Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Κωνσταντίνα Κούνεβα

Μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, πριν τρεις μήνες, έχασε το ένα της μάτι και το πρόσωπό της παραμορφώθηκε ανεπανόρθωτα. Δεν είναι μόνο αυτό όμως: οι δράστες, την υποχρέωσαν να πιει το βιτριόλι. Ως αποτέλεσμα, έχασε τη φωνή της, μετά τη ζημιά στις φωνητικές χορδές και συνέχιζε μέχρι πριν λίγο καιρό να δίνει τη μάχη για τη ζωή, λόγω εγκαυμάτων στο στομάχι και σε άλλα ζωτικά όργανα. Η Κωνσταντίνα νοσηλεύεται ακόμα και η υγεία της αποκαθίσταται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, κυρίως χάρη στο τεράστιο ψυχικό της σθένος. Στις 25 Μαρτίου μάλιστα, υποβλήθηκε σε τριπλή εγχείρηση για την αποκατάσταση του οισοφάγου ο οποίος είχε καταστραφεί από το βιτριόλι, ώστε να μπορεί πλέον να σιτίζεται φυσιολογικά. Ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει ακόμα διελευκανθεί, οι αρχές δεν παρουσιάζουν τίποτα καινούργιο και γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη σχετικά με τον εντοπισμό των ηθικών και φυσικών αυτουργών. Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας κατάφερε να περάσει την υπόθεση της Κωνσταντίνας ως international petition (τόσο φριχτή ήταν...). Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει συλλογή υπογραφών σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στις ελληνικές αρχές για απόδοση δικαιοσύνης. Γι' αυτό ίσως μπορείτε να δώσετε ένα λεπτό από το χρόνο σας και να επισκεφτείτε το site στο σύνδεσμο http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm για να υπογράψετε. Είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 10.000 υπογραφές μέχρι την Πρωτομαγιά, ημερομηνία που θα παραδοθούν στον Υπουργό Εσωτερικών.

9 σχόλια:

nikkarthegreat είπε...

tha idrosei to auti tou pavlopoulou nomizete e??
to pio pithanon einai tin protomagia na mpekropinei..... :P
pantos...apo tin plaka ( mallon alitheia leo..aplos tin pernao me morfi plakas ) einai poly oraia kinisi...

μου αρεσει το σκακι είπε...

καλα ειμαστε στο 2009 και συμβαινουν τετοια πραγματα,δηλαδη το 1930 βγαζαμε τα σφαχταρια και τρωγαμε ο ενας τον αλλον?ελπιζω να τα πιασουν τα καθικια και να τα ξερασουν ολα.Οσοι αγωνιζονται για περισσοτερα δικαιωματα η εστω για τα στοιχειωδη βρισκουν εμποδια πολλα.και ποιος να βοηθησει οταν ολοι κοιταμε την παρτη μας?

καλοπροαίρετος είπε...

Αξιοπρέπεια

Και βέβαια, κάτι κόμματα έσπευσαν να ψαρέψουν στα θολά νερά και της πρότειναν θέση στο ευρωψηφοδέλτιό τους.

Και η άλλη η ανόητη, αντί να κάνει τη μπάζα της και να λύσει μια για πάντα το βιοτικό της πρόβλημα, αρνήθηκε. Την ψωροπερήφανη…

Μου έρχεται στα χείλη μια στροφή από το τραγούδι «Πέφτει η Μαδρίτη» (στη μελωδία του Walzer der Liebe –Komm laß uns schweben beim Walzer der Liebe / Wie schön wenn das Leben für immer so bliebe– με τη Μιρέιγ Ματιέ, το οποίο με τη σειρά του τρέχα γύρευε από πού βαστάει), από τον δίσκο της Βίκυς Μοσχολιού «Λαϊκά τραγούδια απ΄ όλο τον κόσμο» (1978, μουσική προσαρμογή Νίκος Λαβράνος, στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος):

Πάει το Σαντιάγο, στη νύχτα βουλιάζει,
Νερούδα κι Αλλιέντε σκιά τους σκεπάζει,
κι εσύ νιώθεις ξένος, γελάς χορτασμένος
Και λες "τι με νοιάζει για τους χιλιανούς".

Ανώνυμος είπε...

Kαι γιατί δεν μας λες ποια είναι αυτά τα κόμματα καλοπροαίρετε? Πέρασε ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ακούμπησε...

nikkarthegreat είπε...

Το ότι της πρότειναν θέση στο ευροψηφοδέλτιο δεν σημαίνει θα είναι και σε εκλόγιμη θέση.Δηλαδή πως θα έλυνε τα βιωτικά της προβλήματα??? Εαν δεν έβγαινε?

καλοπροαίρετος είπε...

Ερευνάτε τας γραφάς

@ Ανώνυμος : Δεν υπάρχει λόγος να κατονομάσω τα κόμματα· δεν είναι, ούτε μπορούν να μείνουν κρυφά. Υπάρχει δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, π.χ. "Ελευθεροτυπία" 18/2/09 και "Τα Νέα" 17/2/09.

@ nikkarthegreat : Το ένα από τα δύο κόμματα πρότεινε να είναι επικεφαλής, άρα, με βάση το εκλογικό ποσοστό του, σε εκλόγιμη θέση. (Το άλλο κόμμα πρότεινε να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιό του, «ακόμη και σε εκλόγιμη θέση».) Όσο για την επίλυση ή όχι του βιοτικού της προβλήματος, με ένα απλό γούγλισμα μπορεί να βρει κανείς πόσο διαρκεί η θητεία στην Ευρωβουλή, και πόση είναι η αποζημίωση και οι άλλες παροχές του ευρωβουλευτή.

nikkarthegreat είπε...

Ευχαριστώ για την πληροφορία.Από ότι φάνηκε πήγαν να εκμεταλλευτούν την δημοσιότητα της.Πάντως εγώ θα πρότεινα και τον Παλαιοκώστα για ευροβουλευτή.Πρόσωπο της επικαιρότητας είναι.

Ανώνυμος είπε...

@nikkar Σου είναι αδύνατον να μην πετάξεις μαλακία;

nikkarthegreat είπε...

Τελικά ανώνυμε έχεις αίσθηση του χιούμορ.Εκτός απο χιούμορ έχεις και καλούς τρόπους.Ευχαριστώ για το σχόλιο.