Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Οικολογική σκακιέρα - Γυμνάσιο Καπνοχωρίου

Μαθητές παίζουν μια παρτίδα σκάκι στο Καπνοχώρι Κοζάνης. Παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν με φόντο το απόκοσμο τοπίο που έχουν δημιουργήσει οι σταθμοί της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο Πτολεμαΐδας και την Καρδιά Κοζάνης, οι οποίοι καταλαμβάνουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην καταστροφή του κλίματος με αέρια του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της WWF για τις 30 πιο ρυπογόνες μονάδες ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Στην Ακρινή Κοζάνης, των χιλίων κατοίκων, που βρίσκεται δίπλα από τον σταθμό Αγίου Δημητρίου, η θνησιμότητα είναι τετραπλάσια σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα μία περίπτωση είναι αυτή του Κλείτου, του χωριού της Κοζάνης που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο πιο ρυπογόνους σταθμούς της Ευρώπης.

4 σχόλια:

μου αρεσει το σκακι είπε...

Μπραβο στα παιδια και στους καθηγητες τους για τη συγκεκριμενη πρωτοβουλια.Στο τελος η σκακιερα ειναι τοποθετημενη λαθος.Αυτο δεν με ενοχλει,ειδα τη δευτερα στη μεγαλη αλλαγη εναν που μιλαγε για τα υπερ της καυσης λιγνιτη.Βεβαια κανεις δεν ειπε στο ντοκυμαντερ(που εξυμνουσε τον καραμανλη) ποσοι ανθρωποι εχουν πεθανει απο τοτε που βρηκαν οι γεωλογοι τα κοιτασματα.Ποσοι ακομα πρεπει να πεθανουν απο καρκινο για να ξυπνησει αυτο το κωλοκρατος-πολιτεια?Στειλτε κανενα email να κατεβουμε στους δρομους.Μαλιστα χωρις πλακα τι θα λεγατε να φτιαξουμε κανενα μπλοκ σκακιστων και να κατεβαινουμε δυναμικα στους δρομους.Δεν μπορω να καταλαβω πως οι γονεις αυτων των παιδιων καθονται ακομα εκει και δεν εχουν φυγει.Καθε μερα μυριζουν και βλεπουν το θανατο.Γατε φαινεσαι ανθρωπος με ευαισθησιες αν και δεν σε γνωριζω προσωπικα που πολυ θα το ηθελα.Το ξερω οτι πολλοι θα γελασουν αλλα θα ηθελα πολυ να ειχαμε ενα αυτονομο ανεξαρτητο μπλοκ σκακιστων μακρια απο γραμμες και κατευθυνσεις.Αντε η ζωη δεν ειναι μονο σκακι,ας κοιταξουμε και τους αλλους και οχι μονο να κοιταμε το ΕΛΟ τους...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως συμφωνώ στο να εκφράζεται κάποιος έστω και ανακριβώς εδώ, γιατί πολλές φορές στο Internet το να τίθενται φραγμοί στο τι θα πεις, έχει σχέση με την εκμετάλλευση της κουβέντας του άλλου.

Συμπέρασμα, καλύτερα να πικράνουμε κανέναν άνθρωπο παρά να ξεπέσουμε όπως στο προηγούμενο που γράφω.

μου αρεσει το σκακι είπε...

Τελικα ολοι κανατε τουμπεκι...Αν το θεμα αφορουσε καμια σκακιστρια θα γραφατε δεκαδες σχολια απορροια της στερησης που διακατεχει τους περισσοτερους απο σας.Εσυ ανωνυμε βλεπεις ενα θεμα που αφορα την υγεια πολιτων και καθεσαι και μιλας για πικρες και φραγμους!?Πολυ μυαλο εχεις και το χειροτερο ξερεις πιο ειναι?εχεις και πολλες εμπειριες.Αντε μη χανετε χρονο,η ασφαλεια του κλουβιου σας σας περιμενει...να εχει και ενα ιππο στο η5!

protest είπε...

Άσε, ρε φιλαράκο! Μάλλον εσύ δείχνεις στέρηση - προς τι η ειρωνεία και η επιθετικότητα; Καλύτερα να προσέχεις το δικό σου κλουβί!