Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Σκάκι στα σχολεία


Ολιγόλογη η αποφώνηση του Ηλία, στο «Σκάκι στα Σχολεία», http://skakistasholeia.blogspot.com/. Ένα εξαιρετικό ιστολόγιο, στο οποίο το μόνο που με στενοχωρούσε ήταν οι λίγοι σχολιασμοί από τους επισκέπτες, δυσανάλογοι λιγοστοί σε σχέση με την ποιότητα και το ενδιαφέρον των αναρτήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μόνη ανταμοιβή για τον κόπο που καταβάλλει ο κάθε ιστολόγος, είναι η κατάθεση ενός απλού σχολίου, η ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση, η δήλωση της παρουσίας του επισκέπτη. Να μην τσιγκουνευόμαστε λοιπόν τα σχόλια, στα ιστολόγια εκείνα που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας. Ελπίζω, ελπίζουμε όλοι, να δούμε τον Ηλία μελλοντικά στην μπλογκόσφαιρα με κάτι καινούργιο.

8 σχόλια:

Ελισσαίος είπε...

Μιας και αφαίρεσε τη δυνατότητα να του αφήσουμε σχόλια, γλυτώνοντας έτσι από συναισθηματικές πιέσεις που λίγο νόημα έχουν όταν ένας συνεπής και σκεπτόμενος άνθρωπος πάρει μια απόφαση, θέλω, από αυτό εδώ το γειτονικό ιστολόγιο, να πω στον Ηλία ευχαριστώ για την εξαιρετική έρευνα και παρουσίαση των θεμάτων στο ιστολόγιο του. Ηλία, σε όσους αισθανόμαστε ότι το σκάκι είναι κάτι περισσότερο από 32 κομμάτια που κινούνται σε 64 τετράγωνα με συγκεκριμένους κανόνες, πλούτισες πολύ τους ορίζοντες μας. Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις. Και θα κρυφοκοιτάω μήπως και ξαναφάνηκες στα πέριξ.

ΥΓ Γάτε, δεν πιστεύω να ζήλεψες. Μην σου μπαίνουν ιδέες. Τέτοιοι τύποι σαν τον Ηλία, είναι παραδείγματα προς αποφυγή για σένα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ευκαιρία κι απο δω να ανακαλέσω τον Ηλία στην τάξη. Για κάποιο λόγο δεν πιστεύω πως το έκλεισε για πάντα το μαγαζί.Οι άνθρωποι που έχουν να διηγηθούν ωραίες ιστορίες δεν παύουν ποτέ να τις διηγούνται.

Εννοείται πως τον περιμένουμε σήμερα στους Αμπελόκηπους. Μου το έχει υποσχεθεί.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Πράγματι είναι κρίμα που το συγκεκριμένο ιστολόγιο θα σταματήσει να ενημερώνεται σε τακτική βάση. Δεν μπορούμε όμως να έχουμε απαιτήσεις εθελοντικής εργασίας πέρα από τις δυνάμεις όποιου προσφέρει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηλία Οικονομόπουλο για όσα ήδη έκανε, με την ευχή να βρει το χρόνο και τις δυνάμεις κάποια στιγμή να συνεχίσει. Πολύ περισσότερο, με την ευχή να έχει άξιους μιμητές.

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Ευχαριστώ πολύ και τους τρεις αξιόλογους αυτούς ανθρώπους του σκακιού (και όχι μόνο -ευτυχώς- για τα καλά τους λόγια! Εύχομαι κι εγώ, στον καθένα ξεχωριστά, καλή δύναμη σε ό,τι κάνουν.

@Ελισσαίος: Να κρυφοκοιτάξεις, κακό δεν είναι, αλλά σίγουρα όχι τώρα. θα τα πούμε και σε καμιά παράσταση. Συγνώμη για χθες, μου διέφυγε τελείως. --->δες παρακάτω

@Παναγιώτης:
Χίλια συγνώμη και σ' εσένα. Συμπληρώνοντας αυτό που είπα στον Ελισσαίο, απλά δεν κοίταξα τα σχόλια σ' αυτή την ανάρτηση του Γάτου, κι έτσι το ξέχασα και βρισκόμουν μακριά χθες. Στενοχωρήθηκα που δεν τα είπαμε, αλλά με πρώτη ευκαιρία θα το κάνουμε.

@Ηλίας Κουρκουνάκης:
Κι εσύ ρε παιδί μου, έβγαλες εκείνη την καταπληκτική "Ιστορία", μου έβαλες το μικρόβιο και με άφησες στον Α' Παγκόσμιο...Στο έχω ξαναπεί.Αλλά κι άλλοι στο έχουν ξαναπεί, οπότε πάω πάσο. Να είσαι πάντα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ηταν ενα πολυ καλο ιστολογιο, ευχαριστουμε τον Ηλια για τα ποστ του.

Αποστόλης είπε...

Ηλία αν διαβάζεις, ευχαριστούμε πολύ για την ποιοτική δουλειά που μας πρόσφερες!

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Κι εγώ για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για τα τιμητικά σας σχόλια.
Καλές παρτίδες!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηλίας(δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά μου αρέσει η απλή προσφώνηση καθώς είναι ένας από μας) επέστρεψε ανανεωμένος με ένα πρόβλημα του Σαμ Λόυντ.Καλή συνέχεια Ηλία