες μου εχει ριζωσει η ιδεα οτι κατι ειναι σαπιο στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.
Οσο για το πω'ς αντιμετωπιζω το ζητημα της βιας,η αληθεια ειναι οτι απηυδισμενος απο μια σειρα πορειων και καταληψεων,στις οποιες συμμετειχα κατα τα μαθητικα και φοιτητικα μου χρονια και οι οποιες εξετραπησαν της "προγραμματισμενης" οδου,καπελωθηκαν,σπιλωθηκαν,αμαυρωθηκαν απο επεισοδια,καταδικασα τον εαυτο μου στον εφιαλτη της ιδιωτευσης καταδικαζοντας απο τον καναπε τα εκτροπα και το θανατο του παιδιου.Παρολ'αυτα εξακολουθω να κατεχω το δικαωμα της γνωμης μου,που,παρολο που ζουμε σε καιρους αστυνομοκρατιας,βιας κτλ,εκφραζω χωρις να ντρεπομαι και χωρις να θεωρω οτι το δικαιουμαι λιγοτερο σε σχεση με τα ριζοσπαστικα χρονια της ζωης μου.
Στο ζητημα της αξιας της ανθρωπινης ζωης ειμαι καθετος.τιποτα μα τιποτα δεν εχει μεγαλυτερη αξια.Τα καθαρματα που σκοτωσαν το παιδι θα καταδικαστουν{χωρις αυτο να σημαινει οτι ετσι θ'αποδοθει δικαιοσυνη-το παιδι δε γυρναει πισω},γιατι σε περιπτωση επιβολης ποινης μικροτερης της μεγιστης,θα προκληθει το κοινωνικο αισθημα και τοτε η ραθυμια και ανεση του καναπε μου,θ'αποτελουν ομορφη αναμνηση.Απ'την αλλη πλευρα,ομως,περα απο τα μαγαζια δεν ειναι σημαντικο{σαφως σε κατωτερη αξιολογικη βαθμιδα σε σχεση με το εγκλημα της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ}να εξετασουμε οτι κινδυνευσαν ζωες στις πολυκατοικιες που ειχαν την ατυχια να διαθετουν στα κατω πατωματα επωνυμους οικους μοδας,εταιρειες κινητης τηλεφωνιας και αλλα πρωην μαγαζια,που εγιναν παραναλωμα του πυρος?
Το πλιατσικο ειναι η τελευταια τρυπα του ζουρνα.Ποιον καταστηματαρχη τον ενοχλησε η ιδεα οτι απο το καμμενο μαγαζι του εκατομμυριων ευρω,λεηλατηθηκαν τα τελευταια υπολειμματα του.
Τελος επειδη εχω τη χαρα να προερχομαι απο την επαρχια και να εχω ζησει εκει τα μαθητικα μου χρονια,πρεπει να καταστησω σαφες οτι ακριβως λογω της στενοτητας του χωρου,ουδεν κρυπτον υπο των κατοικων.Καποιες καταστασεις εξηγουνται και αναλυονται ευκολοτερα,ενω καποια φαινομενα δε βρισκουν μερος να κρυφτουν.Αν εννοειτε ομως τον επαρχιωτικο τροπο αντιληψης και εκφρασης των πραγματων,θα σας διαβεβαιωνα οτι η παραμονη μου στην συμπρωτευουσα δεν αλλοιωσε,μονο τροποποιησε εν μερει τον ανωτερω τροπο σκεψης,οπως συμβαινει με ολους τους κατοικους Αθηνων-Θεσ/νικης που απο καποιο κομματι ελκουμε την καταγωγη μας.

με φιλικη παντα διαθεση

trandism είπε...

@Παναγιώτης @SOS (το άλλο δε το γράφω)

Το περί επαρχίας που έγραψα προφανώς παρεξηγήθηκε.. Ενοούσα ότι όποιος μένει εκεί λόγω μειωμένης επαφής με ειδικούς φρουρούς, ΟΠΚΕ, Ζητάδες και λοιπά ειδικά σώματα έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων.. Δεν εννοούσα επαρχιωτισμό ή κατι τέτοιο.. Φαντάζομαι και ελπίζω Παναγιώτη ότι δε σας έχουν σταματήσει με πιστόλι στον κρόταφο στο δρόμο ούτε έχετε δει να δέρνουν ανελέητα κάποιον κακομοίτη μπροστά σας, ούτε τέλος έχετε καθορίσει τα πεζά δρομολογια σας μέσα στη πόλη που ζείτε ανάλογα με το που έχει μπάτσους και που όχι επειδή δεν έχετε καμία όρεξη γυρνώντας από 10 ώρες δουλειά στο σπίτι σας να ξοδέψετε άλλες 2 σε ένα τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων έτσι επειδή η ΟΠΚΕ πρέπει κάθε βράδυ να κάνει 200 εξακριβώσεις τυχαίες λόγω εντολών..

Φυσικά και πολλά από τα καψίματα που έγιναν ήταν ηλίθια και απαράδεκτα. Αλλά πάλι είχαν ένα συμβολισμό χρήσιμο κατά τη γνώμη μου χωρίς να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα (π.χ. τράπεζες). Το να κινδυνεύουν ζωές κατοίκων από φωτιές είναι επίσης κάτι το οποίο δε θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι έχει κάποια χρησιμότητα αλλά εγώ δε μπορώ να κρίνω κατά πόσο όντως κινδύνεψαν ζωές σε τέτοιες περιπτώσεις και είμαι σχεδόν σιγούρος ότι οι 15 πυροβολισμοί στον αέρα μέσα σε κατοικημένη περιοχή αποτέλεσαν μεγαλύτερο κινδυνό για τους κατοίκους.

Ο SOS λέει ότι θα τιμωρηθούν οι δράστες της δολοφονίας θαρρείς και πάντοτε τιμωρούνται.. Ε λοιπόν τις προηγούμενες 300 φορές δεν τιμωρήθηκαν..

Παναγιώτη, στο μόνο πράγμα που διαφωνώ μαζί σου 100% είναι στο ότι πιστεύεις ότι αυτοί που σπάνε και καίνε παρεισφρύουν/διεισδύουν/τέλος πάντων είναι ξένοι στο κύριο κομμάτι που διαδηλώνει.. Αυτή τη φορά δεν είναι έτσι σε αντίθεση μέ καποιες φορές - και πάλι όχι όλες - που ίσχυε αυτό στο παρελθόν.. Αυτή τη φορά είναι από μέσα και σε όποιον έχει κάποια εμπειρία παρακολούθησης επεισοδίων φαίνεται αυτό.. Από τις κινήσεις του κόσμου..

Πάντα έλεγαν κάποιοι να κατεβάσουμε τις κουκούλες να δούμε ποιοι είναι αυτοί... Αυτή τη φορά όντως θα έπρεπε... Θα ήθελα να δω τις φάτσες τους όταν θα βλέπαν κάτω από τις κουκούλες τα ίδια τα παιδιά τους

trandism είπε...

Άλλα πάλι είχαν ένα συμβολισμό.. Όχι αλλά πάλι (λάθος τονισμός).. Γλώσσα λανθάνουσα..

Ανώνυμος είπε...

Θα μας ταϊσουν εξοστρακισμό τελικά??

Ασφάλιστρα + Ειδική αποζημίωση + 12 μήνες απαλλαγή από δημοτικά τέλη + 6 μήνες κάλυψη για ακάλυπτες επιταγές = ????

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ελλάδα SOS
Θα είναι άδικο να μην πω ένα ευχαριστώ για την υποστήριξη,από τη στιγμή που έχω να την απολαύσω από τότε που έπαιζα φυτευτό στο Μοσχάτο! Ή ίσως από τις Δημοτικές εκλογές...

@trandism
Δεκτή η εξήγηση και άρω την παρεξήγηση, όμως και πάλι βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα. Βλέπεις, κι εγώ πέρασα κάμποσα χρόνια στην Αθήνα πριν αποσυρθώ (επιτυχώς και ευτυχώς) στο νησί. Κι εκεί, στην Αθήνα, στην οδό Θεμιστοκλέους, κοντά στην πλατεία (μαζί με το Νίκο το Δεληκανάκη αν δεν πλανάμαι πλάνη οικτρά)κάτι τύποι με πολιτικά και ταυτότητες της Ασφάλειας, μας κόλλησαν τα όπλα στη μούρη και μας στρίμωξαν στον τοίχο και μας κλώτσησαν αηδιασμένοι όταν διαπίστωσαν πως δεν είμαστε μέλη της 17Ν ή έστω απλοί αναρχικοί. Δρόμο όμως δεν άλλαξα ποτέ, γι' αυτό μπορείς να με κατηγορήσεις αν θες.

Χαίρομαι που εντέλει συμφωνούμε για την τυφλή βία (και δεν εννοώ τις τράπεζες,αυτές ας τις κάψουν όλες). Πράγματι διαφωνούμε στο σημείο που εντοπίζεις. Λες πως η φορά ετούτη ήταν αλλιώτικη, πως δε συμμετείχαν οι "απολίτικοι" όπως τους χαρακτήρισα. Και τότε που πήγαν αυτοί (οι πεντακόσιοι, που λέγαμε ή έστω έλεγα); Και γιατί τα δωδεκάχρονα μιμούνται τις μεθοδολογίες τους; Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο, αν δε σε κουράζω, θα χαιρόμουν να με διαφώτιζες.

Κι ένα τελευταίο. Αν το παιδί μου ήταν έφηβος,αν είχε οργιστεί με όλα αυτά (αν δεν είχε οργιστεί θα είχα ήδη αποτύχει σα γονιός) θα το άφηνα να κατέβει στο δρόμο και μάλιστα θα το συνόδευα. Χωρίς κουκούλες όμως.Και χωρίς μολότωφ. Με το χαμόγελό μας ανοιχτό παράθυρο, καθώς το χέρι μας θα έστιβε την πέτρα, λίγο πριν την εκσφενδονίσει στον παραμορφωτικό καθρέφτη της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Αν θελετε και την γνωμη ενος αλλου επαρχιωτη, αυτο που βλεπω εδω σε μια ακρως συντηρητικη περιοχη ειναι να κατεβαινουν (η ανεβαινουν) σε διαδηλωσεις παιδια που δεν θα μπορουσα να το διανοηθω σε αλλη περιπτωση οτι θα εκαναν κατι τετοιο. Απο "καλες" και "κακες" οικογενειες. Σε απανωτες διαδηλωσεις (5-6) καθε μερα αυτο το 4ημερο και μαλιστα σε συγκρουσεις με τα ματ (για τα μετρα της περιοχης). Κουκουλοφοροι, ξεκουκουλοφοροι δεν ξερω "αναρχικοι" η αναρχικοι δεν ξερω, αυτο που ξερω ειναι οτι αυτα τα "πιτσιρικια" ειναι θυμωμενα. Γιατι? Ας το ψαξει ο καθενας με τον τροπο του. Και εγω εχω αρκετα συντηρητικα αντανακλαστικα μεσα μου, ισως και λογω ηλικιας (συνταξιουχος ηδη), αλλα αυτο που γινεται τωρα δεν εντασσεται στα γνωστα παλια κλισε. Ψαξτε το με καινουριο τροπο και οχι με τον "νοικοκυριστικο" του καναπε. Οι περιουσιες των ανθρωπων? Ναι, ενταξει...δεν συμφωνω με την καταστροφη τους, αλλα δεν ειναι αυτο που με απασχολει πρωτα. Εχρεται απο πισω μας ενα ποταμι που θα μας πνιξει αυριο-μεθαυριο αν δεν του δοσουμε κοιτη να κινηθει η αν δεν του επιτρεψουμε να την βρει μονο του. Τα αλλα ειναι λεπτομερειες για την συγκλητο των ηλιθιων των καναλιων το βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Να πάρω και γω σκυτάλη από τον φίλο espectador (Mου επιτρέπεις ελπίζω να σε αποκαλέσω έτσι αν και μόνο από το ιστολόγιο έχουμε ανταλλάξει δυο κουβέντες) να πληκτρολογήσω και γω κάποια λόγια.

Δυσκολεύτηκα να γράψω κάτι, παρότι παρακολουθώ συνεχώς και με αμείωτο ενδιαφέρον (και αυτή) την κουβέντα, αλλά ξεκινώντας μ' έκανε να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου (δεν μπορώ να πω σε τάξη γιατί την έχω ακούσει τόσο πολύ αυτή τη λέξη από τους απολογητές και τους γλύφτες της εξουσίας τις τελευταίες μέρες που με αηδιάζει) και να νοιώσω τρία κλικ καλύτερα. Βέβαια ακόμη δεν έχω εντελώς νηφάλιες τοποθετήσεις. Νοιώθω σαν να με πατάει η ιστορία και το μέλλον.


Δεν μπορώ να σταθώ στο αν η Αθήνα και άλλες πόλεις καίγονται λίγο ή πολύ, αν ξεροψήνονται ή αν έχουν αρπάξει. Δεν με ενδιαφέρει άμεσα αν οι αστυνομικοί μπορεί να έχουν καλύτερη εκπαίδευση ή όχι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το αστικό κράτος από την εποχή που εμφανίζεται διατηρεί το μονοπώλιο της βίας, καταρχάς για να πολεμήσει τους διάσπαρτους φεουδάρχες και αργότερα εσωτερικούς εχθρούς και γενικότερα όποια κοινωνική ομάδα θα του δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.
Δεν θέλω να μπω στη σύγκριση πετρών και μολότωφ με όπλα και δακρυγόνα. (Αλήθεια, ο προστάτης των ανθρώπων, με τις φυλετικές προτιμήσεις και τις αντιεβραϊκές κορώνες, που έχασε την ψυχραιμία και το στυλ του, αναλογικά θεωρεί ότι τα παιδάκια της Ιντιφάντα με τις πέτρες και οι Ισραηλινοί στρατιώτες μάχονται επί ίσοις όροις; - Μην μου απαντήσεις σε παρακαλώ, ρητορικό το σχήμα). Δεν μ' ενδιαφέρει (άμεσα) να ψάξω αν από την ιστορία οφελείται το ένα ή το άλλο κόμμα. Ούτε αν ο χώρος των αναρχικών έχει 20% ασφαλίτες και 40% χουλιγκάνους. Όλα αυτά είναι θέματα με ενδιαφέρον αλλά για πιο μετά.

Ψυχοπλακώνομαι που για μια ακόμη φορά, με προεξάρχοντες τους πολιτικούς ταγούς μας (υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτοί δεν ενοχλούνται αν τους βρίζουμε συλλήβδην, είναι όπως με τους δημοσιογράφους που σέβονται το λειτούργημά τους, δεν παρεξηγούνται όταν ακούν το αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι γιατί ξέρουν ποιούς εννοεί το σύνθημα) προσπαθούμε να κρύψουμε ελέφαντα πίσω από θάμνο.

Γράφουν διάφοροι για το τί δουλειά έχουν οι 15χρονοι στα εξάρχεια και σε πορείες και επεισόδεια και να βρίζουν μπάτσους και να πετάνε πέτρες και, και, και...
Από πότε ένας άνθρωπος εγγράφει με το που γεννιέται την κανονικότητα και τις ευρέως αποδεκτές συμπεριφορές της κοινωνίας που το περιβάλλει;
Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί το πλαίσιο που λειτουργεί η κοινωνία μας. όχι μόνο το πολιτικό και πολιτειακό αλλά και το θρησκευτικό και το οικονομικό και το θεσμικό και κάθε τί. Πόσο μάλλον ένας νεαρός άνθρωπος που μπορεί να αισθάνεται ότι κάποιοι άνθρωποι τον φέρανε στον κόσμο και του φορέσανε καπέλο ένα τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς.

Δύο ερωτήματα:
1. Υπάρχουν λόγοι να αισθάνεται κάποιος οργισμένος, πιεσμένος, καταπιεσμένος, ζορισμένος, στεναχωρημένος, απογοητευμένος, εγκλωβισμένος, ευνουχισμένος, απαισιόδοξος, ή όποια άλλη απόχρωση και διαβάθμιση θέλετε, με την κοινωνία στην οποία ζει και συμμετέχει;
Για να σταχυολογήσουμε μερικά φαινόμενα των ημερών μας (και των τελευταίων δεκαετιών)

Υπάρχει διεύρυνση της οικονομικής ανισότητας. Το μαξιλαράκι της μεσαίας τάξης (εμείς η μεσαία τάξη, που τραγουδούσε ο Μούτσης) έχει χάσει την ελαστικότητά του. Σε μια χώρα που ποτέ δεν ευνόησε την ανάπτυξη της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, οι μικρές βιοτεχνίες κι επιχειρήσεις εξαφανιστήκαν μπροστά στην επέλαση των μεγάλων επιχειρήσεων, (ΖΑRA, MALL, LIDL κ.ά.). Ακόμα τρέχουμε να ψωνίζουμε απ' αυτά γιατί νομίζουμε πως θα γλιτώσουμε 1 ευρώ ή 5 ή 10 αλλά στην πραγματικότητα έχουμε μετατρέψει τους μικρούς ιδιώτες με ένα αξιοπρεπές εισόδημα σε εργάτες των 500 Ευρώ σ' αυτά τα κωλομάγαζα κι ένας διευρυμένος κύκλος του χρήματος στενεύει όλο και περισσότερο και έρχεται στα χέρια πολύ λίγων. (Όλοι οι μεγάλοι μέντορες της οικονομίας βέβαια ονομάζουν "μεγάλη επένδυση για τη χώρα μας" αυτό το ξεζούμισμα).

Αφού η προοπτική της παραγωγής τελείωσε και γεμίσαμε υπηρεσίες και τουρισμό για τη φτωχή μας Ελλάδα περάσαμε στον εύκολο πλουτισμό. Το είχαν ξεκινήσει κάποιοι δήθεν βιομήχανοι που πέρνανε λεφτά από το κράτος της δεξιάς και τη χούντα για να φτιάξουν εργοστάσια και αφού μασάγαν καλά τα χρήματα αφήναν ένα ερείπιο στη μέση του πουθενά ή μια χρεωκοπημένη επιχείρηση στην καλύτερη. Μετά το μάθαμε με τον Κοσκωτά και τους φερέλπιδες πολιτικούς της Αλλαγής. Εκεί χάσαμε την μπάλα με τα νούμερα. Μετά οποιαδήποτε ρεμούλα μας φαινόταν πταίσμα. Βλέπαμε γύρω μας λαμόγια πολιτικούς, στενούς τους φίλους, εργολάβους να βγάζουν τρελλά ποσά βουτηγμένη μέσα στη διαπλοκή, στην κακοδιαχείρηση, την καταλήστευση του δημοσίου πλούτου και των φόρων των πολιτών, και αρχίσαμε να θέλουμε και μεις. Για μας υπήρχαν τα λαχεία. Αρχίζει η χρυσή εποχή του ΞΥΣΤΟ (μέχρι να ματώσει). Όλη η Ελλάδα που δεν έχει και θέλει να πλουτίσει άμεσα αρχίζει να ξύνει μετά να παίζει Τζόκερ, Λόττο, Κίνο. Γεμάτα είναι ακόμη τα πρακτορεία από ανθρώπους που ελπίζουμε να πλουτίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί δεν βλέπουμε άλλη ελπίδα παρά 35 και βάλε χρόνια δουλειάς και μια μισερή ως ανύπαρκτη σύνταξη όταν δεν θα μπορούμε να χαρούμε τίποτα. Μετά την αβεβαιότητα των λαχείων ήρθαν τα σίγουρα χαρτιά του Χρηματιστηρίου. Τί ωραίες εποχές αλήθεια! Τι φούσκα κι αυτή! Να 'χαμε μια ακόμη τώρα! Αλλά μας έσκασε νωρίς και μετά ήρθαν τα δάνεια αλλά να που μας έσκασαν κι αυτά τώρα και δεν έχουμε άλλες φούσκες να τρέχουμε να κρυφτούμε. Και η σταθερή μέσα στους αιώνες φούσκα της θρησκείας βρίσκεται κι αυτή στο κακό της το χάλι με τα ξεμπροστιάσματα του Εφραίμ και του Αρσενίου. Φοβάμαι ότι σύντομα θα ξαναφουσκώσει κάποιο εθνικό όραμα μαζί με μια ένταση της άποψης ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας μας είναι οι ξένοι. (Οι φτωχοί φυσικά όχι οι λουσάτοι που έρχονται με τις πολυεθνικές και αγοράζουν ότι ξεπουλούν οι κυβερνήσεις μας)

Πολλά μου βγαίνουν. Πρέπει να διακόψω γιατί έχουμε και δουλειές εμείς οι απλοί πολίτες. Θα επανέλθω.

Του Μπι Κοντίνιουντ

Υ.Γ. @Παναγιώτης Κονιδάρης
Εσένα όμως θα σε πιάσω λίγο στο στόμα μου γιατί αν δεν αστεϊσουμε ολίγον όπως λες, δεν βγαίνει, θα αρχίσουμε τα αλεξίλυπα και τα αλεξίπτωτα και δεν θα ανοίγουν τα αλεξίλυπα και θα 'ναι ληγμένα τα αλεξίπτωτα και θα 'ρθει τότε ο αλεξήνωρας ληγμένος και κλειστός και θα κλείσει η αυλαία και θα λήξει το ματς.
Βλαχάκι, έ βλαχάκι. Άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη. Που μας ήρθες και στην Αθήνα λίγα χρόνια και μας το παίζεις ότι ξέρεις. Την τύφλα σου δεν ξέρεις πέρα από τη στάνη που ζεις. Κάτι ψιλά για τον Πειραιά ήξερες και τώρα η μπαλαφάρα δεν μπορεί να περάσει ούτε την Καλλιθέα. Και που πήγες στην Πράγα; Πάλι τυρί μυρίζει. Αχχχχχχχχχχχχχ!

trandism είπε...

@Παναγιώτης

Γιατί μιμούνται αυτές τις πρακτικές?

1. Είναι θεαματικές
2. Έχουν συνδέσει την ειρηνική πορεία πίσω από ένα πανώ με ντουντούκες με τα κόμματα και τις οργανώσεις.
3. Γιατί οτιδήποτε άλλο και να έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν, τους έχουν γράψει όλοι στα αρχίδια τους, ενώ τώρα ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι αυτός ο τρόπος ρίχνει όλα τα φώτα πάνω τους.
4. Γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν

trandism είπε...

Υπόμνημα μπάτσου: "Ο θανών έχει αποβληθεί από του Μωραίτη και είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά"

Κούγιας: "Πρόκειται για παρεξήγηση.. Για το αν θα έπρεπε να χαθει αυτό το παιδί, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη "

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι ότι πρέπει ν'απολογηθώ για τον τόνο με τον οποίο εκφράζομαι ώρες-ώρες, καθώς δε διακατέχομαι από κανενός είδους φυλετικές εμμονές ή αντισημιτισμό, ούτε απεχθάνομαι τύπους σα τον Γαβριά που το αίμα του χύθηκε στο αθηναϊκό οδόστρωμα σε πιστή αναπαράσταση των "Αθλίων" του Ουγκώ, το δε Γιάννη Αγιάννη συμπάθησα ιδιαιτέρως από την πρώτη στιγμή ως μια ιδεατή προέκταση της κάθε αντίληψης περί παραβατικότητας και ιδανικού σωφρονιστικού συστήματος.
Διακατέχομαι από έντονο συναισθηματισμό, όταν αντικρύζω ακραίες συμπεριφορές. Δε μιλώ για όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, που θα μπορούσαν να κινήσουν την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, του άρθρου 120 παρ.4 ("η τήρηση του Συντ/τος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία" και χαίρομαι που οι κάτοικοι της Πάτρας τήρησαν αυτήν την επιταγή). Μιλώ για όσους σπεύδουν να θέσουν κάτω από ταμπέλες όποιον εκφράζει μια κάποια γνώμη.

Βεβαίως φασισμός και ναζισμός είναι έννοιες αποτρόπαιες, αλλά μην ξεχνάμε ότι αρχικά ήταν το αποτέλεσμα της ορμής δύο εθνών, ιταλικού και γερμανικού, κατακερματισμένων σε δεκάδες κρατίδια, που ενώθηκαν πριν μόλις ενάμισι αιώνα και οδηγήθηκαν στον όλεθρο, διατηρούν όμως οι πολίτες τους, όπως και των περισσοτέρων ευρωπαϊκών κρατών με πρωταγωνιστές τα σκανδιναβικά (π.χ. η Σουηδία που έχει έντονότατο μιλιταριστικό παρελθόν), την πειθαρχία και τάξη του ευσυνείδητου πολίτη. Ο Γερμανός, που έχει μάντρα αυτοκινήτων, προσβάλλεται αν του πεις να πειράξει τα χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο που σου πουλάει, γιατί όχι μόνο τον περιμένει αμείλικτο πρόστιμο, αλλά θίγεται διότι του λες να κλέψει τη χώρα του. Μάλιστα πρέπει να ψάξεις για να βρεις γόπα έστω τσιγάρου πεταμένη στο δρόμο εκεί, ενώ όσους καπνίζουν, τους κοιτούν μερικοί μερικοί σαν εξωγήινους. Αυτά, έχω την εντύπωση, σημαίνουν παιδεία και καθόλου γκαιμπελικής προέλευσης πλύση εγκεφάλου, ούτε συμπεριφορά καλοζωισμένων με γεμάτα στομάχια και παχυλούς μισθούς (πρόσφατα άκουσα κάπου ότι μέσος μισθός στη Φλάνδρα του Βελγίου είναι τα 2500 ευρώ).

Εδώ λέξεις όπως τάξη και φυλή ενοχλούν, η δε απόλυτα σύμφωνη με το Σύνταγμα έννοια του πατριωτισμού στοχοποιείται ασύστολα. Δεν μπορεί οι Σκοπιανοί να τρώνε τα μανίκια τους για μια σημαία με το αστέρι της Βεργίνας και οι ύαινες του Ντενκτάς να τουφεκίζουν στο δόξα πατρί τον Σολωμού πάλι για μια σημαία κι εμείς εδώ να την καίμε. Βεβαίως δικαιολογημένη η όποια οργή, αλλά η νεολαία σήμερα έχει χάσει βασικές τις πυξίδες, χωρίς να αναπολώ τη μεταξική νεολαία. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα υλικά αγαθά, τι λάπτοπ κινητό έχεις, ποιά τετράτροχη οικολογική καταστροφή αγόρασες πρόσφατα κλπ και το μόνο που μας θίγει είναι μια λιτή κι απέριττη εικονίτσα του Ιησού στις σχολικές αίθουσες. Ωραία λοιπόν, κάτω κι αυτή. Στη θέση της ας τοποθετηθεί τζαμί για τους μετανάστες μουσουλμάνους, όταν δολοφονούν τις Ίντιρα Γκάντι και τις Μπούτο στις χώρες τους. Τι ξέρει ένα παιδί 15 ετών από προβοκάτορες, από νεομεσσιανιστές, από αναρχικούς και τι θα κερδίσει βρίζοντας έναν απλό εργαζόμενο αστυφύλακα? Σε λίγα χρόνια θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Ανώνυμος είπε...

Στο απάνθρωπο γερμανικό σύστημα , μπορεί να μην αντιδρούν ( ή τουλάχιστον όχι ακόμα ) οι πολίτες του ,..αλλά για να το αντέξουν γίνονται λιώμα στην μπύρα,..επίσης στα ναρκωτικά είναι τίγκα,..και οι cool,..σουηδοί είναι πρώτοι στις λίστες αυτοκτονιών,..επίσης όλες αυτές οι ευυπόληπτες χώρες είναι τίγκα στην εγκληματικότητα,..και στην Αγγλία των τζέντελμαν,..εκτός από τους μπάτσους,σκοτώνουν και 15χρονοι,..!
Γενικά παρακολουθώ τι γράφεις και αν ήταν μεταξύ μας, με βάση τις απόψεις που κατα καιρούς έχεις διατυπώσει, δεν θα σου έδινα καμία σημασία,..αλλά αφού διατυπώνεις τις απόψεις σου δημοσίως θεώρησα ότι έπρεπε να σου απαντήσω,..
Επίσης το ανθρώπινο πρόσωπο που βγάζεις δεν με πείθει, απλά όλοι οι φασίστες έχουν ένα ενοχικό κομμάτι μέσα τους,..γιατί εννοείτε ότι είναι άνθρωποι,..απλά η ιδεολογία τους είναι απάνθρωπη,.. για να μην πω κάτι χειρότερο,...
Μου θυμίζεις τον Καρατζαφέρη, που αν ακούσεις κάποιες ομιλίες του νομίζεις ότι νατος ο άνθρωπος του λαού,..! και για αυτό έπεισε κάποιους αλλά οποιοδήποτε ψήγμα εξουσίας του δώσεις δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο,...σταματάω εδώ γιατί όσο σκέφτομαι ότι τέτοιοι άνθρωποι ωφελούνται από κρίσεις και θεριεύουν και βρίσκουν περισσότερους ψηφοφόρους ανατριχιάζω,..
Ελπίζω ότι τα τωρινά γεγονότα,..θα οδηγήσουν σε αποστροφή από την εξουσία,..και μιλάω από την μικροεξουσία του γιατρού που σου ζητάει φακελάκι για να σου κάνει την εγχείριση, μέχρι της συνθήκες βασανισμού στα διάφορα αστυνομικά τμήματα,..και όχι σε προσκόλληση σε αυτή από φοβισμένα ανθρωπάκια,..

Ανώνυμος είπε...

+1

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχονται τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μέσω της υπερασπιστικής γραμμής Κούγια.

Στο μεταξύ, οι "κουκουλοφόροι" ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ (δείτε αυτή την φωτογραφία!!!) φωτό

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι ασφαλίτες..

Ξέρετε, δεν είναι όλοι όσοι φορούν κουκούλες ασφαλίτες υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι για να φορέσει κάποιος κουκούλα..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟς ΘΥΡΩΡΟς

"@Γάτε
Λυπάμαι για τους διαπληκτισμούς, δεν περιμένεις ποτέ κάτι τέτοιο από έναν θυρωρό σαν και του λόγου μου,..."

Ο Κνιτης

"...Μπορεί τα κόκαλα του Μπακούνιν να τρίζουν εδώ και καιρό (και σιγά τα κόκαλα δηλαδή)..."

Ο ΜΗ ΑΠΑΙΤΙΤΗΚΟΣ νοικοκυραιος που καταθετει ΕΜΜΕΣΑ τα επαναστατατικά του εχεγγυα:

"...Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζετε τους αγώνες μου ή τους αγώνες της οικογένειάς μου,..."

Ξεπουλημενοι στο ΓΙΟΥΣΟΥΡΜ....

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο που έμεινε ημιτελές

Πέρα από την οικονομική προοπτική που είναι δυσοίωνη για τους νέους αλλά και για τους μεγαλύτερους, τί άλλο βλέπει (και αν δεν το κάνει συνειδητά, σίγουρα φτάνει στο πετσί του με άλλα ερεθίσματα) σήμερα ένας άνθρωπος της κοινωνίας μας;

Κάποτε το μότο του περήφανου έλληνα ήταν το «φτωχός πλην τίμιος», το «καθαρό κούτελο» κ.λπ. Προκειμένου να περάσουμε από το φτωχός στο βολεμένος και στο πλούσιος, το θέμα της τιμιότητας ή για να το θέσω καλύτερα το να δίνουμε νόημα και προτεραιότητες στη ζωή μας με βάση μια αξιακή ιεράρχηση, που προκύπτει από τις πράξεις μας, πήγε περίπατο. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ξεκινώντας από τους κατέχοντες την εξουσία, παραδειγματιστήκαμε και οι ελέγχοντες την εξουσία και μας πήρε η κάτω βόλτα. Από τις μίζες και τα δωράκια, στην εσωτερική πληροφόρηση στο χρηματιστήριο, στις μπίζνες, στις ζίμενς, στις (οικονομικές) σχέσεις κράτους-εκκλησίας, στο ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, στους κουμπάρους, τα καρτέλ, και όσο γράφω θα θυμάμαι. Από κοντά και μεις. Να μαζεύουμε τα ψιλά που φεύγουν από τις φουσκωμένες τσέπες των εργολάβων-εκδοτών. Και καμιά εξυπηρέτηση στην εφορία, στην πολεοδομία, για να πάρουμε το δίπλωμα οδήγησης, να παρακάμψουμε την ουρά στο ΙΚΑ κ.ο.κ. Γνωστά πράγματα, λίγο ως πολύ, όμως τα αναφέρω για να δείξω ότι και από εκεί η πόρτα είναι κλειστή για τους νέους ανθρώπους και όσους προσπαθούν να γλυτώσουν από τη μέγγενη της ομαλότητας που τόσο επικαλούμαστε.

Μία από τα ίδια και ίσως χειρότερα στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Τα σχολεία είναι χαμένα από χέρι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαθητή. Πέρα από λίγες φωτεινές εξαιρέσεις δασκάλων και καθηγητών που πάλευαν με τις αντιξοότητες, ο θεσμός του σχολείου μόνο στείρος, αναχρονιστικός, αντιδημιουργικός και ισοπεδωτικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης; Ανίχνευση των ιδιαιτεροτήτων και των ταλέντων των παιδιών; Χρήση της καλλιτεχνικής και παιγνιώδους διαδικασίας ως τρόπο εκμάθησης; Σχεδόν Μηδέν. Παπαγαλία, εξετασιολαγνεία, ψαλίδισμα των ικανοτήτων και καταπίεση της διαφορετικότητας. Αυτή είναι η εικόνα του σχολείου. Και δεν είναι μόνο τα σχολεία εκπαίδευση. Στουμπώνουμε τα παιδιά από πολύ μικρά σε «δραστηριότητες» που συνήθως δεν προσφέρουν καμία χαρά και απόλαυση, προκειμένου να τους δώσουμε εφόδια (λες και πάνε σε πόλεμο) για το μέλλον. Ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, ωδεία, χοροδιδασκαλεία, υπολογιστές, υπηρετούν τον ύψιστο σκοπό της επαγγελματικής αποκατάστασης. Και η κορωνίδα, η διετής καταπίεση των τελευταίων τάξεων του λυκείου, προκειμένου τα παιδιά να μπουν στις σχολές-«σίγουρα χαρτιά» όσον αφορά στην επαγγελματική επιτυχία, μεθερμηνευόμενο ως «να βγάζεις καλά χρήματα». Οι περισσότεροι νέοι δεν αγαπάνε τη σχολή που φοιτούν, αλλά συνεχίζουν τον καταναγκασμό και τον συμβιβασμό. Έναν ακόμα από τους πολλούς και οδυνηρούς που θα ακολουθήσουν προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό κανονικών φρονημάτων και να ενταχθούν ομαλά στην ομαλή κοινωνία που ζουν.

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για τα οποία θα μπορούσαν να είναι περήφανοι οι νέοι. Πέρα από τους φίλους τους, τους έρωτές τους, τις εκδρομές τους και τα βράδυα τους, και ό,τι μπορούν να ανακαλύψουν για τη ζωή μόνοι τους, χωρίς υποδείξεις και περιορισμούς. Μέχρι να περάσουν κι αυτοί στην κανονικότητά μας και την ομαλοσύνη μας, αφού πέσουμε όλοι πάνω τους, πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια και τους πείσουμε πως έτσι πρέπει να κάνουν γιατί αν δεν το κάνουν θα πρέπει να παραδεχθούμε εμείς ότι τα έχουμε κάνει σκατά, κι αυτό είναι δυσβάσταχτο για μας. Όσοι λίγοι ξεφύγουν θα γίνουν στο στόμα μας, οι παραβατικοί, οι περιθωριακοί, οι ιδιόρρυθμοι, οι αλλόκοτοι, οι γραφικοί. (Θυμάστε κάποιους παλιούς σελιδοδείκτες του βιβλιοπωλείου «Πρωτοπορία» - πριν γίνει σούπερ μάρκετ- που είχε κουρδισμένα ανθρωπάκια στη σειρά και όταν κάποιο βγήκε από τη σειρά του και έβγαλε το κουρδιστήρι από την πλάτη, τα υπόλοιπα φωνάξαν: «Άθλιε τρομοκράτη».)

Πάλι πολλά γίνανε,
Θα ξαναεπανέλθω

Υ.Γ. @Παναγιώτη Κονιδάρη
Ξαναείδα το προηγούμενο υστερόγραφο και σου ζητώ συγνώμη. Θεώρησα βλακωδώς ότι θα αναγνωρίσεις την ταυτότητά μου.
Ελπίζω να μην ενοχλήθηκες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Κουλέ Κουασιμόδε
Κούλαρε. Δεν είμαι τόσο βλάκας (είμαι περισσότερο). Κατάλαβα τη μυστική σου ταυτότητα (από τη στιγμή που σε είδα να κρατάς την Πράβντα ανάποδα) μιας και είχες αφήσει τα ίχνη σου διάσπαρτα σα σκύλος που τον έβγαλαν για βόλτα μετά από ένα μήνα. Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά δεν πρόλαβα να απαντήσω, έχω κι άλλες δουλειές να κάνω (όπως το να απαντάω στους άλλους).

Υ.Γ. Ωραία αυτά που λες, που τα διάβασες;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Γνωστέ- Άγνωστε- Ανώνυμε.

Ειπα να μην απαντήσω μιας και οι προσωπικές βολές ξεφεύγουν από τη λογική της ανάρτησης και στρέφουν αλλού τα βλέμματα. Τελικά αποφάσισα να μη σου δώσω τη χαρά να θριαμβολογήσεις με τη σιωπή μου.

α)Το "θυρωρός" είναι ένα λεκτικό παιχνίδι μεταξύ εμού και του Γάτου. Αφού σε ενοχλεί τόσο θα του ζητήσω να μην το ξαναχρησιμοποιήσουμε παρουσία σου. Το " του λόγου μου" δεν είναι της μεγαλοπρέπειας όπως εικάζεις, μα μια ταπεινή λαϊκή έκφραση σαν κι αυτή που θα χρησιμοποιούσε ο Καρκαβίτσας ή ο Βενέζης (σε καμιά περίπτωση ο Καραγάτσης), οπωσδήποτε ο Χατζής ή έστω η βάβω μου η Λενιώ, αν έχεις ακουστά.

β)Πράγματι υπήρξα κνίτης στα άγουρα χρόνια μου και μάλιστα είχα βγάλει και γκόμενα (να το δοκιμάσεις, είναι καλή φάση). Μετά βέβαια με διέγραψαν γιατί πίστευα πολύ στη διαφορετικότητα και γενικά είχα αυτονομιστικές τάσεις. Τα λέω αυτά γιατί πρόσεξα ότι συλλέγεις ένα σωρό στοιχεία για το φάκελό μου και προσπαθώ να σε διευκολύνω. Τι; Μην μου πεις ότι δεν ήξερες πως ο Μπακούνιν είχε οστεοπόρωση;

γ)Η οικογένειά μου δεν έχει ανάγκη τη θρησκεία, δόξα τω Θεώ! Ούτε από τιμητές όμως. Μήτε σκοπεύω να σου φέρω τα παιδιά μου για να τα διορίσεις κάποτε, ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον, το εκτιμώ περισσότερο κι από το να μου έκανες πρόταση νούλας από κερδισμένη θέση.

δ)Ξεπουλημένοι; Κιόλας; Μια βδομάδα έχει που κυκλοφόρησε η "Πανάκεια"!

Αλήθεια τώρα, αν υποθέσουμε πως πετυχαίνεις να σπιλώσεις με τους απίστευτους σολοικισμούς σου και την παντελή (ζερβό, που θα έλεγε και ο Κουασιμόδος) έλλειψη επιχειρημάτων εμένα και, συνεκδοχικά, όπως ελπίζεις, τις απόψεις μου για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τι πιστεύεις πως θα κερδίσεις; Εκτός φυσικά από το να ανοίξεις μερικές κερκόπορτες στα φασιστοειδή (μαύρα και κόκκινα).

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιος ...χμ, ελαφρώς συντηρητικός έγραψε κάτι για "κατοίκους της Πάτρας" (προβάλλοντας μάλλον τα όνειρά του στην πραγματικότητα) δείτε εδώ:
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=941270
Για τη δράση της Χρυσής Αυγής και των φίλων του Καλαμπόκα στην Πάτρα γράφει και η σημερινή Ελευθεροτυπία, σελ. 17.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον κείμενο από τη γαλλική Liberation.

http://gkaratsioubanis.wordpress.com/2008/12/11/liberation/

@Π.Κ.
Στην Πράβντα τα διαβάζω, ακριβώς γιατί την κρατάω ανάποδα. Είναι σαν τα κρυμμένα μηνύματα των δίσκων, άν τους έπαιζες αντίστροφα. Έτσι, μέσα στις γραμμές του επίσημου λόγου της κομματικής Αλήθειας, μαθαίνεις ενδιαφέροντα πράγματα αν δεις ανάποδα μέσα στις λέξεις.

Εσωτερική πληροφόρηση: βάλαν φωτιά στο γραφείο του Κούγια

Ανώνυμος είπε...

Mερικά μόνο από τα σοβαρότερα περιστατικά δολοφονιών που έγιναν την τελευταία 12ετία.

20/1/96, σε "σκούπα" στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη.
6/4/96, ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από τον αστυνόμο Σάββα Αγαπίου στη Νίκαια.
14/6/96 Ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια.
5/6/96, ο αστυφύλακας Ηρακλής Νικολακόπουλος σκοτώνει τον Γιώργο Φραγκογιάννη.
23/6/96, Ο Αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, δολοφονείται από τις ειδικές δυνάμεις στην καμπίνα 53 του πλοίου "Πήγασος"
10/11/96, ο αστυνόμος της τροχαίας Δημ. Τρίμης σε μπλόκο έξω από τη Λειβαδιά σκοτώνει τον τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.
8/2/97, ο 19χρονος Εριόν χάνει τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου, των μεταβατικών αποσπασμάτων της αστυνομίας.
15/4/97, ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο Αλβανούς στην Καστοριά.
25/5/97, ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος «γαζώνεται» κυριολεκτικά από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδιώκουν γιατί πήρε για βόλτα ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος.
3/8/97, ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια.
18/3/98, ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαιτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛΑΣ.
2/4/98, νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος τσιγγάνος Άγγελος Τζελάλ.
27/5/98, ο 30χρονος Ευστράτιος Κυρέλης δολοφονείται στην Ξάνθη, από αστυνομική περίπολο.
5/6/98, ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από «τα εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.
Οκτώβριος '98, πεθαίνει στα κρατητήρια του Μελιγαλά ο Πολωνός Σμπόμπεκ Μιέσιτς, καθώς η αστυνομία παρά τη ρητή εντολή της γιατρού αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.
23/10/98 ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε "ύποπτος για κλοπή".
27//1/99, ο αστυνόμος Κ. Ταολτσίδης δολοφονεί τον 23χρονο Γ. Μιγκίπη στη Θεσσαλονίκη.
13/3/99, στην Κοζάνη ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον Αλβανό Αρμπέν Βεζί.
16/7/99, ο Αλβανός Αρμπέν Σούφα δολοφονείται από την αστυνομία στη Φλώρινα.
16/1/00 Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.
19/1/00, ο 20χρονος Ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.
22/2/00, ο Ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη.
25/3/00, ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από τη τον ασφαλίτη Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.
20/2/01, ο 23χρονος Μιχ. Κιβωτός πεθαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, έπασχε από καρδιά και μεσογειακή αναιμία αλλά οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο αγνοήθηκαν.
24/10/01, ο αστυνομικός Γ. Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο.
21/11/01, ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο Σέντακ Σελνίκου μετανάστη από την Αλβανία.
1/12/01, Συνοριοφύλακες πυροβολούν εναντίον δύο νεαρών Αλβανών σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας, ο ένας πέφτει νεκρός.
23/9/03 ο 18χρονος Αλβανός Βούλνετ Μπίτιτσι τραυματίζεται θανάσιμα από Έλληνα συνοροφύλακα όταν προσπάθησε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τράπηκε σε φυγή.
7/5/03 "Μυστηριώδης" θάνατος του 25χρονου Αριστείδη Νεοφώτιστου στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Το παιδί πήγε για εξακρίβωση και βγήκε σακατεμένο και νεκρό.
24/9/03 Συνοριοφύλακες που καταδίωκαν μετανάστες που είχαν περάσει τα σύνορα στην Ιεραπηγή Καστοριάς, πυροβολούν και σκοτώνουν 18χρονο Αλβανό.
9/12/03 Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών, ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. επειδή το αυτοκίνητο οπού επέβαινε δεν σταμάτησε σε μπλόκο των (Τ.Α.Ε) στην περιοχή Ανωγείων Ρεθύμνου.
13/1/04 O 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από "παθολογικά αίτια" ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.
13/3/04 πέθανε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα όπου εκρατείτο για να απελαθεί o τριανταεξάχρονος Πολωνός Γιαντέους Κότσεβα.
21/12/04 Σε φρικτά βασανιστήρια (ξεγύμνωμα, φάλαγγα, εικονικές εκτελέσεις και άγριο ξύλο) υπέβαλε τουλάχιστον 40 Αφγανούς μετανάστες ομάδα αστυνομικών και ειδικών φρουρών - περίπου 15 - του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα.
17/11/2006 . ο κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπείται ανηλεώς από 8 αστυνομικούς με πολιτικά άνευ αιτίας. Η αστυνομία αναφέρει ότι «έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα». Για κακή τους τύχη η κάμερα της τιβι έχει καταγράψει όλο το περιστατικό.

Όλοι οι θύτες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας.

trandism είπε...

Υπηρεσιακή φόρμα για μεμονωμένα περιστατικά

Την (ημερομηνία)————- ημέρα————— και ώρα —————, το περιπολικό υπ αριθμ’ ——————– ανήκον στη δύναμη του ΑΤ ——————, που εκινείτο στην οδό —————————, της περιοχής: Εξαρχείων ή άλλη———————, δέχτηκε επίθεση απο: τσιγγάνο ή μετανάστη ή γνωστό άγνωστο ή κουκουλοφόρο ή άλλο ——————————.

Ευρισκόμενο σε άμυνα, το πλήρωμα του περιπολικού αντέδρασε, διενεργώντας πυροβολισμούς στον αέρα. Απο σφαίρα που εξοστρακίστηκε, τραυματίστηκε θανάσιμα ο ————————–.

Για το περιστατικό διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση.

Schrödinger's Cat είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

δυστυχώς μας εντόπισε η φασιστική φυλλάδα "ΣΤΟΧΟΣ"...Να είστε σε επαγρύπνηση:)

«Καλησπέρα. Με αφορμή τον τραγικό θάνατο (ένας μη απαραίτητος θάνατος είναι πάντα τραγικός) βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν οι απλυτοι για να καταστρέψουν την Αθήνα και όπου αλλού δε βρήκαν επαρκή αντίσταση. Βγήκαν διάφοροι γενίτσαροι να βγάλουν τη χολή τους. Παράδειγμα ένα σκακιστικό ιστολόγιο όπου διάφοροι αργόσχολοι γράφουν ότι μπαλαφάρες τους κατέβει:

http://skakistiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html

Ισοκράτης και ελληναράδες
Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»

Επίσης ο σχολιασμός του θανάτου
του 16χρονου:
http://skakistiko.blogspot.com/2008/12/18111985.html
Περιττό να πώ ότι το ιστολόγιο είναι σφηγγοφωλιά αναρχοαριστερών και απάτριδων.
Όποιος θέλει μπορεί να τους απαντήσει σε κόσμιο επίπεδο.»

http://www.stoxos.gr/2008/12/blog-post_5617.html

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα :)

Α ρε μπαλαφάρα τί σου μελε να πάθεις!! Στα χείλη/δάχτυλα των φασιστών..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Μου φαίνεται, θα βάλω το Μπουλαξίζη να αυτοπυρποληθεί!

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη συνέχεια από προηγούμενα σχόλια.

Αν λοιπόν δεν έχω πέσει τόσο έξω στα φαινόμενα που ανέφερα παραπάνω, γίνεται περισσότερο από προφανές ότι υφίστανται λόγοι οργής και αντίδρασης (αγανάκτησης θα ήταν πιο ακριβής λέξη αλλά την αφήνω προς χρήση στους πολίτες με τα φρεσκοξυρισμένα κεφάλια και τα άρβυλα που μαζί με τους ασφαλίτες προσπαθούν να ανακτήσουν την πόλη τους από τους βιαιοπραγούντες). Τα σημερινά γεγονότα δεν αποτελούν έκπληξη για όποιον παρατηρεί σε βάθος τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και τον κόσμο. Μικρές και μεγαλύτερες βίαιες εκρήξεις εμφανίζονται σε όλες τις αγοραίες (που έχουν θεοποιήσει την οικονομία της αγοράς) κοινωνίες. Θα έσκαγε και μια μεγάλη στην Ελλάδα, ήταν θέμα χρόνου. Όποιος λοιπόν, λέει πως νοιάζεται για το μέλλον της Ελλάδας και των νέων ανθρώπων οφείλει να αφήσει τις φαιδρότητες περί υποκινήσεων, ακραίων φαινομένων, πλατσικολόγων και να εγκύψει στο ουσία: Στα πολλαπλά αδιέξοδα που έχουν φανεί από καιρό και μεις σκύβουμε ολοένα πιο χαμηλά για να μην τα βλέπουμε.

Αυτό βέβαια δεν ταιριάζει στο εξωστρεφές μας ταμπεραμέντο (λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου), αλλά θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρωτοτυπία για τη χώρα μας να ενδοσκοπήσει με ειλικρίνεια, χωρίς κορώνες, ιερά και όσια, στο τί θρέφει δολοφόνους και συγκρούσεις, ποιοί θεσμοί είναι σάπιοι και αναχρονιστικοί, ποια είναι η προσωπική μας ευθύνη. Η συζήτηση αυτή είναι βαθιά πολιτική και πρέπει να συμπαρασύρει τα πάντα. Οφείλουμε άμεσα να αναστοχαστούμε (οι πολίτες, όχι οι ειδικοί. Αυτοί πρέπει να είναι εργαλεία της πολιτικής, όχι παραγωγοί πολιτικής) πάνω στην οικονομία της αγοράς, στην κατανομή του πλούτου, στην πολιτική συμμετοχή και δραστηριοποίηση (αλλιώς κάποιος Καραμανλής ή Παπανδρέου θα είναι πάλι πρωθυπουργός σε 40 χρόνια και κάποια τσιράκια τους δήμαρχοι και νομάρχες), στην παιδεία και την καλλιέργειά μας, στο λειτούργημα του να είσαι δημόσιος υπάλληλος και να εξυπηρετείς τους συνανθρώπους σου, στη συλλογική δραστηριοποίηση, στον καταναλωτισμό και την υλική ευδαιμονία, στον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρίες, στο ρόλο της τιμωρίας και του σωφρονισμού, στο ρόλο της εκκλησίας, στην πατριδοκαπηλεία, στην αποξένωσή μας από τη φύση, στην επαφή μας με το διαφορετικό. Όλα πρέπει να γίνουν φύλλο και φτερό.

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Η οικονομική κρίση τώρα αρχίζει να δείχνει τα δόντια της. Η κρίσιμη περίοδος ξεκινάει μετά τη δολοφονία και τις συγκρούσεις. Αν βάλουμε την πολιτική στην καθημερινότητά μας, αν λειτουργήσει, επιτέλους, η δημοκρατία στη χώρα μας, υπάρχει το περιθώριο να μεταβούμε σε μια άλλη κατάσταση, για την οποία θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι ότι βοηθήσαμε να οικοδομηθεί. Ειδάλλως θα συντηρήσουμε ένα σαθρό κράτος με διαλυμένες κοινωνικές δομές και θα περάσουμε σε έναν ακήρυχτο εμφύλιο, όπου με την παραμικρή αφορμή θα εκδηλωνόμαστε βίαια, είτε από την μεριά των καταπιεσμένων, είτε συντασσόμενοι με τους έχοντες την εξουσία. Και δεν είναι βίαιος μόνο ο μπάτσος που πυροβολεί και ο Ματατζής που δέρνει. Είναι εύκολο να κρυβόμαστε πίσω από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αποδοκιμάζοντας τις ακραίες τους εκφράσεις που γίνονται γνωστές και σπεύδοντας να τις χαρακτηρίσουμε ως μεμονωμένα περιστατικά.. Ένοχοι γινόμαστε και όταν δεν τους ελέγχουμε και τους αφήνουμε οπλισμένους. Είτε γιατί μας συμφέρει, είτε γιατί φοβόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος με ειλικρινεια μπορει να ερμηνευσει τα γεγονοτα που παρακολουθουμε αυτες τι μερες (εγω απλως τα παρακλουθω) χωρις να βγαζει τα σκονισμενα κλισε του απο το παλιο μπαουλο ειτε της πολιτκης του αποψης ειτε του αρρωστημενου μυαλου του, θα πρεπει να ειναι κατι ιδιαιτερο.
Επειδη, κατα την γνωμη μου, δεν μοιαζει με τιποτα που να εχει προηγηθει. Ουτε 114, ουτε 815, ουτε αρθρο 16 ουτε τιποτα αλλο. Γιατι? Γιατι αυτη η εξεγερση δεν εχει αιτημα. Δεν ζηταει κατι. Το πιο ευαισθητο κομματι της κοινωνιας που εξακολουθει να ειναι η νεολαια, αλλα οχι μονο αυτη, αντιδρα σε μια οργανωμενη, θεσμικη βια, σε ενα συστημα παραλογο,ψευτικο, πατρδοκαπηλικο, ανευθυνο, βρωμικο απο πανω μεχρι κατω, αρρωστημενο μεχρι τα μπουνια. Κανεις δεν μπορει να θεωρησει τον εαυτο του βολεμενο, ειτε σε ευημερια ειτε σε ψευτικες εθνοπρατριωτικες αρλουμπες και να κατηγορει αναρχικους, απλυτους η τι αλλο ανοητο που ακουγεται. Εμεις οι μεγαλυτεροι ξεραμε παντα οτι ειτε σαν παιδια ειτε αργοτερα οι νεοι της καθε γενηας θα ζησουν καλυτερα απο τους γονεις.Λιγο η πολυ αυτο ισχυε μετα τον πολεμο μεχρι και πριν 5-10 χρονια. Ισως οχι για ολους αλλα για τους περισσοτερους ισχυε. Τωρα πια επαψε να ισχυει σχεδον για ολους. Μενοντας στην παιδικη κρεβατοκαμαρα μεχρι τα 35, σωρευοντας τα πτυχια στους τοιχους χωρις αντικρυσμα, ακομη βγαινοντας για διασκεδαση ενα Σαββατο βραδυ η πιθανοτητα να πεσει πανω σε εναν αλαζονα, αμορφωτο, κουμπουροφορο μπατσο ειναι μεγαλη, η βλακεια των καναλιων και ο χοντροπετσισμος των κυβερνωντων και των αλλων που τους διαδεχονται, ολα αυτα λοιπον βρισκονται απο πισω. Τα λεω λιγο μπερδεμενα γιατι και γω δεν καταλαβαινω. Αυτοι λοιπον που χρησιμοποιουν τις "ετοιμες λυσεις" που εχουν μεσα στο κεφαλι τους-κκε, ακροδεξιοι, "νοικοκυρηδες"-δεν θα καταλαβουν ποτε η γιατι δεν θελουν η γιατι πολλοι απ αυτους δεν εχουν και πολλες απαιτησεις απο την ζωη, τους αρκει το DVD της εσπρεσσο και το να κυτανε καθημερινα ικανοποιημενοι στον καθρεπτη τους τα ξυρισμενα τους κεφαλια. Ο μεγας καναπες κυριαρχει δυστυχως, αλλα οι καριοι αλλαζουν και ερχεται κατι καινουριο που πρεπει να το καταλαβουμε. Και αυτος που προσπαθει να το καταλαβει ανοιγει δρομους επικοινωνιας μαζι τους που ειναι απαραιτητοι. Εχουμε μπροστα μας πολλα ακομη...

Ανώνυμος είπε...

To ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τα επεισόδια σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση αύριο στο Πρώτο Θέμα... και για πρώτη φορά είναι κάτω από το ΚΚΕ στα γκάλοπ... Πολλοί φαίνεται να πείστηκαν περισσότερο από την Παπαρήγα παρά τον Τσίπρα...

http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_5164.html

Ανώνυμος είπε...

alexi sagapame mazi sou proxwrame. kalo ta3idi...

Ανώνυμος είπε...

Έλληνας, γλοιώδης, δικηγόρος, πούστης και κερατάς με 7 γράμματα.
Ποιος να 'ναι;

Ανώνυμος είπε...

Λυκουρέζος έβαλες;
Λυκουρέζος δεν πάει...
Ήρθε το ελικόπτερο!

Ανώνυμος είπε...

Οι πούστηδες και οι κερατάδες δε μας φταίνε σε τίποτα βέβαια..

Ανώνυμος είπε...

Κυρά Μαρία,
Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον Κούγια από το 1981, όταν ήταν ακόμη νέος δικηγόρος, σε πληροφορώ ότι προέρχεται από φτωχή αριστερή οικογένεια της Πετρούπολης, είναι δουλευταράς και αυτοδημιούργητος και μόνο πούστης δεν είναι. Τους πούστηδες πρέπει να τους αναζητήσεις στην ...Κουμουνδούρου, όπου στεγάζονται και όλες οι άλλες μειονότητες...
Όσο όμως και να τις αθροίσεις τις μειονότητες, πλειονότητα δεν κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοδημιούργητος πουσταράς. Σιγά, θα μας πάρουν τα κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε κάποιο κόλλημα με τους πούστηδες; Γιατί τέτοιος ρατσισμός; Υπάρχουν αρκετοί κρυφοί στο χώρο του σκακιού και θα δυσαρεστηθούν δικαιολογημένα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε... εσύ έρχεσαι εδώ και γράφεις οτι ο κούγιας είναι αριστερής σχολής, δουλευταράς και πουτσαράς... μιλάς για μειονότητες και για αντριλίκια και στο τέλος όταν η ομοφοβία σου σε φέρνει σε δύσκολη θέση κρύβεσαι πίσω από λέξεις όπως "ρατσισμός" και πιθανός "έθνος", "αγανάκτιση" και άλλα τέτοια όμορφα...

Άντε κούκλε μου κλείσε το pc σου και νάνι

Ανώνυμος είπε...

Κούγια,
Στα δεκαπέντε σου χρόνια
δεν έχεις "αποκλίνουσα συμπεριφορά"
ούτε είσαι αναρχικός

Είσαι κάτι πολύ περισσότερο.
Ερωτευμένος με την Ζωή.
Ερωτευμένος με την εξέγερση.
Ερωτευμένος με ένα τραγούδι και δυό μαύρα μάτια

Ανώνυμος είπε...

:)
Τι να κάνει αυτό το παιδί;

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το σύνθημα "μπάτσοι μουνιά" που ακούγεται αυτές τις μέρες:

Σε κάποιες και κάποιους δεν μας άρεσε, ρε παιδιά, όταν η οργή εκφράστηκε με την ταύτιση των ματατζήδων με τα μουνιά μας. Εμείς λοιπόν που (κυριολεκτικά) έχουμε μουνιά (αλλά και κάποιοι που δεν έχουν) πιστεύουμε ότι τα μουνιά μας είναι όμορφα. Τα δικά μας μουνιά τα έχουμε ταυτίσει με την απόλαυση και όχι με ματατζήδες που χτυπούν και δολοφονούν. Με δυο λόγια τα μουνιά μας τα αγαπάμε και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα μπάτσο!


Πολλοί και αρκετές θα πούνε ότι εδώ ο κόσμος καίγεται (από όλες τις απόψεις) και σεις ασχολείστε με γλωσσικές διαφωνίες, ενώ όλοι και όλες συμφωνούμε στην ουσία. Μπορεί να έχουν και δίκιο. Δεν γράφουμε τα παραπάνω αγανακτισμένα για να κατηγορήσουμε κάποιους και κάποιες, η αγανάκτησή μας είναι αλλού και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Αλλά να πούμε και τα εξής (ανοιχτά προς συζήτηση σε πιο ήρεμες μέρες): η γλώσσα ποτέ δεν είναι αθώα αλλά αναπαράγει την κοινωνική αδικία και τους αποκλεισμούς (για παράδειγμα στη γλώσσα τα θηλυκά γεννητικά όργανα ταυτίζονται με το κακό/ μιαρό /παθητικό, ενώ τα ανδρικά με το καλό/ ηρωικό/ νταηλίδικο/ ενεργητικό, αντίστοιχα όταν γαμιέσαι (;) είναι κακό ενώ όταν γαμάς (;) είναι καλό). Επίσης η γλώσσα (ανα)κατασκευάζεται από όλους εμάς και είναι κι αυτό ένα πεδίο δράσης και αντιπαράθεσης για τον άλλο κόσμο που ονειρευόμαστε.


Σίγουρα δεν θα καταρρεύσουν τα στερεότυπα που μας υποβιβάζουν ως γυναίκες αν σταματήσει το μουνί μας να ταυτίζεται με το "υπέρτατο κακό" σε ένα σύνθημα, αλλά ρε συ, όταν φωνάζουμε όλες και όλοι μαζί στους δρόμους, άσε με να αισθανθώ, έστω γι' αυτές τις στιγμές, ότι ο κόσμος που ονειρευόμαστε είναι πιο κοντά

και μην μου υπενθυμίζεις, κάθε τρία στενά, ότι αυτή η κοινωνία με υποτιμάει γι' αυτό το τόσο όμορφο, μαγικό μουνάκι που έχω ανάμεσα στα πόδια μου.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=946666

Ανώνυμος είπε...

Οι εφημερίδες — σκέτη ναυτία: “ΣΚΟΤΩΣΑΝ 15ΑΧΡΟΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ”. Τι πλεονασμός! Κάθε δεκαπεντάχρονος είναι αναρχικός (αλίμονο αν δεν είναι!). Αυθόρμητη, καθαρή φύση.

Αλλά και κανένας δεκαπεντάχρονος δεν είναι συνειδητός και υπεύθυνος οπαδός του Μπλανκί η του Μπακούνιν. Ένα παιδί! Καθαρή φύση…

“Όμως η βία δεν ξεχωρίζει ποιότητες. Σκοτώνει. Έρχεται από το μηδέν και θέλει να μηδενίσει. Η βία μισεί το Είναι. Ο “νόμος και η τάξη” οδηγούν τελικά στους πιο εύτακτους, ασφαλείς και ήσυχους χώρους: τα κοιμητήρια.

Προσέξτε, προσέξτε καλά τους αναρχικούς. Είναι, το θερμόμετρο της κοινωνίας. Όταν αγανακτούν, σημαίνει πως η “νόμιμη” βία έχει ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής.

Βέβαια οι περισσότεροι, αναγνώστες μου, άνθρωποι σοβαροί και ευπρεπείς, δεν θα δέχονταν υποδείξεις από έναν αναρχικό. “Όμως, στο βάθος, ο αναρχικός έχει, πιο πολλά να πει από τον μικροαστό. Όσο κι αν δεν σας είναι, συμπαθής, αξίζει να τον ακούτε από καιρό σε καιρό. Γιατί δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάθε οργανωμένη κοινωνία προϋποθέτει —δυστυχώς— ένα ποσοστό ανελευθερίας. “Όσο μικρότερο αυτό το ποσοστό, τόσο υψηλότερο το επίπεδο της οργάνωσης. (Ως εδώ συμφωνούμε όλοι: Προτιμότερη η πιο ελεύθερη Αγγλία, από την καταπιεστική π.χ. Ουγκάντα).

Έ, λοιπόν, ο αναρχικός είναι αυτός που ζητάει να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό ανελευθερίας. (Περισσότερο: να το μηδενίσει — ο ουτοπικός αναρχισμός!). Στην επιδίωξη του αυτή συμπίπτει και με τα πιο σοβαρά κόμματα. (Μόνον που αυτός το εννοεί). Και βλέπει την ανελευθερία, την κατάχρηση εξουσίας, εκεί που ελάχιστοι τις αντιλαμβάνονται.

Οι αναρχικοί είναι τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας. Όταν αντιδρούν έχουν πάντα κάποιο δίκιο. “Όπως οι καλλιτέχνες σηματοδοτούν το αόρατο, έτσι και οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για μορφές βίας που εμείς (στην αλλοτρίωση μας) δεν τις βλέπουμε. Τις έχουμε συνηθίσει. Αλλά δεν παύουν να είναι αυθαίρετες και ίσως περιττές.

Π.χ., σίγουρα θεωρείτε αυτονόητη την ύπαρξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ξέρετε πως σε άλλα κράτη είναι άγνωστη; Και πως θα το θεωρούσαν προσβολή της προσωπικότητας αν έπρεπε να αποδείξουν το ποιοι είναι; Και ξέρετε ακόμα πως, όταν πριν μερικά χρόνια η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας θέλησε να εφοδιάσει όλους τους πολίτες με αριθμημένες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ξεσηκώθηκε τέτοιος σάλος για το “φακέλωμα” που τελικά αποσύρθηκε το νομοσχέδιο;

Εμείς όμως αποκαλούμε τη Δυτική Γερμανία “αστυνομικό κράτος” (το έχω διαβάσει συχνά!), ενώ υποδεχόμαστε με αδιαφορία ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, που θα μας φακελώσει, όλους ενάριθμα.

Να σε τι χρειάζονται οι αναρχικοί. Αποτελούν τη ζωντανή συνείδηση της κοινωνίας μας. Υπενθυμίζουν συνεχώς, με την παρουσία και τη δράση τους, ότι ο δρόμος οφείλει να οδηγεί προς την περισσότερη ελευθερία!

—Μα προκαλούν! (Είναι μέσα στο ρόλο τους).

—Μα υπερβάλλουν ! (Μήπως η άλλη πλευρά;).

—Μα επιτίθενται! (Σχεδόν ποτέ. Είναι μόνιμα σε άμυνα. Αλλά δεν μαθαίνουμε τη δική τους άποψη !).

—Μα βάζουν βόμβες!

Προσοχή: Μίλησα για αναρχικούς — όχι για τρομοκράτες (η προβοκάτορες !). “Όποιος τους συγχέει πάσχει από νοητική μυωπία. Διότι είναι πόλοι αντίθετοι. Αυτός που ζητάει ελευθερία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία — έστω και σαν μέσο. Η βία φέρνει μόνο καταπίεση — ποτέ αυτονομία.

Οι αναρχικοί βλέπουν μακριά. Το ζητούμενο είναι μια κοινωνία ελευθερίας — από την αλλοτρίωση , την ανάγκη, την καταπίεση κάθε μορφής. Η εξουσία όποια κι αν είναι, πρέπει να συρρικνωθεί στο ελάχιστο. Γιατί από τη φύση της είναι απάνθρωπη. Εξουσιάζω σημαίνει δυναστεύω. Καλή εξουσία δεν υπάρχει. Είναι ένα αναγκαίο κακό, που θα εξαφανισθεί όταν περάσουμε σε άλλες, ανώτερες μορφές οργάνωσης. (Σε χίλια χρόνια; Έστω. Αλλά αρχίζουν σήμερα!).

Προσέξτε λοιπόν καλά τους αναρχικούς. Είναι οι αλαφροίσκιωτοι, οι ποιητές της κοινωνικής δράσης. Είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. (Αλίμονο μας και αν δεν είναι!). Δείχνουν το δρόμο. Άτσαλα, βάρβαρα, φανατικά. Είναι νέοι, δεν έχουν καλούς τρόπους (ευτυχώς!). Κάποια μέρα όμως, γι’ αυτούς θα μιλάνε τα βιβλία μας — κι όχι για τους διάφορους μεγαλοσχήμονες, κυβερνήτες, κατακτητές, εξουσιαστές

Αν συμφωνούμε για την ελευθερία — πρέπει να συμφωνήσουμε και για τους αναρχικούς. Πώς είναι όχι μόνο χρήσιμοι αλλά αναγκαίοι. Ακουστέ το μήνυμα τους: έρχεται από το μέλλον. Που το θυσιάζουν καμιά φορά, στα δεκαπέντε τους χρόνια…

Νίκος Δήμου, στις 24 Νοεμβρίου του 1985, στο “Βήμα” (για τη δολοφονία του Καλτεζά)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, η κοινωνική αναταραχή και οι διαδηλώσεις της νεολαίας συνεχίζονται και οι αντιδράσεις στην εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη δεν θα κατασιγάσουν έτσι εύκολα.
Χαίρομαι που ένα σκακιστικό ιστολόγιο απέδειξε την ευαισθησία των σκακιστών, έστω κι'αν έγινε στόχος του... "Στόχου" και άλλων φασιστικών εντύπων.
Υ.Γ.: Πολύ καλό το (δικαιολογημένα οργισμένο) σχόλιο της Μαρίας. Συγκινητικό και το κείμενο του Νίκου Δήμου -για μας τους νεότερους, που δεν προλάβαμε τα γεγονότα του 1985 (με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) μας θυμίζει πόσο τα πράγματα σ'αυτό τον τόπο δεν αλλάζουν. Δυσάρεστα ήταν και τότε, άσχημα είναι και τώρα...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ......ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ......

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα
τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος
των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα), προκαλώντας σε αυτούς βαρείες
σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και''καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια
το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα''
που ασκούνται στη βία, μάλλον
ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία
κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Ο αστυνομικός δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.

Δεν ανήκει στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί βγάζει 750.

Δεν έχει όνειρα για τη ζωή του, έχει όπλο, κι ας μη το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.

Δεν έχει μάνα γιατί είναι ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.

Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας
δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης μπλογκερ δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.

Ανώνυμος είπε...

Αν όμως συμβεί κάτι σε κάποιον από τους "αναρχικούς" "αριστερούς" "αντιρατσιστές" κτλ κτλ πχ τον κλέβουν "ζωηρά παιδιά" του καίνε το σπίτι το αμάξι , του βιάζουν τη κόρη κτλ θα λέει πού είναι η αστυνομία. Οπότε οι αστυνομικοί έχοντας αφομοιώσει τα μαθήματα εκδημοκρατισμού που τους γίνονται θα πούν "Μα γιατί να συλλάβω τα παιδιά, απλά ατακτούν κρίμα είναι. Βλέπεις απαδορεύεται να χρησιμοποιήσουμαι και τα όπλα μας τι να κάνουμε;" Μα φυσικά τους αστυνομικους δε τους γέννησε μάνα γιατί οι "δημοκράτες" να ασχοληθούν μαζί τους. Φυσικά το άθλιο πολίτευμα που έχουμε δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία. Εκεί αν κάποιοι τα βάζανε με το κράτος και τους πολίτες του τον περίμενε σκληρή τιμωρία, συνήθως θάνατος. Εδώ η ατιμωρισία δίνει το θάρρος στον καθένα να κάνει ότι θέλει. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Παίρνουμε ένα κείμενο που κυκλοφορεί ευρύτατα στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, αφαιρούμε το κομμάτι που αναφέρει πως ο αστυνομικός αυτός πέθανε πρόσφατα (ώστε να μην την πατήσουμε όπως ο Κούγιας: Έθνος ) και προσπαθούμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.


Ποιος ακριβώς είναι ο στόχος; Συμψηφισμός πράξεων (αφού χτύπησαν αυτοί μπορούμε να χτυπήσουμε και εμείς);

Έχει περάσει ένας χρόνος από το συμβάν. Το έψαξες πριν μας το μεταφέρεις; Αν η αστυνομικοί ήταν εκεί "σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό"
μήπως δεν έκαναν οι προϊστάμενοι τους σωστή εκτίμηση του κινδύνου; Μήπως γνωρίζεις αν οι αστυνομικοί ήταν εκεί με στολή η πολιτικά;

Ο λύκος μπορεί να είναι κακός. Αλλα αυτό δεν σε νομιμοποιεί να στείλεις ένα πρόβατο στο στόμα του...

Και στο κάτω κάτω της γραφής, ένα τέτοιο περιστατικό δικαιολογεί κάτι;

Ανώνυμος είπε...

@IliasPan... Δηλαδή το πρόβλημά σου είναι ότι τελικά ο αστυνομικός πέρυσι δεν πέθανε? Ή ότι η βία γεννά βία, απ'όπου και αν προέρχεται? Αν δηλαδή ο 15χρονος στα Εξάρχεια δεν πέθαινε αλλά μόνο τραυματιζόταν θα ήταν όλα καλά? Το νόμισμα της βίας έχει και αυτό δύο όψεις...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν είναι πρόβλημα πως ο αστυνομικός δεν πέθανε. Και συμφωνώ πως η βία φέρνει βία για αυτό και το κράτος είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να προσπαθεί να μην τη διαιωνίζει.


Το κείμενο στο οποιο αναφέρθηκα ήταν καθαρά προπαγανδιστικό. Παίρνουμε ένα γεγονός, το μεγαλοποιούμε (με ψευδη γεγονότα), προσθέτουμε ένα-δυο συγκινητικά τσιτάτα και το πετάμε προς κέρδος εντυπώσεων και υποστήριξη απόψεων. Κάτι τέτοιες πρακτικές (που δυστυχώς μας κατακλύζουν στα σύγχρονα ΜΜΕ και όχι μονο) δεν νομίζω πως πρέπει να περνάνε στο ντούκου για αυτό και εναντιώθηκα.

Να σημειώσω πως και η απάντηση σου "Δηλαδή το πρόβλημά σου είναι ότι τελικά ο αστυνομικός πέρυσι δεν πέθανε?" ήταν απολύτως αναμενόμενη για εμενα άσχετα αν το έκανες ηθελημένα ή όχι. Με την παραμικρή μου αναφορά στο αναληθές/μεγαλοποιημένο γεγονός γίνομαι αυτός που κοιτάει το δέντρο και χάνει το δασος άσχετα αν έχω ήδη αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Τo κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα ΜΑΤ στην Καισαριανή έγινε χθες το μεσημέρι στόχος κουκουλοφόρων, οι οποίοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα της Αστυνομίας και μία κλούβα.
Από την επίθεση των κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ, καδρόνια και πέτρες τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί και προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις. Δύο από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν σοβαρά, ο ένας από πέτρες στο κεφάλι και ο άλλος υπέστη εγκαύματα στα πόδια.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4492614

Schrödinger's Cat είπε...

Εξέπνευσε ο 29χρονος Κούρδος μετανάστης Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κατάσταση «φυτού», μετά από ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στην αποβάθρα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είχε υποστηρίξει τότε ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία και τραυματίστηκε μόνος του.

Σύμφωνα με τις καταγγελείες συγγενών του, ο 29χρονος Κούρδος υπέστη ξυλοδαρμό από τέσσερις λιμενικούς. Στις 3 Απριλίου, άνδρες του Λιμενικού της Ηγουμενίτσας είχαν ζητήσει από μετανάστες που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού να απομακρυνθούν από αυτόν. Εκείνοι πράγματι απομακρύνθηκαν, αλλα ξαναγύρισαν, καθώς σκοπός τους ήταν να διαφύγουν στην Ιταλία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι Λιμενικοί συνέλαβαν τον 29χρονο Κούρδο και άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι στο τσιμέντο, μέχρι που προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία.

Ο 29χρονος Κούρδος είχε μεταφερθεί τότε στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών, κατόπιν στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα και από εκεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, είχε διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον ξυλοδαρμό.