Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Έλο Ιουλίου - Αυγούστου 2010


Το 2826 έφτασε ο Μάγκνους Κάρλσεν.Μόνο ένας παίκτης στην ιστορία του σκακιού τον έχει ξεπεράσει, ο Γκάρι Κασπάροβ, με 2851.

Οι 10 πρώτοι άνδρες:
1 Carlsen, Magnus g NOR 2826
2 Topalov, Veselin g BUL 2803
3 Anand, Viswanathan g IND 2800
4 Kramnik, Vladimir g RUS 2790
5 Aronian, Levon g ARM 2783
6 Mamedyarov, Shakhriyar g AZE 2761
7 Grischuk, Alexander g RUS 2760
8 Eljanov, Pavel g UKR 2755
9 Shirov, Alexei g ESP 2749
10 Radjabov, Teimour g AZE 2748

Οι 5 πρώτες γυναίκες:
1 Polgar, Judit g HUN 2682
2 Koneru, Humpy g IND 2600
3 Hou, Yifan g CHN 2577
4 Kosintseva, Tatiana g RUS 2562
5 Stefanova, Antoaneta g BUL 2560

Οι 5 πρώτοι Έλληνες:
Παπαϊωάννου (2621) Μπανίκας (2591), Χαλκιάς (2588), Δ. Μαστροβασίλης (2583) και Κοτρωνιάς (2582)

Οι 5 πρώτες Ελληνίδες:
Ντέμπο (2470), Μπότσαρη (2318), Παπαδοπούλου (2242), Φαχιρίδου (2238) και Μακροπούλου (2231)

Όλα τα διεθνή έλο υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://ratings.fide.com/

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε., τι γίνεται στην ΑΕΚ σε λίγο θα αναστήσουν και τον Παλαιολόγο , για να πάρουν κάνα ψίχουλο (διαβάστε την ανακοίνωση στο site τους), λέτε άμα βγώ στην Ομόνοια και αρχίζω να φωνάζω ζήτω η ΑΕΚ, να βρεθεί κανένας από αυτούς που τα σκάνε, να μου δώσει και μένα τίποτα ;

Inspirus είπε...

Δεν ξέρω αν οι φίλοι του blog έχουν πληροφορηθεί ότι ο μέγας Ivanchuk βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα! Ενισχύει την ομάδα του στον 1ο ημιτελικό του Διασυλ/κού Κυπέλλου (τελική φάση), που γίνεται στο Περιστέρι.
Live μετάδοση στο http://www.cup10.peristerichess.gr/live1.html

Inspirus είπε...

Προκρίθηκε ήδη η Π.Σ. Περιστερίου (οπότε θεωρούμε πως ήδη πήρε τον 1ο της τίτλο). Στον ημιτελικό με την ΕΣΘ κέρδισαν ήδη τα δυο λευκά της και μάλιστα αρκετά εύκολα: ο Ivanchuk τον Zakarian στην 1η και ο Κοτρωνιάς τον Δημ. Μαστροβασίλη (που έπαιξε Άμυνα Βερολίνου, άνοιγμα που δεν φαίνεται να ταιριάζει στο στυλ του) στην 3η. Αύριο ο τελικός με τον "Κύδωνα".

Ανώνυμος είπε...

Θεωρητικά, η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα:

7. ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Για όλες τις συναντήσεις της τελικής φάσης (ημιτελικά, μικρός και μεγάλος τελικός) προβλέπεται ότι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, μετά από 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας με αντίστροφα χρώματα και με χρόνο σκέψης 10 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 10’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας γρήγορου σκακιού-ράπιντ. Αν και η επαναληπτική συνάντηση λήξει ισόπαλη μετά από νέο 10λεπτο διάλειμμα διεξάγεται νέα συνάντηση με νέα αντιστροφή χρωμάτων και με χρόνο σκέψης 5 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα, με επαύξηση 3’’ ανά κίνηση (από την 1η κίνηση) με κανονισμούς παρτίδας μπλιτς. Στην πρώτη επαναληπτική συνάντηση λευκά στην 1η και 3η σκακιέρα έχει η ομάδα που έπαιξε στις σκακιέρες αυτές με τα μαύρα στην κανονική συνάντηση. Στην δεύτερη επαναληπτική συνάντηση τα χρώματα αντιστρέφονται και πάλι. Σε όλες τις συναντήσεις οι ομάδες αγωνίζονται με την ίδια σύνθεση που έπαιξαν στον κανονικό αγώνα. Αν και οι δύο συναντήσεις λήξουν ισόπαλες τότε εφαρμόζεται το κριτήριο Βερολίνου (άρθρο 9) στα αποτελέσματα της κανονικής συνάντησης.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ούτε και στο στυλ του Κοτρωνιά ταιριάζει πολύ η Βερολίνου. Ο Μπίλης, όπως και ο Μήτσμαν, είναι τακτικός παίκτης. Απλά, βλέποντας την παρτίδα, ο Μήτσμαν πιάστηκε αδιάβαστος.
Και... μη με ρωτήσετε που ξέρω το στυλ των παικτών. Τον Μήτσμαν τον έχω κοουτσάρει στο πρώτο διεθνές τουρνουά της ζωής του (Ντούϊσμπουργκ 1992, 9 χρονών ο παίχτουρας), ενώ με τον Μπίλη, είμαστε φίλοι αδελφικοί, εδώ και χρόνια (όπως και η συμβία μου με την κυρία Κοτρωνιά).

alas είπε...

η αληθεια ειναι οτι αν δεν κανει η γυναικα καποιου παρεα με την γυναικα ενος παίκτη, τι μπορει να καταλαβει ο καποιος απο το στυλ ενος παίκτη... μιλαμε για το απόλυτο οπλο ανάλυσης.

Ανώνυμος είπε...

@ alas : Μιλαμε για την απολυτη ηλιθιότητα που σε δερνει...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Φυσικότατα και παίζει ρόλο,και μάλιστα σημαντικό, στη διαμόρφωση του στυλ σου, όχι μόνο ο συμβίος-συμβία σου, αλλά και με ποιους κάνεις παρέα, που πας και πίνεις τον καφέ σου...
Πόσω μάλλον αν ο συμβίος-συμβία παίζει και αυτός σκάκι, όπως συμβαίνει εν προκειμένω.
Αλλά μάλλον αυτά είναι κομματάκι δύσκολο να τα καταλάβουν ορισμένοι οπαδοί του μεταφυσικού.

alas είπε...

δεν βλεπω τιποτε το μεταφυσικο εδω. λιγο σκιτζιδικο ομως ειναι να λες οτι το σκακιστικο στυλ του παικτη το γνωριζω γιατι ειμαστε φιλοι ή ξερω τις τιμες στην ιο γιατι μενω απέναντι ή ο γκοριτσας ειναι καλος άνθρωπος γιατι τον ηξερα παιδι ή η ΑΕΚ ειναι καλη γιατι ο κουμπαρος μου ειναι ΑΕΚ.
φυσικα κοιτω με κατανοηση την μοναξια; εγωκεντρικοτητα; ενος ανθρωπου που μιλαει για τον εαυτο του με προσχημα οτι μιλαει για ολα τα άλλα. ισως γι αυτο εχει αυτο το προβλημα με τους ανωνυμους: δεν τους κατανοει, πώς ειναι δυνατον να χανουν την ευκαιρια να μας πουν για την ζωη τους; και στεκω με θαυμασμο και συγκινηση στο οτι οι ιδιοι αυτοι ανωνυμοι τον υπερασπίζονται...

Χρήστος Γκορίτσας είπε...

Αυτό που διαφορίζει τον PFREN από κάποιους άλλους, οι οποίοι δημοσιεύουν στο skakistiko.blogspot.com τις απόψεις τους, είναι ακριβώς ότι γράφει βιωματικά και χωρίς καμία αξίωση αυθεντίας. Έχει τη δική του γνώμη και τη μοιράζεται επώνυμα και μαχητικά μαζί μας, χωρίς, όμως, να φιλοδοξεί να μας πείσει ότι αυτή είναι και η σωστή, επειδή, τάχα, αυτός ξέρει καλύτερα από μας ως παιχταράς, προπονηταράς, παραγοντάρα ή παντογνώστης. Το δικαίωμά του να έχει γνώμη για τα σκακιστικά πρόσωπα και πράγματα και να την καταθέτει δημόσια το έχει κερδίσει ύστερα από πολλά χρόνια σημαντικής σκακιστικής δράσης με πολλές ιδιότητες. Επίσης, και αυτό είμαι σε θέση να το μαρτυρώ από προσωπική εμπειρία, ο PFREN έχει μια ποιότητα, η οποία στις μέρες μας σπανίζει: Είναι τόσο μάγκας, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τη γνώμη του και με προσωπικό κόστος, οικονομικό και όχι μόνο, αν απαιτείται.
Για μένα υπήρξε ο μοναδικός σκακιστικός δάσκαλος, που είχα ποτέ στη ζωή μου, και του χρωστώ τεράστια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, να προσθέσω σ' αυτά που λέει ο alas ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν ούτε ποιά είναι η συμβία του PFREN, ούτε αν παίζει σκάκι, ούτε που μετανάστευσε η κουνιάδα του. Έλεος...

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Χρήστο μου, αν θυμάσαι ένα από τα πρώτα πράγματα που είχα πει σε σένα και στον Κωστάκη τότε που σας μάθαινα πως να κουνάτε τα πλαστικάκια, είναι ότι αλάθητο υπάρχει δύο λογιών: Του Πάπα, και του Παπάρα. Προσωπικά είμαι ευτυχής που δεν διεκδίκησα ποτέ κάτι τέτοιο...

Kostas Oreopoulos είπε...

Πόσα εύκολα και ανώδυνα μέσα από την ανωνυμία του ο κάθε ηλίθιος γράφει ότι κακία έχει μέσα του.

Είναι προφανές ότι είμαστε άθλημα των κομπλεξικών, είχα την ελπίδα ότι δεν είμαστε και άθλημα ηλιθίων.

ανώνυμος και άγνωστος είπε...

Εκτός από "ανώνυμοι" παπάρες υπάρχουν και "επώνυμοι" παπάρες οι δεύτεροι δε είναι πολύ πιο επικίνδυνοι, γιατί συνήθως τα λάθη τους τα πληρώνουν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και άλλοι από τις θέσεις που είχαν ή έχουν. Και αν είναι χωρίς πρόθεση πάλι καλά, αν είναι όμως εις βάρος άλλων αλλά για το καλό το δικό τους, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε ανώνυμε και άγνωστε, συγχαρητήρια δια το ώριμον της σκέψεώς σας. Μόνος σας το σοφιστήκατε, η ανοίξατε και τον Μπαμπινιώτη;
Μήπως θα πρέπει να σας προβληματίζει ολίγον τι αυτό που είπε ο κύριος Ωραιόπουλος, η δεν σας απασχολεί--- το θεωρείτε τιμή σας και καμάρι σας;

ανώνυμος και άγνωστος είπε...

Εσάς σας προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι ενώ αναφέρθηκα γενικά σπεύσατε να απαντήσετε ;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Το μόνο που με προβληματίζει εμένα είναι ότι άτομα με αρνητικό IQ ποστάρουν σε σκακομπλόγκ. Τίποτε άλλο, πιστέψτε με.

ανώνυμος και άγνωστος είπε...

Σας πιστεύω...!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτάκη έγινες γραφικός...Συγχαρητηρια!

Ανώνυμος είπε...

με τα ελο ξερει κανεις τι εγιν;; Καιρο ειχε να αργησει να τα βγαλει η ομοσπονδια, μας ειχε καλομαθει

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τα έχω εγώ τα ELO, αλλά δυστυχώς δεν είδα το όνομά σου στους πίνακες.

Ανώνυμος είπε...

Τα έλο θα βγούν αύριο.υπομονή.....

καλοπροαίρετος είπε...

Φυσικά και είναι βιωματικά τα περισσότερα από τα σχόλια του pfren· πώς αλλιώς, αφού, σε σύγκριση με το σύνολο σχεδόν ημών των υπολοίπων, ισχύει αυτό που είχε πει ο απαράμιλλος Βασίλης Τερλέγκας: Τι να μας πεις κι εσύ, κι εσύ, κι εσύ απ΄ τη [σκακιστική] ζωή σου, μια νύχτα απ΄ τη δική μου, ολόκληρη η δική σου.

Ίσως ξενίζει το στυλ του pfren για όσους τον πρωτογνώρισαν από τα αυτόθι σχόλιά του. Για εμάς που τον γνωρίζουμε από παλιά, διαπιστώνουμε μια διαχρονικά συνεπή στάση.

Ο κ. Γκορίτσας περιέγραψε εναργώς και αριστοτεχνικά τον προ 15-20 ετών pfren.

Ο μακαρίτης Λεωνίδας Κόκκινος είχε περιγράψει εύστοχα τον, 17χρονο τότε, pfren του 1976.

Αβίαστα προκύπτει ότι ο pfren του ’70, του ’90 και του ’10 είναι πρακτικά ο ίδιος: διαβολικά ευφυής και εύστροφος, με καυστικό, όχι όμως κακόπιστο, χιούμορ, πολυπράγμων, χειμαρρώδης, με το θάρρος της γνώμης του, ενίοτε με κόστος, και, ωρισμένως, με αδυναμία, ίσως ακριβέστερα: απροθυμία, στρογγυλέματος των λεγομένων του. Έτσι τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε όσοι είχαμε το προνόμιο να τον συναναστραφούμε.

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Ετσι οπως τα ειπε ο καλοπροαίρετος ειναι, χαρτι και καλαμαρι.
Αν δεν εχεις παιξει στο πανελληνιο 2-3 μπλιτσακια με PFREN, με τους σχετικους μεζεδες σου, με μπυροκατανυξη,να ερθεις στα ισα σου, να ακουσεις εκει περα για κανενα κόμη μπυράκουλα , για κανενα βιτόπυργο ( ο πυργος της στηλης -β-) , για κανενα γαμόπυργο (ο πυργος της στηλης -γ-), για κανενα πιονι που οταν ειναι κοντα στο τετραγωνο προαγωγης... κοντευει να βγαλει βυζάκια (!!),δεν εχεις κανει τιποτα . Και κυριως δεν εχεις καταλαβει και τιποτα απο Παναγιώτη ! Για μερικους τυπους ανθρωπων η επικοινωνια με τα ηλεκτρονικα μηνυματα ειναι οντως too cold as a medium.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω μια μικρή απορία:
Ο PFREN τη ρώτησε την κουνιάδα του, πριν ανακοινώσει στο πανελλήνιο και όχι μόνο, τη νέα της κατοικία; Φαντάζομαι θα καταχάρηκε η κοπέλα...

Schrödinger's Cat είπε...

Έχει εκτροχιαστεί το θέμα τελείως, πάμε πιο κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Γατε,μήπως γνωρίζεις πότε βγαίνουν τα ελληνικά?

Schrödinger's Cat είπε...

Όχι δεν ξέρω, υποθέτω αύριο-μεθαύριο.

Καλέσης Νίκος είπε...

Παρακαλώ τους κυρίους ανώνυμους να συνεχίσουν να γράφουν αρνητικά σχόλια για τον Φρεντζά.Για να τους βοηθήσω αναφέρω ενδεικτικά:
Είναι άθλιος μάγειρας (ειδικά το μπριάμ που κάνει δε τρώγεται με τίποτα),αργεί πάντα στα ραντεβού του, στήνει με τον κουβά όταν παίζει μπλίτς και το χειρότερο, πίνει μπύρα κατευθείαν από το μπουκάλι χωρίς να χρησιμοποιεί ποτήρι.
Ο άθλιος...

Ανώνυμος είπε...

@Kostas Oreopoulos
...Είναι προφανές ότι είμαστε άθλημα των κομπλεξικών, είχα την ελπίδα ότι δεν είμαστε και άθλημα ηλιθίων.

Αν και οι γενικεύσεις δεν είναι σωστές Θα έλεγα μάλλον ότι είμαστε το άθλημα των υπέρμετρα εγωιστών, συνήθως δεν συζητάμε αλλά προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας.
Δυστυχώς δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου :-(

Ήρωνας

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Μια χαρά είναι το μπριάμ μου. Απλά εκείνη τη μέρα που τραπέζωσα τον Νίκο και τον αδελφό του, είχα ξεμείνει από κολοκυθάκια, και έβαλα μέσα παστουρμά.

ανώΝυΜος είπε...

Πάλι καλά που είχες παστουρμά δηλαδή, αλλιώς μπορεί να έβαζες πετρέλαιο! :O

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε παιδιά! Για άλλη μια φορά ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του. Aπό τα νέα έλο φτάσαμε να μιλάμε για το μπριάμ του PFREN......
Τί να πεις πια

Kokolias είπε...

Πάω να φτιάξω ένα λογαριασμό ανώνυμου. Αν είναι να ασχολείστε μαζί μου ότι μπούρδα και να γράφει όπως κάνετε και με τους υπόλοιπους, θα έχει πλάκα.

Kokolias είπε...

"και να γράφω" εννοούσα.

Ανώνυμος είπε...

nea elo edw
http://www.chessfed.gr/elo/ratings2010b.xls

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να γίνει διόρθωση σε προφανές λάθος των ελληνικών ΕΛΟ;