Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

Sofia Polgar vs. Korchnoi

Ο Victor Korchnoi αντιδρά συχνά με αγένεια μετά τις ήττες του. Δείτε το «επεισόδιο» της παρτίδας blitz με αντίπαλη τη Sofia Polgar. H Polgar κερδίζει από χρόνο και του λέει στη συνέχεια «φοβόμουν ότι θα χάσω την εκτίμηση των μεγαλύτερών μου» (προφανώς απολογούμενη, γιατί συνέχιζε να παίζει σε εντελώς χαμένη θέση) και εκείνος της απαντά πολύ εκνευρισμένος και με ιδιαίτερη έμφαση, φεύγοντας από την αίθουσα, «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με κερδίζεις, στη ζωή σου». Είναι σίγουρο ότι και ο Korchnoi έχει κερδίσει δεκάδες παρτίδες blitz σε χαμένη θέση, λόγω χρόνου (it's part of the game), οπότε η αντίδρασή του ήταν μάλλον άδικη...(αν και θα ήταν προτιμότερο η μικρή Σοφία να κράταγε στην αρχή το στόμα της κλειστό). Ο διάλογος:
VK: Ok you won.
SP: I was afraid to lose the...
VK: Excuse me?
SP: I was afraid to lose the respect of my elders.
VK: This was the first and the last game you ever won against me in your life.The very first and the very last. Yeah.
SP: Maybe.


Ερώτηση: Τι «παράξενο» υπάρχει στο βίντεο; (εκτός από τις γεροπαραξενιές του Victor!)

9 σχόλια:

JustAnotherGoneOff είπε...

Το χρονόμετρο άλλαξε θέση!

Μάλλον το βίντεο είναι συρραφή από δύο παρτίδες μπλιτς που έγιναν την ίδια μέρα.

JustAnotherGoneOff είπε...

Btw, μας χρωστάτε απαντήσεις από τα προηγούμενα κουίζ.

Schrödinger's Cat είπε...

Στο κουίζ με τον αδύνατο ηλικιωμένο άνδρα με τη σκακιέρα έγραψα μόλις τώρα μία αινιγματική βοήθεια. Αν υπάρχουν χρεωστούμενες απαντήσεις και σε άλλα προηγούμενα κουίζ παρακαλώ να μου το επισημάνετε...

Ανώνυμος είπε...

kalo tha itan i kariolitsa na to voulwne teleiws kai na min arxize tis filosofikes exypnades molis o anthrwpos exase tin partida.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, αυτή η καριολίτσα σε έχει για πλάκα.Γι'αυτό λίγος περισσότερος σεβασμός δεν θα έβλαπτε!

JustAnotherGoneOff είπε...

Σρέντιγκερ, και το ποστ με τα τρία βίντεο χρωστάτε μια που δεν σχολιάζει κανείς άλλος. Μάλλον δυσκολευόμαστε να βρούμε τα υπόλοιπα "λάθη" αν δεν είναι αυτά που επισημάναμε.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ όχι βωμολοχίες στο site! Κατά τα λοιπά, απαράδεκτος ο γερο-Βίκτωρ, η Τζούντιθ θα μπορούσε να του πει το ίδιο ("Δεν θα με ξανακερδίσεις ποτέ, παππού!")

Schrödinger's Cat είπε...

@justanothergoneoff Τα λάθη στη δημοσίευση με τα τρία βίντεο έχουν επισημανθεί σωστά και περιττεύει η δική μου παρέμβαση:) Υπάρχει μόνο κάτι ακόμη στο πρώτοβίντεο που θα το αφήσω λίγο ακόμη, μήπως απαντηθεί...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω η Polgar είχε κάποτε δηλώσει ότι την πείραζε που οι άλλοι γκραντμαιτρ τσαντιζόντουσαν όταν έχαναν από εκείνη επειδή είναι γυναίκα. Αυτό είναι πολύ θλιβερό ή πολύ αστείο....όπως το πάρει κανείς...Καλό είναι να αποφεύγονται κάτι τέτοια.