Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Chess Olympiad TV


Κλικ στην εικόνα για να "κατεβάσετε" τον player με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε σε 24ωρη βάση στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και άλλο υλικό από την 38η σκακιστική Ολυμπιάδα της Δρέσδης. Απαιτήσεις: Windows XP ή Windows Vista, αναβαθμισμένος Windows Media Player, σύνδεση ADSL και ενεργός λογαριασμός e-mail.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην Ελληνική ομάδα.

Μου έφτανε μόνο να δω αυτό το
απόδοση Παπαιωάννου 2764 για να πάθω την πλάκα μου.

Η Ελλάδα πάει για πολύ ψηλά.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, με το συγκεκριμένο σύστημα αγώνων, για μια ομάδα όπως η δική μας έχουν μεγαλύτερο ειδικό βάρος οι 2-3 τελευταίοι γύροι. Η Εθνική μας πράγματι πηγαίνει πολύ καλά, αλλά αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζει συνέχεια ισχυρούς αντιπάλους και σχεδόν σίγουρα δεν θα κάνει άλλο "περίπατο" πέρα από αυτόν του 1ου γύρου. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει να είναι κουρασμένη προς το τέλος των αγώνων, ώστε να την περάσουν άλλες ομάδες με συνολικά πολύ ευκολότερη κλήρωση.

Επειδή όμως στο παρελθόν οι παίκτες μας έχουν δείξει δείγματα εξαιρετικής αντοχής, π.χ. στην ισοβαθμία τους στην 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παραμένω αισιόδοξος. Ο καλύτερος δείκτης δεν είναι τα αποτελέσματα, αλλά η ποιότητα των παρτίδων -σε αυτόν πάμε καλά!

Ένα πιθανό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μόνο ένας αναπληρωματικός πια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλοι να βρίσκονται σε στοιχειωδώς καλή φόρμα. Αν, για παράδειγμα, αρρωστήσει ένας από τους παίκτες, τότε η σύνθεση γίνεται πρακτικά υποχρεωτική. Προς αυτή την κατεύθυνση, νομίζω ότι ο συνδυασμός της 5άδας με σύστημα 11 γύρων είναι προτιμότερος. Σίγουρα μας ευνοεί ότι και οι "κάτω" σκακιέρες μας (Στέλιος Χαλκιάς, Δημήτρης Μαστροβασίλης) είναι εξαιρετικά ισχυροί σκακιστές, ενώ άλλες ομάδες παρουσιάζουν μεγάλες ανισότητες.