Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Βασίλης Σεβαστόπουλος 1991-2010

Από τους σκακιστές του ΟΣ Τριανδρίας λάβαμε πριν λίγα λεπτά την παρακάτω ανακοίνωση, που περιέχει τη θλιβερή είδηση:

Με βαθειά οδύνη ανακοινώνουμε την τραγική απώλεια του νεαρού Σερραίου σκακιστή του συλλόγου μας Βασίλη Σεβαστόπουλου, 19 ετών.
Ο Βασίλης έφυγε από κοντά μας, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο ασθένεια. Την έδωσε με απόλυτη αξιοπρέπεια και διακριτικότητα, φροντίζοντας να μη λείπει από τη σκακιέρα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές του. Την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν μαζί μας στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής. Εξαιρετικός σκακιστής και αθλητής, με μεγάλη αγάπη για το σκάκι. Συλλυπούμαστε τους οικείους του και ας μη τον ξεχάσουμε ποτέ.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι, στην Ηράκλεια Σερρών.

Οι σκακιστές του Ομίλου Σκακιστών Τριανδρίας.

30 σχόλια:

Σπ. Ιλαντζής είπε...

Νιώθω συντετριμμένος, ήταν εξαιρετικό παιδί, γενναιότατος με την ασθένειά του, φιλικός με όλους, ευγενέστατος. Όταν έμαθα ότι για λόγους υγείας δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί με τον ΟΣΤΡΙΑ στο Διασυλ/κό, ομολογώ ότι ταράχτηκα, έλπιζα πάντως ότι θα κατάφερνε να κερδίσει κι'αυτή τη μάχη. Δυστυχώς, διαψευστήκαμε όλοι.
Καλό σου ταξίδι, αγαπητέ Βασίλη, θα σε θυμόμαστε με πολλή αγάπη!

Ανώνυμος είπε...

Κι τόσο νέος....
Ας ευχηθώ να μην ξανά ακούσουμε τέτοια νέα.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια είχαμε αρκετά δυστυχώς.
Λυσάνιος

Ανώνυμος είπε...

Ισως, σήμερα το βράδυ, ένα κεράκι αναμμένο, σε κάθε αίθουσα των 4 τουρνουά που γίνονται τώρα, να ήταν μία συμβολική κίνηση στη μνήμη ενός γενναίου έφηβου, τόσο αδικοχαμένου.
Ε.Β.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι με πόση αγάπη για τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου μας έδωσε στην Τριανδρία το τελευταίο του σιμουλτανέ. Κάποια στιγμή κουράστηκε πολύ, κάθησε λίγο σε μια καρέκλα αλλά σε λίγο συνέχισε. Οι μικροί σκακιστές μας τον θαύμαζαν και ήθελαν να του μοιάσουν. Έπαιζε ωραίο σκάκι..
Β.Μ.

espectador είπε...

Τι κριμα! Συλληπητηρια στους δικους του και στους φιλους του....αλλα ειναι πολυ βαρυ χτυπημα.

espectador είπε...

Συλλυπητηρια! (απο την ταραχη μου εκανα λαθος).

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τακτικότατα το blog και νιώθω πολυ συντετριμμένος με την είδηση αυτή.
Τον γνώρισα πέρυσι στο τουρνουά της Καβάλας και μάλιστα πήγαμε μαζί για μπάνιο, για καφέ και πέξαμε και blitz πολλά μπροστά στην καφετέρια κάτω απο το "Νεφέλη".
Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για την ασθένεια και το γεγονός αυτό είναι σαφώς προς τιμήν του για την απόλυτη διακριτικότητα σε τόσο δύσκολες στιγμές.
Είναι πάρα πολύ κρίμα τόσο νέα και καλά παιδιά να πέφτουν θύματα του καρκίνου.

Καλό ταξίδι Βασίλη...

Οδύνη είπε...

Συλληπητήρια και από εμένα, πράγματι παρόλο που δεν το ήξερα το παιδί από τα γραφόμενα φαίνεται πραγματικά να ήταν πολύ αξιοπρεπείς ως άνθρωπος.
Αλλά παιδιά την διακριτικότητα μην την κάνετε καραμέλα στις εκφράσεις σας. Μην έχετε ταμπού για σοβαρά θέματα υγείας, έλεος ! Δεν αντέχω άλλη υποκρισία στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. Τι πάει να πει διακριτικότητα δηλαδή αν έκανε γνωστό το προβλημά του θα γινόταν ενοχλητικός ; Η ανωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως και αυτό του καρκίνου είναι εξοργιστική.Δεν θα επεκταθώ άλλο γιατί είναι ένα post θλίψης, αλλά να με συγχωρέσετε αλλά δεν μπορούσα να μην βγάλω το θυμό μου, για τόσο συντηριτικές τοποθετήσεις.
Και πάλι κρίμα για τον άδικο χαμό

Ανώνυμος είπε...

Ο Σταύρος έχασε νωρίς την παρτίδα ,εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε. Δεν μας μένει άλλο παρά να παίξουμε, να ψάξουμε, να επινοήσουμε, μέχρι την ημέρα που θα έρθει εκείνος που δεν την έχει χάσει και θα δώσει τις κρυφές κινήσεις της βαριαντας και στους άλλους , σε όλους τους άλλους, και τότε θα γεμίσει το Σύμπαν σκακιστές που θα παίζουν την Αθάνατη παρτίδα.

Δημ Πετσετίδης Σε ξένο γήπεδο

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι παιχταρά!Παλικάρι μέχρι το τέλος,μπράβο σου...ότι και να πει κανείς είναι λίγο για ένα από τα καλύτερα παιδιά,τα λόγια περιττεύουν...Τόσο άδικο που μας άφησες.Στο καλό Βασίλη!

Ασύρματος είπε...

Συλλυπητήρια. Θυμάμαι καλά ότι είναι ο Lord Seban στο playchess;

α είπε...

Συλλυπητήρια στην οικογενεια και στους φίλους του. Σπανιο παιδι, πραγματικός αγωνιστής.

barbis είπε...

Τον γνώρισα και εγώ πέρυσι στην Καβάλα.Ήταν πολύ καλό και ευγενικό παιδί αλλά και ικανός σκακιστής.Θα πάω αύριο στην Ηράκλεια για ένα τελευταίο αντίο...

Ανώνυμος είπε...

Sulluphthria! den to gnvrisa to paidi.Elpizv h episthmh na anakalupsei grhgora to embolio gi auth thn astheneia.Bebaia an ola auta ta xronia oi xvres anti gia opla edinan xrhmata se ereunes ola tha eixan luthei se megalo bathmo.Oso uparxoun omvs krath kai eksousia kati tetoio den prokeitai na sumbei.Sorry gia ta greeklish , grafv apo eksvteriko

Giannis

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όταν βρεθεί το εμβόλιο για τον καρκίνο θα βρεθεί και το εμβόλιο για την αθανασία, όλα αυτά είναι τριπάκια, για να κονομάνε δισεκατομμύρια διάφοροι για έρευνες.Αν γεμίζουμε τον εαυτό μας δηλητήριο, από εξατμήσεις, και χιλιάδες άλλες δηλητηριώδης ουσίες στο όνομα της προόδου και της ανάπτυξης και στρεσάρουμε τους εαυτούς μας , και γενικά ζούμε σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα νομίζετε θα 'ρθούνε μαγικά εμβόλια.
Αλλά όταν βγαίνουν επιστήμονες και δίνουν τέτοιες υποσχέσεις τι να κάνετε και εσείς να μην τους πιστέψε τε ;.
Κάποτε είχαμε την θρησκεία να μας υπόσχετε την γη της επαγγελίας τώρα έχουμε την επιστήμη, διεφθαρμένη και αυτή μέχρι το κόκκαλο , όπως και οι παπάδες.
Η επιστήμη βοηθάει όταν έχει ήθος, και σήμερα η επιστήμη δυστυχώς κοιτάει την τσέπη και κινητήριο ανάπτυξη έχει το κέρδος.
Αλλά όταν τα λες , αυτά σε κοιτάνε και γελάνε, όταν όμως έρχονται οι επιπτώσεις αυτών των επιλογών ανάπτυξης του τρόπου ζωής μας, τότε κλαίνε όλοι μαζι.

Ανώνυμος είπε...

Για τον καρκίνο το καλύτερο είναι η πρόληψη....
Και δεν φταίει ο κακός θεός...
ο τρόπος ζωής μας φταίει-τι τρώμε κλπ.
Αυτό είναι το εμβόλιο...
πχ http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathciv_1_02/06/2010_340536

rigopoulos είπε...

Καλό ταξίδι φιλαράκι...
Δεν έτυχε να κάνουμε και πολλή παρέα,αλλά τον παραδεχόμουν ειδικά για τα μπλιτσάκια και ποτέ δεν είχα ακούσει ότι είχε πρόβλημα υγείας,όπως και να'ναι ας είναι καλά εκεί που είναι...

Ανώνυμος είπε...

Ας μην παρεκτραπούμε σε άλλα θέματα, ειδικά στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης. Είναι αφιερωμένη σε ένα παιδί, ας το κρατήσουμε έτσι.
Σάκη, άφησε ένα λουλούδι και από μένα...

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Θερμά συλλυπητήρια σε συγγενείς ,οικείους και φίλους του παιδιού. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη…

Σπύρος Ιλ. είπε...

Ναι, ήταν ο Lord Seban στο playchess, όπου είχε φτάσει elo 2700 στο blitz.
Και φυσικά, ο Βασίλης ήξερε ότι (προφανώς) δεν θα γινόταν ενοχλητικός αν έκανε γνωστό το προβλημά του. Απλά, δεν ήθελε να στενοχωρέσει τους γύρω του. Εδώ έγκειται η γενναιότητα και διακριτικότητά του.

Τσιάλας Παναγιώτης είπε...

Τον αντιμετώπισα για πρώτη και τελευταία φορά στο πρωτάθλημα Α Εθνικής κατηγορίας του 2008. Νηφάλια παρουσία και εξαιρετικά μετρημένος στις κινήσεις και τις εκδηλώσεις του - με ένα λόγο ο Βασίλης υπήρξε μια γαλήνια και εξόχως ευγενική παρουσία.

Πολύ αξιοπρεπής και πάντα ευδιάθετος, αποτελούσε υπόδειγμα ευχάριστης και διακριτικής παρέας. Σε εντυπωσιακά σύντομο χρονικό διάστημα ανέβηκε ψηλά στο σκακιστικό στερέωμα, αξιοποιώντας τα σκακιστικά του χαρίσματα. Καταλάβαινε πολύ καλά τις θέσεις που επέλεγε και αγωνιζόταν με πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση.

Όταν έμαθα το τραγικό συμβάν αιστάνθηκα μεγάλη συντριβή για το συναθλητή μου. Η απουσία του θα είναι παραπάνω από αισθητή στους σκακιστικούς κύκλους. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του που έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη για την αξιοπρεπή μάχη που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή ο Βασίλης.

Είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά που μας βλέπει, θα μας κλείνει το μάτι με εκείνο το γνωστό αδιόρατο χαμόγελο...

Καλό σου ταξίδι φίλε

http://farm5.static.flickr.com/4032/4253833869_926c3e1e8d.jpg

Στη φωτογραφία, ο Βασίλης αντιμετωπίζει με τα λευκά τον κορυφαίο Έλληνα σκακιστή Τάσο Παυλίδη για τον 7ο γύρο του Πρωταθλήματος νέων ανδρών του 2010.

Με συνολικό σκορ 6 στα 9, ο Βασίλης ισοβάθμισε στην 3 θέση, πετυχαίνοντας ίσως τη σπουδαιότερη επιτυχία της σκακιστικής του σταδιοδρομίας.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Η ανάρτηση αυτή δεν νομίζω ότι προσφέρεται για αμπελοφιλοσοφίες, ανώνυμες η μη.
Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω το παληκάρι. Τα πιο θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους φίλους του.

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι αναρτήσεις είναι αξιοπρεπέστατες και δεν ξέρω από που βρίσκεις το θράσος να τις χαρακτηρίσεις αμπελοφιλοσοφίες πουφρεν.

Ανώνυμος είπε...

Τον Βασίλη τον γνώρισα τα 2-3 τελευταία χρόνια στην Καβάλα, όπου συμμετείχε αυτός σαν παίκτης κι' εγώ σαν διαιτητής. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο ήρεμος τρόπος που έπαιζε , μα πάνω απ΄ όλα με εντυπωσίασε το ήθος του και η ευγένεια του. Έκτοτε σχημάτισα πολύ θετική εικόνα γι' αυτό το χρυσό παιδί. Όταν διάβασα την δυσάρεστη είδηση του χαμού του ζαλίστηκα και τα χέρια μου άρχισαν να τρέμουν για αυτήν την αδικία που δεν μπορούσα να γράψω τίποτα. Δεν γνώριζα για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, μου ήρθε πολύ απότομο.Κρίμα για το ελληνικό σκάκι να χάσει μια τόσο αξιόλογη προσωπικότητα. Οι δικοί του άνθρωποι μπορούν να είναι υπερήφανοι για τον Βασίλη.

Καλό ταξίδι Βασίλη

Γιάννης Μήτρου

Ανώνυμος είπε...

Καθομασταν ωρες ατελειωτες στα play chess και αναλυαμε παρτιδες.Οταν δημιουργησα τον πρωτο λογοριασμο μου ηταν ενας απο τους πολλους νεαρους σκακιστες που ηταν εκει.Καθε μερα που εμπαινα αυτοι οι νεαροι γινονταν ολο και πιο λιγοι.Ομως ο Βασιλης ηταν καθε μερα εκει.Ημασταν αρκετα καλοι φιλοι.Συζητουσαμε απο κοντα πολλα πραγματα.Τελευταια φορα τον συναντησα στα πανελληνια Κ18-Κ20 τον Ιανουαριο.Φαινοταν υγιεστατος.Αναλυαμε καθε μερα μαζι της παρτιδες μας.Αν και θεωρητικα(στο ελο)ειμαι ισχυροτερος σκακιστης εμαθα παρα πολλα απο αυτον.Σε θεματα ψυχολογιες,στρατιγικης και αλλα.Δεν μου ειχε πει ομως ποτε τιποτα.Τωρα ομως κατι θα λυπει οχι μονο απο τον σκακιστικο χωρο αλλα και απο την ζωη μας...Καλο ταξιδι Βασιλη.Θα σε θυμομαστε για παντα και ειδικα εγω θα θυμαμαι την τελευταια σκακιστικη φραση που ακουσα απο το στομα σου.Καλο ταξιδι Βασιλη....

Ενας φιλος που θα σε θυματα για παντα.......

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Lordseban....
Παίξαμε μία φορά το 2005 σε ένα πανελλήνιο και αρκετά ακόμα blitz στο playchess κατά καιρούς (με είχε άνετα). Δεν τον γνώριζα τόσο καλά, δεν κάναμε ποτέ παρέα, παρά μόνο online όταν τα λέγαμε που και που, αλλά πάντα τον εκτιμούσα ως ένα πολύ ώριμο και χαρισματικό άτομο κάτι που φαινόταν και στο σκάκι που έπαιζε.
Απ' ότι έδειχνε είχε μεγάλο πάθος και για την ιατρική που σπούδαζε φέτος, κάτι που ίσως να οφείλεται και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε...ποιός ξέρει....
Κρίμα πάντως να χάνονται τέτοια άτομα (πολύ κλισε αλλά αλήθεια)
Να σαι πάντα καλά,
Ε.Κουρούσης

Ανώνυμος είπε...

αντιο Βασίλη...!ησουν ενα απτα καλυτερα παιδια!

Ανώνυμος είπε...

Καλό σου ταξίδι φίλε μου και συναγωνιστή μου!!!Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!ΤΑΠΕΙΝΟΣ,ΗΣΥΧΟΣ,ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ..ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ..
ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ..ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ,ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ,ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!

Ανώνυμος είπε...

Αντίο Βασίλη... Θα σε θυμάμαι για πάντα φίλε μου...