Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Radio Days


Από αυτήν την Πέμπτη 29 Μαΐου και κάθε Πέμπτη, στον ραδιοσταθμό "Δίεση 101,3" θα υπάρχει μια τρίλεπτη εκπομπή με θέμα το σκάκι που θα επιμελείται και θα παρουσιάζει ο Ελισσαίος Βλάχος.

Το τρίλεπτο θα βγαίνει στον αέρα περίπου στις 9 παρά τέταρτο, στο πλαίσιο της εκπομπής "Η φυλή των φίλων" που παρουσιάζει ο Κώστας Αρβανίτης τις καθημερινές, μεταξύ 8 και 10 το πρωί.

Όπως θα μπορέσετε να ακούσετε στην πρώτη εκπομπή τα θέματα θα αντλούνται κυρίως από την αλληλεπίδραση του σκακιού με άλλους τομείς όπως η φιλοσοφία, η τέχνη, οι φυσικές επιστήμες, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία, η ιστορία κ.ά.

Πρόθεση του Ελισσαίου Βλάχου είναι η εκπομπή να αφορά και τον ακροατή που γνωρίζει λίγα ως τίποτα για το σκάκι. Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείονται θέματα επικαιρότητας ή και θέματα που πάντοτε ρωτά κάποιος που δεν ξέρει πολλά από το σκάκι όπως "Οι υπολογιστές είναι πλέον καλύτεροι από τον άνθρωπο;", "Τι κάνει ένας διαιτητής στο σκάκι;", "Το παιδί μου θα τα πάει καλύτερα στο σχολείο αν μάθει σκάκι;" και άλλα κρίσιμα ερωτήματα της σύγχρονης σκακιλογίας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στο σάιτ του ΣΟ Καλλιθέας ότι και η Μαρία (Μάρα) Στεφανίδη ντεμπουτάρει στο ραδιόφωνο με δική της μουσική εκπομπή :

http://kallitheachess.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, για εργασιακούς λόγους δεν μπόρεσα να ακούσω την πρώτη εκπομπή του Ελισσαίου Βλάχου. Πρόλαβα όμως την επόμενη χτες το πρωί και έμεινα πολύ ικανοποιημένος, τόσο από τη θεματολογία όσο και από την παρουσίαση. Κατά τη γνώμη μου, εφόσον και οι υπόλοιπες παρουσιάσεις θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα, πρόκειται ακριβώς για το είδος των εκπομπών (ή κειμένων) που θα έπρεπε να υπάρχουν για το σκάκι στα ΜΜΕ. Συνδέοντάς το με άλλα θέματα της καθημερινότητας, αναδεικνύεται η κοινωνική του αξία και γνωρίζουν γι' αυτό περισσότερα οι περιστασιακοί/περιφερειακοί φίλοι του, καθώς επίσης και όσοι δεν έχουν ιδέα γι' αυτό.
Ελπίζω κάποια στιγμή οι εκπομπές να συγκεντρωθούν και να γίνουν διαθέσιμες σε ακόμα ευρύτερο κοινό, π.χ. αναρτώντας τες στο Διαδίκτυο.
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

krima pou ine mono 3lepto..

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώνω ότι το επόμενο θέμα της εκπομπής αφορά στο καλλιτεχνικό σκάκι. Όμως, επειδή ο Κώστας Αρβανίτης, ο παραγωγός η εκπομπή του οποίου με φιλοξενεί, βρίσκεται σε άδεια, το σκακιστικό τρίλεπτο (Ματ στους 101,3) θα μεταφερθεί για την επόμενη Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 9 παρά τέταρτο το πρωί, όπως είναι η προγραμματισμένη ώρα του. Ο σταθμός εκπέμπει και μέσω διαδικτύου. www.diesi.gr

Όσο για το τρίλεπτο, νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή. Ο ραδιοφωνικός χρόνος σε έναν τόσο γνωστό σταθμό είναι πολύτιμος, ιδίως στην πρωινή ζώνη. Επίσης το τρίλεπτο αντέχεται από αυτούς που δεν ξέρουν από σκάκι και επιτρέπει την αναφορά σε πιο ειδικά θέματα, όπως αυτό του καλλιτεχνικού σκακιού. Και φυσικά μια μεγαλύτερη εκπομπή θα ήθελε και αντίστοιχο χρόνο προετοιμασίας :)

Καλή επιστροφή στον γάτο. Τα σπίτια μας έχουν επιθυμήσει τα γουργουρητά του.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα Πέμπτη 10/7 το πρωί κατάφερα, μετά από αρκετό καιρό για λόγους επαγγελματικών υποχρεώσεων, να ακούσω άλλη μια φορά την εκπομπή του Ελισσαίου Βλάχου. Κατατοπιστική για όσους έχουν μικρή σχέση με το σκάκι, πάντα με καλή δόση χιούμορ και χρήσιμη ακόμα και για όσους είναι γνώστες των θεμάτων που παρουσιάζονται, χάρη στην ακρίβεια και πληρότητα της ανάλυσης και στη γλαφυρότητα των διατυπώσεων.
Καλή μακροημέρευση και μακάρι να βρει μιμητές!

Ανώνυμος είπε...

Η εκπομπή, που είχε σταματήσει από τον Αύγουστο λόγω θερινών διακοπών, ξεκινάει και πάλι από αύριο. 9 παρά τέταρτο το πρωί, κάθε Πέμπτη.

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς συμπτωματικά, σήμερα πριν φύγω για εργασιακές υποχρεώσεις, άκουσα την εκπομπή και είχα σκοπό να γράψω γι' αυτήν προτού δω την ανακοίνωση του Ελισσαίου Βλάχου.
Εξαιρετικό κείμενο που καλό θα ήταν να δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και να μοιράζεται σε γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους. Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους αναζητήσατε τη σημερινή εκπομπή "ΜΑΤ στους 101,3" στο ραδιοσταθμό Δίεση, ενημερώνω ότι λόγω εσωτερικού τεχνικού προβλήματος η εκπομπή θα βγει στον αέρα εκτάκτως αύριο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου.

Επίσης η ώρα μετατοπίστηκε στις 10 παρά τέταρτο αντί 9 παρά τέταρτο. Πάντως η ώρα ενδέχεται να διαφέρει κάπως, ανάλογα με τις ανάγκες της γενικότερης εκπομπής στην οποία εντάσσεται: "Φυλή των Φίλων", με τον Κώστα Αρβανίτη, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή, 7-10 το πρωί.

Ακόμη, αν πέσει στα χέρια σας το Διμηνιαίο περιοδικό "Οξυγόνο" που εκδίδεται από τους Δήμους Μελισσίων και Νέας Πεντέλης και διανέμεται δωρεάν, ξεφυλλίστε το (όχι ξεφτιλίστε το). Είναι πολύ προσεγμένο (ιδίως για έντυπο δήμου), έχει ενδιαφέρουσα ύλη που ξεφεύγει από τα όρια του δήμου και... (Το καλύτερο έρχεται τώρα) Έχει και τακτική στήλη για το σκάκι!!! (σούπερ;)