From Russia With Love
Η περίφημη σκακιστική σκηνή από το «From Russia With Love» που είναι βασισμένο σε ομώνυμο βιβλίο του Fleming. Η θέση προέρχεται από παρτίδα Spassky - Bronstein (για κάποιο λόγο όμως έχουν αφαιρεθεί δυο πιόνια).
Η περίφημη σκακιστική σκηνή από το «From Russia With Love» που είναι βασισμένο σε ομώνυμο βιβλίο του Fleming. Η θέση προέρχεται από παρτίδα Spassky - Bronstein (για κάποιο λόγο όμως έχουν αφαιρεθεί δυο πιόνια).
5 σχόλια:
Xoris ta 2 pionia einai alli thesi :)
Ασανσερ για δολοφονους -Λουι Μαλ.Ζαπινγκ στην τηλεοραση.Σκηνη σε μπαρ ημερα. Δυο παικτες καθονται διπλα στο παραθυρο παιζοντας σκακι.Κινηση. Το βλεμμα τους ξεφευγει απο τη σκακιερα περναει εξω,απο τη μεγαλη τζαμαρια. Βροχη.Η καμερα διατρεχει το καφενειο και καταληγει στη γωνια που βρισκονται τα φλιπερακια.Η τρομπετα του Μαλις Ντειβις υπογραμμιζει τα υπολοιπα.
-Νουβελ Βαγκ-
Στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν αναφερθεί διάφορες πιθανές εκδοχές για τους λόγους που παραλείφθηκαν τα δύο Πιόνια. Προσωπικά απορρίπτω ότι "κόπηκαν" για λόγους αισθητικής και τείνω προς την άποψη ότι οι παραγωγοί ήθελαν να αποφύγουν τυχόν προβλήματα σχετικά με πνευματικά δικαιώματα.
Και λίγη άμεση διαφήμιση: Η παρτίδα Bronstein-Spassky είναι μια από αυτές που έχω ετοιμάσει για ανάρτηση στη μηνιαία ηλεκτρονική στήλη που διατηρώ στην ιστοσελίδα των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ www.athenschess.gr. Πιθανότατα θα δημοσιευτεί κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.
@Ηλία
Η δημοσίευση θα γίνει με τα πιόνια ή χωρίς;
Το χαρτάκι τι γράφει; Δε νομίζω τις κινήσεις ε; Θυμήθηκα μια σκηνή από εκείνη την αλησμόνητη σειρά των 80τις επικίνδυνες αποστολές... Ένας πράκτορας φορά την ειδική μάσκα-πρόσωπο υποδυόμενος έναν διάσημο σκακιστή και δίνει τον κρίσημο αγώνα αυτός, ενώ η υπόλοιπη ομάδα βοηθά τον αληθινό σκακιστή να αυτομολήσει. Για να μη χάσει όμως τον αγώνα (ε, έχει και η ματαιοδοξία τα όρια της...) παρακολουθεί την αναμέτρηση από λάπτοπ ενώ στέλνει στον πράκτορα τις κινήσεις μέσω σημάτων μορς που λαμβάνει με το υπερσύγχρονο δαχτυλίδι του... Θυμάμαι που βλέπαμε το επεισόδειο με τον αδερφό μου και τα "Ναι καλά" διαδέχονταν το ένα το άλλο. Που να ξέραμε ότι μερικά χρόνια αργότερα κάτι τέτοιο θα ήταν ξεπερασμένο. Μάλιστα σε κάποιο σημείο η σύνδεση του υπολογιστή κόβεται, με αποτέλεσμα ο πράκτορ να αναγκαστεί να κάνει την κίνηση μόνος του... Σήμερα η Ριπκα δε θα επέτρεπε κάτι τέτοιο...
Δημοσίευση σχολίου