Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΝΣΚ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τη Νέα Σκακιστική Κίνηση και της απέδωσε τις 2 επιπλέον έδρες στο ΔΣ της ΕΣΟ, τις οποίες η Εφορευτική Επιτροπή των αρχαιρεσιών του Δεκεμβρίου 2008 (Σαλταμάρα, Βήχου, Δικαστικός Αντιπρόσωπος) είχε δώσει κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του δικαστικού) στην πρώτη παράταξη. Η ένσταση που είχε κατατεθεί από τη ΝΣΚ είχε απορριφτεί τότε από την εφορευτική (2-1) με το σκεπτικό πως η βούληση του καταστατικού είναι να πριμοδοτεί την πρώτη παράταξη.
Με την ευκαιρία, η ΝΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τον έναν χρόνο παρουσίας της στο ΔΣ της ΕΣΟ:


Ένα χρόνο μετά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και τις Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου η πορεία που έχει χαραχθεί από την πλειοψηφία οδηγεί σε περιθωριοποίηση του αθλήματός μας. Ενώ η κυβερνητική πολιτική «αποψιλώνει» σιγά-σιγά κάθε έννοια σωματειακού ερασιτεχνικού αθλητισμού φαίνεται ότι έχει επιλεχθεί η στρατηγική της αποδοχής αυτής της πολιτικής με την «ντε φάκτο» γιγάντωση πανελληνίων διοργανώσεων και επακόλουθα την ανάθεσή τους σε «πρόθυμους» διοργανωτές.

Η δράση της Νέας Σκακιστικής Κίνησης κινήθηκε σε αντίθετη λογική από αυτή της πλειοψηφίας. Διεκδικήσαμε και επιτύχαμε μέσω του Πρωτοδικείου Αθηνών (υπ. αριθ. 4807/09 απόφαση του) να ακυρωθεί η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για την κατανομή των εδρών και να αποδοθούν στη Νέα Σκακιστική Κίνηση οι δύο επιπλέον έδρες που της αναλογούν σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΟ.

Η παρουσία μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟ αποτέλεσε και αποτελεί σημαντικό παράγοντα αντίστασης απέναντι στις λογικές διαχείρισης της πλειοψηφούσας παράταξης. Ενδεικτικά:

Α) Αναδείξαμε τις αλλαγές στην οργανωτική δομή της Α’ Εθνικής ως μέσο για την επαγγελματοποίηση του σκακιού με την «ετσιθελική» οικονομική συμμετοχή διευρυμένου αριθμού σωματείων. Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν οι «στημένοι» αγώνες που χαρακτήρισαν το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Ζητήσαμε πειθαρχική διερεύνηση των γεγονότων αλλά η πλειοψηφία κινήθηκε στη γνωστή τακτική «δεν άκουσα, δεν είδα».

Β) Αναδείξαμε την τακτική ανάθεσης των διοργανώσεων σε συγκεκριμένους διοργανωτές και μάλιστα το πρωτότυπο για τα παγκόσμια δεδομένα σύστημα να δέχεται η Ομοσπονδία προσφορές σε εκ των προτέρων καθορισμένες τιμές.

Γ) Αντισταθήκαμε στην πολιτική των περικοπών (από τη ΓΓΑ) και την τακτική της συναίνεσης από την πλευρά της πλειοψηφίας. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις διεκδίκησης για οικονομικά και θεσμικά ζητήματα. Αγωνιστήκαμε για την κατάργηση των εξωαγωνιστικών προκρίσεων, και γενικά για μια σειρά πρακτικές που υπονομεύουν το πλήρες και δωρεάν δικαίωμα στην αθλητισμό και το σκάκι, στη μετακύληση του κόστους στους ίδιους τους σκακιστές

Δ) Αποτρέψαμε την επιβολή αυταρχικών διοικητικών λύσεων στην ΤΕΣΣΑΣ και υποχρεώσαμε αναπληρωματικό σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης σε παραίτηση λόγω νομικού κωλύματος που είχε.

Ε) Αναδείξαμε τα προβλήματα που υπάρχουν από τη λειτουργία της ΚΕΔ και τις εγκυκλίους της.

ΣΤ) Αποτελέσαμε σημαντικό ανάχωμα σε προσπάθειες οικονομικών αυθαιρεσιών, αναδεικνύοντας ζητήματα, όπως η ύπαρξη «ξεχασμένου» κονδυλίου στην FIDE επί έξι χρόνια.

Η αύξηση της δύναμης της Νέας Σκακιστικής Κίνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο σε έξι έδρες θα μας δώσει τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση και αντίσταση στις αυθαιρεσίες και πρακτικές απαξίωσης της πλειοψηφίας.

7 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

66 σχόλια:

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΣΚ είχε στερηθεί έδρα και στην ΕΣΣΝΑ, από λανθασμένους χειρισμούς της αντίστοιχης Εφορευτικής Επιτροπής. Δικαιώθηκε δικαστικά και σε εκείνη την περίπτωση, ώστε τώρα συμμετέχει στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ με τρεις εκλεγμένους εκπροσώπους.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ΕΣΟ προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από την απουσία συστήματος απλής αναλογικής. Με το ισχύον σύστημα, παράταξη η οποία υποστηρίχθηκε από περισσότερα του 10% των σωματείων αποκλείστηκε από την εκπροσώπησή της στο ΔΣ της ΕΣΟ. Οι έδρες που της αναλογούσαν έμειναν "ορφανές", αλλά τόσο ο δικαστικός αντιπρόσωπος όσο και τα δικαστήρια τις απέδωσαν στην ΝΣΚ. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα έπρεπε να αποδοθούν στην παράταξη που πραγματικά τις άξιζε, γι' αυτό και σύντομα θα πρέπει να αλλάξει το Καταστατικό της ΕΣΟ προκειμένου να εφαρμοστεί σε όλες τις εκλογές η απλή αναλογική.

Ανώνυμος είπε...

Ποιον άραγε προσπαθείτε να κοροϊδέψετε? Τα δικά σας δωρεάν ταξιδάκια στο εξωτερικό με λεφτά της ΕΣΟ γιατί δεν τα "αναδεικνύετε"? Ή τα οδοιπορικά που λαμβάνετε "αξιοκρατικά" από την ΕΣΟ για τη συμμετοχή σας στα ΔΣ? Τη στιγμή που υπάρχουν σωματεία που δεν έχουν ούτε τη βενζίνη τους να καλύψουν για τα διασυλλογικά? Θα πρέπει να αξιολογείτε ως πολύ σημαντικό το "έργο" σας στην ΕΣΟ για να έχετε το θράσος να ζητάτε και τα έξοδά σας κι από πάνω... Και εσείς και οι άλλοι... Ωραία πάντως τώρα που είστε και δύο παραπάνω, τα μέλη της μαχητικής σας παράταξης πρέπει να διαμαρτύρονται πιο έντονα για να εξασφαλίσουν πληρωμένα ταξιδάκια για όλους από τον "μεγάλο"... Άλλωστε λίγη "αντιπολίτευση" μετά του ωφελίμου ποτέ δεν έκανε κακό...

1+1=3 είπε...

Και εγώ σε ποντάρω κι ύστερα πάω πάσο
σ' ένα καρέ τυφλών, σ' ένα καρέ τυφλών.

Ανώνυμος είπε...

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι
καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου
βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ
πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα
μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα
τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ γέμιζαν τὶς ταβέρνες
καὶ τὰ σπάζαν στὰ μπουζούκια κάθε βράδυ καὶ τώρα τὰ ξανασπάζουν
ὅταν τοὺς πιάνει τὸ μεράκι τῆς Φαραντούρη καὶ ἔχουν καὶ «ἀπόψεις».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἄλλαζαν πεζοδρόμιο ὅταν σὲ συναντοῦσαν
καὶ τώρα σὲ λοιδοροῦν γιατί, λέει, δὲν βαδίζεις ἴσιο δρόμο.

Φοβᾶμαι, φοβᾶμαι πολλοὺς ἀνθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ἀκόμη περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά ταξιδάκια εννοεί ο ανώνυμος λασπολόγος;

Για βγάλε την κουκούλα να σε δούμε

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Αν δεν κάνω λάθος η ΕΣΣΝΑ τροποποιεί το καταστατικό της ώστε να είναι σαφές τι εννοεί, ώστε την επόμενη φορά να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλέψει τις έδρες προσφεύγοντας στο πρωτοδικείο. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η ΕΣΟ.

Η ΝΣΚ υιοθετεί το δόγμα Βουλγαράκη-Καραμανλή, "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" συγχαρητήρια.

Γιάννης Τσουκαράκης είπε...

"ώστε την επόμενη φορά να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλέψει τις έδρες προσφεύγοντας στο πρωτοδικείο"

Προφανώς η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η συκοφάντηση της ΝΣΚ είναι μονόδρομος όταν μας τελειώνουν τα επιχειρήματα. Η επίκληση μιας αόριστης "ηθικής" για να κρίνει πολιτικές πράξεις οδηγεί σε συγκάλυψη και συσκότιση της πραγματικής πράξης. Οι συλλογικοί σχηματισμοί έχουν ανάγκη από πραγματικά συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων μέσα από ζυμώσεις απόψεων, ιδεών και πολιτικών. Πιστεύουμε οτι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στα σωματεία, στις ενώσεις και την ομοσπονδία υπηρετεί τον παραπάνω στόχο. Αγωνιζόμαστε σταθερά για την αποδοχή της απλής αναλογικής. Έχουμε συμβάλλει σημαντικά έτσι ώστε η μεγαλύτερη σκακιστικη ένωση, η ΕΣΣΝΑ, να έχει απλή αναλογική και με την τελευταία αλλαγή του καταστατικού να γίνεται ακόμη αναλογικότερη (με την έννοια οτι ο αριθμός των ψήφων του κάθε συνδυασμού κατανέμενται αναλογικά στον αριθμό των εδρών του ΔΣ).
Η εκλογική διαδικασία είναι πρωτίστως πολιτική διαδικασία. Συμμετέχουμε σε αυτή με κανόνες και όρους που δεν συμφωνούμε αλλά αποδέχεται η πλειοψηφία. Ακόμη κι έτσι όμως όταν η στήριξη από τα σωματεία είναι μεγαλύτερη από το "προβλεπόμενο" τότε λειτουργούν αντιδημοκρατικά αντανακλαστικά εφορευτικών επιτροπών οι οποίες καλούνται να εφαρμόσουν το καταστατικό. Αν δούμε τι έγινε στις τελευταίες εκλογές της ΕΣΣΝΑ και της ΕΣΟ, δυστυχώς θα διαπιστώσουμε οτι επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό.
Στην ΕΣΣΝΑ η εφορευτική επιτροπή "ερμήνευσε" το καταστατικό έτσι ώστε να αφαιρέσει 1 έδρα αππο τη ΝΣΚ και να τη δώσει στον τρίτο συνδυασμό.
Στην ΕΣΟ η εφορευτική επιτροπή (άνθρωποι του προέδρου και της παρέας του) ερμήνευσαν το καταστατικό αφαιρώντας 2 έδρες από τη ΝΣΚ.
Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε συνειδητά "λάθος" εφαρμογή του καταστατικού. Επαναλαμβάνω οτι είχαμε λάθος εφαρμογή του καταστατικού και όχι της απλής αναλογικής. Προσφύγαμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε τις έδρες που "κλάπηκαν" όχι επικαλούμενοι αόριστες ηθικολογίες αλλά υπαρκτά καταστατικά. Είναι εκ του πονηρού η ταύτιση "αυτού που θέλουμε" με "αυτό που είναι στη πραγματικότητα" για να κρίνουμε στάση και δράση με τρόπο που εδράζεται σε φαντασιακό επίπεδο. Ειδικά στην ΕΣΟ η κριτική θα πρέπει να στραφεί στην πλειοψηφία του ΔΣ η οποία λειτουργεί αποδεχόμενη αυτή την κατάσταση. Η ΝΣΚ θα φέρει το θέμα στο ΔΣ για την αλλαγή του καταστατικού και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Ανώνυμος είπε...

Στη Νορβηγία έχουν τον Κάρλσεν, στην Αμερική τον Νακαμούρα, στις Φιλιππίνες τον Σο, στην Ελλάδα ο καημός μας είναι η ΝΣΚ και η ...απλή αναλογική...

νεαρός σκακιστής είπε...

Προηγούμενε Ανώνυμε, μην αποπροσανατολίζεις. Στις χώρες, που ανάφερες, η απλή αναλογική έχει θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια. Και οι σκακιστικοί παράγοντες δεν είναι ισόβιοι και χωρίς ενδιαφέρον για τους νέους. Γι' αυτό πάνε μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Κάρλσεν τυχεράκια... Έφτασες 2800 επειδή έχετε απλή αναλογική στη Νορβηγία... Και ο Νακαμούρα κι αυτός πολύ τυχερός... Εκεί στις ΗΠΑ παντού απλή αναλογική έχουν! Πως να μη φτάσει το 2700... Τι άλλο θα ακούσουμε από την ΝΣΚ... ΕΛΕΟΣ!!

παλιός σκακιστής είπε...

@ νεαρός σκακιστής (και "Τσουκ" και ανώνυμους).
Από πού άρεγε προκύπτει ότι οι "ισόβιοι παράγοντες" δεν ενδιαφέρονται για τους νέους; Και ποιος νομίζετε ότι ενδιαφέρεται πιο πολύ για τους Έλληνες ταλαντούχους παίχτες? Ο Μακρόπουλος που έχει διατελέσει πρωτ/τής νέων και Πρωτ/τής Ελλάδας 7 φορές ή ο Τσουκαράκης που πριν λίγα χρόνια δεν τον ήξερε κανείς στο σκακιστικό χώρο και ξαφνικά φωνάζει και ωρύεται και θέλει να γίνει -τρομάρα του...- πρόεδρος της ΕΣΟ;

Κοινός νους είπε...

O Κάρλσεν κάνει μαθήματα με τον Κασπάροβ και τα πληρώνει το Νορβηγικό κράτος! Αυτό είναι ένα γεγονός. Εκεί στη Σκανδιναβία έχουν πολλή δημοκρατία.

Ο Νακαμούρα έχει σπόνσορα, που τον βρήκε η Αμερικανική Ομοσπονδία, από τότε που ήταν μικρός. Οι Αμερικανοί φρόντισαν για το ταλέντο, κι ας ήταν Ιαπωνικής καταγωγής. Εδώ τί κάνουν για τα παιδι΄από άλλες χώρες, που κατοικούν στην Ελλάδα; Δεν τα αφίνουν να παίξουν στα πρωταθλήματα.

Η παλιά εποχή πρέπει να τελειώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κασπάροβ προπονεί τον Κάρλσεν και δεν τον πληρώνει το νορβηγικό κράτος αλλά ιδιώτες χορηγοί. (και κάλα κανουν)... Το ίδιο και τον Νακαμούρα στις ΗΠΑ. Μόνο η ΝΣΚ ονειρεύεται ότι όλα πρέπει να τα πληρώνει το δημόσιο. Αλλά τι περιμένετε... αυτοί ζουν ακόμη στην εποχή των σοβιέτ...

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Το αστείο είναι ότι βγάζουν ανακοίνωση και επαίρονται για την κλοπή εδρών. Και πρόκειται για κλοπή δεδομένου ότι η ΕΣΣΝΑ τροποποιεί το καταστατικό της διορθώνοντας το τυπογραφικό λάθος πάνω στο οποίο στηρίζεται η ΝΣΚ και το ίδιο πρέπει να κάνει και η ΕΣΟ.

Αντί να μας εξηγήσει από πότε το νομότυπο είναι και ηθικό, μας λέει τις γνωστές αερολογίες περί απλής αναλογικής. Μα αν εφαρμοζόταν απλή αναλογική η ΝΣΚ θα έπαιρνε λιγότερες έδρες στο ΔΣ της ΕΣΟ από αυτές που πήρε σήμερα!

άλλος κόσμος είπε...

Μπορεί να μην πληρώνει το νορβηγικλό κράτος τον Κασπάροβ, αλλά σχεδιάζουν να οργανώσουν ολόκληρη σκακιστική Ολυμπιάδα για χάρη του.
Δείτε τί είπε ο υπουργός παιδείας της Νορβηγίας όταν τον επισκέφθηκαν ο Κασπάροβ με τον Κάρλσεν :

http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5766

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα με τα 300 "σωματεία", τις 20 "τοπικές ενώσεις" και τους 100 τυχάρπαστους παραγοντίσκους, όχι μόνο Κάρλσεν, ούτε Παπαϊωάννου δεν μπορούμε πια να βγάλουμε...

Παπινιανός είπε...

Το καταστατικό της ΕΣΟ δεν έχει κανένα "τυπογραφικό" λάθος, είναι ακριβής ατιγραφή του νόμου. Η ερμηνεία του νόμου έγινε τόσο από τον δικαστή - μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής που μειοψήφισε, όσο και από το δικαστήριο που δίκασε την αγωγή, με τον ίδιο τρόπο.
Εάν υπήρχε απλή αναλογική, θέση που η ΝΣΚ πάγια υποστηρίζει, είναι βέβαιο ότι θα υπήρχαν περισσότερες παρατάξεις, περισσότερη πολυφωνία και σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα για το ελληνικό σκάκι.
Είναι γνωστό ότι το μεγάλο σφάλμα της ΝΣΚ είναι ότι υπάρχει, σε πείσμα όλων, αλλά σίγουρα δεν φέρει ευθύνη για την κατάσταση του ελληνικού σκακιού. Άλλοι διοικούν τα τελευταία 25 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛήθεια υπάρχει η ΝΣΚ;; Έχουν σκακιστικά βιογραφικά τα μέλη της; Αν ναι, τότε να τα δούμε κάποια στιγμή. Όχι τίποτ'άλλο, απλά να ξέρουμε ότι δεν είναι κομματικά στελέχη (συγκεκριμένου βέβαια κόμματος) και να καταλάβουμε γιατί δικαιούνται δωρεάν ταξιδάκια και οδοιπορικά από την ΕΣΟ... Άλλωστε γι'αυτά δε γίνεται όλη η φασαρία;

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

@Παπινιανός

Το ότι έχει λάθος το καταστατικό της ΕΣΟ είναι προφανές αφού χρειάζεται προσφυγή στη δικαιοσύνη για να καταλήξουν στο τι εννοεί.

Τώρα αν είναι αντιγραφή από το νόμο μήπως μπορείς να γράψεις ποιος είναι ο νόμος για να τον βρω. Είμαι πολύ περίεργος αν το συγκεκριμένο εδάφιο που προκάλεσε το πρόβλημα αναφέρεται ακριβώς έτσι και εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει όμως να τονιστεί, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις περί διαπλοκής και ηθελημένης αδικίας της ΝΣΚ στις εκλογές της ΕΣΣΝΑ, ότι η δικαστική αντιπρόσωπος δεν έδωσε την έδρα στη ΝΣΚ αλλά στη ΝΣΠ. Προφανώς έκρινε ότι μια παράταξη με 13 ψήφους δεν μπορεί να παίρνει 3 έδρες και μια άλλη με 10 ή 11 να παίρνει 1 έδρα, ενώ βάση της απλής αναλογικής είναι 2 με 2. Και το καταστατικό της ΕΣΣΝΑ αναφέρεται ρητά σε απλή αναλογική.
Από την άλλη πράγματι στις εκλογές της ΕΣΟ τη ΝΣΚ τη δικαίωνε η μειοψηφία της δικαστικής αντιπροσώπου.
Τα παραπάνω έχουν μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι μια άγνωστη με το χώρο δικαστικός, ήθελε να μεροληπτίσει υπέρ της μιας ή της άλλης παράταξης. Οπότε στην ΕΣΣΝΑ η ΝΣΚ δεν μπορεί να εμφανίζει τον εαυτό της διωκόμενο. Δόλο μπορεί να επικαλείται μόνο στην ΕΣΟ.

Παπινιανός είπε...

Από το blog του Τάκη Δρεπανιώτη, www.greekchesspolitics.wordpress.com όπου παραπέμπει και σε μια συζήτηση πέρσυ τέτοια εποχή για αυτό το θέμα:

Ο νόμος 2725/99 (πιστή αντιγραφή του οποίου, και μάλιστα με σχετική αναφορά, αποτελεί το άρθρο 16.2 του καταστατικού της ΕΣΟ) λέει σχετικά (άρθρο 24.8):

Σε περίπτωση κατά την οποία καταστατικό αθλητικής ομοσπονδίας προβλέπει ότι οι αρχαιρεσίες γίνονται με βάση συνδυασμούς υποψηφίων, η διαδικασία εκλογής των υποψήφιων μελών του ΔΣ ορίζεται ως εξής: ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός εκλέγει αριθμό μελών σε ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο δε υπόλοιπος αριθμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγεται αναλογικά από τους άλλους συνδυασμούς και υπό την προϋπόθεση ότι ο καθένας από αυτούς συγκεντρώνει αριθμό ψήφων, σε ποσοστό τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση κατά την οποία κανένας συνδυασμός, πλην εκείνου που πλειοψήφησε δεν συγκεντρώσει το προαναφερόμενο ποσοστό ψήφων (20%), ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

@ Παπινιανός

Κάτι δεν πάει καλά. Ο Ν. 2725/99 έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 3057/02 και δεν διαθέτει άρθρο 24. Επίσης το κείμενο που παραθέσατε δεν υπάρχει στο νέο νόμο.

Κάνω λάθος;; Πώς και δεν το προσέξατε στην περυσινή συζήτηση;

Παπινιανός είπε...

Αγαπητέ μου ο ν 2725/99 τροποποιήθηκε το 2002 σε κάποια άρθρα,το 2004 σε άλλα, το 2008 στα άρθρα για τα μόρια. Δεν καταργήθηκε. Εχει 181 άρθρα και ένα εξ αυτών ειναι και το 24.
Συνεπως δεν υπάρχει κανένα λάθος. Ο 2725/99 ζει και βασιλεύει με τα κατά καιρούς λίφτινγκ από τροποποιήσεις.

Ένας από τους πολλούς παλιούς είπε...

Το μόνο που έχω να πω είναι το link προς το νόμο όποιος θέλει ας δει τι λέει και τι όχι. Άρθρο 24 δεν έχει πάντως.

http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_athl/athl-dikaio/both_nomoi_2725_1999_and_3057_2002_part_1.htm

Schrödinger's Cat είπε...

Εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση των συμβούλων της ΝΣΚ προς την Εθνική Τράπεζα:
http://chessblogger.googlepages.com/exodiko.doc

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστουμε Γατε για την ενημέρωση. Πρωτοφανης κίνηση κατά των εργαζομένων, αθλητών και προπονητών.

Ο συνδικαλισμός στην Ελλαδα εχει καταντήσει καθεστωτισμός που αποτελείωνει αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Δώστε τους έδρες και εξουσία να τελιώνουμε.

chess4poker είπε...

Γιατί όμως η Ε.Σ.Ο. αγνοεί την απόφαση του δικαστηρίου που αφαιρεί 2 έδρες από την πελιοψηφούσα παράταξη; Γιατί ο Δρεπανιώτης και ο Γαλάνης δεν παραιτούνται να διευκολύνουν τα πράγματα; Αυτό δεν είναι καθεστωτισμός;

Ανώνυμος είπε...

H οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη δε νομιμοποιεί κανένα να κρατά ομηρους εργαζομένους. Αλλά αυτό αποτελεί συνηθη πρακτική στην Ελλάδα. Τα ίδια έκαναν και οι ομοιοι συνδικαλιστές αγρότες.

Δώστε τους έδρες και εξουσια να ελευθερώσουν τους ομήρους.

Ανώνυμος είπε...

Συνδικαλιστές, καρεκλοκένταυροι και βολεμένοι "επαναστάτες" είναι ο σίγουρος δρόμος για την χρεωκοπία. Όλη η Ελλάδα έτσι δεν κατέρρευσε?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ μόνο που κατταρέει είανι οι μισθοί και οι συντάξεις.

Τα κέρδη καλά κρατούν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να μη χάσουν ένα μισθό οι προνομιούχοι - διορισμένοι - μονιμάδες είναι καλύτερα να καταρρεύσει η χώρα? Και αν κλείσουν οι βιομηχανίες που έχουν κέρδη τι θα απογίνουν όσοι εργαζόμενοι χάσουν τη δουλειά τους?

Ανώνυμος είπε...

eisai anonimos eisai kai asxetos.
i ellada den exi viomixanies, olokliri i oikonomiki tis drastiriotita vasizetai ston tritogeni tomea diladi stin paroxi ypiresion.
oson afora toys monimades se mia xora poy o idiotikos tomeas den dimiourgei theseis ergasias to dimosio irthe na kalipsei ayto to keno kai na trofodotei etsi tin katanalosi me tis statheres apodoxes ton dimosion,
oi opoies vadizoyn pros katargisi gia na xaroyn oi anoitoi san esena poy nomizoyn oti i meiosi ton apodoxvn sto dimosio kai i katargisi tis monimotitas tha einai pros ofelos toys.
meta tin katedafisi ton teleytaion ergasiakon dikaiomaton sto dimosio akolouthei kai i teliki efodos ton epixeirimation pros olous osous ergazontai ston idiotiko tomea.
sigxaritiria.
to elliniko politiko kai oikonomiko sistima einai ithika kai oristika xreokopimeno kai mazi me ayto kai sy poy to ypostirikes san opados epi dekaeties.b

Ανώνυμος είπε...

Δεδομένων των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων της ΕΣΟ με την Εθνική Τράπεζα, ακριβώς λόγω της εκκρεμότητας αυτής με τις έδρες, το εξώδικο αυτό με θλίβει απεριόριστα. Προφανώς η ενέργεια αυτή δεν δημιουργεί προβλήματα στον πρόεδρο της ΕΣΟ ή τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά στους υπαλλήλους, τους αθλητές, τους προπονητές. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής. Φαίνεται ότι κάποιους δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το σκάκι και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επηρεάζονται αρνητικά, παρά μόνο το μικροπολιτικό όφελος της παράταξής τους. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορώ να καταλάβω τι κέρδος περιμένουν να αποκομμίσουν εξοργίζοντας ένα σωρό αμέτοχους ανθρώπους. Κοινώς, δεν καταλαβαίνω τίποτα...

chess4poker είπε...

middlewave πιστεύεις πως η θέση του Δρεπανιώτη και του Γαλάνη και των αναπληρωματικών που έπονται είναι τόσο σημαντική, που η πλειοψηφία της Ε.Σ.Ο. με την τακτική της χυδαίας κωλυσιεργίας αποφεύγει να δώσει τις δύο έδρες που με δικαστική απόφαση δεν της ανήκουν;
Αν συμφωνήσω ότι το εξώδικο δημιουργεί προβλήματα στην μισθοδοσία και δεν θα έπρεπε να γίνει, με ποιο τρόπο θα υποχρεωθεί η ΕΣΟ να δώσει τις έδρες που ΔΕΝ τις αναλογούν σε αυτούς που τις δικαιούνται; Εσύ τι προτείνεις αφού οι άνθρωποι είναι κατσικωμένοι στις καρέκλες τους;

Ένωση Ανωνύμων είπε...

Μην την πέφτετε έτσι σε ανθρώπους που δεν γράφουν εν γένει στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, ώστε να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο που επιμελείται ο Δρεπανιώτης:
"β) Πρότεινα (και μαζί μου συμφώνησε αμέσως και ο άλλος συνάδελφος με επίμαχη έδρα στο ΔΣ, ο Γιάννης ο Γαλάνης) να αποδεχτεί το ΔΣ για πολιτικούς λόγους την ισχύ της πρωτόδικης απόφασης και να την εφαρμόσει άμεσα. Με άλλα λόγια, άσχετα από την εφεσιμότητα, να παραχωρήσει η πλειοψηφία του ΔΣ από τώρα τις δύο θέσεις (τη δική μου και του Γιάννη) που έδωσε στη ΝΣΚ το Πρωτοδικείο. Η πρότασή μου παραπέμφθηκε στο επόμενο ΔΣ, για να μελετηθούν οι ενδεχόμενες νομικές περιπλοκές (π.χ. αν θα μπορούσε να υπονομεύσει μια τέτοια πολιτική απόφαση τη νομική διαδικασία), αλλά και για να συζητηθεί εσωτερικά από τις παρατάξεις της συμπολίτευσης."

Να συμπληρώσω: Σε περίπτωση απλής παραίτησης των Δρεπανιώτη-Γαλάνη, η αναπλήρωση θα γινόταν από τους αναπληρωματικούς του ιδίου ψηφοδελτίου και όχι από τη ΝΣΚ.

Εμένα δεν μου φαίνεται για τόσο "καρεκλοκένταυρος" ο Δρεπανιώτης όταν την προηγούμενη τετραετία ήταν σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας, ενώ τώρα ήταν σε οριακή.

Και επιτέλους, μπορεί η πλειοψηφία να είναι κατώτερη των περιστάσεων αλλά και η αντιπολίτευση πέφτει όλο και χαμηλότερα.

chess4poker είπε...

Οκ, συγγνώμη, δεν το προσωποποιώ άλλο. Η ερώτησή μου όμως παραμένει: Δεν συμφωνώ με το εξώδικο προς την Εθνική, αλλά υποδείξτε κάποιο τρόπο να συμμορφωθεί η πλειοψηφία προς την δικαστική απόφαση.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω μια ιδεα να πιέσετε. Αντί να μπλοκλαρετε τα οδοιπορικα Παπαιωαννου, Χαλκια κλπ..μισθούς..
να πάρετε μεικούς φίλους σας και να κλέισετε τα Ελληνικά σύνορα. Μετά να συνανταθείτε με το Βούλγαρο πρωθυπουργο και να του ζητήσετε να λύσει το θέμα με τις έδρες για να ανοίξουν τα σύνορα.
Μετά θα παρέμβει η Κομισιον και θα ζητήσει απο την Ελληνική δικαιοσύνη να επισπέυσει την απόφαση.

Τι Λέτε?

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω ακριβώς τα νομικά-θεσμικά μέσα που έχει στη διάθεσή του κάποιος σε τέτοιες περιπτώσεις. Ούτε και γνωρίζω ακριβώς την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ σχετικά με τις θέσεις αυτές. Από όσα έχω διαβάσει, συμπεραίνω ότι η απόφαση ήταν να μην αλλάξει η σύνθεση του ΔΣ μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι σύννομο, αν συνηθίζεται ή ό,τι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, προφανώς και δεν κατηγορώ τη διεκδίκηση της ΝΣΚ, αφού έχει δικαιωθεί (έστω και σε πρωτόδικο βαθμό) στο θέμα αυτό.
Αυτό που με ενοχλεί είναι η συγκεκριμένη ενέργεια, που έχει σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες με τη σειρά τους θίγουν πρόσωπα εντελώς άσχετα με το θέμα. Χωρίς, επαναλαμβάνω, να γνωρίζω το νομικό μέρος του θέματος, φαντάζομαι ότι υπάρχουν θεσμικοί τρόποι να εξαναγκαστεί η ΕΣΟ να εφαρμόσει την απόφαση (αν, όπως έγραψα παραπάνω, δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας ότι αυτό που κάνει η ΕΣΟ είναι ενάντια στους νόμους και τους θεσμούς, κάτι που δεν γνωρίζω με βεβαιότητα). Θα μπορούσε ίσως να σταλεί στην ΕΣΟ ένα εξώδικο με την απειλή ότι η ΝΣΚ θα προσφύγει στα δικαστήρια για να εξαναγκάσει την ΕΣΟ να εφαρμόσει την απόφαση. Η να εκδοθεί μια ανακοίνωση και να σταλλεί στο σύνολο των σκακιστικών φορέων της χώρας. Θεωρώ όμως απαράδεκτη κάθε ενέργεια που υποδαυλίζει το κύρος του σκακιού σε τρίτους φορείς ή θίγει τρίτα πρόσωπα (και την ομαλή πορεία του σκακιού). Στη δική μου λογική, όταν έχεις μια διαμάχη με κάποιον, βάλλεις κατά αυτού και όχι κατά αμάχων. Όταν δημιουργείς προβλήματα χάνεις το δίκιο σου και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ειδικά όταν μιλάμε για μια παράταξη που συμμετέχει στη διοίκηση του ελληνικού σκακιού και ενδιαφέρεται, πρώτα απ' όλα, για το ίδιο το σκάκι.
Θα μπορούσα να δικαιολογήσω εν μέρει μια τέτοια σπασμωδική ενέργεια εάν επρόκειτο για θέμα ζωής ή θανάτου. Το επιχείρημα όμως ότι οι αποφάσεις του ΔΣ είναι άκυρες, υπονοώντας σαφώς ότι εάν αυτό λειτουργούσε με τη νέα σύνθεση θα αποφάσιζε διαφορετικά, δεν με πείθει καθόλου. Μιλάμε για μια πλειοψηφία 17-4, που με τα νέα δεδομένα αλλάζει σε 15-6, και μάλιστα με αυτά τα 15-17 άτομα στενά συντεταγμένα, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις της ΝΣΚ. Εγώ προσωπικά νομίζω ότι όλες οι αποφάσεις θα ήταν ακριβώς οι ίδιες. Αυτό φυσικά δεν ακυρώνει την ορθότητα των διεκδικήσεων της ΝΣΚ, ακυρώνει όμως κάθε νομιμοποίηση τέτοιων καταστροφικών ενεργειών.
Ειλικρινά, και χωρίς καμία διάθεση πολεμικής, η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματικά δημιουργεί την εντύπωση ότι οι δράστες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ομαλή λειτουργεία της ΕΣΟ (της διοίκησης της οποίας μετέχουν) και γενικότερα για το σκάκι. Δεν μπορώ με τίποτα να δικαιολογήσω ενέργειες που εκθέτουν το σκάκι και δημιουργούν προβλήματα.

middlewave είπε...

Ψάχνοντας την υπόθεση λίγο παραπέρα, διαπιστώνω με έκπληξη ότι το δικαστήριο δικαίωσε μεν πρωτόδικα τη ΝΣΚ για το θέμα των δύο εδρών, απέρριψε όμως ρητά (το δικαστήριο, όχι το ΔΣ της ΕΣΟ) το αίτημα της ΝΣΚ για προσωρινή εφαρμογή της απόφασης (δηλαδή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση). Αυτό συνεπάγεται ότι το ΔΣ της ΕΣΟ ουσιαστικά εφαρμόζει κατά γράμμα την απόφαση του δικαστηρίου.
Τώρα πλέον αλλάζει τελείως η εικόνα που έχω για το θέμα, και η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή... Προς τι λοιπόν όλη αυτή η ανακατωσούρα? Όσο κι αν η άσκηση έφεσης μπορεί να εκνευρίζει τη ΝΣΚ ή να θεωρείται από αυτούς ως κωλυσιεργεία, είναι μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία. Τείνω πλέον να εκλάβω το εξώδικο αυτό ως εκβιασμό - "δώστε μας τις έδρες τώρα αλλιώς θα σας κάνουμε μπάχαλο". Και ας υποθέσουμε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη ήθελε να κάνει το χατήρι της ΝΣΚ - δεν θα ήταν αυτό παράνομο, κατά της απόφασης του δικαστηρίου, από τη στιγμή που ασκήθηκε έφεση?
Προσπαθώ σκληρά να βρω έστω έναν αδύναμο κρίκο στο συλλογισμό μου, όπως τον ανέπτυξα και σε προηγούμενα σχόλια, ώστε καλοπροαίρετα να εξηγήσω έστω το εξώδικο αυτό, αλλά δεν τα καταφέρνω. Είμαι οικτρά απογοητευμένος.

trilizas είπε...

@middlewave

"Όσο κι αν η άσκηση έφεσης μπορεί να εκνευρίζει τη ΝΣΚ ή να θεωρείται από αυτούς ως κωλυσιεργεία, είναι μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία. Τείνω πλέον να εκλάβω το εξώδικο αυτό ως εκβιασμό - "δώστε μας τις έδρες τώρα αλλιώς θα σας κάνουμε μπάχαλο"."

Mia syntomi paratirisi. Den gnorizo kala tin istoria, kai ta symperasmata mou ta exo vgalei apo ayta pou diavazo sto blog, opote isos na min eimai akrivis. Den katalavaino giati allazei i stasi sou tora pou vlepeis oti to DS "tirei" to gramma tou nomou. To exodiko diladi einai mi provlepomeni nomiki diadikasia?

Profanos kai einai. Tha prepei na sygkrineis me ta idia metra kai stathma kai tis 2 parataxeis. An thes na to deis kathara nomika, tote (nomikos den eimai) apo ayta pou grafeis katalavaino oti einai kai oi 2 nomimoi.

Omos to thema pou theteis einai ithiko. Giayto kai milas gia ekviasmo apo plevras NSK. Den mas les omos, ithika pisteveis oti einai ok, to oti den paraitountai aytoi pou prepei na paraitithoun?

Tha mou peis o enas ekviazei, kai o allos apla kareklokentavrizei. To idio einai? Den thelo se kamia periptosi na yperaspisto ti stasi tis NSK, kai oute me endiaferei, apla an thes na syzitiseis ithika to zitima, to sosto tha itan na paraitithoun exarxis aytoi pou katalambanoun tis 2 edres. Ego toulaxiston an imoun sti thesi tous (oute sto xeirotero efialti mou) ayto tha ekana.

Ένωση Ανωνύμων είπε...

@ trilizas

Το έγραψα και λίγο πιο πάνω: Εφ' όσον η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΟ αποφάσισε -όπως είχε το νομικό δικαίωμα- να μην εφαρμόσει άμεσα την απόφαση μέχρι αυτή να κριθεί σε δεύτερο βαθμό, σε περίπτωση που παραιτούνταν οι δύο αμφισβητίσιμοι, οι έδρες δεν πηγαίνουν στην ΝΣΚ, αλλά στους πρώτους δύο αναπληρωματικούς της πλειοψηφίας. Δεν βλέπω τί θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο.

trilizas είπε...

Δεν έχω αντίρρηση. Απλά τότε δεν θα είχε πάτημα η ΝΣΚ να προβεί σε εξώδικα. Η μήπως θα είχε; Δεν καταλαβαίνω...

Ανώνυμος είπε...

Μετά το νόμιμο δικαίωμα της έφεσης, υπάρχει και το νόμιμο δικαίωμα της αναβολής λόγω ασθένειας και μετά της αναβολής γιατί ο δικηγόρος δεν μπορούσε να παραστεί και πάει λέγοντας μέχρι τις επόμενες εκλογές της ΕΣΟ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως που είμαι άσχετος με το θέμα δεν μπορώ να καταλάβω τι σημασία έχει σε ποιον ανήκουν αυτές οι δύο έδρες και τις κυνηγούν και οι δυο με τέτοια μανία,εφόσον δεν αλλάζει η πλειοψηφία.
Ας μου εξηγήσει κάποιος καλός άνθρωπος.

καλός άνθρωπος. είπε...

Βασικά, τίποτα επί της ουσίας δεν θα αλλάξει, ούτε οι συσχετισμοί ούτε οι αποφάσεις. Ε, αν θέλει ο Good-for-nothing να γίνει πρόεδρος στη θέση του Is-no-good, είναι μάλλον αδιάφορο για τους σκακιστές.
Αλλά κι αν κάποιοι θέλουν να περηφανεύονται στο κομματικό τους ακροατήριο ότι ανέβασαν την απήχησή τους… ε, αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε…

Ανώνυμος είπε...

Η παρατήρηση είναι εν μέρει σωστή, αλλά οφείλεται σε παρανόηση. Θα προσπαθήσω να διευκρινίσω τη θέση μου περαιτέρω.
Φυσικά και το εξώδικο είναι νόμιμο και προβλεπόμενο μέσο άσκησης πίεσης, δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό. Η ένστασή μου στο εξώδικο αυτό αφορά καθαρά την ηθική και πρακτική του διάσταση. Και εξηγούμαι...
Το δικαστήριο αποφάσισε πρωτόδικα υπέρ της ΝΣΚ, αποφάσισε όμως επίσης να μην εκτελεστεί προσωρινά η απόφαση, εώς ότου τελεσιδικίσει το θέμα στο εφετείο. Επομένως, το δικαστήριο (και όχι το ΔΣ της ΕΣΟ) αποφάσισε ότι η ΝΣΚ θα πάρει τις θέσεις άμεσα μόνον εάν το ΔΣ της ΕΣΟ αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση, αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να εκδικαστεί και η έφεση. Φυσικά, η παραίτηση των δύο μελών του ΔΣ που αφορά η υπόθεση (Δρεπανιώτης και Γαλάνης) δεν θα είχε κανένα νόημα - το ζήτημα εδώ είναι ποιά παράταξη θα πάρει τις δύο θέσεις, και όχι ποιά άτομα. Εάν πχ. παραιτούταν ο Δρεπανιώτης και έπαιρνε τη θέση ο 1ος αναπληρωματικός από την πλειοψηφούσα παράταξη (αυτό προβλέπεται από το νόμο), ας πούμε ο κύριος Ταδόπουλος (δεν θυμάμαι ποιός είναι ο αναπληρωματικός), η ΝΣΚ δεν θα ένιωθε δικαιωμένη ούτε στο ελάχιστο, και καλά θα έκανε. Συνεπώς, δεν πρόκειται για καρεκλοκενταυρισμό των συγκεκριμένων στελεχών - εξάλλου, ο κος Δρεπανιώτης εξέφρασε δημόσια την άποψή του στο μπλογκ του.
Επομένως, το εξώδικο της ΝΣΚ μπορεί να εκληφθεί ως διαμαρτυρία μόνον ενάντια στην απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ να ασκήσει τελικά έφεση (κάτι που ουσιαστικά προέτρεπε και το δικαστήριο να γίνει, δηλώνοντας ρητά ότι η απόφαση δεν είναι προσωρινά εκτελεστή). Τελικά το ΔΣ της ΕΣΟ αποφάσισε να ασκήσει την έφεση (σημειώστε εδώ ότι ο κος Δρεπανιώτης, που τον θέμα τον αφορά άμεσα, εισηγήθηκε να εκτελεστεί προσωρινά η απόφαση, όπως αφηγείται ο ίδιος στο μπλογκ του). Προφανώς δεν γνωρίζω το κίνητρο του καθενός που υπερψήφισε την απόφαση αυτή, το βασικό επιχείρημα όμως που προβάλλεται είναι αρκετά ισχυρό και πολύ λογικό: να τελεσιδικήσει η υπόθεση σε όλους τους βαθμούς, ώστε να αποτελεί δεδικασμένο και να λειτουργεί ως οδηγός για το μέλλον. Επισημαίνω ότι το εκλογικό κομμάτι στο καταστατικό της ΕΣΟ είναι απλή αντιγραφή από το σχετικό νόμο, χωρίς "αυτοσχεδιασμούς" της ΕΣΟ, και άρα η ασάφεια/παρερμηνεία (πείτε το όπως θέλετε) που προκάλεσε τη δικαστική διαμάχη είναι μεγάλης σημασίας. Εάν δεν γινόταν έφεση τώρα, θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο στις επόμενες εκλογές της ΕΣΟ (ή όποιας άλλης ομοσπονδίας), και να προσφύγει τότε και πάλι η θιγόμενη παράταξη στα δικαστήρια. Σπατάλη χρόνου, πόρων και ενέργειας. Εγώ προσωπικά βρίσκω πολύ λογική την άσκηση έφεσης εκ μέρους της ΕΣΟ. Και φαντάζομαι ότι, ακόμη κι αν το ΔΣ της ΕΣΟ αποφάσιζε να αδρανήσει (κατά τη γνώμη μου μια τέτοια απόφαση θα ήταν κάπως ανεύθυνη), θα μπορούσε να ασκήσει έφεση ο κος Δρεπανιώτης ή ο κος Γαλάνης (δεν είμαι νομικός, διορθώστε με αν κάνω λάθος), με αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Απο κει και πέρα, η ΝΣΚ έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει στην απόφαση αυτή, βέβαια. Και είναι αλήθεια επίσης ότι αν το επιθυμεί πολύ η μία έστω πλευρά, η εκδίκαση της ένστασης μπορεί να καθυστερήσει αρκετά (πάντως, εξ όσων εγώ γνωρίζω, η πλευρά της ΕΣΟ δεν επεδίωξε μέχρι σήμερα να το πράξει). Όμως, οι διάφορες παράμετροι της υπόθεσης καθορίζουν και το είδος/τη βαρύτητα των αντιδράσεων που δικαιολογούνται από την κοινή λογική. Προφανώς δεν θα συζητούσαμε καν το θέμα εάν η ΝΣΚ είχε απλά εκδώσει μια, σκληρή έστω, ανακοίνωση που θα απευθυνόταν στους σκακιστικούς φορείς. Εδώ όμως δεν έχουμε μια απλή αντίδραση, αλλά μια ενέργεια που εκθέτει την ΕΣΟ σε έναν σημαντικό φορέα (την Εθνική Τράπεζα) και που δημιουργεί σημαντικά πρακτικά προβλήματα, τα οποία δεν επηρεάζουν την πλειοψηφούσα παράταξη αυτή καθεαυτή, αλλά ένα σωρό άτομα άσχετα με την υπόθεση, όπως είναι οι υπάλληλοι της ΕΣΟ, οι αθλητές των εθνικών ομάδων, οι ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί προπονητές, καθώς και τις Ενώσεις. Προκαλείται δηλαδή μια δυσκολία στην ΕΣΟ να διαχειριστεί τα χρήματά της και να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει μάλιστα υπερψηφιστεί/εγκριθεί και από τους συμβούλους της ΝΣΚ(!). Θα κατανοούσα μια τέτοια ενέργεια εάν η ΕΣΟ είχε αποφασίσει πχ. να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά για αμφιλεγόμενους πολιτικούς σκοπούς, παρά την αντίδραση της ΝΣΚ. Εδώ όμως δεν συντρέχει τίποτα τέτοιο - μιλάμε για πληρωμές μισθών, οδοιπορικών, ΙΚΑ και άλλων τρεχόντων εξόδων. Το χειρότερο είναι ότι, επί της ουσίας, η αντιδικία δεν έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα ως προς τη λήψη των αποφάσεων αυτών, αφού μια συμπαγής πλειοψηφία 15-6 είναι εξίσου αποτελεσματική με μια 17-4, ακόμη περισσότερο που, όπως είπα, σχεδόν όλες οι οικονομικού αντικειμένου αποφάσεις έχουν υπερψηφιστεί και από τη μειοψηφία. Είναι σαφές ότι η ενέργεια αυτή (το εξώδικο) δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΕΣΟ, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό επιχείρημα.

Ανώνυμος είπε...

Σημειώστε επίσης ότι η νομιμότητα μιας ενέργειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται αυτόματη ηθική δικαίωσή της. Εάν εγώ κλείσω ένα γκαράζ με το παρκαρισμένο αυτοκίνητό μου και μου πάρουν τις πινακίδες, ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να προσέλθω στο αστυνομικό τμήμα και να εκθέσω τις αντιρρήσεις μου στο διοικητή, προκειμένου να πετύχω αυτό που είναι επιθυμητό για μένα (σε καμία περίπτωση όμως δίκαιο). Στην ηθική κρίση τέτοιων ενεργειών μπαίνουν διάφορες παράμετροι, όπως το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσα με την παρανομία μου, το βάρος της ποινής (που κρίνεται και υποκειμενικά, ανάλογα με το πρόβλημα που μου δημιουργεί), τις επιπτώσεις της ποινής (ή της αναίρεσής της) σε μένα ή την κοινωνία. Στην περίπτωσή μας, το δικαστήριο αποφάσισε να μην εκτελεστεί προσωρινά η απόφασή του, αφήνοντας στην ΕΣΟ το δικαίωμα να μην εφεσιβάλλει. Η ΕΣΟ αποφάσισε να ακολουθήσει κατά γράμμα την απόφαση του δικαστηρίου (και έπραξε σωστά και υπεύθυνα, κατά τη γνώμη μου, όπως εξήγησα παραπάνω), συνεπώς το πρόβλημα της ΝΣΚ δεν θα έπρεπε να είναι με την ΕΣΟ αλλά με το δικαστήριο. Η λογική λοιπόν λέει ότι θα έπρεπε να κινηθεί κατά του δικαστηρίου, και όχι κατά της ΕΣΟ. Και εάν τους δυσαρέστησε η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ, τότε θα έπρεπε να στραφούν προς την πλειοψηφούσα παράταξη με πολιτικά μέσα (ήταν, εξάλλου, μια πολιτική και όχι διοικητική απόφαση), και όχι κατά του ελληνικού σκακιού και των ανθρώπων και μηχανισμών που το στηρίζουν.
Όσο για την "αλλαγή της στάσης μου", θα επισημάνω ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή. Καταδίκασα το εξώδικο και πριν, το καταδικάζω και τώρα. Στην αρχή δήλωσα άγνοια για την ακριβή απόφαση του δικαστηρίου και δεν γνώριζα αν το ΔΣ της ΕΣΟ ήταν υποχρεωμένο να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση απόδοσης των εδρών στη ΝΣΚ (και, εάν όντως ήταν έτσι, τότε κωλυσιεργούσε). Ακόμη όμως και σε αυτό το ενδεχόμενο, και πάλι καταδίκασα το εξώδικο ως υπερβολική αντίδραση σε λάθος κατεύθυνση. Καταλαβαίνετε ότι τώρα πλέον, γνωρίζοντας και την ακριβή απόφαση, η καταδίκη όχι απλά παραμένει αλλά ενισχύεται.
Κλείνοντας, και συγγνώμη εάν έγινα κουραστικός, θα επαναλάβω το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα και παραπάνω: η στάση της ΝΣΚ μοιάζει (και εύχομαι να μην είναι όντως έτσι) ως προσπάθεια εκβιασμού της ΕΣΟ να παρακάμψει τα νόμιμα δικαιώματά της και να υποκύψει στην - αδικαιολόγητης βιασύνης - θέληση της ΝΣΚ να αποδώσει πρόωρα τις έδρες. Κάτι στο στυλ "αφού δεν μας εξυπηρέτησε το δικαστήριο, θα σας εκβιάσουμε". Αυτό δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, τους θεσμούς και - το σοβαρότερο για μένα - το σκάκι και τον κόσμο του, πράγματα που υποτίθεται ότι η ΝΣΚ προασπίζεται και υποστηρίζει. Ο καθένας μας μένει με τη δυσάρεστη γεύση ότι η ΝΣΚ αδιαφορεί παντελώς για ο,τιδήποτε άλλο πέραν μικροπολιτικών επιδιώξεων. Και μπορεί αυτή η ψευδο-αδιάλλακτη αντιδραστική στάση να προσκομμίζει μικρά προσωρινά πολιτικά οφέλη (ανούσια όμως), σε βάθος χρόνου και εύρος όμως δεν προσφέρει τίποτα - αντίθετα, βλάπτει πολλούς και πολλά.
Σε τελική ανάλυση, η διαχείριση του ελληνικού σκακιού δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) το μείζον πολιτικό ζήτημα στον τόπο. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς που ασχολούνται με τη διοίκηση του σκακιού αναλώνονται ως επί το πλείστον σε πολιτική και καθόλου σε ουσία. Καλό θα ήταν να έχουμε όλοι στο μυαλό μας περισσότερο σκάκι και λιγότερη πολιτική, όταν κινούμαστε στο χώρο αυτό. Ειλικρινά θα χαρώ πολύ να διαπιστώσω ότι το εξώδικο αυτό ήταν απλά μια βεβιασμένη και απερίσκεπτη ενέργεια, παρά μια συνειδητή πράξη. Και, επειδή προφανώς το ΔΣ της ΕΣΟ δεν θα ενδώσει στην πίεση αυτή (και γιατί να ενδώσει άλλωστε, αφού είναι νομικά και ηθικά δικαιωμένες οι ενέργειές του), ελπίζω να μη δοθεί συνέχεια εκ μέρους της ΝΣΚ στο θέμα και να βρεθεί ο τρόπος να αποκατασταθεί, κατά το δυνατόν, η όποια ζημιά έχει προκληθεί.

Ανώνυμος είπε...

Όσο καταλαβαίνω κάποιοι νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες τους κι όχι για όλα τα άλλα.
Αλλιώς δεν θα γινόντουσαν αυτά.
Αν κοιτάνε το καλό του σκακιού ας ξεμπερδέψουν μια ώρα νωρίτερα.
Απλά βλέπω ξανά ένα μαύρο χάλι και το φταις εσύ κι όχι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική υποκρισία είναι να επιμένεις να παραμένεις στο ΔΣ της ΕΣΣΝΑ μετα από καταψήφιση του διοικητικού και αγωνιστικού απολογισμού και την μη υπερψήφιση του οικονομικού από την ΓΣ των Σωματείων.Αυτό κάνει η ΝΣΚ σήμερα σε αγαστή συνεργασία με τον κ.Γαλάνη που κατά τα άλλα "καταδιώκει" με αγωγές και εξώδικα στην ΕΣΟ.
Αυτά για το ηθικό και το πολιτικό κομμάτι της επικαιρότητας.Για το νομικό κομμάτι θα τα βρούμε όταν θα υπάρξουν τελεσίδικές αποφάσεις.
Η απόφαση πάντως του δικαστηρίου τονίζει ότι δεν είναι άμεσα εκτελεστή και μόνον ΓΣ θα μπορούσε να αλλάξει την απόφαση ακύρωσης στην ουσία της απόφασης της εκλεγμένης από εκλογοαπολογιστική ΓΣ εφορευτικής επιτροπής .Μου φαίνεται πως μια καλή λύση θα ήταν να προκαλέσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΟ εκλογές και να κρίνουν τα Σωματεία την Ηθική των Αγωγών και των Εξωδίκων.Αυτό όμως θα ήταν στην συγκεκριμένη συγκυρία καταστροφικό για το σκάκι γι'αυτό προτιμώ τη λύση της εφεσης και της νομικής επίλυσης με κάθε ένδικο μέσο.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό το εξώδικο υπάρχουν τέσσερα θέματα. 1. Νομικό, 2. Ηθικό 3. Σκακιστικό 4. Κομματοπολιτικό.

Α.Νομικο

Ασφαλώς και δεν υπάρχει κανένα θέμα για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. από τη στιγμή που η δικαστική διαμάχη είναι σε εξέλιξη και δεν έχει τελεσιδικίση.

Από κει και πέρα είναι πρωτοφανές στα νομικά και συνδικαλιστικά πρακτικα ο Αντιπρόεδρος (ενός συμβουλίου)να καταθέτει εξώδικο κατά της νομιμοποήσης του Δ.Σ. και των εκπροσώπων του!

Ως γνωστό οι αντιπρόεδροι (3 στην ΕΣΟ) αναπηρώνουν τον πρόεδρο εν την απουσία του, δηλαδή εκπροσωπούν και προϊστανται του οργάνου. Ουσιαστικά δηλαδή ο καταθέτων το εξώδικο στρέφεται κατά του ευατού του.

Στα συνδικαλιτιστικά πρακτικά εχουν καταγραφεί περιστατικά όπου μιά παράταξη ή εκλεγμένοι σύμβουλοι αμφισβητούν τη σύνθεση ή τη νομιμότητα του Δ.Σ. Ποτέ όμως όπως ειναι λογικό δε δέκτηκαν θέση στο Προεδρέιο (προεδρος, αντιπρπεδροι, Γ.Γ. ταμίας).

Εδώ λοιπόν έχουμε μια περίπτωση που πιθανόν να μην είχε προβλέψει ουτε ο Μακιαβέλι.

Ακαλουθεί το Β αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Στις εκλογές της Ε.Σ.Ο. η δικαστική αντιπρόσωπος έφριξε κυριολεκτικά με τον τρόπο που τα άλλα δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής (από την πλειοψηφία και οι δύο) θέλανε να καταστρατηγήσουν το κανονισμό προκειμένου να αφαιρέσουν τις δύο έδρες από τη ΝΣΚ και να τις δώσουν με το έτσι θέλω στην παράταξη Μακρόπουλου. Αλλά μειοψήφισε οπότε δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο.

Το δικαστήριο έβγαλε την προφανή απόφαση, δεδομένου ότι ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, και αποφάσισε να δοθούν οι έδρες στην ΝΣΚ που ανήκαν από την αρχή.
Όμως, τίποτα δεν πτοεί τους "ανώνυμους αγανακτισμένους πολίτες" (γνήσιο ελληνικό φρούτο) να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα με ότι απίθανη "επιχειρηματολογία" μπορούν να σκαρφιστούν προκειμένου να αρνηθούν το προφανές, δηλαδή την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Έτσι, για την ταμπακιέρα προφανώς δε γίνεται καμία κουβέντα, χειροκροτούμε την πλειοψηφία που κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει με όποιον τρόπο μπορεί την αποκατάσταση της νομιμότητας και λοιδωρούμε σκαιότατα οποιονδήποτε επικαλείται τη στοιχειώδη λογική.

Τελικά, ότι και να γίνει σε αυτή τη χώρα, σε μερικά μυαλά δε θα ξημερώσει ποτέ.
Καλή μας νύχτα !

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρλσεν εύχομαι να μην διαβάσει ποτέ ανάλογα θέματα, εχει να διαβάσει θέσεις και νόβελτις.
Όχι σαν και μας που πάμε στον ΣΟΑ με το νου στα εφετεία.
Πως να γίνουμαι GM.
Εμας μας κόβουν το δώρο και τις έδρες...
Μακάριοι οι Βόρειοι...

Ανώνυμος είπε...

Το προαιωνιο προβλημα...
Ενας ο Μεταξας, χιλιαδες τα Μεταξοπουλα. Ενας ο Παπαδοπουλος, χιλιαδες τα Παπαδοπουλακια (η πουλακια σκετα).
Ενας ο Καραμανλης, χιλιαδες τα Καραμανλακια. Ενας ο Παπανδρεου, χιλιαδες τα Παπανδρεακια.
Ενας ο Μακροπουλος... βαρεθηκα να μετραω μακροπουλακια (κι εδω επισης κανει ριμα το πουλακια)!
Τουλαχιστον δεν πηρατε την εξυπναδα του. Χοντροεκτιθεστε τσαμπα. Μοιαζει σαν να δινετε εξετασεις.. η να πουλατε εκδουλευση..
Για απαντηστε ηθικολογοι, δηθεν προστατες των εργαζομενων στην ομοσπονδια, προπονητων, παικτων κλπ κλπ στο εξης ερωτημα..
Αν εισασταν εφορευτικη επιτροπη ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πως θα μοιραζατε τισ εδρες? 17-4 η 15-6?
Καθαρη απαντηση ετσι για να τιμηθουν και τα παντελονια που φορατε.
Αειντε επιτελουσ με την ακατασχετη θεωρητικολογια που δεν οδηγει πουθενα (κατ εικονα κι ομοιωση των πολιτικων σας)


Παναγιωτης ΣΜΑΟΚ

Παπινιανός είπε...

Κάποτε πριν 15 μήνες μία ομοσπονδία είχε εκλογές. Στην ομοσπονδία διοικούσε κάποιος που η διάρκεια της θητείας και τα ποσοστά επανεκλογής του, μόνο με αυτά του Κιμ ΙλΣουνγκ μπορούσαν να συγκριθούν. Σ' εκείνες τις εκλογές λοιπόν κατέβηκαν και άλλες δυο παρατάξεις. Πίστευαν οι καημένοι ότι κάτι μπορούσαν να αλλάξουν. Το καταστατικό της ομοσπονδίας είχε περίεργες διατάξεις, για αναπληρωματικά μέλη που εκλέγονται από ξεχωριστή λίστα, για το ότι ο πρώτος συνδιασμός πέρνει το 70% των εδρών, για το αν δεν πιάσεις το 20% δεν βγάζεις σύμβουλο και άλλα πολλά.
Ο ένας συνδυασμός λοιπόν κατάφερε και πέρασε το 20%. Ο άλλος οχι. Έλα όμως που οταν εφτιαχναν το καταστατικό, δεν είχε υπολογίσει ο πρόεδρος, ότι μπορεί να ήταν δυο συνδυασμοί απέναντι του και είχε ξεχάσει ένα ΚΑΙ που σήμαινε για κάποιον που διαβάζει τα νομικά, ότι ο συνδυασμός του προέδρου πέρνει το 70% των εδρών και ο άλλος που πέρασε το 20% πέρνει τις υπόλοιπες έδρες.
Γινονται λοιπόν οι εκλογές. Στη συνέλευση ο νομοθέτης για να αποφεύγονται οι λαθροχειρίες βάζει πρόεδρο δικαστικό. Ηρθε λοιπόν ο δικαστικός και είπε ότι το καταστατικό και ο νόμος λένε ότι η δεύτερη παράταξη πρέπει να πάρει 6 έδρες και αυτή του προέδρου 15. Έλα, όμως που από τη γαλλική επανάσταση και μετά, ναι μεν ορίσθηκε ότι τους νόμους τους ερμηνεύουν οι δικαστές, αλλά και ότι αποφασίζει η πλειοψηφία. Μία κυρία λοιπόν που ασχολείται με την τυπογραφία και μια άλλη με άγνωστες ιδιότητες, που ήταν τα άλλα μέλη της εφορευτικής, και τις είχε βάλει η πλειοψηφία, αποφάσισαν ότι όχι, κάνει λάθος ο δικαστής και θα πρέπει η παράταξη του ισόβιου προέδρου να πάρει 17 έδρες και οι άλλοι 4 !!!
Τι να κάνει λοιπόν η παράταξη, γνωστή και ως συμμορία των 4, κάνει ένσταση και πάει στα δικαστήρια. Άλλη κατάκτηση κι αυτή της γαλλικής επανάστασης, ο αδύνατος να βρίσκει το δίκιο του στα δικαστήρια. Τρέχουν λοιπόν προσδιορίζουν γρήγορα να γίνει η δίκη, στους τρεις μήνες από τις εκλογές. Έλα όμως που ξαφνικά, δέκα μέρες πριν τη δίκη, ο ισόβιος πρόεδρος και άλλοι 16 σύμβουλοι, μαζί με πέντε σωματεία από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται σε άλλο Γαλαξία, 4 αποτελούμενα από συγγενείς του εύσωμου πρώην προέδρου της Ενωσης της Πάτρας, ένα ποδοσφαιρικό και κάποια άλλα, σύνολο 30 άτομα και σωματεία αποφασίζουν να παρέμβουν στη δίκη κατά της γνωστής συμμορίας των 4 και υπέρ της ομοσπονδίας. Αναβολή λοιπόν για αρχές καλοκαιριού.
Τότε γίνεται η δίκη και πριν τα Χριστούγεννα βγαίνει η απόφαση. Φυσικά υπέρ της συμμορίας των τεσσάρων. Διότι τα κουκιά είναι μετρημένα και τα γράμματα συγκεκριμένα. Τι κάνουμε τώρα λοιπόν?
Η ομοσπονδία στο συμβούλιο της με τους 17 αποφασίζει να κάνει έφεση. Πηγαίνει λοιπόν και καταθέτει έφεση η ομοσπονδία κατά της γνωστής συμμορίας των 4 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 30 που είχαν παρέμβει υπέρ της. Δηλαδή ο ισόβιος πρόεδρος ως ομοσπονδία κάνει έφεση μεταξύ άλλων και στον εαυτό του !!! Ταυτόχρονα βέβαια και οι 30, δηλαδή ο ισόβιος προέδρος και οι υπόλοιποι, κάνουν έφεση κατά των τεσσάρων. Το ωραίο είναι βέβαια ότι τις δύο αυτές εφέσεις δεν πάνε να τις καταθέσουν στο εφετείο για να δικασθούν. Καθώς σου λέει αν εσείς θέλετε να δικασθεί, να τις πάτε εσείς, να τις κοινοποιήσετε σε όλους (30 είπαμε)αλλιώς αφήστε τες. Όταν πια θα ξαναγίνουν εκλογές, τι νόημα θα έχει.

Παπινιανός είπε...

Και τέλος είναι διάφοροι που ρωτάνε, εσείς, η γνωστή συμμορία των τεσσάρων, τι τις θέλετε τις άλλες δυο έδρες, το πολύ - πολύ να γίνετε συμμορία των έξι.Έλα όμως που το καταστατικό της ομοπσονδίας αυτής λέει ότι για να βάλεις ένα θέμα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να το προτείνουν τουλάχιστον πέντε σύμβουλοι και όχι τέσσερεις. Ότι για να γίνει αλλαγή στην ΚΕΔ, που ελέγχει τη διαιτησια πρέπει να το ψηφίσουν 16 από τους 21. Ότι σε κάθε περίπτωση αν ο ισόβιος πρόεδρος μείνει με 15 συμβούλους, δεν είναι τόσο σίγουρος, ότι όλοι θα ψηφίζουν το ίδιο και συνεπώς θα είναι δύσκολο π.χ. να εγκρίνεται δαπάνη για συνοδία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του κορυφαίου σε ελο αθλητή της ομοσπονδίας, ενος υποτιθέμενου προπονητή με 400 μονάδες λιγότερο έλο, όπως εγκρίθηκε με ψήφους 7-6 σε ένα περασμένο συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Το πιό λυπηρό είναι ότι όλα αυτά τα νομικά τερτίπια και τσαλίμια, ο πρόεδρος της ΕΣΟ τα κάνει χρησιμοποιώντας τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, που του εμπιστεύεται το ελληνικό κράτος, υποτίθεται για την ανάπτυξη του σκακιού...
Χίλιες φορές να κοπεί η κρατική επιχορήγηση, που την οφείλουμε στον Σιαπέρα και τον Ασλανίδη(1967), μην ξεχνάμε την ιστορική αλήθεια.
Χίλιες φορές να κοπεί, μπας και ξεβρωμίσει η ΕΣΟ από τα τρωκτικά που την ροκανίζουν...

IliasPan είπε...

Αν πράγματι ισχύουν αυτά που λέει ο παπινιανός για τις προσπάθειες καθυστέρησης εκδίκασης της έφεσης γιατί δεν βγαίνει μια επίσημη ανακοίνωση για αυτά (μια πρακτική στην οποία μας έχει συνηθίσει);

Γιατί έστω δεν βγήκε μια ανακοίνωση προς το σκακιστικό κόσμο που να εξηγεί τα αίτια του εξωδικου;

Γιατί τόσο σοβαρά επικοινωνιακά λάθη από μια παράταξη που ξέρει ότι θα γίνει στόχος με την πρώτη ευκαιρία;

Ανώνυμος είπε...

Κάποια από τις δυο παρατάξεις προσπαθεί να παραπλανήσει τους αναγνώστες.Αλλά δεν ξέρω ποια.
Θα ήταν χρήσιμο και οι δυο να έδιναν συγκεκριμένες παραπομπές, (π.χ. σε ποιο σημείο του κανονισμού γράφει για την κατά περίπτωση απαιτούμενη πλειοψηφία,ώστε να παρθούν αποφάσεις) γι'αυτά που υποστηρίζουν για να ελέγχεται η εγκυρότητά τους.

Schrödinger's Cat είπε...

Η πρώτη σελίδα από την έφεση που κατέθεσε η πλειοψηφία της ΕΣΟ (και κατά του εαυτού της):
http://i45.tinypic.com/10z7htx.jpg.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία επιχειρηματογία για να δικαιολογθεί το μπλοκάρισμα των χρημάτων 30 υπαλληλων και αθλητών της Εθνικής Ομάδας.

Οταν δε μπορείς να δικαολογήσεις κάτι αρχίζεις και κολάς ετικέτες και λάσπη μπας και ποιασει κάτι. Κλασική παλιά μέθοδος των ναζι και μετά των γνήσιων συνεχιστών τους της σταζι.

Τα μεταξάκια, παπαδοπουλάκια, καραμανλάκια... που στο τέλος γίνονται μακροπουλάκια.

Σε ευχαριστούμε τουλάχιστον που δε μας παραλήρησες με τους αρχισφαγείς, αρχιβασανιστές, αρχιφασίστες, Στάλιν, Τσαουσεσκου, Χονεχερ, κλπ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, ήδη έχουμε διαβάσει αρκετές ανακρίβειες και σοφιστείες σε αυτή την ανάρτηση. Να διορθώσω μόνο μία από αυτές: Σε περίπτωση που η έφεση απορριφθεί τα δικαστικά έξοδα θα τα αναλάβουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης κι όχι η ΕΣΟ. Εντάξει, είπαμε να λαϊκίζουμε αλλά τα περί σπατάλης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων για τη δικαστική διαμάχη είναι εντελώς αήθη.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την παραστατικότατη παράθεση των γεγονότων απο τον παπινιανό, απαιτείται τεράστιο θράσος για να συνεχίζει κανείς να επικαλείται τα μπλοκαρισμένα χρημάτα τριάντα υπαλλήληλων, παικτών, προπονητών κλπ για να στηρίξει τα νομότυπα τερτίπια του.

Άμεση εκλογή της ηγεσίας της ΕΣΟ από ενήλικες - φορολογούμενους - ενεργούς αθλητές και όχι απο σωματεία - σφραγίδες.

Ανώνυμος είπε...

Eίμαι ο προηγουμενως ανώνυμος πού μίλησα για το μπλοκάρισμα των χρημάτων.

Θα σε ξαφνιασω και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ε.Σ.Ο. πρέπει να μετατραπεί σε ομοσπονδία ενεργων μελών-φορολογουμενων όπως το θέτεις

Να δοθεί ένα τέλος στα σωματεία που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα.

Ήδη η ΓΓΑ κανει ενα μεγαλο σκαρτατάρισμα και σύντομα θα υπάρχουν αποτέλεσματα.

Εκεί που έγινε το μεγάλο φαγοπότι είναι στο Ο.Π.Α.Π. Κοβαν τις τακτικές επιχορηγήσεις από τα σωματεία και τις μοιράζαν κατά δεκάδες χιλιαδες ευρώ σε συγκεριμένα σωματεία.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια πρέπει να εμφανιστούν εδώ έγγραφα στοιχεία με αυτά που υποστηρίζει ο καθένας.Δεν νομίζω πια ότι είναι και απόρρητα όλα αυτά.
Μέχρι τότε για'μένα και οι δύο ψεύδονται και μας δουλεύουν με αμπελοφιλοσοφίες.
Στο τέλος κάποιος απ'τους δύο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και σ'αυτούς που θίγονται άμεσα,κάποιους κορυφαίους σκακιστές και κάποιους υπαλλήλους.

Ερασιτέχνης

Ανώνυμος είπε...

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτοί που δηθεν κόπτονται για τον εργαζόμενο, να προβαίνουν σε μια χαφιεδίστικου τύπου ενέργεια προς την εθνική τράπεζα προκειμένου να "στριμωξουν" την παράταξη Μακρόπουλου.Οι μόνοι που μπορεί να την πληρώσουν είναι οι υπάλληλοι της ΕΣΟ και οι σκακιστές.Δεν ξέρω από νομικά αλλά φαίνεται ότι η διοίκηση της ΕΣΟ δεν ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση.Στο ηθικό κομμάτι τώρα αναρωτιέμαι τι είναι πιο κατάπτυστο, η κωλυσιεργία της πλειοψηφίας να καταθέσει την έφεση, ή το ρουφιάνεμα στην Εθνική της ΝΣΚ για να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της Ομοσπονδίας.
Αν ήταν πυγμαχία θα το λέγαμε χτύπημα κάτω από τη ζώνη,ο λαός μας όμως θα το έλεγε απλά πουστιά
Κρίμα για την αντιπολίτευση,μας είχαν δώσει άλλες εντυπώσεις έως τώρα...