Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής - 3ος γύρος


Από τα ατομικά αποτελέσματα του 3ου γύρου ξεχωρίζει η νίκη του Γιάννη Νικολαϊδη, με τα μαύρα, επί του Νταβίντ Ναβάρα (2731).

Τα αποτελέσματα του 3ου γύρου: ΟΣ Τριανδρίας - Κύδων Χανίων 2,5-9,5, ΠΣ Περιστερίου - ΦΟΝ Ηρακλείου 9,5-2,5, ΑΕΚ - ΣΟ Ηρακλείου 4-8, Λ.Π. Φλώρινας - Φυσιολάτρης Νίκαιας 5-7, ΣΑΣ Κορωπίου - ΝΟ Καλαμάτας 7-5, ΕΣΚ Άμφισσας - ΑΣ Παπάγου 6-6, Πανιώνιος - ΣΑ Χανίων 5-7, ΕΕΣ Κορυδαλλού - ΣΑ Γαζίου 6,5-5,5, ΣΟ Ηλιούπολης - ΣΟ Καλλιθέας 5-7, Συλ. Ιωαννιτών Σκακιστών - ΣΟ Ικαρίας 5,5-6,5, ΣΟ Πατρών - ΣΑ Χαλκίδας 11-1.

Μερικά σημαντικά ατομικά αποτελέσματα: Ναβάρα - Νικολαϊδης Ι. 0-1, Ιβαντσούκ - Μπαλόχ 1-0, Καπνίσης - Ιστρατέσκου 0-1, Χάμερ - Κεμπίνσκι 1-0, Στεφάνοβα - Μπράουν 0-1.

15 σχόλια:

stamos1972 είπε...

Σήμερα υπάρχει το ντέρμπι των (κατά τα φαινόμενα) δυνατότερων ομάδων της διοργάνωσης. Κύδωνας – Στέγη.
Χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα του Ηρακλείου φαίνεται ότι ο νικητής της συνάντησης θα στεφθεί και πρωταθλητής.
Ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες χωρίς φαβορί.
Ας κερδίσει ο καλύτερος!

Ανώνυμος είπε...

ε! όχι και ομάδα του Ηρακλείου ο Κύδωνας, μη "βλασφημείς" αγαπητέ stamos 1972. :-)

Οσο για το αποτέλεσμα, όταν έχεις στη 5η σκακιέρα τον Κοτρωνιά αλοίμονό σου αν δεν νικήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο stamos1972 αναφερόταν στην ομάδα του ΣΟ Ηρακλείου, ότι δεν έχει ελπίδα για να πάρει πρωτάθλημα και ότι ο νικητής της αναμέτρησης Κύδων - Περιστέρι, θα είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Αν και το σημερινο ειναι μαλλον το πιο δυσκολο ματς για την ΠΣ Περιστεριου δυσκολα θα το χαρακτηριζαμε ντερμπυ.Ο Κυδωνας ειναι πολυ ισχυρος σε γυναικειες και νεανικες, αλλα στις ανδρικες σκακιερες,οπως ανακοινωθηκαν τα ζευγαρια, υπαρχει μια συνολικη διαφορα Elo πανω απο 1000 μοναδες που μαλλον θα αποβει καθοριστικη οσο καλα και να παιζει ο Γ.Νικολαίδης..
Κατα την γνωμη μου η ΠΣ Περιστεριου το παρακανε με τις μεταγραφες,ειναι σαν να βλεπουμε τον Ολυμπιακο η τον Παναθηναϊκο να παιζει στην Β'Εθνικη.Οι μεχρι τωρα αντιπαλοι του Κοτρωνια στην 5η σκακιερα φτανουν δεν φτανουν το 2050 σε μεσο ορο διεθνους Elo.
Πολυ εντυπωσιακο το 11-1 της Πατρας επι της Χαλκιδας χθες,ωστοσο ο Παλαμηδης χρειαζεται πιθανοτατα δυο νικες με Γιαννενα και Ικαρια για να σωθει, και αν πετυχει την πρωτη σημερα, ισως αλλαξει το κλιμα στην ομαδα.Δεν βοηθαν μεχρι στιγμης οι Naiditsch(2684,0.5/3),Stefanova(2560,0/2).
Ιδιαιτερο ενδιαφερον θα εχει και η σημερινη παρτιδα Bologan-Hammer με τους δυο σκακιστες να εχουν απο 2.5/3

stamos1972 είπε...

Έχω την εντύπωση ότι υπερβάλλετε λίγο.
Όντως η Στέγη στις αντρικές σκακιέρες δεν παίζεται από κανέναν στην διοργάνωση, αλλά και ο Κύδων στις 6 έως 12 είναι πολύ δυνατός (και η Στέγη βέβαια).
Σε περίπτωση λοιπόν που η Στέγη δεν κάνει ευρεία νίκη στις 5 επάνω και κάποια αμφίρροπα παιχνίδια λήξουν υπέρ του Κύδωνα τότε μπορεί να έχουμε νίκη του Κύδων.
Προσέξτε άλλωστε τα σκορ των δύο ομάδων. Είναι παρόμοια με μια πολύ μικρή υπεροχή του… Κύδωνα!

@Μέτοικος: Τα ELO δεν παίζουν σκάκι έτσι δεν είναι?

@ανώνυμος: Όπως πολύ σωστά επισήμανε και ο… άλλος Ανώνυμος εννοούσα το Σ.Ο.Ηρακλείου.

λιμ είπε...

Θα παω σήμερα και ελπίζω να μπορέσω να δω καμιά παρτίδα!

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ stamos 1972

Δεν παιζουν σκακι μεν,βγαινουν απο το σκακι που εχεις παιξει ομως..

Τιποτα δεν αποκλειεται,απλα κατα την γνωμη μου υπαρχει φαβορι στο ματς.

θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε ποσο κοσμο θα συγκεντρωσουν σημερα τα παιχνιδια,αν και δεν ειναι τυχερη (ας το πουμε ετσι) η διοργανωση,πρωτα ο δυο ημιτελικοι του Μουντιαλ,τωρα η γενικη απεργια..

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Προφανώς και η ΠΣΠ είναι το απόλυτο φαβορί. Πως θα μπορούσε να μην είναι, με τον Κοτρωνιά τελευταία ανδρική σκακιέρα;
Αλλά προσωπικά, ελπίζω ο Κύδων να κάνει την έκπληξη- αν μη τι άλλο, γιατί στην ομάδα του παίζουν αρκετοί Χανιώτες σκακιστές... ενώ στην Στέγη...
Δεν ψέγω την Στέγη με τα παραπάνω. Η λογική λέει ότι θα το πάρουν άνετα. Αλλά στο σκάκι, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, πέρα από την λογική.
Καθοριστικός παράγοντας είναι τι θα κόψει ο Κύδων στις ανδρικές, και συγκεκριμένα στις Νικoλαίδης- Ίβαντσουκ και Ζαχάριεβ- Χαλκιάς. Αν εκεί ο Κύδων πάρει κάτι θετικό, είναι σαφώς μέσα στο κόλπο!

Ανώνυμος είπε...

@pfren
foveri i partida tou Psoma me ton Ornithopoulo!
:)

λιμ είπε...

Δείτε την παρτίδ Στεφανίδη - Μίχος.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό παίξιμο από τη Στεφανίδη, μπράβο και πάλι μπράβο.

Νικος Σερ.

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Δεν καταλαβαίνω τίποτε στην παρτίδα της Στεφανίδη. Αφού ο μαύρος έπαιξε 19...Ββ6 (αν και 19...γ4 είναι σίγουρα καλύτερη κίνηση), γιατί δεν έφαγε το β2 μετά από το 20.Αα4, αλλά προτίμησε το (πολύ κακό) 20...Πζ8;
Και το 19.δ5 της λευκής δεν καταλαβαίνω. Γιατί όχι 19.δγ5 με σταθερά καλύτερα τα λευκά; Το 19.δ5 δημιουργεί τον κίνδυνο να γίνει ο Αγ2 φυλακόβιος...
Το Ιε6 είναι ωραία κίνηση, αλλά πιο σωστό θα ήταν το κόψιμο με το ζ-πιόνι στο ε6, για να έρχεται η κυρία στο ε6 μετά το κόψιμο του πύργου στο ζ7 (και απειλή Π;η7+ για την οποία δεν υπάρχει άμυνα).

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

...η Καβάλα δεν συμμετέχει στην Α' Εθνική;;;;

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Κύριε Γεωργιάδη:
http://skakistiko.blogspot.com/2010/05/9_13.html

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

@PFREN

Ευχαριστώ!
Ο PFREN τελευταία είναι ένας από τους καλύτερους posters. :-)