Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Παγκράτι - Καισαριανή



Στην ιστοσελίδα του Σ.Ο. Παγκρατίου και ΣΜΑΟ Καισαριανής (http://www.athenschess.gr/ ) έχουν αναρτηθεί ενδιαφέροντα σκακιστικά άρθρα:

Από τον IM Ανδρέα Τζερμιαδιανό: "Βασικά φινάλε στην Επίθεση Μειονότητας", "Τζερμιαδιανός Αν.- Socko B."

Από τον IM Ηλία Κουρκουνάκη: "Η ανάλυση του μήνα", με επιμέρους δημοσιεύσεις: "Anand-Topalov 1998", "Kasparov-Kasimdzhanov 1999", "Karpov-Hort 1971", "Yermolinsky-Kasparov1999", "Η Παρτίδα του αιώνα", "ο Topalov το παλεύει!"

Από τον ΟΜ Σπύρο Ιλαντζή: "Ξεκινώντας την επίθεση…", "Θυσία βασίλισσας σε παρτίδες Ελλήνων παικτών", "Ανάλυση handicap 16-07-07", "Εισαγωγή στο Καλλιτεχνικό Σκάκι "

Από τον ΟΜ Χάρη Σιαφάκα: "Το φινάλε της παρτίδας Carlsen-Cheparinov", "Η συντριβή ενός μεγάλου μαιτρ", "Έτος 2005: χρονιά του Τοπάλοβ" , "Η κρίσιμη στιγμή σε μια παρτίδα σκακιού", "Αντιμετωπίζοντας μια βασίλισσα"

Από τον σκακιστή ΑΚ και ταλαντούχο κειμενογράφο Ντίνο Αντωνιάδη τα χιουμοριστικά (και όχι μόνο): "Σα βγείς στον πηγαιμό σου για το σκάκι", "Σκάκι και Feng-Shui", "Σκάκι άνευ διδασκάλου και μεθόδου".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ιστοσελίδα του Παγκρατίου, συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr έχει ήδη αναρτηθεί η 7η αναλυμένη παρτίδα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης "Ανάλυση του Μήνα". Πρόκειται για την παρτίδα Ed.Lasker-Thomas, Λονδίνο 1911, στην οποία πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο απροσδόκητες και εντυπωσιακές επιθέσεις στην ιστορία του σκακιού.

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr έχει ήδη αναρτηθεί η 8η αναλυμένη παρτίδα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης "Ανάλυση του Μήνα". Πρόκειται για την παρτίδα Portisch-Kramnik, Μπιλ 1993 (ιντερζονάλ), στην οποία ο μετέπειτα παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει τις στρατηγικές ικανότητες που διέθετε ήδη σε πολύ νεαρή ηλικία.

Ανώνυμος είπε...

Εν όψει του ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το φθινόπωρο, στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr έχουν ήδη αναρτηθεί η 9η και η 10η αναλυμένη παρτίδα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης "Ανάλυση του Μήνα". Πρόκειται για χαρακτηριστικές νίκες του παγκόσμιου πρωταθλητή Anand και του διεκδικητή του τίτλου Kramnik.
Το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων (Ζηνοδότου 22, Παγκράτι) και σχετική διάλεξη για το επικείμενο ματς, ενώ για τον Οκτώβριο σχεδιάζεται "ζωντανή" ανάλυση τουλάχιστον μιας παρτίδας, με Διαδικτυακή σύνδεση.