Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Διάλεξη Σκαλκώτα

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 8:15μ.μ., ο διεθνής μετρ και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Σκαλκώτας θα δώσει διάλεξη με θέμα «σκακιστικές και άλλες εμπειρίες με κορυφαίους παίκτες» . Ο Νίκος Σκαλκώτας θα περιγράψει τις συναντήσεις του με παγκόσμιους πρωταθλητές και διάφορους κορυφαίους σκακιστές, ενώ επίσης θα σχολιάσει κάποιες παρτίδες που έπαιξε εναντίον τους. Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των ΣΟ Παγκρατίου και ΣΜΑΟ Καισαριανής, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 5 ευρώ (στα μέλη των δύο συλλόγων και στους νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι δωρεάν). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 210-7564995 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.athenschess.gr/ .

7 σχόλια:

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Με πολύ χιούμορ και γλαφυρό ύφος, χτες βράδι ο Νίκος Σκαλκώτας περιέγραψε τις συναντήσεις του με παίκτες του διαμετρήματος των Fischer, Geller και Szabo, ενώ επίσης ανέλυσε παρτίδες του εναντίον των δύο τελευταίων. Ζωντανή αναπαράσταση παλιότερων εποχών, με διορατικές παρατηρήσεις για τις προσωπικότητες των παικτών. Τον ευχαριστούμε τα μέγιστα!

Ελισσαίος είπε...

Για να σου λείψει κάτι, πρώτα θα πρέπει να το έχεις γευτεί. Πλέον μπορώ να πω ότι διαλέξεις σαν του Νίκου λείπουν από το χώρο μας. Δεν είναι μόνο η σκακιστική δεινότητα που καθιστά ενδιαφέροντα έναν ομιλητή. Κυρίως είναι η προσωπικότητα και το εύρος της σκέψης του, και αυτά τα έχει με το παραπάνω ο Νίκος Σκαλκώτας. Τον ευχαριστούμε και τον αναμένουμε ξανά, όποτε θελήσει.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Και την αμέσως επόμενη μέρα (νύχτα;) είχαμε στο Παγκράτι άλλη μια εκδήλωση, το ματς-μπαράζ για το εσωτερικό πρωτάθλημα ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ. Οι Πέτρος Βαλντέν και Κώστας Κοκκόλιας ξεκίνησαν με δύο παρτίδες "γρήγορου" σκακιού (χρόνος σκέψης 25΄+10΄΄), κερδίζοντας ο καθένας από μία. Στη συνέχεια έπαιξαν σύμφωνα με την προκήρυξη ζεύγη παρτίδων 15΄+5΄΄, πάλι με μια νίκη για τον καθένα στα δύο πρώτα ζεύγη. Όταν έφυγα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το σκορ ήταν 3-3 μετά από συναρπαστικές μαχητικές αναμετρήσεις.

derida είπε...

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ RAPID ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΟΠ – ΣΜΑΟΚ ΣΤΙΣ 26/12/2009

Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής προκηρύσσουν Rapid Τουρνουά ανοιχτό για όλους τους παίκτες ανεξαρτήτως elo, που θα διεξαχθεί την 26η Δεκεμβρίου 2009, με Ελβετικό σύστημα 5 ή 7 γύρων (ανάλογα με τις συμμετοχές). Ώρα προσέλευσης 16:00.

Προκήρυξη στο:

http://www.athenschess.gr/images/stories/nikos/tournaments/Rapid-20091226.pdf

http://www.athenschess.gr/

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr , στα πλαίσια της μηνιαίας στήλης "Ανάλυση του Μήνα" έχει αναρτηθεί η παρτίδα Petrosian-Korchnoi, Κουρατσάο 1962. Πρόκειται για μια κλασική παρτίδα στην οποία τιμωρείται η παραβίαση κλασικών κανόνων όπως η ανάγκη για γρήγορη ανάπτυξη και έλεγχος του κέντρου ήδη από τις πρώτες κινήσεις του ανοίγματος. Επίσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του νικητή σε παγκόσμιο πρωταθλητή.

Όπως πάντα, τα σχόλια που καταχωρούνται στην "Ανάλυση του Μήνα" επιτρέπεται να φωτοτυπηθούν ελεύθερα και να δοθούν σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ.

ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ IM ΝΙΚΟΥ ΣΚΑΛΚΩΤΑ 25/1/2010

Φίλες και φίλοι
Σε συνέχεια της πολύπλευρης δραστηριότητας που ήδη αναπτύσσουν, o ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, σας καλούν σε σειρά διαλέξεων που θα δώσει, από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα στις 8:30μ.μ., ο διεθνής μαιτρ και πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Νίκος Σκαλκώτας στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.
Η θεματολογία των διαλέξεων κάθε εβδομάδα θα ποικίλλει. Το θέμα της πρώτης διάλεξης θα είναι:
«Ο φίλος μου Robert Huebner»
Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 5 ευρώ (στα μέλη των δύο συλλόγων και στους νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι δωρεάν).
Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 210-7564995 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.athenschess.gr.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr , στα πλαίσια της μηνιαίας στήλης "Ανάλυση του Μήνα" έχει αναρτηθεί ένα κείμενο με τίτλο "ο κανόνας και ο μύθος της οποζισιόν". Όπως πάντα, όλα όσα καταχωρούνται στην "Ανάλυση του Μήνα" επιτρέπεται να φωτοτυπηθούν ελεύθερα και να δοθούν σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ.