Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Δευτέρα 21/9: η Αθήνα παίζει σκάκι


«Οι σκακιστές» (1911). Έργο του Μαρσέλ Ντισάν

Ακόμα και αν το θέμα του πολέμου και των βιαίων συγκρούσεων φαίνεται απομακρυσμένο από την καθημερινότητά μας, η αλήθεια είναι πως η πυρηνική απειλή είναι υπαρκτή ενώ οι εξοπλισμοί αποτελούν την μεγαλύτερη πληγή και σε οικονομικό επίπεδο. Διεθνώς τα όπλα αποτελούν κάθε χρόνο το νο1 τζίρο, ενώ η Ελλάδα είναι η 3η χώρα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς μετά την Κίνα και την Κορέα σε εισαγωγές όπλων.
Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης) η διεθνής οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους» καλεί τους Αθηναίους σε μια σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα «Προβλέπουμε την επόμενη κίνηση, κάνε το βήμα για την ειρήνη».
Η εκδήλωση τοποθετείται στο πλαίσιο της διάδοσης της Παγκόσμιας Πορείας για την ειρήνη και τη μη βία που ξεκινάει στις 2 Οκτωβρίου στη Νέα Ζηλανδία και ολοκληρώνεται στις 2 Ιανουαρίου 2010 στην Αργεντινή, αφού πρώτα διασχίσει περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για τις 21 Σεπτεμβρίου:
Ζάππειο Μέγαρο: Σιμουλτανέ Έλληνα GM
Πλατεία Κοτζιά: Μαζικό τουρνουά μπλιτς
Θησείο (έξοδος ΗΣΑΠ): Σιμουλτανέ Έλληνα ΙΜ
Γκάζι: Ανοιχτά μαθήματα, τραπέζια για παρτίδες περαστικών
Κυψέλη (Φωκίωνος Νέγρη): Ζωντανή παρτίδα σκακιού

5 σχόλια:

skamama είπε...

Έχει δημοσιευτεί πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις;

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

Έχω κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι, λόγω εκλογών, ο Δήμος Αθηναίων τελικά δεν παραχώρησε τους χώρους για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Ίσως οι διοργανωτές θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν περισσότερο.

ska-theios είπε...

Nαι, οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί (ακυρωθεί, βασικά)

Ανώνυμος είπε...

Μήπως λίγο το παρακάνουμε με τα σκα-μαμα, σκα-θειος και σκα-κατι;

ska-theios είπε...

Μπααα... Μάλλον με την ανωνυμία τό'χουμε παρακάνει!