Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών 2009 - 5ος γύρος


Την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα σημείωσε ο 15χρονος Κοσμάς-Λέκκας (φωτ. Αργύρης Κώτσης http://www.chessfed.gr)

Τα αποτελέσματα του 5ου γύρου:
Μπανίκας (2615) - Καραγιάννης (2335) 1-0
Χαλκιάς (2573) - Μαστροβασίλης Θ. (2513) 0,5-0,5
Γεωργιάδης (2437) - Μουτούσης (2449) 0-1
Νικολαϊδης (2493) - Κανακάρης (2312) 1-0
Γκορίτσας (2319) - Κοσμάς-Λέκκας (2207) 0-1

Η βαθμολογία: 1) Γεωργιάδης 3,5 2-6) Μπανίκας, Χαλκιάς, Νικολαϊδης, Μαστροβασίλης Θ., Καραγιάννης 3 7) Μουτούσης 2,5 8) Κανακάρης 2 9-10) Κοσμάς-Λέκκας, Γκορίτσας 1.

Georgiadis 2437 - Moutousis 2449, Greek Champ. 2009

Η θέση του λευκού έχει προβλήματα. Ο Γεωργιάδης έπαιξε 39. Nc4? και ακολούθησε 39...R2b3 40. Qd2 Qxh5 41. fxg4 fxg4 42. Na5 g3 και 0-1 στην 48η κίνηση.

Goritsas 2315 - Kosmas-Lekkas 2207, Greek Champ. 2009

Ο λευκός κέρδισε κάποιο υλικό, αλλά δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει αμυντικά τη θέση του και αντιμετώπίζει τώρα σοβαρές απειλές. Στη θέση αυτή έπρεπε 36. Nxe5! και μετά από 36...Rxf4 37. Ng6+ και 38. Νxf4 η παρτίδα βρίσκεται πολύ κοντά στην ισοπαλία. Ο Γκορίτσας δεν βρήκε την παραπάνω άμυνα και έπαιξε 36. Qd2??, οπότε τώρα τα μαύρα κερδίζουν με κλειστά τα μάτια: 36...Rxf1+ 37. Rxf1 Rxh2+ 38. Qxh2 Bxh2 39. Kxh2 Qh4+ κ.λπ.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Μπανίκας κέρδισε τον Καραγιάννη. Ο τελευταίος έχασε 2 πιόνια μετά το άνοιγμα. Οι Χαλκιάς και Μαστροβασίλης ακολούθησαν θεωρητική συνέχεια ισότητας, ενώ ο Νικολαϊδης κέρδισε τον Κανακάρη σε μια παρτίδα που ο πρώτος μεγάλωνε τη στρατηγική του υπεροχή κίνηση με κίνηση.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.chesspirgos.gr/59o/default.php
Εναλλακτική ιστοσελίδα ΕΣΟ:
http://www.chessfed.gr/Tournaments/ClosedGreekChamp09/default.asp

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανένας τι έγινε στη παρτίδα του Γεωργιάδη με τον Γκορίτσα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκορίτσας -που είναι δικηγόρος- είχε ένα σοβαρό επαγγ/κό τηλεφώνημα, καθώς πήγαινε απ'το ξενοδοχείο στην αίθουσα των αγώνων. Έτσι, άργησε 5 λεπτά και τον μηδενίσανε!

Γιάννης Α. είπε...

Αφού η προκήρυξη λέει ότι έχεις περιθώριο 30 λεπτά. Έχει κανείς πιο σοβαρή πληροφόρηση;

SirJohn είπε...

Ανώνυμε σου συνιστώ να κόψεις την...ξέρεις.

Ο Γκορίτσας αποχώρησε από το τουρνουά χτες βράδυ λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Διερωτώμενος είπε...

δύο αποχωρήσεις σε 20 παίκτες (δηλαδή το 10%)εξαιτίας επικαλούμενων σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων...
ομολογώ μεγάλη η σύμπτωση να προκύψει αυτό το πρόβλημα μέσα στο 7ημερο των αγώνων. Το ένα στο 2ο γύρο, το άλλο στον 5ο γύρο, δηλαδή στο πρώτο μισό των πρωταθλημα΄των και αφού είχαν προηγηθεί όλως συμπτωματικώς τραγικές σκακιστικά εμφανίσεις. Ειδικά δε στην 2η περίπτωση δημιουργέιται και σοβαρή αυτονόητη αλλοίωση...

Σίγουρα βέβαια δεν πρόκειτια για "προσωπικό πρόβλημα υγείας" αφού αυτό θα προέκυπτε από το "ρεπορτάζ", αλλά πρόκειτια για "προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα"....
Τι νοείται δηλαδή ως "προσωπικό οικογενειακό πρόβλημα" που χτύπησε δύο από τους 20 παίκτες σε μόλις 5 μέρες;
Δηλαδή στις υπόλοιπες 4 μέρες, θα έχουμε ακόμη 2 κρούσματα?
Αν κάνω λάθος για την δυσπιστία μου πάντως ζητώ συγγνώμη από τους έχοντες το πρόβλημα, αν πάλι δεν κάνω λάθος τότε πρέπει να ληφθούν μέτρα. Ειδικά στο ανδρών η αλλοίωση είναι δεδομένη!κάποιοι κουράστηκαν και κέρδισαν, κάποιοι άλλοι πήραν ρεπό........φυσικά δεν μπροείς να προβλέψεις στον κάθε συμμετέχοντα, αλλά αν το "σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα" είναι μία απλή δικαιολογία, τότε φοβάμαι μήπως γίνει της μόδας.....

Ανώνυμος είπε...

Αν και είμαι εντελώς ενάντια σε δημόσιες συζητήσεις για προσωπικά ζητήματα των άλλων, επειδή η καφρίλα ορισμένων είναι ανεξέλεγκτη, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω για την περίπτωση Γκορίτσα, χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες, ότι ένας συγγενής πρώτου βαθμού εμφάνισε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας υψίστου κινδύνου χθες το βράδυ. Με την ευκαιρία, εύχομαι στο Διερωτώμενο να πάθει το ίδιο μπας και ησυχάσουμε.

Διερωτώμενος είπε...

μην είσαι τόσο εύθικτος δικηγόρε του δικηγόρου, ελληνικά μιλώ (ελπίζω να μην τα έχεις ξεχάσει) και ζήτησα συγγνώμη για την δυσπιστία μου και από τους έχοντες το πρόβλημα σε περίπτωση που έτσι είναι.....Επέτρεψε μου λοιπόν να έχω τις όποιες αμφιβολίες για κάποιον 2350 που χάνει από τον νεότερο και θεωρητικά πιό αδύναμο του τουρνουά (έκπληξη δηλαδή) και ξαφνικά το ίδιο βράδυ μετά τον αγώνα πληροφορείται το οικογενειακό πρόβλημα.
Απ΄ όσο ξε΄ρω η αναίτια αποχώρηση κάποιου από πανελλήνιο επισύρει κάποιες ποινές. εγώ δεν ζητώ καμία απόδειξη για οτιδήποτε. Ελπίζω όμως οι διοργανωτές ή το συμβούλιο ή όποιος αρμόδιος όσο κάφρικο είναι όπως λες και με κάθε σεβασμόσ την ιδιωτικότητα να ζητήσουν έστω ένα χαρτάκι για την επικαλούμενη νοσηλεία και αν έτσι είναι, τότε να υπάρξει και βοήθεια και συμπαράσταση. αν όχι....εσύ θα μου πείς τι γίνεται τότε....

Ανώνυμος είπε...

Κουλάρισε, Sir John, διεκδικείς και πρωτάθλημα!

Χρήστος Γκορίτσας είπε...

Χθες το απόγευμα ο πατέρας μου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο παραμένει νοσηλευόμενος, λόγω οξέος προβλήματος υγείας. Το γεγονός αυτό, όπως είναι προφανές, μπορεί εύκολα να πιστοποιηθεί αρμοδίως και τα σχετικά έγγραφα θα τεθούν από εμένα στη διάθεση της Ε.Σ.Ο..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους φίλους, οι οποίοι με συγκινητική ευαισθησία μου έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και με στηρίζουν, όπως μπορούν, αυτές τις δύσκολες ώρες.
Επίσης, ένα μεγάλο συγγνώμη στους συμπαίκτες μου στο Πρωτάθλημα, τους διαιτητές, τους διοργανωτές και το Διευθυντή των Αγώνων για την αναστάτωση, την οποία προκάλεσε η αποχώρησή μου.

Χαρούμενος είπε...

Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα με τέτοιο ενδιαφέρον για το ελληνικό σκάκι και παράλληλα καμία εμπάθεια προς πρόσωπα όπως ο διερωτώμενος. Ισως το καλύτερο θα ήταν ο φίλος μας να περάσει από το νοσοκομείο και να εξετάσει την κατάσταση του ασθενούς από μόνος του...

middlewave είπε...

Διερωτώμενε, αν η ενστικτώδης αντιδρασή σου σε μια αποχώρηση είναι να κάνεις τέτοιες υποθέσεις, τότε κάτι δεν πάει καλά με σένα. Μπορεί το δικό σου ήθος ή και αυτό των γύρω σου να είναι τέτοιο που να σε οδηγεί στις σκέψεις και πράξεις που περιγράφεις, αλλά δεν είναι όλων το ήθος τέτοιο. Λυπάμαι που γκρεμίζω την κοσμοθεωρία σου.

Ανώνυμος είπε...

kapia logokrisia egine edo blepo...

Ανώνυμος είπε...

alla prin, alla tora.........

S. είπε...

Όντως, το σχόλιο του Σωτήρη με την "κακιά ευχή" ήταν σοβαρό λάθος και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το γνωστό ήθος του. Υποθέτω ότι γράφτηκε σε στιγμή έντονου εκνευρισμού. Και ο Γάτος, με καλή πίστη, τον "διόρθωσε".

Ανώνυμος είπε...

to sxolio pu ton peirakse ton logotheti itan xtesino. aytos apantise simera. ara gia pia stigmi entonu ekneyrismu milas. ektos ki an oli tu i mera itan diataragmeni kai den mporuse na apantisei kai telika katafere na "grapsei" molis prin ligo.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι εθνικότητας είναι ο μιντλΤαδε, αλλά καλά θα κάνει να αφήνει τους άλλους να δυσπιστούν.
Δεύτερον, να μην μεταδίδει οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά ευαίσθητα δεδομένα άλλων!

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνει να προσέχει ο προηγούμενος ανώνυμος γιατί με το σχόλιό του φανερώνει ένα δικό του ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο: ότι είναι ηλίθιος.

Ανώνυμος είπε...

Αντίθετα με άλλους, δεν έχω αναγάγει σε αυτοσκοπό της ζωής μου τη διαρκή παρακολούθηση ανούσιων συζητήσεων στο Διαδίκτυο, αναμένοντας με αγωνία την ευκαιρία να αναδείξω τα όποια κόμπλεξ μου και στη συνέχεια να αυτοϊκανοποιούμαι με εργαλείο την εκτύπωση της σελίδας. Όταν μπαίνω στο μπλογκ και βλέπω το σχόλιο, απαντώ.
Καμία λογοκρισία - και η αδειά μου ζητήθηκε για την αφαίρεση της επίμαχης παραγράφου, και εν τέλει κακώς ξεστόμισα την ευχή αυτή. Είχα παραβλέψει εντελώς την παράμετρο που ανέφερε ο αμέσως παραπάνω σχολιαστής :-)

Ανώνυμος είπε...

alitheia ti pioitis!!! tha ekstomuse kai o pioitis fanfaras....