Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

«Ελληνικό Σκάκι»



Κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα το νέο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΕΣΟ, "Ελληνικό Σκάκι". Το νέο τεύχος είναι διπλό, περιέχει 72 σελίδες (64 σελ. + ένθετο των 8 σελ.) και περιλαμβάνει : Ελληνικά Νέα (με αναλυτική παρουσίαση των Open τουρνουά του καλοκαιριού 2007: Ικαρία, Summer Cup (Άγ. Νικόλαος), Καβάλα, Acropolis), Διεθνή Νέα (με κύριο θέμα τα Ματς των Διεκδικητών του 2007, αλλά και παρουσίαση του τουρνουά M-tel Σόφιας και άλλων σημαντικών τουρνουά που έγιναν το καλοκαίρι του 2007), Αφιέρωμα στον διακεκριμένο σκακιστή της ΕΣΘ Γιώργο Ιωακειμίδη –που έφυγε από τη ζωή, τον Ιούνιο του 2007- τις στήλες "Από την ιστορία του σκακιού" (με θέμα, αυτή τη φορά, το "50 χρόνια πριν: ο Σμύσλοβ εκθρονίζει τον Μποτβίνικ και γίνεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής"), Καλλιτεχνικό Σκάκι, Νέα της ΕΣΟ, Συνδυασμοί κ.ά.

Στο τεύχος συνεχίζεται και η συνεργασία με τον GM Στράτο Γρίβα, ο οποίος παρουσιάζει "Θεωρητικά Θέματα", αυτή τη φορά με θέμα "Κατευθυντήριες Δυνάμεις".

Ακόμα, το περιοδικό περιλαμβάνει και το καθιερωμένο ένθετο για αρχαρίους (8 σελ.), αυτή τη φορά με θέμα "Φινάλε βασιλισσών εναντίον ασύμμετρου υλικού" και πολλά χρήσιμα στοιχεία για τα φινάλε αυτού του τύπου.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι και αυτό το τεύχος περιλαμβάνει πολλές παρτίδες, μεταξύ των οποίων πολλές αναλυμένες παρτίδες, με σχόλια των GM Al. Baburin, GM Στρ. Γρίβα, IM An. Deviatkin, GM V. Dimitrov, IM M. Notkin. Επίσης, αναδημοσιεύονται και σχόλια τoυ πρ. Παγκόσμιου Πρωταθλητή Mikh. Botvinnik και των GM Sv. Gligoric, GM M. Marin, GM R. Scherbakov, GM Y. Yakovich και του ΟΜ Γ. Ιωακειμίδη.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού –και στη 2η εξωφύλλου-, φωτογραφίες των 4 νικητών των Ματς των Διεκδικητών 2007 (Aronian, Leko, Gelfand, Grischuk). Στο οπισθόφυλλο, φωτογραφία από τις απονομές του "Acropolis".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Schrodiger Cat συγχαρητήρια για το blog σου. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον.

Elias είπε...

Πέθανε ο Ιωακειμίδης; Τον είδα τελευταία φορά πριν δώδεκα χρόνια (ίσως και περισσότερα), πότε έγινε αυτό;
Κοίτα να δεις πώς περνά ο καιρός...