Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Βιβλίο για τον Νίκο Καραπάνο

Από την επόμενη εβδομάδα θα διατίθεται το βιβλίο «Νίκος Καραπάνος 1966-2009, ένας φίλος έφυγε» το οποίο έγραψε (προσφορά στη μνήμη του φίλου του) ο Στράτος Γρίβας με την ευγενική συνεργασία των Viktor Bologan, Αντώνη Βραγοτέρη, Σπύρου Ιλαντζή, Δημήτρη Καναβαράκη, Ελπίδας Καραπάνου, Δρόσου Κραβαρτόγιαννου, Αλέξανδρου Κυριακίδη, Ιωάννας Λαζογεώργου, Θύμιου Μαγκλάρα, Παναγιώτη Μεγαλιού, Γιώργου Μιχαηλίδη, Νίκου Ντίρλη, Κώστα Παπακωνσταντίνου, Μαρίας Πετσετίδη, Διονυσίας & Χριστίνας Πολύζου, Έφης Σαλταμάρα, Κώστα Σιέμπου, Ανδρέα & Ιορδάνη Σπηλιόπουλου, Νικόλα Σφήκα και Γιώργου Τσουνή.

Το βιβλίο αποτελείται από 64 σελίδες και τιμάται 10 ευρώ έκαστο. Η πρώτη έκδοση πραγματοποιήθηκε χάρη στη χορηγία του τυπογραφείου του Γιώργου Μιχαηλίδη και της Έφης Σαλταμάρα σε 1.000 αντίτυπα. Από αυτά, 50 θα δοθούν στην μητέρα του, και τα υπόλοιπα 950 θα πωληθούν, με όλα τα έσοδα να κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του (Εθνική Τράπεζα: 817 / 757453-34), για την αγορά και συντήρηση του τάφου.

Στην Αθήνα το βιβλίο θα διατίθεται από το κατάστημα «Κάισσα» (Ιπποκράτους & Καλλιδρομίου - τηλ. 210-3606488) και τα γραφεία της Ε.Σ.Ο. (κ. Ηλία Λάγγαρη - Συγγρού 25 - 4ος όροφος - τηλ. 210-9220972) και ειδικά κατά τη διάρκεια του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας, στο χώρο των αγώνων. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη διάθεσή του εκτός Αθηνών (ή ακόμα και στην Αθήνα) και γενικά να βοηθήσουν την αφιλοκερδή αυτή προσπάθεια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κ. Έφη Σαλταμάρα (τηλ. 6944-914867).

8 σχόλια:

alas είπε...

μπραβο. αλλα αυτες οι λεπτομερειες για "αγορα και συντηρηση του ταφου" θα μπορούσαν να λείπουν.

Schrödinger's Cat είπε...

Ούτε εμένα αρέσει αυτό το σημείο, αλλά σκέφτηκα να μην τροποποιήσω το δελτίο τύπου.

alas είπε...

Ε ναι, για το δελτίο τύπου λέω.

1+1=2 είπε...

Γιατί δεν σας αρέσει?
Δεν βλέπω την αναγκαιότητα εσκεμμένης παράλειψης ή τροποποίησης αυτής της λεπτομέρειας.
Συγχαρητήρια στους συνεργάτες και για την ειλικρίνεια.

Ametanoitos είπε...

Υπήρξα μαθητής, φίλος και συμπαίκτης με τον Νίκο και είμαι από αυτούς που αναφέρθηκαν ότι βοήθησαν με παροχή υλικού για τη συγγραφή του βιβλίου. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον κ Γρίβα πριν καν δω τη δουλειά που έκανε, γιατί αυτό που μετράει πολύ για μένα ήταν η πρωτοβουλία που ανέλαβε. Θα περίμενα το βιβλίο να ήταν περισσότερες σελίδες και οι συμμετέχοντες περισσότεροι (ίσως κάποιοι δεν θέλησαν να ειπωθεί το ονομά τους?). Να υποθέσω επίσης ότι στο μέλλον μπορεί να περιμένουμε μια δεύτερη έκδοση ίσως?

Ντίρλης Νίκος

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Να πω κι εγώ την βλακεία μου.
Ο Νικόλας ήταν καλό παιδί, ευθύς άνθρωπος , και ισχυρή προσωπικότητα. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του (διαφορά ηλικίας, και προσανατολισμών), αλλά είχα κουβεντιάσει πολλές φορές μαζί του, και μου έχει μείνει η εντύπωση που εχουν και οι περισσότεροι από αυτόν: Άτομο ελαφρώς μυστήριο, απρόβλεπτο, αλλά την ίδια στιγμή ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ.
Σκακιστικά, δεν μπορώ να τον κρίνω. Έχω παίξει μαζί του μόνο μία φορά, κέρδισα με συνοπτικές διαδιασίες, αλλά στο post mortem πραγματικά μου έκανε εντύπωση πόσο αντικειμενικά (και σκωπτικά) αντιμετώπιζε τα λάθη ΜΑΣ.
Ο Νίκος, ήταν μία καθαρόαιμη σκακιστική περσόνα. Αυτόφωτος. Για αυτόν τον λόγο, θα τον έχω πάντοτε ψηλά στην εκτίμησή μου, και θα είναι και ένας από τους πρώτους που θα παίξω μαζί του μπλιτσάκι, όταν μεταδημοτεύσω στας αιωνίους μονάς...
Προτεραιότηα έχουν για τα μπλιτσάκια αυτά ο Κώστας (Αμέντολα), ο Μήτσος (Σιώρης), ο Λέων (Κόκκινος), αλλά και διάφοροι άλλοι.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Σε περιμένει και ο Κάππα αγαπητέ PFREN (σε έχει άχτι γιατί τόλμησες να τον κατατάξεις δεύτερο πίσω από -άκουσον άκουσον- τον Γκαρικάκο) να σου ‘εξηγήσει το όνειρο’…:-)

Panos M είπε...

Κάτι ξεκίνησα να γράψω "τελείται το Μνημόσυνο" και τέτοια, μα έλα που ένα χρόνο μετά κι ακόμα δεν θέλω να το πιστέψω...
Τέλος πάντων: Την Κυριακή 8 Αυγούστου, στην Παναγιά την Αλεξιώτισσα, το Γ' Νεκροταφείο της Πάτρας (μεταξύ των οδών 12ου Συντάγματος και Μαραγκοπούλου), θα συγκεντρωθούμε για χάρη του Νίκου, η Οικογένειά του, οι μαθητές του κι οι φίλοι του.