Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Πρωτάθλημα Ρωσίας 2007


Ο Peter Svidler συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Ρωσίας 2007. Έχει κατακτήσει το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας του τέσσερεις φορές στο παρελθόν. Κύριοι αντίπαλοί του θεωρούνται οι Morozevich, Grischuk, Jakovenko και Alekseev.

Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Δεκεμβρίου το Πρωτάθλημα Ρωσίας (Russian Championship Superfinals). Η διοργάνωση, όπως είναι φυσικό, έχει χάσει ένα μέρος από την αίγλη που είχε κατά την σοβιετική εποχή, παραμένει όμως το πανίσχυρο πρωτάθλημα της χώρας με την πλουσιότερη σκακιστική παράδοση παγκοσμίως.

Οι συμμετοχές στους άνδρες: Alekseev, Amonatov, Dreev, Grischuk, Inarkiev, Jakovenko, Morozevich, Rychagov, Svidler, Timofeev, Tomashevsky, Vitjugov.
Οι συμμετοχές στις γυναίκες: Girya, Gunina, Korbut, N.Kosintseva, T.Kosintseva, Kovalevskaya, Matveeva, Ovod, Pogonina, Shadrina, Stepovaya, Tairova.

Επίσημο site, με αποτελέσματα, παρτίδες και «ζωντανή» αναμετάδοση: http://www.russiachess.org/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση οτι οι συμμετοχές στις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικές από αυτές που αναφέρονται στη δημοσίευση. Αντί για Galliamova και Kosteniuk παίζουν Girya και Pogonina, τουλάχιστον σύμφωνα με το http://www.chesscenter.com/twic/twic.html :)

Schrödinger's Cat είπε...

@ονειροπόλος ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση. Τα ονόματα τα είχα πάρει από το προχτεσινό twic και φαίνεται πως οι τελικές συμμετοχές διαφοροποιήθηκαν στην έναρξη ή ο Crowther διέθετε παλαιά λίστα. Άλλαξα τις συμμετοχές στην αρχική δημοσίευση.
Παρεμπιπτόντως, παρατηρώ στα αποτελέσματα ήττα του Svidler στον πρώτο κιόλας γύρο, με τα λευκά, από το χαμηλότερο Έλο του τουρνουά, τον Rychagov!

Ανώνυμος είπε...

O Rychagov έχει παίξει παλιότερα και στην ομάδα της ΕΕΣ Κορυδαλλού!
Πάντως, στις γυναίκες υποστηρίζω την Pogonina - έχουμε γνωριστεί σ'ένα παλιό Πανευρωπαϊκό κι'είναι φίλη μου! :-)