Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Μεταγραφές 2010

Συνεδρίασε στα γραφεία της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας η Επιτροπή Μεταγραφών και εξέτασε τις αιτήσεις μεταγραφής σκακιστών/σκακιστριών που υποβλήθηκαν.
Τυπικά, το πρακτικό πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΕΣΟ, στις 12.12, όμως δεν προβλέπεται καμία αλλλαγή.

Οι μεταγραφές κορυφαίων σκακιστών είναι: Γρίβας (από ΑΕΚ σε "Γαλαξία" Θεσσαλονίκης), Κοτρωνιάς (από ΣΟ Καβάλας σε ΠΣ Περιστερίου), Μπανίκας (από ΦΟΝ Ηρακλείου σε ΠΣ Περιστερίου), Χαλκιάς (από ΣΟ Καβάλας σε ΠΣ Περιστερίου), Καραγιάννης (από ΣΟ Μυτιλήνης σε Πανιώνιο), Μαστροκούκος (από ΟΑΑ Ηράκλειο σε ΣΟ Αθηνών), Ντέμπο (από ΟΑΑ Ηράκλειο σε Σκακιστική Άνοιξη).

Όλες οι μεταγραφές εδώ: http://chessblogger.googlepages.com/metagrafes09.xls

28 σχόλια:

Βαγγέλης Α. είπε...

Εγκρίθηκε η μεταγραφή μου!!!

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Ειναι βεβαια πολυ νωρις,και δεν ξερουμε ποιους ξενους θα κατεβασει η καθε ομαδα,αλλα φαινεται οτι η ΠΣ Περιστεριου θα ειναι το φαβορι για το επομενο πρωταθλημα,καθως μαζεψε την μιση Εθνικη Ελλαδας,και ταυτοχρονα αποδυναμωσε και τον ΣΟ Καβαλας που χανει Κοτρωνια,Χαλκια.Σημαντικη και η μεταγραφη της Ελενης Φραγκου απο τον Φυσιολατρη.
Σε αλλες σημαντικες μεταγραφες ο Κουρουσης επανερχεται στον ΦΟΝΗ,ο Σουλεϊδης στον Κυδωνα,η Zawadzka παει στην ΕΣΘ και η Kulon στην ΕΣΚαλαμαριας,ο Αργυρουδης απο τον Παναθλητικο στην Τριανδρια,ο Δημητροφ απο τον ΟΦΣΚαβαλας στον ΣΟ Καβαλας,ο 8χρονος Ιωαννιδης(πολυ καλη εμφανιση στην Τουρκια)απο τον Κεραυνο Ωραιοκαστρου στην ΣΑΘ "Γαλαξιας",ο Μαρκιδης απο τον ΟΦΣΚαβαλας στην Φλωρινα(που κατα πασα πιθανοτητα θα παιξει στην Α'Εθνικη του χρονου),ο Κ.Μεγαλιος απο την Λαμια στην Αμφισσα,οι αδελφοι Μπαλλα απο την ΕΣΚ στην ΕΣΘ,ο Χρ.Πουντζας απο το Αιγιο στην Ικαρια,η Αν.Συρνιωτη απο την ΕΣΚ στην ΕΣΘ ενω την αναποδη διαδρομη εκανε η Γ.Συρνιωτη που αφηνει τις αναπτυξιακες σκακιερες,ο Θ.Τσορμπατζογλου μετακομιζει απο την ΣΑΘ Γαλαξιας στον ΑΜΟ Γαλαξια,ο Petritaj απο τον ΟΣΚαλαματας πηγαινει στην ΕΣΚΑμφισσας,η Δ.Κοκοση απο την Σκ.Ανοιξη πηγαινει στον ΣΟ Ηρακλειου,ενω η Μανωλαρακη Μ-Υ παει στην Ανοιξη απο το Ηρακλειο,η Στειρη απο την Ηλιουπολη πηγαινει στην Σκακ.Ακαδημια Χανιων,ο Τσιολακιδης Αν. καταληγει στον Κεραυνο Ωραιοκαστρου,Ζυγουρης και Χατζημανωλης θα παιξουν με την Αμφισσα,ενω ο Ευ.Κουναλακης απο τον ΟΑΑ Ηρακλειου πηγαινει στην Τριανδρια.
Τις συνηθισμενες ανακαταταξεις νεαρων ειχαμε αναμεσα στις ομαδες της Καβαλας.
Σε μια πρωτη ματια,πισω απο το Περιστερι ελαφρα ενισχυμενες εμφανιζονται ΕΣΘ και Γαλαξιας,αποδυναμωμενος ο ΣΟ Καβαλας και στα ιδια πανω κατω οι υπολοιποι της κορυφης(παντα χωρις να ξερουμε τους ξενους).Αισθητα αποδυναμωμενες οι ΕΣΚ και ΟΦΣΚαβαλας θα παλεψουν για την παραμονη του χρονου καθως εκτος απο την ενισχυμενη Αμφισσα θα εχουν ν'αντιμετωπισουν και την Χαλκιδα που εκανε καλες μεταγραφες απο περσι,την Φλωρινα που μπηκε δυνατα στο φετινο παζαρι,αλλα και οποιες Αθηναϊκες ομαδες ανεβουν φετος.
Οσον αφορα την ΠΟΑ της ΕΣΣΝΑ πολυ ενισχυμενη εμφανιζεται η ΑΕΚ παρα την απωλεια του Γριβα με τους Τεπελενη,Κοτροτσο,Αζναουριδη και Παχακη,και ακολουθει ο Πανιωνιος με Καραγιαννη,Αλεξακη,Πλευρη αλλα και ο Πανελληνος με Συμεωνιδη Γ,Κωστουρο,και Δουνη Αλεξανδρο,Ασπασια και Μαρια.
Ζητω συγγνωμη αν ξεχασα καποια σημαντικη μεταγραφη,ο καταλογος εγινε εκ του προχειρου,χωρις ν'ανοιξω αρχεια,και με κριτηριο οχι την αξιολογηση των σκακιστων, αλλα το ποσο χρησιμοι θα ειναι οι νεομεταγραφεντες στις ομαδες τους λαμβανοντας υποψη τους περιορισμους της συνθεσης.

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Αχ αυτό το πανηγύρι των μεταγραφών!

Σκακιστές αλλάζουν ομάδες κατά εκατοντάδες. Δεν τους χωράει ο τόπος, θέλουν αλλαγή περιβάλλοντος και νέα κίνητρα για να παίξουν σκάκι. Οι ίδιοι και οι ίδιοι κάθε χρόνο περιφέρονται σε ανατολή και δύση, βορρά και νότο, σε αναζήτηση μιας σκακιστικής αγκαλιάς (τσέπης δηλαδή).

Καλή σκακιστική χρονιά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Απλά να εκφράσω την άποψή μου οτι η ΠΣ Περιστερίου είναι μεν το μεγάλο φαβορί της Α' Εθνικής, αλλά όχι γιατί αποδυναμώθηκε ο ΣΟ Καβάλας. Συγκριτικά με το φετινό πρωτάθλημα, ο ΣΟΚ έχασε ουσιαστικά μόνο το Χαλκιά (ο Κοτρωνιάς δεν έπαιξε), τον οποίο μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει με ισχυρότερο γκρανμέτρ (που θα κοστίσει σίγουρα και φτηνότερα!). Δεν θα μπορεί βέβαια να φέρει κοινοτικό 12χρονο, αλλά και φέτος δεν κέρδισε και πολλά από αυτόν - και παιδιά έχει πολλά στο σύλλογο.
Η διαφορά είναι στη σημαντική ενίσχυση της ΠΣ Περιστερίου. Αλλά και πάλι, αυτό δεν σημαίνει πολλά. Αν υποθέσουμε ότι ο ΣΟ Καβάλας παραμένει ισχυρός, δεν αποκλείεται καθόλου να μην έχει καθόλου απώλειες (ή το πολύ έναν βαθμό) πέραν του ματς με την ΠΣΠ, οπότε όλα θα κριθούν σε ένα και μοναδικό ματς, όπου πολλά μπορούν να συμβούν...

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Εκτος απο τους Κοτρωνια και Χαλκια,απο τον ΣΟ Καβαλας εφυγαν και οι Καζαντζιδης Ηλ.(93-2106),Χρυσομαλλης Θ.(93-2053),Σερεφιδου Δ.(97-1663) και πολυ πιθανο να μην ξαναρθει ο 12χρονος Wagner καθως δεν απεδωσε τα αναμενομενα και αποκτηθηκε ο
98αρης Μπακιρτζης (1658).Επεστρεψε απο τον ΟΦΣΚαβαλας ο Τσακιρης(1774-96).
Η ομαδα εξακολουθει να ειναι πολυ δυνατη στις αναπτυξιακες(Παυλιδης Αντωνης,Κετζετζης,Σκουλακης,
Καφετζης στις 2 πρωτες,Τσακιρης και Μπακιρτζης στις 2 τελευταιες,Μανελιδου και Βατκαλη στις γυναικειες) αλλα το βαθος της εχει μειωθει και αυτο ισως κοστισει.
Συμφωνω ωστοσο πως τα κρισιμα ματς ειναι λιγα και πολλα μπορουν να συμβουν.

Μέτοικος στη Μακρόνησο είπε...

Μέτοικε στη Νίσυρο,
θεωρείς χρήσιμο τον Κων/νο Πλεύρη στον Πανιώνιο;

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Να ξαναδιευκρινησω οτι η παρουσιαση δεν ηταν λεπτομερειακη,και δεν εκατσα να ψαξω το καθε ονομα ξεχωριστα,οποτε ειναι πιθανο να υπαρχουν καποια λαθακια στη σημασια καποιων μεταγραφων.Προσπαθησα να δωσω σ'ενα συντομο κειμενο,με τις αναποφευκτες γενικευσεις,μια πρωτη εικονα της καταστασης οπως διαμορφωνεται μετα τις μεταγραφες.

Ανώνυμος είπε...

Αν και γενικά οξυδερκείς δεν έπιασες ότι το σχόλιο του από πάνω σου ήταν πολιτικό :)

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση...:οξυδερκής !

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Βαγγέλη Α
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!
Εγκρίθηκε και η δική μου και επιτέλους είμαι ελεύθερος από τον @#$!%@$# πρώην μου σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία Πλεύρη πολύ καλή κίνηση απο τον Πανιώνιο.. Μπράβο!!

Απορώ δηλαδή.. Οι αγωνιζόμενοι παίκτες στον Πανιώνιο δεν αντιδράσαν σε αυτό?

Καμία ντροπη!!

Ανώνυμος είπε...

Και το ελληνικό σκάκι θα έπρεπε να ντρέπεται δηλαδή επειδή προσέφερε σε αυτό ο χουντικός Ασλανίδης; Όχι βέβαια.
Gens Una Sumus
(Είμαστε όλοι μια οικογένεια.). Σκάκι και πολιτικές (ή κομματικές) πεποιθήσεις πρέπει να μην ανακατεύονται.
Άρα εφόσον κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το σκάκι (ή και να προσφέρει) πρέπει να γίνεται αποδεκτός ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων.
NS

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ να είσαι μια οικογένεια με τον Πλεύρη όσο θες..

Εμείς πάλι δε θα είμαστε..

βίδας είπε...

Για τους "σκληροπυρηνικούς" του blog, έχω να προτείνω το εξής:
Θα μπορούσαν να ιδρυθούν "κομματικές" σκακιστικές ομάδες, σε αντιπαράθεση με τα..."πολυσυλλεκτικά" σωματεία!!

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να έχουμε ομάδες, όπως: ΣΟ.ΣΚ.Ε. (Σοσιαλιστές Σκακιστές Ελλάδος), Ο.Φ.Σ.Ν.Δ (Όμιλος Φίλων Σκακιού Νέας Δημοκρατίας), Ε.Σ.Κ.Κ.Ε. (Ένωση Σκακιστών Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας), Σ.Ο.ΡΙ.ΖΑ. (Σκακιστική Ομάδα Ριζοσπαστικής Αριστεράς), Σ.Σ.ΛΑ.Ο.Σ. (Σύλλογος Σκακιστών Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)!

Έτσι: α) θα γνωρίζουμε τα πολιτικά φρονήματα κάθε σκακιστή (ακόμα κι αν αυτός δεν είναι δημόσιο πρόσωπο), β) οι μεταγραφές θα ελαχιστοποιούνταν δραματικά, καθώς κάθε σκακιστής θα επιλέγει να ανήκει πλέον στην ομάδα του πολιτικού χώρου που τον εκφράζει, γ) κάθε μεταγραφή πλέον θα στιγματιζόταν πολιτικά ως "προδοσία" ή..."αποστασία"!!

Τι λέτε? :) :) :)

Ανώνυμος είπε...

..ότι πρέπει να είσαι γύρω στα 14.

βίδας είπε...

@ανώνυμος: Κοντά έπεσες...αλλά απάντηση δεν έδωσες: Αν τύχει να παίξεις με σκακιστή που αντιπαθείς ή διαφωνείς πολιτικά μαζί του, θα ανταλλάξεις χειραψία ή όχι? Θα κάνεις ανάλυση μαζί του μετά την παρτίδα?

Φούκος είπε...

Βίδα, μην είσαι σίγουρος ότι στη "βαριάντα" που προτείνεις δεν θα έχουμε πολλές μεταγραφές. Ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι μετακινήσεις γίνονται πολύ εύκολα, ανάλογα με τις υποσχέσεις των βουλευτάδων. Αλλά ακόμα και ανάμεσα στους "διαμετρικά αντίθετους", π.χ. ΚΚΕ και ΛΑΟΣ (και αντίστροφα) τα polls δείχνουνε πολλά πάρε-δώσε. Άλλωστε, και τα δυο "φιλολαικά κόμματα" είναι...

Ανώνυμος είπε...

Με Πλεύρη όχι χειραψία, δεν κατεβαίνω.. α/α..

Και αν τύχει με Πανιωνίο δεν παίζω καθόλου..

Στοιχειώδης αξιοπρέπεια το επιβάλλει..

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βλέπεται μερικοί άνθρωποι τη χειραψία την εννοούνε, δεν την κάνουν τυπικά

15xronos είπε...

Τελικά ποιός είναι αυτός ο Πλεύρης που προκαλεί τόσο μένος εναντίον του; Τι έγκλημα έχει κάνει εκτός από το να παίζει...σκάκι; Έχει καμιά σχέση με τον βουλευτή Πλέυρη;
Ας μας διαφωτίσει κάποιος παλιότερος, για να μαθαίνουμε κι εμείς...

What? είπε...

Αχ, βρε 15χρονε... Δεν έζησες τη Χούντα (τυχερέ!) και δεν είδες τον "φύρερ" Πλεύρη.
Ο σκακιστής είναι ο πατέρας του σημερινού βουλευτή, από τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της δικτατορίας. Τυπικά δεν είχε μεγάλο πόστο τότε (ήταν Γ.Γ. σε υπουργείο), αλλά ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς "παρασκηνιακούς" παράγοντες...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, κι εμένα δεν μου είναι συμπαθής ο πατήρ Πλεύρης (και ιδεολογικά μου είναι απεχθέστατος), αλλά αυτό το thread δεν αφορά τις μεταγραφές? Είναι ανάγκη κάθε ένα thread αυτού του ιστολογίου να καταλήγει σε πολιτική συζήτηση? Έλεος πια. Αφού δεν έχετε κάτι να πείτε σχετικά με το σκάκι, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία ή οτιδήποτε άλλο καλύπτει ο δημιουργός του blog, γιατί δεν πάτε να τα συζητήσετε κάπου αλλού?

Ανώνυμος είπε...

...και ραδιόφωνο, middlewave, μουσικές εκπομπές και άλλα. Κουλάρισε κι'εσύ.

typicalmih είπε...

O Aleksey Dreev (GM 2655) θέλει να παίξει στο Διασυλλογικό Α' Εθνικής.Αν ενδιαφέρεται κάποια ομάδα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στο mail
seprocom (παπάκι) inbox.ru

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Πες του ότι έχει δελτίο...

Γιάννης Α. είπε...

Έχει δελτίο στον ΕΕΣ Κορυδαλλλού ο Ντρέεβ.

typicalmih είπε...

To είχα ξεχάσει εντελώς, αλλά φαίνεται ότι το έχει ξεχάσει και ο ίδιος:-)

Ανώνυμος είπε...

Τα 200 χλμ λόγω μετοίκησης είναι 200 οδικά χιλιόμετρα ? 200 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή ??
Λογικά είναι οδικά ε ?