Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ίκαρος 2010


Η WGM Μαρία Μανάκοβα (Σερβία) είναι η ισχυρότερη γυναίκα που συμμετέχει στο Διεθνές Όπεν «Ίκαρος 2010».

Σήμερα παίζεται ο 1ος γύρος στην Ικαρία (έναρξη 19:30). Στη φετινή διοργάνωση έχουν ενσωματωθεί τα Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών & Γυναικών 2010, που δίνουν θέσεις πρόκρισης για τα αντίστοιχα κλειστά πρωταθλήματα. Στο όπεν τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή 130 σκακιστές και σκακίστριες. Για πρώτη φορά θα υπάρχει, μέσω του Ίντερνετ, ζωντανή μετάδοση παρτίδων. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: http://ikaroschess.gr/live.html
Αποτελέσματα και βαθμολογίες στο σάιτ http://ikaroschess.gr/
Σύνδεσμος chess-results: http://www.chess-results.com/tnr35924.aspx?lan=1

48 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Δημοσιεύτηκε και η κλήρωση του 1ου γύρου στο ΔΤ της Ικαρίας http://www.chess-results.com/tnr35924.aspx?art=2&rd=1&lan=1&turdet=YES&flag=30&m=-1&wi=1000.

λιμ είπε...

Άψογη ως τώρα η ζωντανή μετάδοση!

IliasPan είπε...

Από ότι βλέπω από τους χρόνους κατά τις 8 πρέπει να ξεκίνησε ο πρώτος γύρος! Ικαριώτικοι ρυθμοί!!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Σιγά το ρεκόρ. Την δεύτερη χρονιά που είχα παίξει στον Ίκαρο, ξεκινήσαμε να παίζουμε τον πρώτο γύρο στις εννιά κ;ι είκοσι! Η τελευταία παρτίδα τελείωσε κάπου στις τρεις παρά τέταρτο τα ξημερώματα...

Aνωνυμος είπε...

Σιγα το ρεκορ. Πριν καμια 15αρια χρόνια ειχε ξεκινησει ο 1ος γυρος κατα τις 1 am.

Δημήτρης Σκυριανόγλου είπε...

@PFREN
Νομίζω ότι ήταν το 1995, την πρώτη χρονιά που το τουρνουά διεξήχθη στο νέο γυμνάσιο του Αγίου Κηρύκου (στον μεγάλο εσωτερικό χώρο στο ισόγειο που πλέον έχει μετατραπεί σε τάξεις. Ωραίος χώρος, ευάερος (πολύ ευάερος ορισμένες φορές) και με θέα στο πέλαγος.Κάθε απόγευμα χαζεύαμε το ηλιοβασίλεμα)

Αφού ήσουν αυτός που έπαιζε την παρτίδα μάλλον θα θυμάσαι καλύτερα, όμως νομίζω ότι είχαμε ξεκινήσει γύρω στις 10.00 μ.μ. (ίσως και λίγο αργότερα) λόγω αργοπορημένης άφιξης του πλοίου και κάποιων προβλημάτων στο ξεκαθάρισμα της λίστα συμμετοχών και στην κλήρωση (τότε χρησιμοποιείτο το περίφημο πρόγραμμα Swiss του Bordonada (σε περιβάλλον DOS) που δεν ήταν και τόσο ευέλικτο και κάθε λάθος κόστιζε σε χρόνο).

Θυμάσαι ποιος ήταν ο αντίπαλός σου? Για κάποιο λόγο έχω στο μυαλό μου τον Άγγελο το Βουλδή αλλά μάλλον θα κάνω λάθος, δύσκολο να βρεθείτε στον 1ο γύρο (ή μήπως όχι με τα τόσο ευτράπελα εκείνης της ημέρας (ή νύχτας) :-)) ?

Είναι επίσης αλήθεια αυτό που άκουσα την επόμενη μέρα ότι σας βρήκε το ξημέρωμα στη σκακιέρα ή ήταν μια ωραία ιστορία του Κοσμά του Κέφαλου για να δώσει ένα πιο ρομαντικό τόνο στην σχεδόν σουρεάλ κατάσταση? (νομίζω ότι μόνο κάτι μπαράζ στα αμερικάνικα όπεν παίζονται τέτοιες ώρες :-))

Είναι πάντως γεγονός ότι η το τουρνουά της Ικαρίας είναι γενικά "άλλη φάση" :-)

typicalmih είπε...

Ο Δημήτρης και ο Παναγιώτης ίσως αναφέρονται σε μια παρτίδα του Βουλδή με τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαρούφη που όντως τελείωσε μετά τις 4.30!! τα ξημερώματα.Πρέπει να ήταν το 95

Ανώνυμος είπε...

Ο αντίπαλος του Παναγιώτη ήταν ο Αλέξης ο Χαλκιάς, τον οποίο περιμέναμε όλοι η παρέα να τελειώσει.

Αντώνης Χατζημανώλης

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ναι, το 95 ήταν, και εγώ έπαιζα με τον Αλέξη, και τελείωσα... γρήγορα (κατά τις δυόμισι). Η τελευταία παρτίδα ήταν όντως του Βουλδάγγελου με τον συχωρεμένο τον Μιχάλη. Και ναι, η ώρα ήταν κάπου πέντε παρά τεταρτο, όχι τρεις παρά τέταρτο όπως έγραψα πριν... Το καλύτερο της όλης φάσης ήταν βέβαια η ανατολή, που ακολούθησε.
Τη χρονιά εκείνη είχαμε πάει πακέτο από Χανιά τα Κουβατσάκια, τα Βουλγαριδάκια, εγώ, ο Αναστάσης ο Τζούμπας, και μπορεί και 2-3 Χανιωτάκια ακόμα (που να θυμάμαι πια...).

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Θυμάμαι επίσης ότι οι παίκτες που έφτασαν με το αργοπορημένο καράβι, ήταν... οι τυχεροί. Οι προηγούμενοι είχαμε έρθει με το "Σάμαινα" (τυπικότατη περίπτωση καρυδότσουφλου με τσιμινιέρα), σε ένα Ικάριο που είχε γεμάτα 7 μποφόρ. Προσωπικά δεν με πιάνει η θάλασσα, αλλά στα πρόσωπα των επιβατών του πλοίου έβλεπα... όλα τα χρώματα της ίριδας.

Ανώνυμος είπε...

Πότε πέθανε ο Μιχάλης;

Schrödinger's Cat είπε...

Ο Μιχάλης Ζαρούφης έφυγε από τη ζωή πριν 6-7 χρόνια νομίζω, στη Νότια Αφρική.

Schrödinger's Cat είπε...

Εντυπώσεις από την άφιξη και τον 1ο γύρο στην Ικαρία, στο ιστολόγιο του trandism http://chessnewsgr.blogspot.com/2010/07/1_14.html.

Ανώνυμος είπε...

Πολλές εκπλήξεις απόψε στην Ικαρία!

Diony είπε...

Γιατί δεν γίνεται πιο γρήγορη μετάδοση των ζωντανών αποτελεσμάτων στην Ικαρία;

Schrödinger's Cat είπε...

Ο Μιχάλης Πρεβενιός που μίλησα μαζί του στο gmail chat μου είπε πως από αύριο θα γίνεται πιο γρήγορη ενημέρωση.

Diony είπε...

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία παρτίδα η Nikolov - Moradiabadi, ειδικά το παιχνίδι του μαύρου μου φαίνεται πολύ καλό.

Γιάννης Α. είπε...

Φαίνεται πως θα υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις στις τριάδες που θα προκριθούν για τα κλειστά πρωταθλήματα, ο τελευταίος γύρος παίζεται αυτή τη στιγμή.

Schrödinger's Cat είπε...

Αν - όπως είναι το πιθανότερο - οι γυναίκες που προκρίθηκαν για το κλειστό ανδρών δεν χρησιμοποιήσουν την πρόκριση αυτή και συμμετέχουν στο κλειστό γυναικών, οι προκρίσεις για τα τελικά είναι:

ΑΝΔΡΕΣ:
Κ. Νικολαϊδης
Χαριτάκης
Σπηλιάδης (η μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, κέρδισε 135,3 μονάδες έλο, πρέπει να αποτελεί ρεκόρ το κέρδος τόσων βαθμών)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
Ιορδανίδου
Οικονομοπούλου
Μαρκαντωνάκη

http://www.chess-results.com/tnr35924.aspx?art=1&rd=9&lan=1&turdet=YES&flag=30&m=-1&wi=1000

apostolis είπε...

σε περιπτωση που καποιοι η καποιες δεν συμμετασχουν αναπληρωνονται απο τους επομενους στην καταταξη η απο τον πινακα των ELO?

ποιος ειναι ο Σπηλιαδης? πρωτη φορα τον ακουω.

IliasPan είπε...

Αν δεν κάνω κάποιο λάθος το τουρνουα της Ικαρίας κατάφερε να δώσει και νόρμα ΙΜ, έστω και οριακά!! Οπότε αν ισχύει Ο Νικολαϊδης θα έχει και άλλο στόχο στο κλειστό πρωτάθλημα Ελλάδας.

@apostolis
Από την περσινή προκύρηξη:


"11. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
Η αναπλήρωση των δικαιούχων σκακιστών θα γίνει ως εξής:

Οι τρεις σκακιστές που προκρίνονται από το 19ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας (18ο Δ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ 1-08/8/2009) αναπληρώνονται από τους αμέσως επόμενους με βάση την σειρά κατάταξης τους στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, με την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον το 50% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας. Αν και πάλι δεν επιτευχθεί η αναπλήρωση, τότε συνεχίζεται με βάση τους πίνακες ΕΛΟ της FIDE (όπως προβλέπεται στο άρθρο 10 της παρούσας).
.
Οι υπόλοιποι δικαιούχοι σκακιστές αναπληρώνονται με βάση τους πίνακες ΕΛΟ της FIDE (όπως προβλέπεται στο άρθρο 10 της παρούσας). "

IliasPan είπε...

Δυστυχώς μάλλον του λείπει ένας ακόμα τιτλούχος αντίπαλος (έπρεπε να αντιμετωπίσει 5).
Κρίμα γιατί τα ουσιαστικά κριτήρια τα πληρή. Ας το επιβεβαιώσει και κάποιος πιο ειδικός.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πρέπει να ισχύει, του λείπουν 1-2 τιτλούχοι....
Αλλά πάει καιρός που έχω διαβάσει τους κανονισμούς.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Τα πρωταθλήματα Ελλάδος και Γυναικών θα έπρεπε να διεξάγονται σε διαφορετική χρονική περίοδο, ώστε όσες έχουν κατακτήσει το δικαίωμα να παίξουν και στα δύο να μπορούν να το ασκήσουν.

Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και στα πρωταθλήματα νεανικών κατηγοριών.

IliasPan είπε...

Κάτι (δηλ. να διεξάγεται σε διαφορετική χρονική περίοδο το πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών) που έγινε στις ΗΠΑ (το πρωτάθλημα που πραγματικά με εντυπωσίασε σε πολλούς τομείς) με την ΙΜ Irina Krush να διεκδικεί τη νόρμα GM στο πρώτο και να κατακτά το δεύτερο.

Βέβαια εκεί έγιναν ταυτόχρονα τα κλειστά πρωταθλήματα γυναικών και νέων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να ξέρω τα προβλήματα με τις ημερομηνίες των αγώνων αλλά μου φαίνεται περίεργο να μην παίξει και στα 2 μια που έχει προκριθεί και στα 2 και ειδικά όπως τώρα που είναι νεαρές και θα ήταν ευκαιρία να αποκτήσουν καλές εμπειρίες από τους τελικούς ανδρών.
ΥΓ:Όχι πως δεν θα ίσχυε αυτό για τις μεγαλύτερες :)

λιμ είπε...

Πολύ αρνητικό για τη διοργάνωση και για το fair play που δεν κατέβηκε ο Λαγοπάτης στον ένατο γύρο, χαρίζοντας την πρόκριση στον Χαριτάκη.

Ανώνυμος είπε...

Aparadektos o Lagopatis... Tha to eksetasoun sthn ESO h koimountai orthioi??

olakiola είπε...

De nomizo oti mporei na kanei kati i ESO epeidi kapoios den katebike ston teleutaio giro - oute mporei na kserei an kapoio apo ta allo apotelesmata eixan prosimfoni8ei ;) Eidika de an DEN iparxei ek8esi diatiti gia "periergi" simperifora, den 8eoro oti mporei na epembei i omospondia.

Opote as min petame, p@p@ries... alloste an 8eloume na allaksei i simperifora ton skakiston, prepei na allaksei apo emas tous idious.

Ανώνυμος είπε...

H EΣΟ μπορεί να παρέμβει αυταπάγγελτα και χωρίς την έκθεση κανενός διαιτητή. Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ο Λαγοπάτης θα πρέπει να αποδείξει σοβαρό λόγο (υγεία, κτλ) αν και μεταξύ μας όλοι καταλαβαίνουμε τι συνέβη.

olakiola είπε...

Ok, as epemvei autepaggelta.

Apla, kai xoris na 8elo na dikaiologiso ton Lagopati, mou einai diskolo na pistepso oti mporei kapoios na timori8ei otan simetexei e8elontika / erasitexnika (kai malista plironontas parabolo) se ena tournoua - ektos kai an exei ipograpsei orous simmetoxis pou na epibaloun sigekrimeni simperifora (an isxiei kati tetoio pao paso)

Oso gia tous "sovarous" logous pou mporei na epikalestei kaneis, oriste merika afoplistika paradeigmata pou gia mena stekoun:
- Parakimi8ika
- Gnorisa ton/tin xyz
- o skilos mou ekripse to ksipnitiri

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΟ;

SirJohn είπε...

Νομίζω πως το τουρνουά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να υπάρχει δυνατότητα νόρμας για οποιονδήποτε.
Πάντως ο Κ. Νικολαϊδης έχει και τις 3 νόρμες εδώ και αρκετά χρόνια, μόνο το έλο του λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό...
Αλήθεια δεν χάνονται οι νόρμες μετά από κάποια χρόνια?

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Παλιότερα οι νόρμες ίσχυαν για 5 χρόνια, αλλά αυτό έχει αλλάξει.

Από τον κανονισμό τίτλων της FIDE του 2009:
1.54 Title results remain valid for life. Thus there is no time restriction imposed on obtaining norms.

Είχα χάσει έτσι 2 νόρμες (από τις 5 που έχω κάνει συνολικά).

Εξόριστος στην Ικαρία είπε...

Απ' όσο γνωρίζω ο Χαριτάκης δεν δέχθηκε να παίξει στο κλειστό λόγω του συμμβάντος και έτσι τη θέση του θα πάρει ο κ Ορνιθόπουλος. Έχουμε λοιπόν:
-Νικολαίδης
-ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ!!!
-Ορνιθόπουλος

και έχω με κεφαλαία τον κ Θ.Σπηλιάδη γιάτί αποτελεί μια τεράστια έκπληξη! Με έλο 1800 και απόδοση στο τουρνουά 2320 και με όλα τα αποτελέσματα να λειτουργούν υπέρ του στον τελευταίο γύρο(το πως πχ κατάφερε ο Πόυντζας να στήσει την Ντάμα του σε κερδισμένη θέση με αντίπαλο τον Βούλγαρο FM και άλλα πολλά...) κατάφερε αυτό για το οποίο πάλευαν πάρα πολλοί Αθηναίοι (και μη) προσπαθούσαν να καταφέρουν!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Φταίει σε κάτι ο Χαριτάκης αν δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο αντίπαλός του; Πρέπει να συμμετέχει κανονικά ο άνθρωπος στους τελικούς, αλίμονο.

Ανώνυμος είπε...

Σκακιστικός Άδης:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ!!!

Τάσος Αλεξάνδρου είπε...

Ο 17χρονος Θανάσης Σπηλιάδης ξεκίνησε πριν 4 χρόνια το σκάκι γι αυτό και είναι σχετικά άγνωστος στο χώρο. Με ελάχιστη θεωρητική κατάρτιση στηρίζεται στο πλούσιο σκακιστικό του ταλέντο.
Το να μιλάμε μειωτικά για κάποιον που κέρδισε μέσα στον αγωνιστικό στίβο αυτό που κέρδισε, είναι, αν μη τι άλλο, προσβολή του "αγωνίζεσθαι". Πρέπει να δεχόμαστε ο,τιδήποτε κατακτιέται άξια, με τους υποκείμενους όρους και νόμιμα.

Εξόριστος στην Ικαρία είπε...

κ Αλεξάνδρου,

Φυσικά και πανάξια κατέκτησε ο κ Σπηλιάδης την πρόκρισή του στο κλειστό πρωτάθλημα ανδρών (αν δεν αλλάξουν γνώμη οι δεσποινίδες Μαρία και Ζωή), αλλά το να αναφέρει κάποιος τα γεγονότα δεν σημαίνει ότι μειώνει την αξία του κατορθώματος του κ Σπηλιάδη. Γεγονός είναι ότι ο Πούντζας είχε τουλάχιστον νούλα στην παρτίδα του (και με νούλα προκρινόταν αυτός) και ο αντιπαλός του αποφεύγοντας την νούλα βγήκε σε χαμένη θέση την οποία στην πίεση την κέρδισε. Μήπως ο κ Πούντζας δεν άξιζε την πρόκριση; Έχασε μόνο από τους Gm και τον FM με αυτόν τον τρόπο στον τελευταίο γύρο. Όπως και ο κ Τεπελένης δεν εκμεταλλεύτηκε την σχεδόν κερδισμένη θέση του στον τελευταίο γύρο για να πάρει αυτός την πρόκριση. Ο όποίος κ Τεπελένης στην παρτίδα Τεπελένης-Σπηλιάδης έκανε μινιατούρα τον κ Σπηλιάδη ο οποίος στους δύο τελευταίους γύρους κέρδισε μετά από στήσιμο ολόκληρου κομματιού (!!) από τους δύο του αντιπάλους (Αφτσόγλου και Βαλντέν).

Αυτά είναι τα γεγονότα, σε όποιον αρέσει ή όχι. Αν και πιστεύω πως ο κ Σπηλιάδης είχε κάθε δυνατότητα να κερδίσει στα ίσια και τον Βαλντέν και τον Αφτσόγλου ,αφού και στους δύο δεν έδωσε ΚΑΜΙΑ ευκαιρία να μετά το στήσιμό τους με υποδειγματικό παιχνίδι, το γεγονός είναι ότι οι Αθηναίοι σκακιστές τον υποτίμησαν, βάση του Ελο του, και καλά έπαθαν!

Και ελπίζω τώρα εκεί στην Πάτρα να διαχειριστούν σωστά την επιτυχία του παιδιού και να τον βοηθήσουν να προετοιμαστεί σωστά για το κλειστό που θα γίνει κάπου τον Νοέμβρη αν δεν κάνω λάθος.

Ασύρματος είπε...

Φυσικά η πρόκριση του Σπηλιάδη κατακτήθηκε άξια και πάνω στην σκακιέρα.

Το αν αυτό έγινε γιατί έστηναν οι αντίπαλοί του (δεν είναι μόνο οι παρτίδες που αναφέρονται, στην παρτίδα με τον Δούνη γινόταν ματ) δεν έχει σημασία, κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτόγνωρο στο σκάκι. Αν ο Πούντζας κέρδισε, τότε θα κέρδιζε αυτός άξια την πρόκριση, πάντως σε σχέση με το σχόλιο ότι έχασε από 2 GM και 1 FM μπορεί ίσως κανείς να αντιτάξει ότι κέρδισε 6 αντιπάλους αρκετά υποδεέστερούς του.

Ανώνυμος είπε...

PIOI EISTE ESEIS OI ANONYMOI POU GRAFETE GIA TON XARITAKI?
ITAN TO NO2 APO TOUS ELLINES KAI EXALLOU PERNOUSE KATA POLI SE ELO TON ANTIPALO TOU.DE BOROUSE NA TON KERDISEI?TOU EKANE XARI?AN THELAN DE BOROUSAN NA PAIXOUN MIA ORAIA PARTIDA ME TO IDIO APOTELESMA KAI NA MI MILAEI KANEIS TORA?(AUTO THA ITAN KOROIDIA!)EXALLOU MALLON GNORIZETE OTI EXEI PAIXEI 3 FORES TELIKA ANDRON (mia fora 4os kai dyo fora ekrine to titlo),KANENAS TYXAIOS EINAI?STO TOURNOUA EIXE TO PIO DYSKOLO PROGRMMA!GRAPSTE PIOS ITAN PIO DIKAIO NA PERASEI?KAPIOS GRAFEI GIA ESO KAI PITHARXIKA.PARAVIASTIKE KANENAS KANONISMOS?KAPOTE EGINE SIKE MATS STIN A ETHNIKI(2004)10 ISOPALIES METAXI 2 OMADON ME MEGALI DIAFORA DINAMIKOTITOS PROKIMENOU NA RIXOUN TIN OMADA POU AGONIZOMOUN.AUTO FYSIKA DEN APOTELOUSE PROVLIMA!KAPIOS GRAFEI GIA PERIERGI SIMPERIFORA TOU LAGOPATI,EGO LEO OTI PERIERGI SIMPERIFORA EXEI AUTOS POU TO EGRAPSE!ANTI NA XERESTE GIA TO PIOI PROKRITHIKAN APO AUTO TO ANOIXTO PROTATHLIMA ME TIS TOSSES APOUSIES PAIKTON LETE OTI SAS KATEVEI!MAKARI NA PAIXEI STA TELIKA ANDRON KAI TELOSPANTON PIOS LEEI OTI DE THA PAIXEI?AUTO EINAI DIMIOURGIMA FANTASIAS KAI TO XERO.DE XERO PIOI GRAFOUN AUTA POU GRAFOUN GIATI EINAI ANONYMOI OUTE TI SKOPOUS EXIPIRETEI I DIMIOURGIA ENOS THEMATOS EK TOU MI EXONTOS,ELPIZO NA APOKTISOUN KAPOTE TO ITHOS KAI TIN ISTORIA STO XORO TOU SKAKIOU TOU THEODOROU.Ysterografo:ego vgika 2os sto porto carra me sintomi noula teleutaio gyro me ton Papadopoulo pou ton pernousa 250 monades.tha epilifthei kanei pou mou XARISE(!!)noula????? kopste tis m..... VAFIADIS KLEANTHIS

trandism είπε...

Ψυχραιμία κύριε Βαφειάδη. Με τα κεφαλαία greeklish ούτε να σας διαβάσουμε μπορούμε καλά καλά..

Φυσικά και πρέπει να πάει να παίξει ο Χαριτάκης στο κλειστό και ελπίζω να το κάνει. Και πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.

Αλλά όπως και να το κάνουμε αυτό που έκανε ο Λαγοπάτης δεν είναι σωστό. Φανταστείτε να του στερούσε την πρόκριση αν ήταν οριακά τα Bucholz. Τότε τί θα λέγατε?

Το να συγκληθεί το πειθαρχικό της ΕΣΟ γι αυτήν την περίπτωση μετά από όσα έχουν γίνει πέρυσι στο διασυλλογικό και γω πιστεύω ότι θα είναι γελοίο, ελπίζω να μη συμβεί.

Ανώνυμος είπε...

de tha asxolitho allo.opios katalave,katalave.einai logiko na pairnoun tilefono apo tin omospondia kai na rotane ton lagopati giati den katevike na paixei?(kai opos apantise,den itan kala.vgalte ton pseuti eseis,ego de xero,eseis xerete).an ekove ti prokrisi apo to xaritaki kaneis de tha elege tipota,an omos epeze kai exane,tha legane?ti tha elega an loipon tou ekove ti prokrisi?tipota.opos tipota den eipa kai gia auto pou synevei.alloi ipan

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

1. Κανείς δεν άξιζε να κερδίσει παρτίδα που έχασε. Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, μπερδεύει το σκάκι με το ποδόσφαιρο η την πόκα. Ο πρώτος που θα συμφωνήσει με αυτό, είναι αναμφίβολα ο Χρύσανθος. Έχασε από ένα χειρότερο παίκτη γιατί έστησε- έτσι είναι το παιχνίδι, έτσι ήταν πάντα.
2. Και...φυσικά ο Χαριτάκης θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει τον Λαγοπάτη- όπως εξίσου φυσικά θα μπορούσε και να χάσει. Το ζήτημα είναι όμως ότι δεν έπαιξε, και αυτό δεν χρειάζονται ούτε γκρίκλις, ούτε κεφαλαία για να το εκφράσει κανείς.
3. Παρεμπιπτόντως θεωρώ και εγώ την ευαισθησία του Χαριτάκη υπερβολική- θα έπρεπε να παίξει στα τελικά, γιατί δεν είναι δική του ευθύνη που ο αντίπαλός του δεν εμφανίστηκε.

Ametanoitos είπε...

Από όπου και να το πιάσει κανείς το θέμα νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως αν κάποιος ευθύνεται είναι ο Λαγοπάτης. Φυσικά μπορεί όντως ο άνθρωπος να μην ήταν καλά, αλλά αν ήταν έτσι γιατί ο συγκάτοικός του κ Χαριτάκης πειράχτηκε και δεν κατέβηκε στις απονομές και σε όσους τον συνέχεραν στο πλοιο για την πρόκρισή του έλεγε πως δεν θα κατέβει? Ίσως οι υποθέσεις που κάνω να είναι λάθος και να είχε άλλους λόγους, αλλά σε εμένα δώθηκε η εντύπωση πως το έκανε αυτό γιατί πειράχτηκε. Και εγώ δεν καταλαβαίνω την οργή του κ Βαφειάδη

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχει γίνει ολόκληρη κουβέντα για τις φιλικές ισοπαλίες στον τελευταίο γύρο των τελικών Ελλάδος...
Μάλιστα ερωτηθείς κάποιος γνωστός παίκτης είχε πει ότι αρνήθηκε να χάσει οικειοθελώς παρτίδα που του είχαν προτείνει...
Μιλώντας γενικά φυσικά, δεν θεωρώ σωστό κάποιοι επειδή είναι γνωστοί να στήνουν νίκες (κι όχι ισοπαλίες) ενώ άλλοι παίζουν με GM
ΥΓ:Κ. Βαφειάδη εγώ έχοντας 250 β. λιγότερους είχα το θράσος να προτείνω ισοπαλία...σε ανάλογη περίπτωση αλλά στην ώρα των αγώνων...κατεβήκαμε και παίξαμε δηλαδή