Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Μία διαφορετική προκήρυξη

(ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Σ.Ο ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – Σ.Μ.Α.Ο. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 2007

1. ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ!
Μετά την τέλεση του περυσινού πρωταθλήματος μας μετά από 31 χρόνια, μας έπιασε η πρεμούρα να προκηρύξουμε το Πρωτάθλημα Σ.Ο. Παγκρατίου και Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής για το 2007 πρόωρα! Το Πρωτάθλημά μας θα διεξαχθεί φέτος από 12 Σεπτεμβρίου ως 24 Οκτωβρίου, με ελβετικό σύστημα 9 γύρων για να μην υπάρχουν δικαιολογίες ότι με τους 7 γύρους που παίξαμε πέρυσι τα αποτελέσματα δεν ήταν αντιπροσωπευτικά! Το τουρνουά θα υπολογισθεί για τους πίνακες elo της FIDE και της ΕΣΟ.
Όποιος λοιπόν τολμά ας προσπαθήσει να εκθρονίσει τον φοβερό Κοκόλια που κρατά τα σκήπτρα του Πρωταθλητή!
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο σαλέ του Σ.Ο. Παγκρατίου και του Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.

2. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ
Παίζουμε, χωρίς να στήνουμε ει δυνατόν, ένα γύρο την εβδομάδα, με αγωνιστική ημέρα την Τετάρτη. Αναβολές επιτρέπονται αφού ο παίκτης που έχει το πρόβλημα ειδοποιήσει τον αντίπαλο και εκείνος συμφωνήσει (παρακαλούμε κατανόηση αλλά και τάξη). Η φιλοσοφία είναι να έχουν τελειώσει όλες οι παρτίδες του γύρου μέχρι την Κυριακή, ώστε η κλήρωση να γίνεται μέχρι την Δευτέρα. Μπορεί η αναβολή να γίνεται και πριν την Τετάρτη εφόσον έχει ανακοινωθεί η κλήρωση, οπότε καλείται προκαταβολή!

3. ΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ
Υπεύθυνος για τις κληρώσεις και για την ομαλή ροή του προγράμματος είναι ο κ. Άγγελος Τζερμιαδιανός. Θα σφυρίξει ακριβοδίκαια όπως πάντα ο κ. Θύμιος Παπακωσταντίνου. Συνυπεύθυνοι αγώνων ο κ. Ανδρέας Φειδάκης και κ. Γεώργιος Νικολαΐδης.

4. ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ!
Σκεφτόμαστε χωρίς να χαζεύουμε 1,5 ώρα (90 λεπτά) ο καθένας για τις πρώτες 40 κινήσεις και ακόμη 15 λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, έχουμε πρόσθετο χρόνο μισό λεπτό (30”) από την 1η κίνηση και για κάθε κίνηση που παίζουμε, για να μην έχουμε τη δικαιολογία ότι ήμασταν κερδισμένοι αλλά μας έπεσε!

5. ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ
Σε περίπτωση που ισοβαθμήσουμε (με κάποιον χειρότερο μας φυσικά) εφαρμόζονται τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
α) αποτέλεσμα μεταξύ ισόβαθμων παικτών (εφόσον όλοι οι ισόβαθμοι έχουν παίξει μεταξύ τους)
β) Μπούχολτς (άθροιση των βαθμών των αντιπάλων)
γ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

6. ΠΑΡΑΒΟΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ
Κάθε παίκτης προσφέρει συμβολικό παράβολο 5 ευρώ για τα έπαθλα και τα γενικά έξοδα της διοργάνωσης.
Στον Πρωταθλητή ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ θα απονεμηθεί με όλες τις τιμές βαρύτιμο τρόπαιο! Ταυτόχρονα ο νικητής προσφωνείται «κύριος/κυρία Πρωταθλητής/Πρωταθλήτρια » μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα του απευθυνόμαστε όλοι με χαμηλή κλίση του κεφαλιού προς τα κάτω και τον αντιμετωπίζουμε με τον απαραίτητο σεβασμό! (ευελπιστούμε όλοι να μην το πάρει ούτε φέτος ο Δρακόπουλος!)

7. ΓΕΝΙΚΑ
Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στον κ. Νικολαΐδη (6945538028, 3202399 από 8:00 έως 15:00) ή κ. Τζερμιαδιανό (6977973587) ή στο γνωστό μας e-mail: sop-smaok@googlegroups.com
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, ας μας φωτίσει η Kaissa να έχουμε ορθή κρίση!

http://www.athenschess.gr/images/stories/sopsmaok_champ_2007.doc

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτική προκύρηξη!
Έχει ακουστεί ότι θα παίξουν πολλοί καλοί παίκτες, π.χ. Μαστροκούκος, Ιλαντζής, Κοκόλιας, Δρακόπουλος, ίσως ο Κουρκουνάκης...