Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Διαγωνισμός Προβλημάτων

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Αιγάλεω (Ιερά Οδός 294 και Ολυμπίας, Εμπορικό Κέντρο La Mirage, 1ος όροφος, τηλ. 210-5910421), την Κυριακή 1 Ιουνίου, ώρα 10:30 – 15:00. Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνει ο Σ.Ο. Αιγάλεω και η Επιτροπή Καλλιτεχνικού Σκακιού της ΕΣΟ.

Ο διαγωνισμός θα είναι δύο γύρων με έξι (6) προβλήματα προς λύση στον καθένα (ήτοι ένα ορθόδοξο 2 κινήσεων, ένα ορθόδοξο 3 κινήσεων, ένα ορθόδοξο πολλών κινήσεων, μία σπουδή, ένα βοηθητικό και ένα αντίστροφο ανά γύρο). Ο χρόνος σκέψης για κάθε γύρο είναι δύο (2) ώρες, ενώ προβλέπεται διάλειμμα μισής ώρας μεταξύ τους. Η κατάταξη θα γίνει με βάση τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει κάθε λύτης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεύτερο κριτήριο είναι ο συντομότερος χρόνος. Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και βιβλία.

Θα υπάρξει, επίσης, ένα δεύτερο τμήμα που απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες, και θα περιλαμβάνει ευκολότερα προβλήματα (τέσσερα ανά γύρο).

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η τριμελής Οργανωτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους κ.κ. Σπ. Ιλαντζή, Δ. Σκυριανόγλου και Χ. Φουγιαξή.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ως το Σάββατο 31 Μαΐου.

Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις σε σχέση με την ως άνω διοργάνωση, στον κ. Χάρη Φουγιαξή: τηλ. 210-9491442 (πρωινές ώρες), 210-8653077 (απογ. ώρες), 697-9126087(κινητό), e-mail: harryfou@ath.forthnet.gr ή στην ΕΣΟ: τηλ. 210-9221465, 210-9221620 (fax), e-mail: info@chessfed.gr

Udo Degener, Troll 2002

Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε 2 κινήσεις (#2)

3 σχόλια:

Michelangelo είπε...

Ktc3...H kinhsh tou ippoth...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Κι όσο για την Κυριακή, ένα έχω να (ξανα)πώ : Τρέμε Παπασταυρόπουλε!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Θέλω απ' αυτό το παγκόσμιο βήμα (ο Γάτος με πληρώνει αδρά για να τον λιβανίζω) να καταγγείλω την απαράδεκτη στάση της οργανωτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και δη το μέλος της Χάρη Φουγιαξή. Στην λογική αίτησή μου να μου δοθούν προκαταβολικά οι λύσεις των πολυκίνητων και των σελφμέιτ έναντι σεβαστού ποσού (έτσι ξοδεύω τα χρήματα που πέρνω από το Γάτο), το οποίο ποσό σε καμιά περίπτωση δε θίγει το κύρος της επιτροπής, αυτός μου απάντησε με ένα εξοργιστικό μέιλ όπου διαφημιζόταν ένα φρη νταουνλόουντ του φάιαρφοξ (συγγνώμη για τα αγγλικά μου, βρίσκομαι ακόμα στο λόουερ - πιο λόουερ δε γίνεται). Πώς περιμένετε κύριοι να προχωρήσει το καλλιτεχνικό σκάκι στην επαρχία μέσα από τέτοιες αντιαναπτυξιακές πρακτικές; Πώς θέλετε να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων, όταν προβλήματα βάζει ο αλήστου μνήμης Στάινμπεκ (ή κάπως έτσι) και ο κύριος Φουγιαξής, κρατώντας τις λύσεις τους ερμητικά φυλαγμένες; Ο οποίος σημειωτέον δε χάνει ευκαιρία να σε ανατριχιάζει με τον χαρακτηριστικά μοχθηρό τόνο στη φωνή του: "ΈΝΑ ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΑ!" (τονίζοντας χαιρέκακα το "ακόμα"). Ενίσταμαι γοερά και καλώ άπαντες τους λύτες να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το χώρο αγώνων (έχει και ένα ωραίο πάρκο εκεί, κυριλέ). Εκεί θα παραμείνουμε έως ότου ο Χάρης (τον καλοπιάνω τώρα, εξ ου και η οικειότητα) αποφασίσει να μας πει πόσα θέλει και διώξει από το χώρο των αγώνων τον Πρέντο, που εδώ που τα λέμε έχει βαρεθεί να κερδίζει.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς (και μια βαλίτσα σημαδεμένα πενηντάευρα)
BEL